Първанови: първата дама и първородния престолонаследник

Зорка Първанова с имот за 5 лева за кв. м
15 април 2011

София, България
Изгодни сделки сключва и големият син на президента Владимир Първанов
Зорка, съпругата на президента Георги Първанов, се е уредила с имот край София на цена от 5 лева за кв.м. Сделката е извършена през 2007 г. Имотът се намира на 13 км от президентството – край село Иваняне, пише вестник “Торнадо”.

Съгласно новия общ устройствен план на София районът е обявен като перспективен, предвижда се там да бъдат изградени малки малки и средни предприятия. Според плановете мястото трябва да се превърне в логистичния център на Балканите.

Самата сделка е сключена по време, когато все още продажбата на имоти не е засегната от икономическата криза и е в разцвета си. През същия период пак за парцели край Иваняне средната цена за кв.м е 60-70 евро.

Независимо от това съпругата на президента плаща 42 500 лева за 8500 кв. м. Продавачите не са нейни роднини и няма как ниската цена да бъде оправдана с прехвърляне при делба на имот.

През 2007 г. Васил Симеонов Савов и Галина Петрова Савова сключват сделката със Зорка Първанова за продажба на парцела. Симеонов работи като общопрактикуващ лекар и е сред собствениците на медицински център “Здраве 999” в жк “Илинден”, ул. “Коньовица”. Година след сделката центърът сключва договор със здравната каса.

На подобни ударни покупко-продажби се радва и останалата част от семейството. По-големият син на президента – Владимир, успява да се сдобие с тризонет в “Манастирски ливади” на завидна цена. На 5 октомври 2009 г. в 121, акт 200 от столичната служба по вписванията е документирана покупката на апартамент с площ 213, 410 кб.м на ул. “Иван Сусанин”.

При сделката Владимир Първанов сключва договор за ипотека с ДСК, според който жилището е на стойност 160 380 лева. Цената на имота отново е с пъти по-ниска от реалната. Дори и в момента, когато се наблюдава спад на продажбите, подобен имот се предлага за 200-220 хил. лева.

Интересен е самият продавач на жилището – небезизвестният сторителен предприемач Румен Иванов, управител и съсобственик на фирма “Крит”. Името му нашумя преди време, когато се оказа, че манекенка го е шпионирала по нареждане на тогавашния агент на ДАНС Алексей Петров.

Самият Румен Иванов е известен като приближен до Първанов и често е канен на държавни сбирки, удостояван е с редица отличия, сред които и “Човек на годината”.

Към момента на сключване на сделката с “Крит” Владимир Първанов е на длъжност в частната фирма “Ай-ви-СМ”, в която работи с брат си Ивайло. Според финансовия отчет на фирмата през 2009 г. тя е била на загуба и не декларира доходи. Независимо от това банката отпуска кредит за тризонета с месечна вноска от 700 лева.

Същата година Владимир Първанов извършва друга сделка – от името на фирмата, и тя става собственик на магазин в “Хиподрума” с площ 69,940 кв.м. Цената е 122 180 лева и отново е няколко пъти под реалната пазарна.

Продавачът отново не е случаен – става дума за фирма “Сити резиденс” с управител Георги Харачерев. В миналото името му се свързва с “Мултигруп”. Той обаче нашумява покрай конкурсите за сметопочистването в София. Освен управител и собственик на строителната фирма “Сити резидънс”, той е и шеф на “РВЕ-България”. Друга негова фирма – “Тилком”, пък печели конкурс з аизграждане на кабелната мрежа на БТК. И Харачерев като Румен Иванов е близък с президента Първанов./БЛИЦ

46 мнения за “Първанови: първата дама и първородния престолонаследник”

 1. Хищница си ти, Зорница, и вълчица при това!

 2. Иво,стига с тази завист по имотното състояние на Президента и семейството му.Ако и ти управляваш България с мандата на Доган,и втори с неговата подкрепа от Турция,за теб това ще е напълно нормално.Но тук вече зависи от морала на човека,ако можем да говорим за човек,морал и БСП.

 3. В стил нешънъл жеографик:-Под специалното слънце, което свети и огрява единствено териториите на България и русия, се въдят всевъзжмони инсекти, които при добро поливане с кгб рубли, мутират в зеленчуци. Невероятно , но факт. Зеленчуците са месоядни, което е още по невероятно, но също е факт. Зеленчуците се Хранят, без да перафразираме Ботев или З. Стоянов, с все още мърдащите живи мръвки на хората обитаващи тези страни.
  И това е факт.

 4. Ние нямаме други източници за узнаване на морала на българския презиздент освен Иво Инджев. Нека продължава.Наверно “вуйчо от село” е завитстлив човек и затова приписва добре поознатия си порок на този рядък журналист.

 5. Уважаеми Инджев,
  както днес ЦвЦв призна, че посланик Уорлик е прав, така и Вие трябва да признаете, че има двоен аршин – за прасета може, а за кучета и котки неможе.

 6. Само тоя смотаняк ли ни е проблема Иво?Аз искам да Ви помоля,да започнете да коментирате днешната върхушка какви ги върши,Първануглу го знаем,той вече е за бунището на историята,.Ама аз се питам какво става днес????Вероятно имате лични мотиви,срещу Гоце,Аз подкрепям,но…НО айде и днешните башибозуци да коментираме,ама…като се замисля какво като ги коментираме,все тая,те си богатеят ние си пишем,аБЕ

 7. А и Иво,ако си смел коментирай и 6 апартамента/тите на Цецо,6 броя ;)Майтап той е честен,НАЛИ?

 8. А може би трябва да прочетеш внимателно това което пиша.Предполагам, Иво е разбрал ,и е гледал прескоференцията на г/н Президента при избора му за втори мандат.На въпрос зададен му от журналист-защо по Българската национална телевизия има новини на турски език,отговора е защото ще си обърнат сателитните чинии към Турция.No coment.

 9. Уважаеми ВУЙЧО ОТ СЕЛО,добър адвокат си, на лъжливият и крадливият социален президент `*ГОЦЕ*, но си лош съгражданин, на ограбените и измъчени бедни хора в България.Надявам се скоро да си възстановим закона за защита на държавата и тогава ще видим ВУИЧО ОТ СЕЛО кой кум кой сват и кой на булката брат.Всеки който се интересува от този справедлив Български закон може да го прочете в интернет.

 10. Честит рожден ден, г-н Инджев!

  Желая ви здраве и късмет – единствените неща, които не зависят напълно от нас! Другото го имате с пълни шепи – пожелавам ви да го съхраните – умът, талантът, прекрасното семейство, професионализмът и т.н. и т.н.

  И още – да имате много поводи за творчески вдъхновения и намаляващ брой причини да разбирате/ме, че петата колона все още е силна в Бг.

  Почитания за таланта, вдъхновението и хъса ви да бъдете победител срещу всичко подло и нецивилизовано в уж европейската ни родина!

 11. Някои от вас се дразнят може би от на пръв поглед преекспонирана тема,но не се питат или… само до степен:”Ние си го знаем!!! и т.н.
  Че знаете,знаете,така е!
  Но помислете и за миг,как гасне творецът и близките му,точно по повод на още повече верломства…
  Как гаснат професионалситите при деяния на такива мерзавци.
  Само,за да не отклонявам внимание към свои непоносими несгоди на същия бащица на нацията преди години,когато не баха нашумели екзотични твари със своите престъпления,чинно му се предаде безупречна фактолгия си цифри, по часове,дати и т.н. и т.н.,но без улики.Само факти!
  ..отвреме навреме тук,се припомня на правосъдния министър а в своята наглост наглите посягат и на част от пенсията ми оставяйки ме да пукна като куче на улицата!
  Как се издържа това 15 години и как му звучи на министър Цветанов или на посланик Уорлик,който го знае!
  Най-показателно е това за сателитните чиний!
  Разбира се че адвокат Марковски е прав,че съдебната система е самоочиствща се институция,но нито вие, Инджев или аз на последно място,не сме безсмъртни нали?
  Може би ще ми кажете,къде да се оплача!Нека поне зловещо да не се шегуваме помежду си!

 12. Псевдарът-президент и сие отдавна трябваше да е отвъд ръбъ – някъде към Сибир, но ако бяхме нормална държава.
  И все пак – благодарение на хора като Вас, има островчета на надеждата и Духа!
  ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

 13. вуйчо от село | април 15, 2011, 22:52

  Вуйче, дето си от село, ти си олицетворение на българската трагедия.
  Ти, да, да, не се върти като гламав – няма никой зад теб.

  Щото, където и по света да погледнеш, в която и да е що-годе нормална държава, има една критична маса от разумни, трезвомислещи хора, които “поставят летвата” В ОБЩЕСТВЕНИТЕ ИЗЯВИ и такива чичета като теб нямат думата.

  И да им я дадат, то ще е, за да кажат нещо от своята компетентност – ти ще кажеш за свинете, свако Перо – за зайците, дедо Геро – за дълбоката оран и така…

  Само че в РБългария и теб това те радва, на власт са имбецили и летва няма. В калта е.

 14. Защо бе приет този закон за ‘ клевета ‘ ?
  А защо направо не промениха член 1 от конституцията ?
  Дали пък отговорът на въпроса не се крие и в думите на Н. Пр. Дж. Уорлик за двете съдебни системи ?
  Дали не се цели по този начин хората, които не са извършвали тежки криминални престъпления и финансови престъпления, да бъдат поставени в зависимост , като бъдат обвинени в ‘ клевета ‘, ако казват неудобни истини и задават неудобни въпроси за тайните на прехода у нас ?

  Защо мене никой не ме е питал дали искам да стана депутат, президент или премиер ?
  Аз нямам нищо общо с БКП или ДС , нито мои роднини ! Никога не съм членувал в никаква партия ! Никога не съм извършвал кражби и тежки криминални престъпления ! Не подлежа на манипулация и изказвам собствено мнение, като винаги се водя от истината и справедливостта !

 15. Днес пак станах рано . И днес не посмях да погледна през прозореца дали слънсето е изгряло или вали дъжд, но имам вътрешна интуиция, че времето и днес е мрачно и ветровито !
  Днес отново не закусих и така още повече пестя пари от закуски !
  И днес продължавам да си чета книжката за отглеждането и произвеждането на картофи .
  Днес отново ще съм на бира с домашни картофи и ще си слушам пак чалга.
  Следобед съм решил да гледам филм за Есенин – неговия живот, творчество и загадъчната му смърт !
  Вече смятам с калкулатора си бъдещите ми печалби от произвеждането на картофи.
  В градския транспорт чух да казват, че в Германия ставали най – хубавите картофи . Затова като изкарам реколтата от картофи в края на октомври и началото на ноември и след като ги продам на пазара и спечеля първия си милион с честен труд, спечелените пари ще ги реинвестирам в Германия през следващата година ! За целта ще ми е необходим и нов калкулатор, който да може да смята по – големи суми, защото и бизнесът с картофи в Германия ще ми носи по – големи печалби !

 16. Честит Рожден Ден, ИВО!

  Да си жив и здрав за радост на всички ни!

  Пожелавам ти всичко, което не можеш да си купиш с пари, а останалото е въпрос на твой избор!

  Това, от което се възхищавам в теб е твоята невероятна виталност. Като че ли от всяка твоя статия ни казваш на нас, твоите читатели – И въпреки всичко, животът продължава!!!

  Пожелавам ти на добър път в твоите бъдещи проекти!!!

 17. Честит рожден ден Господин Инджев!
  Желая много здраве на Вас и Вашето семейство!

 18. Днес АЗ се върнах в спомените на моето детство. Когато бях ученик от 1 – ви до 8 – ми клас всеки ден играех футбол. По принцип десният ми крак беше силният . Но често ми се късаха платненките, които тогава струваха около 4 лв … Минат не минат два месеца и дясната ми платненка се късаше. И ето тогава, когато аз вече бях в 4 – 5 клас, започнах да играя със скъсана дясна платнека и така се научих да ритам и с левия крак … И така 4 – 5 г. и когато аз вече станах в 8 – ми клас силата на левия ми крах стана 99,99 % от силата на десния ми крах, т.е. на практика аз играех еднакво добре и с двата крака ! Не обичах да играя с глава и може би това по – късно е изиграло своята положителна роля в живота ми !?
  Играех добре на всякакъв пост , без вратар . Обикновено всички предпочитаха да играят като нападатели и поради тази причина аз трябваше да играя като последен защитник. Дори имах тениска с номер 3, а съучениците ми започнаха да ми викат Камачо .
  Когато бях 8 – ми клас имаше вътрешен турнир в училише и нашият клас беше станал училищен първенец. Бихме батковците от 9 – ти, 10 – ти и 11 – та клас, та дори и отбора на учителите, които също се включиха в този турнир.
  Може и да е странно това, но си е факт – осмокласници да бият единадесетокласници и учители на турнир по футбол !
  Жалко, че тогава нямаще нито бтв, нито тв7, за да отразят този турнир или поне да ни кажат по новините !
  Сетих се и че аз бях вкарал първия гол за нашия отбор още в първия ни мач, но не си спомням дали беше в 3 – тата минута или по – късно ! Но този гол остана и единствения ми, защото аз играх като последен защитник с номер 3, а не като нападател !
  Всичко това е истина и е възможно дори и да го има в архивите на ДС !?

 19. ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
  С пожелания за много здраве,сили,творческа енергия и оригинално мислене,с което да продължавате да радвате нас-вашите почитатели в блога!Нови творчески успехи в писателската дейност!

 20. I asked the wise man at the top of the mountain the secret of a long life.
  As my Birthday gift to you, I’d like to pass along his infinite WORDS of WISDOM…..
  “Keep breathing as long as possible!”

  Happy Birthday!

 21. Уважаеми Инджев,
  бъдете жив и здрав и не губете остротата на перото си! ЧРД!

 22. г-н Инджев,харесвам ви като журналист,и аз като вас не харесвам президента.Избрали сте си цел и я преследвате,професионално и аргументирано, с всичко, което казвате съм сагласен,но това ли е единствения ни проблем? Мисля,че сте присрастен,това, че не коментирате другите проблеми не държвата,ви пражи тесногръд и май ЗАВИСИМ !

  не достатъчно обективен

 23. Горната публикация доказва за пореден път, че България е страната на двойния аршин – както го беше казал наскоро починалия актьор Георги Русев – за кучета и котки може ,а за прасета не може.Тази му реплика е от един култов български филм още от времето на т.н. социализъм.Тогава имаше правоимащи и работническа класа/правонямаща/.Тогава правоимащите не чакаха по 10-15 г. за да си купят кола, жилище и т.н.,а цените з а тях бяха преференциални.Сега политическата ни върхушка, независимо от коя партия е ,стана изключително нагла – убеден съм,че тези безхаберници дори не си плащат покупките.Лошото при нас е ,че тази действителност се отнася за властниците в съдебната, изпълнителната, общинската и каквато се сетите ВЛАСТ.Това е тумор ,чийто метастази са обхванали тялото на България отвсякъде,а премахването му трябва да е кардинално. това според мен е възможно когато малкото останали болеещи за истината журналисти спрат да се страхуват и започнат неуморно да вадят кирливите им ризи на показ, а ние обществено активните граждани ги подкрепим масово.Не ни трябват водачи , просто трябва да заявим гражданската си позиция безкомпромисно и до край. Фейсбук-това е нашето оръжие.

 24. Честит Рожден Ден гсподин Инджев. Да сте жив и здрав. Дано всичките Ви начинания завършат с успех. Това ще е успех и за нас.

 25. Честит рожден ден Господин Инджев! Здраве и любов, другото е преходно!

 26. Било в Атинската полития или Римската република,само хора в миналото като Вас, изразяват отношение към същесвувщия обществен ортанизъм-държавата с понятия оботатявани в популярен литературен вид от Античността,та до днес!.
  Притиснат от собствените си призиви за икоонмия на вредната апологетика,прекалявавам,а и Вие за жалост сте от тези дървета,
  чийто висок ръст е измерим когато са п о в а л е н и.
  Затова правя- каквото мога – правилната Бълтгария,да бъде подтикната към интересни размисли,каквито заслужавате.ЧРД!

 27. Честит Рожден Ден, на великият Български патриот Иво Инджев и на великата Българска Търновска Конституция.Иво,пожелавам щастлив живот и здраве на теб и на твоето семейството.

 28. Бъди здрав и весел, скъпи приятелю! Да даде Бог здраве и дълъг живот, на теб и на твоето мило семейство!

 29. Честит Рожден Ден уважаеми г-н Инджев.Сърдечни пожелания за здраве, радост и творчески успехи.Благодаря Ви за това, че Ви има.

 30. ЧРД,г-н Инджев,здраве,късмет и още по-остро перо!!!!

 31. Г-н Великов,в “местнсст” където почти всички прилагателните са като патерици, защото кухите думи сами не могат да стоят на краката си,там където повече от половин век непоправими фанатици толкова са загледани в бъдещето,без Върховен закон,че не забелядват кривите дървета,които съвременниците поставят пред тях, за да ги препъват!

 32. ЧЕСТИТ да бъде този ден,
  в който ИВО ИНДЖЕВ Е РОДЕН!!!!

 33. Извод от всичко казано и писано до тук (за огромно съжаление на нашите деца): Кучетата си лаят, керванът си върви!

 34. Г-н Инджев , Честит Рожден Ден и от мен, желая Ви Здраве и Сили за да го има “Блога на И.Инджев”, който вече е станал част и от нашия живот.

  От днешното ровене в нета ми дойде желание за коментар който прерастна в идея за предложение което с Ваше разрешение пускам тук, макар да не е по темата, тъй като хора които биха се заинтересували от него постоянно “надничат” в блога.

  Предложение за НОВ РУСКИ ПАМЕТНИК в БГ
  (към някой от предостатъчното русофилски комитети и движения)

  Поради изменилото се статукво на пазара в САЩ вследствие на увеличеното вътрешно производство на шистов газ, Америка не само спря вноса, но ще стане и износител на газ.
  Cheniere Energy Partners, L.P. от Луизиана, която владее най-големия завод в света за газифициране на втечнен газ , обикновено импортиран в САЩ, ще започне строителството на разширение, което ще включва два завода за втечняване на природен газ (LNG) като така заводът ще стане реверсивен и ще може да втечнява 1.2 милиарда куб.фута на ден , а това прави 12.5 милиарда куб.м. на година и в крайна сметка да изнася газ в други страни.
  Предварителните споразумения са подписани със испанската Endesa, S.A. и италианската Enel Trade S.p.A. за строителството на втечняващите съоръжения и последваща реализация в Европа, а проектът е готов и понастоящем е на фазата на получаване на разрешения за строителство от съответните власти.
  Фирмата възнамерява да започне износа на американски втечнен газ за Европа най-късно през 2015г.
  http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=101667&p=irol-newsArticle&ID=1530062&highlight=

  Ето че скоро Путин ще се сдобие и с конкуренция в Европа и ще трябва да смъква цените.

  Китай също се ориентира към технологията на шистовия газ и предвижда силни инвестиции и също конкуренция.
  http://www.reuters.com/article/2011/03/28/us-china-shalegas-idUSTRE72R0N520110328

  Предлагам сега ние да издигнем паметник на “РУСКИТЕ СЪЗДАТЕЛИ НА ТЕХНОЛОГИЯТА НА ШИСТОВИЯ ГАЗ” , тъй като руснаците гордо заявиха че ТЕ са я изобретили.
  Все пак трябва да поддържаме нашето реноме и международен престиж на държава с най-голяма гъстота на руски паметници на глава от населението а и технологията е спасяваща и до голяма степен се оказва освободителна (за някои европейски държави).
  Няма да е престижно да се оставим накои други да ни изпреварят по този най-основен показател.
  С това също ще затвърдим и мястото си сред европейските народи.

  Надявам се някой от многобройните русофилски комитети и движения в БГ “да прегърне идеята” която им предлагам (безвъзмездно) за да “увековечим за поколенията” това поредно руско know-how.
  Увереност, но не и успокоение, може да дойде именно от наличието на голям брой хора из тия комитети които знаят как се става “първенец” и как се отстоява това звание.
  Като начало предлагам паметникът да е във форма на “ВЫШКА” за перфорация за шистов газ, но тъй като руски подобни няма (засега има само американски такива) и за да не чакаме докато я построят и “утилизират” (каквито бяха случаите с танковете-паметници), направо да ги помолим да ни построят първата си вишка на мястото за паметника, което комитетът “ще издейства” някъде в центъра на “европейската” ни столица.

 35. Честит Рожден Ден гсподин Инджев. Да сте жив и здрав. Дано всичките Ви начинания завършат с успех. Това ще е успех и за нас.

 36. ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН УВАЖАЕМИ, Г-Н ИНДЖЕВ!
  Семейство Тинкови желаят от все сърце здраве, безброй още радостни дни и успех в постигането на всяка преследвана цел, на Вас и на всички онези, които обичате!
  Павел Тинков

 37. Всъщност Юлия Тимошенко и Украйна могат да повторят “българския сценарйи” и договор за каквато и да е АЕЦ,да бъде развален с “германски привкус”,която ще повлече Европа и Франция с нейната “черешка” на върха на тортата “Арева”.И ще си мине дори без угощения за престолонаследници и честити сватове.

 38. Честит Рожден Ден! Желая ви здраве и дълголетие, за да носите духовна наслада на нас, вашите читатели и да се радвате на любовта на семейството си.

 39. ЧРД! Пожелания за здраве,сила и хармония във Вашия свят! Нека Словото да се лее…като светлина!

 40. Желая дълъг живот и здраве,както много упоритост и инат за да успееш в това,с което си се захванал.

 41. Честит Рожден Ден господин Инджев – бъдете здрав и щастлив!
  (малък поздрав от голям приятел)

 42. Чести Рожден Ден! Желая Ви здраве дълголетие и успех в родолюбивите начинания! “Първородния ПРЕСТЪПОНАСЛЕДНИК” ми се струва по-вярно!

 43. Благодаря ви, господин Инджев, честит рожден ден. Чета и за пореден път се убеждавам, че са свързани престъпниците като свински черва.

 44. честит рожден ден г-н Инжев!
  здраве, бодрост, мъдрост и смелост!
  ilin

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.