Неприличното оприличаване

Напоследък се забелязва интересен феномен: започнаха да ме ругаят на ченге ( и доносник, как иначе!) все по-видни пропагандатори на партията, чиито фундамент е изтъкан от принципа на доносничеството. Това е все едно кафявите като Ифандиев и компания ( с когото са си лика-прилика в тази кампания) да започнат да ме кълнат, че съм антисемит.

Какво ги изнерви толкова, че по липса на аргументи все по-яростно ме оприличават на себе си (например в партийния официоз “Дума”?). Др. Иво Атанасов е уязвен лично, защото го споменах, че дава задачки на предаването “На инат” как да ме дискредитират, когато му гостувам ( не го отрича, но задълбава по темата за гадната ДС). Поне да им беше звъннал по телефона, а той се разписал в сайта им и така лъсна. Освен това би трябвало да се гордее, че е толкова велик – той и без това вечно се жалва, че е недооценен в партията си и получава шанс да блесне в качеството на медиен инструктор.

Както и друг път е ставало дума, нищо не вбесява повече червените от посегателството върху съветските им символи. Може да им махаш петолъчките от партийния им дом, да им къртиш от него съпрове и чукове- в името на новата си икономическа власт стискат зъби. Нали са новите господари на капитала ( и безработицата, не на труда)! Не върви с петолъчка на чело да мимикрират като приватизират. Много е издайническо и нарушава правилата на конспирацията. Но чисто съветската символика не си я дават и са озверели, че такива като мен, които са били правени по комунистически калъп като тях, се освободили от това минало ( без помощта или разрешението на братския Съветски съюз) и си “позволяват” да посягат на светинята им с вдигнатия над България съветски автомат. И какво наказание измислят? Ами оприличават на себе си “предателите”! От това по-лошо наистина не могат да измислят.

Ами като е било толкова лошо (някой да е имал нещо общо с ДС), защо са се запънали да защитават своите ДС кадри по върховете на дипломацията ( и къде ли още не) като магаре, получило национален телевизионен ефир? Или за въпросните посланици, понеже си харесват миналото, принадлежността към бившите тайни служби е похвално обстоятелство, докато същото употребяват като опит за компромат срещу “непослушните” днес?

Не е лошо др. Атанасов и подобните му да си видят президента и обкръжението му – там е пълно с такива, които още пребивават в света на ДС- разменят си услуги и постове, пазят си гърбовете, както каза в едно интервю тези дни бившият управляващ посолството на ФРГ в София в началото на 90-те години Клаус Шрамайер. Нещо повече, др. държавен глава заяви пред препълнената най-голяма зала в България и пред многомилионна телевизионна аудитория, че пак би се записал в редиците на ДС. “Дума” трябва да му се накара най-напред на него, а след това да обясняват колко е отвратителен еди кой си , защото бил ченге…

А истината е, че другарите никак не са против миналото (което избирателно използват само срещу “предатели”)- точно обратното, борят се в настоящето да няма хора, които наистина са против въпросното минало и правят възможното то да не се повтори.

Отделно настрана, че да ми се вменява “бягство от миналото” точно на моя милост, който изпревари процедурите по ( избирателно) разсекретяване на досиетата и сам даде гласност на тази част от миналото си, е тъпа лъжа от страна на хора, които явно толкова си могат.

62 мнения за “Неприличното оприличаване”

 1. Уважаеми Инджев,
  имам усещането, че се подменят ролите – вместо вие да се гордеете, че сте били част от разузнаването и сте развили своята личност, същност и позиции в демократична и съвременна посока и да поставите на място тези, които са останали сраснати с ДС и КГБ – те си позволяват да обсебят правото на последна инстанция на истината. Позволяват си да говорят от позиция на ментори и познавачи. Но не са! Разузнаване е имало и ще има. Храмът не е виновен, че в него влизат и неверници. Няма от какво да се притеснявате, вие достойно сте защитили името си. Човек има право до се променя и да се развива във времето иначе няма да е човек. Но морала, съвестта и честта – или ги имаш или ньет.

 2. Г- н Инджев добре,че има пишещи в интернет като Вас,като Едвин Сугарев, Иван Бедров, Милен Радев, Атанас Чобанов.Добавям и вестник “Стършел”.Благодаря ви!

 3. Г-н Инджев , не знам гледахте ли сутринта предаването на Кошлуков.
  Беше решил да погоди магарешки номер на един немски евродепутат-и както се беше приготвил да го разфасова по принципите на КГБ -немеца не дойде!!
  Че като се ядоса нашия Матросов, че като се запени -разгроми империализма като Хрушчов на конгрес на КПСС!!
  А пък каква защитна реч за АЕЦ Белене му дръпна-Ужас
  Прави бяха онези политзатворници, че той си е бил такъв поначало!
  Иначе евала на немския евродепутат,
  като е разбрал къде го канят, правилно не е отишъл!!

 4. Иво, този път ги закова!

  “Ами като е било толкова лошо (някой да е имал нещо общо с ДС), защо са се запънали да защитават своите ДС кадри по върховете на дипломацията ( и къде ли още не) като магаре, получило национален телевизионен ефир?”

  Очебодящо е, че за БСП и производните демагогията на принципа ” крадецът вика, дръжте крадеца” е жизнено необходима “като слънцето и въздуха за всяко …”. То иначе как ще се обясни на “мат’риала”, че Р.Офч е милионер, който, видите ли, се загрижил за тока на социално слабите.

 5. Иво, голям си, толкова голям, че съветофилите, комуноидите и ченгета се чудят кого повече да мразят. Тебе или Иван Костов.
  Бъди жив и здрав и никога не се предавай.

 6. Като стана дума за дипломатите от ДС, какво стана, наистина с тази история? Нещо май напрежението се разнесе, всичко си остана по старому и все едно нищо не се е случило…

 7. Гледахте ли “Факторът”-корифей в ядрената енергетика и сеизмологията – Емил Кошлуков?! Каква компетентност, каква категорична и безкомпромисна позиция?! Р. Овч. направо избледня! Матросов – пасти да яде!
  Други били, казва, изотопите! Ама ако го накараш да дефинира думичката “изотоп” и примерче да даде, ще гледа като коза на афиш!
  Нагло и продажно същество!
  Ама да тежи на съвестта /ако я има/ на онези СДС-водачи, гдето го изстреляха в политиката и му платиха с наши пари “обучението” в САЩ!
  И ще ни натякват темата “агенти”! Та такива като недоразумението Кошлуков в момента сътрудничат /срещу заплащане/ на мутиралите структури на ДС! И да беше само той!

 8. – и да знаеш твоя инджев е ченге, ми заявява една другарка с тежко комунистическо минало и семейство насред разразил се спор по политика в средата на 90-те, аз тогава млада и глупава направо налитах на бой, сещам се за този случай защото си мислех, че вече не е на мода ивовото пишман ченгеджииство, ама виж ти

 9. (Към SYNEIDESYS)
  Не знам какво общо имате с българските политически затворници от годините на комунистическото робство, но съм абсолютно убеден, че сте написали тази помия в блога на Иво Инджев под диктовката на едно кадесарско мекере, което съвсем наскоро самият Иво Инджев изгони от блога си!

 10. Важното е, че се получи великолепен празник – изискан, нечуван и невиждан за София, какво остава за онази част от парковото пространство!!! Като си спомня на какви военни руски перверзии съм присъствала до припадък там в детството и после – вечно го заобикалях отдалече, особено с бебешката количка. Днес обаче за първи път се обнадеждих, че позорното грозилище може да бъде победено от силата на изкуството и тоновете на “Одата на радостта”, създадени преди него, ще го надживеят с прелестта си. Червените ескадрони няма как да не избеснеят, нахвърляйки се върху Вас – гръбнакът на невероятното събитие!
  Благодарим Ви за всичко и дано скоро се поздравим с успех!

 11. Драгулев -нещо има объркано -пак погледни!!!

 12. За г-н Иво Инджев
  Проявата пред статуята на съветския окупатор беше отразена в новинарските емисии на ТВ “Европа” преди 20 ч. на 2-и април. В 20 ч. изгледах централната информационна емисия на Канал 1 на БНТ и както очаквах, не пророниха нито дума за събитието. След края на новините позвъних на зрителския телефон 944 63 23 и ги запитах за причините, поради които не са отразили събитието. Мъжът, който ми отговори, каза че не знае за такова събитие. Когато му казах, че то се е състояло едва ли не под прозорците на БНТ, тогава той заяви, че никой не ги бил уведомил за проявата. Затворих телефона с чувство на омерзение от порядките в телевизията, която още се нарича национална.

 13. Много малко млади хора имаше днес, очаквах да са повече. Изглежда че връстниците ми ги интересува повече боя с възглавници от това кой,как и защо ги управлява и защо България е осеяна с руски паметници и какво символизират те.Аз съм на 25 години свеж излязъл от университета с някакви идеали за демокрация и свобода, и този блог и вашите мнения са единственото място където виждам някаква светлина за бъдещето на държавата ни.

 14. (Към SYNEIDESYS)
  Няма нищо объркано! Цялото изречение за политическия затворник Емил Кошлуков е дословно преписано от периодично повтарящото се “интервю” на кадесарската подлога Георги Жеков. В качеството на Зам. председател на Съюза на репресираните от комунистическия терор съм проверявал всички факти изнесени в него и касаещи много от лидерите на СДС и Иво Инджев. Мога да удостоверя, че в “интервюто” няма нито една дума, която да кореспондира с истината! Нямам намерение да влизам в дискусия с хора, които се срамуват да си напишат името!

 15. (Към ПАВЕЛ ТИНКОВ)
  Браво, господине! Вие отлично повторихте монолога на “магарето”. То без основание ругае Иво Инджев. Вие по кадесарски клеветите Емил Кошлуков. Разколът и лъжите наливат вода единствено във воденицата на кадесарската мафия и олигархия. Сигурен ли сте, че “недоразумението Кошлуков в момента сътрудничи (срещу заплащане) на мутиралите структури на Държавна сигурност”? Откъде знаете, че с “Ваши пари е завършил образованието си в чужбина”? Блогът на Иво Инджев е авторитетен, защото в него се пише истината, само истината и нищо друго освен истината. Написаното от Вас определение “нагло и продажно същество” е недопустимо!

 16. към Борислав
  БНТ знаят за събитието днес пред паметника от четвъртък по обяд. Тогава изпратих писма-покани на повече от 100 меедии.

 17. Otli4no Gn.Indjev!
  Makar i Da sa “Betonni Kartuni”,vyarvam,4e mnogo Gi Boli.
  No nay vajnoto e,4e gi osvetyavate taka,4e se vidi posranite im tlusti
  zadnici!

 18. Г-н Инджев,в десетилетна самота и с благодарност направих каквото бе възможно,като към човек с лидерски заложби,но постоянно и винаги достатъчно съобразителен,
  да не позволи на последоватлите си,да не открият,че не е по-умен от тях.
  Постарах се,да добавям “лекарства”
  като терапевтични агенти,които при измамно тшеславие срещу опитни и перфидни неприятели,
  рядко премахват съществуващата болка,но всеки момент създават друга,нова и изобретателна,която не е съществудвала по-рано.
  Уважавам “лекарското” Ви призвание,да осигрявате здраве и на хора,които било неволно или съдбовно,са водили нездрав начин на живот в република,в която -виждате-вски иска да е крал!
  Но дори когато ген.секретар или Първи консул, пренебрегват личната свобода,като първото и иай-важно и достойно условие на човешко съществуване-нещата загрубяват!
  Това,че и в лудница помагате да се намери най-много оптимизъм,си е като сън на будния “без лула,
  като биберон за възрастни”,когато светът и без това е много,много замърсен и се налага чист въздух.

 19. Не знам дали е смешно, но точно в-к “дупка” да Ви обижда на “ченге” е пълен ФАРС! 🙂 Тия не се ли усещат?! Или са като Дърева: като се разпении, и слиза 1 ниво надолу в еволюцията: критически функции равни на нула.

 20. Do Petar Dragulev
  Gospodine, vie zashtitavate Emil Koshlukov. OK. Tova e vasheto mnenie. Moeto mnenie e che Emil Koshlukov e chenge oshte ot uchenicheskite si godini. VErbuvan e rano-rano. Az sashto imam niakakva informacia (ot parva raka).
  Inache niamashe da zashtitava tolkova varlo bezumieto narecheno AEC Belia- NE.
  TAka che ne badete tolkova siguren v tvardeniata si.

 21. Kардинал Ришельвски буквени финтифюшки намекнато “искрени” хлъзнати по дъното на здравата мисъл ме правят свободна да си представям нищото преоблечено като свобода, умност потънала в мъглата дошла на совствен ход да ми разказва за нещо без смелост но много изискана като бели букви на бял фон, уморително е

 22. Изказването на Клаус Шрамайер наистина и интересно и обективно ! Но има нещо друго, което /не/съзнателно се избягва от журналистите – А. Меркел дойде на посещение у нас / Русе / на 11.10.2010 г. и се срещна официално с Бойко и … Гоце .
  Но кое е странното ? – Меркел получи / прие / орден ‘ Стара планина ‘ от Гоце .
  И тук възниква въпроса : Защо Меркел прие орден от един / бивш / апаратчик на ДС ? Доста труден въпрос, нали ?
  На 12.10.2010 г. доц. Ал. П. беше пуснат от ‘ независимия ‘ съд под домашен арест и т.н.
  По – вероятно е двете събития да са независими едно от друго, но … !?
  На 12.10.1492 Колумб открива Америка … Може би и това е съвпадение ?

 23. Г-н Драгулев, интересно защо Вие действително, като Матросов се хвърлихте на амбразурата да защищавате такъв ренегат и лакей на различни политически сили и личности допринесли за разединението на действителните демократични сили. Нима не си спомняте и лупингите, които правеше непрекъснато, когато беше в управлението начело с Кобурга и когото също така всеотдайно подкрепяше и защитаваше. Спомнете си интервюто му с Мартин Димитров (в предаването за което става въпрос),когато той умишлено насочваше разговора в посока да всява недоверие и омраза към неговия партньор и съмишленик Иван Костов, което за него “неизвестно защо” е една постоянна задача в интерес на знае се кои. Същото може да се каже и за коментарите му за ядрената енергетика (интересно как така стана такъв голям специалист в тази област)за срам на “старчетата” от БАН и някякви си чуждестранни такива светила.

 24. И най обидното г-н Драгулев е да слагате някякъв знак за равенство между кошлуков и уважаемият г-н ИНДЖЕВ.

 25. До г-жа Валентина Маринова
  Благодаря Ви за информацията.Тя казва достатъчно и е поредният пример за това кой днес владее големите медии в България и чия поръчка изпълняват. А работещите там журналисти слушкат ли слушкат покорно. Е, от време на време говорят /вече много рядко/ и за “етичния кодекс на журналиста”, но това е за пред широката публика. За такова безгръбначно поведение получават и награди, по ирония наречени “Черноризец Храбър”/?!/. Каква жалка ирония в тия две думи, както беше написал Алеко Константинов. Къде останаха силните характери и смелите, безкомпромисни и силни личности? Народе!!!!!!!!!!!!!!!!!

 26. При толкова хвалби та чак ме заболя главата.Да вземем да го изберем за президент.

 27. Към D.N.

  Към D.N.
  ——–
  Мъглата е известна и като облак,
  ненаправил кариера.Нищо не Ви пречи,да не се изтощавате от умора!.

  Към D.N.
  За мъглята само се знае,че е облак

 28. На втори април 2011г патриотична част от Българската нация, за втори път протестира срещу властите, на руската република в Бъгария, затова че *ТЕ* по всякъкъв начин пазят (символа на незаконната си републиканска власт в Царство България) паметника на светската-руска окупаторска армия, в столицата на България.Ако властите на мафиотската реублика в България не чуят двете публични напомняния, от мирно протестиращите патриотични представители на Българската нация, тогава се опасявам, че *ТЕ* не разбират, че ловят риба в тихите териториални води на Българският народ,който винаги знае кога и на кого трябва да покаже, за миг крокодилските си зъби.

 29. Г-н ИНДЖЕВ , чувал ли си у комунист срам да има ? Аз не сам и за това моля те , пиши ми , ако чуеш за такъв феномен ! Пожелавам ти здраве и късмет , не ги вземаи на сериозно такива като БСП !

 30. До г-н Петър Драгулев:
  Уважаеми господине, нямам честта да Ви познавам, Вие мен – също.
  По тази /не единствена/ причина, моля въздържайте се от оценки!
  Що се отнася до РЕНЕГАТА Кошлуков, обвинението Ви, че го клеветя е безпочвено и тенденциозно.
  Отговорете ми /без увъртания/, вие гледахте ли въпросното му предаване? И ако да, в което дълбоко се съмнявам – коментирайте го от Ваша гледна точка. Любопитен съм да чуя:
  – смятате ли, че теоретичната подготовка, познанията и опита на лицето Кошлуков му позволяват изобщо да изказва мнение по въпроси, свързани с ядрените технологии /при това с менторски тон, нетърпящ възражение/?
  – споделяте ли изразеното от лицето Кошлуков становище относно необходимостта от реализация на проекта АЕЦ “Белене”, безопасността на площадката и Централата, предимствата и изключителното качество на руските ВВЕР и злонамерената по отношение на страната ни позиция на ЕС и САЩ?
  – Заставате ли зад апела на лицето Кошлуков?
  Ако /за моя изненада/отговорите Ви на горните три простички въпроса са “НЕ”, тогава, любезни ми господине, отговорете ми, какви цели преследва и глашатай на чии интереси се явява въпросното предаване на лицето Кошлуков?
  АЗ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ТВЪРДЯ, ЧЕ С КОНКРЕТНОТО СВОЕ ПРЕДАВАНЕ И С ЦЯЛОСТНАТА СИ МЕДИЙНА И ПОЛИТИЧЕСКА ИЗЯВА, ЛИЦЕТО ЕМИЛ КОШЛУКОВ ОБСЛУЖВА ИНТЕРЕСИТЕ /СЪТРУДНИЧИ/ НА СТРУКТУРИТЕ НА МУТИРАЛАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ОЛИГАРХИЯ И ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ!
  ЕСТЕСТВЕНО – СРЕЩУ ЛИЧНИ ОБЛАГИ!
  ПО ТАЗИ ПРИЧИНА ЛИЦЕТО КОШЛУКОВ ОБИКАЛЯ КАТО ЦВЕТАРКА ПАРТИЙНИ ЛИСТИ И ТЕЛЕВИЗИОННИ КАНАЛИ, А ЖУРНАЛИСТИ КАТО ИВО ИНДЖЕВ СА НА УЛИЦАТА!
  В очакване на Вашия принципен, аргументиран и смислен отговор, оставам
  С уважение!
  Павел Тинков

 31. Напълно съм СЪГЛАСЕН с Вас г-н ПАВЕЛ ТИНКОВ!! Точно такива ХАМЕЛЕОНИ и РЕНЕГАТИ, в услуга на ДС и БСП разбиха и продължават да действат срещу десноориентираните демократични политически сили. И тъй като наближават нови избори, кукловодите все повече им предоставят ефир за изяви и манипулации на обществените нагласи. Жалко, че тук битката е неравностойна, особенно когато на противника се помага и от вътре.

 32. Уважаеми г-н Павел Тинков,
  болшинството от участиците-мъже се стараят с принципни,много
  аргументирани и смислени отговори.
  Същото важи и за колежките,които не са лишени от присъщата на жените сетивност.
  Изключениата,макар и като малки капки,биха могли да подкопаят и гранитни устои на всеки блог,
  когато и ако,стопанин и съфорумци,
  допуснат обезценяването на всяка изява с “грандиозни”,исторически”
  и др. оценки,които именно биха били в услуга на лявата перфидност по тъжно известни форуми и пленуми,за които така и не стана ясно до 1989 г.,кой от кой е по-исторически.
  Ано се подцени опасноста от тшеславие и кокетстворне след дълго жени и мъже ще усетятрче са мамили себе:едни от сбъркана “републиканска” срамежливост,а другите… от закъснели оргазмени вибрации в коленните сухожилия!
  Едно времеТато казваше на разбунтувал се поет с пресолена манджа за Партията: “Др.Радевски,четете др.Радевски.
  Не пресолвайте манджата и четете др.Иво Инджев!”.
  Моят глас също затихва постепенно,но се надявам,че сте имали усет за изпитваното уважение
  и дано урожаят от смислени отговори,Ви направи честит!

 33. Г-н Драгулев,
  чакам Вашия отговор!
  Имайте предвид, че не се впечатлявам от титли от рода на: “Зам. Председател”, “политзатворници”, “репресирани от комунистическия терор” и прочие подобни!
  Такива оставиха Илия Минев да умре като куче в демократична България, по време на най-демократичното управление! От глад, от студ и от липса на пари за лекарства!
  Бил ли сте на гроба му, сложихте ли цветенце?!
  Казано е в Библията: “По делата им ще ги познаете”!

 34. POSTED BY MFZARGAN
  Izvinete za bezpokoistvoto, no imate li momenti, kogato ne ste drogiran, za da razberete, che miastoto ne vi e v tozi blog.
  Harrison

 35. (Към DOKO)
  Сведенията Ви от “първа ръка”, че Емил Кошлуков е ченге, вербувано още з ученическите години, е чиста измислица, защото той не фигурира в списъка на Комисията по досиетата за съпричастността към комунистическата Държавна сигурност на всички народни представители след 10–ти ноември 1989 година! Не се занимавайте повече с мен, защото аз не съм “за Вашата уста лъжица”!

 36. Гледах вчера предаването на Кошлуков. Гледал съм го няколко пъти и преди, и макар че спрях да съм Кошлуков симпатизант още от времето на “жълтата” му авантюра, отбелязвам, че предаването му бе сравнително добро, рефлексите му на водещ изглеждаха нормални, и той по принцип задаваше на събеседниците си въпросите които напираха да бъдат задавани. Това което страхотно ме учуди сега, беше неумерения тон, стигащ на моменти до фалцет, с които той наруга всичко и всички, които не са фенове на Белене, в това число комисар Йотингер, който подло не дошъл в студиото /от страх навярно/, “зелените”, които били противни по принцип, германците, който винаги били против нас, французите, които имали повече ядрени централи и от германците, англичаните чийто централи били най-ниско до водните ресурси и т.н…

  Досега винаги съм си мислил, че г-н Кошлуков има сравнително десни убеждения и че е споделя ценностите на така наречения Запад. Е,явно не съм бил прав.. Добре де, ама тогава възниква въпросът защо така изведнъж г-н Кошлуков ни показва с такава мощ подкрепата си за Белене? Ако аз бях на негово място и събеседникът ми не се явеше в студиото, щях да кажа две думи и най-много да го обвиня в неспазване на ангажиментите си. Какво тогава предизвика целия този словесен водопад?

  Бих се надявал това да е някаква псевдопатриотична наивност, на човек нападнат от “лошите европейци”…ако не бях видял как рубрика в същото това предаване получава г-н Георги Марков-известен съдия, царедворец и КДС-арец.

  Освен това такава наивност изчезва, когато си се валял в политиката и парламента с кого ли не, и имаш съпартийчета екс министри-енергетици, дето блъскат карти по едни яхти с едни доктори…

  Така че “невинност всяка тука оставете”….

 37. По никакъв начин, по никаква логика не разбирам патоса на защитниците на Кошлуков. Дават ли си сметка кого защитават те? И защо правят това?
  Да, не сме еднакви, много сме различни, но тук е мястото и момента да кажа нещо, което отдавна е известно – не всеки антикомунист е демократ!

 38. Кардинале, нали помниш какво е казал Лао Дзъ, но по важното (за тези които те разбират) е да продължаваш да пишеш интересните си образни политически сравнения със помоща, на метафоричният си език.

 39. Към MFZARGAN:

  Ако няма какво смислено да кажете, по-добре замълчете, вместо да изливате злъчта си. Ще бъде и здравословно. С погнуса – подписалия се.

 40. (Към ИНЖ. СИМЕОНОВ)
  Не се опитвайте да ме представите за такъв, какъвто аз не съм! Никога не съм си и помислял да сравнявам Емил Кошлуков с Иво Инджев. Никога не съм го правил, както Вие си измисляте! Нито съм говорител, нито съм адвокат на Емил Кошлуков, за да отговарям на Вашите въпроси. Напротив, винаги съм стоял твърдо на гражданските и политически позиции на Иво Инджев и точно затова коментирам в неговия блог. Тъй като “ни в клин, ни в ръкав” намесвате Иван Костов, ще Ви задам един въпрос, който вълнува всички български антикомунисти. Защо Иван Костов не оглави Инициативния комитет за демонтиране на Паметника на Поробителя? Нали от 27 декември 1996 г. до Четвърти февруари всяка вечер заявяваше пред храма “Св. Александър Невски” – “ние няма да ви предадем!”.

 41. Г-н Великов,мълчах повече от 15 години,защото казано по-друг начин,ако не беше илюзия,да се призоват успешно свидетели измежду една “Света Тройца”,
  като настоящ и вероятно бъдещ управленски елит на България,ще бъда заподозрян,че копирам мн.добър г е р м а н с к и дипломат,наскоро нашумал в статия на стопанина на блога у нас и в Европа.
  Ще изчакаме “етюдите” на някои дами и на “Трактора”.Светът е населен с “чудати” хора,пълни с изненади!
  Нали сам виждате,че републиката е жива мъка,сред океан от поквара и безпомощност.Най-голям е грехът,
  че отучиха народа от вяра,труд и постоянство.
  Да oставим и г-н Инджев,да премисли в покой.Аз съм кардинал,
  но не и късоглед,какви хора като водачи, изисква времето!
  Към 1 май най-късно,обаче трябва да си припомни всички бележити осторически фрази за жребият.На латински е:”Jacta jalea est!”

 42. към ДОНЧО ТОНЕВ
  От това, което прочетох до тук, виждам че защитниците на кошлуков (това, че е написано с малки букви не е случайно) е само един. На него лично бих му препоръчал, след като смята че той не е лъжица за всяка уста, по добре е да не си отваря устата в този блог.

 43. “Освен това такава наивност изчезва, когато си се валял в политиката и парламента с кого ли не, и имаш съпартийчета екс министри-енергетици, дето блъскат карти по едни яхти с едни доктори…
  Така че „невинност всяка тука оставете“….

  Posted by sirsven | април 3, 2011, 19:03 ”

  Казаното по повод на Кушлуков е добро напомняне! А се сещам за още два детайла. Как влезоха в ортачество с Доган срещу НДСВ, за да набутат Сивлиевски само за 3 месеца министър. Май и за 3 месеца е имало достатъчен келепир. При завръщането си от Щатите, където изкара 4 години в “Санта Барбара” а пълния курс е 5 години, бе един от най-изявените критици на ОДС. На последните избори,след като му бил отрязън пътя към НДСВ и “НД” същият правел постъпки да бъде включен в листата на СК и на ДСБ, но редовите членове отказали да го обсъждат дори. Та от човек, който предава всяка партия, в която участва и показва, че няма идейна ориентация, а интерес какви принципи ще защитава освен на тези, които зареди интерес са готови да натрапят всякакъв чужд и частен интерес на народа си.
  А господинът, който се позовава на липсата на документи, ще кажа: Не картончетата, а делата са важни.
  Човек, който защитава така проекта за АЕЦ Белене е или зомбиран фен на бкп/ссср или е зависим, или е държан с финикийски доводи. Друго положение няма!

 44. (Към Павел Тинков – за последно!)
  Господине, не Ви ли е неудобно да ми държите такъв тон? Вие да не сте прокурор, за да искате от мен задължителен отговор! Не Ви ли е срам в брътвежите си да намесвате една от иконите на Българската съпротива против комунистическото робство Илия Минев! Не Ви ли е срам да говорите така за Съюза на репресираните от комунистическия терор – хора прекарали десетки години в концлагерите и затворите, но не паднали на колене като Вас! Аз повече никога няма да Ви отговарям. Ако имате достатъчно доблест, обърнете се лично към Емил Кошлуков в неговия профил във Фейсбук и го попитайте на колко години е влязъл в Пазарджишкия затвор, как се е чувствал там, подписвал ли е декларация с ДС, с какви средства е учил в Америка и чии интереси е защищавал в предаването. Аз не съм му нито говорител, нито адвокат, за да говоря от негово име.

 45. До П. Драгулев
  Г-не, въпреки че съм спрял да пиша в този блог, следя го редовно и Вашите коментари не са ми отбягнали от вниманието. Затова и бях действително учуден, когато така безапелационно, във връзка с Кошлуков, обявихте за помия коментара на SYNEIDESYS.
  Не знам доколко интензивно следите от Канада политическия живот в България, но защитата ви на Е. К., и без да сте му адвокат, е неадекватна ако се сравнява със съдържанието на досегашните Ви изяви в блога.
  До този момент, единственото несъответствие с коментарния Ви патос, което откривах, беше само фактът, че задържате поста на зам-председател на един български съюз, в чиято дейност едва ли бихте могли да участвате дейно от чужбина. Но ето, както се казва, следствието си намери причината и Вие се изявихте като застъпник на един опортюнист, поведение, което изглежда е разбираемо за Вас.
  Лицето Кошлуков, както и Димитар Луджев, както и академик Сендов (беше се сдушил със Стоян Ганев, за да влезе в неговата организация) а в по-ново време Божо безсребърни (безпортфейлни) са от онези преходни птиченца на кукувичевата ни демократична пролет дето си прехвръкват от движение на съюз и от формация на партия, докато не се загнездят на точния пост.
  Може той и действително да не е бил вербуван от ДС но не беше и пред градинката Кристал. Затова пък първата му работа след 10-ти ноември беше да застане начело на студентското движение в СУ, въпреки че не беше сред тези, които до този момент му будеха съзнанието.
  По това време правих репортажи за Свободна Европа и си спомням, че никога не успях да се срещна с него като кореспондент на радиото – твърдеше, че студентите не трябвало да обслужват политически интереси и отказваше пряко да се ангажира на страната на СДС (това не му пречеше обаче да се навърта в централата им на Раковски 134). Вярно е, че беше минал през кръглата маса, но пък с днешна дата, именно участието му там е едно от доказателствата, че е бил подставено лице. В скоби, мит е, че се е опитвал да успокоява масите по време на пожара в партийния дом. На радио Свободна Европа тогава сътрудничеше също журналистката Ана Зографова а тя е приятелка с Пламен Станчев, който ако си спомняте се подпали в знак на протест срещу петолъчката и аз, като предупреден от нея за този му акт, бях от самото начало на събитията на площада и дори влизах вътре в дома, за да се опитам да разбера нещо повече за източника на пожара. Мога да Ви увяра, че лицето Кошлуков не съм го засичал нито вътре, нито пред, нито около горящата сграда.
  Ще добавя и нещо интересно, защото е в косвена връзка с домакина на този блог в качеството му на задочен мой колега. В организационния щаб на студентските протести тогава беше и Татяна Ваксберг, дъщеря на Аркадий Ваксберг (ЦК на БКП), с която се познавахме от СУ. Исках да я интервюирам за Свободна Европа във връзка със стачката на студентите след фалшифицираните първи и уж божем свободни избори, но тя категорично ми отказа – за нея радиото било проводник на чуждите западни интереси! Е, не се учудих особено след като след това тя самата започна да работи за «вражеското» радио и да се рови в архивите на ДС.
  Петата колона на четвъртата власт, тук имам предвид и Георги Коритаров, с когото също заедно сме работили за Свободна Европа, е била планирана още преди да ни бъдат наложени подготвените промени.

 46. В публикувания ми по-горе коментарен текст съм допуснал една неточност. Моля, на мястото на Вярно е, че беше минал през кръглата маса, да се чете Вярно е, че ПО-КЪСНО мина през кръглата маса.

 47. (Към SIRSVEN)
  Всичко, което сте написал за предаването на Кошлуков съвпада напълно с моето мнение. Но това в никакъв случай не дава право на някои да отправят клевети и явни лъжи по негов адрес. Още повече, че Иво Инджев не е написал статия за Емил Кошлуков и не е поставил на обсъждане неговото минало и настояще. Всички сме възмутени от комунистическото “магаре”, а някои му подражават, като използват неговите методи на оплюване. Нека критиците на Кошлуков поставят открито въпросите си в предаването на самия Кошлуков, което има открита връзка във Фейсбук. Съмнявам се, че ще го направят, защото тогава ще лъсне истината за този “спонтанен” протест. Странно, че никой от тези критикари не коментира становището на Премиера за енергийното обвързване с Русия, а се занимават с Кошлуков, за да отвличат вниманието. Намирисва ми на телевизия СКАТ.

 48. След като на този адрес прочетох как и днес колко всеобхватно е зависима България от предатели.
  http://boristodorov56.blog.bg/politika/2010/09/09/bankovata-afera-liupilnia-na-oligarhiia-1.602980
  стигнах до извода,че и Марсианци да ни окупират,спасение няма.Може би нещата постепенно ще се променят с това,че щем не щем,рано или късно ще се подчиним на законите в ЕС и НАТО.Този който аварийно ни вкара в НАТО и ЕС е знаел точно какво прави и защо,нищо,че зомбираните Чипове не го разбраха.

 49. Представял ли си е някой от червените Чипове,че ако не беше Царя,много вероятно и логично е, Турция като член на НАТО от 50г. и съответно стар и верен съюзник на ЕС,да влезе в ЕС преди нас!!?След като ни вкарат след Турция в НАТО и ЕС,няма да има нужда и от Марсианци,един Ата Азис щеше да е достатъчен.

 50. До Петър Драгулев /”за последно”/:
  Поразен съм от Вашата мнителност! Мисля, че до сега в спора ни се придържах към добрия тон и нито веднъж не си позволих да отправя към Вас обидни квалификации /нещо, което не можете да твърдите от своя страна/.
  Не съм прокурор и по никакъв начин не Ви задължавам да давате отговор на поставените от мен въпроси. Просто тъкава е утвърдената форма за водене на дискусия /спор/ – чрез тези и антитези, чрез въпроси и отговори, чрез аргументи и контрааргументи. Всичко друго е микс от емоции, тенденциозност, липса на обективност, его.
  Очевидно въпросите ми Ви затрудняват, за което моля да бъда извинен!
  Що се отнася до покойния Илия Минев, към когото питая чувства на почит, възхищение и преклонение, ще продължавам да твърдя, че ИМЕННО ПЪРВИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ ЛИДЕРИ, НЕ БЕЗ ПОМОЩТА НА ВАШИТЕ СЪЮЗИ /С ДЕЙСТВИЯ И БЕЗДЕЙСТВИЕ/ ГО ИГНОРИРАХА, ОТНЕМАЙКИ МУ ПРАВОТО НА ЕВЕНТУАЛНО АКТИВНО УЧАСТИЕ И ЛИДЕРСТВО В ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЦЕСИ! ПАК СЪЩИТЕ НЕ СИ МРЪДНАХА ПРЪСТА, ЗА ДА ОСИГУРЯТ НА ИЛИЯ МИНЕВ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЕДНО ЩО-ГОДЕ ПРИЛИЧНО СЪЩЕСТВУВАНЕ И ГО ОСТАВИХА ДА ИЗДЪХНЕ ИЗОСТАВЕН САМ И ВЪВ ВОПИЮЩА МИЗЕРИЯ! ПАК СЪЩИТЕ НЕ СЕ ПОСТАРАХА ПОНЕ ДА МУ УСТРОЯТ ЕДНО ПОДОБАВАЩО ПРИЛИЧНО ПОГРЕБЕНИЕ, НЕ ПОЛОЖИХА НА ГРОБА МУ ЦВЕТЕ, А СКРОМНИЯТ ОБЕЛИСК ДНЕС Е РЕЗУЛТАТ ОТ ДАРЕНИЯТА НА ПРИЗНАТЕЛНИ ГРАЖДАНИ /СПОРЕД ВАШАТА ОЦЕНКА – “ПАДНАЛИ НА КОЛЕНЕ”/!
  Всичко това е надлежно документирано в биографията на Илия Минев! Четете, г-н Драгулев!

 51. Дявол да го вземе!

  Господин Драгулев, не издържах накрая. Нима наистина сте толкова наивен, заблуден и простодушен (използвам най-малко обидните епитети, макар че яростната защита на Емил Кошлуков от Ваша страна ми е много подозрителна), та не сте разбрали, че това леке е в най-добрия случай надут келеш (Спомням си как още в началото на промените, по времето на кръглата маса в едно интервю с тогавашните “водачи” на СДС (Боже, колко боклуци!) говореше за Стефан Савов, който можеше да му бъде дядо, как “Стефан ми вика…”)и отявлен кариерист и няма грам политически морал! – Хайде холан! Да не би да сте получил амнезия за последните 18-19 години?

 52. към ПЕТЪР ДРАГУЛЕВ Posted by АПРИЛ 3.2011.22:46
  За да си отговорите на въпроса, който ми задавате, моля прочетете си първите 5 изречения от поста Ви: АПРИЛ,03.2011.01:20.

 53. (Към Борис Танушев – за последно!)
  Благодаря за написаното от самия Вас изречение – “Може той (Кошлуков) и действително да не е бил вербуван от ДС, но не беше и пред градинката Кристал.” Това изречение обяснява цялата безсмисленост на коментара Ви. Постът на Зам. председател съм предал далеч преди да избягам от посткомунистическа България. Потвърждавам думите си, че е помия да набедиш в ченгесарство човек влязъл в затвора на 18 години заради политическите си убеждения и след всичко станало там да не е подписал декларация за сътрудничество с Държавна сигурност. А Вас, журналиста, искам да попитам, какво направихте за инициативата, популяризирана от Иво Инджев, да бъде демонтиран Паметникът на Поробителя?

 54. Арамис,най-после да чуя едно смислено
  изречене кому дължим много голяма признателност,че Турция е след нас след като никога, не е била развъдник
  на “троянски” катъри!

 55. (Към Пламен Иванчев)
  Може би това, което казвате за Емил Кошлуков и да е истина, но защо всички вие не го атакувате за тези неща, а с безобразни лъжи го клеветите, че бил ченге от Държавна сигурност и с “народни” пари следвал в Америка. При това вършите гнусното си дело зад гърба му, без той да може да се защити! Подобни прийоми са присъщи на болшевиките!

 56. Първанов,бил “натискал” Брюксел за приемането на Западните Балкани,а Младенов се “бъзикал”.
  Да не би Радманович,да пасе трева с примера на нашето “шило” и невъздържаните му изцепки.
  Само стой и кротувай Борисов,
  защото излагацията ще е пълна,
  когато завалят “дамските кюртажи” и тъпо “мъжко”чекеджийство
  на калфите.

 57. Едно уточнение /не се отнася до Петър Драгулев/:
  Илия Минев е автор на идеята и организатор на НДЗПЧ, в последствие узурпирано и опорочено от Румен Воденичаров /по поръчение на ДС/.
  Твърдението, че Илия Минев е членувал /участвал/ в “Съюза на репресираните от комунистическия терор” не отговаря на истината.
  Илия Минев не е членувал в нито една друга политическа формация, освен НДЗПЧ! В потвърждение прилагам приамбюла на ДЕКЛАРАЦИЯ, от 19,май,1990:
  “Днес, 19,май,1990 г. в зала 13 на НДК, в гр. София, се събраха председателите на реалните партии и движения, които до този момент бяха поставени в информационно затъмнение и политически апартейд, осъществен от правителството на “ОФ” и нтория ешелон на компартията, официално прикрит в Съюза на демократичните сили /СДС/.”
  Съюзът на репресираните от комунистическия терор не е споменат нито веднъж в мемоарите на Илия Минев /Непримиримият, Иван Гаджев/
  Горният съюз с нито едно свое действие не е подкрепил отчаяните усилия на Илия Минев да предотврати голямата политическа подмяна, подготвена от мозъчния център на БКП/БСП и ДС.
  Същият Съюз с нито едно свое действие не е направил опит да осигури на Илия Минев полагащото му се място в политическия живот на страната след 1990 и достойно човешко съществуване.
  Този Съюз /изключение – няколко негови неорганизирани членове/ не е почел нито погребението на Илия Минев, нито освещаването на паметната плоча /паметник/ на гроба му, нито на откриването на паметника-барелеф в София на 09,декември, 2002.

 58. Към П. Драгулев
  Текстът ми беше свързан с кариеристичното, опортюнистично и нагаждаческо и в крайна сметка недостойно поведение на Кошлуков. С тези си качества можеш да подведеш хората, които са ти гласували доверие и да навредиш на демократичната кауза и без да си бил вербуван специално от службите. В този смисъл, за действителната същност на личността на Е. К., са и всички коментари, на които вие се опитвате да възразите.
  Колкото до инициативата за демонтиране на тоталитарния символ, какво и колко съм направил лично аз, не е от значение. Ако исках да „осребрявам” дейността си като опозиционер от „отпреди” едва ли сега щях да бъда на свободна, и най-вече безплатна, практика. Но тъй като засягате публично темата, отговарям Ви, че не е необходимо непременно да си журналист, за да я подпомагаш разпространявайки я. Така или иначе, не съм назначен в никоя медия, за да може да ми се вменява спестяване на информация. А като независим индивид, съм дал гласа си за нея и чрез участие в подписката на инициативния комитет, и чрез коментари в този блог, и чрез писане в моя собствен (българския ми) : http://boristanouscheff.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/12/29/monumentyt-na-monumentalnata-lyja.659074 , в който посетителите, въпреки, че не могат да се сравняват с броя на тукашните, все пак са над 15000.
  Надявам се, че и Вие, макар и от Канада, също сте успяли с нещо да допринесете за общото дело.

 59. Kъм Драгулев:
  Прекалено много обяснения,ерго:прекалено много угризения.

 60. Към Павел:
  За Кошлуковци,Драгулевци и etc:или добро или нищо! От мен – нищо!

 61. Г-н Сидеров,не се чудете какво велико е направил един бащица на нацията,ако Н.Пр. г-н Уорлик,е с н о в и критики към съдебната система,докато Белгия се диви над нашата н а д е ж д а сред алкохолни пари.
  Какво да направи като сбъркано ченге на репресивна машина!
  Бъдете мъж и срещу първите три букви от “азбуката!” и срешу дамски перверзии,ако е сбъркан “оргазмът” им сред потоп от “калфи!”!
  Ако кризата се бори вече с “влак от миналото”,гледате да не го изпуснете,вервайте ми!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.