“24 часа” 4 години и половина по-късно: мисия (все още) невъзможна!

Получих покана за интервю от в. “24 часа”:

——– Оригинално писмо ——–
Относно: INT 24 CHASA
Изпратено на: Събота, 2011, Февруари 26 19:29:23 EET
Здравейте!
Благодаря за съгласието да ни дадете интервю. Изпращам въпроси по темата “Цветанов-bTV”, която създаде повод за интервюто, плюс още два-три по други актуални теми.

Отговорих в срок, но се оказа тежко за редакцията да вземе толкова остро “завоя” на промяната с новото ръководство, което в крайна сметка реши да не го публикува, защото не носи отговорност за миналото, за което става дума в интервюто. Ще го “преживея” – миналата година ме бяха поканили за участие на живо по БНТ, след което в последния момент се оказа, че не било удобно. Тъй че – нищо ново, освен все пак почти невероятният факт, че от най-близкия вестник до Георги Първанов изобщо са имали намерение да водим разговор. Той обаче явно няма да се състои преди да получа право на отговор за онова, което конкретно “ 24 часа” извърши през 2006 г. Ето защо публикувам в блога си несъстоялото се интервю, за да се види за какво става дума – инициативата все пак не беше моя!

——————————————————————————————————————-

– Вътрешният министър Цветан Цветанов използва в ефир вашата раздяла с bTV като щит срещу интереса към имотите и парите му. Редно ли бе това според вас?

Редно е преди всичко в. “24 часа” да публикува след 4 години и половина правото ми на отговор след като стана вестникарски лидер в кампанията по моето очерняне през онзи октомври 2006 година в ситуация, когато бях смачкан в калта – беше подло да бъда ритан по нареждане на президента Първанов и солидарно с неговата телевизия Би Ти Ви. Ако не публикувате това, смятайте, че не съм давал интервю за вас.

– От телевизията поискаха публично извинение от министъра – подвел зрителите, че вие сте били уволнен. Трябваше ли Цветанов да се извини?
Цветанов трябва да се извини на обществото, че след като е прочел книгата ми “Президент на РъБъ” не е проверил на базата на получената информация защо неговият предшественик Петров е наредил да има полицейска охрана на адреса с имотите, които той сега споменава: какво и от кого полицаите започват да пазят на посочения от мен в предаването адрес след последното ми предаване “ В десетката” на 8 октомври 2006 г.? Кой и защо е накарал хората в униформа да лъжат, че са там заради един “обир”- дни наред. Публикувал съм снимка на полицейска патрулка от онова време. Има и свидетели. Нали уж на този адрес Първанови не са имали мезонети?
Цветанов трябва да се извини и по същия конкретен казус, че и досега не е образувана проверка по случая с извънредния ръст в печеленото на държавни поръчки в строителството от страна на приближения до Първанов бизнесмен Лазов, оказал се собственик на мезонетите по документи. Никакъв да не беше спрямо Първанов, същият става национален, ако не и световен рекордьор по получаването на държавни поръчки като предприемач тъкмо от момента, когато се сдобива с нотариален акт за собственост на двата мезонета. Става дума за периода между 2006 и 2009 г. – данните са официални. Или спрямо приятелите на Първанов не е интересно да се проверява как именно те постигат такива рекорди?

– Уволнен ли бяхте, или напуснахте по своя воля, както твърдят от bTV?

Шефовете на Би Ти Ви играят сценката “бутни баба си по стълбите, а после я питай защо тича”. Подло е да карат журналистите в телевизията, които отлично знаят истината, да повтарят от екрана лъжата, че съм някакъв луд, който се е махнал ей така, без причина. Наредиха най-напред на Юксел Кадриев да прочете декларация на президента срещу мен още същата вечер на 8 октомври – дори не ми се обадиха да ми кажат да гледам как ме бичуват пред цяла България. Президентът срещу Иво Инджев! С това Първанов се издаде, а с репресията срещу мен, чрез отстраняване от екран и заплаха с уволнение (без и най-малко усилие да се усъмнят в правотата на вожда Първанов) се опитаха да ме сплашат. Сега репресията продължава отново в угода на президента и като опит на гузните да спасяват позора си със задна дата.

У нас да напуснеш с омерзение една групичка слуги на президента се смята за ненормално и това се опитват да внушат с демонстрирането на моя подпис под заявлението ми за напускане. “Нормалното”, което очакваха от мен, беше да си трая, да се гърча, може и заплатката да ми бяха плащали да мълча- само да не преча на др. началник и да си налягам парцалите: да ходя унизен по коридорите на телевизията като чучело за назидание. Отказах им това удоволствие и сега се гаврят с жеста ми. Опитват се да го превърнат в своя отчаяна защита с внушението, че не е имало натиск и причина да си ходя. А чак в САЩ разбраха, че става дума за УВОЛНЕНИЕ ПОД НАТИСКА НА ПРЕЗИДЕНТА ПЪРВАНОВ. Това пише в доклад на американския Държавен департамент от 6 март 2007 г. И Би Ти Ви, и вашият вестник спестихте това на аудиторията. Надявам се да не го спестите отново.

Гледам Гена Трайкова и се чудя какво ли й струва да произнася от екрана чуждите лъжи за “доброволното” ми напускане? Когато номерът на изнасилвачите минава, както се надяват да приключи моето изнасилване, те се опитват да разширят кръга на съучастниците, което е вид продължение на изнасилването – този път колективно.

Къде остана тезата, преписана от декларацията на президента срещу мен от 8 октомври 2006 г., че съм бил нарушил етиката с цитиране на анонимен източник? Гузно я изоставиха защото днес рекламните блокове вече са кратко прекъсване между поредицата от новини и предавания, базирани на темата за анонимните сигнали за какво ли не. Вместо да кажат едно “извинявай”, вече се опитват да ме дискредитират лично като ми вадят “мръсното бельо” , но си взимат белята с мръсните си номера. Сам съм си бил тръгнал – жалка и нахална е тази теза на гузните хора.
– Бихте ли припомнили какво се случи тогава?
Написах цяла книга по въпроса – по часове и дни съм регистрирал случая. Казва се “Президент на РъБъ”, издателството е “Ентусиаст”- много подходящо название за нарушаването на забраната истината да бъде съобщавана.

– Получихте ли за себе си отговор на въпроса за имотите на президента?

Да и го споделих с аудиторията на книгата “президент на РъБъ”, която се оказа седма по читателски интерес за годината според класацията, публикувана във в. “Капитал” в новогодишния му брой.
– Съжалявате ли, че зададохте тези въпроси тогава? От телевизията твърдят, че сте нарушил правилата на журналистиката с изнасяне на непроверена информация.
Всички редакции разполагаха с възможността да попитат. Няма да се изкуша се хваля по въпроса за въпроса.
“Острите мероприятия” в българската политика и в медиите отдавна спукаха глупавия балон за “непроверената информация” като причина за разправата с моя милост. България и медиите се тресат от анонимно инспирирана информация. От Би Ти Ви капитулираха напълно с безпомощната си теза ( вижте подробности в блога ми ivo.bg). Иначе нямаше да ме потърсите за интервю.
– Бихте ли задали същите въпроси и на Цветанов днес?

Вижте блога ми – задал съм (му) много и по-тежки въпроси от “безобидния” въпрос към Първанов, заради който той подскочи истерично и се издаде, че съм го уцелил в десетката. След което, вече виждайки ме в нозете си ( “Свети Георги убива…Инджев”!), ме нарече господарски “безобиден журналист” – в интервю за вашия вестник и в отговор на раболепен въпрос дали “няма да му липсвам” на екрана.

– Редно ли е министър да “прехвърля топката” с въпроси от типа – защо питате мен, а не питате еди кого си?

Не е редно и е вредно ( за самия него, ако е в състояние да разбере). Време е да се научат, че прехвърлянето на топката по този начин е като в скуоша- връща ти се, удря те и ти прави синина. Може и червенина – зависи с коя бюлетина си шмекерувал предишният път. Най-добрата политика в политиката е искреността. Тя не винаги е възможна и дори може да е вредна за здравето ти, но нима самият живот не е “вреден” – води до смърт чрез изхабяване. По добре да не си живял изобщо, отколкото да живуркаш като подлец, вреден за околните и за себе си дори.
– Доколко ви се изясни на вас лично ситуацията около имотното и финансовото състояние на вътрешния министър след проверката на НАП?

До николко. И се боя, че това е целта. НИКОЙ в България вече не вярва в независимостта на институциите и ВСЕКИ ги подозира в поръчковост, след като ВСИЧКИ се убедиха в универсалността на тази зараза, вина за което не на последно място имат поръчковите медии. Отвоюването на общественото доверие от капана на тази параноична недоверчивост може да започне само с демонстративна и безкомпромисна честност. Правя ви намек.
– Той поиска такава да се прави за всички на високи публични длъжности. Одобрявате ли?

И аз искам. Въпросът ( с повишена чудност) е към избирателите: как да направим очевидното задължително? При Сталин “проверката” е била “висша степен на доверие”, но тогава кадрите, които уж са решавали всичко, са имали един единствен кадровик – висшият касапин на републиката. Днес (уж) имаме народовластие, т.е. демокрация – ами да си поискаме властта!
– Въпросът кое е редно и кое не е редно да се публикува се поставя отново с пълна сила покрай изтеклите записи и стенограми от разговори на политици. Съгласни ли сте с тезата на множество политици, че подобни материали не трябва да виждат бял свят, докато автентичността им не бъде доказана?

Обичам политиците. За разлика от медиите с неясното им майчинство, те са рожби на колективния ни грях и на кръвосмешението на собствената ни обърканост в избора на бащицата. Имат право на спокоен сън, но само от тях зависи да си осигурят този комфорт чрез честност, за да са в състояние още с гурелите на очите да заявят без да се замислят и пред най-лъжливата телевизия: не съм взимал комисионни. А ние имаме право да сме техния детектор на лъжата и да ги осъдим на презрение и прогонване на имената им от избирателните урни.
– От много посоки вече се иска оставка. Като дългогодишен политически наблюдател и анализатор смятате ли, че подобен ход е удачен в момента?

Ако е на правителството – едва ли може и трябва да се случи това преди да преброим на есен пилците. Да ги гоним в небето не е много умно- ще ни кацнат. Не е нужно да си Урнитолог, за да знаеш, че сами ще ни търсят след няколко месеца и ще се опитат да гнездят върху нашата наивност. Тогава, приземени край нас, са най-уязвими и това е звездният ни час да посегнем към полога им. По-добре врабец в ръката (Борисов е странна птица, но не е точно врабче, доста по-хищен ми се вижда) отколкото сини-гер(б) в небето.

Борисов не е изчерпал ресурса си – той може да носи на бой още доста, преди друга боксова круша да го замести. В този спорт е така. Който казва, че не го е знаел, да си подава оставката, без да му я искат.

58 мнения за ““24 часа” 4 години и половина по-късно: мисия (все още) невъзможна!”

 1. Невероятно ! Никой в България няма по-честно и остро перо от Вашето ! Вие ми давате някаква надежда за България

 2. Вестник “24 часа” си е “24 часа”, сиреч – същият слугински медиен боклук, какъвто си беше.
  Иво Инджев, обаче, е един от много малкото съвременни българи, с които се гордея че съм сънародник!

 3. Сега ми светва защо няиаше реакция от вестниците.Били са слуги на Първанов.Но нали сега са с нови собственици ? На някой ясно ли му е ?

 4. Г-н Инджев , липсвате на аудиторията.
  Дано скоро отново сте на екран.
  Желая Ви най-искрено да продължите битката срещу знайни и незнайни ваши и наши противници.
  Продължавайте.
  Ще е добре да добавяте видео емисии и да направите онлайн предаване ”В десетката” тук в блога, за да има пряка обратна връзка с нас.

 5. Имам предложение към четящите и пишещите в този блог, да организираме и учредиме иниацитивен комитет за издигането на г-н Инджев за кандидат за президент на предстоящите избори, разбира се ако той е съгласен.

 6. Страхотно!
  Хващам се за финала.Това, което е важен резултат от управлението на герб, това е, че бръкна с пръчка в кошера. Това е нещо като конфликта между прокуратурата и съда преди известно време /жална му майка на този, който попадне в прокуратурата/. Сега този конфликт е туширан, няма как иначе. Не поддържа ли Борисов огъня, няма да се разплетат свинските черва. А че той ще изгори в огъня, който поддържа, няма съмнение. Останалото, да хвърли пепел върху жаравата и да си гледа ипона. А ние мъдро ще си гледаме пъпа.

 7. Благодаря ти Иво….за всичко.Благодаря ти от мен и моето семейство и най-вече заради дядо ми и баща ми(вечна им памет)ликвидирани от комунистите.Позволявам си един съвсем истински и лек съвет-дайте им време на Бойко и Цецо.Все пак те са единствените които се опитват да направят нещо.Повярвай ми, ние хората в емиграция наистина ги подкрепяме безкористно.След края на техния мандат ще бъдем в правото си да им поискаме сметка за свършеното.Но,разбери за огромна част от емигрантите е най-важно да видим,че има някакво възмездие и съдебна разплата за Гоце, Станишев,Петков,Овчаров,Доган и всички комунисти.Разберете БСП(БКП)трябва да бъде забранена от закона.Знаем,че ще бъде много трудно,но ти остана единствения в когото все още вярваме.Благодаря ти още веднъж.Ти и твоето семейство бъдете здрави.

 8. нищо ново на този свят,в нашата НРБ!Та ние все още сме си Съветска Република!Как само се повтарят нещата,каквото става там същото се случва и у нас!Е май няма нищо чудно относно действията на президента на НРБ Първанов.

 9. Г-н Инджев, от много време следя публикациите Ви и все още епизодичните Ви участия в някои те
  левизии.Вие сте ерудиран,аналити-
  чен и последователен журналист в
  преследване на истината за уволне-
  нието Ви от БТВ,както и заа някои
  значителни проблеми на днешното българско общество.Не мога да разб
  бера само защо изпитвате страх да
  стигнете докрай.Много хора сме дек
  ларирали готовността си да заста-
  нем зад каузата на справедливостта
  и истината за “прехода” в България
  Аз предлагам на всички Ваши читате
  ли да направим електронен референ-
  дум за това искаме ли в бъдеще да
  ни управляват Первановци,Костовци,
  Догановци,Цветановци,Кр.Герговци,
  Андр.Райчевци,Биневци,Г.Герговци,
  К.Добревци,Р.Петковци и всякакви
  подобни на тях продажници за жълти
  стотинки.Ако приемате идеята ми,Ви
  моля да предложите формата на това
  допитване.Убеден съм ,че резултати
  те ще бъдат впечатляващи.Нека да изпием горчивата чаша на истината,
  за да разберем колко е сладък вку-
  са на свободата.

 10. Напълно подкрепям издигането на Иво Инжев за президент.Бих искал това да бъде и правилният избор на партия ГЕРБ.След толкова много години сигурно и аз ще гласувам.Моля те Иво приеми.Вярваме в теб и сме сигурни,че най-накрая ще има справедливо възмездие.Поздрави на всички от Ann Arbor and Detroit,Michigan.

 11. Защо не е изтекло нито едно СРС срещу преззидента?
  Нима е толкова чист ? Искат да ни убедят,че само Цветанов е мръсникът у нас

 12. G-n Indjev, pozdravjavam vi za vashata posledovatelnost, prozorlivost, borbenost, chestnost i profesionalizam! Istinsko udovolstvie e da vi cheta i vashite analizi i otsenki sa vinagi tochni i navremenni. V kraina smetka istinata vinagi vazterjestvuva i BTV i osdtanalite prodajni medii stanaha za rezil. S netarpenie ochakvam novata vi kniga!

 13. Малко черен хумор или какво отговорил Оптимистът на въпроса дали нещата могат да станат по злел Той отговорил “може , може”. Вижте какво прочетох преди малко.
  Президентът на Уганда Йовери Кагута обеща да изяде в буквален смисъл Киза Бесидже, който разкритикувал властта.

  Бесидже, който е и лидер на опозицията, критикувал резултатите от изборите. Президента отговорил на критиката с “Ние ще го намерим и ще го изядем като пирог”.

  На изборите Угади, който е президент от 1985 г, спечели с 68 %, а Бесидже едва 26 %.

  В Уганда канибализма е разпространен сред управляващите, като се говори, че бившия диктатор Иди Амин Дада (1971 – 1979) редовно е похапвал месо от политическите си противници.

  Той също така е известен със сексуалните си закани към президента на Танзания Юлиус Наерере, изпратени в официална дипломатическа нота.

 14. от много години насам, гледам бг телевизиите само за да видя какво не ни казват, и така се информирам за тенденциите и посоките, не на развитие, а на движение, много липсват личности като иво, но нагона на обществото към истината е слаб, а на медиите никакъв, качеството не е ценност, пълни с посредственост студия заработват като ПР-агенции на управляващите, искам да се присъединя към хората за издигането на иво и ви уверявам, че това е лесна работа, защото той вече се е издигнал сам, за това което е

 15. медиите с неясното майчинство са сред заподозрените за бащинство на феномена борисов, който зад якия си гръб крие срамното богатство от очите на унизителната бедност, той в момента това работи, наивността си е наивност, но тя има свойството да намалява, не като цяло, а по отношение на някого, и на нещо, ако бойко беше човек на промяната, иво щеше да в телевизора, защото промяната има свойте белези, е аз не ги виждам

 16. В гонитба за новините на тема ЦвЦв, като: “Президентът: Цветанов се провали, той е олицетворение на моралния крах на ГЕРБ”, http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/03/01/1051958_prezidentut_cvetanov_se_provali_toi_e_olicetvorenie_na/, явно Новото ръководство на 24 ч. се е пообъркало и е заело разкрачено положение, т.е. позата е същата като при Старото.

 17. Ivo, ne spiram da ti se vazhi6tavam!Poklon pred peroto ti!Kato balgarka se gordeia, 4e imam takav dostoen sanarodnik!!!

 18. Масмедиите подчинени и финансово зависими от Гоце и неговите олигарси се въртят, сучат, гърчат, но гъзът им е все отзад.

 19. Kam Misho;
  Podkrepiam ideiata

  “I have dream……” edin den da vidia Ivo Injev – Prezident

 20. Отново адмирации, г-н Инджев!
  Честита Баба Марта на Вас и всички, които обичате!
  Бъдете здрав, все така силен и уверен в себе си и в тържеството на истината!

 21. Когато Иво удари, как „Е-хо”(метите), „е-хо”(медиите) – замлъкват (на шир и длъж) или Eдно (НЕ) състояло се интервю х 24 = ?

 22. Пред изборните балоните на управляващите се пукат един след друг, с тези шуробаджанашки назначения във всички нива на администрацията, тотално убедиха по-интелигентните българи, че това са поредните политически измамници.

 23. Подлизурството пред силния и плюенето срещу слабия, срещу падналия, изглежда и за жалост, е наша национална черта, ето затова! Тия неколцина чешити, които се срещаме тук, и за които има такова нещо като нравствена правота и истина, сме, уви, едно жалко малцинство в нашата страна. Страшно е да се помисли какво ни чака ако това не се промени колкото се може по-скоро. Имам предвид това мнозинството от хората да почнат да имат съвсем нормални и човешки реакции, а именно, да се гнусят от лъжльовците (такива като наш любимый президент Гоце Первановский) и да се възхищават от ония, които заради истината, са готови на всякакви жертви…

 24. Благодаря Ви за удоволствието ,което ми доставяте с чудесните си материали и разсъждения.В това отвратително безвремие и отчаяние-единствената светлинка в тунел не от идващ влак!

 25. гн инджев възхишавам ви се. но какво би станало ако по телевизиа и радио след всяко представяне на даржавници политици и високопоставени 4иновници след името му се представи и неговото агентурно име например георги парванов ГОЦЕ Ахмед доган ;сава и т н и т н може би наи после народа ше разбере кои го утравлява и кои решава съдбините му

 26. Изцяло подкрепям идеята “Инициатива за номиниране на г-н Иво Инджев за президент”. Добре е започнем обмисляне на реализация на стартовия стадий.

 27. Г-н Инджев.
  Не съм фен на Б.Борисов,но ми прави ужасно лошо впечатление,че ругатните и небивалиците по негов адрес не слизат ежедневно от медиите,докато Вашето уволнение от БТВ и табуто да говорите за президента гоце по която и да е медия е очевидно.Толкова е ясно,че държавна сигурност продължава да управлява и контролира бедна България!

 28. Г-н Инджев не спирайте да казвате истината, а да става каквото ще.

 29. Ivo,napravi usluga na dobrute balgari i priemi nominatsiata za prezident;dokato ne vidim hora kato tebe nachelo na darzhavata-niama opraviane

 30. Г-н Инджев, започнатата война срещу Вас е най-сериозното доказателство за вашия успех, за това че напипвате най-болните теми и най-големите проблеми. Продължавайте все така да изпълнявате ролята си – вие сте от нашите “Нови будители” – ние сме с вас и ви подкрепяме! Кураж и остро перо..

 31. Трябва натиск от вън за да се случи нещо положително в тази мафиотизирана структура, наречена българска държава.ФАКТ: Прикривана злоупотреба с власт от Министър МТСП-действащ-Тотю Младенов! Защото Закона се прилага при ДВОЕН СТАНДАРТ! Изп Агенция”Главна Инспекция по труда“ НАРУШАВА законодателството, което по презумпция тя КОНТРОЛИРА!: Конфликт на интереси при назначаване от Тотю Младенов на Данчо Василев Кънев за ИД на ОД „ Инспекция по труда” гр. Плевен. Конфликт на интереси при освобождаването от Тотю Младенов на Данчо Василев Кънев от длъжност ИД на ОД „ ИТ” гр. Плевен по… взаимно съгласие след установен конфликт на интереси и ОСЪДЕН за ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО му чл.313 от НК с Решение по НОХД№1024/2009г на СРС. КИ за Данчо Кънев – ОСЪДЕН по 313 НК, но…Оценяващ и …Директор! КИ от Тотю Младенов, при злоупотреба със служебното му положение, за отмъщение по сигнал за конфликт на интереси, което ме ме квалифицира, преследвано лице по смисъла на чл.32 ЗПРКИ.

 32. Г-н Инджев,поздравления за откровения отговор ,който сте им дали в т.н. интервю.А аз си мисля ,че не е публикувано , защото слугински са се отчели на Гоце и той е отрязал да не се пуска в печат.Иначе ще трябва да отговаря , а му е неудобно. Пък и това което пише във в. 168 часа-за мезонет на синчето му….много безсънни нощи го чакат!?.Дали няма да закрият вестника!?

 33. Не е ли време за връщане на Иво Инджев на малкоя екран? Това с президентството може и да е шега, но използването на организиран натиск чрез Интернет за връщането на Инджев може и да проработи. Аз не харесвам Фейсбук, нито вярвам на заслугите му за бунтовете в арабските страни, но може би тук някой ще даде добра идея за реализация на подобен замисъл. Чакам…

 34. Дерзайте г.Инджев!Ние сме с вас!

 35. Забелязвам тенденцията за “Спасителя”. Иво Инджев президент, Иво Инджев да каже “цялата истина”, “да стигне до края”. Хора разберете, че никой няма да ви “оправи”. Всеки казва, че не иска да го управляват “райчевци, първановци, р.петковци” и т.н.. Ами направете нещо говорете, организирайте, отделете от времето си.. За да се постигне нещо, човек трябва да откъсне от времето си и да го посвети на някаква кауза… Мен лично винаги това ме е спирало да се занимавам с нещо, защото виждам стена пред себе си и не се чувствам достатъчно силен да мина през нея. Но знам, че човек може да постигне много, ако има желание. Абсолютно сам накарах, общината да ми оправи улицата и лампите, с много кавги, спорове и т.н, но успях. Всичко зависи от нас..

 36. Sled idvaneto na “novia moral” na vlast ochakvah Ivo Indjev da se zavarne na malkia ekran. Tova ne stana. I se pitam: dali upravlenieto na GERB ne e edno ot nai-uspeshnite upravlenia na BKP i DS? 1vo glavno sreshtu 6sto glavno….?????

 37. Господин Бурмов, щом сте толкова ербап, захванете се да изпиете сам “горчивата чаша на истината,
  за да разберете колко е сладък вкуса на свободата”. Така де, “не мога да разббера само защо изпитвате страх да стигнете докрай”?

 38. Господин Бурмов иска някой друг да му свърши работата.

 39. Чета 24 часа и намстина, нито дума за това интервю.И никъде другаде освен в “шоу”. Единствено този вестник помества матетиал.Но водещият вестник в Бъгария да мълчи,това вече е новина! моля ви,обяснете ми какво става ? Аз съм убеден,че 24 часа е демократмчен вестник да че твърди протиыното е глупаво. Да не би Инджев някъде да е сгазмл лука,за което да не знаем ? Само предположения

 40. “Тъмносив каскет, изпобеляла блуза…”
  Заченат в папките на отдел “Пропаганда и агитация” на ЦК на БКП през 1985-1989 г., вестник “Помиярче”, наричан официално “24 часа”, бе поверен на ченгето с баща активен борец Валери Найденов. Преди това Валери школува перото и гръбнака си в “Работническо дело” – орган на ЦК на БКП. В подбора на журналистите и в подготовката на първите броеве участват специалисти по активни мероприятия от Шесто управление на ДС. Легендата на В. Найденов гласи, че той продължава да работи в “Раб. дело”, но отдава перо, душа и сърце на новия порив на бълг. журналистика. Първите му материали в “24 часа” се отличават от тъпата партийна журналистика с образен уличен език и с вулгарно-цинична откровеност. След като стартира новият вестник, В. Найденов е “разобличен” от партийните стражари, че работи на две места и е “уволнен” от официоза “РД”. Премества се в повереното му издание и продължава да го развива. Хартията, заплатите, кадрите и властовия гръб са осигурени от ЦК и лично от др. Луканов.
  Заедно с братчето “168 часа” в. “Помиярче” е най-злостният хулител на правителството на Филип Димитров, на първото СДС и на свободомислещите люде, които не виждат света в червени щампи. Булевардният стил, просташкият език и фекално-аналните теми на парцалчето стават настолно четиво и извор на теми за преоблечените шаяци на милиционер-социализма, сред които е и трубадурът на войнстващата простащина, мършояда от Учин дол Сл. Трифон-офффф. Типично заглавие от ранния период на “Помиярче”: “Войник се гаври с бабичка, пали я, тя не гори, хващат го”.
  Трътлестата комсомолка Венелина Гочева продължи по коловоза на Найденов, като добави откровеното сервилничене, наглото блюдолизтво и безпрекословното въртене след силните на деня.
  Падението на бълг. журналистика вече 20 годин се нарича “24 часа”, “Труп”, Бор, мадам В.
  Какво ли би им написал Ботев?

 41. Браво, Иво! Очертава се обаче, жалък край на най-жалките като професионализъм и морал (псевдо)журналистически подлоги и клакьори на всичко, което прави от България една жалка страна с деморализирано общество:гоцэ, руска мафия, ченгеджийство, комуна, простащина, мутращина, чалгарство. Това са ТЕ- ЧАСОваците, ТРУПовете, Борове-Порове, Брези и т.н. Даже и на господарите си няма да липсват!

 42. До Ангел Грънчаров,
  Само за последните 5 дена преброих 178 чешита (без да се повтарят). Аз лично познавам поне 10 души, които само четат блога на Иво Инджев. Не знам дали има толкова хора да си купуват в. “24часа”.

 43. ВНИМАНИЕ ПРОВОКАТОР!
  Никът му е Сендо. “Само предположения”…до доказване на противното.

 44. До: МАЙКДОЙЧ

  Прав сте, и аз съм от тези които всеки ден четат и рядко коментират. Живи и здрави всички! Господин Инджев – Успех!

 45. Абсолютно съм съгласен и се присъединявам към коментара за в. “Помиярче”, (извинявам се “24 часа”) и “168 часа”, а и доста други такива като “Труд”, “Атака” и т.н. Но не мога да разбера, защо и самия коментатор, който много точно описва минналото на тези “независими” медии, се идентефицира с тези нагли помвияри, които до известна степен промениха историческото развитие на България и на българите след 1989 г. /сваляне правителството на СДС с Филип Димитров, безвремието при управлението на Любен Беров, пълния крах и фалит на държавата при управлението на БСП с Жан Виденов,довеждането на власт на Крадливото царче и ликвидирането на демократичните партии при управлението му и т.н. Те изиграха същественна роля и за създаването и идването на власт на ГЕРБ, чрез митологизирането на водача им ББ и редица др. вредни за страната ни действия. Между тях е и ликвидирането на в.”ДЕМОКРАЦИЯ”, на който гл.редактор и то успешен известно време бе уважавният от повечето ог нас Иво Инджев. Сега на практика няма нито една медия (телевизия или вестник), която да подкрепя истинските демократични сили в България, а така също и да противодейства на наглите лъжи и нападки от страна на платените и продажни такива.

 46. Неприятно е когато, кучетата си лаят, а кервана си върви. Дори и най- добрия писател не би открил думи с кото да опише състоянието на държавата ни през последните години.А историята ни дава отговор на всички търсения. Единственото нещо което правим с успех ние българите е да се самоунищожаваме.
  А и на кой не му е ясно, че медиите са част от проектите на комунистите, псевдо- такива, социалисти и псевдо-такива.
  Както и много други.
  Българските политици трябва всяка година да получават награда “ОСКАР” за най-добър актьор, а и за цялостно творчество. Страхотни комици, безспорно.

 47. Единмтвеният вестник който отрази събитието беше наистина Шоу.а 24 часа е най четенят вестник.Именно заради това е тъжно това отношение към Инджев.Ако никой не го четеше нямаше да е тъжно.Проклети да сте вие продажни журналисти от 24 часа

 48. Орнитология (от гр.: ὄρνιθος /орнитос/ — птица) е дял от зоологията, който изучава птиците

 49. Към Слави:

  благодаря…
  А Урнитологията е дял от моя статия, в която си позволявам да иронизирам ( без нимчие специално разрешение) чрез игра на думи.

 50. Kam Ivo

  Prav si Ivo samo da dobavja che tuk osven24 spada i Trud.Vjrno li e xhe Tosho Toshev shte parci nov vetnik?
  Znaxhi ima nadejda mrasnizite da bad izvarleni ot 24 i Trud?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.