АЕЦ “Белене”- двигател с (външно)политическо го(во)рене

На учредяването на партията ГЕРБ нейният патрон Бойко Борисов изстреля забраната към учредителите да говорят за първия човек в държавата президента Първанов. Само той имал право. Сега пък премиерът Борисов иска да забрани политическото говорене за АЕЦ “Белене”. Така рече той вчера, 6 април, в Народното събрание.

Забраната обаче явно не важи за говорителя на България Юрий Исаков. В интервю за ИТАР-ТАСС той декларира, че АЕЦ “Белене” е 100 процента изгодна за България и с това не остави и процент съмнение кой е арбитърът в лютия български спор за и против руския ядрен обект.

Изцяло политическа, при това и външно и вътрешно, беше и реакцията на министъра на външните работи Николай Младенов. Сега и него ли ще го уволнява шефът на руската компания “Лукойл” Валентин Златев( който беше изобличен от заместник – министъра на икономиката Марий Косев, че се меси в преговорите за АЕЦ “Белене”)? Правешкият олигарх Златев публично се подигра на министър Трайков, че не можел да смята, а сметката за тези нападки Борисов потърси не от Златев, а от Трайков. Вече заплашва да уволни министъра на енергетиката, икономиката и туризма и го унижава, като отмени заповедта му за уволнение на негов подчинен.

Младенов отиде много по-далеч от Трайков в оценката си за деянието на Красимир Първанов, подписал през главата на началника си договор с Русия като шеф на българската(?) НЕК. Външният министър окачестви това своеволие като “ нарушение на националната сигурност” , а самия Красимир Първанов нарече “боклук”. Гневът Борисов обаче се стовари единствено върху главата на Трайков и подмина далеч по-острата позиция на външния министър.

Борисов не веднъж се е хвалил колко добър избор е направил с Николай Младенов като външен министър. Явно му е трудно сега да вземе толкова остро завоя и да го обяви за слаб ученик, когото наказва пред черната дъска с пръчката на последното предупреждение за уволнение, както направи с Трайков. Но Младенов, вместо да се смири, предизвиква още един важен приятел на Валентин Златев на върха на държавата – другия Първанов, родом от Сирищник. Външният министър не само се кани да заобиколи отказа на президента да издаде указ за отзоваване на посланиците с досиета, като ги командирова служебно в София, но и репликира Първанов за претенцията му да си приписва заслугата България да е в НАТО. В интервю за в. “24 часа” Николай Младенов припомни епистоларната любов между Първанов и Милошевич. Припомням и аз:

“До Слободан Милошевич,
председател на Социалистическата партия на Сърбия
Уважаеми другарю Милошевич,
Бих искал да доведа до Ваше сведение позицията на БСП относно последните събития в Косово. Ние отхвърляме подхода на двоен стандарт и едностранно обвиняване на Югославия за създалата се ситуация в Косово… Парламентарната група на Демократичната левица декларира желание Народното събрание да приеме решение за неучастие на България във войната – нито пряко, нито косвено. Ние разглеждаме предложението за предоставяне на въздушен коридор на НАТО през България като много опасно за националната сигурност и за Балканите. Наивно и безотговорно е да се смята, че приобщаването към НАТО е гаранция за националната сигурност. Това би било авантюристично решение… „
Георги Първанов,
председател на Българската социалистическа партия“.

Това е писмото, изтекло в медиите година преди Първанов да си смени позицията след една скандална среща в кабинета на президента Петър Стоянов с представител на германските социалдемократи ( описал съм я в книгата “Президент на РъБъ”), на която германците заплашват българските другари, че ще им спрат субсидирането, ако продължават да бойкотират общоевропейската политика по кризата в Югославия. Както се вижда, правилото, че политиката и парите са неразривно свързани, важи с пълна сила за др. Първанов, който като лидер на обеднялата по онова време БСП е взел “правилното решение” срещу определена сума (макар никога това да не стана известно извън аудиторията на книгата “Президент на РъБъ”).

Време е да бъде спряно не политическото говорене за най-големия и опасен за България проект, а политическото лицемерие по този повод. АЕЦ “Белене” не е чисто икономически въпрос- не е такъв за България, още по-малко пък за Русия, която намира за страшно важно да инвестира милиарди в пробив в европейската енергийна отбрана срещу руската инвазия, при който стратегическият ефект ще бъде светкавичен, а икономическата възвращаемост остава абсолютно неизвестна величина с хоризонт от десетилетия напред.

Ако Борисов беше принципен в отрицанието на стратегическия и политическия аспект на АЕЦ “Белене”, трябваше незабавно да приложи същата публична репресия и върху външния си министър заради политическите му оценки по темата. Но и това ще стане – ако му “подскажат” лобистите на Русия, които бяха достатъчно влиятелни да вкарат ключов министър в кабинета и дори бяха на път да внедрят троянския си български кон в европейското правителство в Брюксел (подробностите – в книгата “Течна дружба”).

60 мнения за “АЕЦ “Белене”- двигател с (външно)политическо го(во)рене”

 1. Иво,
  бих се радвал на острия ти език повече.

 2. “…заместник – министъра на външните работи Марий Косев…” Имате техническа грешка – Марий Косев е зам министър на икономиката, енергетиката и туризма.

 3. едно уточнение г-н Инджев:
  Марий Косев е заместник на Тайчо Трайков, не на Младенов

 4. Помните ли, че когато България започна да кандидатства за НАТО и ЕС, от Русия се надигна вълна от негодувание. Тогава от БСП заклеймяваха по всички начини тези еретични идеи. Първанов казваше, че за ЕС би могло да се помисли при определени условия, но за НАТО – никога! По едно време руската съпротива срещу нашето кандидатстване за НАТО и ЕС изчезна, а от БСП взеха да стават първи европейци и натовци. Един поглед от днешния ден назад ни дава ясна картина какво е станало тогава. Руснаците са си дали сметка, че им е много изгодно ние да влезем в НАТО и ЕС и така те да имат своя вярна агентура в тези организации. Естествено е, че и всеки икономически пробив, който искат да направят в ЕС, ще става чрез нас. АЕЦ Белене, Южен поток и Бургас-Александруполис имат огромно значение за тях. Ние дори не можем да си представим какво значение имат. Те биха платили каквато и да е цена, само и само тези безумия да се реализират, така че руската Пета колона в България сега е мобилизирана направо на война. Те не си представят ход назад. Тежкò ни и горкò.

 5. Ако и сега не се вдигнем, не сме българи…

 6. Че защо трябва да остава по-назад от хамериканския? 🙂
  Светулче

 7. И все пак, представете си, че се сбием със Русия. В историята всичко се случва, тогава на коя страна трябва да бъдем? На българска или на руска?

 8. “Да се спре политическото говорене”, когато се решава проблем, засягащ междудържавни отношения е нонсенс и пълна тъпотия!
  В руската Дума беше приет закон, съгласно който след 2020 година се забранява всякакъв внос на отработено ядрено гориво и ядрени отпадъци на руска територия!
  Имам три въпроса към “пожарникаря” Борисов и всички апологети на идеята за реализация на АЕЦ “Белене”:
  1. Това решение какво е – политическо, икономическо, техническо /експертно/ или някакво друго?
  2. Къде ще си “врем” отработеното гориво и ядрените отпадъци след посочената година – в Банкя, в Сирищник или някъде другаде?
  3. Как ще се отрази “руската забрана”на цената на ел.енергията, произведена в АЕЦ?
  Ако “експертите” на Борисов /во главе с Аксаков и Златев/ се окажат затруднени от въпросите ми, моля за помощ г-дата Касчиев, Котев и Хиновски.

 9. Ако Бойко махне министър Трайков, така той САМО ще докаже, че е близък до Гоце и Русия, а в същото време е против националните ни интереси !
  А това, че Дянков трябва да бъде махнат възможно най – скоро, е повече от ясно и не е необходимо да се коментира !
  Това, което ясно се вижда, е, че министрите Цветанов, Н. Младенов, Трайков и Т. Младенов си вършат много добре работата и се водят от истината и защитата на националните ни интереси !

 10. Все си мисля,че накрая ЕС ще наложи вето върху руския ядрен Москвич.Макар че цялата електроника и турбината ще са немски и френски,щом ще има и руска техника и особено руски мениджмънт-това е много рисково.

 11. Нямало разцепление в кабинета ?
  Напротив, има !
  Време е ГЕРБ да се разцепи и хората около Бойко официално да си се коалират с Гоце и Сергей, за да се знае кой кой е !

 12. Министър-председателят на Република България Бойко Борисов е човек с манталитет на селски бабаит и тарикат. Това, разбира се, не е нещо което би разтревожило нацията, духът на Бай Ганьо е жив и се радва на всенародна почит и оценка на човешките качества и достойства. Лошото е друго, министър-председателят на Република България, Бойко Борисов защитава чужди на нацията и държавата ни интереси. Това мое мнение го заявявам най-отговорно.

 13. ако костов управляваше, това нямаше да се случи, това и още много безобразия нямаше да се случат, сега стана ли ясно на някого защо толкова пари се похарчиха да бъде сатанизиран този мъж, стана ли ясно, че всъшност путин не иска костов, някой разбра ли, че по противно нещо от комунистите в бг са разочарованите седесари,

  гласуваш за бб, получаваш тодор живков

 14. Я има,я няма няколко дни,когато бе казано,какво може да се очаква след известното “бъзикане” във фейсбук или “twitter”/?/
  Признавам,че с т а в а малко и наопаки като в бракът:-най-напред раят,след това чистилището и накрая адът!!!

 15. Не ругайте рубаджията, родинопродавеца борисов. Той, освен да дуе бузки, да гледа “мъжкарски”, и да подвиква на “ти” на слугинските журналисти, които му се подмокрят само от това, че могат да му се слагат, за друго не става. Не и кгб-дс, които го създадоха. А двукраката биомаса / без никакво извинение /, която го изпрати във властта и която още си ползва “дъвката” Костов и Америка срещу прогресивното си оскотяване.
  Веднага след изборните резултати 2009 от герб са пращали смс-и до членовете си че осигуряват “държавна работа”. А всъщност още преди кампанията за всеки мислещ човек бе ясно, че това е поредният инженеринг на кгб, иначе казано ъпгрейд на ндсв–нещо, което споделих още тогава. Което не попречи почти две години да се следят и товарят с очаквания / дори и в този блог / всяко репчене и мерене на мускули с президента с надежда за потвърждение на абревеатурата си ” европейско развитие на България”…
  Е, вече стана съвсем ясно за какво е бил циркът.

 16. Към DN
  И с малкото думи постингът Ви казва всичко. Моите поздравления!

 17. Тъй като подозирам, че Борисов играе игра, то е напълно вероятно Трайков да е основна фигура в тази игра и да бъде човекът за президент на Герб. Младенов не става, защото е 72-ри набор.
  Както споменах преди седмица в един друг коментар, вероятно Борисов тупка топката и шикалкави, понеже е в сложна ситуация и зависимости (днес г-н Дайнов използва същия термин, може би чете блогът и коментарите).
  В момента Трайков има уникалния шанс да бъде хем от ГЕРБ, хем непокорното момче, на което симпатизират доста противници на Борисов.

 18. Често съм си задавал следния въпрос : Защо доц. Ал. П. беше очернен и злепоставен ?
  Разбрахме, че доц. Ал. П. ще се кандидатира за президент САМО при положение, че и Бойко се яви като кандидат – президент …
  Разбрахме също, че Бойко и Гоце имат общи приятели като В. Златев от правешкия кръг …
  Разбрахме и че Бойко, и Гоце често отсадят в един и същ хотел в Правец, който е собственик на В. Златев …
  След като разбрахме и че Бойко и Гоце имат едни и същи виждания и за АЕЦ БЕЛЕНЕ , сега възниква следния въпрос : Дали явяването на доц. Ал. П. като кандидат – президент няма да има същата цел, каквато беше целта на Доган със своето изкаване непосредствено преди изборите през 2009 г., когато той каза, че бил разпределял порциите в държавата ? Дали и ‘ омаскаряването ‘ на лоялния гражданин доц. Ал. П. и неговото явяване на президентските избори, не е пак ‘ патент ‘ на ДС ?
  А бойко казваше, че НЯМАЛ приятели … Да, бе , да !

 19. Да, прав сте, D.N., но за съжаление в последните 10 години ние вървим в обратната посока – имам чувството, че сме пак във времето на социализма, и много трудно ще излезем от него. Казват някои – “само хляб да има”, но само с хляб не се живее – имаше един такъв филм, руски май …

 20. Грозната истина е само една – строеж на Белене ще има! Бушонът Кр. Първанов “изгоря” по личното нареждане на Борисов, който отдавна е взел решението си и най-жалкото в тази ситуация е, че ЕК или ЕС като цяло, не може да въздейства върху решение за строеж на ядрени мощности, поради простият факт, че такова се взима от ядреният регулатор в дадената страна, т.е. каквото и решение да има от страна на европейска комисия, то може да бъде само пожелателно, но не и ефективно, в смисъл на забрана за строеж. Точно на това залагат и ребятата от Росатом, точно и затова гръмна много удобният бушон, който видимо от ТВ екрана, въобще не изглежда притеснен от каквото и да било!

 21. Това,че Георги Първанов е защитник на интересите на Русия отдавна не е новина. За жалост изглежда, че и премиерът Борисов се превръща в такъв защитник – очевидно той се съобразява с командите на руските олигарси и техните хора в България /Валентин Златев/, нехае за националните интереси на страната ни и е готов да плаши /а може би и да се раздели с тях/ непокорните министри като Трайков и Младенов.Жалко,поредният продажник.

 22. до Светулче
  Наистина ли не виждаш разлика между Русия и Щатите, и съответно посланиците им? Не разбираш, че можем да получим съвет от страна /Щатите/, която е по-напред от нас по пътя по който се движим, а не от страна, /Русия/,която изобщо не е тръгнала по същия път?
  Похвално щеше да е, ако руснЯците се опитваха да ги стигнат Хамериканците в играта, която се нарича общество, свобода и просперитет, а не само във военната област.
  Но руснЯците дори не бягат във същия коридор…

  Този коридор обаче не е нашият!
  Ладно?!

 23. Към Ultra: точно така е. А този “бушон” даже и не изгоря, оказа се автоматичен бушон. Щракна, но пак му натиснаха копчето и се оправи работата. А и да го уволнят, дреме му на …шлема. За благодарност ще го назначат изпълнителен директор в Лукойл за 10 пъти по-голяма заплата.

 24. Интересно ми е, как се чувства Ангелов, след като вече има достатъчно доказателства, че гоце и боце играят в един отбор, а неговите воински (поне дава такива индикации) напъни са просто неприложими в такъв тип игра?

 25. Кажете кога ще е протеста, стига с тоя Костов. Ако костов се беше оттеглил сега подкрепата за сините щеше да е много по голяма.

 26. Спомних си, че в ранните години на студената война, по времето на Сталин и Димитров, като деца ни караха да скандираме: “Ний не сме япончета. Нас не ни е страх от атомчета!”
  Не мислите ли, че този лозунг е много подходящ за сегашното време?

 27. (Към Ясен Прахов)
  Браво! Перфектен анализ на тези съдбоносни за българския народ събития! При това ни приеха в Европейския съюз набързо, без да сме изпълнили условията за членство по глава “Правосъдие” и без да сме реформирали съдебната система. Руската мафия бързаше да заеме позиции в Европа и това налагаше спешно да се настани в България.

 28. Уважаеми Инджев,
  след всичко станало тези дни е важно да се направи план за действие или по-точно противодействие.
  Мисля, че в този контекст е изключително важно да бъдат подкрепяни министрите Трайков и Младенов! Срещу тях вече виждаме, че се е изправила бесепарската руска подводница. Не трябва да оставяме тези министри да ги боксират някакви си безсрамни Р Овчовци, Р петковчовци, НЕКовци, Росатомци и други безсрамници. НИМА ПАМЕТТА НА БЪЛГАРИНА Е ТОЛКОВА КРАТКА та да не се сетят докъде я докараха първите двама и техния гоце?! Срещу безочието не може да се подхожда с култура и дипломация – тези продажни крадци на съвременна България трябва да бъдат преследвани за престъпления по служба! Това е за съжаление работата на Премиера – ЗАРАДИ КОЯТО НАРОДА ГО ИЗБРА! Народа гласува за Бойко защото ТОЙ обеща да се бори срещу БСП и ДПС и да не влиза в Никакви договорки с тях и гоце! ВОТЪТ БЕШЕ ПОДМЕНЕН! А сега е най-важното Синята коалиция да престане да се държи като салонна дипломация, а да организира всичките си ресурси в страната и като членка на ЕНП за да се противопостави на пълзящото русизиране – иначе с бездействието си ЩЕ СТАНЕ СЪУЧАСТНИК!

 29. Г-н ДРагулев,оптимизирането на изводите на Ясен Прахов от Вас,са нато мерило за др. коментар в блога,който бе загатнат вече КОЙ предпочете помръкването на многовековен символ на държавността,и охулен
  във вътрешнополитически план,за да може България,да придвижи про-атлантическата часовникова стрелка по-надясно,по-рано дори и от Турция,която,винаги е била много по-лоялна от една жгалка “троянска” кранта!
  Такъв трябва да бъде фарт в мъгливо, бурно море и съм благодарен и на двамата през рифове и фиорди!

 30. “Все си мисля,че накрая ЕС ще наложи вето върху руския ядрен Москвич.Макар че цялата електроника и турбината ще са немски и френски,щом ще има и руска техника и особено руски мениджмънт-това е много рисково.

  Posted by Гари Бекет | април 7, 2011, 15:15 ”

  Техниката може да е немска и френска, но ще се сглобява и монтира от няколко хиляди(~5000) руски специалисти. На тях заплати ще се плаща от НЕК /РБ/ и няма да са по 1000 лв. …
  Що ли се сещам за Жигулата? Италиански завод, италиански части, ама не беше ФИАТ. Но не монтажа е проблема. Въпросът е, че това ще са разходи, които не могат да се изплатят от произведената енергия, защото няма да има кой да я консумира на тая цена.

 31. Г-н Дакар, не е проблема че вота е подменен. Проблемът е, че пак ще се подмени! Ще се монтира нещо национално, демократично, социално, справедливо, патриотично, прогресивно, култово, харизматично, морално, традиционно, исконно… партия, движение, лидер, съвет, ….. и хората , ще клъвнат. Или още по-лошо няма да гласуват и така ще осигурят мандат на новоскалъпените политически роботи.
  Но по-лошото е, че хората не могат да отличат многобройните агитатори, разочаровани , неприемащи този или друг лидер….. скачали, пък се разочаровали и т.н. Хора които не е задължително да имат картончета, но са кукли в ръцете на онези дето са правели картончета….
  Дорде хората не започнат да порумяват и отсяват тецзи неща, вонън все ще се подменя. Защото докато има будали, ще има и мошеници!

 32. Като по млад(малък) съм ходил в Чехия, Унгария, наскоро и в Словакия. Винаги по някакъв повод е ставало дума за руснаците и отношението към тях. В началото ме учудваше ненависта или пренебрежението с което говореха за тях, после поотраснах и почнах да откривам причините за това. Сега ги разбирам напълно!

 33. БРАВО Г-Н ИНДЖЕВ!!! ОТНОВО (КАКТО ВИНАГИ) ТОЧНО В ДЕСЯТКАТА!!!

 34. Г-н Борисов, прав сте, но точно тук е ролята на сините депутати и обществено значими лица с демократични възгледи – да се покажат, да разкажат, да се борят за идеята! Аз и Вие можем само да гласуваме, но Те могат да потърсят съвестта и сърцата на хората, Но с хора, които не могат да бъдат упреквани , че са крали или са компрометирали демократичната и проевропейска идея! А с хора като Димитров, Инджев, Гяуров, Методиев…

 35. До D.N.:
  Браво!По-добре не може да бъде казано!

 36. И до всички останали, които не четат
  comme il faut.
  Н. Младенов не каза, че Кр. Първанов е боклук!
  Той каза за извършеното от него:
  “ТОВА е боклук”,
  а не “ТОЙ е боклук”!

 37. Излезе абсолютно прав Григор Лилов,който в книгата си за ББ го нарече проект на живковския правешки клан и на кагебистката олигархия. Последните факти го доказаха категорично ! Но и без да си чел книгата на Лилов, биографията и близките авери на Борисов говореха,не ,ами направо крещяха, точно в тази насока. Ама кой да види и да разсъди.

 38. Анкара планира да изгради ядрена централа само на 5 км от границата с България. Това обявиха местни медии, като се позоваха на представители на турското министерство на енергетиката и природните ресурси.
  Проектът за нова АЕЦ в турския Тракийски регион е включен в рамките на правителствената програма за развитие на ядрената енергетика. Според в. “Хюриет” плановете са централата да бъде построена край градчето Инеада, в северозападната провинция Къркларели. Селището е разположено само на 5 километра от село Резово, по протежение на което едноименната река минава държавната ни граница с Турция.
  Според представители на властите в Анкара Инеада е най-добрият вариант що се отнася до сеизмична безопасност. А и заради близостта до мегаполиса Истанбул, който е само на 270 км. “Турция възнамерява да построи три ядрени централи с обща мощност от 15 хил. мегавата до 2023 г.”, заяви представител на министерството. “Подходящите места за третата централа не са много. Инеада изглежда най-доброто”, допълни той.

 39. И пак вероятно ще е Руска,май все сме прецакани,жалка история,не сме улучили нито мястото нито времето,а иначе Франция се кара с Италия за бежанците от Либия,къде да отседнат въпреки че те БЯГАТ,от техните бомби,пълен абсурд,тоя свят се побърква…Аз предлагам да се напием,какво друго ни остава :))))))

 40. Търпението на нашите колеги, от НАТО и ЕС все още ни дава шанс да се освободим, от недосегаемата организирна престъпност и корупция в България.Правилата в свободният свят част от който е все още и България ни задължават да знаеме, че ако нещо не знаеме това си остава, за наша сметка.Например ние Българските граждани знаем ли, че властите на република България се подкупват и управляват, от ДС-Мафията на съветската-руска република в България и знаем ли, че това прави република България несъвместима, със демократичната ценостна система на НАТО и ЕС.

 41. Считано преди,по време и след търчането на премиера до Масква след това първо от совалките на Г.Първанов и Б.Борисов,а преди и след тях на С.Станишев и П.Димитров,урудливите плъхове на прехода,докараха България до “капо”,преди да съберат кураж Мария Капон,Димитър Бъчваров и най-вече Огнян Минчев с едно зловещо словосъчетание:”АЕЦ Белене ще разклати доверието на ЕС към България.
  Останалото до края на месеца,през май и юни,в разгара на лятото,
  само ще поляризира едни и др. сили в кабинета или около него,
  защото проблемът е епохален а погледът на България и Европа,
  вещае само вълнения и недалновидни
  решения от страна на мперска Русия чийто попълзновния,след
  1877-78,,1913 и 1945 г. родиха сродни фигури на Cтамболов,
  А.Малинов и Борис III.
  Други ще “изтекат” в канала,
  докато и как реши народът,да си спомня за тях.

 42. Вчера по телевизията неколкократно имах възможността да наблюдавам драстичната промяна в поведението на министрите Трайчо Трайков и Николай Младенов. Нито следа от категоричната и твърда позиция на Трайков, нищо от осъдителния гняв и заканителния тон на Младенов!
  Трайков пръв “направи завоя” обяснявайки как нищо страшно и фатално не се е случило, подминавайки факта, че Премиерът “стъпи на лицето му”, отменяйки заповедта за уволнение на Първанов! Младенов объркано пелтечеше, оплитайки се в обясненията си, как това което казал не било онова, което искал да каже!
  В очите и на двамата се четеше СТРАХ!
  Не мога да се освободя от чувството, че тези хора са били заплашени /те, и може би техни близки/ по нетърпящ възражение начин, в т.ч. и с физическо посегателство!
  А Трайков незабавно го привикаха в Москва!
  Очакванията ни /и изискванията/ към тези министри са изключително високи! А те – на каква подкрепа,на чия защита могат да разчитат?!
  Комунягите за запазването на ПСА в Борисовата градина са готови “да се стрелят”! Представяте ли си на какво са готови, заставайки зад АЕЦ “Белене”?!
  Току що съобщиха, че министър Трайков се е завърнал от посещението си в Москва, но не е предоставил каквато и да било възможност за контакт с журналисти.

 43. pitam se dali EU e razocharovan ot BG otnosno Belene i dokoga BG narod samo shte Blee, a niakoi shte potrivat ryce ot tova Bleene, toest Belene

 44. Относно позицията на руския “генералгубернатор” Исаков че АЕЦ Белене е изгоден за България – Висоцки много точно го беше казал: “…Так наш ЦК писал в письме открытом, –
  Мы одобряем линию его!”
  Но как да коментираме изцепката на местния ни гаулайтер Сайдеров – “Който е против строителството на АЕЦ Белене е национален предател!” Почнаха ли списъците за Белене? Да не ме забравят!

 45. г-н Дакар, първо са се извиня, че леко ми кипна чайника и после да кажа, че колкото и да е фасадна връзката политика – общество, тя все пак не е подвластна на принципите на ТКЗС, министрите не са свидна народна жертва, а големи хора, които надявам се могат да разсъждават и да решат дали да са там или не, и най важното, да не вменяваме на СК вина по сталински принцип, с този брой депутати – толкова, тя достатъчно се жертва, най вече заради не разбирането, че от фалирал соц., демокрация не става

 46. Към DN
  Напълно съм съгласна и с двата постинга.Така е. Когато СК имаше нужда от нашата подкрепа ние не я дадохме, но дай Боже вече да сме проумели и още на тези избори /не бива повече да се бавим/ поправим грешката си.

 47. Тия хора, дето се самоопределят като политици, не са ли чували за ДОЛНА и ГОРНА ГРАНИЦА НА ФУНКЦИЯ ?
  Когато човек е на върха / власт и много пари /, тогава всички са му приятели …
  Истинските приятели са онези, които са на страната на по – слабия , който защитава истината !
  Сега покрай АЕЦ БЕЛЕНЕ много ясно се очертава нишката / тънката червена линия / на рубладжиите у нас !
  Не се учудвам, че 80 % от т. нар. депутати са ‘ за ‘ АЕЦ БЕЛЕНЕ !? Означава ли това, че те са рубладжии ?
  А дали 80 % от народа са ‘ за ‘ АЕЦ БЕЛЕНЕ ? – Ето това е интересният въпрос !
  Волен свали маската от лицето си и показа, че е от отбора на Гоце и рубладжиите . . . Какво повече да му коментираме ?!

 48. Когато Сандро подписва за Ньой,
  вместо Т.Тодоров,от трезора на БНБ вадят злато за американско брашно и народът оцелява достойно макр и на зле избран сюзник,както и 20 години по-късно.
  Ако залотът е епохален,да се върви на арбитраж и този млад народ не е все още узрял,да си тегли пордните последствия,
  колкото и да е прав Огнан Минчев по “доверие и ЕС!”.
  Преждеговорищият е прав: с мъглява и фалирала соц.демокрация
  не става.
  По-скоро е възможно червените да склонят “центристка” невеста без да им МИГНЕ окото!

 49. “… двукраката биомаса…” … чудесен израз, поздравления за Дени, който го предлага! Ще си позволя да открадна толкова правдивия израз и да обогатя речника си с него…

 50. Не е ли е крайно време да говорим за организиране на протест “Беле-НЕ или ОСТАВКА” тогава г-н Премиера може пак да каже оня гьол нема да го строим.Само че протест като протест ще спим ако трябва на жълтите павета, докато не се спре това безумие и да се надяваме че чужди медии ще дойдат да го отразят,защото наши няма.3,30 или 300 бройката е без значение…

 51. Иво ,Ивоооо думите са слаби зада опишат идиотщините на властоимащите,мисля че е време за улицата и паветата!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.