Някой пожарникар трябва да спре подпалвача Сидеров

След като изчака официозната част, в късен вечерен час лидерът на “Атака” Волен Сидеров яхна беззащитния авторитет на Апостола и пред паметника на обесения национален идол сътвори поредното си шоу. Като наля масло в кандилото на националното противопоставяне той наруши не само правилото в “килията на обесения да не се говори за въже”, но и заветите на самия Левски да не се делим на българи, турци и цигани.

Обстановката беше подготвена от нахлуване атакисти, нагласени с факли и униформи, сред които имаше непълнолетни, но напълно въоръжени с традиционните атрибути на щурмоваците. Вклиниха се крясъци и под строй в колоната от граждани, които бавно напредваха към подножието на паметника, за да положат цветя. Самозвани партийни гаулайтери започнаха да издават заповеди на смаяните хора, някои от които с бяха довели малките си деца, да се отдръпнат, за да направят място на пришълците със знамената и факлите. Изтъпаниха се точно пред нас, групата съмишленици със снимки на Апостола и с венец с надпис “ Който ни освободи, той ще ни пороби”. Наложи се да ги избутаме насила. Не искахме да ни пререждат и да ни…представляват. Неволно бяхме се оказали в ситуация да бъдем “предвождани “ от тях! Разминахме се само с размяна на реплики.

Малко по-късно щурмоваците отново се опитали да командват “парада” и станало меле, казаха очевидци. Наложило се този път да се намеси полицията. Няма ли някой друг в тази държава, който е призван да гаси пожарите в тяхното начало, да се намеси и да спре техните изстъпления? Като това на техния фюрер, за което съобщава в репортажа си сайтът Днес.Dir.bg:

22:00 | 19 февруари 2011 |
“Досега България не е била управлявана от националисти и това е нейният най-голям порок. Това е големият порок на прехода”.
Това каза литерът на “Атака” Волен Сидеров пред паметника на Апостола в София, предаде БГНЕС. Той запита къде са “великите учени академици от БАН, които са пищели до небето” и защо не са разровили света и да установят къде е гробът на Левски.

Сидеров заяви, че турските “гадняри и изроди” са обесили Дякона и ги определи като изконните врагове на българската нация. Според него не трябва да се забравя, че сред обесниците му е имало и български предатели, защото и днес националното предателство продължава да е практика в политиката. Сидеров разкритикува политиците и ректора на СУ “Св. Климент Охридски” проф. Иван Илчев, че не споменават в словата си за Левски “турското робство”. Той допуска, че те правят това, за да не ядосат Турция и турската партия ДПС.

Лидерът на “Атака” обвини ромите, че са замервали с камъни трупа на Апостола след като издъхнал на бесилото. “Подигравали са се с мъртвия труп на Апостола – ето тези неща трябва да си ги казваме, да си ги припомняме, а не да се леят тука слова общовойскови, общопожелателни, абстрактни, да говорим за европейските ценности, да говорим за ала-бала, но не и затова, което е истинската българската история, не и за тези, които унищожаваха българска нация и осъществиха геноцид над българския народ – турските изроди”, каза още той.

В парламента “Атака” поиска денят на Баташкото клане да се признае за ден на българския геноцид. “Държавното ръководство не реагира, президентът не реагира на тези, които писаха книги и които обявяваха, че нямало Баташко клане”, изтъкна Волен Сидеров. Заради това, каза той, докато националистите не започнат да управляват България нещата няма да тръгнат.

Стотици привърженици на политическа партия “Атака” изпълниха площада пред паметника на Васил Левски в София минути след края на официалната церемония за отбелязването на 138-годишнината от гибелта на Апостола. Симпатизантите на “Атака” са от цялата страна и скандираха призиви за подкрепа на партията си – “Атака, победа”. Шествието бе водено от ръководството на партията начело с Волен Сидеров. Освен плакати и лозунги с логото и името на партията десетки симпатизанти на “Атака” носеха горящи факли.”

57 мнения за “Някой пожарникар трябва да спре подпалвача Сидеров”

 1. Грозна работа. Готов на всичко за малко слава…

  Сляпата омраза поднася цвете на чистата свобода и тъжествува своята победа

 2. Siderov ne e podpalvach – toy samo pripomnya nyakoy istoricheski, a mnogo suvremenni momenti ot ISTORIATA na Bulgaria. Da ne se prevuznasyame tolkova kato DEMOKRATI – tova e moyat suvet.

 3. Да се смееш ли, да плачеш ли? По скоро, изобщо не е до смях работата. Иванчо х. Пенчович по време на процеса е намирал начин и е съветвал подсъдимите да си мълчат и да не признават. След обесването турците са били тези, които са повдигнали въпроса :”да си приберем човека, че циганите го замерят с камъни”. И самият Левски напразно с надежда се е оглеждал,докато са го съпровождали до София. Не са се намерили десетина души, да го спасят.Били го чакали на други места… може и така да е. И не знам как всичко това се съизмерва с напъните да се доказва сто и кусур години по късно, че тайно е прибрано тялото на апостола и тайно е заровено?! Не знам, може и така да е. Самият Левски го е казал: Народе????

 4. Почти всички политически прояви на Сидеров са насочени към противопоставяне на етносите в България. Така той работи срещу България и в услуга на Русия и БСП. Затова в крайна сметка е повече политическият пудел на Русия, отколкото на ГЕРБ.

 5. Долен Сидеров е една от чумите на българския преход. Комунистите създадоха Атака за да сплоти електората на Доган,и да безчинства в българското политическо пространство
  Атака-творението на Доган
  http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=441&aid=10302

  Долен Сидеров е като Яне Янев-такъв играч,като в американския футбол има играчи,които нямат задача да вкарват голове,а да само контузват най-добрите противникови играчи.

 6. Не смятам Сидеров за подпалвач и провокатор. Това, което знам е това, което чувствам. А то е, че съм БЪЛГАРИН и ме боли от всичко това, което се премълчава, а Сидеров казва.
  За мен последният като човек не е нищо повече от един даскал в основно например, но пък има смелостта да заяви на всички какво АЗ мисля.
  Така че – той си е съвсем на мястото. Ако смятате, че Доган е по-добър – забравете, че сте БЪЛГАРИ!!!

 7. За какъв народ става въпрос след нашата поговорка “преклонена глава сабя не я сече”, това сме ние крадливи и подли твари, който дори и сега правят само това което е по лесно, напускат страната си и заживяват по чужди земи с нова надежда.

 8. Болен Лидеров е емблематичен случай, че здравеопазването у нас не работи! Вместо да е с усмирителна риза в дом за душевно болни той се реди някакси до ЛЕВСКИ!? НАРОДЕ???

 9. Към Boyan Marinov:

  Изборът на този свят не се изчерпва между двама вождове, като Доган и Сидеров – нещо повече, тях ги има тъкмо защото се спекулира с тази “алтернатива”. При всяко изстъпление на Сидеров, като употребата на Левски за крясъци срещу турци и цигани, в центлатана ДПС гърмят шампанското, бъдте сигурно. И в едно посолство- също ( не точно турското).

 10. Когато робите сами извоюват свободата си, те стават свободен народ. Когато някой освободи група роби, те стават освободени роби. Т.е., хора с робски манталитет, но привидно свободни. А какво да кажем, че според твърденията на българските историци, ние два пъти сме освободени от Русия. Един път не е стиганало да ни осовободят, та е трявало втори път да се повтори освободителния процес. И какви са резултатите от освободителните процеси е ясно – България е най-слабата икономически държава в ЕС, с най-висока корупция, с най-висока престъпност, с най-ниска раждаемост, с най-ниска продължителност на живота, най-боледуващата нация в ЕС, с най-неразвита съдебна ситема и най-бедно и мизерстващо населени в ЕС.
  За сметка на това, България е страната с най-голям брой русофили на глава от населението.

 11. Иво, аз все по-често се отчайвам.
  Губя надежа за България!

  Все повече хора заминават и все по-малко свестни българи остават.

  Стотици хиляди млади хора ВЕЧЕ НЕ се интересуват от България.
  За стотици холяди българчета България е територията, от която са дошли родителите им – нищо повече.

  В края управлението на трйной… натоварено с откровено недипломатичните изказвания от ЕС и спирането на фондовете изглеждаше, че всяко друго управление може да е само по-добро.

  В момента управлението на “гражданите” ( не върви да е нарекат ченгета, нали), които искат уж “европейско развитие на България” ( не подхожда да си кажат, че демокрацията им е противна) се крепи от един съвършен комунистически продукт –
  Болен Сидеров.

  Комунистите прекрасно вплитат истини с манипулации и лъжи.
  Пример – Да, циганите преди 138г. са замервали обесеното тяло на Апостола.

  Е и?!

  Това не означава, че трябва да построим концентрационни лагери и газови камери на мястото на съществуващите гета.

  Но явно това ни се предлага от “патриотът”, който крепи правителството на “гражданина за европейско развитие” Борисов!!!

  Не намирам думи да опиша колко отвратително и уродливо ми изглежа всичко ….

  Аз съм ОТВРАТЕН!!!

  Борисов се държи на власт от онзи, който, наметнат с мантията на “родолюбието”, вреди целенасочено на България.

  Популистът Борисов, политическият лъжец Борисов стои на власт с подкрепата на сдружение на лумпени, водена от, вече писах, съвършен комунистически продукт.

  И същият ТОЯ Борисов, уж “десен”, и от от ЕНП не можел да “търси подкрепа” от другите от ЕНП,защото “който иска да ме подкрепя”.

  И зарди тази “подкрепа” към ГЕРБ, сега държавата вместо да преследва Сидеров за насаждане на омраза и етническа нетърпимост, го наблюдава безучастно.

 12. Тъжното е, че има немалък брой хора, сред които и млади, които са повлияни от псевдонационалистическата риторика на Волен Сидеров и не могат да видят, че патриотарските изцепки са само примамката на кукичката на въдицата, с която хващат онези, които искрено са му повярвали. А какво се крие зад тези лозунги, стана ясно тогава, когато АТАКА лансира някои от основните си “идеи” – концлагери, национализации и пр. Как да приемем това за нормален национализъм, толкова далечен от чистия патриотизъм на Левски, Ботев, Каравелов и пр. Но, както е казал Марк Твен: “Национализмът /т.е. кресливото и агресивно патриотарство/ е последното убежище на негодника.” И още една вярна констатация – АТАКА и ДПС са двете страни на една и съща монета – т.е. идват от едно и също котило – Държавна сигурност.Както и парите им. Жалко, че толкова хора се подвеждат по крясъците им.

 13. Абе вземете си го този Сидеров!Стига вече СЛУЖБИ!!!

 14. От въпроса кое “ще да е посолстото”,
  което си пада по шампанското и този на Сотиров,коя страна в ЕС е с палма
  на първенството по правосъдие,мижаво
  здравеопазване,нищета, вътрешен ред и русофилство,много ни затруднихте!

 15. ….да,лумпените и убийците от едно посолство…но не турското са специализирани по създаването и овлазяването на суматохи в чужда полза……

 16. Да се хлъзнеш по нанадолниещто около ход с др.Сертов и неуместни “болни крясъци”, е като да пропуснеш,че и стари и нови свръх оборудвани хеликоптери за контрол над грниците с Турция,Сърбия и Македония за 29 млн.евро,плътно покриват повече от 30,000 кв.км.,за да сме готови за Шенген ,и от София и от Безмер.
  Не Сертов,а друг още по-серт,ще да е усетил и двуличие и лукава перфидност в едно “сирищно надиграване”,когато изтича времето
  по пясъчния часовник и японските правила!.

 17. Г-н Атанасов от ДСБ допуска,че след месец ще осъмнем с вот на недоверие,
  след опитите на БСП и ДПС пред КС за отменяне на “противоконституционен текст”,който при опадане,щ им развърже ръцете,за да извиват тези на ГЕРБ и премиера.На 20 януари общо 140 подкрепиха,60 бяха против,а 14 се въздържаха.
  Значи отново целта ще да е, всички “на пожар !” срещу Цветанов

 18. Без да съм компетентен за съдържанието, ви поздравявам с правото да се гордеем с Левски:

  “Предсмъртното писмо на Левски:
  “”Байовци,Ето, че паднах в ръцете на враговете и ще напусна пътя на борбата преди да сме видели края на нашите въжделения.Но с моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите, така щото да не изгубят смисъл усилията ни.Моята смърт не ще да спре бъдещето ни освобождение, нито трябва да скове сърцата и душите ви.Знайте, че борбата за освобождението ни ще погълне в жертвения си олтар много от вас, но още повече ще погълне борбата след освобождението ни.Внимавайте, в народната работа няма шега, освобождението ни трябва да бъде плод на нашите задружни усилия.Вие, които ви грабят, безчестят и лъжат днешните ни управници, не мислете, че работата ни свършва с едното освобождение.Не тя с това започва. Нашето драгоценно отечество, ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи.Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана.Вярно е, че ние нямаме хора подготвени, но поне имаме хора честни и родолюбиви, които няма да се поколебаят да положат живота си за въздигането на държавата ни.Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате, като слънце пред очите си.Те няма да се поколебаят да посегнат към властта, а вие ще трябва да ги възпрете и да им поискате сметка, кой с какво е помогнал за освобождението ни, и давал ли е пари или казвал нека да стане па тогава. На такива аз съм им писал и преди”.Днес е момента да си купите живот, които сега се продава, утре не и милиони да давате”.Та тези, които покажат разписките с печата на Централния комитет, те нека живеят свободно в отечеството ни, а другите презрете и отсечете алчните им ръце желаещи властта само за да ви грабят.

  За такива злоупотребяващи с народни пари, наказанието е само едно Смърт , смърт и пак смърт, както гласи и уставът ни. За тези, които петнят името на отечеството ни наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.За тези, които се възползват от непросветеността на народа ни и го грабят, уж били по-умни и учени, а всъщност лукави и хитри наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли не предполагали че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни.За тези, които под булото на родолюбието, градят закони, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.Това е което исках да ви кажа, надявайки се, че ще доведете борбата до край.Бъдете силни братя и не щадете силите ,нито кръвта си, защото Отечеството ни няма да припише заслугите ви другиму, нито пък ще позволи да потънат в забвение.И не забравяйте -Аз неведнъж съм ви казвал: ” Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби”.Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.”” Васил Левски1873 г.”

 19. Към СТЕФАН
  Напълно съм съгласен с Вас! Ще допълня само, че освен за Русия и БСП, Сидеров работи и за кукловодите от комунистическата Държавна сигурност. Ако в “идеологията” и поведението на “Атака” имаше поне грам национализъм (в истинския смисъл на думата), то досега щеше да е съборила Паметника на Окупатора, защото няма по–голяма гавра с националното достойнство на българите от този “паметник”. Като всеки българин аз се прекланям пред жертвите на Баташкото клане. Има, обаче, един друг много по–зловещ геноцид над българската интелегенция, за който “националистът” Волен Сидеров не споменава нито дума. Под прикритието на съветските окупатори през първите 50 дни на съветската окупация са избити без съд и присъда 35 хиляди българи – цветът на българската нация. До края на окупацията техният брой нараства над 50 хиляди. Сидеров мълчи, защото наред с българските комунисти пълната отговорност за този най–зловещ геноцид в световната история носят съветските окупатори. А сега спомнете си как скандално влезе Сидеров в НС и какви бяха неговите закани към Първанов. Защо сега мълчи? Мълчи, защото му се скараха кукловодите от комунистическата ДС.

 20. никой няма да гаси сидеров щото той нищо няма да запали, нормалните хора му виждат акъла, скрил се е зад широкия гръб на бате бойко и издува гръклян за чужда сметка, историята такива ги хапва на закуска, страх го е, ако интригата не е сътворена от руснаците

  какво каза сидеров за осуетеното честване на гибелта на Левски в босилеград, някои чул ли е нещо, да не би аз да съм пропуснала,

 21. Отличен коментар. Браво Иво!.
  Divide et impera! – Разделяй и владей! Казано от Луи XI и използвано от Макиавели. За съжаление нищо не сме научили от историята. А, може би сега (последните 20 год.) това е много удобно. У нас май винаги е било така. Какво ли не разделихме?! Двама се карат-третият печели! Кой е третият е без значение, важното е че краде здраво от този същия разделен народ. И най-тъжното е това, че на този народ не му увира главата най-накрая. Да посочи с пръст този “трети” и да го навре в ….(там където му е мястото. Такава ни е орисията. Промяна няма да има. За съжаление.

 22. Случилото се не се различава много от първите стъпки на национал социалистите в Германия преди Хитлер официално до вземе властта.Вярно е ,че днешната ситуация е различна от годините за които пиша,но за партньрите ни от ЕС вероятно е доста смущаващо, че Б.Борисов расчита на сляпата подържка на АТАКА-В.Сидеров,без даже и да направи намек за упрек към подобни и не единствени прояви!Дали ЕНП не трябва по-категорично да изрази недоволството/очудването,по дипломатично/от този факт?Или за бюрократите е по-важно да имат безусловната подкрепа на един съмнителен по своя генезис политик,като Б.Борисов.

 23. До т.нар. “Шопенберг”:

  Шопче, тия шопски лъготини може да минават някъде другаде, но в този блог има интелигентни читатели, които са мноооого библиотеки с книги напред пред такива като теб. Накъсо: Пасквилът, който си постнал чрез копи-пейст, няма нищо общо с Левски, а от години се разпространява из интернет от “патриоти”, непосвенили се да осквернят паметта на Васил Иванов Кунчев – един от малцината, които имат правото да се наричат българи, защо са го платили с ЦЕЛИЯ си живот, а не само със смъртта си.
  ПОВТАРЯМ, такъв текст от Левски не е писан НИКОГА.
  Сега разбра ли, или пак да го кажа?!
  Ако пък се съмняваш, иди в Народната библиотека, там можеш да намериш автентични материали ОТ и ЗА Левски, и ако ти стига смелостта и интелекта, да ги прочетеш, за да се докоснеш поне малко до същността на този българин. Който е бил ЧОВЕК, а не божество, със своите си човешки грешки и проблеми, с престъпление дори, но е успял да надмогне и онези неща от епохата му и у него самия, които са го ограничавали. За да промени и себе си, и времето си.
  Уви, с второто не е съвсем успял, щом и днес, век и половина след като е изпълнявал мисията си, в същата тази територия се държим като духовни слепци и роби.

 24. Г-н ШОПЕНБЕРГ,сравнявам и заедно и пооотделно политическият ръст на Левски,Ботев и Раковски като еманация на “младите и много непокорните”,и “досадните старци от Добродетелната дружина” с тежките кемери,все тъдява някъде в многоъгълника Белград,Букурещ,
  Атина,Браила и Виена на Франц Йосиф,Сиси,граф Андраши,Париж на Наполеон барабар с Комуната и доктрината на лорд Канинг към 1820-25 г. когато Байрон се притича на помощ на гърците!
  Д-р Радев е прав,че при роенето на един и без това,разделен народ,
  няма как да вземат превес опита
  на Метерних,Ришельо,Волтер,
  Макиавели,а освен много хитри византийки и лукави куманки,само Иван Асен II ни води унгарка,мома от сой и Иван Алексаднър,знойната венецианка Сара,майка на Шван Шишман,за което “обръща България с хастара…” щото се бил запалил като стар боклук!
  Ако е за клиторна дипломация,то таази на Роксана ханъм до Мехмед Завоевателя,”обръща с хастара аяла Европа”след най-страховитата и мощна военна машина до стените на Виена…
  По държавност в частта дипломация на един поробен народ,първи са Раковски,Теохар Папазов,рода на Алеко Богориди,и десетилетно търпение на Фердинанд I,да си го мери с поробителите, нo c отлично смазана военна машина…
  Останалото са пушки кремъклийки и черешови топчета,но е въпрос само на патос,а държавата е виждане надалеч и сложен управленски проблем!!!
  Един Сидеров,няма как реално да мъти водата на Първанов,когато и един Баорисв на свой ред е в паника.
  Сред лилипути не е учтиво да се води диалог за гиганти,а истински държавници се раждат от епохални събития,както казва А.Линкълн!
  Сами разбирате,че иконите са за фенове на икони,които иначе ще лъснат със своя мижав и двуличен ръст!

 25. Волен сам си носи отговорност за действията. Никой не е длъжен, да му гаси пожарите който разплава по площадите, или когато в не трезво състояние закача стюардеси по самолетите. Същите простотии,че и по-големи, си ги вършеше и преди.

 26. Към “Кардинала”,
  Г-н “Кардинал”, искам да Ви попитам, истина ли е това, което е написал в коментара си “някой” или не е истина?? Има ли такова “писмо”, оставено от Левски, или няма??? Педварително Ви се извинявам, ако въпросът ми Ви се “стори” глупав, но много искам да знам истината!!! Благодаря!!!

 27. Иначе първия ход нашенската “си!” шахматна дъска от министър Цветанов е даден ,а до май-юни още,колко много изненади ни чакат!!

 28. Не може да се издава разрешение на Атака всяка година да прави шествие из София на 3ти март и на 19 февруари. Това е поведение на една партия, която си присвоява общо-национални дати. Когато частта се възприема като цялото – това – на соматично ниво, е механизмът на рака, на психо-социално – механизмът на шизофренията, на социално – механизмът на нацизма и комунизма. Стига вече толерантност към този механизъм. Всяка година се ядосвам като ми минават под прозорците на тези дати някакви облечени в черно и с факли в ръце, изглеждащи като военизирани, момчета, излъчващи заплаха. Но това, което изпитах тази година, когато окупираха паметника на Левски, и в един момент се вклиниха и разкъсаха чакащите пред паметника хора – с военна непоколебимост, беше неописуемо.
  Конктакт “с кожата” с нацизъм е наистина нещо страшно.
  Ние им говорим, те се държат като че ли са някакви висши гвардейци, на които им е забранено да влизат в контакт с “граждани”. Гледат право пред себе си и толкова. Беше отвратително и ужасяващо. Най-накрая, след като не отреагираха на никакви думи, един човек с дете до себе си, вероятно изпита срам пред детето си и реши, че няма да позволи това … макар че риска който пое… беше невъобразимо голям. Бутна рязко “машината” пред себе си, съпровождайки това с: “Я се мръдни оттука, да си сложи детето цветето”.
  “Машината” изхвръкна напред и чак тогава проговори – разпсува се, ама ние му креснахме да не псува тука, пред лика на Левски, за това ли е е дошъл тук и следващата му малоумна реплика беше “Е, какво постигнахте – 5 души минаха!?”

  И след това… застанали пред самия лик на Левски и викат “АТАКА”.
  Левски ли ще атакуват, що ли…

  На никого не вможе да се издава разрешение на такъв ден, който е на всички. Камо ли пък на такива… Знаеше се че в 19 ч. тръгвали от не знам къде си към паметника. Откъде-накъде хората с децата си, дошли, не стига че чакат първо един час официалните лица да се изказват, заради които, разбира се, паметникът е обграден от всички страни, след това, тъкмо когато имат нормален достъп да паметника на националния си герой, ще бъдат пък атакувани и унижавани от някаква малоумна партия. Общината изглежда е още по-малоумна и от нея.

 29. До НЯКОЙ,уважаемия от мен Кардинал,Шопенберг и всички в блога: Не съм попадал на оригинала на писмото на Левски. Нямаше никакъв начин да попадна на това писмо, тъй като съм роден във време, когато абсолютно всичко беше полуистина. Та, въпросът, доколкото разбирам е: това писмо/изповед, завещание/ на Левски ли е, или не е?
  Господин “НЯКОЙ”,който за мен сте НИКОЙ, ще благоволите ли да поясните, кое точно оспорвате: Авторството на текста, или съдържанието на писмото.
  Ако е за авторството, напълно отговаря на представата ми за Левски, ако е за съдържанието, ако оспорвате съдържанието, просто нямате място в този блог.
  Бегай на Позитано, аре.

 30. Препоръчвам на всеки да прочете отново “Под игото”, по мое мнение там се съдържат хипотетични отговори дори и за появата и изживяванията на такива индивиди от съвремието, занимаващи ни със своите вътрешни терзания и отчайващи стремежи за внимание и власт. Това радва българина, ако може да е над другите, да го показват и цитират, понякога като че ли с цената на всичко, независимо дали неговата поява в обществения живот е смислена. А ако коментираме Левски и неговата гениалност, ние дори не можем да се научим да го почитаме, незнаем как. Ако го почитахме, мисля си, че днес в управлението или въобще в живота на българина щяха да са просъществували някои негови основни принципи. За това отново се намира отговор в последните няколко абзаца на “Гибел”. Те са показателни за нас като народ, като съществуване дори и до днес. Но не бива да е така, колкото повече си го повтаряме, толкова повече ставаме такива, егоисти, продажни, страшни, лоши и все по- зли. “Злорадстваме” за гибелта на Левски, като коментираме как група диваци са замервали трупа му. Диваци винаги ще има. Тях ги има и днес и са още по- нагли, много по-смели в злото, което вършат. Те ни замерват колко време вече и ние ги гледаме и им се радваме. Просто защото сме ние, просто защото сме такива. Е да, но аз си мисля, че оправдания “такива сме ние, такъв народ сме, ние не сме наказвани от Дявола, защото сами си го правим и т.н.” не са въобще оправдания, ами една жестока истина, с която трябва да се борим, а не да ставаме част от нея. Иначе до няколко десетилетия ще сме страшни за гледане и все по-абсурдни. Само като се сетя, че наследникът на монархическа България ни стана премиер, всички му се радваха, защото е “цар”. После “повярвахме” още по-опасно на човекът, който го е охранявал. Относно историята, доколкото знам години наред учебниците са пренаписвани от “историци”, които измислят нови и нови сценарии за това, което се е случило. И до днес спорим дали Ботев е герой или “психопат”, както са споменавали не един или двама преподаватели или учители по история. Спорим за това кой и как е предал Левски и отново насаждаме омраза, вместо да се поучим от гения на Левски. Идеите му са направо пророчески, имайки предвид случващото се днес. А за Русия, мисля, че насаждането с години, десетилетия на идеята, че това е “братския народ’, “освободителите”, “спасителите” се оказва пагубно. Ние сме се превърнали, както се спомена по-горе, в “освободени роби”. Смятам, че всеки би се съгласил с мен, и то е регистрирано в историята като факт, че руснаците не биха могли да успеят, ако не са били българите, които да им разузнават и изградят ясна мрежа къде, как и кога да минат и разбира се с много други идеи и действия. По мое мнение не е наредено на руската армия “Хайде да спасим този народ” и това по-късно е доказано от историята в близките години от интересите на Русия, а смятам,че и преди това са го доказвали. Ако беше така може би народът нямаше да чака 500 години, те и преди това са молели за помощ. Но относно това кой и как, дали самите ние сме се освободили и защо толкова късно ми се струва много тежка и болезнена тема, която не се наемам да знам. Извинявам се за дългия коментар.

 31. В петък Цецка Цачева в парламента се изказа пред млади атакисти: “Гордейте се, изпратихте един елит в парламента”. А пък Волен Сидеров награди парламентарния шеф за “особени заслуги за България”.

 32. Ей, Браво на Пловдив! Страхотни са! ГРАЖДАНСКА АКЦИЯ: “Крайно време е да приключим с останките от съветската окупация на България!” Ден: 23 февруари, сряда; Начален час: 11.00; Място: Пловдив, на върха “Бунарджик”, в подножието на Паметника
  на съветския окупатор “Альоша”
  http://aig-humanus.blogspot.com/2011/02/blog-post_4234.html

 33. Волен е маша на руснаците и не е чувал, че ако е ставало дума за парична или друга помощ от руския цар, Левски е говорел като за “помощ от дявола”, както пише в едно писмо до Филип Тотю в Одеса. Насажданията на Волен са в услуга на руснаците.

 34. Преди време Атанас Атанасов с документи разкри моралния лик на Сидеров-жалък изнудвач и крадец,арестуван он МВР с белязани пари през 1987 г.Фактът че срещу него няма заведено дело означава,че е станал сътрудник на МВР.След 1989 е пуснат в употреба от службите-ту член на СДС и редактор на Демокрация,ту говорител на Овъргаз,ту кандидат-депутат от НДСВ /но скоропостижно изтеглен/ и най-накрая лидер на Атака,която с подкрепата на рубладжийската тв Скат бе изстреляна в нар.събрание.В момента явно пак по заповед “свише” бе натоварен да крепи Герб за да не допуска влияние он страна на СК върху правителството.На всичкото отгоре в пияно състояние бе отправял обиди и се бе държал просташки в сомолета по време на пътуването си до Германия. С какви очи този индивид ще злоупотребява с паметта на Левски и ще учи останалите на морал и патриотизъм ?!

 35. Дяконът ми е гояма мъка и след щателен анализ ще се върнем на въпроса,тъй като в друго време,
  Николай Хайтов отстоявайки моят кандитатура ми за член на Царския клуб,каза незаслужени похвали,
  пред Кушлев1но не само за поставянето на “Лодка в гората” от испански и след това от български артисти,главно от П.Гюров,а хората слушаха смаяни и безмълвни от величието на драматичното изкуство.И интерес на истината делото бе и мое и на
  Б.Герасимов,който никога на събра сили,да каже много истини и да помогне за Справедливостта,повече от 20 години и разбирам мъката му,но и ние слушаме божествена музика в храма Св.Николай.
  Но за болката!Изрових,че Баязид е бил поне на 5-6 часа от Видинските хълмове,където слага кости и пр-пра-пра-пра…дядо по майчина линия на Талейран,но нищо все още,за Ш.Петьофи,а моето подозрение” е че веднъж нагазил в европейските дела след Ватерло,Апостолът не ще да е бил по-малък от Г.Бенковски,за когото
  и Захари Стоянов се чуди “откъде ги бил чаткал тези работи за салтанати и тям подобни…когато приема служители на железницата на барон Хирш и т.н.”
  Нали не бихте желали,да допълвам сирищни простотии,за прашясали неща…и обиди!
  Но специално и заслужено по кардиналски,поздравявам българския
  журналист Иво Инджев,който след Тио Сарацини,най-добре “им го заби на западняците”,които на времето, като много перфидни търговци от Венеция и Генуа,
  “събориха” Константинопол,дори и преди да са пробити стените при нелепа случайност…
  До скоро!

 36. Ясно е. Радикализирането на политическото пространство Атака – ДПС е на ход. БСП – истинските виновници трябваше отдавна да пратим в историята.

 37. До Иво Инджев

  Г-н Инджев, не ме разбирайте погрешно. Сидеров не е избор. Нито дори алтернатива. Той е отражение на действителността и следователно нормална част от “пейзажа”. Когато говорим за изстъпления и крясъци и обърнем внимание на това, което се чува от Догановите сараи, като например “…Аз съм инструментът, който разпределя финансите на фирмите в държавата…” и “…Не сме обичани, но по-важното е да се съобразяват с нас!” – тогава ще разберем чие всъщност отражение е Волен.
  Нали знаете – на всяко действие има равно по сила и противоположно по посока противодействие.
  Това, че “нормалните” хора като нас усещат с гърба си това противодействие трябва да е сигнал само за едно – напрежението вече достига нетърпими размери.
  Дали пък въпроса не опира до това – кого да “гасим” – първоизточника или последствието. Или пък и двете?

 38. Пояснение по повод Някой

  Нямам претенции, както съм и написал, за автентичността на текста на “Писото на Левски”. Но и на мен , както на Маринов, ми звучи достоверно, дори и като сбор от мисли на Апостола. Бих се радвал, ако знаещите повече от мен, направят анализ и посочат по-точно произхода на текстовете. Важното е да сме по-скромни и добронамерени и не използваме образа на Левски, като карнавална маска за патриотарски пози.
  Обидно е гротескните апологети на руските интереси, като Гоце и камарила, постоянно да се изявяват на “фона” на кристалния и безкористен дякон Игнатий.

 39. “….За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт….” В. Левски

 40. какви тежки коментари за този невзрачен индивид, а той просто е намерил ниша в общественно-политическият живот, за да бъде в парламента и от това да прави и пари.
  поздрави:
  Калоян

 41. След като зам.кмета по сигурността направи всичко възможно, за да се случи нацисткото шествие – Луков мараш, на БНС на Расате, не е учудвашо че и на СИдеров е позволено съшото.
  Столицата се превръща в арена за изяван на всякакъв вид неонацисти и много малко хора протестират срешу това, за съжаление основно леви.

 42. До Шопенберг:

  Разбирам желанието Левски да ни звучи ТАКА, но за съжаление на желаещите има ИСТОРИЧЕСКА ИСТИНА, и тя е, че такова писмо, с тези мисли, Левски не е писал никога.
  Помислете: Дали не е по-добре за нас като българи да знаем човешката драма на един велик човек (а не само велик българин), който се е оказал напълно самотен в мисията си, изоставен от всички, с които е работил, нападан и охулван, включително и със селски сплетни от “революционерите” от БРЦК, И ВЪПРЕКИ ТОВА е успял да “обърне времето” (нали помните втората част от “Времето е в нас, и ние сме във времето. То нас обръща и ние него обръщаме”!). Е, донякъде е успял с обръщането, но ЛИПСВАЩИТЕ “съработници” (и при обиколките му из Българско, и после – след залавянето, при процеса, преди бесилката) са котвата, която не е позволила това обръщане да продължи напред и да се масовизира. И затова, отчасти, сега сме ТАКИВА.

  На онези, на които като Маринов, им трябва идол, да го търсят другаде (у нас идоли бол – Сидеров, Борисов…), а не в Левски. Докато образът на Левски съзнателно се манипулира от идолчетата и техните кукловоди, в посока на недосегаем, нечовешки, измислен и окастрен образ, ВКЛЮЧИТЕЛНО и с такива пасквили, представяни като негови мисли, дотогава и публиката им ще бъде държана в скотския вид, удобен на същите тези, които във времето на Левски просто биха били пометени от историята. Но сега не са, напротив, потриват доволно ръчички, че промитите мозъци на мнозинството несвободни духовно българи, ще продължат да им осигуряват БЕЗВРЕМИЕ. В което е силата им. За разлика от Левски, който живее във времето и го променя.

  До alex venkov: Гьобелсовите прийоми да се повтаря до превръщане в звучаща като истина лъжа, могат да виреят само в определена среда и в определена интелектуална нищета. Извън тях те са безсилни. Колкото и да повтаряте тези безсмислици като думи на Левски, това не променя истината – това НЕ Е Левски.
  Ако Ви се мисли, помислете, потърсете, научете – думичката “етническа” кога се появява, и защо Васил Кунчев няма как да я е произнесъл. Но проблемът не е в думата, а в смисъла на онова, което е правил и говорил, а то явно не изнася на определени политически вампири, които биха се разпознали в истинските думи и ДЕЙСТВИЯ на Левски. Но това е само, ако Ви се мисли, иначе – поствайте си цитати от пасквила колкото си искате, онези, които мислят и мислейки, действат, тези цитати няма как да ги зомбират.

 43. Сидеров е руска подлога и с всички малоумници около себе си, са адски вредни за България!

 44. Волен Сидеров или се прави на луд, за президентската заплата и нелегалните комисионни, на Георги Седефчов, или испълнява послушно последният сценарий на ДС-Мафията в Ръ Бъ, за активирането на гражданска война в България…Така или иначе пожарникарите на България (Българските Граждани и Българската Армия),са длъжни да потушат навреме опасният (за Българската нация и държава) криминален пожар в България-ЕС.

 45. До “НЯКОЙ”: Съжалявам, че бях рязък повече, отколкото е било необходимо. Наистина, уважавам мнението Ви, без да се съгласявам напълно с него. Не знам, дали някой има правото да говори от името на Левски. Левски е във времето, но той е и във всеки от нас, всеки носи своя Левски в себе си и всеки счита за кощунство, когато някой посегне на изградения образ. Истината е, че едва ли има друга личност в историята ни, която да е изградила свой собствен иконостас във всеки един от нас. Мисля, че последния човек, който би могъл да раздели по някакъв начин хората, това е Левски. Той е икона не само за българите, а и за всеки, който се е докоснал до него. И ако “някой” иска да приземи иконата, за да го съпостави със себе си, просто е осъден на неуспех.
  С извинения към г-н Инджев за спама, който се получи.

 46. Добре, чудесно наругахте Сидеров… И според мен прекали с речта си.
  Само да ви светна, че “групата граждани”, на чиито свидетелства се основава “обективната информация” за някакви щурмуваци, едва ли не въоръжени и тормозещи невинните хора, всъщност бяха мъничка шайчица от младежката организация на малобройната костовашка секта ДСБ. Имах удоволствието да стоя до тях и да ги чуя какви ги брътвеха.
  Част от разказващите и коментиращите тук са, да цитирам СТОЯН – “малоумници” от същата секта.

 47. Към Едностранчиво:

  Разказвам в лично качество като свидетел и участник в спречването ( не по моя вина) и съм го написал достатъчно ясно, за да се опитвате тук да ме репликирате – каквото и да сте подслушвали. Наложи се няколко души, повечето непознати, а просто граждани, възмутени от наглото пререждане на щурмоваците, които застанаха пред нас с факлите, знамената, униформите и партийните си крясъци пред паметника на Левски. За външия наблюдател в този момент изглеждаше така, като че изведнъж ставаме част от тях под техните знамена. Не позволихме това да се случи и си пробихме път през тяхната верига. Това е…Има доста свидетели…

 48. Толкова се писа и се шумя, че българи не били пуснати до паметника в Босилеград, а за това че българи в собствената им страна не са пуснати до паметника на Левски от една въшлива фашизоидно-комуноидна партия, изпречила се най-безцеремонно пред тях – все едно ги няма, не съществуват,
  усмърдяла атмосферата с миризливите и факли,
  възприемаща се като баш-Буулгааар!,

  може да се прочете само тук.

  Някой да ми каже кое е по-страшното от тия две неща, и съответно- заслужава повече внимание от страна на българските медии??

  А на ЕДНОСТРАНЧИВО да му светна, че само в неговата глава ДСБ има младежка организация. Това да не ти е БСП-то, бе едностранчив?

  Аз бях един от хората, които описаха
  тук “щурмоваците”, и съм на 56 години, а ти кого си слушал какво си бил говорил, и защо си решил, че той е писал тук – ти си знаещ.

 49. “Едностранчиво”, не цитирайте името ми, особено, когато плюете по ДСБ!
  Ченгесарската пропаганда ми е чужда, но много добре я разпознавам.
  Задачата на Сидеров е да крепи ГЕРБ, докато “другарите” се съвземат, некомпетентното правителство се самоунищожи и пак да дойдат комунягите. Ченгеджийският сценарий при управлението на НДСВ, се повтаря. Ако глуповатият народец не се вразуми, този сценарий, естествено, ще успее.

 50. … И моля ви, за какъв фашизъм говорим !? Сидеров си е прост комунист!

 51. Жалко че много- малко хора гласуваха за Атака на предните Избори и не можа да влезе в управлението на Държавата а се наложи да подкрепя правителството на ГЕРТ (Граждани за Европейско Развитие на Турция) за да не дойде служебен кабинет на Първанов.

 52. Коя е тази ужасна епоха(държава) в която ,идиотите водят слепци
  У.Шекспир!!!!!!! Нострадамус пасти да яде – истинския пророк на днешното българско време май е Шекспир.

 53. Важно е да има такива като Волен за да може те да олицетворяват национализма. Национализъм = Волен = мръсна картинка, я си представете, че някой нормален човек застане зад идеите на национализма. Повтарям и пояснявамй национализма не фашизма, че то тогава кои нормален човек няма да застане зад него и сбогом корупция сбогом лобистки закони както за руските така и за западните интереси.
  А така на всички им е супер откачен човек става лице на чиста идея = осмиват идеята и дистанцират нормалните хора от нея заради такива като Волен. Нали по същия начин постъпиха със СДС
  Вече никой нормален не иска СДС=Костов=приватизация=законово присвояване на народни пари. Сега на ход са Герб големи обещания за борба с корупцията=никакви резултати.

 54. Г-н Инджев,прочетох книгата Ви.Но въпросът е от къде точно знаете кой,къде и кога пие шампанското?Ако имате някакви ясни доказателства за идеологическата принадлежност или елементарен слугинаж от персоната Сидеров МОЛЯ да я споделите тук с нас,ако ли не-то мълчанието ще е наложително.Извинете ме ,но това се отнася към всички повтарящи ара-ти …За сведение не членувам в партия,не вярвам на общите крясъци за и против,омъжена с 2 деца,от града на Панорамата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.