Мораториум върху България

Само през трупа ми” е констатация за фактическата ситуация днес в България – характеризира реалностите от похода на Петата колона през трупа на българската независимост спрямо Русия. В деня, когато гръмнаха данните за демографския срив, на фона на погребалния марш от възклицания как си отиваме с по 7 души на час, тихомълком от името на опечалените беше подписано задължението да пренебрегнем националния си интерес, инстинкта си за самосъхранение и предупреждението на Фукушима. Това означава подписването на т.н. анекс 12 от меморандума с Русия, който на този етап прави необратим ядрения руски проект край бившия концлагер в Белене.

Фактът, че за националното си предателство да сложи подписа си като шеф на НЕК под смъртния акт на българската независимост камикадзето Красимир Първанов е уволнен, не тревожи ИТАР-ТАСС, отбелязваща валидността на документа. Жертвали са там един осветен свой агент, голяма работа “ за цената няма да с пазарим”, както с тъжна ирония пееше Булат Окуджава по повод лекотата, с която Сталин хвърля на сигурна смърт войниците си.

Руският посланик Юри Исаков направо се скара на българския министър на енергетиката, икономиката и туризма Трайчо Трайков, че е уволнил техния човек- това било прекалено емоционално. Видният представител на тази комбина Румен Овчаров се обади господарски с подобна заклеймяваща реплика и изрази презрение към Трайков. Социалистите маршируват и козируват като елитна част от Петата колона в България, докато в Европа се случва следното:

“Европейската комисия трябва да признае, че ядрената ера отива към края си”, заяви на пресконференция лидерът на евродепутатите социалисти Мартин Шулц.

“Ясно е, че няма да приключим с ядрената енергия още утре. Трябва обаче да направим така, че чрез използване на други енергии като слънчевата и намаляване на нуждите, да започнем да излизаме” от ядрената енергетика, обясни той.

В четвъртък тази седмица Европейският парламент ще гласува резолюция за безопасността на ядрените централи след ядрената катастрофа в Япония. По този повод групата на социалистите изготви проекторезолюция с искане страните от ЕС да подготвят “стратегия за отказ от ядрената енергия в средносрочен или дългосрочен план”.

В края на март европейските страни решиха да подложат ядрените си централи на тестове за издръжливост заради ядрената катастрофа в Япония и заявиха, че централите, които не покриват критериите може да бъдат закрити.

Лидерът на евродепутатите либерали Ги Верхофстат вчера поиска да се въведе мораториум върху строежа на нови ядрени централи, докато не бъдат готови резултатите от тези тестове.

Според съпредседателя на Зелените в ЕП Даниел Кон-Бендит “най-добрата ядрена безопасност е отказът от ядрената енергетика, понеже при ядрената енергия няма нулев риск”.(vesti.bg)

Ако някому в тази картина на единодушния днес евроскпетицизъм на вълната на японската ядрената катастрофа липсва позицията на християндемократите, нека да си спомни политическото цунами за управлението на Меркел от 27 март. То претърпя небивало поражение в най-богатата германска провинция Баден- Вюртенберг от 1953 г. тъкмо заради дългогодишната си подкрепа за ядрената енергетика и независимо от отстъпките, направени от нея на радиоактивния фон на преоценката след Фукушима.

Само в България руското ядрено лоби тържествува, а самообявилият се за главен енергетик на десетилетието президент Първанов лицемерно зове за референдум, играейки с белязани карти. Борисов съзаклятнически с него пасува докато външният министър Младенов почти псува – нарече тази сутрин “боклук” уволнения от Трайков вероломен бивш шеф на НЕК Красимир Първанов.

Какво се случва в България ли?

Според източник на руския вестник “Комерсант” , основният риск, свързан с проекта край Белене, остават “вътрешните противоречия на българските власти, които не могат да формират съгласувана позиция по договора”. Очевидно източникът на изданието казва истината. В България се води война срещу Петата колона, в която все повече се очертават лагерите и ядреният залог вече открои разлома.

-Шумно подкрепят руската ядрена енергийна война срещу бъдещето на България социалистите и техният президент Първанов.
– Безшумно правят същото атакистите ( които иначе могат да бъдат оглушително кресливи, когато им наредят от руското посолство – четете подробности за това в книгата ми “Течна дружба” , излиза в началото на май) и крепеното от тях лидерство на Борисов, който с мълчанието си също слага подписа си под скандалната обвързаност с руското ядрено проникване в България.
– На отсрещната позиция е слабата синя опозиция и министрите Трайчо Трайков, и Николай Младенов. С предишни свои изявления за необходимостта от независимост спрямо руския натиск към тях клонят вицепремиерът Дянков и министър Плевнелиев. С действията си в своята област в този отбор условно може да бъде прибавен и военният министър Аню Ангелов. Останалите…нямат значение, явно. Те не се “обаждат” и ние просто не знаем какво мислят по въпросите на живота и смъртта на България.

При победа на Петата колона в мораториума върху България очаквайте нов монумент в центъра на София, на който да пише във фундамента: “ на братята победители от признателния бивш български народ”.

75 мнения за “Мораториум върху България”

 1. КАКВИ ПРЕДАТЕЛИ!
  Не е ли време да се съберем край парламента?

 2. Сега ако Трайков си подаде оставката, червеното щастие ще бъде пълно. Същото важи за Дянков, Младенов и Ангелов.

 3. Вероломно предателство!
  Но прозира и още нещо – Петата колона вероятно е много по-силна, отколкото можем да си представим,това деяние е извършено, след като е било добре подготвено и подплатено с каквото е необходимо. Слаба ни е фантазията за какво става дума. А наглото и високомерно и рязко изказване на руския посланик – какво ни говори?
  От подчиненото положение на България спрямо Русия изпитвам и срам, и огромна болка!

 4. Добре бе, мама му стара, кой ще организира бунта?

 5. Винаги съм бил ‘за’ ядрената енергетика по принцип и ‘против’ проекта Белене като конкретен проект. Случващото се показва, че този проект не трябва да се реализира, каквито и неустойки да ни струва това. Сигурен съм, че предателят първанов (имената на предателите не трябва да се пишат с главна буква, като гоце) ще бъде назначен на работа от консултанта по проекта – рискинженеринг/ парсънс, т.е. при останалите биклуци. Белене е компрометиран проект отвсякъде – Правителството трябва да си насочи усилията към изграждане на нови мощности в Козлодуй, като работи с нормални компании от нормални държави (Уестингхауз напр.). Ядрената енергетика не е място за боклуци и е крайно време те да бъдат ‘погребани’. ‘Погребване’ на ядрени боклуци, съгласно ядрения терминологичен речник на МААЕ, означава тяхното изолиране от хората и околната среда. Да се надяваме, че имаме изключително сериозен повод това най-сетне да бъде направено и у нас. Извън това, което ДАНС и прокуратурата ще направят, ние нормалните граждани на тази държава трябва да изразяваме по всякакаъв начин презрението си към първанов. Боклуци като него трябва да усещат и живеят с това презрение завинаги.

 6. къде са камерите да отразат величиети на бойко “десния”, да посочи виновните, костов, виденов, станишев и доган, безпрецедентно изпускане от страна на лигитимната власт на т. н. национална сигурност, някой си превишил правата, глупости на таркалета, наредили са му и тука вече който му е наредил, той управлява, ако герб твърди, че не е министър трайков, много внимателно, без кряасъци да си пода де оставката ВЕДНАГА, аз незнам защо площадите след този “гаф” са празни, видно е, че герб не управлява

 7. Хайде на протест… не на аец Белене. Бойко мълчи защото ще му падне рейтинга преди изборите. Сега е момента българския народ да се опълчи срещу руския империализъм.

 8. Все повече се засилва чувството ми за нечистоплътност от страна на управляващите от ГЕРБ/и Атака/,след т.н.”скандал” с подписването на протокол 12 за АЕЦ Беляне,от съфамилника на Гоце.Очевидно се разиграва сценка,”dega vue” на :доброто и лошото ченге,политик,патриот и т.н.Та да не забравяме,че от устата на Б.Борисов бе произнесено за Беляне от че”това е гьол”до че,без тази централа тока ще поскъпне 17-18 ПЪТИ,че като няма де ни искат пари руснаците, нашите 51 % ще са гаранция на българските интереси. И сега се разиграва сценка,че Трайков,пък да не си помислите че и Б.Борисов,нищо не са знаели какво ще подписва др.Първанов/не Гоце-той каквото е подписвал-подписвал/.Тука става дума за вноооого пари,вероятно вече по чуждестранните сметки и на трите споменати до тука имена.Ако Тр.Трайков беше читав като мъж със достойнство,трябваше назабавно да хвърли оставката си на Борисов,след онази история с Лукойл.Но очевидно,в случая не става дума за това, а за мнооого ,мнооого пари,включително и за Трайков!

 9. Чудя се неможе ли да искаме помощ от ЕУ за отхвърлянето на този проект и неутрализиране на руската ядрена мечка? Знам, че групата на зелените е малка в европейския парламент, но когато в бг надежда се невиди от нийде, длъжни сме да я търсим другаде.

 10. Ако поне един се намери да разказва и показва на избирателите на БСП какво е истинското положение в Русия и какво бъдеще е очаква,то всички манипулации на тукашната червена мафия, ще овистнат във въздуха.

 11. По Вапцаров, с препратки към днешния ден, дадени в скоби към авторския текст:

  ЩЕ СТРОИМ ЗАВОД (АЕЦ Белене)

  Ще строим завод (АЕЦ),
  огромен завод,
  със яки
  бетонни стени!
  Мъже и жени,
  народ,
  ще строим завод
  за живота!

  Децата ни мрат
  в отровната (ядрена) смрад,
  без слънце,
  в задушни коптори.
  Светът е затвор.
  Мъже и жени, народ,
  ни крачка назад!
  Ще строим завод
  за живота! (тъй рече Гоцэ!)

  Децата ни мрат
  в задушната (радиоактивна) смрад
  със жадни за слънце очи.
  А ние? – Бездушно
  превиваме врат
  и мълчиме,
  позорно мълчим.
  Прокарахме мрежи
  и в тях укротена тече,
  да, нашата кръв
  преминава
  в проводните мрежи
  и движи живота
  а той ни помита,
  влече
  и ние го гледаме
  с тъпа, наивна
  небрежност.
  Със нокти дълбахме скалите.
  В гранита
  тунели пробихме.
  Опасахме с релси земята,
  в недрата й
  всичко открихме.
  Антени замрежват небето,
  където
  в мъглите
  забити
  са небостъргачи,
  а още нагоре в простора
  стоманени
  гарвани
  грачат.
  Другари,
  да бъдем наясно –
  не удрям клеймо
  на прогрес
  и знам прекрасно,
  че не прогреса е, който ни души.
  И ние не ще го рушим. –
  (но против всеки здрав разум)
  Ще строим завод (АЕЦ),
  огромен (съветски) завод (АЕЦ),
  със яки
  бетонни стени.
  Мъже и жени,
  народ,
  ще строим завод за (за последен път в) живота!

  С извинение към Вапцаров.

 12. От израза “бившия концлагер в Белене” ДА ОТПАДНЕ “бившия”…

  Да отиде към “признателния български народ”:

  “признателния бивш български народ”

 13. Нашата “стратегия за отказ от ядрената енергия в средносрочен или дългосрочен план” СЕ СЪСТОИ В САМОУНИЩОЖЕНИЕ!!!

 14. Кой ли от нас,в т.ч. с призиви,да не се прекалява с аполгетика по карднални,или ако щете епохални предзвикателсва,не е коментирал:
  – играчи с белязани карти;
  – пасуващи;
  – и плахи,които или се ослушват като финтират или шумят като “дебри,балкани”и волни лесове;
  Има обаче една дума,която с най-голямо удоволствие се чете и
  пише на края на книгите.
  И тя е КРАЙ!
  Край на брюмерския период на Първия консул,а сега до есента, да “влезе” вече този на термидорианците,които са призвани да бъдат по-наясно с “живота” “смъртта” на България

 15. Bиди се става дума за залог по-голям от живота (на народа)!

 16. Чудя се защо направо Русия не ни анексира? Така поне ще си спестят главоболията и времето за подписване на разните му там книжа и ще могат да си построят АЕЦ-а без излишни затруднения. А и на нас ще ни е по – лесно. Някак си няма да има нужда да ни правят на маймуни всеки път, когато им се прииска да реализират даден проект. Обидно е като стоим и гледаме този цирк или водевил, както се изрази г-н Младенов, и да съзнаваме, че главните актьори в тази абсурдна пиеса ни възприемат като говеда пред заколение. Считам, че ако онези изследвания направени от БАН в началото на 90-те, обобщени в стотици страници бяха направени публично достояние тогава, сега цялата тази борба сигурно нямаше да се води и идеята за 2-рия АЕЦ щеше да е погребана. А не може ли да се публикуват сега? Защото ако сега не се изнесат наяве, какъв би бил смисълът по – нататък? Кажется все таки АЕЦ-а будет…

 17. до Деян Николов,
  Вие давате ли си сметка, какво точно се е случило, какви червени, какъво щастие, какви министри????????

 18. Добре бе, мама му стара, кой ще организира бунта?

  Posted by Христомир Йорданов | април 6, 2011, 11:36

  Кой, ако не ти?

 19. Уважаеми г-н Инджев, открийте една подписка против АЕЦ “Белене” да се преброим колко на брой сме противниците й!

 20. Според мен ставаме свидетели на част от зловещ сценарий, който има две възможни отигравания –
  първото:
  Боко Тиквата подписва мощно за АЕЦ Белене без много “шменти капели”.Целуваме ръка.
  Второто:
  Група мазни “социално-отговорни” другари во главе с Гоце, назначават референдум, видиотеният народ гласува “за”. Целуваме ръка…
  Да не забравяме, че съветските другари и рубладжиите ни клатят в енергийната робска люлка, а тя е скована доста преди повечето от нас тук да бъдат родени. Сигурен съм че те имат огромен и разнообразен арсенал за “вкарване в пътя” на бивши “крепостни” държавици..
  г-н Инджев, бих искал да попитам имаме ли някакви /каквито и да са/ статистически данни за нагласите на хората по отношение на Белене? Странно е според мен само по себе си, че нямаме такива. Гоце говори за референдум, следователно според него нагласите /ако не сега, то поне след 2 месеца/, ще са “за”.
  Нямам никакъв политически опит, но ми се струва, че само остри протести в Европа, от една страна, и провокиране на обществени дебати /и чрез скандали, ако е необходимо/, биха могли да помогнат.
  Не живея в София и нямам твърде много контакти, но въпреки това успявам да убедя всеки ден по няколко човека във вредността на Белене.

  Повечето хора просто пропускат покрай ушите си този проект. Трябва да бъдат стряскани по-често!

 21. Всичко, което се случва от година и осем месеца в България е защото една стопроцентова мутра с прякор Рапона застана начело на изпълнителната власт, спечелвайки парламентарните избори. Не вярвам на никой от министрите му. Рапонът е не просто вреден за България, той е опасен за сигурността ѝ!

 22. Моето скромно мнение на родолюбец-несретник е,че ядрено енергийната,в случая,война е предшествана от психотронна такава.

 23. Господин Кирилов, нима не забелязвате, че тук бъпросът за ядрената енергия е на втори или трети план! За ефективността и целесъобразността на ядрената енергия трябва да се разговаря, но не сега. Сега е застрашена България! Гигантски руски мафиотски интереси движат проекта Белене. Дори проектът Белене да е технически издържан, на България е определена ролята на губеща страна като цяло. Печелившата страна е руската мафия и българския й клон. Това е проблемът днес, а не има ли смисъл от ядрена енергетика по принцип. Ако България беше в изгодна позиция, защо би бил необходим този чудовищен натиск проектът да бъде реализиран? България сама би търсила развитието му. Прави ли Ви впечатление, че във всичките периоди, когато БСП беше на власт през последните 20 години, тя не придвижваше реално проекта? От БСП идеално знаят какво представлява проекта АЕЦ Белене и не искат да останат в историята като негови възкресители. Ако може тази мръсна работа да я свърши някой друг, който след години да бъде заклеймен от тях…

 24. Левски го е казал:НАРОДЕ????.
  С точка накрая!
  Аз ще добавя едно
  АМИН!

 25. Искам само да попитам всички бунтовно настроени коментиращи – къде бяхте при досегашните протести срещу АЕЦ “Белене”.
  Да се вдига патърдия е лесно.
  Прочетете “Политическа зима” на Ботев.

 26. Държава която се управлява от проститутки може да бъде само бардак.

 27. Напълно споделям написаното от г-н Прахов. Полезна или вредна, ядрена енергетика развиват почти всички държави. Обаче решенията им по въпроса са суверенни / поне се надявам да е така/. А ние се оказахме една победена държава и като няма кой да подпише капитулацията, хванаха чиновника “Първанов”. Иронията е гадничка, защото другият Първанов на практика изготви текста. Управниците ни са като сомалийските пирати – взеха ни за заложници, а кой и с кого преговаря – един господ знае. Знае се само къде отиват парите. Думи нямам !

 28. Прочетено в Дойче Веле:

  Арогантна подигравка с българите
  Фарсът Белене
  Подписалият – уволнен, но АЕЦ Белене ще се строи: тази парадоксална ситуация се очерта, след като гръмна сензационната новина, че шефът на НЕК е ангажирал България със строежа на централата, без да е оторизиран за това.

  Какво е това – абсурд или игра зад гърба на българския народ, пита Елена Никлева в гледната си точка:

  Значи всичко вече е предрешено и България ще стане първата държава в Европейския съюз, която ще строи руска атомна централа? Няма да има мораториум след Фукушима, както обеща правителството? Няма да има референдум за АЕЦ Белене, както предложи президентът? Няма да има преразглеждане на проекта, както поиска ЕК?

  Енергиен театър на абсурда

  Докато българското обществено мнение бе обърквано с противоречиви сигнали буквално всеки ден, се случи най-изненадващият, най-абсурдният вариант – едва ли не по грешка, без да е оправомощен за това, директорът на държавната компания НЕК подписва обвързваща клауза, задължаваща България да подпише окончателното споразумение за АЕЦ Белене до 1 юни. После подписалият бива светкавично уволнен, но подписаното от него остава – ангажиментът на България да строи руската централа! Това театър на абсурда ли е, или водевил?

  Белене – първата руска АЕЦ на територията на Евросъюза

  Значи не ресорният министър, не министър-председателят на една държава носят отговорността за присъединяването на България към руския ядрен проект, а служител, който си е превишил правата и после е бил уволнен. Значи носещите отговорност си измиват ръцете и казват – АЕЦ Белене ще се строи, но ние нямаме нищо общо с това! Подписал го е друг. Някой, който не е имал право на това. Значи един директор може да подпише нещо, което не е съгласувал с началника си и така да определи съдбата на една държава?

  Нелепият български отговор

  Кой в България ще повярва на тази игра зад гърба на българския народ и на Европейската комисия? Енергийната политика на една страна се определя от най-високото правителствено равнище. Канцлерката Меркел направи завой след аварията във Фукушима и наложи мораториум върху по-рано взетото решение за удължаване живота на ядрените реактори. В България бъдещето на атомната енергетика се решава с подписа на един директор?

  Това ли е българският отговор на катастрофата от Фукушима – обвързването със строежа на атомна централа в земетръсен район, при това руска централа, от служител, превишил пълномощията си? Значи на 1 юни договор с руснаците ще има, независимо какво ще покажат експертизите по сигурността и оценката на риска. АЕЦ Белене ще се строи без дебат и без допитване до българското обществено мнение. Едва ли може да има по-голяма арогантност към собствения народ.

  Bye byе, Eвропа! Здравствуй, Москва!

  На България бяха нужни десетилетия, за да се присъедини към ЕС и НАТО. Извършваха се болезнени реформи, изпълняваха се критерии, отваряха се и затваряха глави в преговорните процеси, развитието на страната бе обект на мониторинг и критичен анализ. След целия този труден и продължителен процес на прозападна ориентация, буквално в един миг, с един подпис, страната се преориентира към руската атомна енергетика. Няма защо да се заблуждаваме – за всички държави-бивши съветски сателити обвързването с руската енергетика е геополитическо решение. Фактът, че тъкмо в България ще се строи първата руска АЕЦ в ЕС е достатъчно показателен.

  Грижа ли ги е българите?

  Пита се: защо българското обществено мнение позволи да бъде разигравано? Защо на протеста срещу АЕЦ Белене излязоха само 300 души? В Германия срещу ядрената енергетика демонстрираха 250 000 души. Какъв е изводът от фарса Белене? Че всеки народ има управниците, които заслужава? Или медиите, които заслужава? Или енергетиката, която заслужава? Или бъдещето, което заслужава? Какво завещание за бъдещите поколения е АЕЦ Белене?

  Фукушима показа, че ядрената енергетика е неуправляема дори за високотехнологични нации. Няма никакви гаранции, че дори днешните съвременници да оцелеят, децата ни не са застрашени от ядрен инцидент. Българите вече не си купуват руски коли, но ще завещаят на децата си руски атомни централи. Оказа се, че бъдещето на една страна може да зависи от един “неоторизиран” подпис…

  Автор: Елена Никлева, Редактор: Александър Андреев

 29. На Иво Инджев и другите останали родолюбци… Прочетете в блога на Паула Лайт “Пожарникаря и перачката” ……..!!!???!!!?? На 27 години съм .. Време е да се събудим… Ние сме 19-ма приятели момчета и момичета, безкрайно обичащи Родината си БЪЛГАРИЯ… Къде и кога ? ВРЕМЕ Е.. Има още много млади хора готови на саможертва…. Нека не се страхуваме….

 30. Стига с този Краси Първанов, стига с това подписано споразумение между две стопански организации /НЕК и Росатомдрън-дрън/. Става дума за Договор между две суверенни държави, едната от които – член на ЕС и НАТО. Има ли последната Правителство с Премиер, има ли Народно събрание /че няма президент стана ясно/?!
  Има ли в Народното събрание представени политически сили на антикомунистически позиции, отстояващи националната ни независимост от имперските апетити на Путинова Русия, изповядващи западноевропейски ценности?! Има ли?! Къде са?! Защо се правят на разсеяни?! Какво чакат?!
  За какво са в Парламента?! Когато съдбата на България е заложена на карта!!!

 31. Много точно,прозорливо и далновидно казано.г-н Прахов.Разбира се,тогава и прах няма да остане от нас!

 32. В най-добрия случай се очертава Австрийския вариант за България – построена АЕЦ без да влезе в действие. Жалко, вече ще си имаме паметник на червената олигархия.

 33. Предлагам на гражданският инициативен комитет да обяви извънредно гражданско положение в България-ЕС .Нека не забравяме, че ЕС е на гражданите от Европейският съюз, нека не забравяме че сме по силни, от тираните в България, нека най после се решим да освободим Българското си отечество, от руското робство.

 34. Отричането или въздържанието от приемането на очевидния факт, че съветският болшевизъм, заедно с неговите метастази и превъплъщения, е специфична, особено уродлива форма на мафия, е една от причините да я докараме дотук. Втората причина е нашата заробеност от националната ни, грубопрактична традиционалност в техниката, която все по-безнадеждно ни дистанцира от проспериращия свят и неговите критерии за нормалност на живота. И третата причина е нашата неспособност си направим действени изводи от убийствената очевидност на първите две причини заради неразбираемата, гнетяща илюзорност да си градим подобряващо се битие върху подобна основа. Не вярвате ли? Тогава кой друг народ, освен нашия, не би изпратил в лудницата хора, поставящи на дневен ред уникалната дилема: “Руски ядрен ток или осветление на свещи”. Освен ако в България за лудница не се приемат разновидностите на държавното управление. Предлагам да свалим онзи с шмайзера от известния вече в цял свят паметник посред София и да сложим там новия Альоша – Красимир Първанов. Не знам само дали и каменният партизанин би желал да го прегърне “по братски”. О, неразумни и слабоумни, както беше казал някой…

 35. “Господин Кирилов, нима не забелязвате, че тук бъпросът за ядрената енергия е на втори или трети план! За ефективността и целесъобразността на ядрената енергия трябва да се разговаря, но не сега. Сега е застрашена България!”

  Posted by Ясен Прахов | април 6, 2011, 14:46

  :::::::::::::::::::::::::

  Е, анджък, де… Затова казвам, че вървим към самоунищожение.
  Вие как го разбрахте?

 36. Ти целия разплут от алчност си,
  о родна рубладжийска гад,
  и твойте електрични фокуси
  радиационно пак мърсят!

  Че всяка вечер теменужена
  рискуваш нашите деца
  зарад реактори спаружени
  да имат светещи лица.

  Русия дълго ни е лъгала,
  изсмуква сетния живец
  и ето ни – стоим във ъгъла
  а ти пробутваш ни АЕЦ.

  С какво ще плащаме масрафа ти
  о АЕЦ, лаком за пари,
  а към безродните Първановци
  любящ от ранни младини?

  Пред руските мераци рубладжии
  разтварят задник щедро те
  а интересите ни български-
  тях кучето да ги яде!

  И тръгват те през медии купени
  енергетично лъжещи лица,
  защото знаят – ний сме лумпени
  и любим руските неща.

  Ти целия разплут от алчност си,
  съветско-рубладжийска гад,
  и твойте монополни АЕЦ-и
  отново атомно гърмят!

 37. „Само в България руското ядрено лоби тържествува, а самообявилият се за главен енергетик на десетилетието президент Първанов лицемерно зове за референдум, играейки с белязани карти. Борисов съзаклятнически с него пасува докато външният министър Младенов почти псува – нарече тази сутрин “боклук” уволнения от Трайков вероломен бивш шеф на НЕК Красимир Първанов.”

  Имам тежкото предчувствие, че отново ни показват летящо оригами. Докато то се рее във въздуха, а ние като, досущ, изкукали следим волността му, някой, или някои, по-точно „ония” с недовършено средно, а може би основно образование, с лекота изпълняват високохонорарните си задачки. Постановката е ясна – театърът на абсурда се възприема, с адекватността на дрогирания. Да, на дрогирания български нещастник.
  Да поясня – няма разумност в такива правила, лобита, детски обяснения и хороводност за случващото се в БГ. Има шарлатанска измама с участие на високопоставени /за съжеление от нас/ хора на високите постове, отлично изпълняващи ролите на съвременно действащи лица от пиесата „Двадесет години преход, безкрай”
  И Младенов, и Трайков, и Дянков, и Найденов, всеки в своя ресор, ми напомнят Кобурга, със старовремския си и твърде съвременен, бих казал модерен нихилизъм. Не вродения, а , „научно-приложен”, меркантилен, отвратителен, унищожаващ последните запазени добродетели в странния, непознат дори за Европа, български ген.
  Договорът-споразумение, не е подписан от съименника на президента. Подписан е от СТРАХА и БЕЗОТГОВОРНОСТТА. С бездействието на всички депутати и министри, включително Борисов. В отчаянието си бих го приел като акт на безизходица. Но като нагла, вероломна и убиваща бъдещето на България измама – никога!

 38. @ D.N.
  Г-н или Г-жа, Вие противник или защитник сте на АЕЦ “Белене”,или вероятно “АГЕНТ ПРОВОКАТОР” внедрил се сред хората, които изповядват демократични принципи и проевропейска десна ориентация? По какъв повод и по какъв принцип Вие определяте ИВАН КОСТОВ за виновник (и от Вас посочен на първо място)за случващото се в момента, след като и за най-невежия (надявам се да не сте от тази категория) е ясно, че лично той и политическата сила към която принадлежи, са най последователни защитници на националните интереси на България и противници на този проект. И моля Ви се престанете с тези примитивни методи, да промивате мозъците на хората “че и едните и другите са маскари”, колкото и изненадващо да ви се вижда (а може би и за Ваше съжаление),че и в това правителство има честни и почтени министри. Това все пак вдъхва някаква надежда да се преборим с петата колона и враговете на държавата ни.

 39. “1-Това е повече от пробив в националната сигурност. 2-Това показва, че в държавата Има Група от хора, която се противопоставя на волята на българския народ”, каза още Николай Младенов.

  “Това е недопустимо. Дали има заговор или корупция предстои да установят съответните служби. !!!За мен е недопустимо и сигналът към обществото трябва да е категоричен – подобен тип поведение не може да се позволява в никоя държава!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”, каза Младенов.

 40. Имам само едно допълнение към статията: Компира вече не мълчи. Отново издърпа ушите на палавия Трайчо, заяви, че всичко си е съвсем наред и въобще оттук следва, че Трайков и Младенов трябва да си ходят… Много объркано стана май.
  http://www.focus-news.net/?id=n1511081

 41. Ако погледнем от друг ъгъл нещата, ще видим, че България прави безплатен (не за нас българите обаче) ПР на ядрената енергетика в световен мащаб и то в един много труден за нея момент. Много политици, дори и на запад ще си затворят очите само и само да има прецедент след аварията във Фукушима. Да не говорим за ядрените лобита по света.

 42. Ке те прашам нещо, ама нека отговорот да е “да”! Ке го игра ли наш Кръсте царот?

  Така “помолил” Борис Сарафов директора на един софийски театър за брат му Кръстьо. Ще попитате какво има общо това с темата? Има, има!

  В http://www.dnevnik.bg са публикували стенограмата от днешното (6 април ’11) заседание на кабинета. От нея става ясно поне едно, ама най-важното:
  Борисов казва: “Идеята ми е била, че финансово-икономически проектът “Белене” трябва да бъде защитен именно затова дали е изгоден или не да се произнесе консултант (HSBC Bank – ред. моя), който е избран с конкурс.”

  След това по-долу в стенограмата:

  “Когато е финансово-икономическа тема, когато наемаме един от най-мощните консултанти, когато става въпрос за милиарди евро, затова именно съм наел в правителството най-добри експерти от типа на Дянков, Трайков, и може би всички около тази маса.”

  Дотук добре. Ама накрая:

  “Този договор сме го заварили по този начин направен, близо две години ние се мъчим да го изправим и да го приведем в някакъв ред, за да може заровените стотици милиони там, в края на краищата да не отидат в гьола. Това правим.”

  E това не е добре! Как ще изправите един изначално крив договор г-н Борисов? Или за да не отидат “заровените стотици милиони в гьола” ще му намерим приложение. Като например си направим една АЕЦ. Ама нали сме наели консултант, а вие се изказвате априори, че го “изправяме”?! А консултантът ще се изкаже по финансово-иконимическите показатели. Дали ще вземе впредвид и сеизмичните?…

 43. Всъщност “АЕЦ” вече “гръмна” а ако до петък и след тази дата,премиерът не спре със свои “етюди” Първанов ще си го върне след”тези” на финансовия,
  военния,външния министър ,а Европа
  ще спряга глагола презирам,както
  казва Иван Костов.Идва и неговото време,да мисли бавно,защото България бърза разпъната на кръста!Ако Дянков не му сервира “Westinghouse”,докато Барак Обама търси почетен пост за един полковник в Африканския съюз,
  ще е най-добре,да знае къде ще се дене!

 44. “А от турско робство ще ни избави цар Александър от Русия”, “Преклонена главица сабя не я сече”, изучаване на Андрешко като “борец за свобода”, комсомолци, “шестаци”, чалга, “свободни” медии, пожарникари и много други причини да сме това, което сме. Утре др.Гоце може да ни обясни колко важно е да съхраняваме по един буркан с ядрени отпадъци до бурканите с кисели краставички. И това ще направим.
  Рано или късно ще се скъса протритото въженце с ЕС и ще си останем само с “любовта” към Русия и с нейните ядрени и политически отпадъци.
  Да ги изметем или ние да се омитаме!
  Кой е Джон Голд?

 45. ЕТО ТОВА СА ХОРАТА И СИЛИТЕ,КОИТО ТЕГЛЯТ БЪЛГАРИЯ В РУСКАТА ГУБЕРНИЯ. ДВЕС БЯХ МНОГО ОЗАДЪЧЕН ОТ СЛУЧВАЩОТО СЕ, НО СЛЕД ТЕЗИ ДУМИ НА Р.П. ВЕЧЕ СЪМ СИГУРЕН КЪДЕ Е ИСТИНАТА! ВЕЧЕ Е ЯСНО КОИ СИЛИ КОМАНДВАТ-ВЕЧЕ Е ЯСНО КОЙ ДЪРЖИ Б.Б. ИЗКЪСО! СЛЕД КАТО цАРЯ БЕШЕ ВЪРНАТ ОТ ДеСетките, СЕГА И Б.Б. Е ВЕРБОВАН ИЛИ ИЗНУДЕН ОТ ТЯХ:
  Готов съм да помогна на премиера Борисов да излезе от патовата ситуация. Борисов и президентът могат да излязат много силни и да изведат силна България. Това заяви в интервю за Информационна агенция КРОСС бившият вътрешен министър и депутат от КБ Румен Петков по повод скандала около АЕЦ „Белене” и поставен ли е в патова ситуация премиерът Бойко Борисов.
  „Красимир Първанов не може да бъде уволнен от министъра си защото неговият принципал е Българския енергиен холдинг и това показва, че Борисов трябва да уволни веднага Трайков. Трябва да е пределно ясно, че Трайчо Трайков работи за чужди интереси и то срещу българското общество. Тези интереси обслужват една американска кочина, наречена „Марица 1″, заяви Петков.
  Според него е абсурдна публикуваната в някои медии информация, че Валентин Златев е заявил на премиера и Дянков, че ще ги постави на колене, ако бъде изключен от преговорите за АЕЦ “Белене”: „Златев е един държавнически мислещ човек и аз трябва да кажа веднага, че тази кампания, която се развива срещу Лукойл, тя всъщност е срещу нас самите”.

 46. Ето затова, уважаеми Инджев, е необходимо да се намеси ДАНС и да ракрие 5тата колона, ако въобще има ДАНС:
  ” …руският енергиен министър Сергей Шматко обяви, че заседанието на икономическата комисия е съкратено и вместо два дни разговорите ще продължат само един. Той мотивирал решението със спешен ангажимент, заради който трябва да пътува в чужбина. От делегацията на Трайчо Трайков демонстрираха спокойствие и дори подхвърлиха, че така ще бъде спестено ценно време.

  Сред местните експерти обаче се прокрадва напълно противоположното мнение. Според кореспондента на БНТ в Москва източници от високите етажи на руската енергетика са признали неофициално, че съкратеното време за разговори всъщност е форма на политически натиск, който да постави в неудобна позиция Трайчо Трайков и българските му колеги….”
  ИЛИ КАКТО КАЗВА РУСКИЯ ПОСЛАНИК-ТОВА Е В НАШ ИНТЕРЕС, АМА КАТО НЕ ГО РАЗБИРАМЕ С ДОБРО-ЩЕ СТАНЕ С ТОЯГА

 47. Тази безлична и аморфна маса наречена български народ ще продължи да дреме обичайния си сън.От него не може да се очаква нещо. Медиите са под контрола на петата колона и те моделират общественото мнение в каквато си посока искат. Единственото спасение може да дойде от една намеса на ЕС, който да наложи мораториум върху строежа на АЕЦ с ненадеждни технологии в земетръсни райони на територията на ЕС. Струва си съвременните български демократично мислещи политици и интелектуалци да поискат това от Европа.

 48. Присъединявам се към мнението на онези, които виждат в масовите граждански протести единствения начин за предотвратяване поредното поробване на България. Нека да постъпим като в развитите граждански общества в арабските страни – масово на протест! Ако не сме способни на това, значи заслужаваме участта си – светът просто ще забрави за нас.

 49. КАКВА НЕВЕРОЯТНА ИРОНИЯ И ТРОЯНСКО ПОВЕДЕНИЕ – РУСКИЯТ ПОСЛАНИК НИ ОБЕСНЯВА КОЕ ДОБРО И КОЕ НЕ – НА ДЪРЖАВА ЧЛЕНКА НА ЕС И НАТО. НЯМА ТАКИВА СМЕШНИЦИ КАТО НАС. СРАМУВАМ СЕ

 50. Днес стана категорично ясно,че Дянков също е руско мекере,което играе по свирката на червената мафия. Дълбоко се съмнявам и в “русофобството” на Младенов и Плевнелиев. Разиграват театро на ниво селска седянка. От друга страна очаквам по категорична реакция от страна на Синята коалиция с искане на оставки и заклеймяване на правителството. Очаквам също какви ще ги сдъвче посланик Уорлик,чието поведение на защита на кабинета през последните месеци надмина разумните граници. Също така очаквам мъдрите слова на Вилфрид Мартенс или някой друг от ръководството на ЕНП,които зорлем вкараха обявиха Герб за “дясна”.

 51. Бойко Борисов наруши собствена си заповед заради сватбата

  Шефът на “Лукойл България” Валентин Златев се ожени като арабски шейх. Тържеството се състоя на 28 април 2007 г. на обяд в Националния исторически музей. Кум на сватбата бе собственикът на руската компания “Вим-Бил-Дан” Гавриил Юшваев – номер 77 в световната класация на богаташите с капитал 700 милиона евро.

  Бракосъчетанието извърши лично кметът Бойко Борисов. Заради ВИП-сватбата генералът наруши собствената си заповед да не се изнася печатът от Ритуалната зала и го положи в резиденция „Бояна”. Огромна шатра бе разпъната под открито небе в двора на резиденцията. За наема й Валентин Златев платил 21 000 лева. 150 000 евро му струва булчинският тоалет, поръчан в Париж и обсипан със 700 кристала “Сваровски”, а сватбеният му подарък за Люба бе яхта “Ферети” за 3 милиона лева.
  незнам до колко може да се смята информацията за достоверна но попаднах на нея http://www.zemedelskozname.com/Antonoff/Zlatev.htm в този сайт и реших да я споделя…иначе трябва да се излезе на протест и то скоро…броя е без значение…пилците ги броят…все пак 300 спартанци спасяват Гърция от персите…защо не 300 българи да спасим България от СССР…

 52. В момента плешивия слуга на “свободната медия” бтв прави стрхотно предаване как ще се чисти България по инициятива на същата медия.В деня в който държавата ни беше закопана два метра под земята с проекта Беле-НЕ “видния” патриот обещава да чисти Борисовата градина.Иначе за някакъв си там строеж на някаква си АЕЦ няма какво да го коментира.Имам някакво предчуствие че точно той може да бъде изненада за предстоящите избори,но това е само предчуствие.

 53. Революция, революция и пак революция. Ако и това проспим сме загубени, бъдещите ни деца са загубени, техните деца и техните деца и т.н. до края…

 54. Господин Кирилов, ако не съм Ви разбрал правилно, моля да ме извините.

 55. Подкрепям предложението, на Друг Иво- триста българи да спасим България *от СССР-русия*.Предлагам да започнем мирното освобождение на България с граждански протест пред президентството, на *руският таен губернатор* и президент на *руската република* в България.Надявам се имено там *пред гоцевото президентство* да се съберът, тези триста Български Юнака, които ще спасят България, от *днешното руско робство*.

 56. И Би Ти Ви е Червена Медия. Спекулативните игрички на Красимир Гергов с ПроБГ, Ринг и БТВ струват на данъкоплатеца над 10 милиона лева за период от 12 месеца. 520 човека работеха в двете фирми. От тях 400 сега са съкратени. Всеки от тях в момента получава средно по 2000 лв/месец от борсата. Само да си поиграе батко и да изпере парите си..
  В Китай такива като него свършват на стадиона… А тук – в Кан и Ница.

 57. Забравете вече какъв е въпросът:
  -австрийски?
  -белот с белязани карти?
  -сватбено увеселение с верни отбори и импресии на разсънени мчинистри?
  -карднален?с разсънени премиер?
  -или епохален?на пробуден народ за завой надясно?
  Иде реч за тежката дума на народа!
  Вече не приканвам и стопанина на блога да премисли внимателно до 1 май!
  Пред мисълта Бог ни е направил равни!

 58. В момента ни предават бе хора какво е това нещастие ? Някой от блога в коментара си беше написал : Белене – първата руска АЕЦ на територията на Евросъюза

 59. Както винаги,насред цунамито с лошите новини и кръшни циркаджийски скандали,в един ъгъл на сюреалистичното ни политически, икономически, финансово, кризисно и т.н. ежедневие се прокрадва и 1 относително добра новина – МАСКИТЕ ПАДАТ!Не че някой мислещ не е бил наясно, но все пак говорим за масата от наскоро преброеното народонаселение.

  Може пък да попрогледне още някой, стига да има адекватни, упорити, целенасочени усилия от страна на мислещите, можещите, знаещите. Значи остава да решим как да го направим.
  Давайте идеи и да обсъждаме

 60. Уважаеми Инджев,
  всичко, което се случи през последните дни си има логично обяснение извън емоциите:
  при идването си преди 10 г царя върна на средния етаж на властта всички червени ДеСе или червени партийни кадри, после при тройната коалиция това статукво, преди това нарушено от Костов, се затвърди на всички нива – в тази обстановка изгря звездата на Б.Б. Отблизо ДеСетата и олигарсите следяха развитието му и възпитанието му. Игричката беше ясна, когато Б.Б. можеше да спести втория мандат на Г.П. , Но се отказа или го отказаха-отказаха го тези, които и сега искат да го накарат да сътрудничи с Г.П. и росатом. Откакто взе властта Б.Б. Не смени много от важните и ЛОЯЛНИ на Г.П. важни шефове. А там, където ги смени, под тях остави червената средна административна класа непокътната. Точно този среден червен ешелон на властта СЪБОТИРА всеки ход на ГЕРБ извън “правилния път към Москва”. И всеки път този спящ партизански ешелон се събужда, когато Бойко си помисли да скочи на Г.П. или на интересите на големия Шлем. Тези партизани подриват винаги обстановката с флашки, скандали и вътрешноадминистративна съпротива, когато се Забележи сближаване межде ГЕРБ и Синята коалиция, а си траят и искат да помогнат, когато трябва да се сближат Б.Б. и Г.П. Целта на тези партизани е – да не се допусне сближаване на Синята коалиция д Б.Б. защото сините знаят най-добре как да поразят спящите партизански клетки. Целта им е да наложат енергийната зависимост от Русия, която гарантира политическото им бъдеще (парите са власт). Целта на ДеСетата е когато си тръгнат НА СМОИТЕ МЕСТА ДА ОСТАВЯТ БОДРА СМЯНА СЕБЕПОДОБНИ, които нямат досиета, знаят езици изглеждат модерни, НО СА БЕЗПРЕДЕЛНО ЛОЯЛНИ НА СТАРИТЕ СИ ПОКРОВИТЕЛИ И РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ. Тези деца нямат досиета, но като се приберат в къщи си говорят на другарю. Това е уважаеми Инджев. Нещата не са добри. Засега

 61. Б.Б. просто спаси кожата си.
  Това е най-скъпо изтъргуваната овнешка кожа в историята . Овцете могат да се гордеят.
  Другите да помислят, защото идват избори.

 62. Г-н ДАКАР,от Стамболов насам,никой не събрал исторически кураж,за да се изправи срещу собствена и привнесена
  вътрешно-администартивна политическа система.
  То аджеба и затова е само един за повече от 100 години.На малките народи и такъв исполин,им е много за век!Засега-/то/ не върши работа,ако е като метеорите “ФАУ 1” и “ФАУ 2” на фюрера.
  А вярата,труда и постоянството не са измежду силните черти на “републиканските елити” и още по-малко н а “пленумни” и “конгресни” п о ж а р и!
  Имаше шанс за нова преломна стъпка преди привикването на доклади в Москва още в началото през май 2010 г.,но сега и да си скъсат за каквото се сетят,им остава само да четат “Мъртвите сибирски полета!”

 63. :)Благодаря Ви г-н Инджев за прекрасните статии,които пишете 🙂

 64. Все по-отчетливо се вижда че РУСКАТА ТРОЯНСКА КРАНТА явно и целенасочено дърпа в обратна посока и това въобще не са «магарии» а откровен САБОТАЖ на целите на ЕС, както правилно се изразява Дакар.
  Това означава че гласовете на доста ЕС политици които призовават за «БГ вън от ЕС» ще стават все повече, ще се чуват все по-силно и ще се подлагат на обстоен анализ с последствия които са лесно предвидими – ЩЕ ИМА НАМЕСА НА ЕС, за «успокоение» на тия които единствено това очакват.
  Тъй като борбата с подобни паразитиращи организми започва като им се изключат средствата за препитание, което видяхме че ЕС започна да прави, то следващата намеса на ЕС би трябвало да бъде дръгливата кранта която не ще да дърпа в посоката предприета от ЕС да бъде разпрегната и оставена на пътя да си разиграва сама каквито си иска магарии ако дотогава не е хвърлила петалата.

  Ако и това не е достатъчно «успокояващо» за народонаселението, да го успокоим с европейския превод на една негова пословица – «Трай кранто за ядренозелена радиоактивна трева (и евтин руски ток) !!!»

 65. Уважаеми ЛАО ТЦЪ, изборите по правилата, на руската република в България са последният предпазен клапан, на тази криминална република в България.Затова е време, временно гражданско правителство на България да обяви властите, на руската република в България извън закона. Господин ИНДЖЕ(В),защо гражданският инициативен комитет закъснява да ти предложи, да съставиш временно гражданско правителство на България?

 66. (Към ЯСЕН ПРАХОВ)
  да! Точно така е. Моето мнение се покрива напълно с Вашето. Повелята на днешния ден е Родината ни да успее да предотврати политическото и икономическото заробване от страна на Русия!

 67. Европарламентът отхврли искането за мораториум върху строежа на нови реактори. Уважаеми г-н Инджев, надявам се това е достатъчен отговор, че в Европа не се “случва друго” от България.

 68. Че трябва да строим атомна централа, трябва! И е тъпо все да гледаме „Вуте да е зле”, и е тъпо все да ближем нечий …… (в случая- на бледоликия брат), ОСВЕН АКО НЕ НИ ПЛАЩАТ ?.. Не бива да толерираме твърде уродливата форма на „журналистика”, чиято цел е рушене, всяване на омраза и забвение, и в резултат – предателство към националните интереси. Разбира се, централата ще се строи не от журналисти и ще се съобрази със всички изисквания. Е, малко ще е трудничко, защото къде по-лесно е да рушиш, но ще го превъзмогнем!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.