Путинизъм, цинизъм и ядрен непукизъм насред атомния катаклизъм

Русия и Беларус подписаха договор за строителство на АЕЦ в Беларус, предаде РИА “Новости”.
Руската компания “Атомстройекспорт” ще построи централата по модерни технологии и с гаранции за безопасност, обеща руският премиер Владимир Путин при подписването на договора.
Принципната договореност е била постигната през 2009 година.

Новината си проси очевидния коментар за абсурда на тези подписи насред събудения в Япония голям световен страх от ядрената енергетика. В онази част от света, в която човешкият живот е приоритет ( може и да е лицемерно поставен на пиедестала, но западните лидери не могат да си позволят друго !), спряха показването на една художествена измислица в катастрофичен филм за цунами. Докато Путин и Лукашенко не смятат да се “лигавят” и да отлагат намислената демонстрация на непукизъм заради някаква си съпричастност с някаква си трагедия в някаква си Япония.

Покойната Политковская , която по смразяващ начин пророкува в последната си книга “Руски дневник”, че няма да доживее да види “неизбежното рухване на Путиновата система”, описва този манталитет на пренебрежение към човешкия живот в своята родина по следния начин:

Страшно е, когато гражданите на една държава имат фундаментално различни представи за стойността на човешкия живот. Тъкмо това е довело до победата на болшевиките и издигането на Сталин. Тази зловеща особеност на нашия национален живот неумолимо се връща сред хората, които решават дали да живеем, или да умрем”. (с.199)

И как няма да решават без да берат грижа какво си мислят хората: та нали “Путин е политически олигарх- едно време щяха да го нарекат император” , продължава Политковская (143). А императорите и олигарсите не искат разрешение за правото да се разпореждат с бъдещето на своите поданици.

Фактът, че Европа се стресна и реагира на кризата по обратния на Путин начин не само показва културно-историческата пропаст с авторитарната действителност в Русия, но е също повод да се поздравим, че поне формално и по документи не сме част от руската зона за разпореждане с бъдещето ни.

Следете обаче как българските медии, захранени вече с инжектираните в България милиони за реклама на ядрения обект “Белене”, ще “отиграят ситуацията”. Взели са парите и няма мърдане. Не се шегувам – за последната половин година в България са нахлули огромни за мащабите на медийния ни пазар средства. Обещавам ви разконспириране на тази корупционна схема за облъчване на българското общество с чужди интереси в новата си книга.

Ако съмнявате- четете Карл Маркс. Като кореспондент на “Ню Йорк дейли трибюн” за Европа той в периода 1853 – 56 г. той пише, че Русия подкупва френската преса, а руската дипломация “дава приспивателни” на пресата и народа на Англия. Тази стара руска традиция беше изобличена след като Горбачов спря субсидиите на западните комунистически издания и знаменитите рупори на съветското влияние като “Унита” в Италия, “Юманите” във Франция и т.н. загинаха моментално. Време е обичайната практика на руските подкупи да бъде изобличена и в България, където се разпорежда особено нагло.

А ето и експретното мнение на ядрения специалист Георги Котев:

“Интересен е въпросът по коя скала (на Рихтер или Медведев-Шпонхойер-Карник) и до каква степен (7,8,9???) е обоснована сеизмичната устойчивост на АЕЦ “Козлодуй” в БГ няма абсолютно никаква яснота. Доказателството за това е препирнята между Богомол Бончев (Риск Инженеринг), министър Тр. Тр. и Сергей Цочев (председател на АЯР), в последното издание на “Неделя 150”, по Хоризонт.

А причината за тази “мъгла” и неясност е повече от тривиална. За да се назове съответната скала и степен на сеизмична устойчивост трябва всеки, който го прави, да се позове на конкретен официален документ, където това е посочено. Този документ се нарича Техническа обосновка на безопасноста (ТОБ) и се явява нещо като паспорт за всяка една АЕЦ по света. Да, но нашите бараби не смеят да се позоват на него защото той не съществува!!!!!! Да, АЕЦ “Козлодуй” не разполага с ТОБ, в който документ следва да бъдат описани и характеристиките на използваното ядрено гориво. Но понеже, защото, обаче те си правят експеримент с рециклирано гориво, поради тази причина и няма как да имат редовен и легален ТОБ, т.е. паспорт. И така на фона на трагедията в Япония хванхаме нашите престъпници по бели гащи, но на БГ журналята (с малки изключения) не им пука.”

47 мнения за “Путинизъм, цинизъм и ядрен непукизъм насред атомния катаклизъм”

 1. Мисля че сега е момента да направим последно усилие да спрем АЕЦ Белене – чрез ВЕРИЖНА ГЛАДНА СТАЧКА пред Додуков 1 и Додуков 2. Ако сега не успеем да спрем нещата след 1-2 месеца процесът ще е необратим…Какво мислите?…

 2. ……Страшно е, когато гражданите на една държава имат фундаментално различни представи за стойността на човешкия живот……

 3. Но и това не е всичко. Колкото повече се изостря обстановката в Японоя, толкова повече родната ядрена мафия обработва общественото съзнание. Примерът е от снощи, по БНТ (дано да няма учудени), предаването е Референдум:
  http://bnt.bg/bg/productions/74/edition/13002/referendum_15_mart_2011_postavena_li_e_pod_symnenie_sigurnostta_na_atomnata_energetika
  Ще обърна вниманието на уважаемите читатели на блога на Иво върху две особи, от поканените участници. 1-во Йордан Костадинов, по-известен в Козлодуй като Фактурков, заради многогодишното изнудване на многохилядният персонал да плаща за фалшиви фактури, за да оправдават социалните си благини, а сумите по фактурите той слагаше в джоба си. Но това не е единственото му престъпление. Най-голямото му е подготовката и реализацията на все още действащата схема с подмяната на ядреното гориво, започнало през есента на 2004, когато той е изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй”. В последствие, за награда, получи един депутатски мандат от жълтата партия, а по настоящем се подвизава във фирмата на Богомил Манчев, “Риск Инженеринг”. 2-та персона е Александър Николов, основна фигура в подготовката и реализацията на схемата с ядреното гориво. Временно беше изпаднал от “отбора”, но на 5-ти ноември 2010 г., триумфално върнат на 2-ра позиция в централата, от министър Тр. Тр. (Точно три седмици след срещата ни с Тр. Тр., на 14 окт. 2010 г.). Тези двамата с деянията си костват на целият български народ минимум два милиарда лева, и вместо да са зад решетките са скъпи гости на БНТ.
  Ще обърна внимание и на още една подробност от предаването. Никъде, никога и от никого не се споменава въпросният документ ТОБ (вижте статията на Иво) за АЕЦ “Козлодуй”. Някъде към края екс депутата Иванов споменава ТОБ, но за Белене, а не и за Козлодуй. Това е истината, дами и господа. Въобще не е сигурно каква е сеизмичната устойчивост на централата, но промиването на мозъците продължава.

 4. Сигурно няма да го доживея, но според мен руснаците рано или късно ще се самоунищожат, защото за тях човешкият живот не струва нищо. В това отношение не им помогнаха нито политики на разоръжаване, нито перестройки, нищо. А ние можем само да благодарим на Иван Костов, че ни вкара в компанията на цивилизования Запад, в който човешкият живот не е без значение. Ако като Беларус не членувахме в ЕС, сега вероятно щяхме безпомощно да гледаме как в изблик на същия “путинизъм, цинизъм и ядрен непукизъм” нашата и тяхната енергийни мафии подписват за АЕЦ Белене, без да им мигне окото. Имам надежда, че от Брюксел ще им попречат.

 5. Скъпи Благошвест, нито сме се откъснали от Русия, нито сме на път. Докато народа не заяви явна позиция по държавните въпроси, нищо няма да се промени. След първият протест за горивата споделих с колеги, че следват 2 седмици да ни убеждават как нищо не може да се направи. Народа вече е стигнал границата, и търпението почва да прелива чашата. Време и управляващите да го разберат и да се хванат в ръце, като пуснат малко и без това оглозганият кокал на народа.

 6. До KOSS: Вашето предложение би имало смисъл, ако комисионните не бяха усвоени, уви! От вчерашното – 15.03. изказване в Парламента на премиерът-слънце, стана повече от ясно, че той и ГЕРБ в момента са рупорът, стожерът и т.н. и т.н., на руските енергийни /и не само/ попълзновения в БГ, при това в степен по-голяма от тази на Тройната коалиция, които те ще отстояват с цената дори на собственият си мандат! Единствената надежда остава в ЕП, чрез “зелените”!

 7. Подкрепям предложението на KOSS и се надявам колегите и Иво Инджев да коментират, това предложение на KOSS, защото е време свободните граждани, от Българският Патриотичен Блог на ИВО ИНДЖЕ(В), да съгласуват и побликуват конкретна форма, за гражданска съпротива срещу ядрената мафия в България.

 8. Аз пък мисля че Белене трябва да се строи, и то сега.Енергетиката е единствения отрасъл на които може да се разчите за някаква стабилност в тази държава.А мафиотите не са в централите ами в разпределителните дружества,ето там трябва да се види какво става.А иначе далаверките си вървят.

 9. Към Благовест и Росен Йорданов:
  ——————————
  Чест Ви прави,че прибягвате вече документално до Пълните събрани съчинения на К.Маркс и Ф.Енгел,
  т. XXII,стр.474 и до тези на Н.Г.
  Чернишевски,т.VIII,M.,1950,с.353/,когато царска Русия е била много заинтересована от съхраняването на силни и единни Съединени щати в противовес на своите основни конкуренти,Авглия и Франция.
  Лично на Вас е известна моята борба с глезените каки и батковци в достопочтеното българско МВнР,което по отношние на приемствеността във външната политика,няма как да достигне до верни изводи относно локални и глобални предизивкателства,които са ключът за оценка на минали и бъдещи събития през вековете.
  Традициите заложени още у Петър Първи и Екатерина Втора,по един или друг начин,ще разгадават сложни ходове през две световни воини и смъртна борба с фашизма,
  и точно тези трайни фактори ще превръщат идеологически врагове в не леки, но успешжни съюзници.
  Благодаря,че правите възможен един невъзмжен диалог при др.условия с извратени умове!
  Същото важи и за една България на кръстопът,защого самоунищожавайки се,ТЕ повличат и нас към дъното!

 10. Аз лично се съмнявам, че Европейските опасения предизвикани от Японската трагедия могат да спрат устрема и натиска Борисов и сие да подпишат със Путинските другари за Белене. Доколкото знам, до края на месеца се очаква нашето правителство да подпише т.н. протокол # 12, след който проекта става необратим. Ако Борисов и Трайков се нуждаят от аргументи в посока да откажат подписването, или поне да го отложат във времето- значи те са наистина страхотни късметлии, защото Японската трагедия им идва точно навреме и им дава прекрасен коз в ръцете. /Ако пък ние от наша страна бяхме късметлии, земетресението трябваше да се случи малко по-рано, когато нашата правителствена делегация беше там, но ние не сме чак такива късметлии- шегичка../. Вместо аргументи в тази посока, Борисов пее песен за 18-те пъти… От друга страна, дори и да искаше да се пребори с руснаците, той не би успял, защото му липсва най-простото нещо- твърдост и последователност.
  Не знам как точно Европа ще съумее да защити нашите интереси, при положение че не веднъж сме показвали, че играем на страната на съветите /пардон, руснаците/.

  Защото каквото и да правим, колкото и да се дърпаме, накрая идват те и ни освобождават.

 11. Г-н Инджев!
  Позволете ми чрез Вас да апелирам към зрящите, истинските, неподкупени и родолюбиви специалисти, каквито са г-дата Котев и Касчиев, с Ваша помощ да се превърнат в трибуни на истината за българската-руска ядрена енергетика у нас и в частност – проекта Белене, за да противодействат на пропагандната заблуда, която насаждат десетилетия наред подлогите на Кремъл, наричащи себе си русофили!
  Като начало смятам за особено необходимо да изяснят публично, на език разбираем и достъпен за обикновените хора – неспециалисти, но здравомислещи и отговорни за бъдещето / това на децата и внуците им/ отговорите на следните въпроси:
  1. След като за последните три десетилетия България е намалила повече от два пъти разхода си на ел. енергия за захранването на тежка, енергоемка и нискоефективна промишленост, а практически е запазила нивото си на производство на ел. енергия, къде отива излишъкът и защо са ни необходими нови енергоизточници?
  2. В светлината на въпрос 1, каква част от произвежданата днес ел.енергия отива за вътрешно потребление и каква част се изнася?
  3. Каква е ефективността от износа на ел.енергия днес, на база:
  -ср.себестойност;
  -ср.цена на износа;
  -средна цена за вътрешно потребление /битово и производствено/;
  – средноевропейска цена?
  4. При определяне сравнителната цена на ел.енергията, произведена от АЕЦ, вземат ли се предвид:
  – много по-високите инвестиционни разходи, в сравнение с тези за алтернативните производства;
  – относително завишените разходи за инфраструктура и мн.други спесифични непроизводствени разходи;
  – Разходите за бъдещи периоди, произтичащи от необходимити презареждания и други спесифични дейности по ремонт и поддръжка;
  – разходите по бъдещото съхранение /преработка/ на отработеното ядрено гориво;
  – Бъдещите разходи по преустановяване експлоатацията на реакторите и произтичащото от това обезопасяване и съхранение на обекта;
  – предполагаемите разходи по ограничаване и неутрализиране щетите от възникнала форс-мажорна обстановка?
  5. Каква в действителност ще бъде окончателната/пълната/ цена на АЕЦ-Белене и от кого /по каква схема/ ще бъде платена?
  6. В светлината на т.т.4 и5, какъв е очакваният срок за откупуване на обекта?
  7. Как ще се отрази на изнемогващата ни икономика по-нататъшното изграждане на АЕЦ-Белене и в частност на изтънелия джоб на българския данъкоплатец?
  8. След натоварването на АЕЦ-Белене, каква част от произвежданата в страната ел.енергия ще се потребява от страната ни и каква част ще отива за износ?
  9. Доколко гарантирани ще бъдат прогнозните потребности на потенциалния ни пазар от ел.енергия след 5, 10, 15 години и предвидено ли е руската страна да поеме някакви обезателства по реализацията на част от производството?
  10. Каква е енергоемкостта за 1 евро БВТ в:
  -България;
  – Германия;
  – Швеция;
  – Франция;
  – Европейския съюз?
  При условие, че България оптимизира енергоемкостта на своята икономика в следващите 10-15 години до постигнатото в Европа, как ще се отнася спестената ел.енергия към капацитета на АЕЦ-Белене?
  11. Какви са европейските и световните тенденции и прогнози относно бъдещото развитие на технологиите за производство на ел.енергия и какъв дял се отрежда на енергията, получена чрез ядрен разпад /5, 10, 15 и повече години напред/?
  12. Като пренебрегнем вече “потрошеното” и ограбеното /изкраденото/чрез обекта АЕЦ-Белене, което така или иначе безвъзвратно е изтекло от джоба на наивния българин, колко пари от сега нататък би ни струвало:
  -А. Закриването на обекта, с всички произтичащи от това последици;
  -Б. Финализирането на обекта в близките 5 години?
  За да се разчита на обществена подкрепа, трябва да се сложи край на настоящата езотеричност, с която са обгърнати всички тези въпроси от кликата на Седефчов, Р.Овч. и сие!

 12. Към ROSSEN IORDANOV,
  Прогнозираните от Вас сюрпизи от руските ядрени извратени умове не зкъсняха! Току що казаха по новините на БНТ, че руснаците искат да строят АЕЦ Белене на всяка цена и са готови да построят в Белене и вълноломи против цунами! Естествено за наша сметка. Истина е както казва ИСКАР е, че Страшно е, когато гражданите на една държава имат фундаментално различни представи за стойността на човешкия живот! Това според мен е и причината, която ще разруши Русия, тази империя на злото. Това е истинската причина за технологичното им изоставане от запада. Руската военна доктрина не виждаше смисъл от развитие на полупроводниковите прибори, които се влияят от радиацията и изискват тежки оловни защити (става въпрос за военната техника, която за зло или добро движи технологичния прогрес)и разви до савършенство аналоговата електроника на базата на електронни лампи! Те не се влияят от атомната радиация, не изискват оловни защитни брони и техниката е по-лека. А за живота на войниците в условията на ядрен удар ги е по-малко грижа отколкото за насекомите по бойното поле! Те са просто пушечното месо, което трябва да загине за “честта и славата на родината”! Затова обаче сега са безнадеждно изостанали и единствено могат да възхитят рублджиите у нас. Юе се оставим ли отново в престъпните им ръчички!

 13. Po povod stoinostta na cheveshkia jivot – mislia che tia e nishtojna za vsichki vazpitanici na Partiata. Razbira se kogato ne stava vapors za tehia jivot. Togava te piat voda bez radiacia i se hraniat s maruli bez radiacia. I kazvat na ostanali te “che niama strashno…” Tezi koito sa na moiata vazrast i po-golemi shte si spomniat nEkoi sabitia ot 1986 godina. Ne zabraviaite kakvo se sluchi togava. Ne viarvaite na komunistite che “niama strashno” i vsichko e nared. Edinstvenoto koeto gi interesuva e da izdoiat 6-7 mlrd evro ot tozi obuhan chuval narechen balgari i nishto drugo ne gi interesuva. Zashtoto osven Belarus i BG nikade drugade ne mogat da si plasirat dopotopnite iadreni tehnologii. Zabravih Cuba i Severna Korea i Iran.

 14. Странно ми е защо през последните 20 години всички правителства са го увъртали, само и само да не започнат строежа на АЕЦ Белене. Учуди ме, че Жан Виденов също е забил проекта в задънена улица. Явно има нещо, което не знаем!?!

 15. За съжаление като мнозинството българи не разполагам с копие на договора за Белене. Ако приемем за вярно, че ни грозят сериозни неустойки питам противниците на строежа кой ще ги плаща? Колкото до протеста предлагам да са пред бърлогата на Гоце и пред люпилнята на гоцевчета – Позитано.

 16. Г-н Кардинал, така както сте го написал излиза че ми е известно за Вашите подвизи в МВнР но не е така. Явно нещо сте объркал.
  Ще Ви отговоря тъй като Ви смятам определено за неинвадивен, макар да ми е трудно да вниквам във Вашите силно увъртяни коментари, с изключение когато пишете на чужди езици където сте по-праволинеен и по-разбираем, поне за мен.
  Това което ми е известно е на много по-ниско ниво и е свързано с доста прости и земни неща.
  Като например факта че след изучаването на който и да е метод, явление, закон, формула, технология и т.н. в училище и после в университета, задължително ни се споменаваше по някакъв директен или индиректен начин, че руски учен, изследовател или друг някакъв мозък е «достигнал ПРЕДИ западния си аналог до същите открития, независимо от него».
  Това винаги ме е дразнило , мисля че не само мен, тъй като потвържденията на тия твърдения в обикновения ни живот са твърде малко, и това винаги излиза на повърхността на нещата веднага, винаги се намира някой да напомни за това по най-разнообразни поводи. Това прекаляване се почувства и сега. Старая се да не обръщам внимание.
  Едно такова натякване за «руски пръст» в една нова технология си спомням бе наскоро, когато заявиха (с подчертано снизхождение при това) че методиката или идеята за добив на шистов газ която американците внедриха вече и започнаха да експлоатират била тяхна, руска от 50-те години. Сега пък напомниха че някакъв техен геолог предупреждавал японците за разрушителното земетресение още през 1997г. Очаквам да вдигнат и голям шум около недопускането на техните ядрени специалисти от японците до мястото на катастрофата.
  Това ми прилича на ритмично, методично бомбардиране и е неприятно.
  Освен това и темата за която г-н Инджев намеква – дежурното руско противопоставяне на общочовешки , световни проблеми , чувства и настроения, както е сега с ядрените катаклизми и последствията от тях ми говори че има нещо нездраво в част от тяхното общество, което напомня за себе си, за някакъв непреодолян комплекс – днес и другата глава на «тандема» се обади в същия дух както първата вчера.
  В предишния ми пост имам предвид именно това и не визирам руснаците изобщо.
  Поздрави.

 17. Спомнете си само на какво е способна Енергийната мафия у нас, когато източиха язовир Искър (при кмета Янчулев) и оставиха София да пие тиня, а водата отиде за производство на ток, който Енергийната мафия продаде и си напълни банковите сметки с милиони $$ – чиста вода, чиста печалба.
  Няма да им мигне окото да ни отровят и с радиация за да им е гарантиран износът на електроенергия.

 18. Дори правешкия селянин Живков се стресна след катастрофата в Чернобил и замрази най-големия социалистически проект АЕЦ Белене. Трагедията във Фукушима по никакъв начин няма да развали доброто храносмилане и рахатлъка на президент Гоце и сегашния министър председател ББ, а също така и на партийния строител Сергей Станишев и възродителя на проекта Белене мадридския мошеник Сакскобурготски. Явно за тези хора здравето и живота на българина не струват и петак с което по нищо не се различават от болшевиките.

 19. Жалко,че пак външна намеса ни трябваше.Колкото и зловещо да звучи, за капак, трябваше да се случи това в Япония, за да се спре безмислената АЕЦ-“Белене”.

 20. Цялата им работа е такава на зловредните яхуси/по Суифт/. Като се започне от фалшивите дипломи, през фалшиви сертификати и лицензи, до АЕЦ без паспорт…с “мантрата”, че след тях и потоп, пък бил той и ядрен.

 21. Явно за тези хора здравето и живота на българина не струват и петак с което по нищо не се различават от болшевиките.

  Posted by Ж.П.Маргов | март 16, 2011, 22:41

  ………………………….

  Българинът също не показва с нищо, че са му свидни живота и здравето – неговите и на близките му!
  За чест и достойнство – да не говорим…

 22. Няколко дне вече минаха, а Гоце не отронва и дума. Дори Чавес май се стресна, но не и Гоце и другарите му. Как го държат, колко е убеден този човек, какво му е обещано, че да не изрази поне грам съмнение в този проект от съветски тип? Или колко е ограничен за да не се опита поне да се представи като човек, който уж е загрижен за здравето иживота на хората в тази страна? Не е за вярване…Комунистическото петно личи цял живот…

 23. Към Росен Йорданов:
  Уважаеми господин Йорданов,виждам се принуден,да слушам любезно почти всеки човек с усмивка,
  когато ми разправя за нещо,което той познава по-добре от друг,който нищо не знае по този въпрос.
  И най-просветените сред руснаците си признават,че не са единствените
  горделивици на тази земя,които трабва да подхранват уязвено тшеславие и самолюбие,със
  “собствени” и вечни открития като по-по-най …първи!
  Но има моменти,когато дори едва сдържаната осведоменост,напомня,
  че и облакът е мъгла,направила кариера…
  Аз съм до тук,но ако въобще отстоявате някоя идея,процеждайте думите,особено излишните…Може да се окаже и полезен съвет!

 24. За мене лично, АЕЦ Белене е политически въпрос и отказът от централата трябва да бъде платен без дори да се търси договаряне на цената му.

  Обаче, ако се погледне сигурността, се виждат непреодолима земетръсна заплаха.

  В близост е Вранча – център на земетресения с огромна енергия. Строежите, съобразени с подобни заплахи, в края на краищата се проектират по модели.
  Кой може да покаже до колко формалният модел би бил близък до реалността? Никой.

  Както се вижда от Япония, с най-голям и съвременен технологичен опит в земетръсна зона с изключително голяма енергия, някакъв техен модел не е адекватен.

  Адекватни ли са Българските модели?
  Без дори да се замислям – НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ АДЕКВАТНИ.

 25. Днес сутринта баш бабуина каза:”Искам да имаме АЕЦ “Белене” – кой не иска да има ядрена централа, попита Борисов.”,но до обед има 3 часа,а до вечерта повече,очаква се или да спре “Белене”,или да я построи с прилежащите 5-6 магистрали.

 26. Към Кардинал Ришельо:

  Благодаря и на Вас за бомбардировката, пардон, «съвета»!
  И аз съм дотук!

 27. ОТНОВО В ДЕСЯТКАТА Г-Н ИНДЖЕВ! АЗ НЕ НАПРАЗНО СЛЕДЯ ВСИЧКО КОЕТО ПУБЛИКУВАТЕ!!! ЗА ВСИЧКИ ИНТЕЛЕГЕНТНИ И ВИЖДАЩИ БЪЛГАРИ Е ОЧЕВАДЕН ОГРОМНИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ И ФИНАНСОВ НАТИСК СПРЯМО СТРАНАТА НИ ПУТИНОВЦИ ДА ПОСТРОЯТ БЕЛЕНЕ! НИЩО, ЧЕ Е НА СИЛНО ЗЕМЕТРЪСНА ЗОНА! НИЩО, ЧЕ СТРУВА СТРАШНО СКЪПО И ЧЕ ПРОЕКТЪТ Е ПОД СЪВРЕМЕННИТЕ НОРМИ НА БЕЗОПАСНОСТ! А БОРИСОВ ДОРИ СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ЛЪЖЕ НАГЛО, ЧЕ ВЕЧЕ ИМАЛО ГОТОВИ КАНДИДАТИ ЗА ДОГОВАРЯНЕ КУПУВАНЕТО НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ОТ АЕЦ БЕЛЕНЕ!

 28. НЕОБРАЗОВАНИЯТ И САМОВЛЮБЕН БОРИСОВ ВЪОБЩЕ ПРЕНЕБРЕГВА СЛУЧВАЩОТО СЕ В ЯПОНИЯ ДНЕС! НЕ НАПРАЗНО КОГАТО “ГЕРБ” СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ЕДИН ПРИЯТЕЛ МЕ УВЕРЯВАШЕ, ЧЕ ТОВА Е ХОД НА КУКЛОВОДИТЕ ДА ЗАПАЗЯТ “СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ” ОЛИГАРСИ И ЗАГРАБЕНОТО ПО ВРЕМЕ НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ!

 29. Nadejadata ni e samo v ES, zapadnite strani da sa neprekonni i da prinudjat B. Borisov da revizira resenieto si za Belene, zastoto sled jadrenata tragedija v Japonia i da ne zabravjame skandala s podmenenoto gorivo na Kozludui, to e strashno i sramno kak premiera ni e kleknal i e iztsjalo v usluga na ruskite drugari.

 30. Вижда се, че кукловодите на политическят цирк в република България, са направили пак поредното си ново политическо рукадо с което си усигуряват защитата и реализацията, на проекта АЕЦ Белене.Ако сериозно искаме да спрем изгражданато на опасният, за Българските граждани проект АЕЦ Белене, трябва да затворим политическият цирк, на кукловодите (от ДС-Мафията) в република България.

 31. “рокадо”
  Комформизъм. Виждам двама-трима коментатори, които не са комформисти: Кардинала, Котев… май няма повече,даже не са и трима /щеше ми се и моето име да сложа при тях, ама не става, и аз съм комформист/. И Инджев, разбира се, който е пример за антиконформизъм, или както там още се нарича. Ние всички, щракаме по клавиатурата и “пием, пеем буйни песни”.Баси простотията. Няма ли някой да напсува бе хора, става въпрос не за нас,нас ни прецакаха тези петдесетина години конформизъм, става въпрос за децата и внуците ни, става въпрос за бъдещето ни!!!??? Белене ли?!?!!! Русия ли?!?!? Америка или Япония? Или Франция? Ако продължаваме да използваме микроскопа за чупене на орехи, нищо добро не ни очаква! Ега ти простотията: разбиване на атомното ядро, за топлим вода в чайника!!! Отивам да си пия ракията, като истински конформист, докато гръмне ядрото, чайника и цялото скапано човечество.

 32. Единственото, от което комунистите се плашат, е гражданският протест. Те винаги са се плашили от народната любов. Няма ли кой да инициира поне една подписка против градежа на АЕЦ-а? Но за излизане на уличен протест му е още рано на българина. Има надежда да излезе само ако кутия цигари и бутилка пърцуца скочат на по двайсетина лева.

 33. След като на 2 стр.на в-к “Телеграф%”17/11.2011 журналистката Пламена Дженева уведмява своите читатели,че в поредната порция от секретни шефове на Външно,има 75 нови
  имена,от които 29,все още
  в системата,т р у д н о може да се очаква промяна с политически
  цирк,в който кукловоди,с оказват необходими на всеки пореден нов премиер,било като титуляри на ЮНЕСКО,било като”брачни партньори”
  с известната и п р о с л о в у т а
  Европейска банка за възстановяване
  и развитие.
  “Дунавското” не е “японското цунами”,а при още 40% само за ядрена сигурност с вълнолом,дъхът ти спира от вълнение!

 34. Jelezni sme.Nas ne ni plashi radiazia.Nie sme na vseki kilometar , i taka do kraia na sveta….
  Harrison

 35. Уважаеми г-н Маринов,цената за подобно поведение-освен неизменна- е неописуема.Най-просто казано:”Бил си около нас,и нямаш право да си много различен,
  докато не те довършим!”
  На техния “кукловедски” език,
  явлението е обезкостяване и им доставя сатанинско удоволствие.
  Точно сега природата им е предмет на обсъждане в този блог и по този
  въпрос,като техен и на техните чуждоземни учители,животински нрав!

 36. Извинявам се, но Беларус е разположена върху изключително здрава и тектонски спокойна подложка, което означава, че трагедията в Япония не е релевантна към въпросът за строеж на АЕЦ в тази държава.

 37. “рокада”
  Г-н, Маринов,
  Позволете ми да кандидатствам за членство в “групата”.
  Ако си направите труда да прочетете всичко написано от мен в този блог, по повод проблема Белене и АЕЦ изобщо, вярвам бихте бил малко по-снизходителен към моята персона.
  Всичките ми усилия до сега са насочени към това да акцентирам върху факта, че ТЕМАТА НЕ Е ПОЛИТИЧЕСКА!!!
  Може би до сега съм бил прекалено многословен и това е “разводнило” иначе категоричната ми позиция.
  Вие поправяте този недостатък в моите писаници!
  Този път ножът се е забил в надкостницата! Даже този път не е нож, а сатър!Секира!Онази с косата!
  И от позицията на нашата инфантилност се е прицелила във внуците и правнуците ни!
  ДА! ТАКА Е! ЯДРЕНИЯТ РАЗПАД КАТО ИЗТОЧНИК НА УПРАВЛЯЕМА ЕНЕРГИЯ Е “ЧУПЕНЕ НА ОРЕХИ С МИКРОСКОП”!
  И НАЙ-УЖАСНОТО, НАЙ-ЦИНИЧНОТО Е, ЧЕ ВСИЧКИ СПЕЦИАЛИСТИ, ЕКСПЕРТИ И КОРИФЕИ ГО ЗНАЯТ!И НИКОЙ ОТ ТЯХ ДО СЕГА НЕ СЕ ИЗПРАВИ И НЕ ЗАЯВИ ПУБЛИЧНО, КОМПЕТЕНТНО И ОТГОВОРНО:
  “ДА ТАКА Е!”
  А “чайникът” вече кипи!!!

 38. Моля правете разлика между едноконтурен и двуконтурен реактор.
  Между Вранча и Япония сезмично също има разлика.
  Може ли да се се сравни с нещо гледката на Руски имперски чиновник които с сълзи на очи се моли да им ПОЗВОЛИМ да построят АЕЦ.

 39. Швейцария и Германия обявиха незабавен мораториум върху ядрените си програми. В провинция Онтарио на Канада идната седмица започват обществени обсъждания на плана за разширение на една от централите. И то без да е в земетръсна зона! Дайте на българите същата възможност: чуйте обществото, чуйте експертите, искаме референдум!

 40. Г-н Инджев, защо е изтрит постинга ми?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.