“Кошмара на Путин” направи за кашмер съветофилите и стресна опитомителя на медии в България

В София, по покана на Инициативния комитет за демонтиране паметника на съветската армия, се появи екип на грузинската телевизия, оглавява от руския дисидент ( избягал от Русия заради заплахи за живота му) Олег Панфилов, известен като “кошмара на Путин”. Освен че говори на 2 април пред хората, призовани от комитета да отбележат деня на лъжата пред най-големия й символ в България, руският журналист направи още един пробив в отбраната на Петата колона: появи се в българския национален ефир с участие в реално време в предаването “Бодилник” на ТВ 7, с което затвори устите и на най-зъбатите защитници на съветската символика. И друго “чудо” се случи- водещият Николай Бареков напусна територията на “неутралитета”, който за свое удобство обичайно поддържат българските публицисти ( под предлог да бъдат “обективни”) и зае позиция в полза на демонтирането на паметника.

Ето кратко обобщение на събитието, в каквото се превърна появата на Олег Панфилов пред аудиторията на тази телевизия:

понеделник, 4 апр 2011 г.

BNews.bg

Известният руски журналист и борец за свобода на словото – Олег Панфиловq коментира в студиото на “Гореща точка”, че днешната форма на външен натиск върху България от страна на Русия минава през газовата тръба. Панфилов заяви още, че в Русия 95% от медиите са под контрола на Кремъл, а Путин възражда съветската пропаганда.
Журналистът, който живее в Грузия и води рускоезично предаване по грузинската телевизия, е у нас по покана на Гражданската инициатива за демонтиране на Паметника на съветската армия.
Според Олег Панфилов решението за това дали да бъде демонтиран Паметникът на съветската армия или не, принадлежи на българското общество.
В същото време обаче е невъзможно да окачиш по стените снимки на тези, които са убили родителите ти.
С тази метафора известният руски журналист и защитник на свободното слово обобщи оставането на Паметника на съветската армия в центъра на София по време на гостуването си в “Гореща точка”.
Панфилов каза на шега, че на първо място се е отзовал на поканата, понеже сигурно е единственият руснак, който не е посещавал България.
Руснакът, който твърди, че в Русия се е завърнала пропагандата и 95 на сто от медиите са контролирани от Путин, се разсмя на позицията на защитниците за оставането на Паметника на съветската армия от Националния комитет “Русофили”.
“Трудно ми е да си представя целите на това движение, но аргументите са смешни”, коментира Олег Панфилов.
По думите му са несъстоятелни аргументите на председателя на националния комитет “Русофили” – Николай Малинов, за наличието двустранна спогодба с Русия като причина паметникът да не се пипа, както и закона за авторското право. Според Панфилов обаче, когато монументът е бил изграден, това не е станало с референдум, а с решение на ЦК на БКП.
Руски дисидент: Путин възражда традициите на съветската пропаганда
В студиото на Бареков в “Гореща точка” известният руски дисидент констатира със съжаление, че докато руската външна политика не спре да лъже хората, нищо добро няма да се случи.
Путин продължава да създава великата империя. Руското общество отново се оказва на много крачки назад. 9-те години управление на Путин блокираха руската независима журналистика, каза Олег Панфилов. По думите му пропагандата там въздейства на всичко, свързана е с държавността и онова, което може да се нарече империализъм. В Русия съществува демократичен феодализъм, има закони и конституция, но има феодализъм, заключи журналистът, който през годините на съветската власт е лежал в затвора.
Той обобщи още, че другият начин на Путин да оказва натиск, е икономиката, и въпреки че България не граничи с Русия, е обект на този натиск, защото е закачена за газовата тръба.”

Сайтът публикува и т.н. follow – up, развитие на интервюто с негово допълнение извън студиото. С няколко изречения Олег Панфилов заби още пирони в ковчега на неспасяемата кауза на подмазвачеството пред мъртвия СССР и неговата символика. Журналистът, който е затварян по времето на комунизма за политическите си възгледи, чиито баща е бил в сталински концлагер, а дядо му – разстрелян при репресиите 1937 г., оприличи паметника с оръжието над София на “снимка на убийците на вашите близки, която си държите у дома”( образ, който той разви от микрофона и на събитието от 2 април на площада). Той препоръча на желаещите да целуват този символ да продължат да го правят някъде в покрайнините на София.

И какво му противопоставиха? В кадър, по времена пряко включване от подножието на паметника на голямата лъжа, се чу представителят на движението на русофилите да заплашва…със стрелба! Ни повече ни по-малко той се екзалтира и заяви, че имало хора в България, които са готови “ да се стрелят” заради този паметник. След което изстреля ултиматум никой да не закача “нашите защитници”!!!

Зад кадър пък червената общинарка Гергана Алексова изсъскала, че Олег Панфилов “дори не е руснак” ( вероятно защото живее по принуда в Грузия, за да не му се случи, като на Анна Политковская и много други чепати руски журналисти). За българската Пета колона руснак може да бъде само онзи, който харесва СССР, сталинистката символика и днешното й продължение в лицето на Путин – отново се вижда и чува, че българските крепители на Петата колона се имат за повече руснаци от руснаците.

И още нещо “зад кадър”: дали е случайно, че в телевизията на Красимир Гергов на пожар по същото време се появи неговият приятел, най-видният представител на Петата колона в България с интервю, което беше анонсирано от Би Ти Ви едва половин ден по – рано? След като по ТВ 7 обявиха , че в понеделник на “Бодилник” ще гостува “кошмара на Путин” ,в следобеда на неделния ден изведнъж тръгна автореклама по Би Ти Ви зрителите да очакват в понеделник 4 април в същия формат по същото време интервю със самия президент Първанов. В него той каза “епохално важни неща”.

Както всеки автократ, на когото косъмът не е чист, опитът му да си избели образа чрез демонстриране на откритост определено му навреди. Вместо дискусията за това дали има право да отглежда диво животно в нарушение на законите да си остане във Фейсбук , верният му доскоро в. “24 часа” подхвана темата и го посочи с пръст като нарушител. Нещо повече, посегна на най-свидното му: обвини охранителите му от личната му НСО в поредното надвишаване на права защото спират достъпа на компетентните органи да проверят кучкарника на Първанов.

Каня представителите на РИОКОЗ да видят самото животно. В своята хилядолетна история човечеството не е успяло да опитоми вълк. Аз съм събрал вълк и каракачанска овчарка на едно място. Това е уникалното в случая. Аз отглеждам това животно много по-добре, отколкото идеята, която някой предлагат, да го дадем в зоопарка. Ако законът го налага, аз ще го направя, но със съжаление”, каза Първанов пред Би Ти Ви по повод факта, че въпросните служители не са били допуснати да си изпълняват служебните задължения и да извършат проверка в боянските му сараи, където отглежда вълчицата Зорница ( сам се издаде във Фейсбук за което….).

Но дори и в оправданията си този заразен необратимо от чувство за непогрешимост политик не пропуска да се представи като фактор в “хилядолетната човешка история” : бил опитомил за първи път вълк и човечеството вероятно трябва да му е благодарно за това! Поради което вече скланя великодушно представителите на властите, на които това им е работата – да проверяват, да заповядат в боянските му сараи, затворени за тях досега от преторианската му гвардия. Вече им дава “допуск” до “класифицираната информация” – от него да мине.
В държавата със сигурност има и друг Гошо, който да нарушава законите, но в случая не става дума за това. Репликата на държавния глава, че това не било “най-важното в държавата” издава начинът му на мислене. Когато е хванат с неопровержими доказателства за нарушение на законите пледира да не му се търси сметка, защото има и по-големи престъпници. Това е типичната самозащита на властника, за когото законите на важат по принцип. Така той извършва обществено опасното престъпление да дава пример на всички, които намират начин да пренебрегват, да потъпкват, да корумпират и финтират правосъдието. Иначе казано, “дреболията” с прищявката му за една вълчица (наречена Зорница) в залеза на втория му мандат се превръща в лупа, под която ясно се вижда манталитетът на дресьора на медии, който си изпуска нервите при най-малкото изръмжаване от тяхна страна.

А какво ли би станало, ако повечко медии и журналисти хвърлят намордниците?

40 мнения за ““Кошмара на Путин” направи за кашмер съветофилите и стресна опитомителя на медии в България”

 1. чудесата просто предстоят, и тези за 3 дни и другите за по 3 века, да сме живи да гледаме, когато си отиде първанов една конструкция ще падне и ще се види какво се случва

 2. По-важното е ние, гражданите, да хвърлим тези проклети намордници от себе си, да престанем да купуваме купените вестници, да не им гледаме продажните, безродни телевизии…

 3. Чувствам се почти напълно компенсиран!
  На 02, април на празника в Борисовата градина не можах да дойда, но пък гледах днес предаването по TV7, с Олег Панфилов! Боже, какъв празник за душата!
  Руският дисидент не ме впечатли толкова – очаквана позиция на твърд антикомунист и демократ. Не омаловажавам и участието на проф. Цветков.
  Но Николай Бареков ми дойде като гръм от ясно небе! А и журналистът от “мястото на събитието” беше в тон!
  Ето, че можело!
  Опонентите бяха направо жалки!
  Готов съм да се обзаложа, че този “измислен русофил”:
  – не владее руски език;
  – не познава руската история;
  – не е прочел и десет книги от руски /не съветски/ автори.
  Лош физиономист съм и не мога да си спомня дали не беше в групичката, която на мълчаливия протест пред паметника развяваше кървави байраци с образа на “Че” и сипеше през мегафона “клозетни бисери”.
  Осакатено от зомбиране същество!Как само заблестяха очичките му когато заговори за “ритане и стрелба”! Комуноид, трето поколение!
  А “девойчето”?! Младите имат едно определение за подобни случаи, което аз не харесвам, но в случая пасва идеално – “кифла”. И тази инфантилна госпожичка е “съветник”!
  Тежко им на софианци, с такива съветници!
  Не знам дали имам основание, но мисля, че щом комунягите са оставили такива недорасляци да защитават каузата им, вече са “зарязали позициите”.
  Дай Боже, по-често такива празници!

 4. Танцуващия със сибирски вълци Гоце – пак се изложи и то много,трябва да пишем вече “Гоце-дресьора”.

 5. Приветствувам този пробив в петата колона. Откровено казано нямам голямо доверие и на Бареков. Но в конкретния случай той беще на висота. Това показва, че ако не се пречи на свободнотно слово, все пак има възможност да възтаржествува истината. Не звая кожи са собствениците на ТВ7 и какви са техните убеждения, но само по този начин могат да постигнат висок рейтинг. Но това означава, че такива личнности като Емел Кошлуков не са им необходими. Те действат в обратна посока на това към което надявам се, че те се стремят.

 6. Извинявам се, за печатните грешки при написването на текста.

 7. “За българската Пета колона руснак може да бъде само онзи, който харесва СССР, сталинистката символика и днешното й продължение в лицето на Путин”

  По същата им извратена логика ако дори се осъмниш в братската дружба между Русия и България, ти не си никакъв българин, а най-вероятно слуга я на Турция, я на САЩ, я на някой друг. Според другарите не съществува възможност да не си слуга на някой, т.е. някой да ти плаща или да те защитава и покровителства.

 8. Има нещо лошо в погледа на този човек и не знам как е опитомил вълчицата-сигурно не е бил той! Но , че е бил пръв е признак на чудовищна неосведоменост!
  Нима кучетата са си били винаги домашни животни???????
  Като си има профил във фейсбук,нека някой да му каже как да ползва уикипедия-там пише за незнаещите!

 9. Олег направи за България нещо паметно. Олег е един невероятен приятел на България и на демократичните промени в страната ни. Той ни каза, че Грузия напълно е скъсала със зависимостта си с Русия, въпреки че са гранични страни. Радвам се, че нашата инициатива вече има подкрепа извън България.

 10. Аз чух Олег Панфилов на на 2 април.
  Мисля, че той единствен беше адекватен, наричайки нещата, за които говореше с истнските им имена.

  Нека и аз да нарека други неща с истнските им имена.

  Преди почти 67 години, армията на несъществуващата сега “съветска” империя влезна в България, за съжаление не срещайки съпротива, за да установи на власт свои слуги. Тези слуги все още имат, отново за съжаление, властта в тази страна.

  Тези слуги направиха паметник на своя господар.

  Бях забравил за този паметник, въпреки че съм минавал край него всеки ден в продължение на много, много години. На 2 април го погледнах и не видях нищо друго освен ЛЪЖА.

  Фалш и лъжа, вградени в метал и камък от слуги.
  Как може да се живее сред фалш и лъжи в продължение на толкова много години. Един начин е, като се забравят и те просто престават да съществуват.

  Но днес вече можем да изчистим този боклук, струпан в центъра на София.

  Ясно се вижда, че това е огомен боклук, който дори градската община не може да изчисти.

  Може би можем да помогнем. Не знам, колко пари би струвало почистването на този боклук, но ако е например 1,000,000 лв. бихме могли да съберем и да финансираме такъв проект:
  Почистване на София от боклуците на на фалша и лъжата, струпани от комунистическите слуги на руските имперски интереси в центъра на София.

 11. Наистина – как да му повярвам на Седефчов, че е русофил?
  На руски език думата “куче” е от женски род /собака/. От там и българският русизъм – “немска овчарка” /по Бойко Борисов – “каракачанска овчарка”/.
  По български си е “овчарско куче”.А колкото до т.н. “опитомяване” /каквото и да значи това/, още в древността почти всички северни народи /в Сибир – евенките например/ са използвали кръстоска между кучета и вълци.
  Най-вероятно “овчарката” на Седефчов е мъжкар от вълча порода и са се “сработили” с вълчицата.
  Завалията! И руски не знае, и Джек Лондон не чел! Ама иначе – русофил и ерудит.

 12. Относно девойчето Алексова – влезте в Google и ще научите прелюбопитни неща за нейната кариера и нейната майка. Най-важното в нейните изявления и на русофила Малинов бе твърдението, че този паметник е от “нашите” (техни) паметници, а другите са “вашите” (т.е. нашите) паметници. Става ясно, че те не са българи, защото нашите паметници не са техни. И това недоразумение Гергана е обществен фактор в столицата на България

 13. Г-н ИНджев утре Първанов ще гостува в телевизията.
  Познайте в коя !!!!!
  Той и днес се изказа в телевизията (познайте в коя)
  Изпитвам отвращение къи този човек

 14. Н. Младенов е един от политиците у нас, които използват агентурното име Гоце,а това ясно показва, че той НЕ е фен на ДС и статуквото !
  Гоце каквото и да прави, той вече върви по пътеката надолу / закон за гравитацията / …

  F = G . ( M1 + M2 ) / ( R.R )

  F – гравитационна сила
  G – гравитационна константа
  М1 – масата на Гоце
  М2 – масата на народа / недоволните /
  R – разстоянието между М1 и М2

  Чрез всяко едно изказване на Гоце в публичното пространство се увеличава негативния вот за него / М2 / ! Ако Гоце не осъзнава това или не желае да види нещата в реални измерения, то това си е изцяло негов проблем !
  Гоце е лицето на ДС !

 15. Гледах предаването. Направо се втрещих от другаря русофил – той в прав текст каза, че имал хора, които са готови да се бият и да се стрелят за запазването на паметника. Другарите явно нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили. Архивът на предаването се пази. Чудя се на другаря не може ли да му бъде повдигнато едно обвинение за подстрекаване към убийства и насилие?

 16. В своята хилядолетна история, човечеството не е имало друг като дресиращия вълци Гоце. На едно място никога не е билос събрано толкова простотия, селска хитрост, жажда за власт, безпринципност, и наглост.

 17. Уважаеми Инджев,
  уважаеми хора, една птичка пролет не прави. За съжаление. Истинските победи в името на страната ни и независимостта ни се коват от институциите на държавата ни! Кои сега ще противодейства?! Гоце? Това е смешно. Правителството? Едва ли. Парламента? Та те се подведоха заради едни по-скъпички телефони. В този момент е много необходима подкрепата на ЕС и САЩ за предпазване на страната ни от “троянството” – така ЕС ще запази и себе си, след като вече са ни приели. Нужни са коригиращи гласова от ЕНП. Нужно е Синята коалиция да направи всичко, което и е по силите , а и извън тях за да не допусне България да стане троянски кон на ЕС и да не допусне икономическото енергийно робство. Нужно е хората да не допуснат чрез гласовете си да се състави коалиция между ГЕРБ и БСП. Нужно е да се противодейства на руското лоби! Вярно е – те имат пари и интереси, но Ние имаме Сърца и Патриотизъм.

 18. Нека да си припомним, че през 2010 г. 15 наши моряци бяха отвлечени от пирати и около 4 месеца бяха в плен !
  Какво направи Гоце по този въпрос / за тяхното освобождаване / ? Проведе ли някаква форма на висша дипломация с хора от най – висок ранг в световен мащаб ?
  Спомням си, че в деня на тяхното освобождаване около 10.00 – 11.00 ч. в българските медии имаше новина, че тяхната свобода вече е станала факт … Също така си спомням, че основната заслуга за това беше на премиера и външния министър …

 19. В своята хилядолетна история човечеството не е успяло да опитоми вълк. Аз съм събрал вълк и каракачанска овчарка на едно място. Това е уникалното в случая.

  Много се самозабравил Гоцето. Той бил единствения.

  http://www.youtube.com/watch?v=2g9OZruclvQ&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=na5tXQ4VABc&feature=related

 20. Пояснение:

  Господин Панфилов не води рускоезично предаване по грузинската телевизия, той води предаване в изцяло рускоезичната телевизия Канал ПИК, базирана в Тбилиси. Сайтът е http://www.pik.tv и това е една много симпатична телевизя с репортажи от Северен и Южен Кавзак, региона на Черно Море и др.

 21. Искам да канонизират и ЛЕВСКИ !!! ДА ПРЕИМЕНУВАТ НА НЕГОВО ИМЕ св. ал. невски ! какъв е тоя малоумен руско-киевски княз ?!!!? -какво общо има с БЪЛГАРИЯ ???? ДА СЕ КАЗВА СВ. ВАСИЛ ЛЕВСКИ !!!! това е единственото име за най. близката до бесилото му черква !!!!

 22. Искам да се обърна към всички трезвомислещи хора. Нека направим невъзможно строителството на АЕЦ Белене! Ако това се случи, България е загубена! Помислете си добре как да се организираме и да принудим подкупните ни политици да се съобразят с нас!

 23. Милата вълчица,кой ли е застрелял майка й..!!!???Познайте от първият път-името му започва с “Г” и завършва с “оце”,а фамилията му е ТриперВанов!!

 24. Помислете си добре как да се организираме и да принудим подкупните ни политици да се съобразят с нас!

  Posted by Гергана | април 4, 2011, 22:29

  …………………

  Най-напред трябва да се изиска от Парламента, чрез народните представители да се състави комисия за АЕЦ Белене, която да осведомява регулярно обществеността за хода на преговорите между руската и българската страна.
  Знаем ли, например, кои са участниците в преговорите, постоянни ли са, кога и къде заседават, какви са решенията им?
  Разискват се жизненоважни, съдбоносни проблеми, а обществото е оставено без информация – как се допуска това?
  Къде са вездесъщите Костов и Димитров да зададат тези въпроси от позицията си на парламентарно представени партийни лидери? За какво изобщо са тези хора в Парламента?
  За да пътуват в щужбина и да си гласуват все по-високи заплати на фона на общата мизерия?

 25. „Каня представителите на РИОКОЗ да видят самото животно.” Боже, Боже!

  Ако цитатът е коректен,излиза, че архароубиецът и пишман ловец на вълци (още помня как се е снимал, гордо изтъпанен до убит вълк, милинкият ни пРезидент Гоце има знания за функционирането на държавата , не по-големи от един средностатистически жител на Факултета. Дистрибуторът на орден “Стара планина” очевидно не знае, че не РИОКОЗ (Регионална инспекция по опазване и контрол на общественото здраве), а РИОСВ (Регионална инспекциа по околна среда и води)се занимава с такива като него, които отглеждат незаконно диви животни.

 26. Изцяло и напълно се присъединявам към апела на Гергана! А голямата беда с този самозван мичуринец Гоце, е че се опитва да приложи същия подход, наречен преди “мирно съвместно съществуване”, за да съчетае съвместяване на българския комуноид с европейски гражданин!

 27. Руската република в България се управлява, от руските империалистически кукловоди и от бандитските формирования, на техните *неуловими отмъстители*.Това означава, че всеки непокорен Български гражданин,журналист, олигарх или политик може да бъде наказан *с бой и бедност* или убит *чрез растрел* без съд и присъда. Затова цялата Българска нация има интерес (и възможност) да се освободи днес, от символите-паметниците и властите на руската република в България-ЕС.

 28. Към БЕБО.
  Влезте в сайта на Костов и ще разберете какви въпроси задават, ако въобще се интересувате.

 29. Паметникът на съветската окупаторска армия е обиден и циничен за огромна част от българското общество. Функцията на паметниците не е да обижда и разединява, а напротив – да обединява около общи ценности, личности и събития.

  И когато слушам как паметникът бил отразявал “историята” или как “историята” имала различен прочит, всеки път настръхвам. Явно съветската пропаганда от онова време си е свършила работата. Явно промиването на мозъци от най-ранна детска възраст (още от букварите) не може да бъде компенсирано, колкото и архивни документи да бъдат публикувани и колкото и исторически факти да изплуват от онази епоха. И докато съвременниците на паметника не са разполагали с необходимите документи и не са можели да знаят за мащабите на заробването ни от армията “освободителка”, то днес никой не може да има такова оправдание. Архивите говорят! Просто трябва да има кой да чете.

 30. Апелът Ви е точен и на място,а това че не се появява на повче езици,също е част от цензурата над стопанина на блога,което вече е грях на други!

 31. @BEBO
  Абсолютно прав е г-н АНГЕЛ ГРЪНЧАРОВ,който по различни поводи многократно е подчертавал, че с празни приказки в “ганкиното кафене” не може да се постигне нищо, а и от това няма никаква полза. Г-н ВЕВО, ако Вие действително следите политическите събития, ще се убедите, че нападките Ви към Иван Костов и Мартин Димитров меко казано са неистини. А точно обратното, те и лично и представители на синята коалиция вече в продължение на няколко месеца убеждават депутатите, правителството и общественноста в вредата, която ще донесе осъществяването на обекта АЕЦ “Белене” и особенно обвързването ни с Русия. И това е много преди аварията в Фокушима. На мен лично не ми е известно друга парламентарна политическа сила да е заела такава категорична позиция. А за намеците Ви, за някакви командировки и действия за увеличение на заплатите си, не съм чул, прочел и видял те двамата да са пътували в чужбина и да са искали увеличение на заплатите им. А на вчерашната пресконференция на ДСБ, лично Иван Костов съобщи, че правителството на ГЕРБ води тайни преговори с руската страна без да информира общественоста и парламента и днес това беше ТОП НОВИНА на почти всички медии. Така, че моля Ви, бъдете точен и обективен, когато коментарите Ви се отнасят, към личности от които очакваме промяна на днешната действителност.

 32. Абе Гоцэ на жена си ли я е кръстил тая вълчица?

 33. Канонизираха жертвите от Батак и Ново село. В храма „Св. Александър Невски” беше пълно. Нямам никакво основание да смятам, че Светия синод е съобразил церемонията с настъпващото предизборно време.
  Но така се получава у нас: съмнения винаги витаят около подобни съвпадения, а самите съмнения често се оказват свързани с нечии тънки сметки. Не търся под вола теле и не богохулствам, опазил ме Бог.

  Просто видях по телевзията как първо президентът Първанов, а след него и запасния генерал и вицепрезидент Ангел Марин прекрачват тържествено прага на божия храм, целуват ръце и се кръстят. Доскоро тези хора бяха не просто атеисти, но горди антихристи. За тях божиите служители по идеологически убеждения бяха „чернокапци”, „брадати дяволи”, проповядващи религия, която богът на болшивизма – Ленин, наричаше „опиум за народа”. Точно тези хора, които имат общо с вярата, колкото и с класическия балет, отидоха да бъдат снимани, показвани и да изразят мнение по въпроса с канонизирането. Към групата им, с чувство че си е тъкмо на място, се прилепи и Цецка Цачева, началничката на парламента. И тя избоботи някакво съображение от сорта, че одобрява инициативата…
  Тези хора не знаят как се ходи на църква като обикновен вярващ, защото там е територия на Всевишния и постове и привилегии не важат. За тях е важен протоколът, важно е хората да ги видят, че са там, сиреч, уважават много закланите, изнасилените и изгорените деца, жени и мъже в Батак. А може и да им е мъчно, наистина.

  Факт е, че немалко български журналисти задават тъпи въпроси, но е и факт, че политиците лелеят тези въпроси, за да ни запознаят с мнението си. Някаква патка, например, пита Георги Първанов, кого той би предложил за канонизиране. А той, вместо да я подмине, се спира и дава отговор за чудо и приказ: „Със сигурност бих приел това, което е предложил Светият синод. Мисля, че от баташките мъченици по-добър избор не може да има.” Разбирате ли за какъв срив на ценностите става дума?! Той би приел предложението на Синода и според височайшето му мнение изборът е добър. Все едно коментира мач или селекция на волейболния или баскетболния национален отбор.

  Цец. Цач. отива още по-далеч: „Не съм се замисляла по въпроса. Има много мъченици на вярата, ще има и занапред такива”, отвръща на микрофона, бутнат пред устата й. Тя, милата, не била се замисляла, но иначе има мнение по въпроса. Оставаше само генералчето Марин да се изцепи, че НАТО е скапана организация и всичко да си дойде на мястото.
  Подобно поведение не е плод на лоши пиари. Не. То е липса на усет за място и време.

 34. Вижте какви спорове се водят в Русия,които поставят под съмнение съществуването на всякакви съветски паметници в окупираните от комунисти държави: http://www.youtube.com/watch?v=xCD0MZOFxgo&NR=1

 35. Бих искал да отбележа нещо относно конфликта Русия/Саакашвили, което за съжаление явно е убягнало от вниманието ви – европейската комисия разследва случая и излезе със становище, че Грузия /Саакашвили/ е извършила първата стъпка към стълкновението, с което е нарушила международното право. Да цитирам: “От гледна точка на мисията именно Грузия е положила началото на военните действия в Южна Осетия. Грузинската страна не успя да даде никакви основания за своите действия. Не е имало никакво настъпление в Южна Осетия от страна на Русия преди започването на конфликта”, заяви тя. Хайди Талявини определи грузинската агресия като “изолиран акт, кулминация на нагнетявано напрежение”. Поради това не разбирам в каква връзка трябва нас, българите, да ни бъде за пример Саакашвили.

 36. Името Олег Панфилов ми напомня за “Героите Панфиловци” от ІІ Световна война. Едно време често ги споменаваха. Доколкото помня, става дума за шепа храбреци, които спрели настъплението на немците край Москва. Впоследствие научих подробности от руски източник. Немските войски с ход на блицкриег напредвали към града, и малко преди да влязат в него, Панфиловците съвсъм ненадейно открили огън. Неците, изненадани решили, че са стигнали отбранителната линия и започнали обичайните маневри, прегрупирания и пр., с което, разбира се, загубили време. Оказала се смешно малка група, която бързо била ликвидирана… Но времето се влошило и т.н. Сетне дошли “сибиряците” от китайската граница и станало, каквот станало. Когато бях в Алма Ата, видях паметник на тези “Панфиловци”. Личеха куп бъгарски имена… Оказа се, че това били заточеници, мобилизирани от немай-къде.
  И стана ясно, защо в Алма Ата имат паметник. И защо са българи…

 37. Към Васил Милославов:

  Панфиловците са легендарни като бойците, спрели гепрманците на подстъпите край Москва, а т.н. “сибиряци” не са кореняци “богатири” от Сибир, както ги представяха в кинохронките, а просто са били съсредоточени отвъд Урал части, вкарани като резерв в контранастъплението под Москва. А че концлагеристи , включително много репресирани офицери, са били освобождавани и пращани на най-трудните участъци,където вероятността да бъдат убити( ако не от своите, то от наказателните съветски батальони, стрелящи срещу отстъпващите) е била твърде голяма, това е факт.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.