Генерала срещу полковника: от “авантюра” до “разпни го”!

България прилича на Либия.

Там имат полковник.

Ние имаме генерал.

Полковникът заплаши Запада, че ще съжалява.

Генералът – също.

Полковникът прогнозира дълга война.

Генералът –също.

Полковникът заговори за “кръстоносен поход”.

Генералът го нарече “авантюра” – (почти)също.

След което генералът си смени за 12 часа мнението –също като полковника, който (уж) подкрепи резолюция 1973 на Съвета за сигурност на ООН и (уж)обяви примирие.

Точно като полковника, Борисов зае 12 часа по-късно диаметрално противоположна позиция с извънредно съобщение:

.

“Режимът на Муамар Кадафи загуби легитимността си. Той употреби несъразмерна военна сила срещу цивилното население на своята страна и предизвика смъртта на стотици либийски граждани. За нас българите истинският характер на управлението на полковник Кадафи отдавна не е тайна.
Въпреки нееднократните призиви на международната общност режимът отказа да инициира реформи, диалог или да отговори на исканията на либийския народ. Вместо това полковник Кадафи нарече тези, които искат промени, „плъхове” и „наркомани” и продължи целенасочената агресия срещу населението. Това е нехуманно и незаконно.

Именно затова Съветът за сигурност на ООН прие резолюция 1973/2011. Тя дава мандат за защита на либийския народ от атаките на режима, създава условия за международен контрол над небето над Либия, както и да бъде наложено оръжейно и икономическо ембарго. България приветства факта, че резолюцията на Съвета за сигурност беше подкрепена от Лигата на арабските държави. Тяхната поддръжка е още едно доказателство, че операцията, която група държави започнаха през последните дни, е легитимна, нужна и правилна.

Сега, след като военните действия през последните дни и часове осакатиха военната машина на Кадафи, е време НАТО да поеме командването на операцията. България ще се включи в бъдещи действия на НАТО и ЕС, които да осигурят пълното прилагане на резолюция 1973/2011 на Съвета за сигурност на ООН. Готови сме да участваме в прилагането на оръжейното ембарго с фрегата от състава на българските ВМС, както и в хуманитарни мисии.

Бъдещето на Либия зависи изцяло от способността на либийския народ да постигне съгласие относно начина, по който желае да изгради своята държава, и начина, по който тя да функционира. България е готова да подпомага този процес.”

Има обаче и една разлика между полковника и генерала. Обяви я по същото време днес официалната статистика:

“Премиерът Бойко Борисов е подкрепян за президент от 44,7%”.

Полковникът само може да завижда на генерала, че не е случил на народ.

Това е редкият случай, когато наистина се радвам, че сме “малка страна”. С такъв генерал на фона на онзи полковник направо щяха да ни спукат от бой(кот).

57 мнения за “Генерала срещу полковника: от “авантюра” до “разпни го”!”

 1. Същите слова прозвучаха и от устата на другаря Путин…

 2. Интересен ход на премиера. Когато прочетох първото му изявление за миг си помислих, че не сме член на нато и ес. По късно обаче зае правилната позиция,което до някъде ме успокои. Е така де надявам се европа да му прости този елементарен PR,все пак предстоят избори.

 3. Изключително в десятката на удоволствието ми беше да прочета и този текст-много силно….и стилно !!

 4. Все пак либийците сами си правят перестройката или ако това е оспорим факт,то неоспорим е ,че излязоха и се бият,сещай се-както се казва – какво сме си ние -внушаеми идиоти…

 5. Тия 44 процентила са от на Андрей Райчев мокрите сънища…. А и е ясно ,че Б.Б няма да се кандидатира.

  За всички е ясно,че Кристалина Георгиева е канидатът на Герб и определено като по-скоро непозната и с добър рейтинг като комисар , с подкрепата на ЕС ще спечели.

 6. Може ли някой военен специалист да ми обясни, как един цивилен бивш военен пожарникар (неясно какъв военен чин), от 2001 г.(идването на крадливото царче) до 2008 г. (по малко от 7 години)може да бъде произведен неколкократно в различни степени на генералско звание, без за това да има специално образование(генерал-щабна академия) и специална подготовка (действащ офицер)?

 7. P.S. Извинявам се, допуснал съм грешка. Периода е от 2001 г. до 2006 г., когато тази личност стана кмет (също цивилно лице).

 8. Изглежда,че дясното полукълбо на Б.Б не знае какво мисли лявото.Досега той не е изневерявал на този стил.Не знам колко пъти беше за построяването на АЕЦ”Белене” и колко пъти беше против.Друго,което ме впечатлява е факта,че в България 44,7 процента от избирателите,подкрепят за президент човек ,който няма порядъчно семейство.Президентите пътуват на посещения винаги със съпругите си.Според мен един президент “ерген” не би говорил добре за устоите на една нация и за морала на обществото като цяло.Вижте какви скандали се вихрят около нашата първа дружка Берлускони.Много скоро, след като стана известно,че Саркози се развежда ,до него се появи Карла Бруни.За мен няма никакво съмнение ,че тя изпълнява перфектно ролята си на съпруга на президента на Франция,което се отразява изключително благотворно върху неговия имидж.
  Не е прието да се ходи на театър с маратонки и да се кандидатираш за президент без президентша.:)

 9. Бойко Борисов е най харизматичната личност в българската политика.

 10. Уважаеми Инджев, добре, че има пресслужба защото нещата заприличаха на дежаву “таз година-полупроводници, догодина-цели”. По-добре интервютата да ги дава направо пресслужбата, че иначе резките промени могат да доведат зрителите до “харт атак”.

 11. В последните десетина дни, които можеха да бъдат съдбоносни и дори трагични за бъдещето на цялото човечество, все повече българи започват да се страхуват за психическото здраве на Генерала. Техните страхове се засилиха още повече, когато стана ясно, че със сигурност Полковникът е психически болен човек. Убеден съм, че в следосвобожденската ни история няма друг политик, който за едно денонощие да прави по три противоположни изявления. И то по кардинални за нацията въпроси. Генералът е вреден за България! В това отношение единственият му конкурент в българската история е Гошо Тарабата. Колкото до социологическите проучвания на кадесарско–комунистическите агенции те сочат едно единствено нещо – кукловодите от комунистическата Държавна сигурност и настойниците им от КГБ са решили да назначат Генерала за държавен глава. Бог да пази България! Дано Америка помогне!

 12. На фонът на разни виртуални инициативи на разни кръгове в БГ (за Японци и пр.), съчетавайки ги с преки ми наблюдения от 2009, ми се струва че “официалната статистика” може и да е верна.

  Та в първото тримесечие на 2009 наминах към БГ, щот пристигнах към полунощ та нищо не видях от София в началото.
  Първите впечатления бяха на зазоряване, с чаша кафе до прозореца, с идеята да се насладя на “пейзажът”. Картината която се разкри от първите слънчеви лъчи бе съчетание от прелитащи найлонови и хартиени пликове, силно усещане че междублоковото пространство, по идея зелени площи – по скоро напомняше нерегулирано сметище, и всичко това допълнено от щъкащи от време на време песове (самият съм любител на кучетата и си гледам едно удоам, ама …)
  Към осем часа минах около НДК, спуснах се покрай “реката” до “Орлов Мост”, и за съжаление усещането ме за сметище и занемареност се усили, а и не се промени в следващите дни.

  На фонът на моите си впечатления от столицата, “управлявана” от ББ, “народът” явно се готвеше да го “изстрелва” за по-по-най на дъжавата. Аз нещо не разбирах!?!
  Ами оказа се, като си поприказвах насам натам, че му се кефят на “мъжкарството”, че бил голема работа, че бил мъж на място (квото и да значи това), и че именно Той щял да оправи държавата (каквото да значи и това).
  Ах, да – дори един познат, поне по моите категории минаващ и за интилигентен и начетен, сподели че ББ бил много способен политик (!?!?!)

  Споделяйки моите впечатления от столицата, след около две години като че ли управление на въпросният, напомняйки и други мои впечатления при предишното ми минаване през майковината (2002), за един дето ходеше облечен по модата мутро-фешън, говореше в стил герой от филм на Копола, но май (обявено) се бореше с престъпност, но ако не се лъжа (тук някой може да се разрови и да направи статистика) точно период на най масов “уличен отстрел” на територията “една човешка длан”
  – та споделяйки сичко това, като реакция получавах съчетание от празен поглед, и отношение като към някаква заблудена овца, или нещо от сортът.

  Логиката ми, моята си, че дори ако оставим мутро-фешън и “екстри”, за 7-8 години в “аналите” на властимането, Въпросното – нищо, ама нищо, не е постигнало, напротив. И досега не мога да схвана откъде дойде тази масова психоза към това недуразумение, и откровенно, не бих се учудил ако “официалната статистика” е вярна.

  Наскоро един познат, говорейки си че явно има криза на политически елит в БГ (но да не се задълбочаваме какво “подсказва” историята за “резултатите” от точно такива кризи), разви теория, обратна на общонародното схващане, че рибата се вмирисва откъм главата – неговото виждане беше че е от към опашката. В първият момент не се съгласих, преполагам по инерция някаква, но впоследствие се замислих за разните ми “спомени”, и че явно “виртуалността”, без значение дали е медийна или уеб базирана, е много по силен фактор от факти и “исторически опит” на дадени географски ширини

  Странно …

 13. С този олигофрен премиер България
  е застрашена неизбежно от национална катастрофа.

 14. Kato otvoria niakoi BG vestnik iskam da cheta takiva statii, no za jalost nashata presa e po blizka do libiiskata ot kolkoto do evropeiskata takava… interesen shte mi e komentara na g-n Indjev za libiiskata vs BG jurnalistika. Blagodaria !

 15. Едно е ясно, Европа има своя селски идиот. Досега европейските лидери трябваше да се редуват, кой да изпълнява ролята на селския идиот. Вече не е така. Тази чест се пада на нашия премиер, без правото да бъде заменен.

 16. Приятел в нужда се познава,а тази война беше чудесен тест за мутрата ББорисов,който се нареди до Путин в своето отношение към Франция и другите от коалицията,застана дори по-наляво от Гуце Първанов.Което означава,че таз анти-Кадафи коалиция,автоматично се превръща в анти-ББорисов коалиция.От тука насетне мутрата ще бъде персона нон грата там,подобно на Гуце Първанов. Париж,Лондон…и много други евпрейски столици ще бъдат много резервирани към човека нарекъл ги “авантюристи за петролдолари”.А това е началото на края на политика ББорисов като европейски политик.
  Като прибавим,че ще изпълни енергийната програма на Станишев по отношение на АЕЦ Белене,се оказва,че България в момента се управлява от много стабилна Петрона Коалиция ,Долен Сидеров и Доган прикрито,,,под масата си галят гениталите в една коалциция по отношение на АЕЦ Белене,,прокрита с толкова циркове и театро .Ама нали това е икономическото заробване на България-при цена 6 милиарда,АЕЦ Белене
  ще се самоизплаща 60 години,ако има печалбата на АЕц Козлудуй.ББорисов се оказа обикновен комунистически “щирлиц”

 17. Иво,

  Завчера легитимно избраният “премиер а България” обяви, че ще предаде на Русия за окончателно заробване старната ни. Цял да “строи” АЕЦ.

  Вчера се нареди до Путин по отношение на действията в Либия.
  България все по-успешно изпълнява ролята на “троянски кон на Русия в ЕС и НАТО” заради ЛИЧНИТЕ усилия на “премиера”.

  Стигам до извода, че Русия ‘позволи” на България да бъде в ЕС и НАТО само и единствено с тази цел – да е “вътрешен човек” във “вражеските” стуктури.

  За себе си знам, че няма да оставя семейството си на “милостта” на руските олигарси – няма да стоя в България като офца за стигане.

  И за да не се случи това искам да направя нещо, за да не се допусне строежа на Белене.

  Но не знам какво!
  Как…

 18. В едно не сте прав г-н Инджев, – не 12, а 9 часа бяха необходими на Генерала да смени позицията си, но да не издребняваме. Ужасяващо е говоренето на ББ, какъв държавник е това и дълбоко се съмнявам, че у нас има 44% авантюристи, които да искат този човек да бъде Президент и да формулира тези и защитава демократични позиции!

 19. Отново в десетката!Поздрави г-н Инджев!

 20. Стана изключително тревожно, почти безнадеждно заради ББ – ще строим Белене!, при Лукойл всичко е наред, Министър Трайков да внимава!, сега това с Кадафи – какво става? ББ е министър предс. на европейска страна, на Лукойл или на …?

 21. Така е за съжаление. Бойко мнението. Сменя се 12 часа а понякога и по-бързо и по-често от два пъти в денонощието. Едвин Сугарев в статия написа за съжаление от пожарникар не става премиер. С това твърдение аз не съм съгласен, но потвърждавам от този пожарникар премиер не става.

 22. Само от уважение към Ващия талант ще се огранича “само с думата обща”,в качеството й на прилагателно,според П.Данинос,когато е предназначено за състояние на:скръб,паника,неразбория,
  обърканост и липса на инструкции!
  Само огледалото е верен приятел,
  което никога не се смее на сълзите ви.Няма как да кажеш и едно: О,Боже”,защото е остаряла форма на “Дявол да го вземе!”

 23. Има още един поразителен паралел:
  Режимът на (полковника) Муамар Кадафи загуби легитимността си.
  Ако продължава с рускослагаческите си врътки около АЕЦ “Белене” режимът на (генерала)Бойко Борисов също ще згуби загуби легитимността си.
  И тогава и последната разлика от процентите за поддръжката ще изчезне напълно! Нека продължава за да се убеди лично как ще гризне дръвцето на изборите! Жалко само, че ще е твърде късно и ние, като народ вече ще сме гризнали дръвцето на АЕЦа. И тогава остава само да се надяваме за аналогична военна намеса от вън, ако изобщо се появят бунтовници у нас, както в страната на полковника.

 24. …За разлика от мишоците на Полковника, поданиците на Генерала се намираха на сигурно място, захлупени под един Голям Шлем, но под шлема слънце не грееше и храната стана кът. Затова Генерала ревна гороломно: “Български юнаци, под шлема компир може и да нема, щото без слънце малко нещо никне, ама стават трюфели! Благоденствайте!”

 25. Колкото и манипулативни като социологически резултат да са тези 44,7% поддръжници на Борисов нямам съмнения, че ако не всеки втори, то всеки трети или поне четвърти българин го подкрепя.
  Питам се каква ли още пакост трябва да сътвори лицето с прякор „Рапона” от битието му в ъндъргрунда, държащо се във вътрешно и външнополитически аспект като слон в стъкларски магазин за да проумеят най-после поддръжниците му колко вреден и опасен за държавата и в частност – за всеки от тях е любимецът им? Искам да им припомня само едно – нали до скоро той твърдеше, че ходи с оставката си в джоба! Гарантирам им, обаче, че той никога повече няма да я размахва и то не защото е много повратлив и гъвкав политик, а защото не е мъжкарят за който се представя – той просто е бъбрив смешник на хонорар, напълно зависещ и контролиран от кукловодите си, които по няколко пъти го връщат на сцената за да поправя репликите си.

 26. Откакто беше ритнат в главата по време на приятелско мачле, след което отиде на театър нещо се е объркало в главата Борисова.За съжаление по въпроса за Либия няма как да вкара в употреба термини като магистрали и картофи, и почва да се прави, че мисли, което пък отстрани изглежда много смешно и не работи за пиара и харизмата.

 27. Завчера легитимно избраният „премиер а България“ обяви, че ще предаде на Русия за окончателно заробване старната ни. Цял да „строи“ АЕЦ.

  Вчера се нареди до Путин по отношение на действията в Либия.
  България все по-успешно изпълнява ролята на „троянски кон на Русия в ЕС и НАТО“ заради ЛИЧНИТЕ усилия на „премиера“.

  Стигам до извода, че Русия ‘позволи“ на България да бъде в ЕС и НАТО само и единствено с тази цел – да е „вътрешен човек“ във „вражеските“ стуктури.

  “За себе си знам, че няма да оставя семейството си на „милостта“ на руските олигарси – няма да стоя в България като офца за стигане.

  И за да не се случи това искам да направя нещо, за да не се допусне строежа на Белене.

  Но не знам какво!”
  POSTED BY ARTHUR | МАРТ 22, 2011, 9:26

  Споделям напълно написаното от ARTHUR. Какво да правим? Какъв е начина да се противопоставим на Боко и руските/български олигарси?
  Трябва да има начин! “Помогни си сам, да ти помогне и господ” – да перифразирам “да си помогнем сами, за да ни помогне и Европа”. Мисля че ни трябва някаква форма на видим протест.
  Аз лично бих участвувал, защото мисля че наистина вота е подменен, повечето хора не са гласували за троянско конче плюс путинизация . Това касае и симпатизантите на Герб- надявам се че не всички от тях са кретени и пещерни русофили.

 28. Според слуховете българската позиция относно Либия е странна, защото нашите управници винаги са се стремели да защитават частни бизнес интереси. Български (е доколко българските бизнес групировки са български е друг въпрос) фирми се страхуват, че няма да имат влияние в Либия при друго управление.
  Макар и да е само слух това за мен обяснява поведението им, при положение, че Кадафи искаше да убие 7 медици. Бойко знае, че трябва Кадафи да остане на власт, за да може приятелчетата му да си запазят влиянието, после ПР-а му обяснява, че е прекалил и става прекалено явно и си сменя мнението.

 29. Ако не довъшат Царя от мъка и един петел не млъкне да дере “гърло” на своето собствено бунище,преди Иван Костов,
  Мозер и Доган,да се издигнат над собствения сш политчески ръст, за да убедят Европа,че не ни мърда една четвърта национална катострофа,дори и с различия помежду си,руският сегашен тандем,ще предпочете,както от наднационални,така и от много перфидни имперски съображения,да “налива вода в мелницата на
  всяко ново “удобно регионално троянско конче”.А,и с една Норвегия вече извън коалицията,на Барак Обама и без това му е писноло от френската импулсивност и “лигите на титани от 24-те”!.
  Малко ли му са очакваните бели до 2012 г.,за да се занимава повече с нас?
  Както и да се усуква,България ще трява да се защити сама,както през 1885 г.,но вече и от собствената си поквара!

 30. Може би сме тъпо стадо овце, щом допуснахме до управлението на законодателната и изпълнителна власт тези необразовани, ниско интелигентни и алчни за пари българи, други в тази партия освен “калинки” изглежда няма, щом това като “матриал” им е най-доброто, явно главня им кадровик е или вифаджия или д-р на науките от полицейската школа.

 31. Историята е най-безпристрастния и обективен съдник за ролята на отделни личности, когато те са били управляващи. В нашия случай ние сме свидетели как в момента една комична личност, само за миг се превърна в трагична и вредна за бъдещето на държавата в момент, когато трябва да се вземат решения и да се предприемат действия. Припомнете си (а тези,които се правят че са забравили да им се напомни), какви бяха действията на тогавашното правителство и лимчно на министър-председателя Иван Костов, при разрешаването на кризата в Косова и военните действия спрямо режима на Милошевич. Да не говорим, че тогава имаше и мощна външна и вътрешна съпротива (БСП начело със сегашния “президент” г-н Първанов, верен приятел и съюзник на Милошевич и борец срещу НАТО и т.н), но въпреки това правителството предприе най-правилните и адекватни действия, което превърна България във важен политически фактор на Балканите и в Европа. Точно това доведе и до по-късното ни приемане в НАТО и ЕС, от което се възползваха следващите управници, без да имат някакъв принос за това. А сега се случва точно обратното, сигашния премиер с необмислените си действия може да доведе държавата ни до пълна изолация и недоверие от съюзниците. Президента Саркози, който със решителните си действия свали медицинските ни сестри от бесилото в Либия и ги доведе в България, а сега е един от водещите в борбата с Кадафи, най малко заслужава да му се приписват користни намерения и то от страна на премиера на България. Това показва, че този човек няма нищо общо с дипломацията и мястото му не е в управлението на една демократична държава.

 32. аз ви казвах отдавна, за този руски пожарникар, “десен”, мутра,

 33. В момента, в който генерал БоБо каза, че бомбата АЕЦ “Белене” ще се строи, рейтингът му “скочи”, а атаките срещу членове на правителството от страна на жълтата и червена (то друга няма) преса престанаха. Много интересна форма на изнудване.
  Побърквам са, като гледам на каква цена в България ще се складират ядрени отпадъци и какви мутанти ще се движат по магистралите построени от генерал БоБо!

 34. Само готовите достойно да умрат могат достойно да живеят, следвайки верният път на тази доказана истина, трябва да учредим инициативен комитет на Гражданска съпротива, срещу БОСОВЕТЕ на организираната престъпност и корупция в България .Предлагам на всеки който чете и пише в този блог, да гласува писмено (с истинското си Българско име) в този блог, за предложението ми Иво Инджев да бъде избран, за предцедател на по горе предложеният инициативен комитет, като всеки има предвид, че с това си писмено гласуване става автоматично член, на този инициативен комитет .Надявам се всички НИЕ от Българският Патриотичен Блог на ИВО ИНДЖЕ(В) да разбираме, че неможе бедните и неорганизирани Български Граждани, да победят богатите БОСОВЕ на организираната престъпност и корупция в България, ако не са организирани от смел и компетентен Български Патриот.

 35. Znachi premierat e ‘smenil plochata’, kato e vidjal kakav strashen gaf e napravil, no nie si znaem che parvonachalno toi si kaza tova koeto mu e na dushata i sega kakto i da go zamazva pozora si ostava. No za sajalenie, toi prodaljava s neadekvatnite si reaktsii i sega, kogato svetat se trese ot jadrenata kriza v Japonia, toi barza da ni natrese Belene. Dano ES go vazpre, zastoto toi veche e prodal natsionalnite interesi…

 36. И Бойко започна политическата си кариера като полковник.

 37. А, значи можело и критика срещу Бойко, макар и завоалирана, мека. По-добре, отколкото нищо. Макар че полковникът не е ясно – Путин ли е или Муамар?

 38. Много ми е любопитно дали някой от форума ще си признае,ей така,с ръка на сърцето,че съжалява че е гласувал за недоразумението Б.Б!!!

 39. Spored men parvoto izkazvane na BB e chistosardecho – tova mu e dushata na choveka. Pri vtoroto veche se dolavia misalta na negovite savetnici. A dali e tova e pod natisk – samo toj si znae.

 40. Докато споделяме мненията си ,можеме да направиме нещо добро а именно-Полският народ има нужда от подкрепа в търсене на истината за „катастрофата „ в Смоленск.

  http://onepoland.eu/lang,en

 41. “44,7% приемат Борисов за президент”…. НЦОМ м. март. Датата не се казва. Кога са събирани данните не се казва може да е на 1ви март, може да е на 8ми март. Тогава половината колежки са почерпени и гледат по благо към всеки плещест юнак. На тая дата Бербо щеше да събере повече от 44%! Може и да не ми вЕрвате, ама си е така. Зависи в каква последователност са зададени въпросите, с какви въпроси са съчетани, в какъв час кому се задават…. Тънка работа е, като джебчийството на женски пазар, като зарибяване за “Тука има, тука нема”.
  Такива проучвания са предназначени не за констатация на общественото мнение, а за направляването му. И от тук можем да заключим някои неща.
  1. Някой иска да направи ББ президент. Може да е ББ, може и да е друг. Може и да му го е обещал.
  2. Някой иска да оправдае всяко следващо измятане на ББ, като това от последните дни за АЕЦа и Либия.
  3. Всеки може да стане президент стига да има яки спонсори, Партия и готовност да има или няма мнение според натиска на тия зад него.
  Но някой да е титулован президент, не значи че е президент. това се знае от Историята. Лошото е че гласувалите за него будали го забравят преди да дойдат следващите избори!

 42. Molia vi ne vikaite na SICadjiiskata mutra “general” che mnogo sha mu se vdignat akciite. Toi si e obiknoven mutrafon na slijba kam DSarskite strukturi na KGB.

 43. Не е виновен Бойко Борисов, той си е за освидетелстване. Виновни са онези, които гласуваха за него. Правото да избираш носи и отговорност за това, което избираш. А ако наистина и сега 44 процента го предпочитат, това си е жив национален мазохизъм. Това май не се лекува.

 44. Зората на Одисеята – на български е Оди -сей…картофи…

 45. Уважаеми дами и господа,

  Приемете моите поздравления за смислените и уместни коментари – силно съм впечатлен! Обикновено подбирам най-сполучливи коментари от този форум и ги публикувам като отделни постинги в моя блог, за да могат да бъдат прочетени и от читателите на книжното издание на блога, именно в-к ГРАЖДАНИНЪ. Но този път, признавам, съм силно затруднен: хубавите коментари са изключително много и ми и така трудно да избера най-доброто. Във връзка с това обаче искам да предложа следното:

  Чудесно е, че, седейки си пред домашните или служебните компютри, коментираме дълбокомислено случващото се, че съдим и отсъждаме, че критикуваме, че се възмущаваме и пр. Но се оказва, че в сегашната ситуация, когато съществува реална опасност обезумелият генерал-лейтенант Бойко Борисов да подпише заробващи споразумения с Руско-путинската империя за Белене, да ломотим недоволно, сякаш сме в някакво виртуално “Ганкино кафене”, и да се чешем по умните глави, съвсем не е достатъчно. Трябва да се направи нещо много по-сериозно. Налага се да се размърдаме и да излезем на улицата да протестираме срещу очертаващия се заробващ договор с Русия. И трябва да се протестира не епизодично, а всекидневно.

  Ако не го сторим, ако не противодействаме, ако не сторим нещо реално, за да покажем, че не сме съгласни да дават не само нас, но и нашите деца и внуци на курбан, ще се опозорим. И ще си платим за малодушието. Да, трябва всекидневно да се протестира, и то във всеки български град. Ей-така, да стоим с плакатите си, да скандираме, да освиркваме управниците си – и да покажем, че в тая страна освен бездушни и малодушни твари има и достойни граждани, които милеят за бъдещето на страната си!

  Предлагам да се организираме и незабавно да започнем протестите! На фона на това, когато хората в толкова арабски страни се вдигнаха на протести и сами предизвикаха желаните промени, само да стоим в своите “Ганкини кафенета” и да произнасяме сладкодумни омайно-приспивни речи е на престъпление подобно!

  Иска се да започнем да действаме, за да покажем, че в тази страна има и граждани, а не само жертвени агнета, овни и овце!

 46. Г-н Инджев,Нека като се захванем с нещо да го докараме докрай. Ще местим паметника. Бях на шествието, докарайте го докрай.ББ започна нещо и е някъде. Ние само си говорим.
  Б.Илиев

 47. Изявленията на премиера да се излъчват след полунощ!
  Да емигрираме преди да започнем да получаваме отработено ядрено гориво вместо пенсия!
  Либия ми харесва повече от РБ!

 48. Не, викайте против Бойко Тодоров Сакскобурготски, той толкова може/не стреляйте по пиянистта и т.н…./. Троянския кон е, ясно кой. Но, какво ни топли, това, че всички виждат неадекватните му изявления по медиите /може би причината е много приближилата луна/, от все по-снижаващия жизнен стандарт на българина. Това е, все едно, да гледаш, че се дави твой, най-близък човек, и да си окован. Няма засега решение, освен, както съм казал, някъде в този блог-гражданско неподчинение/да не кажа война, защото звучи много ужасяващо/. За какво се плащат данъци, за да ни обяснява целия министерски съвет, барабар с Б.Б., че от тях нищо не зависи!!!?

 49. Накрая бой(кот) ще е по-желателен от безкрайното самовъзпроизвеждане на нерези-кагебисти като гоце, боце, цеце, тртр и мн. др., закърмени от Москва с имперски амбиции, а властващи над държава-джудже.

 50. Много съм объркан.Но за мен Бойко си остана единсвената личност която срина комунистите.Защо не му пртзнаывте заслугите ?

 51. Споко! “Вътрешен човек” от НЦИОМ ми каза, че е станала техническа грешка. Не е било 44,7%, а 4,47%, ама нямало време да я коригират. 😀

 52. До Strahol,
  Ами защото Бойко винаги е бил представител на най-твърдите среди в БКП, целящ унищожаване на дребната инициатива и проповядващ икономически модел съставен от малко на брой супербогати и рая.
  Кръга около Борисов винаги е изповядвал политика да се внушава на населението, че предприемачите, независими от държават са спекуланти, че трупат пари на гърба на бедния народ и т.н. И това не е от днес – откакто стана кмет на София напълни общината с бивши ченгета, започна процес на централизация и отнемане на права на районните кметове, подписаха се рамкови договори и дори и малки поръчки се изпълняват от големи фирми и т.н.
  Естествено медиите подкрепят Борисов и никога не е било написано, че същите фирми, които Борисов обвиняваше в далавери със Станишев и Доган, изпълняваха поръчките и на Столична община.
  Единствено оправдание, че софиянци не са осъзнали тази политика е, че преди 2008г. всеки си имаше прекалено много работа за да се замисля за това накъде вървят нещата.
  Надявам се на следващите избори за кмет да се мисли малко повече за собствения интерес.
  Собственикът на кварталния магазин е на вашата страна, а не едрия бизнес. Дребния собственик и без това си има достатъчно проблеми с конкуренцията на веригите за да му натрисате пак мутра за кмет, целяща да го унищожи. Защото ако не съществува кварталния магазин цените във веригите ще скочат и търговията ще заприлича на случая с Лукойл – државата да се задължава с разходи от бюджета и да се моли на Москва да не се вдигат цение на горивата.

 53. Досега никой ли не разбра,че всичко е въпрос на интереси и пари,а се чудите кой как си променя мнението за часове.След като НСО вече може да стреля на месо,защо се чудите в каква държава живеем.Имам предложение,да се отсрелят първо пенсионерите,по малко пенсии,повече пари в държавата.

 54. Цитат:”Сега, след като военните действия през последните дни и часове ОСАКАТИХА военната машина на Кадафит….”
  -Значи лошите империо-колониалисти ОСАКАТЯВАТ добрите войничета на Кадафито?!Кой ли го е писал и с каква ли мъка на сърцето?!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.