Невежествено, но пък просташко лъготене на Петата колона

Прави са от в. “Дума” да се възгордеят, че им се обръща внимание, както личи още от първото изречение на автора на една изумително лъжлива като фактология статия:
“И това се случи – инициативният комитет за демонтиране на Паметника на Съветската армия в София написа писмо на ДУМА.”
Така е, не заслужават това внимание. Но какво да се прави, когато техните кумири в Москва, до които изпратихмe послание чрез посолството им в София, си мълчат имперски? Ето че получаваме отговор чрез едно от изданията на Петата колона, която е говорител на руския интерес в България. При това положение – как да не отвърнеш на пропагандния местен рупор на великата сила Русия? Може пък руското посолство да прчетат що за глупости пишат техните хора. Като тази:

“ В него ( т.е. в писмото – бел.авт.) авторите на шаманската акция за премахване на един от символите на столицата настояват да изяснят на света следното: те не били за събаряне на паметника, а за неговия демонтаж и преместване в евентуален музей на тоталитарното изкуство.”

“Опять двойка” на автора ( същият, който описа мълчаливата демонстрация с искане за ДЕМОНТИРАНЕТО на паметника с гнусни квалификации, особено срещу възрастните участници). На сайта на инициатива, в многобройни публикации и в самото назавние на комтета, цитирано от него, ясно е декларарано това, което изведнъж в следващото изцречение “открива” – че става дума за демонтиране. Какво дементиране се иска, за да плещиш такива безсмислици?! За него нямало разлика “ между събаряне и демонтаж в чисто политически смисъл. Действието е едно и също и е тероризъм срещу историята. Дали ще наречеш това демонтаж, събаряне, взривяване или разрушаване с кирки е еднозначно. Резултатите са аналогични – лишаване от памет и изпадането в перманентна амнезия.”

Виж, за амнезията е вярно но не по принцип ( за нещо, което не се е случило), а конкретно:
– за сриването на всички нехаресвани от комунизма паметници от предишното “царско време” – сред тях е и демонтирането на плочи с 4 хиляди имена на български войни от градинщата на НДК “Людмила Живкова”
– за сриването на построените след това паметници, на низвергнатите междувременно вождове на Сталин, Червенков, Живков и Брежнев
– За сриването на съветския паметник в Плевен по време на управлението на кмета Румен Петков
– За сриването на Берлинската стена
– За сриването на Бастилията – национален празник на Франция
– За сриването на храма “Христос Спасителя” в Москва от Сталин ( и на още стотици други православни храмове в Русия)
– За сриването на паметника на Скобелев в Москва и заместването му с паметника на Юри Долгоруки
– За сриването на стотици архитектурни паметници на стара Москва по време на управлението на кмета Юри Лужков
– За сриването на (поне един паметник) на съветската армия в Китай през 2007 г., в Естония през същата година, в Грузия и Узбекистан през миналата година .
(Посол РФ в КНР Сергей Разов проинформировал российских журналистов, что Китай начинает работы по переносу советского воинского захоронения из Харбинского парка культуры на православный участок пригородного кладбища “Хуаншань”. Об этом со ссылкой на “РИА Новости” сообщил 28 апреля телеканал “Звезда”.– публикувам му го на руски, че да схване нещо, този път)- а за предпочитащите българския език: китайците махат съветски паметник в Харбин, а Москва се умилква, за да не ядоса важния съсед.

– За сриването през февруари тази година на диктаторския фетиш – последният подобен в памет на Франко в Барселона

По нататък авторът на списъка с лъжите в “Дума”, който току-що бил прогледнал за демонтирането, вменява твърдение, че някой бил нарекъл съветския паметник “последният в Европа”. Това е неговата интерпретация на факта, че това е безподобен за Европа паметник – никъде другаде няма паметник на невоювала на съответната територия чужда армия, окупирала без един изстрел и една жертва собствената ти страна. И в този смисъл е направо малоумно да продължаваш да сравняваш България с Австрия. Обяснявам за стотен път като за хора, които сами говорят за комитет по “демонтиране” но се учудват “откривателски” в следващото си изречение, че това било комитет по демонтиране: в Австрия и конкретно в центъра на Виена, където има скромен и скърбящ паметник на съветски войник в естествен ръст, са загинали стотици хиляди съветски войници, а австрийците, за разлика от нас, празнуват като свой национален празник напускането на руснаците, а не тяхното пристигане. Което не пречи на незрящите за фактите отново да сравняват механично окупираната неутрална България по следния начин:

В Германия и до днес стои паметникът на руския войник. В Австрия има мемориал на Съветската армия. В цяла Европа никой никога не е отварял въпроса за тяхното събаряне, пардон демонтиране. Защото в онези общества има историческа последователност. Само при нас фалшификаторите на историята не спират да ни заливат с думи и с желанията си да поставят взривове.”
И отново взривове му се привиждат …
Но и това не е всичко: ето как обосновава радостта си от празнуването на деня на чуждото ( не и за него и подобните му) отечество:

“Друг силен момент от писмото. Авторите му били силно възмутени, че имало хора, които почели Деня на защитника на Отечеството, и питат официален празник ли е в България. Не е. В България обаче има нещо друго, което авторите пропускат – то се нарича демокрация. Щом са се събрали хора и искат да почетат някоя дата, кой може да им забрани? Може би ужасът идва отдругаде, може би оттам, че, въпреки вълната от злоба през изминалите години, и през 2011 г. пред паметника се събраха хора, които не искат да забравят, които помнят, които знаят как да бъдат в мир с историята и себе си. “

Че кой кара някого да забрави нещо – напротив! Искаме да напомним на българите забравената от мнозина от тях истина, че отечество ни е България. Позволяваме си го тъкмо понеже днес вече не важат репресивните правила на НРБ и няма опасност да ни тикнат за антисъветска пропаганда в концлагери (с каквито другарите на автора, сред които и той е бил в кресливата агитка на 9 януари тази година, ни заплашиха най-тържествено в интернет). А желаещите да си извършват шаманските обреди от култа към насилието, диктатурата и чуждопоклоничеството , ще могат да го направят пред божеството си с автомата някъде другаде, а не в центъра на София, където няма място за техния кръвожаден оракул, символ на жестокото изтребление на десетки хиляди българи в условията на съветската окупация.

И накрая, понеже авторът Симов (ликът му грее на челно място на сайта на “Дума”, досущ като Ленин над “Правда”) се прави на миролюбец този път, да припомня някои характерни извадки от доноса му по адрес на законния митинг на стотици мълчаливи граждани за демонтирането на паметника, който 47 хулигани със знамена на масовия убиец Че Гевара, зурли , свирки, мегафони, псувни на “фашистки пу..и”, като и с подходящи за случая съветски песни се опитаха да заглушат агресивно.
Ето характерни цитати от доноса, който написа Симов на следващия ден след този “подвиг” на простащината, мълчаливо позволен от полицията, въпреки неговата незаконност:

“..пред Паметника на съветската армия, където се бяха събрали остатъците от криптодесницата, която трябва да свикнем да наричаме „психодясно”.
А може да си спомним за филма – „Мумията се завръща”. 150 стари реститути и реститутки се събраха, за да имитират политическа активност, успешно съчетана с ненормални погледи и месианска лудост.

“Бяха 150 души, с бастуни, злобни и богати старци, които колективно се възмущаваха срещу историята и хвърляха проклятие след проклятие. Джурасик паркът обаче, поради особеностите на своята геронтология, не можеше да произведе някакво активно политическо действие и заради това постъпиха като в театър – изведоха двама младежи, които да държат плакати, а психодесните им се наслаждаваха от далече.

Зомби-десницата е останала без думи. Тя е пропиляла идеите си, похарчила е думите, останала е встрани от времето и сега единственото за което може да се залови е драматичната битка за историята.
Това е битка, която трябва да бъде описвана с психиатрични термини. Просто политическите думи са създадени да описват реалности, а митингът на окултните-десни беше като видение на закален наркоман.
Заради това лозунгите, които вдигаха озлобените реститути (вдъхновени разбира се от сюрреалистичната патетика на агент Ивайло) заслужават да бъдат цитирани.( интересно, като е толкова възмутен от един “агент”, що търси доносникът Симов в най-представителния за партията и нейната ДС вестник?- бел.авт.)
„Ние сме антифашисти и антифетишисти”, гласеше един плакат. Носеше го злобно бабе с гаден поглед, която имаше вид на човек, който може да прегризе и телена мрежа. Аз бях на контрапротеста и не държах особено да се сблъсквам с фройдисткото дясно, но ако можех бих я попитал дали изобщо знае какво е фетиш.”

Това са хора вън от реалността, изолирани в болезнените лабиринти на собственото си самоотвращение, което са насочили към целия свят. Тези хора – дъртаците от десницата са преживели целия комунизъм, вили са си гръбнаците, възхвалявали са партията, мазнели са се като лакеи, уж са мразили режима, но вероятно са пускали дълги езици по всякакви нечистоплътни места, за да си спасят кожите и имотите в центъра и сега мразят целия свят, защото са били мизерници.
Гледах как реститутите с плюнки на устата плюят и бесуват срещу „гадните комунисти” и се чудех дали са наред. „Гадните комунисти…Гадните комунисти понякога са единствената светла сила във вселената, колкото и това да не се харесва на много хора.
По някое време в студа психодесницата реши да направи ритуална обиколка на паметниката, докато старите реститутки фъфлеха своите заклинания. После я повториха. Накрая потретиха. Три пъти се обикаля в църквите. Ето другият проблем на цялото им мероприятие.
Когато зомбитата тръгнаха да се разотиват аз вече не изпитвах омраза към тях. Честно. Дори като пиша с думи като „зомбита” за тях го правя нарочно, за да подсиля тезите си. Най-накрая ми беше жал за всички тези хора, защото те ще се върнат в огромните си апартаменти, ще минат да си съберат реститутските си наеми, но никога няма да бъдат щастливи за нищо. Обречени са да живеят в свят, който ги отхвърля и е пълен с паметници, които им изгарят очите. Как да не ги съжали човек?
За тях хапчета просто няма открити.
Няма открити.“

Извинявам се на нормалните хора, за повторното публикуване на тази диагноза на зверската омраза, но се налага да я знаем. Не заради някой си конкретно, а защото той е говорител на стаената ярост на миналото, което ни управлява днес чрез Петата си колона и държи да ни го покаже, като демонстративно полага венци от името на държавно управлявани руски корпорации, на които такива бедни ( духом със сигурност) писачи, възмутени от българските богаташи ( онези с бастунчетата и ченетата) слугува като типичен съветски лакей.

46 мнения за “Невежествено, но пък просташко лъготене на Петата колона”

 1. За мен истинският национален празник на България е 1ви Януари 2007 година! Рано или късно това един ден ще се признае официално за ужас и на “петата колона” и на такива ярки нейни представители, като този Симов!

 2. Направих една съпоставка между Вашият блог ivo.bg и този на медията дума.бг.
  С огромно задоволство открих, че българските и чужди потребители посещаващи ivo.bg са два пъти повече от тези на дума в интернет.
  Или с две думи качеството на предоставяната информация от блог може да бия цяла информационна машина.
  Като се има в предвид, че интернет потреблението се увеличава ежедневно, на база сравнение в alexa.com пропагандата ще работи все по – слабо, което от своя страна е обнадеждаващо за бъдещето ни.
  Очевидно качеството съчетано с постоянство, въпреки всичко и всички дава резултати.
  По – четен сте от онлайн изданието на вестник Дума.

  Поздрави,

 3. “Гадните комунисти понякога са единствената светла сила във вселената, колкото и това да не се харесва на много хора.”

  И на вселената…
  Тоя трябва да бъде даден на прокурора – има защо!

 4. Отново жесток текст на Иво , мерси!

 5. За мен, най-истинският, най-българският национален празник е 24 май, денят на БЪЛГАРСКАТА писменост!

 6. Преди в СССР имаше ден на съветската армия, който беше заменен в днешна Русия от ден на защитника на родината. Т.е. ако взаимстваме идеята, което би трябвало да е ОК дори за петата и всички други колони, можем да демонтираме сегашния паметник и да го заменм с паметник на защитника на родината, където е нормално да намери място и руски войник, естествено този от 1877-78.

 7. Автор на този коментар е Стоян Дерменджиев, член на ИК за демонтиране на паметника на съметската армия в София: “Официално наименование на виенския паметник е:
  “Паметник в памет на войните на Съветската армия, паднали за освобождението на Австрия от национал-социализма”. Издигнат за няколко месеца от австрийски и германски работници. По изграждането му се е… работило и през ноща, за целта са били изградени високоволтови прожектори. По официални данни на съветските власти през едноседмичната битка за освобождението на Виена са загинали 18 хил съвестки, и 19 хил германски войни. А 47 хил германски войници попадат в плен на Сталин. За Австрия може наистина да твърдим че Съветска армия е освободителка, защото съветския ботуш стъпва, освободжава ги (без да им натресе сталино-комунистически тоталитарен режим, но Сталин прави опита), и ги напуща. Какъвто за разлика случай с България не е такъв, защото ние не сме били окупирани преди това (присъствие да) от Вермахта – и е нямало един немски крак когато са нахлули червеноармейците срещу 9-ти Сеп. и са на окупирали. Паметникът е възобновен основно последно през 2004 г. от испанския архитект Алфредо Арибас. На мраморния му постамент в основата са изписани жертвите (офицери и войници) на ЧА.
  http://www.dasrotewien.at/online/page.php?P=11418“. Край на цитата на Стоян.

  Няма нужда от полемика с “Дума” и комунистите. Важното е, да им стане ясно, че демагогията им вече не минава. Освен на страниците на един вестник, много повече приличащ на “парцал” /по думите на Милен Радев/, отколкото на нещо, което използва език и думи и се чете. Замърсиха езика ни с гадните си лъжи, замърсиха ни въздуха, центъра на столицата ни, къде ли не. Опорочиха едни от най-хубавите думи на този свят: свобода, родина, истина. Заслужават само презрение. И това не заслужават даже.

 8. Много ясно, че ще е по четен от Дума – то чете ли се това. Докатo прочета тази “статия” на Дума, толкова се изнервих, че сега ще погледам някой забравен епизод на Family guy – да си оправя настроението.

 9. Отново изпитвам омерзение и погнуса към хора,достойни наследници на Гьобелс и Жданов, които може по такъв неописуемо злобен начин да хулят собствения си народ само само да се харесат на новите си стари господари в Кремъл и готовността им да служат на лъжата и фалшифицирането на историческите факти. Бих припомнил, че стената с плочите на загиналите във войните за национално обединение беше разрушена през 1980 г., а къде са плочите с имената на хилядите загинали, никой не знае. Занемарени и обречени на разруха бяха хиляди паметници на загиналите във войните от 1912-1918 г., обявени за “паметници от местно значение” от комунистическата власт. С невиждана ярост обаче наследниците на болшевишките фалшификатори като г-н Симов бранят именно лъжата и амнезията, с която искат да скрият истинските исторически факти за окупацията на България през 1944 г. Един български писател написа /цитирам по съдържание, не буквално/: “Може светът да се свърши, да се обърне в непрогледна пустиня, да но там, накрая на тази пустош, сред руините ще стърчи самотно плакат с надпис: “Български комунист”. Моля онзи, който се сети за автора и пълния текст, да го публикува. А отговора на злобни писачи като г-н Симов ще дойде на 1 април, когато отново ще бъдем там – пред паметника на лъжата,с която хора като г-н Симов искат д ани заставят да живеем. Не желаем повече да живеем в лъжа, г-н Симов, а ако вие и подобните ви желаят, то правете го на подходящо място и се кланяйте на воля на вашите фетиши. Не и в центъра на свободна от комунизъм София.

 10. Господин Инджев, далече съм от намерението да ви давам съвети, но лично аз не допускам никога да влизам в диалог с лица с доктринерно мислене.Представите на тези лица за света, обществото и живота на индивида са инструментализирани от доктрината, а човешката им съвест е рудимент на орган, останал без функция.Диалогът с лица от този тип е невъзможен, това е винаги хвърляне на камък в рядка кал.

 11. Злобния оплювач на собствения си народ Симов /не го наричам г-н, тъй като в партията му се обръщат на “др.”/ умишлено не прави сравнение с Унгария и да ни каже какво е днес паметникът на хълма Гелерт, а ни посочва Австрия, където не беше наложен болшевишкия модел на управление, защото там освен съветски войски имаше английски и американски. Как мисли “др.” Симов, ако там комунистите бяха наложили съветски модел на управление, щеше ли този паметник да просъществува след 1989 г.? “Др.”Симов” знае отговора: защото освен 1945-а г., в Унгария имаше 1956-а, в Чехословакия – 1968-а и пр. и пр. И тъй като отново продължава да вопие за историческата памет, защо не отговори на въпроса запазване на историческата памет ли е мълчанието на българските комунисти за мястото на гроба на Никола Петков, съдбата на тленните останки на цар Борис III, незнайните гробове на хиляди, избити от тях в следдеветосептемврийската преизподня на 1944 г.? Или за тях историческа памет е само онова, което е свързано с болшевишкото поробване на България?

 12. Тъй като изпитвам отвръщение към всичко комунистическо, в т.ч-ло в.Дума,не ми бе известен този пасквил,част от който е публикуван в блога на г-н Инджев.Тъй като съм на доста голяма възраст,този пасквил по нищо не се отличава от онова ,което минаваше като червена нишка през всички вестници ,и най-вече “Работническо дело”,които се издаваха от от 09.09.1944г.до дворцовия преврат през 1989г.:от заклеймяването на монархофашистите,тунеядците,кулаците,през англоамериканският империализъм до елейните слова за Двойният освободител и неговата “красная армия,никем непобедимая”,символа на която се мъдри в центъра на нашата столица,една от 27-те на ЕС!!!Това увреждане,за което пиша,е резултат преди всичко,че след споменатия преврат,нищо не настъпи в мисленето и действията на партията ,приемница на БКП,така както стана в останалите държави от бившия съветски блок!Дори и в Русия съществува идеята на Медведев за премахвани на мавзолея на Ленин,най-емблематичната фигура на световното комунистическо братство.Но,България и нейната 5-та колона,няма промяна в медийните изяви:нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено!Защото БЪЛГАРИНА не знае и не се интерисува от историята си,каквито и да са официялните изяви по повод на 3-ти март,националния ни празник!

 13. Изветрял и мухлясъл комунистически патос,мъка е да знаеш,че има човек, който носи толкова злоба,но Бог е милостив…Някой беше написал,че трябва национален празник да ни бъде 1 януари 2007,България е в ЕС и НАТО и такива комунистически отломки трябва да знаят,че връщане няма,връщане няма!

 14. Към поста си от 18:39 ще добавя ,че нито съм реститут нито съм пряко засегнат/както огромното мнозинство от българите/ от т.наречените “мероприятия на народната власт”.За интерисуващите се да влезат в Гугъл

 15. Името му е ПАМЕТНИК НА ОКУПАТОРА и нито една страна в света не издига и не търпи паметник на окупатора си!

 16. Не мога да повярвам че денс отново чета такива глупости от страниците на български вестник, каквито е написал този Симов. Той право на мнение има, само че с това мнение сам показва че би направил същото каквото БКП през периода 1944-1962г – избивал би бил хората, зашото са му врагове, класови, каквито са и реститутите които уж били там на митинг за демонтирането. Щом това е така означава че в страната ощще има потенциялни убийци заради идеите , да Симов би убивал днес богатите, защото самия той е мижитурка която завижда на всичко, а от завистта до омразата е една крачка, Омразата е велика сила, носи само разруха, каквато комунизма е донесъл на света

 17. Познавам и други рубладжии с подобен на Cимов език.

 18. Това нещо “Симов” човешко същество ли е ? Докато четеш имаш чувството че това е пор, от който от всякъде се стичат екскременти…..
  Пфуууууууу…
  И като си помислиш, че “Дума” е свърталище само на такива…..
  Сигурно е прав един като ги нарече “Чума”.

 19. „Гадните комунисти понякога са единствената светла сила във вселената, колкото и това да не се харесва на много хора.“

  И на вселената…
  Тоя трябва да бъде даден на прокурора – има защо!

  POSTED BY СЕИЗМОЛОГА Ш. | МАРТ 3, 2011, 15:10
  -това е директна и нагла комунистическа пропаганда. Ако някой в съвременна Германия пропагандира национал-социализма, отива бързичко в затвора. Не е ли така и тук по отношение на комунизма? СЕИЗМОЛОГА е прав, тука май има нужда от прокурор? Нямахме ли текст който криминализира насаждането на национална вражда и екстремистките идеологии като комунизма и нацизма? Може ли неща като Симов да замърсяват съзнанието на хората?

  /риторични въпроси…/

 20. Не че очаквахме някаква друга реакция от “Чума”, даже по-скоро не очаквахме никаква 🙂 Факт е обаче как от този парцал разбират “правото на отговор”. Защото нашето писмо беше изпратено именно като такова.

  Повече ме притеснява факта, че това опровержение, както и протестната ни декларация против поднасянето на цветя на това чучело и то на националния ни празник, не видя бял свят в НИТО ЕДНА МЕДИЯ, освен сайта Еврочикаго и един Ямболски портал.А бяха изпратени на над 500 медии!

  Какво ли са разпоредили господарите от Москва на подопечните си слуги в БГ медиите … или не смеят да пишат нищо защото няма никакво разпореждане. Надявам се един ден истината да лъсне, тогава – когато злокобното нещо няма да закрива слънцето над главите ни и осветени от него комунистическите вампири като другаря Симов няма да екзестират пиейки кръв от нещастния ни народ. Съдейки по озлоблението, което ги обхваща, колчем стане дума за премахване на свърталището им, съм на мнение, че краят им наближава и предсмъртно стават още по-злобни и хапливи, досущ като разбеснял се вампир.
  За вампирите светлината е убийствена, това важи и за комунистите, само че светлината в случая е истината и познанието за истинската ни история!

 21. Интересно интервю което ми попадна преди малко, извън темата е но според мен трябва да се разпространява.

  Някои си имат къщи в Гърция и Сингапур, ама не искат да се махнат от тази страна. И са прави. Къде другаде има такъв безплатен гювеч?! Тихомълком на 15 февруари общинската комисия по финанси и бюджет /с подписа на заместник-председателя Иван Нейков/ одобрява отпускането на безвъзмездна финансова помощ от 800 000 лева на Цветелина Бориславова Карагьозова, председателка на фондация „Кредо Бонум” и на Асен Бориславов Асенов, председател на фондация „София за култура и изкуства”, издател от кръга „Капитал” на фалиралия и забягнал в Сингапур Иво Прокопиев, по проект „Фестивали за изкуство в публичното пространство: Sofia Contemporary” и Фестивал на открито в “Западен парк”. При последното изкупуване на акциите й в СИБанк от страна на белгийската банка КБС, Цветелина Бориславова получи 141 милиона лева. Можеше да прояви малко благотворителност и да направи нещо за културното издигане на софиянци безвъзмездно. Нали?! А тя се кани да вземе пари от Столичната община и за идеята си да се възстановят манастирите около София под името „Мала Света гора”. Споменатият проект за Западен парк е по Оперативна програма „Регионално развитие” в МРРБ, чийто министър Росен Плевнелиев е бил бизнес партньор с Иво Прокопиев и е от „квотата” на Бориславова в правителството – заедно с Трайчо Трайков и Симеон Дянков …

  Едно интервю на Валерия Калчева

 22. Комунистическата пропаганда винаги е мълчала за един позорен период от живота на Гошо Тарабата, но на Трети март е наложително да го припомним на болшевишките му последователи. След Балканската война Беломорието е върнато на България и Гошо Тарабата влиза в Народното събрание като народен представител от главния град на Беломорието Ксанти. Депутатството му не е прекратено след Ньойския договор, въпреки че тази исконна българска земя ни е отнета. В онзи момент, когато българската нация е консолидирана срещу Ньойския диктат, коминтерновецът Гошо Тарабата развива колкото идиотската, толкова и предателска теория, че нямало българска нация, а територията на България се населявала от три нации – тракийска, македонска и добруджанска. От трибуната на НС възмутеният премиер Александър Стамболийски се обръща към комуниста Гошо Тарабата с думите: “Вие, комунистите сте като въшките. Напомняте на човека, че трябва да се изкъпе.” Крилатата фраза най–добре разкрива същността на българския комунистически етнос. Има я в стенограмите на Народното събрание, ако комунистите не са я изтрили.

 23. Малеее, Иво, това наистина си струваше 🙂
  За каква патология става въпрос, не е за вярване. И всъщност през цялото време опсива себе, особено накрая. Типично за комунистическите прийоми де – използвай най-големите си недостатъци като свое предимство…

 24. “Това са хора вън от реалността, изолирани в болезнените лабиринти на собственото си самоотвращение, което са насочили към целия свят. Тези хора – дъртаците от десницата са преживели целия комунизъм, вили са си гръбнаците, възхвалявали са партията, мазнели са се като лакеи, уж са мразили режима, но вероятно са пускали дълги езици по всякакви нечистоплътни места, за да си спасят кожите и имотите в центъра и сега мразят целия свят, защото са били мизерници.”

  Ето това е то! Отдавна не бях чел нещо толкова патологично. Апотеоз на извратения мозък. Забележете- описаните хората са виновни, главно защото са “ПРЕЖИВЕЛИ целия комунизъм” !!! Разбирате ли сега?! Преживели са комунизма, а не целуват ръка от благодарност!! И не се чувстват благодарни че са живи? Къде дават така?!!
  И дори “ВЕРОЯТНО(!!)са пускали дълги езици”, “вили са си гръбнаците” подло около сияйния съветски ботуш, ама дълбоко в себе си май не го обичали. Какви мръсници!!Забележете, дъртаците са си “СПАСИЛИ КОЖИТЕ и имотите”!? О, наглост, о подлост дърташка!..
  В нацистката пропаганда евреите са непълноценни хора, и затова трябва да бъдат изтребени, но сами по себе си те не са виновни за това че все още са живи. В текста си Симов обаче изпреварва идеологически близките си нацистки другари, и се доближава до класика в областта на садизма – другаря Сталин. Тук садистичната патология е пълна- хората /жертвите/ са виновни пред мъчителя си заради това че са ЖИВИ…
  Гъобелс и Сталин сега поглеждат завистливо от ада, и цъкат с уста с одобрение- другарят Симов изпревари техните най-добри пропагандни внушения! Лозунгите “Евреите са виновни, защото са евреи!”, “Класовия враг е виновен, защото е враг!” са добри, обаче “Дъртаците преживели комунизма са виновни, защото са живи!” е най-страхотен.

  Отвращението е пълно…

 25. толкова вече не ми се говори за съветския съюз, за комунисти, за онзи скапан паметник, не отлепяме вече толкова годими,нестига че го живяхме, а сега го говорим, толкова ли са им скъпи на някои хора всички тези глупости та неможаха да ги забравят и да вървим напред, други и далеч по смислени неща занимават хората, докато пиша това андрей пантев дрънка истински простотии по някакъв телевизор – едно си баба знае и все това си бае, никой нокого в нищо няма да убеди, 100 години все една песен и самота, бб, оня десния, и той не спира да произвежда чиста чалга с всяка своя дума, бавно ли мислим, бавно ли живеем или просто ни мързи незнам

 26. Уникално. Ако тези на които пише това момче Симов, можеха да правиат това което са правили, веднага след навлизането на червената им армиата “освободителка” в Българиа в ранният Септември 1944 година, жална ни майка. От пространното писане на индивида Симов, понамирисва на паталогично дебелокожие за което “бронебойни патрони няма открити” както е казал пролетарският им поет, в което ние всички, вече повече от двадесет години, се убейдаваме перманентно.
  Как да не му писне на човек от “братя освободители”, червени армии и шмайзери?

 27. Извинете ме, г-н Инджев, но смятам, че влизането в този задочен диалог със Симов, както и поместване на негови цитати във Вашия сайт, налива най-вече вода в мелницата на собствената му демагогия. Да не говорим, че въпросният „другар” като едното нищо ще реши, че е на висотата на Вашето перо, щом като го кръстосвате с неговото. Човек е голям, колкото големи са опонентите му. Ако този журналист-пигмей, въпреки че не съм сигурен дали „журналист” е подходящо определение за драскача на фрази като „психодясно”, „джурасик парк”, „зомбита”, е Вашият противник, то Вие падате до неговото ниво. Никой не стреля с артилерия по мухи, нали? Оставете въпросния пигмей в пустия му като магазин от времето на комунизма блог и в онзи вестник със затихващи функции! А Вие продължавайте да се целите нависоко!
  Бъдете жив и здрав!

 28. Срещнах интересен текст на Калин Руменов, посветен на “явлението” Че Гевара: “По-лесно ми е да си купя от първата сергия тениска с щампата на аржентинец, който самият се е преобличал през половин година и е получил свински прякор заради личната си хигиена (El Chancho -прасе)…
  Един масов убиец – при това убивал основно, докато е бил на власт, а не като партизанин срещу нея, го продават по целия свят като бунтарски символ. Дори тук, на не знам колко точно морски мили от революциите му, ще намерите достатъчно измислени левичари, които нямат идеологически проблеми да сравнят Че Гевара с Левски – просто единият е имал късмета да случи на по-медиен век и на повече слава. Да спориш обаче с левичари е по-безнадеждно, отколкото тези дни да чакаш пристигането на „Радецки” в Козлодуй. По-умно е да наваксаш разликата на този медиен век.
  Вбесявам се всеки път, когато погледът ми се натресе на онази барета с червена звезда, разхождана върху гърдите на местен роб със скрити революционни наклонности. Ако искаш тук да си Che, ако искаш тук да си пич – рекламирай местната революция. Рекламирай когото си избереш от тези, чиито имена изреждат на тържествената заря проверка за 3 март. Общо взето, това е почти цялото гражданско общество, съществувало някога по тези земи. И точно така би трябвало да бъде обяснявано, ако държим да намираме смисъл от работата му. Тези хора са рискували не за да им носите цветя за годишнините, а за да бъдат цяла година и всяка година модерни като свободата. За да изчислите мащабите на риска им – имайте предвид, че той се е случил на място, където масовият девиз на населението никога не е бил „Можем да умрем, но без бой няма да се дадем”. По-скоро масовото настроение никога не е имало намерение да умира, ако пък ако някой нещо даде – още по-добре.
  Носете си старите дрехи и тениски с Че Гевара, измислени местни либерали, псевдолевичари и всякакви интернационалисти за световни човешки права. И без това от вас нищо полезно не става. Трети март нямаше да е празник и без западната либерална преса и кореспондента й Джанюариъс Макгахан, който да отрази баташкото клане. А повече от век по-късно вие отидохте при същата преса, за да се оплачете, че тук хич не си поплюват с тези, които се съмняват в неговите репортажи. Как тогава Прасето да не е по-модерно от Левски?”

 29. Ох, как бих се запознала отблизо с тоя проплиопитек и да му разкажа какво са правили с мои близки в лагерите и само да ми каже, че съм “психо-дясно”, ще му покажа аз едно “психо”, ще ме помни после…
  То човек да подивее докато го чете, но от друга страна може ли повече от това да се изложи тоя? егати осакатения уродлив псевдо драскач.

 30. Комунистическото изчадие пише тези гадости, защото неговото плиткоумно съзнание усеща, че законът е на наша страна и ПъКъЛъ ще бъде демонтиран и преместен. Напикаващите се комунисти около “Дума” могат само да злобеят отстрани. Заплахата за българската демокрация идва от управляващата партия ГЕРБ. Днес ПъКъЛъ стърчи в центъра на София благодарение на Бойко Борисов, Кметицата на София Йорданка Фандъкова и техния политически слугинаж в Столична община. Срещу тях би трябвало да бъде насочена нашата политическа борба. Комунистите тук участват само за отвличане на вниманието ни. Те отдавна изпълниха мисията си – “изораха в снагата на българската нация такава огромна рана, която никога няма да зарасте.” Каза го Гошо Тарабата пред Петия конгрес на БКП.

 31. Към щабскапитан:

  Написаното от него е абсолютно вярно. Описано е документално и с големи подборности за маниакалния убиец ( и страхливец – когато го залавят в Боливия със заредено оръжие, без да е дал нито един изстрел в”боя” , но без да е дал нито един изстрел, се моли да го пощадят – типично за палач, отнел живота на стотици вързани и безащитни хора).
  Описанието на Че Гевара е направено от един близък негов бивш съратник, който се е ужасил от престъпните му наклонности да убива лично и без причина, включително малолетни с изстрнел в глава, по каприз…
  Авторът на описанието е Умберто Фронтова, който пише не по нечий преразказ, а като очевидец. Книгата се казва ” Истинският Че Гевара”

 32. Към piperikon:

  Както съм обяснил в статията си, целя се в руската Пета колона, чийто слуга и говорител в случая е въпросният – ликът му грее над сайта на съответния вестник, досущ като на Ленин над “Правда” – така че в негово лице говоря именно на кривдата да имаме в България Пета колона, която разполага с вестници, тлевизии ( да !) и черпи легитеиност от руските държавни концерни, поднасящи венци на паметника на съветската окупация на България от името на Отечеството на такива, като Симов.

 33. Предлагам да бойкотираме стоките рекламирани по bTV и нейните разклонения, защото купувайки ги пълним касичката на Петата колона.

 34. Г-н Инджев, относно вашия коментар до щабскапитан се налага уточнение. Предполагам имате в предвид Умберто Фонтoва (Humberto Fontova), който никога не е бил съратник на Че Гевара. Напротив, роден в семейство на антикомунисти през 1954 в Хавана, семейството му е подложено на гонения от Кастро (Че Гевара умира 1967г., т.е. по това време Умберто Фонтова е на 13г.).
  През 1961г. избягват в Ню Орлиънс, САЩ. Пише 2 бестселъра на политическа тема: “Фидел: любимият холивудски тиран” и “Истинският Че Гевара и полезните идиоти, които го идологизират”. Втората е издадена и в България под заглавие “Истинският Че Гевара” на издателство МаК.
  Фонтова е пример за стоицизма на един съвременен публицист, който тръгва по стъпките нa Гевара из света да търси контакт със бившите му съратници. А Гевара е обиколил почти целия свят! Като чели е по-лесно да се изброят страните където не е бил. Интервютата му със съратниците на Гевара ги публикува в книгата си “Истинският Че …”.

 35. Няма какво да добавя,Дончо го е казал много точно!
  *******
  “Господин Инджев, далече съм от намерението да ви давам съвети, но лично аз не допускам никога да влизам в диалог с лица с доктринерно мислене.Представите на тези лица за света, обществото и живота на индивида са инструментализирани от доктрината, а човешката им съвест е рудимент на орган, останал без функция.Диалогът с лица от този тип е невъзможен, това е винаги хвърляне на камък в рядка кал.”

  POSTED BY ДОНЧО АВРАМОВ

 36. Да беше вярно разказаното в статията само за Би Ти Ви, песен щяхме да пеем.А то всички ТЕ със собствен почерк се надпреварват в посоченото от г-н Инджев занимание. И това е една от гл. причини да сме го докарали днес до незавидното ни положение.
  Макар и член на НАТО, на ЕС можем само да завиждаме например, на грузинците за подобно предаване като Программа “Территория демократии” русскоязычного телеканала ПИК (Грузия), http://www.facebook.com/home.php?sk=group_153929957996666&ap=1

  Канал ПИК – http://pik.tv/ru
  LIVE Канал ПИК – http://pik.tv/ru/live

  Территория демократии – Евроинтеграция Грузии – 2 март 2011, http://www.youtube.com/watch?v=qV9_5GFQG1M&feature=player_embedded
  Для чего Грузия стремится стать полноценным партнером Евросоюза?
  Гости: Михеил Тавхелидзе- член совета «За Европейскую Грузию»
  Гиорги Барамидзе- Вице-премьер министр Грузии
  Филипп Димитров — посол ЕС в Грузии

 37. Г-н Инджев, моля ви, изтрийте горния ми коментар – не тук му е мястото, сгреших, докато четях последните статии в сайта ви.

 38. Г-н Инджев, според мен няма смисъл да се води полемика за паметника на съветската армия, защото това само налива вода в мелницата на московските господари. Освен това на който не му харесва може да обяснява на децата си, че паметникът е последното нещо, което е останало от зоологическата градина.
  Явно за разлика от пишещите тук съм доста по-запознат с репресивния московски апарат, който всъщност има малко общо с Маркс и Енгелс и повече с идеята за абсолютизъм на московските владетели. Московската доктрина за управление още от 15-ти век се базира на терор, липса на диалог, физическо ликвидиране на инакомислещите, насаждане на омраза в различни групи население едни към други.
  Не случайно преди 1989г. в българските училища не се изучаваше руска история. Просто защото ще се разберат дълбоките основи на антихуманната система на московските владетели от Василий Тъмния през внукът му Иван Грозни (Страшни), та до Брежнев и Горбачов.
  Естествено ви подхлъзват по плоскостта да почвате от 1917година и да си мислите, че всичко се обяснява с комунизма.
  Сталин е избил милиони руснаци, украинци, поляци, евреи – това не е нищо повече от продължаване на геноцида почнат през 15-ти век.
  Ако наистина милеете за България – не насаждайте омраза към групи от хора с различно мислене, защото точно това е черта на московската репресивна доктрина. Ние за разлика от тях винаги сме се опитвали чрез диалози да стигнем до решение на проблем – пример за това са църковните събори през средновековието с представители на католическата църква.
  Прави ли ви впечатление, че разрушаването на паметници всъщност е предимно московски патент?
  И в крайна сметка трябва да признаете, че руския народ е най-пострадал от този геноцид и политика на умишлено затъпяване и деградиране. Не Сталин е измислил каторгата в Сибир като място на заточване на прогресивните слоеве от населението, той просто го е доразвил до чудовищни мащаби.
  За съжаление 130 години не можем да разберем какви трябва да са нашите отношения с Русия. Все се делим на русофили и русофоби. Естествено е, че не можем да мразим руснаците, защото нас не ни мразят руснаците, а московските господари. Умирали са руснаци във войната срещу султана за да ни освободят от терора, а московският господар е решил, че тези жертви не заслужават да донесат пълна независимост на България, само за да не би българския владетел да е равен на него. Най-големият проблем на московските господари е, че руският народ е податлив на “неправилни” влияния от други сродни нему народи като българския, сръбския, полския, чешкия… Та даже най-известната им певица през соца тръгна от България с кавър на българска песен.
  Моят съвет към вас, пишещите тук е просто да прочетете малко руска история от руски източници за първия руски цар, за първия руски патриарх и след това да решите по какъв начин трябва да се борите срещу московската диктатура.

 39. Към Иван:

  Благодаря за съвета, малко е закъснял ( пиша книга , свързана с това, за което пледирате), скоро ще се уверите, че има и други попрочели някоя и друга книга…
  А за склонностите на руския народ не си позволявам да се изказвам защото се пазя да не заприличам на онези, които се опитват да обяснят неразбираемия за тях свят с вината на хора от определена етническа група. При всичката ми вменявана “русофобия” няма да намерите нито една дума на презрение към руснаците като такива в многобойните ми статии, в които говоря за руска политика, деспотизъм и т.н.
  Оставям на други обаче да говорят по темата: от Астолф Дьо Кюстин в началото на 19-ти век, до наши дни, в които Политковская с болка пише, че “руският народ е податлив на фашизъм”…
  Нашият проблем не е точно Русия – щеше да бъде твърде зле, но относително лесно ако беше само това – все пак външната заплаха е по-лесна за различаване и организиране на съпротива срещу нея. Русия има аспирации къде ли не и за какво ли не…Нашият голям проблем е Петата колона. А кат нея няма втора нийде по света!
  Прочетете разсекретените през 1935 г. в Москва архиви за невероятните предателства на българи( вечно просещи още и още пари от Петербург за целта на проруската си политика – стигат дотам в един момент да искат заем от 1 милион франка, които България да връща с лихвите, когато русофилите вземат властта- т.е. ипотекират бъдещето на страната си), които са се натискали България да бъде окупирана от Русия и се опитайте да си представите какво ли има в днешните архиви, като виждате върха на айсберга с влиянието на Петата колона…
  И не знам защо обобщавате, че някой бил тръгвал в оценките си от 1917 г. – хубаво е, когато се спори да се посочва конкретно кой и кога застъпва тезата, срещу която градите антитеза. Защото иначе излиза, че Вие сте единственият, който се е сетил за корените на руското мракобесие през вековете.

 40. Няма предателства на българи, господин Инджев. И никога не е имало. Българин е човек, който защитава интересите на своите съотечественици, а хора които действат в интересите на други държави се наричат агенти.
  Ако трябва да го кажа на съвременен език, то българин е човек,

 41. който мечтае децата му да живеят в по-добра държава, да имат самочувствие наравно с останалите народи, да иска да има мир и разбирателство между хората с от различни раси, етноси и религии.
  Гоце Делечев и Левски са българи с техните идеи за “чиста и свята република” и за “светът като поле за културно съревнование между народите.

 42. Г-н Инджев, няколко пъти прочетох какво сте ми отговорили и не можах да разбера защо според вас руската държава не ни е враг. Аз също съм на мнение, че се вижда само върха на айсберга на така наречената от вас Пета колона. Антибългарската политика в полза на интересите на управляващите в Кремъл не може да продължава толкова време ако липсва финансиране. И е естествено, че това финансиране се връща с лихвите. Което всъщност е и един от големите ни икономически проблеми. Може да плащаме данък 10%, но за да може да се финансира Петата колона плащаме много повече.
  Ако според вас това, че финансирането на антибългарските елементи е косвено и тайно не прави Русия вражеска държава на България, аз не смятам така. Не ни е враг населението на Русия, което не знае за тази политика, защото е тайна, но управляващите кръгове определено са ни врагове. А те определено представляват държавата.
  Та г-н Инджев не само, че не е лесно, защото си имаме антибългарски елементи във всички сфери, ами е и зле защото голямата държава Русия ни е враг, ама пък нейното изтерзано и подтиквано към фашизъм население все още не ни е. И затова Петата колона използва винаги това, че българинът не вижда причина да мрази руснака, както е вярно и обратното, поне засега. Най-страшно ще стане ако единственият изход е да се намразим. Винаги е трудно да се бориш без да станеш лош. Успех.

 43. Към иван:
  Опитвам се да кажа, че в моите представи Петата колона е по-голям враг на България… Това е като шпионина на високо ниво, който може да навреди повече от армията насреща, която виждаш и срещу която можеш да мобилизираш блокираща сила…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.