Яяяя, имало далавери в медиите!

Милиони левове са отпуснати за медийна подготовка за АЕЦ „Белене” в последните дни. Инвеститорите от Русия са развързали бързо кесиите след аварията в АЕЦ „Фукушима”, за да убедят общественото мнение в България, че АЕЦ „Белене” няма да бъде опасна.
С парите за медийна подкрепа се разпорежда Валентин Златев (който е консултант на руснаците по проекта), чрез своята медийна съветничка Диана Дамянова, научи e-vestnik от осведомени източници в медиите. Поредицата интервюта по темата в сутрешните блокове на няколко телевизии, вестници и др., не са случайни, признават неофициално от медийните среди.

1 мнение за “Яяяя, имало далавери в медиите!”

 1. Аз лично, нищо че обикновено не гледам телевизия, попаднах на доста предавания, в които пътуващи – от медия в медия – проповедници на “ползите” от руска АЕЦ на територията на България така вдъхновено пропагандираха агитационната си теза, че човек неволно почваше да размишлява за количеството приятно сдиплени пачки рубли (може и “еврА”), които бяха породили това невероятно силно вдъхновение.

  Наистина по медиите ни тече щедро платена от братушките кампания по убеждаване на природонаселението в “несъмнените ползи” на руската АЕЦ, като при това не само се лъже на поразия, но и бие на очи това, че изобщо не дава думата на хора с различни гледни точки или разбирания.

  Пример: по БиТиВи на Иван Костов бяха дадени 30 секунди да каже какво мисли за строежа на АЕЦ в Белене, а после цяла батарея от четирима “експерти” доста време стреля по него, т.е. “оборваха” позицията на Костов, като при това, разбира се, не му беше дадена думата да се защити.

  По тоя тертип тече невероятно интензива медийна кампания по промиване на мозъците, в която се е включила цялата медийна “пета колона” на Русия у нас, т.е. целия оня легион от продажници-рубладжии, които за пари са способни на всяка мерзост. Битката на демократите, защищаващи българския интерес, ще бъде невероятно тежка, защото противната страна хвърля, както забелязваме, огромен финансов ресурс за подсигуряване на акцията. Това показва, че лесно няма да се откажат от апетитите си.

  Та наистина какво означава да пръснат някакви си там кирливи 10-15 милиона рубли за медийните мекерета у нас, след като става дума за сделка, която се оценява на повече от 10 милиарда, и то не рубли, ами “еврА” – ако ми бъде позволено да използвам любимата думичка на г-н Премиера Борисов, на който още не се намира някой по-сведущ да му каже, че думата се произнася “еврО” дори и когато е в множествено число.

  Но щом като за някакви си там презрени медийни мекерета и подлеци се пръскат милиони рубли за пропагандно осигуряване на акцията, правете си сметката в такъв случай какви са “законните комисионни” на ония, които имат особено важна роля за пробутването на Отечеството ни на проекта за руска АЕЦ на наша територия? Имам предвид комисионни, които са отишли в банковите сметки, да речем, на най-усърдния защитник на руските интереси у нас, таваришч Гоце Первановский, а също и на такива заслужили таваришчи като Румен Овчарович, Ахмед Доганич, Серьожка Дмитрич, Воленча Сидеровича, и прочие, и так далее.

  А каква е “законната комисионна”, която ще да се даде на днешния “силен мъж” на България Бойко Борисов предстои да се разбере, като симптоматични в това отношение ще бъдат по-нататъшните му действия. У нас винаги по този начин, а именно, с рублички, е била обезпечавана “вечната и неръкотворната дружба” между двата “братски народа”, от тази дружба доста нашенски патриоти хубаво са печелили и добри пари са правили, което и обяснява настойчивостта и усърдието, с която тази дружба ни я пробутват постоянно, от векове и за векове.

  Не знам дали е “течна” тази вечна дружба, ала че е банкнотена и дори златна е без никакво съмнение…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.