Чрез невежество към ядрен мутриархат!

Империята не чака да заглъхне ехото от статистическите данни за обрат в общественото мнение срещу строителството на АЕЦ “Белене” и отвърна на удара с обратните твърдения.

48 на сто смятат, че трябва да се довърши започнатото, 15 на сто искат да се замрази проектът, а 37 на сто не могат да заемат позиция. Като неизгодни за страната ни са определени сегашните договорености между България и Русия за АЕЦ “Белене” от 15 процента от анкетираните. 12 процента са на обратното мнение, докато 63 процента отговарят, че не знаят дали споразуменията са изгодни за нас”.( Мediapool).

Залпът е дело на социологическия съюзник на угнетеното ядрено руско лоби “Галъп”, мобилизиран за контранастъпление на финалната фаза на офанзивата за окончателния разгром на съпротивата срещу руското енергийно закрепостяване на България. За пореден път виждаме продължението и приложението на съветския лозунг от Втората световна война: “Москва е зад нас, нито крачка назад”!

Нямам представа каква е методиката, използвана от социолозите на “Галъп” при задаването на въпросите. Но е ясно, че тя ни най-малко не отчита факта, че българското население е облъчено от високи нива на незнание, удобни за манипулиране на незнаещите. Това е показано категорично от други социолози – тези на “Евробарометър”, които регистрират пълното невежество на българската публика. По този показател България е на удобното за ядреното лоби последно място в Европа. И тъкмо последните ( в класацията по осведоменост) трябва да се класират първи в платеното от Москва състезание руска ядрена технология да пробие на европейски терен след чернобилската катастрофа от 1986 г. Защо не опитат в Белгия ( там дори нямат правителство – цели 300 дни изкараха вече в такава властова безтегловност), която е на първо място по показателя информираност на населението, а натискат тъкмо България?

Вероятно много евреи биха гласували за Хитлер ако от тях бяха скрили програмните му закани в “Моята борба” – човекът обещавал излизане от кризата и работни места за всички ( досущ като спекулиращите с обекта АЕЦ “Белене”). И спазил обещанието си: в концлагерите посрещали с надписа “Работата те прави свободен”, а Германия наистина излязла от кризата, за да предизвика апокалипсис за половината свят по-късно.Тъкмо конспирацията за окончателните намерения при “окончателното” решение на т.н. еврейски въпрос помага на националсоциалистите да организират на промишлена основа масовата депортация на жертвите си към центровете за изтребление, защото депортираните вярвали наивно, че просто ги местят и покорно се явявали в посочените от властите центрове за извозване към новите им “обиталища”.

Няма съмнение, че манипулаторите могат да извозят достатъчно големи маси избиратели до необходимото на могъщото ядрено лоби заключение за необходимостта да се строи АЕЦ “Белене”. Не случайно фюрерът на тази държавно-партийна кампания вече призова да си сложим сами примката чрез референдум за съдбата на заробващия проект, след което да ритнат столчето под нозете ни и тържествуващо да оповестят, че справедливостта е възтържествувала, защото народът така иска. Присъдата “в името на народа” и друг път е узаконявала безчинствата по нашите земи, но този път направо се канят да качат на бесилото самата България, за да възтържествува мутирането на мутренската диктатура на опростачването в нов, по-висш стадий на мутриархата с бели якички.

38 мнения за “Чрез невежество към ядрен мутриархат!”

 1. Докато Н.Саркози и Д. Камерън пригласят на един “хор за Либия” от Доха и Катар,за да си върви полковника,при оклюмал ислямизъм преди Берлин и срещите на Меркел,Х.Клинтън с натовския шеф Расмусен,в даден момент след някогащния петролен флирт с важни “клечки-диктатори”, изводите могат и да не бъдат повлияни от “бележника на класната!” за актуализирани карти на ЕК и спестени средства в националните бюджети.За бизеса освен комуникации,ще трябва и лична свобода по което Запада вече се опари!А има и още революции!!!
  По-добре шестица на Плевнелиев,но не и “росни китки” за ядрен мутриархат!

 2. “Присъдата “в името на народа” и друг път е узаконявала безчинствата по нашите земи, но този път направо се канят да качат на бесилото самата България, за да възтържествува мутирането на мутренската диктатура на опростачването в нов, по-висш стадий на мутриархата с бели якички.”

  Иво,

  Благодаря!

  Да можеше думите ти да достигат до повече умове.

  Седя с натежало сърце и се питам, защо няма организирана съпротива срещу очевидното разрушаване на малкото останало от българската държавност.

  Защо няма протест срещу очевдините манипулации на фалшифия родолюбец Борисов и неговата т.н. “партия”?

 3. Никога не съм предполагала,че в някои отношения ще има и по-лошо от Жан Виденов!Не знам как ще живеем в тази кошмарна страна!

 4. Уважаеми Г-н Инджев, не Ви познавам лично но съм убеден, че пишете компетентно и искрено (с Българската си съвест и самосъзнание), за проблемите и предизвикателствата пред които е исправена Българскта нация и държава.Тези проблеми и предизвикателства не могат да бъдат победени със помоща, на традиционните полудемократични избори в република България, защото партиите и медиите в небългарската република в България играят срещу българските граждани в отбора, на ДС-Мафията.Ако написаното до тук е истина, тогава тази истина посочва правото, на Българските Граждани да променят правилата, на полудемократичната болшевишка игра в републиката, на мутриархата, за да бъде спасена България от кърваво червеното бесило.

 5. ‘…докато 63 процента отговарят, че не знаят дали споразуменията са изгодни за нас”.(Мediapool).

  Какво по-добро доказателство за информационното затъмнение по договора за АЕЦ Белене?

  “Нямам представа каква е методиката, използвана от социолозите на “Галъп” при задаването на въпросите.”

  Застават на стълбището на “Позитано” 20, дават плик със 145 лева и задават въпросите си…

 6. Странно!Българите около Резово се притесняват от строителството на руска АЕЦ до границата с Турция но нямат нищо против БелеНЕ.Това според медиите и социолозите де.

 7. “Докато има говеда, ще има и касапи.”
  Думите са на покойния математик проф. Брадистилов. Макар и да са били изречени по съвсем друг повод, идеално пасват на днешната ситуация.
  В случая не е вярно, че хората без мнение “не могат да заемат позиция”. Те всъщност са заели позицията /позата/ партер, с широко разтворени /както наскоро се изрази един модерен социалист/ задни части!
  Горките те, не знаели, че им готвят /както се беше изразил един президент/ голям член /или шлем/.
  Ами като не знаят ще си го получат! И те, и децата им и внуците, и…
  То бива слабоумие и безпросветност, то бива късопаметност и безхаберие, ама “бивол курбан не бива”!
  Ама бил българинът “Андрешко”!хитряга бил, тарикат сиреч! “Магарето си в калта не оставял”!
  Вятър!
  Както се пее в една песничка по Националната ни телевизия – “кой не ни е хванал, той не ни е е….ал”
  Големи дяволи, няма що! Само дето 63 процента нямат акъл да преценят коя сделка е изгодна за тях и коя – не!
  А опиташ ли да му отвориш очите, да го открехнеш, че му грабят париците, тъкмо тези дето го омайват колко много го обичат, че тази обич не е обич, а си е чист мерак /става дума за “големия член”/, той Андрешко клати всезнаещо глава и се хили:
  “Ти акъл ми не давай – пари ми дай!”
  Кое, уважаеми г-н Инджев, още не знае българското население? Какво до сега не му беше казано? Какво още трябва да му се каже?
  Че Братската дружба с мужиците не му е носила никога нищо добро?
  Че Иванушка една свястна кола, не – една свястна кофеварка не може да направи?
  Че “второто освобождение” върна историята ни с повече от век?
  Че без 60 годишната /вече/ власт на комунягите, днес щяхме да имаме стандарт на живот по-висок поне от този на Гърция и Турция?
  Че всички онези които натрупаха след 89-та милиони, са пряко или косвено свързани, с открито управлявалата ни 45 години червена камарила? /хората вече поименни списъци публикуваха/
  Че още “неизплували” от 11 милярдния дълг /в зелено/, който ни бяха натресли Живковци и Лукановци, новите “благодетели” – Първановци, Овчаровци и Борисовци, вече ни готвят нови 11 милиарда под формата на АЕЦ? След които на Андрешко ще му се подобри хала на кукуво лято!
  Че на нашата мижава икономика и днешното производство на електроенергия й е много?
  Че от тока който произвеждаме днес 50 процента пилеем, заради скапана техника и допотопни технологии?
  Че когато в цената на произведения ток вкараш всички бъдещи разходи /поне две поколения напред/, този от АЕЦ се оказва най-скъпия ток?
  Че след по-малко от десет години отработеното ядрено гориво и ядрените отпадъци ще се превърнат в световен проблем и ние /както казва гореупоменатия социалист/ ще трябва да си заврем нашите в “широко разтворените задни части”?
  Че по силата на природни закони, за които Андрешко не желае да знае, световната наука
  определя енергопроизводството от ядрен разпад за лишено от бъдеще, за “задънена улица” в енергетиката?
  Че не трябва да слуша приспивната песен на вестници и телевизия, защото те “го облъчват с високи нива на незнание”, с единствената цел да му бъде нахлузен… големия член?
  На времето, мой познат, професор по трибология обичаше да казва:
  “На сила на човек можеш само да му вземеш. На сила да му дадеш не можеш.”

 8. Ако пуснете във вътрешните търсачки на Труп и 24 паса имената на Кънчо Стойчев и Андрей Райчев, тези пагубници на демокрацията, ще се удивите колко често (през няколко дена) им се дава трибуна (било на т.нар.Галъп (нямащ нищо общо със световноизвестната американска фирма), било на тях самите като “социолози”, било на някой от придворните им пажове, или на присъдружните им, формално различни от тях, но всъщност финансирани и контролирани от тях “социолози” и цели агенции (Кольо Колев и “Медиана” са най-натрапващият се пример).
  Това говори само по себе си с кой си имаме работа, дори никога да не сме им слушали или чели “анализите”, тоест манипулациите.
  Това че са на страната на Москва е несъмнено – Райчев и Стойчев също са олигарси, но от “по-висш тип” – освен Галъп, те притежава(ха) агенция за измерване на телевизионната аудитория, радио, вестник, списания, голфигрища, а в по-далечното минало се говореше, че са сред основните участници заедно в контрабандата на нефт, злато и диаманти. Така че – нищо учудващо по отношение на дейността им като основни играчи в промиването на мозъци, освен в прането на пари.
  За съжаление, като всички останали душмани на свободата и те са легитимирани в очите на безпросветните теле-зрители като “професионалисти”, което прави много лесна задачата им по ударно превръщане на БеляНе в слънцето и въздуха за всяко (полу)живо същество у нас. И понеже медиите са монополизирани от метастазите на ДС и комунистическата номенклатура (чийто видни представители са тези двамцата), няма кой и как да им се противопостави на манипулациите. А в случая с БеляНе това е катастрофално.

 9. Не мога да кажа друго, освен думите на Христос- Прости им Господи, те не знаят какво правят.
  Не мога да преценя каква част от гласувалите “за” са от петата колона и колко от тъпото бг стадо.
  В края на краищата такъв е процента на БСП+ГЕРБ+Атака.

 10. Нека си припомним кой е собственик на Гълъп Бг и ще започнем да се питаме дали не са завишили прекомерно процентите на противниците на АЕЦ-а. За приличие и достоверност все пак са отпуснали 12 пункта.

 11. Г-н Инджев, смислен е само информираният избор. 63% определено са честни хора и не могат да решат, защото не са информирани. Това в някакъв смисъл е обнадеждаващо. Те трябва да бъдат информирани, и това, мисля, че е трябва да е основната задача на гражданското сдружение против Белене.
  А сега, за втори път във Вашия сайт питам, кога ще заработи сайтът на сдружението, и къде мога да регистрирам подкрепата си за каузата му.

 12. Напълно съм съгласен с Вас, г-н Инджев. Имам обаче един въпрос -Как смятате обществото да се пребори с тази “мутренска диктатура”? И аз и доста други хора можем да правим анализи за това, което се случва в България,..е не може би толкова цветисто като Вас, за което Ви поздравявам!Въпросът е какво и как, тук и сега, защото утре може да няма.

 13. Г-н Инджев,
  Не знам защо ми се повръща от този пещерен комунизъм,яхнат от руски подлоги,наричащи себе си българи.Не мога да понасям нищо руско,толкова ми е противно всичко идвашо от тази северна страна.

 14. Ако пожелае всяко мутриархатно лоби би могло да покаже свое могъщество,когато ни уверява,
  че Борисов и Първанов се били изравнили вече,но ГЕРБ все пак леко повишава резултата си,а при варианти Кунева срещу Плевнелиев или Кунева срещу Цветанов,
  кристално ЯСНА била печелещият бивш еврокомисар.
  Остава само двете успордни Първанов Борисов, да бъдат п р е с е ч е н и, но това вече бе коментирано около енигмата с Царя
  Друго са си Галъп-ските капризи:
  нещо като любов от страна на Първия консул,нещо като като финтифлюшки от страна на избанницата и нещо като щастие на сергия с шменти-капели!

 15. ОТНОВО БРАВО Г-Н ИНДЖЕВ!!! ЛОШОТО Е, ЧЕ ВЕЧЕ МИ СТАВА МНОГО ТЪЖНО КАТО ГЛЕДАМ КАК СЕ РЕЗВИВАТ НЕЩАТА У НАС! МНОГО, МНОГО СИЛНА Е ПЕТАТА РУСКА КОЛОНА У НАС, А НАРОДЪТ СИ Е МНОГО ПРОСТ! ПАК ЩЕ ПОВТОРЯ ЕДНА МИСЪЛ (КОЯТО НЕ Е МОЯ!!!) “БЪЛГАРСКИЯТ НЯРАД Е МАЛЪК, НО МНОГО ПРОСТ”.

 16. Не вярвам на социологическите проучвания още по малко на публикуваните резултати!Мисля че манипулациите са огромни!Противник съм на проекта Белене и вярвам че нормален човек не би го подкрепил!

 17. За близо 100 години от ВОСР така са се усъвършенствали комунягите в рафиниран геноцид – подобен на СПИН, че да не се образуват съпротивителни сили в обществото, а да гние и погива бавно и мъчително.

 18. НАЦИОНАЛНА КОАЛИЦИЯ „БелеНЕ”

  Сдружение „Земя завинаги” Свищов

  Комитет за еколого-икономическа защита на Свищовски регион

  Фондация за околна среда и земеделие

  Институт за зелена политика

  НД „Екогласност”

  НАЦИОНАЛНА КОАЛИЦИЯ „БелеНЕ”

  БЪЛГАРИ, ЗАЩИТЕТЕ СЕ!

  Виж, скъпи сънароднико, какво става,

  Свидетели сме на това, как една малка група от хора, известна като ядрено лоби ни пробутва своята свидна рожба АЕЦ „Белене. Виж как пред очите ни по най-нагъл начин се опитват да ни излъжат за пореден път. И това ще е лъжата на века. Искат благословията ни да прахосат над 20 млрд лева. Това е цената която ни обещава:

  Не само нашето бъдеще, а и това на нашите деца и внуци да е бъдеще на бедняците и просяците на Европа. България да се превърне в абсолютния аутсайдер за бъдеще, което е необозримо. За да се доберем до това мрачно бъдеще с безподобна арогантност ни карат платецът да сме самите ние, защото тези милиарди ще излязат от нашия джоб. Световната история не познава случай, при който палачът да иска от жертвата доброволно да му плати със свои средства за мръсната работа, която върши. В самозабравата си искат от тебе и това.

  А ако ни сполети това, което се случи вече в Чернобил и Фукушима, просто няма да има бъдеще. Вероятността това да се случи в един от най-сеизмичните райони на Европа, какъвто е площадката между Свищов и Белене е грамадна.

  Братя и сестри българи,

  Съгласни ли сте с вашите пари да платите охолството на шайка бандити? И не само това. С тези пари те ще превърнат себе си и потомците си в бъдещия елит на милата ни родина. Проклятието на мръсните пари няма да падне върху тях, а върху нас. Ограбвайки бъдещето на нашите деца те гарантират това на своите. Ако вие ще кътате със сетни усилия някоя пара, за да ги инвестирате в образованието на скъпите си рожби, техните потомци ще се раждат и живеят в охолство, което никога няма да бъде достигнато от вашите, колкото и кадърни да са.

  Скъпи приятели,

  Приемате ли да живеете в тази бъдеща тъжна България? Идете в Козлодуй и се огледайте. Нещастен град! Това ли искаме да е нашата съдба? Това ли ще е наследството, което ще оставим след себе си.

  Българи,

  За да я има България, за да сме независими, за да задържим бъдещето в наши ръце, кажете НЕ на АЕЦ „Белене”. И проклет да е този, който посмее да я построи!

  ПРИЗОВАВАМЕ ВИ ДА СЕ ПРИСЪЕДЕНИТЕ

  КЪМ НАШИЯ ПРОТЕСТЕН автоПОХОД „БелеНЕ”!

  Свищов – АЕЦ Белене

  25 април 2011 година

  Сборен пункт

  10,30 часа – Свищов, паркинга зад академията

  11,00 часа – гара Ореш

 19. Az se chudia dali balgarite sa naistina tolkova kuhi leiki, kolkoto gi izkarvat. No kato vidish koi sa si izbrali za upravlenec…

 20. В крайна сметка уволниха шефа на НЕК и сега е много интересно как ще се развие кариерата му оттук нататък. Вярвам, че благодарните другари няма да оставят своя предан Гюро Михайлов ей така да се затрие. Те може и да нямат морал и чувство за отговорност, но мисля, че не биха изпуснали един доказано ценен кадър, способен с един подпис да затрие родината си за благото на Русия. Скоро ще го видим я изпълнителен директор в Лукойл, я Главен ръководител на строежа на “Белене”, я направо в Москва на позиция в Росатом или Газпром.

 21. Към П. Тинков
  Казвате : “Кое, уважаеми г-н Инджев, още не знае българското население? Какво до сега не му беше казано? Какво още трябва да му се каже?”
  Констатирам, че ТО нищо не знае, а от това което противниците на проекта Белене изтъкват, му се казва нищожно малко. Вестниците са ясни чии позиции защитават. Електроните медии също имат преференции. Мненията са уж балансирани , но начина на воденето не винаги е коректен. Поканените за да защитават двете тези понякога се подбират така, че едната страна да няма добър защитник на каузата си. Медиите, които са собственост на червени капиталисти, то май други няма, водят насочена кампания и нормално е да манипулират и анкети и предавания.
  Второ, начинът , по който се оспорва проекта в повечето случаи е хаотичен или предназначен за умни и убедени във вредата хора. Един говори за сигурност, друг говори за зависимост, малцина говорят за това, че няма икономическа обосновка, която да доказва, че проекта ще е неизгоден. И често не се замисля, за каква аудитория говори. Масовата аудитория иска прости и ясни изрази и послания. Пане аз мисля така. Затова хора като Кънчо , Стойчо и Андрей ще имат значително влияние върху общественото мнение.
  Но питам се дали един такъв сложен въпрос следва да се решава от общественото мнение? Или ние – противниците на проекта, се хванахме за него защото нямаше други механизми за контрол?
  Не мога да разбера защо никой не изисква от “строителите” да представят разчет за себестойност на произвежданата от Белене енергия. Говореше се че тя ще бъде ~ 11-12 ст/квтч. (производствена, а не продажна цена) . И въпреки това се твърди нагло че това е най-евтината енергия? Но сега от Козлодуй е 4,5 ст/квтч , а от ТЕЦ Марица 2 е ~ 5,5 ст/ квтч. При това за Марица 2 има очистване и запас от въглища за 200 години!
  Преди няколко дни прочетох анализа на ИОО и там се изчислява прогнозна цена за енергията от Белене 28 ст/квтч ! Пет пъти по скъпо от колкото от ТЕЦ?
  За този анализ почти не чувам изявления. А той е направо страшен. Впрочем вижте сами! http://www.bia-bg.com/language/bg/uploads/files/analysis__2__files/f_1_107238_NPS-Belene-Assesment.pdf

  Тринадесет (13) страници, от които виждам, че строителството на толкова НЕИЗГОДНА и проблемна централа ще е направо престъпна глупост или престъпление.

 22. Вижте последните две страници от анализа на ИОО!

  Цена на KW
  Цената за крайния потребител е пресметната като разходи (на инвеститора и за системните връзки), описани статично в горната таблица плюс годишните производствени разходи, оперативните разходи и разходите по поддръжка и разходите за зареждане с гориво. Поради това, че НЕК и МИЕТ не ни предоставиха нужната информация, макар да бе надлежно заявена по реда на ЗДОИ, ние сме заложили тези разходи като 40-50% от стойността им за аналогични централи в САЩ. Не сме заложили печалба. Разликата между двата сценария идва от разликата в лихвените проценти.
  Таблица 4: Предполагаема цена
  Валута за KW Сценарий 1 Сценарий 2
  Евроцента 14 14.6
  Стотинки (~) 27,3 28,5

  Цената за 1 KW електроенергия, при пълно отчитане на инвестициите и разходите би била сравнима със субсидираната цена за киловат електроенергия от ВяЕЦ.
  Фискални ефекти
  Това са въздействията върху държавния бюджет. При пресмятането им отчитаме размера на първоначалните инвестиции, очакваните приходи от данъци и осигуровки от дейността на АЕЦ „Белене” и пропуснатите ползи в резултат от нереализирането на инвестиции в ТЕЦ „Варна”, „Бобов дол”, „Марица Изток” и във вятърни паркове.
  Общият размер на първоначалната инвестиция, свързана с АЕЦ „Белене” се отнася до изграждане на инфраструктура на площадката, цех за преработка на отпадъците и хранилище за временно съхраняване, трайно хранилище на територията на страната, далекопроводи, системна автоматика, подстанции, диспечиране и т.н., заместващи мощности, компенсиращи мощности, връзки с електроенергийната система и увеличаване на капацитета на съществуващите мощности, които е необходимо да бъдат извършени, за да е възможно функционирането на централата. Тези разходи ще бъдат направени от БЕХ или НЕК, които ще бъдат финансирани за това със средства от държавния бюджет – т.е. от
  българските данъкоплатци.
  14
  Очакваното нетно производство от АЕЦ Белене на електроенергия е около 14.5 TWh. През първите години от експлоатационната фаза на проекта, поради наличието на големи фиксирани разходи, ще се реализира загуба, което означава, че няма да има приход от корпоративен данък в бюджета и няма да има дивиденти. Данъчните приходи ще се реализират от осигурителните вноски на работещите, от данъка върху личните им доходи и от данъка върху добавената стойност от потреблението им. Очакваният положителен ефект през първата година от проекта е приблизително 28.6 млн. евро приходи в държавния бюджет. Заедно с това обаче поради нереализираните инвестиции в посочените ТЕЦ и във вятърните паркове приходите в бюджета ще се по-ниски с около 37.6 млн. евро от по-ниски заплати и потребление, както и от нереализирана печалба и съответно данък върху печалбата от тези компании. Освен това трябва да се отчетат и вече извършените и фактурирани разходи за консултанти и оборудване.

  При норма на възвръщаемост от поне 6% на година нетната настояща стойност за на пропуснатите ползи за българския данъкоплатец ще бъде над 3 милиарда евро за срок от 25 години. Това означава,
  • първо, че разходите на данъкоплатеца за изграждането на АЕЦ Белене никога няма да се откупят,
  • второ, че на всяко официално заето в момента лице се падат приблизително по 1 015 евро нетна загуба на богатство в резултат от тази инвестиция (за този период от време) и, че,
  • трето, поради разхвърлянето на тези разходи във времето, средният данъкоплатец най-вероятно е и ще остане рационално незаинтересован от съдбата на проекта.

  Изводът от тези изчисления е, че АЕЦ Белене категорично носи значително повече разходи, отколкото приходи за държавния бюджет.
  „Цената” на АЕЦ – инвестицията плюс системните разходи, както са дадени в таблица 3 – ще е между 4 200 и 4 300 евро на домакинство, за посочения период.
  Около 5 000 домакинства на засегнатите от затварянето на мощности или ограничаването на капацитета на ТЕЦ, ВаЕЦ и Мини „Марица-Изток” ще понесат загуби в непосредствено бъдеще, преди и веднага след включването на АЕЦ „Белене” в експлоатация.
  ===================================== …….

  http://www.bia-bg.com/language/bg/uploads/files/analysis__2__files/f_1_107238_NPS-Belene-Assesment.pdf

 23. Съгласен съм с Вас, г-н Бояджиев.
  Въпросът е колко са нормалните.

 24. Тази сутрин станах рано, но не погледнах навън през прозореца, за да разбера дали има слънце или има дъжд и облаци . Страхувах се да погледна през прозореца, защото ако времето не е слънчево, може и денят ми да е лош !
  Не закусвах, защото спестявам от закуски .
  Сега чета една книжка за произвеждането на домашни картофи. Мисля да се захвана с отглеждането на този зеленчук !
  След няколко дни щя садя картофи . Цяло лято ще ги копая и поливам, а в края на октомври и началото на ноември ще вадя картофите, стига някой недоброжелател да не е сторил това преди мен !
  Планирал съм да произведа 1 тон тон домашни картофи . Ако успея да постигна 100 % добив от планирания 1 тон и ако тяхната цена стане 2000 лв на пазара, то след като ги продам , ще спечеля с честен труд 2 млн лева / 1 млн еуро /. Това за мен ще бъде първият милион, изкаран с честен труд !
  Другата година мисля пак да отглеждам картофи и така няколко години, докато изкарам няколко милиона с честен труд, а след няколко години може да си купя и банка !?
  Какво правя сега ли ? – Сега си пия бирата и замезвам с домашни картофи, слушам си чалгата …
  Избори ли ? Какви избори ? Аз цяло лято ще копая и поливам картофите, а в края на октомври и началото на ноември ще трябва да вадя реколтата !
  Ако ми предложат да стана президент или депутат, може и да се позамисля за изборите ?!

 25. Иво е много прав!Жестоко прав!
  Галъп и медиите са в ръцете на руската Мафия и тяхните български ДС слуги!Промитите мозъци на българите се нуждаят от много години от депрограмиране.
  България върви към пропаст.

 26. Един простичък въпрос – защо първановци ,овчаровци и т.д. не вложат техни пари в строежа на Белене и после да си продават тока и да си печелят?Аз не искам моите деца и внуци да плащат за безумието Белене.С държавни пари лесно се строи -комисионни от строителството , комисионни от експлоатацията и продажбата на ток.Пак те ще са в играта.Затова натискат.А глупостите за енергийна сигурност са прах в очите на обикновения българин.С парите за Белене ще санираме цяла България и ще затваряме мощности.

 27. Не съм нито гадател, нито пророк, но пък затова мисля да споделя някои от сънищата ми, които сънувах , с предварителната уговорка, че написаното от мен не е препоръчително да се чете от хората на статуквото на ДС !

  През нощта на 21 срещу 22 септември 2008 г. сънувах един затворник с чук . Какво стана на 22.09.2008 г. и кой журналист пострада ?
  Преди около година – година и половина сънувах, че минавам край Асеновград и Асеновата крепост … Когато станах и прегледах пресета , видях, че четирима младежи от Асеновград на възраст около 20 г. бяха загинали при катастрофа на пътя в околностите на родния си град … Ако не греша, ставаше въпрос за 3 момчета и едно момиче ?!
  Преди около 6 месеца сънувах, че от пръстите на ръцете ми тече много кръв …

  Както вече казах, не съм нито гадател , нито пророк, още по – малко пък манипулатор с цел финансова изгода ! И дали всичко това са просто съвпадения или Оня от горе нещо казва – това също не знам ?!
  Надявам се, че няма да получа от 1 до 4 г. ефективна присъда, защото споделям сънищата си в публичното пространство !

 28. Един простичък въпрос – защо първановци ,овчаровци и т.д….

  Posted by Васил Костадинов | април 15, 2011, 9:15

  Въпросът е простичък, отговорът му – също.

  Помните ли подзаглавието на една интересна книга:
  “Ако “Вселената” е отговорът, какъв е въпросът?”

  Затова ще ви отговоря с въпрос:”Ако отговорът е “Русия”, какъв е въпросът?”…

 29. Към С. Борисов:
  То /населението/ нищо не знае, Кънчо, Стойчо и Андрей му влияят лошо,злите червени капиталисти го лъжат, подкупени експерти, консултанти и пр. го заблуждават, крият от него истината, че ще трябва да плаща милиарди, обещават му безплатен ток “на захарна пръчка”…
  Само че с подобни констатации и допускания Вие декларирате Неговата /на населението/ инфантилност!
  Къде отиде “народната мъдрост”?!
  Къде отиде “Глас народен – глас Божи”?!
  Известно ли Ви е, че над 40 процента от същото това инфантилно население се преброи по интернет?!Наясно ли сте, че всичко онова, което сте прочел Вие по темата Белене /за да оформите своята позиция/ е на разположение на повече от половината българско население, стига то да желае да го прочете?!
  За този,който иска да знае истината няма пречки!Който иска /и може/ да мисли има позиция!
  Ако по толкова очевАден казус като Белене 63 процента от това население са в невъзможност да “заемат позиция” поради инфантилност, на какво основание можем да очакваме от същото това население разумен избор, при едни бъдещи местни, президентски и парламентарни избори?!
  Но нека приемем, че греша и както пише тук БЕЗПАРТИЙНА ” 63 процента са честни хора,… но не са информирани”.
  Г-н Инджев, г-н Борисов, уважаеми членове на Сдружението против Белене, хайде да ги информираме!
  Ангажирайте специалисти като Котев и Касчиев – нека подготвят кратка и “лесносмилаема” информация по темата. Убеден съм – има много такива като мен, които ще изявят готовност да разнасят листовки, да лепят позиви. За целта ще бъдат необходими средства – открийте нов дарителски фонд.
  Нека се опитаме да мръднем поне малко от положението на коментатори в блога!

 30. Абсолютно съгласен с С.Борисов – липсват логични организирани и категорични доводи, разбираеми и от обикновените граждани. В този смисъл цитираните анализи по- скоро объркват. Трябва да се задават простички въпроси на които да се отговори също така простичко, но аргументирано.
  Например какво е съотношението на използваната към инсталираната мощност в момента?
  инстал. мощност (МBт)- 11 215
  Цифрата е за 2007г взета е от сайта на МИЕТ, страница Енергетика.
  Прозведено и изкупено количество ел.енергия (ГВтч) – 30 965
  Цифрата е за 2007г. взета е от сайта на НЕК доклада за 2007г.

  И сега:
  30 965 000/8760 = 3535
  МВтч/ч = МВт
  където 8760 са часовете в една година/365 дни
  т.е. 3 535 МВт е потребената мощност, която като сравним с инсталираната:
  3 535/11 215 = 0.32*100 = 32%
  Не можете да повярвате на очите си нали. И аз немога.
  Та си мисля че някъде от тука трябва да се започне с информирането на обикновения българин.

 31. Дезинформацията и манипулациите са много силни в България!
  Няколко пъти по BTV и други телевизии се появи новината, че Турция ще строи АЕЦ на черноморския бряг, в самото землище на Резово /каза се “на 5 километра от там”/, и това бяха единствените новини по отношение на строежа на АЕЦ-и в Турция. Хората в Бургас и Резово вече протестират срещу този строеж. В новинарските емисии, които твърдят това, не се спомена от кого е получена тази информация? От CNN, ИТАР-ТАСС, BBC, Reiters? То бива липса на професионализъм и ниски стандарти, ама чак пък толкоз? Ето, аз самия, дето не съм журналист и новинар,ви казвам- Направих си свое проучване, източника ми е Интернет, и от него разбрах следното:
  Турция смята да строи АЕЦ по руски проект близо до град Акюю /надявам се че се произнася така/, на средиземноморския й бряг, близо до границата със Сирия и Ливан. Има и ЕВЕНТУАЛЕН втори проект за строеж на АЕЦ на черноморския бряг до град Синоп, който е по средата на турското черноморие, м/у България и Грузия. Никакво Резово.
  А защо според вас е необходимо на някого да бъде близо до Резово?
  Защото, в духа на най-доброто от Сталино-Гъобелсовата пропаганда, се работи върху страховете на хората. Простия българин трябва да си каже: “Абе те подлите турци си строят АЕЦ до нас в задния двор, и ако гръмне, пак ще сме на топа на устата, така че я и ние да си построим една! Така и така рискуваме!”
  Според мен тази тънка мисъл като червена нишка е минавала в кратуната красна на червения редактор дето е “пуснал” “новинката”.

 32. Доколкото разбирам,акцентът на статията не е върху необходимостта от тази ядрена централа, защото е твърде очевидно, че построяването и при тези условия е безумие, граничещо с национално предателство. Пък и българската история гъмжи от имена, които с удоволствие са продавали интересите, че и кръвта на родината си срещу франкове, марки, долари, бели махмудии, рубли или просто левове. В случая иде реч за нещо по-сериозно; намерен е начин вместо компетентна, независима и вярна информация публичното пространство да бъде заливано от чалга, плеймейтки и корпоративно филтрирани социологически сериали. Иде реч за една тотална, гигантска по мащаби и последователна като методика информационна диверсия от страна не толкова на политическата, колкото на корпоративната върхушка – всъщност политическата власт у нас вече е функция на икономическата. Вестници се напазаруваха от банкери и бивши тотаджийки, телевизии се управляват от свиневъдни централи, социологически агенции врачуват на шарен боб съгласно директивата… Там е заровено кучето – безпросветната некомпетентност на българина е търсен и постигнат ефект. Оттук и изводът: Достатъчен ли е един Инджев, достатъчна ли е една кампания против унизителното гранитно чудовище до Орлов мост, против нахалното сватосване с руския енергиен государь? Чудя се какво биха направили ония, които форумно ръкопляскат на Иво Инджев, ако се наложи да подкрепят една медиа – вестник, да речем, на когото няма да му бъде необходимо да робува на реклами и на политически ганьовци, за да излиза. Може би това не е толкова утопично, колкото звучи?

 33. Ако съм останал неразбран, нека да поясня, че НИКОГА и при НИКАКВИ обстоятелства няма да сътруднича на ДС !
  Що се отнася до последния ми сън, то той беше 1 – 2 дни преди един депутат, който е на видима възраст доста по – различна от моята и чието име не знам, да цитира някакви членове от НПК за един действащ и уважаван министър от сегашния кабинет !

 34. към лазар илъов
  Не е лоша идеята ви за вестник, според мен. Не знам обаче какво финансиране ще е необходимо. Лично аз бих помогнал според своите скромни възможности. Мисля си, ако сме 100-тина души в блога, и ако всеки заделя по 20-тина лева месечно, дали излиза сметката? /Признавам си, хич не ме бива в планирането/…Нека г-н Инджев да каже.
  От друга страна, повечето умни читатели не четат вестници на “хартиен носител”..защото са умни!:)Но пък никъде не е казано, че по-наивните нямат право на достоверна информация!

 35. (Към SIR SVEN)
  Нищо ново под слънцето! Всъщност Вашето проучване се е сблъскало с изпитания прийом на днешната българска политическа класа. За едно се говори, за друго се отнася, подразбира се трето, а в действителност се прави четвърто.

 36. БЕ-леле-НЕ ! Това иска народът ни за да спи спокойно. В района на бъдещата АЕЦ(както някои искат това изграждане) има голям басеин от населени места, които не можгат да спят спокойно, защото ще имат атомна бомба до себе си!!! Да произвеждала ел.енергия, на която да и се търси пазар?!? А ако няма пазар? – Какво правим – пращаме депеши до Сирия да ни купи продукцията?! А ние да живеем в страха и да треперим да не става земетресение – това ли искате ,вие, които не мислите с главите си! Ако е така – елате да живеете в Белене , преместете се тав и от там управлявайте страната!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.