Инатът на Буридановото магаре не е признак на умност

Предизвикват ме от един сайт, който се именува “Разкрития”:

Скандално! Иво Инджев се държи като магаре в студиото на Марк О’Селски

Миналата вечер, на 29 март, в предаването „На инат“ гост на анимираното магаре беше журналистът Иво Инджев….
Многото и интересни гости, които седнаха на диванчето срещу симпатичното и устато магаре не провокираха нито един скандал. (какви благодарни гости!- бел. авт.)
В кратката видео визитка беше вмъкнато твърдението, че Инджев се е “самопредложил се за агент на ДС”. Това беше камъчето, което обърна колата, и което го накара да забрави, че е дошъл да представи книгата си „Течна дружба“ и да каже няколко думи за положението в Либия. ( лъжа – бях поканен да говоря за Либия и това бе потвърдено изрично от водещия на предаването, всеки може да го чуе в записа – бел. авт.)
Изводът от цялата ситуация е толкова ясен, че чак прозрачен – има скандал – има рейтинг, има скандал – има и реклама. На Марк му е нужен рейтинг, за да затвърди позициите си в Нова ТВ, а на Инджев рекламата му е необходима, за да продаде книгата си. Останалото, както са казали древните, е суета…”

Това е отчаян опит да обърнат с копитата надолу ( понеже падна по гръб) магарешката истина за скандала, който ми беше натрапен по “Нова телевизия”. Ако забелязвате, не оспорват основното в него: че ми задават въпроси чрез анонимен анимационен герой, а всъщност инициаторът на провокацията е видният деец на БСП Иво Атанасов, който в сайта на предаването ги подстрекава, а те му козируват и обещават да не пропуснат заръката му.

Вече написах, че “магарето” е актьорът Тодор Николов, (повече известен като дубльор на магарето от филма “Шрек”). Не че е важно, но се опитах да им покажа, че тяхната велика “тайна” ми е известна. Но продължават да ме провокират.

От долната инсинуация във въпросния сайт, който очевидно е част от далаверата на собствениците на предаването, изниква поредният огледален образ на съжденията: мерят по себе си. Съответно ми вменяват, че съм бил направил скандал, за да си правя реклама. Кой го казва?

В една късна вечер ми се обади Томислав Цолов от рекламната агенция “АПРА”. Предложи ми среща с Николай Цонев да си говорим за медии. Нали си още без работа? Чудесно! Кой, питам аз, е Николай Цонев? А, да- военният министър от предишното правителство.

Същият, който няколко месеца по-късно се оказа арестуван по онзи шумен и скандален начин, но днес вече е на свобода.

Макар да не се познаваме с Цонев, срещнахме се. Интересуваше се от моята журналистическа позиция. Предложи ми две неща: да работя за нов информационен сайт и за ново телевизионно предаване, за което негови приятели държат правата. Ставало дума за публицистика. Анимационен герой говори от екрана и задава въпроси, но не се знае кой е, пази се в дълбока тайна. Било успешно в чужбина. Получи от мен “мълчалив отказ”.

Да продължавам ли? Да публикувам ли есемесите, телефоните и имената зад всичко това? Ама били “видни седесари”, както ми каза тази вечер на митинга против АЕЦ “Белене” в София една госпожа. Били седесари? Може. Браво. Поласкан съм.

Аристотел разказва за Буриданово магаре , което умряло от глад, защото се чудело от коя купчина сено първо да хапне. У нас далавераджиите по- скоро имат обратния проблем и смятат, че всички са като тях. Не се наядоха!

43 мнения за “Инатът на Буридановото магаре не е признак на умност”

 1. Да г-н Инджев гледах предаването и напълно ви подкрепям!Добре и им го казахте!А доколкото Иво Атанасов от БСП това е един кюстендилски комуноид който присъства във всяко народно събрание в последните 20 години!Има невероятно малко изяви пред трибуната, но вече 20 е народен представител.Защо ли? Защото допускаме 240 магарета да папкат от всички купки сено, а защо ли са ни толкова много магаретата.Защото го допускаме…Ще се преброим в събота след обяд…

 2. у нас тарикат и далавераджия продължава да звучи гордо …и за съжаление няма изгледи да престане да бъде така.

 3. Поздравления г-н Инджев, добре наритахте магарета този път.

 4. Добре ги насоли, поздравления! И евала за самообладанието!

 5. Г-Н Инджев настъпиш ли лайна малко или много ще те изпръскат , но чест прави на тези които не ги е страх от пръските.

 6. Какъв оптимизъм при ленност на мисли:
  да плюеш някого с тънки и перфидни изказвания,тъй като плиткоумно си решил,че ръцете му са къси,за да ви достигне.

 7. И хулата е удобно нещо,когато “добродушно” те нападат с една дума,а са нужн цели страници за защита,яко им се вържеш!
  Но не става,когато с остър хумор ,не спиш а “хъркаш” на виок глас!

 8. Още преди Станишев да запраши към Габрово,за “теманета” към Царя и баш “врътки” с Буш младши,тук в София,по разни поводи в този блог,на пърхащи и вечни “н е о – т а”-та дори и “кюстендилски” череши, бе казано че докато БКП не се научи,да пали свещи с истинска вяра и вярното “сирище” за отделния човек,като Божие творение,ше довърши,по-скоро, и сиротна България.
  Ако Първият консул им уйдиса на акъла с “коледни завещания”,до месеци,Историята няма да му прости,колкото заедно или поотделно,да са изобретателни,
  защото както добре го казва Т.Дончева “държавното управление не е за прости хора!”.

 9. Иво, г-н Инджев, както почти всички пишещи тук под вашите текстове, така и аз съм ваш почитател и съмишленик. Няма да обяснявам, защо, от колко отдавна, колко голям и т.н. Радвам се, че удържахте провокацията, вечерта на 29.03. в магарешкото предаване, но тя едва ли ще остане прецедент. Впрочем, горните редове от споменатият сайт, вече подкрепят становището ми.
  Личеше си колко ви е трудно да останете себе си, а в същото време да посрещате и да реагирате подобаващо на подлото подхлъзване, в живо ТВ предаване – все неща с които вероятно много от нас например, не бихме се справили, но … както винаги има едно „но”.
  С риск след като прочетете това, да ме отметнете в графата врагове, ще ви обърна внимание на няколко неща, които ми направиха впечатление и единствената ми цел е да ви покажа видяното през други очи и без розови очила, а вие от своя страна може и да не приемете нищо от казаното за чиста монета – изборът е ваш. Какво имам предвид:
  1. Отчитам (този път), разбирам (дори и най малкото предозиране на човешката суета) и споделям ( никой не е застрахован от грешки) обзелото ви вълнение в дните преди представянето на поредната ви книга. Поздравления(!). Това не добре преценено предоверяване обаче, този път ви поднесе и лош подарък – във вид на магаре, а от магарето, какво друго може да очаква човек, освен – магарии.
  Като човек, по-вътре в нещата, мисля, че трябваше да бъдете по-на щрек (не на Шрек), поне в дните преди представянето на книгата си. Повече от естествено е поне у нас, да има подобни провокации с оглед обектите на вашето внимание в предишните ви книги и публикации.
  2. От известно време, прави впечатление (не вярвам само на мен) вашето по-близко отношение с ТВ в която гостувахте. Опитвам се да ви вляза в положение и да разбера вълненията, нуждите и страданията (страстите) на един телевизионер. Не разбирам само (!), защо след като си напатихте от другата ТВ и ни посочихте също, къде дава отчетите и обясненията си, сам занижихте бдителността си и вероятно решихте, че тази ТВ е пълна противоположност на първата? Считам, че това е ваша основна,грешка.
  Разбира се, че това са техните етюди за пред публиката, но дори и да разиграват/заиграват двата полюса, и двете ТВ, си остават просто – две страни на една и съща монета. Едните се отчитат в посолство, другите на позитано и не мислете, че ще видите някой от тях да бие път пеша до там или да паркира служебният автомобил отпред.
  Така, че: „Всяка ТВ интимност – възможен риск за вашето здраве”.
  3. Като човек работил в ТВ бизнес, би трябвало да знаете, че дори и дребните трошици – ТВ време, имат своята цена. Вярно е, че дори и те дават възможност за светкавична изява, ослепителен блясък, бърза реклама и какво ли още не, но … могат и да съсипят някого или нещо, окончателно и на мига.
  За това и по-горе казах, че удържахте на провокацията, от своя и наша (на подкрепящите ви) гл.точка, но и „те” постигнаха своята цел – имаше скандал или ако думата ви се вижда силна – не обичайно поведение на госта.
  Та нали това бе целта на самата провокация. Който се интересува от подробности по възникналото многословие, вече е чел и се е запознал с повечето известни факти и да се надяваме – с истината, но колко сме запознатите (?) …, а не знаещите (?) … или колебаещи се ???
  Те си плиснаха помията и всичко останало им бе само бонус, а вие бяхте този, който трябваше да се бърше, отбранява и да контраатакува – да обяснявате, че не сте камила. Едва ли всичко това щеше да се случи, ако не бяхте се поблазнили от възможността (простете, но така мисля), да им гостувате, точно преди представянето на поредната ви книга. Виж, след това, след наличието на един такъв вече факт, си е доста по-различно. Тогава и да ревът като магарета и къчове да хвърлят – все тая, но … издебнаха добре момента, трябва да им се признае и заедно с голямата си комбинативност, предани на идеите им и омотани от пипалата на сложни служебни, лични, партийни, приятелски и много други подобни отношения, животни и хора, хора или животни – заедно (го) извършиха (съгрешиха).
  Сега е време за изводи и поуки, а … магарето – не го винете, то освен магарии, какво друго, от магаре.

  Никой не се радва на критики, но се надявам да няма никакви пострадали от приятелският огън.
  Желая ви радост в семейството и много нови творчески успехи.
  Вие го заслужавате !

  П.С.
  От по-възрастните от мен зная и добре помня, че: „На циганин, магаре и комунист – вяра да нямаш. Циганинът освен да те излъже … , магарето освен да направи магария …, а комуниста до като е жив ще те убеждава, че е социалист”.

 10. Иво! Надали някой от читателите от вашата аудитория чете издания като “Разкрития”;)))))) Или ако го четат, то е за “спортна злоба”!

 11. Г-н, Инджев,
  от реакцията на продажната медийна сган личи, че “магаретата селски” се признават за наритани и ги боли.
  Вчера вече писах, днес се затвърди убеждението ми, че в диалога си с тях трябва да смените тона.
  Магаре от толерантност и интелигентност не разбира! С техните камъни, г-н Инджев!/Разбира се не с техния недодялан, просташки, вулгарен тон/.
  Но с повече лежерност, с повече ирония и сарказъм! Покажете им, че не ги приемате на сериозно.
  Комуноидите нямат чувство за хумор.
  Ако покажеш, че не им се вързваш,изпадат в истерия./Знам го от личен опит/. Те държат да са страшни. Показвайте им, че са смешни!
  Г-н, Инджев, споменавате мимоходом митинга против АЕЦ “Белене”. “Обходих” всички телевизионни канали – нито дума.
  Моля Ви, дайте поне малко информация за събитието на нас от провинцията.
  С уважение!

 12. Към Cvetan Gradinarov:

  Поласкан съм от вниманието ви да ме анализирате така пространно и не иронизирам…Обаче…
  Първо, нямам претенция за безгрешност…
  Второ, отчаяно се опитвам да обясня, но отново и отново ми се налага да кажа, че не се интересувам от сметки и калкулации за ползи и печеливши ходове спрямо медии и каквото и да било. Ако ми се отказва по дефиниция правото да бъда възприеман като искрен в желанието си да говоря и пиша само това, което смятам за моя гледна точка, разговорът е безсмислен.
  Освен това: ходя там , където ме канят, а не е като да си избирам… и доста често отказвам покани, поради което си създавам допълнителни проблеми, но го правя заради принципа да не правя компромиси, които не желая да правя. Ако трябваше да се подмазвамм, щеше да е добре да си замълча и преглътна и този път, за да се надявам пак да ме поканят( това по повод на вашето “разбиране” за един телевизионер, т.е. че ми липсва телевизионната изява..). Не, не ми липсва – бил съм “телевизионер” 6 години от общо 30 години като журналист. А “най-много журналист” съм в момента – това е , което ми е важно.
  И за стотен път да кажа: напускането на Би Ти Ви под натиска на Първанов е щастливо събитие в моя личен и професионален живот, тъй като катализира процеси, потискани преди – на пръв поглед няма връзка с темата, но има. Това е “всяко зло за добро” – основно изкуство в живота, което ми се е наложило да овладявам, а резултатът е, че се усещам като щастлив и удовлетворен човек – представете си и без телевизионни изяви!

 13. журналистика в бг ще има тогава, когато половината от пишещите са на свободна практика, и под някаква форма се издържат от читателски интерес, иво чудесно знае, че да си пишеш каквото ти е на душата, най вече книги, които веднага изчезват от пазара, да не гониш известност, защото си я имаш, и да отказваш мълчаливо разни благини у нас не се прощава, така че свиквай докато свикнат, че “такова животно” има, сметките за дарения да са постоянно открити или малък абонамент за четене, не давам акъл, а си предтавям нещо такова, опитите за разправа ще има и занапред, но това ще доказва качество, ще си отидат постепенно някой позиции и нещата ще се уталожат, а за вчеращния митинг прочетох в един сайт за няколко дтотин граждани без симпатия

 14. Браво г-н Инджев за дето изтикахте магарето от ефир.
  Дори не си заслужава да говорите с подобни олигофрени.
  За съжаление само с подобни боклуци са пълни всички телевизии, защото такива са удобни.

 15. Хич, да не Ви пука, господин Инджев! Вие сте гърмян заек, дето се казва, и знаете всичките мръсни номерца на комунягите. Това, че комунистите използват симпатичния образ на едно домашно животно, прочуто със своя нрав, не ги скрива от погледа на умните хора у нас. Мръсникът комунист и под магарешка кожа си остава мръсен комунист.

 16. Обиден съм на “българския народ”. “Обидата” ми се казва Иво Атанасов! “Народен” представител с “характерна” прическа и “високо” чело. Председател(екс) на (ВНИМАНИЕ!!!) комисията по култура! Боже, шефът на “всичката ” българска култура се казава Иво Атанасов! Падение! И това ми било “народ”!

 17. Г-н Инджев, поздравления за достойното поведение. Малко са моментите, в които от екрана чувам хора с представа за истината, близка до моята. Участието Ви в „На инат” беше такъв.
  Дълго мислех дали изобщо трябва да пиша нещо друго освен това. Мощен интелект като Вашия ми е трудно да си представя, че има нужда от „утеха и покрепа”, при това, убедена съм, сте наясно, че когато някой е разпъван на кръста или обесван, си остава сам и такава е човешката екзистенция.
  Изявите Ви в различните телевизии са необходими за изкрейзващия от телевизионна тъпотия и посредственост зрител. Спокоен тон, задълбоченост, сериозна подготовка, мярка, отговорност и дързост в поставянето на проблема – това сте Вие от екрана. Алтернативата на глупостта, невежеството, посредствеността, изкривяването на истината и заливането с платена сензация.
  Не знам дали имате нужда да го чуете, може би са Ви го казвали и преди, но се изкушавам да го напиша и аз:
  Не се срамувайте от миналото на “агент”, независимо от причината, поради която сте станали такъв. Това е Вашето предопределение, колкото и банално да звучи. Системата се руши отвътре. Вие го казахте, и то е велико: “Робските въстания се правят от роби!” Днес в България въпросът с досиетата вълнува само доносниците.

 18. Мразя да съм прав.Казах Ви ,че е творение на спонсорите.Очаквам участието на (п)резидента в “На инат” на тема агентурното му минало и липсващите страници от досието му.

 19. Простете, че вземам думата отново.
  Както предположих вече, а и се оказах прав – не сте се зарадвали на критичната ми бележка, ама никак. То и аз не съм учуден от реакцията ви, но уви! Беше споделяне, макар и критично, но от най добри чувства, макар и през различни органи за възприятие.
  Нямаше дори да е публично достояние, защото НЕ горя от желание да се самопопуляризирам, но и тук, уви! Не сте дали никакъв друг адрес или възможност за НЕ публична комуникация. Сега вече имате моят адрес и ако желаете (мъничко се съмнявам – не, че ви имам за …), можете да сторите необходимото.
  Не отричам блоговете, но отдавна и благодарение на новите технологии, хората общуват помежду си по най-различни комуникационни пътища, няколко и различни.
  НЕ си позволявам, да ви съветвам, защото очевидно сте доста докачлив (освен ако не си говорим на различни езици – лично аз разчитам най-вече на българският си) човек, но мисля, че ако дублирате блогът си с един „f” профил, например – ще дадете освен на себе си, най-вече на нас – четящите ви, много по-големи възможности за общуване с Вас, щом по думите ви това е от значение (н.в.Зрителя, в този случай – Читателя).
  И, понеже считам, че гордостта ви въпреки всичко ще надделее пред предложението ми, уверявам ви п у б л и ч н о, че не съм имал никакво намерение да ви анализирам, макар, че какво лошо има в това (?).
  Извинявам се още веднъж за предходният и настоящият обеми на написаното, но наистина не си падам по общуването с два реда или 5 думи – тип телеграма (напр. „Кефиш мЪ многУ, дай пак”).
  Дори и да се повторя, пожеланията ми към вас са същите и са безкористни!
  Поздрави!

 20. Хареса ми кометара в MEDIAPOOL към рубриката СВЯТ – Мисията в Либия продължава… от 29.03. затова ще я пейстна. Има просташки думи, но те явно прекрасно хармонизират с магарешкото “увацение”.

  Относно: ИВО ИНДЖЕВ
  Автор: зрител
  Получено на: 30 Март 2011 00:51
  Браво на Иво Инджев ! Как само им прекъсна изпразването на тия жалки комунистически чикиджийчета, истинските неДоносчета на Гоце.
  Те си мислеха, че той ще е следващата снимка пред която се празнат групово. Поне се разбра, че всички, на които им изкараха голите снимки, дето са им правили са имали основание да си мълчатЩОТО СА ПОЗНАВАЛИ ДОБРЕ ТЕЗИ,КОИТО НИКОЙ НЕ ГИ Е СВЛИЛ ОТ ВЛАСТ ВСЕ ОЩЕ,ОТ КАКВО СЕ ВЪЗБУЖДАТ. Тази вечер правиха последна проверка да не би още да мърда жертвата, която от години стрелят със гадната си сперма. И СЕ ОКАЗА, ЧЕ ,представи си, ОЩЕ Е ЖИВА.
  И си викаха Смотри!Обезяна! И говорить?!

  Затвори xкия стил на “уважеие”.

 21. Към Сvetan Gradinarov:

  Какво трябваше да напиша, за да не Ви разочаровам: че съм съгласен с всичко и нямам мнение ли? Че аз дори не Ви опонирам на тезите, а си позволявам да изкажа различно мнение – това ли е признак, че не се “радвам” на критиката? И уж не ме анализирате, а отново “гордостта ” и т.н…
  Заначи Вие имате право да ме критикувате, а аз нямам право на различно мнение ( което е всъщност повече допълнение, отколкото спор по вашата критика). Ако е така, кой тогава проявява по-голяма нетърпимост спрямо различията?

 22. Приятели,
  няма ли кой да подаде поне малко информация, относно снощния митинг против АЕЦ “Белене”?
  Търсих и в “Свободата” и в “Бивол” – нищо!
  Предварително благодаря!

 23. Към Павел Тинков:

  Ако приемеедна малка шега: непосмях да напиша, защото знам, че се ядосвате колко малко са демонстрантите…
  А иначе, сериозно: беше си митинг на малкото простронство между сградитена Министреския съвет и скривалището на Първанов.
  С риск да съм омръзнал: задачата да бъдат поставени под контрол медиите през последните десетина години беше поставена тъкмо по тази причина- да се манипулират и гражданските инициативи ( освен всичко друго).
  При повече от 50 процента противници на АЕЦ “Белене” ( по данни на статистиката), потенциалът за такъв митинг е десетки, стотици хиляди протестиращи. Но как да стане това без разгласяващата, разясняващата и организаращата роля на медиите?

 24. «Фукусима» для России .
  http://www.ej.ru/?a=note&id=10914 на вниманието на р.овч. гоце р.петк., знайни и незнайни рубладжии, които с пяна на уста ни обясняват колко ще ИМ е на сметка руснаците да си имат АЕЦ в Белене(България, ЕС).

 25. Не забравяйте, че в Нова вече е С.Василева, а всички знаем, кой “случайно” я изпрати там. Тази тв ще става все по-червена (досега беше само просташка)…

 26. Бих искал да ви обърна внимание, че собственикът на АПРА се казва Томислав Цолов, а не Томислав Русев.
  Успех, г-н Инджев!

 27. Към домакинът:

  Г-н Инджев,
  Не зная, да ли винаги сте такъв или ви уцелих точно днес. Разбирате – не ви познавам. Повярвайте, очаквах общуването с вас да е по-различно от горното … в положителния смисъл на възможните очаквания. Както и да е.
  Приемете, моля,
  че аз съм почукал на вратата (блогът ви), по не традиционен начин и съм си получил (съ)ответният отговор.
  Все пак, предвидих го и описах предположението си предварително, още в първият си пост.
  Уверявам се за сетен път, че кой каквото и да твърди и както и да (ви) убеждава, хората в своето почти абсолютно мнозинство, са така устроени, че винаги ще предпочетат ласкателствата и потупването по рамо от колкото различна от тяхната, (друга) истина.
  Иначе, всички ратуваме за истината и справедливостта, но вероятно ще се съгласите, че: „… човек , който търси и з в е с т н а справедливост” е понятие от рода на „м а л к о бременна жена”. Лично аз го отдадох на напрежението.

  Въпреки първите си преки впечатления от вас,
  Благодаря ви за вниманието,
  Мир и Любов!

 28. Човек, който има смелостта да мисли сам и да говори каквото мисли, за да съхрани достойнството си, а не да се унижава като угажда на събеседниците си, е силен човек!!! Винаги средата определя кое е правилно и кое не е, винаги масата е носител на “овчето” мнение. В страната на магаретата /които искат да се мислят за хора/, хора като Инджев са “магарета”! Инджев е олицетворение на аристократ, на човек закърмен с култура и интелект. Но вие, магаретата, някога убивахте тези хора, защото не можехте да ги разберете и да понесете свободното им мислене! Преди време, също интернационално мислещият журналист Георги Марков, ви нарече Страната и народа на посредствеността. Днес не сте се променили – чада и продукти на комунизма.

  Поздрави за смелостта и неконформистката ви позиция, г-н Инджев!

 29. Г-жо Денева, г-н Инджев!
  Благодаря за предоставената ми информация, относно митинга.
  Прав сте, г-н Инджев – “бесен” съм и ме боли!
  Къде са хората от “Ал. Невски” и площада пред Народното събрание? Къде са стотиците хиляди, които пееха “Времето е наше” и песента се носеше от Орлов мост до центъра на София?! Нима благодарение на медиите бяха излезли по улиците и площадите?! Чии бяха медиите 97-ма, когато шествията започваха от НДК, за да завършат пред “Ал. Невски”?!
  Къде са тези хора? Постигнаха ли жадуваната промяна? Постигнаха ли мечтите си?! Доволни ли са от живота си? От бъдещето, което ще завещаят на деца и внуци?!
  Не виждат ли къде води пътя, по който сме тръгнали? Не се ли страхуват? Не се ли гневят?!
  Дано отново да греша! Опасявам се, че истината е много тъжна!
  Дано не съм прав!

 30. Само,малко съм озадачен,че имаше коментар по предложение на Румен Великов,което се изпари в частта,
  “вежливост без причини” след оказаната подкрепа!
  Тъй като вероятно съм се зублудил или недовидял,освен за Р.Великов,
  допълвам същото мнение и за Десислава.И свършвам!

 31. Независимо от страданията Вие вървите напред г-н Инджев и наистина сте прав-това което преживяхте Ви доведе до ново много по-високо духовно и професионално ниво!Бъдете жив и здрав и щастлив със семейството си!

 32. В един от разказите си,Джером К.Джером даваше съвет на военната лекарска комисия,как да се съкратят многобройните прегледи на донаборниците:
  Въпрос:Как се чувствате?
  Отговор:-Пушил съм немска пура и съм живИ прегледа свършва,явно човекът е с железно здраве.
  Така би трябвало да се питат и сътрудниците/агенти и явочници/ на ДС.
  Въпрос: Взимал ли си пари за тази си дейност?
  Тук отговорът на човек,който е чист през себе си,трябва да НЕ!

 33. Иво, моля ти се, не цитирай изобщо такива жълти ченгесарски помии като въпросния сайт. Носиш им посещения, а не трябва.

 34. Към Атанас Чобанов:

  Няма идеални решения – това ми беше ясно, но исках и на тях да им стане ясно, че цялата им потайност и претнеция да нападат от засада ( характерен похват за провокаторите в мрежата ) е уязвима. Въпросният сайт се издаде , че е част от една и съща далавера – изразните средства, изплозвани да бъда охулен, повтарят едно към едно онези, които се чуха от екрана. Няма нужда да си компютърън лингвист ( какавто специалист си ти например) за да се направи този извод.

 35. Г-н Инджев,Борислава е забелязала нещо уникално:всяка порочна система се руши отвътре.Спрете да им се връзвате,защото левите олигофрени го усещат животински
  …с каквито и “нео-та”,да си служат!
  Във Вашия блог съм коментирал болката на колега, Д.Калайджиев,
  чийто баща-основател на БКП,около 1926-27 при пореидно сектантство
  убеждавал А.Ляпчев,премиер,и сам “гробокопач на Македония” след Солунското примирие,а македонецът само рекъл:”Да виждаш нещо жълто под очите,байовото?”

 36. Към А.Чобанов:
  ————–
  Разбира се,че бяхте прав за априори осъдена “невъзможност” от рицари при военните,но всичко е болезнен процес,
  дори когато се ръфат министри с главнокомандавщи.Бъдете здрав!

 37. dragi ivo,chervenite magareta sa po-magareta ot drugite.na qstendilskiat izmekiarin mu kaji mnogo zdrave ot men.badi vse taka umen i chesten

 38. 🙂

  Господин Инджев, гледах предаването по интернет.

  Поздравявам ви за начина по който натикахте магарето в кучешкия ….

  В същност сега осъзнах и до каква степен ви е писнало от това непрекъснато връщане към темата, по която и аз съм любопитствал в същия този блог преди време.

  Тогава искренно не знаех и ми беше изключително полезно да науча от вашите уста отговорите.

  Нормално е обаче човек да се дразни когато това се превръща във въпрос номер едно.

  …разбира се някои просто няма да надраснат това ниво на елементаристичност да се ровят именно в пикантериите, па били те и измислени.

  Още веднъж поздравления за отговорите и за начина по който им казахте, че сами си увътриха тематиката!

 39. Браво г-н Инджев! Малко мога да добавя към казаното тук от Десислава и други подобни мнения. Радвам се на признанието на някои анализатори, че провокацията/ите/ към вас е поради предстоящото издание на новата ви книга. Защото това е сигурен признак, че я очакват със злоба и страх. Иначе как да си обясним необичайното “внимание” към вас и магарето?
  Много съм доволен, че има хора дето могат да се озъбят на медиите, когато се пробутват “мънички” внушения, а се премълчават страници от истината. Защото с ежедневни малки неистини се промени смисъла на живота ни, сменя се съдбата на хора и поколение. Независимо дали става дума за биографични данни или фактологична неточност лъжата им върши работа. Не сте първия, с когото се постъпва така, но положително сте един от най-добрите примери как трябва да се отвръща. Е това тия не могат да го преглътнат. Не могат да преглътнат, че постъпвате като свободен човек, със свое мнение и достойнство, което защитавате. Човек когото не са прегънали, не са накарали ни да мълчи, ни дори да им обърне гръб, та да получат фалшивото усещане за сила. Не им се получава. Дори да впрегнат още 20 медии, лъжата не може да стане истина, а свестният човек няма да стане като тях.
  Пишете и говорете, както ви е на сърце, да вият и лицемерят колкото си щът!
  Бъдете здрав и все така твърд!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.