Маркс селски нарежда на Марк Селски

Маркирането на селските номера (на Марк Селски), в предаването “На инат” по “Нова телевизия”, в което бяха подведен да участвам вчера 29 март, нямаше да заслужава коментар, ако не беше реакцията на толкова много хора в мрежата. Просто съм длъжен да благодаря за солидарността на познати и непознати ( особено на непознатите).

Едно е солидарност около обединяващи съмишлениците теми (антикомунизма, грабежа на прехода, Петата колона и т.н.), друго е подкрепата по твърде “деликатната тема” за ДС и персонификацията й. Тъкмо демократите имат всички основания да са много чувствителни и критични по въпроса, включително във връзка с моята персона. Ето защо ценя високо вълната от подкрепа, когато ми се наложи за пореден път да се отбранявам (и дори да премина в “контранастъпление”) по прословутата тема за досиетата, толкова брилянтно разиграна (именно от) ченгетата.

За да не звучи като “излияние” и твърде ”лично” (макар да не мога да избягам от впечатлението за това, давам си сметка), искам да обърна внимание на едно явление, което се прояви в принудителната битка, която ми се наложи да водя. Да оставим настрана “хитрината” да те поканят с най-благи думи, а да се окаже, че за пореден път се опитват да те закопаят под предлог, че не трябвало да оставят впечатлението, че те хвалят. Друго е по-важно: в днешно време доносът е част от медийната ни действителност, но не съм чул някой да се възмути от този явен факт.

Доносничеството от публичните трибуни процъфтява с пълна сила като магарешки трън, отглеждан върху благодатната почва от времето на комунизма и създадената с десетилетия търпимост към това явление: точно като всепроникващата при социализма и много по-всеобхватна от днес корупция под названието “връзки”. Днес тя е “извисена” и перфидна, но преди си беше масова и се приемаше за естествена даденост от природата – като курешките на гълъбите по главите на монументалните величия по площадите- какво да ги правиш, има ги….Без връзки и прилична мръвка от кварталния магазин не можеше да се намери, да не говорим за “служба” и всичко важно в материалния вакуум на тогавашния постоянен корупционен дефицит на стоки и услуги. Най-корумпираните бяха “връзкари”, а най-големите връзкари бяха най-видните другари.

Привикнали на подобни взаимоотношения днес търпим метастазите на формирания манталитет от “едно време” и в други аспекти от публичния живот, подчинен на универсалното правило “карай да върви”, възприето също от времето, когато “ние ги лъжехме, че им работим, те ни лъжеха, че ни плащат”.

Тъкмо с разновидност на този феномен се сблъсках, а заедно с мен и хиляди зрители, в предаването “На инат”: анонимен анимиран “герой” напада от удобно прикритие гост, който не само не се крие, но и отдавна по своя инициатива се е “разкрил”, стоейки с името си и физиономията си зад определени принципи и поведение от десетилетия. Като към това се добавят и елементите на недостоверност, избирателност и злонамереност (щом сервираш за публична употреба непроверена, дебалансирана и изкривена биография на събеседника си от телевизионния екран), се получава класически донос: анонимност, плюс манипулативност пред “другаря началник”, н.в. Зрителя, приносителя на Златния телец, яхнат от високия рейтинг на низкия скандал.

Ами ако зад “анимационния герой” се крие някой от онези, чиито досиета бяха скрити или унищожени? Защо публиката трябва да приема на доверие анонимното му мнение?

Всъщност актьорът зад кадър, който анимира магарето Марк Селски се казва Тодор Николов, но идейният му подбудител е др. Иво Атанасов, виден медиен “експерт” от БСП. Видно е от сайта на предаването, в което той подстрекава сценаристите и водещия на предаването “На инат”. Ето така преминава селската слава – селският левент Иво Атанасов яха Марк Селски ( Тодор Николов) и доносът потича от телевизионния екран.

49 мнения за “Маркс селски нарежда на Марк Селски”

 1. Не искам да обиждам магарешката работа на Марк Селски, защото имено тази магарешка работа ни помогна да разберем методиката на КГБ, за контролиране и омаскаряване, на най талантливите журналисти в България.Да ама не, както е казал ЦАРЯ на Българските Журналисти-Петко Бочаров.

 2. Г-н Инджев, след като аз и семейството ми се отказахме да гледаме Бтв във Ваша подкрепа, вчера гледахме Нова тв и най-вече “На инат” за пръв път, само заради Вашето участие! Сега се отказваме и от комунистическата, манипулираща и промиваща мозъци Нова тв!

 3. Понеже не беше по темата(Ни Лук(ойл) яли, ни Лук(ойл) мирисали) не направих коментар. Днес отново гледах предаването и наистина много се радвам, че не напуснахте предаването а направихте на пух и прах замисъла им да бъдете омаскарен с няколко уж изпуснати думи за агентите.
  Подкрепям ви и дано спрат с тези мръснишки номера.

 4. Чест не им прави на цялото “предаване” това, което се случи вчера. Напълно подкрепям Вашата реакция, точно заради такъв медиен слугинаж рядко следя “масовите медии”.

 5. гледах прдаането и си мисля, че много им обърнахте внимание. просто трябваше яко да ги шегувате – мисля това определно го можете и разбирате. това си е лично мнение естествено :))
  с най – добри пожелания:
  Калоян

 6. Винаги съм уважавал хората които се променят. Става дума , за тези които се променят към по-добро. Щото повечето хора, къде по-бързо, къде по-бавно се променят към по-лошо. Един ще се пропие, друг ще се измързели, трети и ще се пропие и ще се измързели и т.н. Малко са тези които намират сила да си признаят (при това публично) грешката и да продължат напред с чиста съвест и вдигната глава без да се страхуват от това, че някой ще ги разкрие.
  За Иво Атанасов си спомням една случка от преди няколко години (дали не беше още при управлението на Кобурготски). Течеше поредния скандал за гласуването с чужди карти. Иво Атанасов беше гост на педаване на живо в някаква телевизия, забравилсъм вече коя. Атанасов сърцато се изказваше по въпроса за гласуването с чужди карти, клеймеше строго колегите си които го правят, възмущаваше от дъното на душата си от това явление и даваше рецепти как да бъде изкоренено. Изведнъж се включи някакъв зрител по телефона и издаде Атанасов, че докато седи в студието и се сърди (театрално)на нередовното гласуване в същото време с неговата карта в Парламента се гласува. Конфузът беше пълен. Атанасов не знаеше какво да каже, имаше вид на пръднал, с извинение.

 7. подкрепата от колегите според мен малко се поизгуби, обикалям доста места и не открих реакция от бранша, чудя се дали и малко завист няма в цялата работа към личността ивова, ама и това нищо, а дали хората ще си дадът сметка кой всъшност задава дневния ред на обществото и така да стигнат до решаващия извод за “десния” герб, може би герб и лидера му нанасят още по тежък удар на дясното като се афишитат за такива, това е то селски номер: – а вижте скъпотията, значи са десни

 8. Гледах предаването на “ИНАТ” и се зарадвах много на Вашата реакция, защото по всички телевизии ежедневно ни говорят ченгета и то от тези, които се “гордеят”,че са работили за ДС, но никой никога не ги “притеснява” дори с намек, докато изливат по медиите поредните си “мъдри” мнения и съвети.Поздравявам Ви, че им зашлевихте доста силен шамар и вероятно това вече никога (поне с Вас) няма да се повтори.

 9. Пак ще повторя – моите адмирации за достойното ви поведение, снощи, г-н Инджев! Не обръщайте внимание на “правилните медии и сайтове”, които днес излязоха със заглавия, внушаващи скандал, именно във вашето поведение, което за тях лично е “магарешкото”. Подобни внушения на обслужващият журналистически слугинаж, рязко контрастират с вижданията на мнозина ваши почитатели, както лично, така и на политическите възгледи, които отстоявате!

 10. Много добра статия!Разбира се от някой храсталак се показва шумкар(Иво Атанасов). Не се учудвам! С вас ме г-н Инджев!

 11. За първи път снощи реших да гледам това предаване заради участието на Иво. И за последен! Още от първото тенденциозно изречение в представянето му си пролича накъде бият другарите. Браво, Иво! Постоянно ни показваш как да се държим достойно и как трябва да отстояваме правата си. Би ли ни дал повече информация кога да очакваме “Течна дружба”?

 12. Г-н, Инджев,
  навярно сте проследили частта от въпросното предаване непосредствено преди Вашето участие. Ставаше дума за предстоящото бащинство на онова мушмуроче, с физиономия толкова много напомняща ми на известен гризач от детските книжки и със съвсем по български звучащото Сергей Дмитриевич.
  С толкова жлъч, цинични подмятания и гавра отдавна не бях се сблъсквал!
  И какво излиза по веригата:
  Център за политически стратегии при БСП > Иво Атанасов, медиен “експерт” от БСП > “ливадата” Тодор Николов, глас на БСП > Марко Селски, образ на БСП > “Партайгеносе” за кашмер.
  И си мисля /с наслада/ – и този го отсвириха! Да се готви следващият! То, май се досещам кой е!
  И друго си мисля – щом Серьожка така жестоко го “размазаха”, как ли им се иска Иво Инджев да оплюят!
  И си мисля /с наслада/ – не смеят, гадините! Страх ги е! Чувстват, че не могат да си го позволят! Ще им струва твърде скъпо!
  И си правя изводи /с наслада/ – страхът е първата стъпка към поражението; страх ли ги е комунягите, значи посоката е вярна!
  С уважение!

 13. Г-н Инджев, На Инат беше само прелюдия. Истински силната атака на магаретата ще започне още в събота. Тогава обаче няма да сте сам срещу злото, успех!

 14. Потресена съм от сношното предаване и сега разбирам защо младите хора се бунтуват срещу замяната на един сериал с него.Успешно се справиха авторите на предаването да Ви предизвикат и да Ви изкарат от релси.Така не мажахте да представите книгата си и ние все още нямаме представа за нея.Но сигурно ще я намерим на пазара.Бъдете себе си.Ние Ви уважаваме.Тези хора не знаят кой е Свети Павел.

 15. Ще има протест срещу строежа на ядрения погреб АЕЦ ‘БЕЛЯ?-НЕ!!!’ днес от 18.30 ,между Министерски съвет и Пезиденството(между Гуце и Боце).АЗ тръгвам!Да се видим там!

 16. Уважаеми Инджев,
  това, което се случи беше активно мероприятие. Няма как да не очаквате и за в бъдеще подобни неща – поради простия факт, че Вие ударихте много яко по “Шлема” или члена, както Ви е по-удобно. “Шлема” е на финалната права, но змията е най-опасна, когато я настъпиш – ако не с крак, то поне с книга. На фона на стиснатите за гърлото медии Вие целите доста десетки или по-добре казано ДеСетки. С отиването си Шлема изоставя една гладна кохорта, свикнала с властта и привилегиите. Много ДеСетки ще трябва да станат ОЗ. Въпросът е – Защо ББ не пипа ДеСетките??? Досега реално изгърмяха известни, но неважни ДеСетки, а шефовете им си останаха. Защо ЦвЦв ни заблуждава, че ако спечелели президентските избори, тогава щели да правят промени в ДеСетките??? Това е клопка към избирателите им! Или сега се целят в ДеСетката или играят с тях – трето няма. А Вие уважаеми Инджев не сте сам. Но бъдете сигурен в едно – при зануляването на ДеСетките ще има много помия, активни мероприятия и не дай си боже мероприятия тип “М-Бирата”. Успех и ако можете помогнете с Десетките си на Аню, Николай и Трайчо…

 17. Господин Инджев,
  поздравления за достойната изява! Благодарение на интернет чета Вашите анализи, благодарение на мрежата гледах и Вашето участие на телевизионния екран. Отново отправям към всички призива си, който писах в блога преди няколко седмици: спрете да гледате българските телевизии. Това ще се отрази на бюджета им, а няма нищо по-страшно за един комунист от това, да не печели! (Проследете и скандала с техните вестници) Алчността, некадърността, завистта и злобата са довели комунистите на власт, при това не само в България! Мисля, че това е обща характеристика за всички червени по света. Това се проследява от историята, това се вижда и от действията им днес. НАВСЯКЪДЕ!
  Що се отнася до протестите – хора, мислете когато гласувате, а не след това! След като сте дали над 60% от гласовете си, не се оплаквайте, че БСП, ГЕРБ, НДСВ и ДПС, както и всякакви полицейски, ДС-арски недомислици връщат България Нъ РъБъ!
  Господин Инджев, въпреки че Ви е трудно, не се ядосвайте много, работете, както Вие знаете и следвайте оттук нататък максимата: Убий простака с мълчание! (говоря за нападките, а не за каузата)
  Желая Ви успех във всички начинания!

 18. Поздравления г-н Инджев!
  Както винаги бяхте на висота.
  “А къде бяхте, когато поисках оставката на Т.Живков?”
  Това просто ги довърши.

 19. искрено се възмутих от долната провокация към теб,Иво!но ти достойно се държа!!БРАВО!!!

 20. Не трябваше да се изпускат нерви, а да се обясни овладяно. Само който не е живял в светлия комунизъм не може да разбере за какво става дума…За да пробиеш някъде, първо трябваше да те стъпчат като личност, иначе си като пате в калчища, до края на живота си…

 21. Г-н Инджев,
  поздравление за достойния отпор на провокацията в “На инат”. За първи път го гледахме заради Вашето участие. Възхищаваме се от Вашето изпълнено с достоинство поведение. Вие сте пример за нас. Подкрепяме Ви и Ви обичаме такъв какъвто сте.

 22. Много добре беше г-н Инджев. С тези простаци въобще не може да се разговаря. На тях само трябва да се натрива носа ВИНАГИ. аЗ ГЛЕДАХ ПРЕДАВАНЕТО САМО ЗАЩОТО БЕШЕ ВАШЕТО УЧАСТИЕ. ИНАЧЕ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ В МОМЕНТА ГЛЕДАМ САМО ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДАВАНЕТО НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ.

 23. Здравейте г-н Инджев, не гледам предаването на магарето и по случайност прещраквайки по каналите се спрях разбирайки че Вие ще сте гост.
  Ако има някакво значение мнението ми като не познат от многото, имате адмирацията за доблестно и мъжко отношение което видях по време на това гостуване.
  Стискам ви ръката
  Беше удоволствие за мен !

 24. Още в началото на предаването, когато започнаха гадно да се ровят в гащите на Станишев, разбрах, че предстои представление на много ниско ниво. Точно така и стана. Водещото магаре явно имаше задачата да не даде възможност на Иво Инджев да говори по същество за каквото и да било. Един Журналист на годината тотално липсва на телевизионния екран и това естествено буди много въпроси. Решили са хем да го покажат, за да излезе, че не му е отнета трибуната, хем да направят така, че да не се чуе нищо по парещите въпроси на България (и за всеки случай бяха сложили тема “Либия”, да не би разговорът да тръгне в лоша посока). Общо взето успяха, школата на АОНСУ не е за подценяване. Реакцията на Иво Инджев към провокацията беше изключително достойна, но сценарият на магаретата успя – времето на предаването свърши преди да е започнало.
  Във всеки случай, Браво, господин Инджев! Времето на предването беше напълно достатъчно, за да сложите магаретата на мястото им. Все пак, имам чувството, че тяхното време изтича, а преди разсъмване е най-тъмно. България е пред прага на един огромен ренесанс на Истината след повече от две десетилетия заблуда, че нещо се е сменило.

 25. Мария, аз мисля, че Иво Инджев се държа абсолютно адекватно в тази ситуация. Не виждам никакво изпускане на нерви. Номерът на сценаристите не мина.

 26. На приятелите няма нужда да обяснявам – те ме познават.
  На враговете, също няма нужда да обяснявам – те НЕ ЖЕЛАЯТ да ми вярват.
  Мисля, че във библията пише (не съм сигурна): “По делата им ще ги познаеш”.
  Г-н Инджев, аз отдавна съм Ви познала по делата Ви. Моля Ви продължавайте така, защото Вие с Вашият Блог сте ооо… така нужен!

  P.S. Във връзка с въпроса който зададоха за броя на децата Ви, не им прави чест. Прави чест на Вас! Огромна отговорност е. Казвам го от собствен опит. Живи и здрави да са ви.

 27. И аз не бих издържал на селските номера на червеното Марксическо магаре и бих реагирал, /може би глупаво../ Обаче реакцията на Иво Инджев си беше съвсем човешка, справедлива и на място. Поздравления за бързия рефлекс с каламбурите- “да ме поставяте на коневръза”, “не ми поклащайте копито” и т.н. Добре му издърпа ушите, и както по-горе тук казаха – изрита го право в десятката.:)
  Като си помисля, май това е единственият начин човек да се справи със селските червени магарета…И макар че темата за Либия не беше разгледана, случи се нещо по-важно – селските червени магарета в журналистиката получиха хубав урок.

  Сега по-добре ще си предъвкват сламата, преди да зареват.

 28. ne sym gledal predavaneto, no se radvam, che ne sym sam v podkrepata za Horata, koito imat dostoynstvo, akyl i smelost.
  Uspeh, i az sym tuk !

 29. Крайно време е според мен да бъдат бойкотирани тези така наречени “национални” медии. Пошлостта, некадърността и слугинажа им отидоха прекалено далеч. Не, те не служат на обществото. Щом не служат на нас, защо ние да им отделяме внимание сутрин, обед или вечер. Преди година имаше токов удар и телевизора ми изгоря. Преди него не гледах много-много телевизия /основно за фон го пусках докато работех на компютъра/, но след около две седмици канене да си реша проблема и да имам пак телевизия в къщи, стигнах до извода че всъщност нямам нужда от нея, най-вече от ефирните ни “телевизии”. И ето… вече една година без телевизор. Вече АЗ решавам какво да гледам в най-гледаното време, а не някой ТЪП режисьор или който и да е друг, защото в интернет сам решавам какво, как и кога. Гледах днес запис от гостуването Ви снощи /благодарение на един сайт за видео-споделяне :)/ при магаретата и смея да кажа, че това което се случи и това което казахте, лично на мен ми хареса повече от това ако бяхте говорили за Либия. Не за друго, но за Либия и ситуацията в момента се изговори доста, но за простотията и не-професионализма на повечето български журналя, които не проверяват много често информацията си, честно казано, преди Вашето изказване не бях чувал такова /право куме в очи/. Лично според мен… това май-беше добър шанс да си кажете някой неща директно от екрана, а не само чрез книгите и блога си. 🙂 Успех и за напред. Ние сме с Вас. 🙂

 30. Господин Инджев,радвам се,че останахте в предаването и дори накарахте гадното магаре да мрънка извинително.

 31. Вече ще станат две години, откакто съм снела доверието си от българските медии и се информирам от интернет и едно европейско радио – водеща световна медия, чиято държава е класирана на седмо място по Свобода на словото,/за сравнение – България е седемдесета!/. Последното, което избълваха срещу мен родни вестници е, че с неблагодарния ми съпруг разпродаваме апартамента на баща му, за да си купим мезонет в южните райони, а половинчато опровержение и с нови лъжи излезе от незасегнато трето лице, намерило случай да се самоизтъква. В добавка към картинката е отчайващата съдебна система, без чието любезно бездействие нямаше да е възможно подобно бечинстване, дори в медийната помия да бяха пак така набъркани всички щатни нейни участници, които уж мислят по-иначе, но ги тегли пустото им поминъче.
  Бъдете здрав и успех! Ние сме с Вас!

 32. Г-н Инджев, какво друго да очакваме в такава селска държава, освен селски номера? И управниците ни даже приличат на онова магаре.

 33. Тоя Иво Атанасов не беше ли съветник на Гоце. Това обяснява факта защо си правят гаргара със Станишев ,а после пък се мъчат да захапят Иво Инджев. Номерата на магарето Гоце…

 34. Г-н Инджев, какво прави Голям журналист и Велик българин при онова магаре? Гледах предаването защото Вие участвахте. Възхиитих се на достойното ВИ и адекватно поведение.Нека дребните душици се занимават с подобни,никому не интересни теми,Вие си вършете работата.Възхищавам се на българи,като Вас.

 35. Когато човек се покае и Господ му прощава, но “Партията” – никога.

 36. ПОЗОР … защото Инджев е личност (дори и на годината), а магаретата и комунистите са безлични!
  Иво, бъди жив и здрав и продължавай да ни радваш в Меката на журналистиката в България – твоя блог. Ние (не знам колко сме, може би десетки хиляди вече)сме тук с теб!
  Успех!

 37. С теб съм и много ми се иска всички “сътрудници” да са като теб, тогава България ще пребъде. Здрав и силен да си.

 38. Достойно поведение на достоен човек и журналист в една от многото(дали не -всички)продажни и слугинажни медии в България!

 39. Българинът (70%) от кабабчето и от хляба се отказва ,
  но от мастурбацията си – НИКОГА !

 40. Колко по-резонно би било да бяха поканили Първанов по въпроси за Либия, и през цялото време да го питат за досието “Гоце” и липсващите десет сантиметра дебелина от папката на доносника..
  Наистина жалка ДС-магарешка идиотщина..
  Г-н Инджев, държахте се като достоен човек, а в един момент магарето за малко да зареве истински от вашето мъжко поведение..

 41. Това е журналистът – Изгарящ НЕРВ и мисъл – МЕЧ . Нямаме друг пример освен Иво Инджев.

 42. Стадото на “червените магарета” до 1989г. в България наброяваше около 1 000 000 а след преврата най-яките от тях набързо заграбиха всичко. Не знам дали у нас има поне една независима медия. Ясно е журналистите и шоумените в тях на кого служат.
  Жалко е че все още има много заблудени “червени бабички” и всякакви олигофрени които не са проумели истината за това което ни се случи.
  Иво, поздравявам те за достойното държане пред подлогите на “големите червени магарета”!
  С уважение: И. Далемски

 43. Поздравление за принципната и нападателна позиция към МАГАРЕТАТА.

 44. Г-в Инджев, уважавам Ви от времето, когато подадохте оставка от поста на главен редактор на в-к Демокрация след едно решение на СДС, но не казахте и тогава, и по-късно лоша дума за сините и демокрацията. Мисля, че след 20-годишната помия с отваряне – затваряне на досиетата, когато куклите охотно биваха развявани по медиите, а кукловодите трупаха пачките и омазваха всичко наоколо, май само Вие успяхте да запазите лицето си чисто. А аз винаги съм искала точно хората, попаднали в десарските лапи, да са най-яростните и достоверни разобличители на системата. Толкова работа има още за вършене…Така че, смело напред, няма да се давате на едно магаре, я!

 45. От много отдавна не гледам телевизия. Това предаване /което между впрочем изгледах в интернет/ ми показа че няма да си променя скоро мнението. Поздравления г-н Инджев, за позицията да защитавате това което сте. Поздравления и затова, че не им оставихте възможност да направят скандал като напуснете. Но в държавата на магарета, с доблестните хора се държат като с магарета. Продължавайте да бъдете “магаре” за магаретата и човек за хората.

 46. Каква долна, елементарна и селска проява на безсилието пред истината. Тези хора, знаят че са на губещата страна, но въпреки това не го съзнават. Удряйте безжалостно г-н Инджев, show no mercy.

 47. Поздравления за мъжкия ритник по селяндурския задник, г–н Инджев! Сега съм сигурен – това е “ГАЛИМАЦИЯТА на нацията”

 48. Иво Атанасов ли? Човек с умствен капацитет на заводски културомасовик, с манталитет на яростна дружинна ръководителка и с “анторопология” на селски ерген. Какво предаване да измисли такъв човек.
  Иво Инджев, няма съмнение, е щастлив човек. И много свестен. Вижда се с просто око. Реакцията му в предаването го доказа за пореден път. “Естествената” реакция на свестния и достойния. Всичко беше, както трябваше да бъде. За мен нямаше изненада.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.