Руска тройка: ГЕРБ, “Атака” и БСП “за Белене”

След като руският посланик Юрий Исаков се произнесе от името на България, че АЕЦ “Белене” е 100 процента изгоден за нас, кампанията му на говорител беше подета и от Волен Сидеров. Той вече обявява за национални предатели несъгласните с Исаков, които си позволяват да оспорват ползата от руския ядрен обект. И както се полага на младшия изпълнител в тази кампания Сидеров е конкретен като поиска оставката на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Очевидно той се е провинил много: нарушил е най-голямата забрана за един български патриот от гледна точка на отглеждания от Москва “патриотизъм” на Петата колона. Министърът репликира цели два пъти опитите на Русия да извива ръцете на България с напомпаните си по съветско време мускули на “българо-съветската дружба”, която превърна страната ни в заложник на Кремъл.

На такава руска патерица се крепи парламентарното мнозинство на ГЕРБ днес. Но сякаш това беше малко, та чак в Брюксел стана ясно каква е истината за приоритетите на управлението в София, което мъти руския ядрен запъртък в земетръсната зона край Дунава ( тази опасност изрично подчертава германският “Франкфуртрер алгемайне цайтунг”). При първата реална необходимост да се определят ясно приоритетите на България без разлика дали става дума за управляващи или “опозиционни” политици българските евродепутати гласуваха за…Русия и нейната главна задача в България. Депутатите от ГЕРБ, БСП и “Атака” формираха тройна коалиция и участваха в провала на идеята в ЕС да се наложи мораториум върху строителството на нови ядрени централи пред да се преосмисли новата ситуация след катастрофата във Фукушима.

Споменатият германски вестник иронизира, че на най-бедните европейци им харесва да имат свои мирен атом и вероятно биха подкрепили референдум, предложен от лобиста за АЕЦ “Белене” президента Първанов, известен със своя нюх за популярното. Всекидневникът отбелязва, че тези настроения са парадоксални за държавата с най- тежкия демографска срив в Европа, където необходимостта от ток намалява, докато перспективите за износ също драстично спадат в светлината на турските намерения за развитие на собствена ядрена енергетика. И още нещо подхвърля консервативното издание: българският премиер Борисов имитира канцлера Меркел с “крачка назад” от ядрената програма чрез обявяването на мораториум от три месеца. Доколко Борисов е “Меркел на Балканите” обаче е съмнително не само поради очевидните с просто ( понякога ужасно просто) око. И в Германия го знаят – по сведения на вашия автор Борисов е бил предупреден по дипломатически канали да престане да се позовава на Меркел за щяло и нещяло . И както се вижда в случая той се съобразява с предупреждението: мълчи, за да чува по-добре Москва.

Главна заслуга тук “на терен” за създаването на предишната тройна коалиция, начело със Станишев, чрез налагането на ДПС в нея има един руски посланик. Подробностите ще може да прочетете в книгата ми “Течна дружба”. Но още отсега можете да си направите изводите и за сегашната тройна коалиция, проявила се при гласуването в Брюксел. Кое обединява уж несъвместимите ГЕРБ, БСП и “Атака”? Именно “вечната дружба” и решаващата корумпираща роля на мирния руски атом на съвременния етап на развитието на тази дружба между “елитите” на нашите два народа.

49 мнения за “Руска тройка: ГЕРБ, “Атака” и БСП “за Белене””

 1. Г-н Инджев, много точно сте поставили кавички на думата “елитите” на нашите два народа, ако премахнем кавичките трябва да се запише – две глутници прегладнели помияри.

 2. Shte kaja edno na BG politici. Ako iskate da ostanete v istoriata na BG s dobro, sprete Belene. Iavno Mutrata ne iska, no ostanalite, koito mojete da napravite neshto – napravete go! NE se strahuvaite. Kolkoto poveche malchim, tolkova poveche shte ni tapchat razni ruski mujici i BG mutrafoni ot roda na Goceta, Boceta i tem podobni.

 3. Маските падат, не че не си го знаехме, но вече и незнаещите да ги видят.

 4. Всички от “Атака” зареждат бензин от бензиностанции на Лукойл с безлимитни карти.
  И това ако не корупция – здраве му кажи!

 5. Млъвам вече смазан от собственте си призиви,да сме сериозни и без апологетика за таланта.
  То и Времето си върши работата за дадения срок от един месец!!!,
  докато и измъти “великденски” червеното яйце-центрист.
  За коментираната “руска тройка” най-добре пасват аграрните отношения,които са между колеги,когато се стараят да се закопаят един друг!
  Бойко,Бойко,защо не послуша Македонски и хиляда и 133-годишното ехо преди и след “Гредитин!!!”

 6. Наистина Бойко напомня Меркел, но само заради присъщите му “женски” черти на характера- гъвкавост, повратливост и непоемане на отговорност.. /Дано да не обидя жените в блога:)/

  интересно развитие на историята с Румен Петков Главътъ изтече от Wikileaks-http://www.bivol.bg/component/flexicontent/item/792.html
  Новина от тази сутрин по БТВ “Турция строи АЕЦ на българската черноморска граница” – яка манипулация. Турция преговаря с японци за строежа на АЕЦ в град Синоп, който се намира на другия бряг на Черно море, демек на разстояние почти колкото от София до Чернобил. Майстори са на тънките лъжи и на дебелите инсинуации…

 7. Както винаги сте много точен, прав и достоверен, г-н Инджев. Също като Вас и Огнян Минчев прави многократни опити да се отворят очите на този заспал народ, но за съжаление милионите, инвестирани от правешките кукловоди, заредени с тях от “ребятата”, вършат своята българопредателска роля и предназначение. Облъчването набългарската общественост в полза на руските имперски интереси продължава в пълен ход и обем, а най-жалкото е, че и Европа няма да ни помогне, нещо повече – мисля, че от там вече са ни отписали!

 8. Голяма грешка, според мен, е да се твърди, че споменатата тройка (няма да ползвам думата партия в мн.ч.) не се съобразява с уроците на Японското цунами, както и техният московски бос. Съобразяват се, и още как – нужно е с голяма скорост да стане далаверата и да се оправдаят платените комисиони, преди да е станало ясно от анализа на нещата в Япония, че въпреки успехите в ядрената енергетика човечеството още не е технически готово да я използва напълно безопасно и че мащабите, в които се използва, са повече плод на бизнесинтереси, а не на технически разум. Явно тази далавера е “толкова жизнено необходима” за мафията на дружеска Русия, че в настъпилия изневиделица цайтнот по спешност си разкриха почти цялата пета колона и поставиха на карта позицията на Троянския си кон в ЕС. Да Ви напомня това за платената пета колона на СССР през войната в България и масовите ексцесии след 9.9.1944, за да се оправдаят с “класова безкомпромисност” платените съветски рубли и похарчени незнайно за какво, но не и да се дойде дохаки на Фюрера.

 9. Не троянски кон,а цяла будьоновска конница има Русия в ЕС(БСП,ГЕРБ,Атака),управляващата банда на “Кратунковците” в РЪ БЪ успя да приспи за малко Европата със високопарни приказки,милиционерски номера и биене в гърдите до посиняване,но май европейците ще се стреснат,особенно след изявлението на Сидеров,че който не иска АЕЦ Белене,е национален предател.
  Оказа се,че само Синята Коалиция е против АЕЦ Белене и след казаното от Сидеров ще трябва да стягат багажа за Белене(острова).
  Иначе всичко е както преди, на обед-уволнен,вечерта-назначен,с благодарност,че е защитил националните интереси.
  За министъра – картон….. на руснаците – поклон(ама много нисък).
  Сините,ако продължават много да говорят и да питат – Костов виновен и точка,а “Кратунковците” са облечени и обути с маркови дрехи и обувки,но все за руската ватенка се държат.Та така……

 10. Не че някой някога се лъгал за тях /трите партии от запаса/, но недвусмислените факти винаги са шокиращи. Също като с ровенето в досиетата – едно е, нещо да витае във въздуха, друго е да намериш неоспорими доказателства. Накрая цял свят се убеждава кой кой е, но на прескъпа цена.

 11. “Атака” е крайно време да нарекат себе си – българските руснационалисти!

 12. Една редакция?

  “елитите” да се чете ОТРЕПКИТЕ

  http://bg.wiktionary.org/
  Синоними:
  парцал, дрипа, пачавра
  нищожество, нищо, жалък, презрян

 13. Написал съм го в блогът си преди две години.ГЕРБ и БСП ще управляват заедно.При това ще е явно.В името на България разбира се…И щото няма друга алтернатива.Руснаците стига да искат и още една АЕЦ могат да построят.Във Видин примерно.Проектът ще е техен.Финансирането-също.А продажни и страхливи беге политици винаги ще се намерят.Цената на всичките тези безумия естествено ще си я плаща средностатистическия българин.Щото циганина от Факултето или Токайто няма с какво да плаща.Тъжна история…

 14. Нищо ново под слънцето. Само слабоумните и късопаметните са на мнение, че ГЕРБ са десни и алтернатива на БСП. Мнозинството българи вече два пъти “настъпиха мотиката” наречена тройна коалиция. Нищо чудно да се хванат и трети път.
  Чудно е друго – защо ГЕРБ е в ЕНП и по какви съображения пожарникарят Борисов се радва на топлата благосклонност на Западна Европа и САЩ. Абсурдно е да не са наясно, че мутрата е метастаза на БКП/БСП!
  Тогава?!

 15. Убеден съм, че грандиозното национално предателство да се строи АЕЦ “Белене”, за да се помогне на руската мафия и олигархията на КГБ да проникнат в Европейския съюз, не е най–голямата трагедия на България в днешния ден. Това национално предателство е само следствие от друго – много по–грандиозно! Днес се подмененят ценностите на Западната демокрация с “ценностите” на “демократичния” феодализъм на Русия, а досега цялата българска политическа класа ни обеждаваше, че необратимо вървим към независима и демократична България – в нейния истински смисъл! Обеждаваше ни, че вършим Мирен преход от комунизъм към демокрация, а двадесет и една години след Кръглата маса се озовахме в Москва – столицата на световния комунизъм, заменен сега с “демократичния” феодализъм на олигарсите! Не само тройката управляващи партии, посочена в заглавието, е виновна за всичко това. Виновна е цялата политическа класа! Какво прави в НС Синята опозиция? Нейното място днес е на улицата, сред хората, за да оглави протестите, като върне на България нейното Десетоянуарско поведение! Беше време, когато всяка вечер ни убеждаваха – “ние няма да ви предадем!”…

 16. Някой вече заел ли се е организацията на протест?

 17. Драги г-н Инджев,за мен в този живот поне,беше важно,освен неучастие в ченгесарски и военни структури на ГЩ,да довърша и оформя безапелационни доказателства за една прокурорска репресивна машина в частта държавно и частно съдебно изпълнение,което е превърнало в посмешища – с редки изключения – някои достойни магистрати и следователи.
  Сега това е вече факт и призовавам министъра на правосъдието,да се нареди до Великолепната тройка или четворка от свои колеги,които ще се откроят скоро пред погледа на целия народ.
  Да започне с извънредно дело с много шумно огласения бъдещ Специален съд,за измами в особено големи размери,парични средства и имоти като семейна собственост придобити от труда и саможертвата на цели поколения.
  Забавянето ми повече от 15 години се дължи на верния извод на посланик Уорлик,че тук има два вида съдебни системи:за бедни и безпомощни и за много богати хора.
  След това послание в определения подходящ ден и час,ЕС ,няма да бъд кой знае колко изненадан,но в “сегашното семейство” хората,които
  са ми вярвали,ще се убедят,че вяра,бог,отечество и трон като еманация и одежда на държавността,
  не са били случайни и нелепи приказки.
  Сега осъзнавам,защо Бог иска от нас поне да сме му благодарни,
  поне за насъщния и да се научим да прощаваме….

 18. Има ли място за коментар? Рубладжиите отново печелят и както се следва на гърба на учудващо простия ни народ.

 19. Посоката в която ни тегли руската тройка не може да бъде друга. БСП винаги е защитавала руските интереси повече от българските. Няма как да е другояче, щом все още не е осъдила терористичното си минало като БКП и само със смяна на името не може да се преобрази в демократична партия.Атака демонстрира ултранационалистическо поведение, но никога не засяга руските интереси. За първи път ГЕРБ открито демонстрира позиция в полза на Русия. За този, който е гласувал за тях, може и да е изненада, но като се знае, че те произлизат от нереформираните служби за сигурност, не е чудно да се открият там сторонници на руският интерес.Общият произход е това, което сближава позициите на тези привидно три различни партии. Различията идват от пропагандата на т.н. български медии- от тях се вижда как Борисов хули комунистите, Сидеров прави циганите на сапун, ака му дадат властта а БСП винаги е на страната на бедните и онеправданите, нищо че техните кадри притежават почти цялата българска икономика. Медиите в България могат да раздухат някои новини а други бързо да забравят. Общественото мнение у нас се влияе най силно от телевизията а повечето от тях са с едни и същи собственици, близки по произход на БСП. Така резултатът от действията на партиите от руската тройка се потулват а надуването на мускули и фалшивите закани се преекспонират. Това се нарича пропаганда и е много добре развито в тоталитарните общества или в такива с тоталитарни елементи, проявени в различни степени. Желание за увеличаване на тези елементи в упралението на ГЕРБ са налице. Скоро гледах филм за Че Гевара. Истински касапин,представян от пропагандата на социалистическа България за интернационален герой. Ето така черното може да стане бяло, скъпата АЕЦ става изгодна, земетръсният район става безопасен, международното положение- благоприятно за строителство на руски АЕЦ.Ако Америка е страната на Кока Кола, то България е страната на пропагандата. Много рано Свободна Европа прекрати предаванията за България.

 20. Много силна статия коментарите са излишни.Браво Иво !!!

 21. към друг Иво
  Да, в момента тече подготовката на протест срещу АЕЦ Белене. Аз не се занимавам с тази организация, но знам от приятели, които правят това. Това ще е граждански протест, отново подкрепен от ДСБ, СДС и ПП Зелените. Ден и час все още няма насрочен.

 22. (Към СТЕФАН)
  Господине, в кои български медии сте прочел, че личният телохранител на Тодор Живков “хули комунистите”? Ако с това искате да оправдаете онези, които гласуваха за Бойкоборисовия герб, не Ви прави чест! Ако гласувалите за Кобурга могат по някакъв начин да бъдат оправдани, че са били заблудени, то за онези, които пуснаха гласа си за личния телохранител на престъпника Тодор Живков, няма никакво оправдание. Те гласуваха с ясното съзнание, че пускат гласа си против България и следва да бъдат заклеймени “во веки веков”!

 23. Ако бяха чели повече книжки……
  Партия ГЕРБ спечелли огромен брой гласове, което се оказва обратно пропорционално на готовността да управляват. Или нямаше време да изпипат “проекта”. И сега трябва да го насаждат. Е тогава на кого са интересите.
  Ще издържат, та те се хранят с популизъм. Даже го консервират. А може би са консерватори? Или неоконсерватори?
  240 които не са чели, са можели да питат. Все някой щеше да им отговори за Геотектоника, за Мизийската плоча, за разломи и разломни структури, разседи, възседи, леви и десни отседи……
  Сложна материя, защо да не я използваме да наклоним везните където си искаме.
  Успех на калпазаните от Д1, Д2 и пл.”НС”.

 24. Стефане,освен призива ми към министър Попова,да отдели в стадо митилявите от съд,прокурори,
  допълнително държавни и часни съдебни изпълнители….за теб
  -извинявам се за неприсъщото ми свойско фамилиарничене-съм превел цялата “сага”от безсънници на могъщ приятел на Че и идеен съмишленик ,който в свои нощни бдения и терзания,признава как и защо се събужда нощем.
  Измъчих с над дестина страници с камара тълковни речници,платиха ми и след това бе публикувано по врломен начин от друг човек.
  Ето така черното може да стане бяло.
  Но към министрите Попова,Младенов и др.ще вали точен,доказателствен
  материал от нейна достойна адашка прокурор/1999/и собствения й ведомствен съвет за контрол/2003/,подкрепен и от такъв в “славен”
  Министерски съвет на прехода с документи връчени лично в ръка на съветник но не по-малко славен президент.

 25. И на какво дължа специалното внимание да не се публикуват коментарите ми? Не пиша нищо нецензурно, моля да ми обясните в един е-мейл.

 26. Уважаеми Инджев,
  чета и не вярвам на ушите си от наслагващото се популистко говорене на герберите като цяло, което безрезервно се подкрепя от атака и бсп на първанов. Трите партии постигнаха завидно единомислие по всички възлови въпроси, а там където герб опита да се опъне под моралния натиск на сините – гоце удряше по масата и боко се снишаваше. Това са фактите от една година насам. Герб не спря проектите от големия шлем, а само ги забави зада се настани на кранчетата, герб не опита да импичне президента, защото той е Шефа все пак, герб не направи лустрация и не смени главните ДС кадри. Герб подмени вота на гласувалите за тях, защото не осъди Доган (трябват им гласовете му), герб насочи ударите срещу Станишев и така помага на първанов, който е в дъното на нечистотиите през последните 10 г Сега очаквам, че всички руски проекти ще бъдат ще бъдат задвижени – южен поток-100%, Бургас-Александрупулис-99%, беляне-100%. Това са проекти зад които стои Путин и те ще бъдат реализирани. Ако всичко това се случи – значи Европа ни е отписала. Разочароващо нали

 27. п.с. Уважаеми Инджев,
  забравих да Ви предупредя да пишете каквото пишете сега, защото скоро очаквам ДС да прокара идеите на руските си братя по оръжие:
  „В последно време широко разпространеното използване на кодирани средства за комуникация в интернет, на първо място чуждестранни продукти, поражда сериозни опасения във ФСБ-КГБ. Става дума по-специално за „Скайп”, „Джимейл” и „Хотмейл”. Неконтролираното използване на тези услуги може да доведе до мащабна заплаха за сигурността на Русия”, заяви Андреечкин.

  Говорителят на премиера Владимир Путин Дмитрий Песков заяви, че опасенията на ФСБ-КГБ са оправдани…”. Накрая ще останат само Дума, Земеделско знаме и Отечествен фронт с писма от читателите

 28. Хубаво е, че министър-председателят е получил дипломатически намеци да се научи да говори, но защо не е получил и намеци за бъдещата съдба на партията му в ЕНП. Може ли ГЕРБ да е в нея? Да си ходи в Коминтерна и от там нататък всеки да си знае мястото – жабите, гьоловете и реда за квакане!
  Деснита в ЕС нямат право да мълчат и трябва също да вземат решение по отношение на техния член, водещ проруска политика. Защото това не е икономическа политика, а идеологическа. Всеки със всеки може да прави бизнес и да си смята печалбата, но не може да се прави бизнес за сметка на промяната на политическата философия на една държава. Още по-малко може да се прави бизнес с мафиотски структури, облечени в държавна власт.

 29. до Валентина Маринова. Мерси !!! Надявам се че ще ни държиш в течение.

 30. Г-н Инджев и всички четящи в блога,
  Статията е много точна и заедно с тази на Огнян Минчев, излязла в “Дневник” се допълват за да покажат истинската същнопст на нещата. А истинската същност е лъсването на тероризмът в стратегията на руската великошовинистична външна политика в очите на всички по света! В допълнение на всичко може да се подчертае дебело и едно “заметено под килима” намекване на Борисов, което той изпусна сноши в “Панорама” по БНТ! Това е, че разсърдените от щикалкавенето ни “братушки” миоже и да преразгледат отношението си и да не продължат лиценза за годност на 5-ти и 6-ти реактори на “Козлодуй” след съответно 2017 и 2020г! Ето къде било заровено кучето! Затова видите ли трябва да строим АЕЦ “Белене”! За да не ги реазсърдим! И за да се подсили “апокалиптичната” картина духът на която витае над (с извинение) българската икономика след 2020г се сипят купища инсинуации и лъжи! То не беше цената на ел. енергията от ВЕИ (възобновяемите източници- перки, фотоволтаици и биогаз), Турски АЕЦ в землишето на Резово (турците трябва да са луди да искат да съсипят туризма си), руски технологии на ТЕЦовете ни, каточе ли не можем да ги сменим с други за една десета от харчлъкът, койт сме готови да направим за АЕЦ “Белене” (харчлък на наш гръб естествено, не на широката Бойко Борисова гърбина)! Смело се борави с цена на ВЕИ ел. енергията 600 лева без да се споменава, че това е конюнктурна временна цена до 2020г, за да се поощрят инвестициите за изграждането им и се говори за цена от 45лева за същата енергия от “Козлодуй” без да се отчитат разходите за складиране и обработка на отработеното ядрено гориво и без разходите за консервирането след извеждане от експлоатацията н реакторите! Но главното е от всички да се разбере, че съдбата ни си е в наши ръце, топката е в нашите крака. И не можем да разчитаме на никакъв ритнитопковец, пък бил той и от великия отбор “Витоша” да оправи положението! Трябва веднъж и ясно да се разбере! Ядрената енергия в този си първобитен вид на АЕЦ е опасна, защото трудно може да бъде контролирана за толков дълъг период (достигащ до стотици хиляди години) на консервация на излезлите от употреба АЕЦ. Разберете, че е изобщо безумие да се говори за “евтина” ядрена енергия при такива рискове, защото дори физически количерството от цялата произведена енергия на АЕЦ е по-малко от количествота на енергия необходима да се изразходи в течение на периода на консервация, за да бъде това сигурно, доколкото изобщо може да се предвиди сигурност при такъв дълъг период! Затова, крайно време е да се протестира организирано и по същество. Трябва да се убедим, че АЕЦ по принцип са неизгодни и опасни, защото няма аргументи срещу това, които да бъдат използвани от руската политика. Всякакви твърдения от сорта ние сме за ядрена енергетика, но да не е руска наливат вода в мелницата на руската терористичношовинистична политика. Трябва най-после да се появят масови демонстрации у нас, както става на запад! Иначе сме загубени!

 31. Г-н Инджев,трябва да коментирате поведението на водещия Бареков в петьк,когато заедно с В.Сидеров направиха на нищо Т.Трайков и всички,които са срещу АЕЦ”Белене”.

 32. Вземам повод от постинга на г-н Драгулев. Преориентация на ценности всъщност няма. Не обичам да обобщавам, но доколкото може да се именува някакъв сборен образ с “общество”, то нашето нито е европейско, нито някога е желаело тези стандарти, / пропускам потребителските /.
  И двата случая на демократични правителства / по-малко от 5 години от 22 ?!/ бяха предшествани от масиран уличен натиск, следствие не от недостик и липса на демокрация, а на икономически колапс и катастрофа в потреблението, / ах, тази вълшебна думичка /.
  Доказателства? Колко пъти имаше подобна улична подкрепа за реформите на ОДС през мандата им, или поне като контра на дс провокациите? Каква подкрепа получи правителството, когато допусна въздушен коридор за акцията в Сърбия на НАТО / НАТО, а не Америка, както и досега дъвчат лумпените. Това, че без Америка не могат да се справят е друг проблем–наблюдаваме го и сега в Либия / и когато изгони руски “дипломати” –нещо безпрецедентно в русофилска България? А колко души събират протестите срещу путинизацията на България последните години, вкл и срещу чучелото с автомат срещу СУ / да не говорим, че има маса такива във всеки по-голям град?
  Истината е ,че Костов / с всичките му грешки / дърпаше и за времето си успя да вкара България в демократичната общност насила и въпреки обществените настроения. И точно липсата на ЖЕЛАНИЕ за демокрация правят медиите и политиците и съдилищата и “елитът” ни такива.
  Пък и по дяволите клишетата. Става въпрос за елементарно достойнство, което обаче повечето го търсят в чинията си.

 33. Драги г-н Драгулев, не е вярно твърдението Ви, че “цялата българска политическа класа” искала необратимо да вървим към независима и демократична България, към ценностите на Западната цивилизация. От самото начало на промените една част от тази т.н. “политическа класа”, а именно червенушковците-комунисти и ченгетата, ни дърпаше към Русия, към северно-средно-азиатския деспотизъм, а пък друга част, именно сините, демократичните сили, бяхме встъпили в страшна битка за проевропейски курс, за прозападна ориентация и развитие на страната ни.

  В един момент ние удържахме връх и успяхме да изтръгнем България от задушаващата прегръдка на руската мечка, ала по-нататък за 10 години, ченгесаро-комуноидната напаст успя, както виждаме, да вземе своя реванш.

  Извинявайте, че съм принуден тук да изтъквам толкова прости, елементарни истини относно епохалния български преход, но го правя, защото съзирам във Вашата позиция опит за изопачаване на реалността. Бъдете жив и здрав!

 34. Допълнение към горното:

  Но битката продължава. В тая битка не “целокупната политическа класа” ще се бие със самата себе си, както на Вас Ви се струва, а нещата са доведени до положение, че прозападните демократични сили, в и извън Парламента, и пробългарски ориентираните български граждани, в пълно единодействие, трябва да направим всичко, за да провалим плановете на олигархията да ни прави придатък на Русия. Залогът е голям: България, нейната свобода, достойнството ни като човеци и българи!

 35. Kogato govoriat za bezopasnostta na AECzasto ne spomenavat nisto za avariata v Kozlidui prez zimata na1984 g.kogato sme bili na kra4ka ot tova koeto se slu4i v Fukusima.Tozi slu4ai ne se komentira pazi se v taina,atoi e pokazatelen 4e kolkoto i da sa sigurni tehni4eskite sredstva prirodnite stihii sa v sastoianie da ni podnesat iznenadi.Neka tozi slu4ai stane dostoianie na obstestvenostta dokato sa jivi u4asnicite v tazi avaria koiato ni dokara do varianta dva 4asa s tok i dva bez.

 36. (Към ДЕНИ)
  Всъщност ние с Вас мислим абсолютно еднакво. Вярно е, че Иван Костов (с всичките му грешки) вкара България в демократичната общност, въпреки бясната съпротива на националните ни предатели. Вярно е, че след неговото сваляне от власт започна подмяната на ценностите на Западната цивилизация с “ценности” на постсъветския руски неоколониализъм. Вярно е, че от всички наши премиери той единствен има дързостта да се опълчи против олигарсите на Москва и заради това бе свален от власт. Вярно е, че ако днес премиер бе Иван Костов, България нямаше да стои на ръба на пропастта. Точно затова го призовавам да оглави народните протести, защото само той може да обедини нацията и да я изведе на верния път! Само той може да завърти обратно колелото на историята! Време е да забравим обидите и различията…. Колкото до т. н. “общество”, аз съм изразил моето мнение в репликата (Към Стефан). Не мога да се съглася, обаче, че сме били безучастни към “червените протести” срещу НАТО. Напротив, нашите контрапротести ги обезсмислиха.

 37. Поздравления, ДЕНИ!
  Точно в десетката!
  Подавляващо мнозинство от населението на България:
  – е полуграмотно;
  – е с първосигнално мислене;
  – презира интелигентността на своето малцинство;
  – е болно от извратено “русофилство”;
  – мрази Америка и американците /”защото са гадни”/;
  – бленува живковизъм;
  – ненавижда демокрацията;
  – категорично поставя “салама” пред “свободата”;
  – е твърдо убедено, че главните /ако не и единствени/ виновници за скотския му живот са “СД-растите”, “реститутките” и лично злодеят Иван Костов;
  – проявява обществена активност единствено когато “му бръкнат по-дълбоко в джоба”;
  – е готово да се довери на всеки, който му обещава, че “ще го оправи”, че ще мисли вместо него, че ще му спести всякакви усилия и ще му поднесе охолния живот на готово!
  Май, че стига толкова!
  С такова мнозинство, такъв политически елит, такава власт, такива медии, такава “демокрация”, такова бъдеще!

 38. Към г-н Драгулев
  Споменатите от Вас контрапротести са ми убягнали–по това време вече не бях в София, иначе със сигурност щях да се включа. Извинения, ако съм засегнал някого незаслужено.
  Колкото до г-н Костов като водач-да, но като обединител…?
  Питал съм се: къде се дяна онзи народ, изпълнил Цариградско шосе юни 1990? Оставям настрана дс внедрености, биологични процеси, емиграция…Moят скромен отговор е, че за да допринасяш в демократичен процес трябва да си принципен, мислещ и отговорен винаги, а не да се “облекчиш” и да издухаш парата наведнъж. Ще си позволя цитат по памет на един съфорумец тук, с който съм съгласен на 1000% “по-противни от бг комунистите са разочарованите седесари”.

 39. И на какво дължа специалното внимание да не се публикуват коментарите ми? Не пиша нищо нецензурно, моля да ми обясните в един е-мейл.

  Posted by Hmm | април 9, 2011, 6:10
  ……………..

  Ами това Хмм, какво е?

 40. (Към АНГЕЛ ГРЪНЧАРОВ – последно!)
  Господине, никога не съм твърдял тези глупости, които Вие ми приписвате! Напротив, винаги съм твърдял обратното, а именно, че цялата българска политическа класа е виновна днес да се подменят ценностите на Западната демокрация с “ценности” на постсъветския руски неоколониализъм. Не се опитвайте да ме провокирате по баналните методи на “бръмбарите” от предаването “Безкомпромисно” на телевизия “СКАТ”, която се финансира от Русия! Обръщам се към Вас за последен път! Не желая да комуникирам с човек, който публикува в интернет хвалебствия за “баш бръмбара”! Двуличие е да го хвалите и в същото време да пишете в блога на Иво Инджев!
  Вие може да ненавиждате Вашия съгражданин Президента Петър Стоянов, но това изобщо не Ви дава право да се възхищавате от “провокатора с микрофона”, който шантажираше и Иво Инджев пред Паметника на Поробителя!

 41. Само да припомня кои бяха лицата от управлението ОДС(1997-2001г.),с които докато все още управляваше се раздели “лошият” Иван Костов:
  -христо бисеров
  -йордан цонев
  -богомил бонев
  -Александър Божков
  -евгени бакърджиев
  Като изключа А.Божков,мир на праха му,ВСИЧКИ останали се върнаха към партията ИМ “кърмилница” БСП,а други бяха командировани в присъдружната им ДПС!!!Само за куража на Костов да ги изрита от ОДС-ПОКЛОН!!!
  КОСТОВ-ПРЕМИЕР!!!

 42. Да,написаното от Иво Инджев е неоспорима истина!Да, той има таланта и смелостта! Но, до колко умове достигат подобни необходими текстове?Опасявам се,че за читателите тук тези неща са ясни.Може би трябва да си разпределим ролите:г-н Инджев да пише а ние му помагаме, като разпостраняваме информацията според възможностите си.

 43. (Към ДЕНИ)
  За мен е удоволствие да чета Вашите сериозни коментари! Становищата ни са еднакви и по отношение на Иван Костов. Аз, също като Вас, трудно го виждам като обединител на нацията, но не мога да намеря друг водач. Кадровата политика на Командира бе неокачествима. Той изобщо не прозря кои са неговите истински съидейници и кои са влезли в политиката, за да забогатеят! Той имаше цялата власт, а не разби мафиотските структури на комунистическата Държавна сигурност. Може би, влияние оказа убийството на Зоран Джинджич. Не извърши най–необходимата реформа – да се смени съдебната система, а остави съдебната власт в ръцете на един слаб и неориентиран министър, какъвто бе Васил Гоцев. Не отвори архивите на комунистическата ДС, за да видим кой какво е правил, а допусна удобното за кадесарите избирателно отваряне на досиета. Когато на власт дойде Кобурга, той не обедини и не оглави опозицията, а млъкна обиден. Надявам се, обаче, че втори път Иван Костов няма да повтори всички тези грешки, защото той в момента е единственият завършен български политик. Само човек с неговия авторитет би могъл успешно да защищава българските интереси пред Запада. А как ще обедини и поведе нацията зависи само от него. Разбира се, ако самият той желае да стане народен водач и обединител!

 44. Вече е крайно време, ЕНП да изрови главата си от пясъка и да вземе мерки относно проруската предателска партия ГЕРБ! Иначе ще се потвърди мнението, че там присъстват само тонеядци, които по типичен “балкански” принцип, държат единствено на собственото си благоденствие. ЕНП вече се орезили, когато не подкрепи явно и еднозначно единствения си истински представител в България. Точно така, ако преди 10 години ЕНП беше дала рамо на ОДС и Костов, сега нямаше да сме в безисходицата на Първанов, Бойко и Путин!

 45. Към г-н Драгулев
  Напълно съм съгласен с характеристиката Ви за Иван Костов, с едно изключение.
  “Командирът” е типичен дс продукт, като инсинуация за авторитарност и недемократичност. Това е част от кампанията за очерняне и неутрализиране на противника по изпитания и традиционен / макар и абсурден /за комунистите похват на “пришиване” на свойствени за тях качества–“и той е като нас; всички са едни и същи; маскари” и подобни познати баналности. Достатъчно е да се отбележи от къде и кой лансира въпросното обръщение.
  Колкото до поведението му след изборите 2001 там нещата бяха доста комплицирани. Трудно ми е, дори сега да преценя печелившия ход, а и нямам претенции за осведоменост в детайли на събитията тогава. Формално той се съобрази с волята на суверена, както и с нормалните западни практики в подобни случаи. Да не забравяме и многобройните обвинения в корупция, включително и от десни авторитети като Сугарев, П. Стоянов, / впоследствие всички отхвърлени, но останали жизнени на разположение за поддържане на митове като тези за “родоначалника на корупцията”, нали помните? Тези митове бяха адресирани основно до индивида, който в миналото си е решавал проблемите с дамаджана и някоя пуйка под ръка, заменени по-късно със съвременни аналози, който, разбира се, дълбоко възмутен от корупцията се бори яростно с нея посредством салатка и ракийка пред телевизора, изведнъж се плесва по челото и разбира извора на злото в България./ От друга страна в самото СДС нямаше яснота относно царската глутница, по-точно се хранеха някакви престъпни наивности за десен и европейски характер на бъдещото управление / впрочем също както и със сегашната версия на ндсв—герб/. И точно тогавашният президент, който патетично обичаше да се провиква с притчи за авари и прочие, първи падна в капана на собствената си недалновидност и безпринципност. Да, Костов се оттегли, вероятно обиден, и след неговото напускане се видя потенциала на дясното без него—иначе казано сравняване на величините—останалите и той. Но също така имаше много обидени и на него, директно сочещи го виновен за провала. Освен това, доколкото си спомням заявката му бе, че може да се завърне, ако хората го поискат—нещо, което се случи при учредяването на ДСБ.
  И отново стигаме до желанията, енергията, зрелостта на обществото, което ме връща в изходно положение при първия ми постинг. Трябва ли винаги “гражданското общество” у нас да се събужда само при форсмажорни обстоятелства? Нещо, което се случва и сега с цирка, разиграван почти ежедневно покрай кампанията Белене. А той е възможен защото рубладжиите знаят с какво си имат работа на местна почва—по тази причина и безграничната наглост и абсурд, който се развива пред очите ни за удивление и ужас на цивилизования свят

 46. каквото и да правим, накрая винаги изплува съветска или руска мина.

  Невзривена мина на повече от век е била открита на плажа пред Международния детски център в село Кранево, съобщават от Военноморските сили.

  На нея се натъкнали работници при изкопни работи. След сигнализиране за находката районът е бил отцепен от полицията.
  Заради сградите в близост мината е била унищожена във вторник вечерта на безопасно разстояние и дълбочина навътре в морето от екип на Военноморска база Варна.

  На района после на направен водолазен оглед, според който мястото е чисто след взрива.

  Открита невзривена мина е руска от края на 19 в.

 47. (Към ДЕНИ)
  Не съм се замислял от къде произлиза прозвището “Командира”. Чувал съм го и от хора от неговия екип. Изрекох го по инерция. Вашите разсъждения вероятно са правилни и аз съм допуснал неволна грешка, за което се извинявам! Считам, обаче, оставката му от лидерския пост в СДС за голяма грешка. Вярно е, че е прието в такива случаи да се дава оставка, но Иван Костов не беше свален от власт от гласоподавателите, а от кукловодите на комунистическата Държавна сигурност и техните настойници от КГБ. Всеизвестен е фактът, че когато в Мадрид пристига първата партийна делегация, тази на “Гергьовден – ВМРО”, за да води разговори с Кобурга, на масата за преговори вече бил седнал Бригадир Аспарухов. След оставката на Иван Костов от лидерския пост в СДС се получи големият срив. Създаването на ДСБ не можа да го компенсира. Винаги съм считал, че той не се е облагодетелствал от властта. Имаше толкова много критици и опоненти, така го мразеха кадесарите и комунистите, че ако имаше облагодетелстване, то досега десет пъти щеше да излезе на яве.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.