Би Ти Ви се отчита в руското посолство

Би Ти Ви, чиито собственик Красимир Гергов има досие в ДС, е решила да се бори с “враговете” си и с конкуренцията с (разширен вероятно) преразказ на вече известните досиета на журналисти от монополната някога Национална телевизия- друга телевизия в епохата на ДС просто нямаше. Така де, като насочи вниманието към журналисти, общото между които е, че не работят в Би Ти Ви в момента, това е зле за конкуренцията, където някои от тях се подвизават или в конкурентната глобална мрежа, където други оцеляват въпреки всичко. А и колко чиста изглежда така Би Ти Ви с доста мръснишката си акция да се открои на моралния връх на българската журналистика!

Поне такава е заявката на телевизията към публиката, на която в четвъртък 10 март Би Ти Ви обещава да се хареса с тази операция по избелване на собствената си физиономия. Не очаквайте обаче сведения за самия бос на телевизията Гергов, близкия приятел и съратник в задушаването на днешните български медии Георги Първанов(Гоце) : ще громят журналисти, работили в БНТ ( и други), докато началникът им е бил охранител в ДС и не попада в категорията на обсъжданите от неговите слуги. Адски удобно и слугинско е това поредно избирателно оповестяване на мръсните тайни от миналото ( да, за мен са мръсни – който иска, да се гордее с тях).

От какво ли е предизвикан този порив към така персонализираната истина? Да не би да е от факта, че в новините си Би Ти Ви се опитаха да убедят аудиторията си, че един техен колега е малоумен и си е тръгнал без причина, след което зрителите ги наказаха за нахалството да ги третират като глупаци с отрицателен рейтинг от близо 20 000 гласа?

Явно в тази т.н. американска телевизия се е развихрила нова вълна от отмъстителност спрямо конкретни журналисти, провинили се пред Петата колона в България, която дърпа конците на Би Ти Ви.

Формално стрелите на атаката ще бъдат насочени към миналото на БНТ под претекст, че всичко трябва да се знае. Искам да се включа в кампанията за повече прозрачност. Нали към това призова и неофициалният патрон на Би Ти Ви Георги Първанов, когото обслужват вярно от години от “американската телевизия”. Тя, естествено, няма да разобличава съкровените тайни, пазени далеч от публиката – например кой е вербувал вербуваните и какво прави въпросният вербуващ в днешно време. Защо между вербуваните, но оказали се непослушни има безработни, докато вербувалите ги просперират и днес? Пък и как точно от Би Ти Ви да разширят кръга на публичното бичуване на подбраните имена при началници като Гергов и Първанов, свързани също с ДС?

С похвалната на пръв поглед акция за осветяване на тъмното ДС минало, в която може би ще разширят познанията на публиката с нови подробности от отворените досиета на нарочените, Би Ти Ви копира буквално инициативата на Тройната коалиция да даде ход на оповестяването на досиетата с пълното съзнание, че с това дискредитира само собствените “врагове”, които си позволяват да се заяждат именно с Би Ти Ви(някои дори и да се съдят с началника им Гергов). Верните на ДС и Партията бивши агенти заявиха с пълно гърло, по подобие на Гоце, че се гордеят с миналото си. За тях е чест да се знае това! Докато решението на Станишев да “отвори досиетата” беше продиктувано именно от идеята да умрат от срам посинелите при демокрацията “предатели” на ДС, дръзнали да напуснат червената кочина, като бъдат наказани по метода “всички са маскари”, който обаче не засяга най-големите маскари в сянка. Лично съм прехвърлил десетки папки в комисията по досиетата и знам от собствен опит защо са толкова нагли най-важните сред бившите важни клечки в системата на ДС – техните “досиета” представляват кухи папки с по един лист, на които пише само, че са унищожени. Както старателно са унищожени колективните разработки на медиите, т.н. литерни дела, чрез които средствата за масова информация масово са били следени от ДС – тук там изпада по някоя оставена клюка за това кой пиянствал в редакцията на “Отечествен фронт” или “Труд”. А после се чудите, че днес много медии слугуват на “унищожителите” на досиета, които разполагат с контрола над миналото и издигат само своите послушници.

И сега в командваната от руското посолство Би Ти Ви са замислили да продължат наказателните си акции срещу някои журналисти, които вероятно са им посочени от “най-високо място”. Къде е то ли?

Намира се едновременно в Москва и срещу хотел “Москва” в София. Нарича се посолство на Руската федерация. В него посланик Владимир Титов привиква “отговорните” от Би Ти Ви (без журналиста Георги Коритаров, който по-късно просто е изритан от Би Ти Ви под друг предлог, а преди това Титов отказва да се появи в студиото му с право на отговор) – викат ги да им се карат за излъченото на 22 януари 2004 г. интервю на Георги Коритаров с бившия офицер от руските служби Литвиненко, който две години по-късно беше отровен в Лондон. Интересното не е в това, че руското посолство си позволява да се меси по този начин не в коя да е, а в най-голямата (“американска” при това!) телевизия в България, а че извиканите да се оправдават, сред които и Люба Ризова, началник на новините и публицистиката, т.е. прекият “виновник” за допуснатото интервю, отиват раболепно и понасят унижението да им се карат в едно чуждо посолство. След което, както е известно, започнаха много да “внимават” .

Смятах да запазя грозната картинка за поклонението на шефове от Би Ти Ви в руското посолство за книгата си, която скоро ще се появи, но я предоставям на вниманието на медиите, които биха се поинтересували що за избирателна акция е замислила телевизията на бившия агент Гергов срещу други бивши, разконспирирани агенти. Защото българите, а и не само те, заслужават да се знае кой и какво е в дъното на медийните манипулации в днешна европейска България.

Очевидно е, че от Би Ти Ви не искат да си признаят информационния повод да спретнат отмъстителната акция върху конкретния дразнител. Който е следил е забелязал, че си изпуснаха нервите в престрелката с вицепремиера Цветанов, който ги попита защо не задават въпроси за имотите на президента Първанов. За да прикрият наказателната си акция, предизвикана от тази случка, се опитват сега да “опаковат” реваншизма си с целофана на принципността: “вижте ги едни журналисти какви били”! А кой ще види зад кулисите на самата Би Ти Ви? Има ли така сила в държавата изобщо или залпът на Цветанов също е конюнктурен, а териториите на допустимата атака са очертани от червени граници?

Не очаквам отговор от Би Ти Ви или от руското посолство, но пък други колеги, които имат медийна трибуна, могат да зададат въпроса към Ризова и компания: дали биха потвърдили, че са ги повикали и навикали в руското посолство? Каква ли тактика ще измислят този път от Би Ти Ви: откровено да лъжат като отричат или да мълчат? Или може би ще разширят формата на компромата?

При това обърнете внимание: обърнали са тъкмо новините, предполагаемият резерват на обективността за една медия, в инструмент за манипулиране на обществото. И защо използват новините като тояга? Ами защото тя е в ръцете на гузната Ризова, която се отчита в руското посолство.

Винаги съм се въздържал да въвличам бившите си колеги в тази телевизия в риска да заявят позицията си, но този път ги призовавам: време е! Не се оставяйте да бъде употребявани по този грозен начин в кампании, които нямат нищо общо с принципите на професията, в която е важно да си личност, а не “корпоративен” играч. Днес ви карат да четете от екрана лъжи, утре манипулации, а в бъдеще ще се срамувате и от едното, и от другото. Освен заплата на този свят има и отплата – тази на зрителя и гражданина, който “награждава” с презрението си всичко това. Рано или късно.

Време е за оставки в Би Ти Ви! И за истинска прозрачност, защото употребата на обществено значима медия, макар и частна, не може да служи в една демократична държава за разправа с подбрани нейни “врагове” и в угода на властници – български и чужди.

Давам си сметка, че ще бъда “опакован” отново в кюпа като гарван, който гарвану око не вади и по тази причина грачи грозно, нарушавайки идилията на медийните господари, вживяващи се в ролята на “великата инквизиция”. Не се съмнявам, че този общ кюп, в който за тяхно удобство ме тикат винаги, ще бъде бутнат по нанадолнището на медийната репресия без право на отговор – досущ както след 9 септември 1944 г. са затваряли в бъчви “гадовете” и са ги търкаляли в деретата. Но, ако може да се пошегувам с една реплика на “великия вожд Димитров” за земята, която се върти: търкаля се не само кюпа, самото време се търкаля и никой не знае какво ще се стовари един ден на главата му.

Злобеещите да не бързат да си греят ръцете на кладата, а присмехулството ( спрямо падналия) е всъщност безсилното утешение на слабите духом.

47 мнения за “Би Ти Ви се отчита в руското посолство”

 1. Ох какво им дойде на главите на бтв. Ах как технично им го заби Цветанов, и колкото повече мърдат опитвайки да се измъкнат, толкова по-дълбоко им влиза. Дано най после възтържествува истината и справедливостта за вас гн Инджев.

 2. Към Искар:

  Искам само да уточня, защото няма да отговарям на идиотски въпроси (защо съм “мълчал” досега): забавил оповестяването на тази информция единствено заради желанието ми да я използвам в новата си книга.С такива врагове имам право на тактическа преценка…
  Но поради провокацията реших, че ще е по-добре това да се чуе още сега. А точно откога и откъде знам – ще си позволя да не коментирам, за да не улеснянявам моите преследвачи, които са способни, както се вижда, да впрегнат целия си ресусрс (включително и Слави Трихонов да задействат, това конферансие с претенция за публицист), за да се разправят с моя милост.

 3. Поздравления за позицията. Не вярвам да има толкова доблест, че работещите да се противопоставят на поредния опит за подмяна и манипулация, което пък не означава, че не следва да се изисква подобно поведение от тях.
  При последното посещение на правителствените ни лица в Испания, доколкото разбрах Би Ти Ви са били единствените удостоени да пътуват и да отразяват резултатите от срещите. Като сделка ли да го разбираме или като нещо съвсем случайно :)))

 4. хора, четете тук, четете там, четете където трябва за да не ви облъжват бтв и сие!

 5. Уважаеми Инджев, подкрепям позицията ви, но тя е само част от небходимостта да бъдат отворени всички досиета на действащи ДС работници. Те в момента се крият под булото на строго секретната необходимост в името на държавния интерес. Повярвайте – няма да стане нищо страшно, ако тези хора бъдат обявени. Държавата няма да пропадне – защото по този начин ще бъдат разкрити и закрити много схеми на източване и манипулация. Но това отново е в ръцете на СС Гоце и мнозинството в парламента. Защо никой не иска смяната на червените шефове на служби? Защо никой в пресата, с малки изключения, не пише за за тези червени ДС олигарси с власт? А иначе връзката е ясна – партия, ДС, руска школа, зависимост и компромати, пари…досиета…

 6. Моите най искрени поздравления г-н Инджев ! Ех да имаше повече хора като вас, това ни трябва !

 7. otnovo ste v desetkata g-n injev,mnogo e trudno da izleznat ot rusloto,dano vi e dostoverna informaciata,za da niamat shans za izmykvane lisungerite.iavno tazi grupa ot hora obslujvat geopoliti4eskite interesi na Rusia,estestveno ste im se otblagodariat sled vreme.
  S pozdrav enj.Petkov

 8. Супер г-н Инджев,
  Вкарахте двата крака на ДС-КГБ агент Гергов в една обувка.

 9. Очаквам книгата с нетърпение.

 10. Скоро прочетох нещо, което много ми хареса: “Не е важно кой от къде идва, важно е накъде отива.”
  За да тръгне нанякъде, човек трябва да изчисти това зад гърба си. Това, което би ти ви се опитват да направят, просто ще отворят пътя на няколко души да вървят накъдето решат сами, а не накъдето им потеглят юлара.Просто нямат полезен ход. Поне примери има доста.

 11. Сигурно ще бъде задействанa “тежкаия им лайномет” Слави Трихомоноф. Той е за “забременяване” на зрители, които не могат да четат, но имат големи уши и усти!! Баба Гицка каза пу тильвизиата…

 12. Тези комунисти са навсякъде .цялата БИТИВИ,24 часа и Труд.
  Махнем ли Бойко идва Сергей Станишев а не Иван Костов.А не както в лозунга на БСП

 13. ===доколкото разбрах Би Ти Ви са били единствените удостоени да пътуват и да отразяват резултатите от срещите. Като сделка ли да го разбираме или като нещо съвсем случайно ===
  Това бледнее на фона,че подсъдимата Е.Масларова бе в правит.парлам.делегация в Япония водена от Б.Б. Нищо случайно…!?

 14. Супер! Сега да видим кои медии ще подхванат потенциално сензационната новина!

 15. Е, като първа наивница все питам :), пък и труповите весНици пропуснах и останах в невидение:)))

  Иначе си имали стратегия – “Агенцията по горите пое разноските на медиите, заявиха от Министерството на земеделието.

  Оттам въобще не смятат, че са допуснали някаква грешка, като са поканили „избрани медии” на тази визита в Мадрид. БНТ са били поканени да отразят посещението на Мирослав Найденов в Кувейт и Катар, Нова Телевизия – визитата на министъра във Франция, е сега било ред на bTV. TV7 тепърва предстои да бъде поканена, заявиха от министерството.

  До този момент не беше станало ясно, че земеделското министерство кани медии на порции в чужбина.

  За всички е ясно, че се полагат много усилия министър Найденов да бъде представен максимално и в най-положителна светлина в обществото чрез медиите.”

 16. Статията е много квалитетна,но има и малко наивност “Време е за оставки в Би Ти Ви! И за истинска прозрачност, защото употребата на обществено значима медия, макар и частна, не може да служи в една демократична държава за разправа с подбрани нейни “врагове” и в угода на властници – български и чужди”. За тази седмица,това е единствения наивитет при Инджев,както и ползването от негова страна на нарицателното име “Гоце”. Не може,българскот не може да се подави,дори и при най-силния публицист.

 17. Da Milen Ivanov sega da vidim koi sa mediite koito shte podhvanat vaprosa.po tova shte gi poznaete

 18. Да разкажа и аз една малка история, несравнимо по-малка, но точно по темата. На 28 февруари, т.г. като резултат от изпращането на над 1000 писма до медии, общински съветници, народни представители и др. се обажда от БТВ – Десислава Ризова. Писмата на ИК за демонтиране на паметника на съветската армия в София бяха до руския президент и руския посланик, както и до нашия министър-председател и председателя на НС по повод поднасянето на венци от представители на руското посолство на 23 февруари на този паметник, както и участването в почистването на паметника, пак на хора от руското посолство. Та, сутринта на 1 март отиваме ние 4 човека, пред паметника да даваме интервю. От журналиската със сигурност знаем, че ще излъчат части от него в новините на БТВ на 3 март и после целия репортаж в предаването “Хрътките” на БТВ Екшън. По време на това интервю ние казваме, че на паметника има венци от ТОП ЕНЕРДЖИ И ГАЗПРОМ, нещо, което повярвайте ми знаем малцина души. БТВ новините щеше да даде огромна гласност на това. Другото, което казваме, освен разни неща около нашата инициатива е, че поклонението пред този паметник е обида за руския народ, чийто посланик на практика пращайки хора, които за лъскат и почистват паметника на съветската армия би трявбвало да се откаже да представлява руския народ.
  Така…. В БТВ новините няма репортаж за нас, нито на 3 март, нито на 4-ти, нито някога друг път. Пиша на журналистката Десислава Ризова, защо? какво? ама как? – тя не ми отговаря. Днес, на 5 февруари, в БТВ Екшън: 1 минута репортаж, общо, нашата позиция, противната, и една анкета на случайни граждани. Няма нищо от това чии са венците, как обидата е също и към руския народ, колко много писма сме написали, вкл. и до руския президент. И нашата инициатива си остава една доста непопулярна дейност, вакар че вече 6 месеца, без нито ден пауза се занимавам с това нещо, вкл. и с огромната подкрепа на Иво. Искат да ни натикат в ъгъла. И все едно ни няма.
  Надявам се много и искрено, че последната публикация на Иво, тази, под която пиша, ще види бял свят или ще провокира покана за участие в сериозно предаване.

 19. става нещо из бг медии, например откакто махнаха доайенът на валерия велева с творчески псевдоним бор, и тя не е чак такъв голям шеф, (нена)учиндолският титан и той нещо мести терен и взима отношение по отстраняването на иво, в полза на работодателят си вместо да се омотае хубаво в целофана и да скочи във вентилатора, но голямото дънене все още не така видимо за “широките народни маси” както ми се иска, та когато това стане дано на повече хора им “увре главата”, защо когато излязат от супермаркета така задълбочени си четат касовата бележка

 20. Уважаема Валентина разберете най сетне че на сбора от атоми наречен България му е нужен ЕКАРИСАЖ -нужно ни е историята да ни рециклира-и на този фон некрофилиятя на карбовски която аз наблюдавам от 13-14 год е по скоро закономерна!!!Трябва да се усетим че сме по скоро във ролята на селяните чиито къщи Бенковски беше подпалил!!Успокояваме се че някои дребни битови удобства платени със унизителен конформизъм дават смисъл на живота ни но на комунистическата маниакалщина може да се противостои само със болезнена понякога принципност!!!
  Иначе мене ако питате дунавска България -пиши я бегала!!!

 21. БТВ е очевидно популистична и субективна медия, това съм забелязвала множество пъти в начина, по който отразяват новините и акцентите, които си избират за централни. А именно медиите би трябвало да са независим източник на информация в една истинска демокрация.

 22. Иво Инджев споменавам винаги с респект,за това че има журналисти в България,които не се страхуват от червената мафия,където и да е успяла да се промъкне тя-от най високия връх на държавата,през всички нейни институции-та до червените”феодали”в селата.Аз съм журналист,който в момента живее в чужбина и упражнява друга професия.Възпитаник съм на СУ,ФЖ и винаги ще си спомням проф.Филип Панайотов,който ни учеше да бъдем преди всичко българи и човеци,след това журналисти.Да превиваш гръб пред службите на чужда държава означава,че си бъзгръбначно животно без родина.За съжаление,не само БТВ има нужда от “изпускане на болната кръв и преливане на здрава”.БНР,БНТ,регулаторния орган СЕМ,който вече е загубил смисъла си,както и останалите регулаторни субекти в опасно заразената медийна среда.През 2001 година в БНР се състоя демонстрация за това,какво не трябва да правят журналистите,а именно,екипът “протестиращи” напусна микрофоните и се постави в услуга на една идваща власт,в случая НДСВ.Не бях изненадана от неадекватното поведение на политиците от властта и опозицията,но бях изненадана неприятно,когато не чух колегите-журналисти,да реагират на непрофесионалното поведение на шепа хора,наричащи себе си журналисти,и които и досега работят в Националното радио.Случаят с Дияна Цанкова например,е твърде показателен,за това как човек от конюнктурата/при това “журналист”/ си “прескача”от държавна медия в Министерство на отбраната,като негов говорител и обратно пак в държавното радио,като водещ?!Историята е доказала,че журналистите са голяма част от будната съвест на една нация.Дори възрожденците ни са се занимавали и с журналистика.Те винаги трябва да са една крачка напред,даже и пред политиците,за да им покажат истината.Този,който си служи с истината,на него принадлежи бъдещето.Мен,комунистите никак не ме обичат.Наричам така всички,които си живеят,както по времето на Живков…Потърпевша съм от тях,а българската полиция никога не ме защити.Дори писах писмо на Цветан Цветанов,но и до днес не получих отговор.Поради това,все по-рядко се прибирам в България.Съпругът ми е разочарован,а синът ми,който има двойно гражданство няма желание да ме придружи,дори когато ходя там за ден-два.
  Все пак,надявам се,един ден истинските журналисти у нас да покажат,че времето на “слугинашката журналистика”,както я нарича проф.Филип Панайотов,е свършило и България е станала наистина демократична страна.За това,понякога е по-добре да загубиш битка,но да спечелиш войната.

 23. До Люба -завършил съм журналистика и искам да ти напомня че Филип Панайотов разбира от история на журналистиката-но едва ли от същността и !!!!!

  А относно понятието “Журналистика”-случва ти се понякога като проблясък любовен -но едва ли като рутина има почва у нас!

 24. “про@aнтиiwq”,ти си още едно доказателство че, свестните у нас считат за луди.
  И какво имаш против нарицателното “Гоце” ? Нима не си чувал, че “човекът” се гордее с агентурното си минало, следователно и с партизанското си име “Гоце” ???
  Нито си оригинален, нито си интересен.

 25. Кой в руското, кой в нечие друго… съдба

 26. Написаното в статията за частната национална телевизия на агента от комунистическата Държавна сигурност – олигарха Красимир Гергов безспорно доказва, че в България тече процес на пълзящ реваншистки неокомунизъм. Никъде другаде, освен при комунизма, не е възможно журналисти от национална медия да получават политически инструкции в чуждестранно посолство. Ако все пак се случи, то тези журналисти незабавно се подвеждат под съдебна отговорност за държавна измяна. България има ли Главен прокурор? Та такива работи не се случваха дори по време на дядо му Борис Велчев, а уж днес България е член на НАТО!

 27. така е ,така е,много е прав автора.винаги нещо нечистоплътно витае около бившите и настоящи агенти.пък и тои ги знае как стоят нещата,все пак е човек от кухнята.ех,бедни бълг. народе,как да го докараме до хубаво,с тоя материал.

 28. Г-н Инджев,
  В цялата тази работа има една срамна част: да, Вие се разкаяхте, че сте работили за ДС и си намерихте обяснение защо сте го правили. Коритаров – също. Богданов не остана по-назад. Други като Гоце, Бор, Ела и т.н. нищо не казаха. Но нито един, НИТО ЕДИН не се хвана да поиска промяна в закона за досиетата и да каже: време е за лустрация. Ние – всички, които сме били на копанката, както и тези, които ни вербуваха, трябва да си отидем. И да се махнете от обществения живот за известно време, да постоите извън светлината на прожекторите. Проблемът е, че нито един от разкритите агенти не си призна да е вършил нещо нередно… или нещо, каквото и да е!? Затова аз лично Ви харесвам, мисля, че сте прав в много случаи, но това, че сте работили за ДС, каквато и да е причината, ме кара да си мисля. че е по-добре да оставите на някой друг, неопетнен – Атанас Чобанов, например, да се занимава с тази разобличителна журналистика. Иначе е малко странно, нали?
  За конкретния казус важи същото – ако законът беше добър, Гергов никога нямаше да има нито реално, нито на теория, контрол върху бТВ.

 29. Към Няма значение:
  Наистина нямаш значение – сам се определяш като незначителен, но въпреки това, в твое (безлично лице), отговарям по принцип:

  Вие, като сте съдник на грешниците, защо се криете? И защо не оставите на хората с физиономия, от която не се срамуват ( като вас) да обсъждат грешниците? Ще ви кажа защо: защото смятате за много хитро от засада да стреляте по хората с физиономия – хубава, лоша, но собствена. Някои си носят бръчките с достойнство, макар да са белег на преживяното, което са надмогнали и което не биха искали да си спомнят. Други си правят козметични операции. Вие сте от онези явно, които просто нямат физиономия. А от това по-зле няма.
  И не ме слагайте в общия кюп ( пишейки неистини със споменаването на други имена).
  На такива анонимни , уж (почти) доброжелателни подмятания по принцип не отговарям, както една жена не би трябвало да се обръща на просташките подсвирквания. Но сте доста представителен – пълно е с такива като вас в миманса,които гледат сеир и дават “съвети” как да се свърши работата.
  И не лъжете от мое име за разкаяние и непризнаване – това е другата причина да ви отговоря, защото също е типично. Нямам проблем с ругатните и простащините, но не позволявам никому да дрънка от мое има, след като върху собствените измислици ( как съм бил казал, какво не съм направил) да построява дълбокомислени конструкции с препоръки как да се поправя. Пишете ме непоправим- имам предвид не вие, защото сте никой, човек без име и физиономия. Имам предвид онези от четящите, които се имат за Господ, а всъщност са нищожества с малодушните си стрелички от засада.

 30. 14.10.2010 :
  ‘Промените в НПК, внесени от председателя на правната комисия Искра Фидосова (ГЕРБ) и подкрепени от 115 депутати, предвиждат спецсъдът да гледа делата срещу магистрати, членове на правителството и ВСС, народни представители, областни управители, кметове и шефове на държавни агенции и комисии. Съдът ще гледа всички дела за престъпления с европейски средства, отвличания, трафик на хора, пране на пари в особено големи размери и организирана престъпност. Бъдещите съд и прокуратура сами ще си искат и ще си издават разрешения за използване на специални разузнавателни средства. Заседанията ще са непрекъснати. Според вносителите в тези съдилища ще се разглеждат около 250-300 дела годишно. Трета инстанция по тях ще бъде Върховният касационен съд. Ако бъде създаден, спецсъдът ще заработи от 1 януари 2011 ‘

 31. Идеята за съд АНТИМАФИЯ е на Цветанов и основно е развита от Фидосова.
  Забелязахте ли, че преди няколко месеца Бойко и Б. Велчев излязоха и казаха, че този съд не трябвало да се занимава с кражби на пари от политици ?
  Забелязвате ли, че Б. Велчев и Л. Груев взеха да ни внушават, че този съд не можело да заработи скоро поради различни причини ?
  Л. Груев и Б. Велчев не бяха ли хора на Гоце / бивши негови съветници / ?
  Забелязахте ли, че Бойко в присъствието на Б. Велчев, Л. Груев и M. Попова предложи Цветанов да няма контрол над СРС – тата ?
  Бойко не беше ли казал, че той нямал проблеми с Ал. П. , а това било вражда между Цветанов и Ал. П. ? Преди време Бойко не беше ли казал ‘ Война е, който издържи ! ‘ ?
  Бойко не беше ли казал, че ако нямаме нова АЕЦ, токът щял да поскъпне 18 пъти след 10 г. ?
  Цветанов пожела да се отвори темата за НСО, която на практика е НАД закона, защото НЕ носи никаква наказателна отговорност за своите действия, вкл. и незаконно подлсушване чрез СРС, и са на подчинение единствено на Гоце … А Бойко скастри Цветанов за това и не пожела темата да се коментира в публичното пространство … Не е ли странно това поведение на Бойко ?
  Бойко открито вече показва и пристрастията си към убийствата на животни … Кое е това , което свързва Бойко, Гоце и Славчо от бтв ? – И тримата убиват животни в гората …
  Бойко отиде с некои свои министри в Испания и там беше допусната САМО бтв … Странно съвпадение, нали ?
  Преди време Бойко седеше на една маса и с Р. П. във връзка с пистата за ФОРМУЛА 1 у нас …

  Забелязахте ли, че Бойко каза, че трябвало да се прокара закон за клевета, който да бъде в сила само за журналисти и обикновени хора ? Същото го каза и Кр. Велчев, който е от подгрупата на Бойко в тяхната партия …
  Защо Бойко не каза да се прокара закон за клевета, който да е в сила САМО за политици ?
  В същото време Бойко говореше и за Гаусово разпределение … Доколко и дали Бойко познава Гаусовото разпределение, това е друга тема ?!
  И тук възниква въпроса : Кой ще бъде съден за ‘ клевета ‘ ? – Онзи ДАНЪКОПЛАТЕЦ, който не е извършвал тежки криминални престъпления и кражби, но познава Гаусовото разпределение и задава НЕУДОБНИ ВЪПРОСИ за тайните на прехода ?

 32. Защо Бойко не говори за отпадане на имунитетите на депутати и магистрати, за да носят и те наказателна отговорност за своите неуместни приказки и неправомерни действия ?
  Защо Бойко не говори за ПРЕКИ ИЗБОРИ за съдии и прокурори ?
  За каква независимост при съдебната система говорим, след като Б. Велчев и Л. Груев са хора на Гоце ?
  Гоце не беше ли апаратчик на ДС ?

 33. Грешите Г.н Инджев,не ми се е случвало като любовен проблясък нищо от това,което имате пред вид.

  Заърших журналистика в СУ през 1992 г.,спечелих конкурс в БНР през 1993 година и правех новините на всеки кръгъл час в програма “Хоризонт”.Работих като редактор в отдел “Кореспонденти”От малкото време-почти година в БНР си спомням,че
  бях поканена лично от ФЖ в СУ
  да отразя посещението на фондация Бертелсман в България по повод Немско-българския семинар:”Професионална журналистика в Европа”,който се проведе в Банкя.

  Спомням си,че получих специална похвала и
  благодарност от целият екип на фондация Бертелсман,както и от програмния ми директор тогава,Мартин Минков.Позволете да забележа,че Вие сте завършил по силно комунистическо време Факултета по журналистика,когато в него се учеха на “същината”,на журналистиката,на зрелия социалиЗЪМ само отбрани люде…Споменах г-н Филип Панайотов,защото стана дума за история в предишния ми текст.Естествено,че не съм се учила да бъда човек и журналист само от проф.Панайотов.За ваше сведение,имам и друг факултет редовно завършен в СУ,като при това не съм се “прехвърлила”там от “Библиотекарския институт”,както това направи Силвия Великова,също след промяната,с който факт се гордея.Гордея се ,че бях свидетел и може да се каже участник в тези знаменателни събития за България-свалянето на комунисти
  ческия режим.От Университета започна студентският протест и аз бях със колегите си.Вие,тогава сте се чувствали по-
  уютно,предполагам.Аз не бях спрягана в медиите,че съм получила фалшива диплома от Университета в Благоевград,както това стана със
  спусналата се,като с порошут в БНР,на директорското място г-жа Поля Станчева.Тогава бях бременна от сегашния си съпруг,който
  е чужд гражданин,довършвах дипломната си работа и заминах,като оставих дори последните си хонорари,за да се почерпят тези,които решиха в 2001 година да поставят Симеон Втори на премиерското място-тази ли журналистика ивмате предвид?!По време на един от престоите ми в БГ-болестта на майка ми,дори реших да подкрепя алтернативния екип в БНР по време на кризата в радиото.Много съжалявам,че го направих.Станах свидетел на всичко друго,но не и на “същинска журналистика”.БНР е силно политизирана институция-погледнете само колко са агентите на ДС там и до днес.Имате право,когато казвате,че БГ-журналистки изживяват журналистиката,като “любовен проблясък”-тях,Слави Трифонов ги е възпял в “Нема такава държава”.Разбирам
  16 годишният ми син,когато
  не желае да посещава България,защото има още много
  да се направи,за да стане тя,подредена държава.А и повечето
  журналисти се занимават с всичко друго,но не и с…как го казахте?”същината на журналистиката”Според мен същината на журналистиката е тя да бъде обективна.Обективна журналистика се прави от професионалисти,а не от хора,които се занимават със сплетни.Гордея се със сегашната си работа и както сам знаете,не дипломите,работното място,или статусът-безработен са мерило за една личнаст.
  Съжалявач,че Ви подкрепих!
  Желая Ви успех,нищо лично.

 34. Към Люба Миланова:

  Не знам за какво и кого съжалявате, но определено спорите с друг.
  Дали не сте объркала сайтовете? Звъните на грешен телефон.
  Нищо от това, което ми внемявате като мои реплики, не е вярно. А и фактологиката ви куца – нещо ме бъркате, не съм завършил журналистика и т.н.
  Лошото е, че върху тези брътвежи формирате изводи и то персонални. Наспете се и опитайте пак ( но не непременно в моя блог).

 35. Де го чукаш -де се пука!!
  Получи се малко като игра на развален телефон-за това се извинявам че не се опитах да бъда по ясен-катализирах размяна на емоции а не ми беше цел!!
  А относно БТВ -спомних си поговорката че ако заека стане цар на гората едва ли ще сложи или ще остави лъвът да му е заместник!!!
  А и той не би изтърпял много дълго!!!—ВЪВ БТВ

 36. Ако някой още се чуди защо точно Станишевите отвориха досиетата, вече би трябвало да е наясно. Защото са знаели, че враговете им (те така определят опонентите си)не се гордеят и така стават удобни мишени за преливащите от гордост ченгета и измислени демократи, за които комунизмът е зло, но на битово ниво. Те го мразят по лични причини, а не по принцип дълбоко и завинаги. Това е и причината, която попиля голяма част от демократичната общност. Голяма част от антикомунистите всъщност са леви по манталитет и убеждение.

 37. Другарката, “бременна от сегашния си съпруг,който е чужд гражданин”, успя да ме развесели искрено.

  “Уникална, невероятна и суперяка “тенденция е да се пишат глупости – независимо дали са хвалби или плювки, те разкриват обезпокоителния растеж на бездната между населението и здравия разум.

  Състоянието на БТВ и Нова е повече от трагично! Същества като Цолова или Ризова могат отправят всеки мислещ естет на другия бряг на реката. И все пак – те имат право да са гнусни. Не и Националната телевизия, която събира от данъците на всички, за да ги мъчи от екрана с простаци и дебили…

 38. За конкретния казус важи същото – ако законът беше добър, Гергов никога нямаше да има нито реално, нито на теория, контрол върху бТВ.

  Posted by Няма значение | март 6, 2011, 7:28

  Др. “Няма значение”, напиши си тезисите в президентския сайт, не тук! Тук е обикновен блог на обикновен човек.

  А Гергов просто притежава бТВ – какъв ти тук контрол? Или искаш да се посегне на частната собственост? Комунист?

 39. Много добре г-н Инджев, много добре! Истината трябва да се знае!

 40. Браво Инджев.Моите уважения.
  БТВ са най-гледаната телевизия от всички ДС телевизии в БГ.

 41. Зомбираните, безвъзвратно загубени за себе си и за българската истина ще са оплетени в червената паяжина завинаги.. освен ако не погледнат дълго и самопроницателно в огледалото, надскочат страха си и полетят смело в синьото пространство на истината. 🙂
  … и вместо заплетени никове и прозвища използват собственна определеност и фамилна гордост.

 42. До Рени Нешкова,
  Като допълнение към отговора Ви на иначе риторичния въпрос “защо точно Станишевите отвориха досиетата…” ще добавя само, че техните мотиви са безпределно ясни и елементарни, като самите сер-гейовци. Та мотивите им са като на сутеньорите, които пребиват и насила принуждават жертвите си да проституират, а когато ги захвърлят употребени и съсипани ги рекетират, за да не могат да се оплачат: “трай си, защото ще те разкрия, че си била проститутка”. Гадно, нали. Но такъв си им е болшевишкия калъп.

 43. Плачат против лустрацията, като че ли през тоталитаризма всички ние безпартийни не бяхме лустрирани.Нека да го преживеят това състояние, може пък да им хареса.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.