Ела с мен в Пещера(та)!

Феодализацията на демокрация у нас е публична тайна и всеки може с лекота да посочи примери. Правец е владение на клана Златеви. Дупница е на Галеви. А Пещера – на “пещаците”, собствениците на местния винпром. Тъкмо в този градец се развихри голям и доста лицемерен скандал около факта, че комунизмът не е си е отишъл, каквото и да се пееше по едно време в центъра на София.

На училищно състезание в Пещера децата трябвало да словославят:“Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни”.Нарушени са законите за закрила на детето и за народната просвета, които забраняват агитацията на партии, религиозни и синдикални организации сред подрастващите. Намесени са кметът от ГЕРБ Стелиян Варсанов, депутатката Красимира Симеонова и местни активисти на властта.

От ДПС, където култът към личността на лидера им Ахмед Доган е отявлен рецидив на комунистическата традиция, се възмутиха и преиграха, че в Пещера бил избухнал “най-големият скандал на прехода”. Сякаш вождът им не е скандализирал многократно повече досега публиката с перманентното си отсъствие от парламента и с присъствието си в челните места на рубриките с предизвикателни към публиката цитати: за “правото” му да забогатява в качеството на политик, който можел и летяща чиния да си купи, както и за ролята му на разпределител на “порциите” в държавата.

Повишена чувствителност демонстрираха и от БСП, които облъчваха допреди две години с примитивна филмова пропаганда зрителите на държавната телевизия, въртейки до пълно наизустяване плакатните внушение на социзкуството чрез сериала “На всеки километър”. И така се захласнаха, че натрапваха в националния ефир рекламен партиен клип с участието на лидера си Станишев и министъра му Стефан Данаилов като римейк на старата комунистическа агитация за подвизите на “бате Серго”. Чий “бате” е той, ако не на подрастващите?!

Встрани от това суетене, към което се присъедини със заклеймяване на инцидента и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, остава обаче вторият план на ехото от скандала. Защото днес, когато се каже “Пещера”, се подразбират “пещаците”, а техният “случай” е неизмеримо по-значим като феномен в държавата, отколкото проявата на една партийна натегачка, накарала децата да славят управляващата партия.

От сайта Биволъ припомниха наскоро:
“…скандални сведения за “Пещаците” излизат от справка, разпространена от бившия главен секретар на МВР Цвятко Цветков. Справката е предназначена за Сергей Станишев и в нея се прави “систематизиран хронологичен преглед” на конфликти между висши ръководители и оперативни работници в системата на МВР и отдел “Вътрешна сигурност” на Главна Дирекция Полиция.
В справката има и следната бележка:
Винпром “Пещера АД” е сред спонсорите и на миналогодишната кампания на ГЕРБ – 200 000 лв, връчени лично на Бойко Борисов от Антон Щерев, един от собствениците на фирмата. Връзката Щерев – Борисов е изградена с посредничеството на пловдивския бизнесмен Георги Гергов, близък приятел на Румен Петков.
Едвин Сугарев, който публикува справката в сайта си www.svobodata.com съобщава, че е бил удостоен с обаждане от “Пещера” и е получил “много добро предложение”, за да я свали от сайта си. Той обаче не го направи.”

Това ли е “нещото”, което шумолящите възмутени гласове в столицата искат да заглушат, опитвайки се да привлекат на своя страна вниманието на все по-актуалните в навечерието на изборите гласоподаватели с обвинителните възгласи: “ела с мен в Пещера(та)”?!

10 мнения за “Ела с мен в Пещера(та)!”

 1. Трогателно е обръщението Ви от Хасково,г-н Първанов към поколението политици на прехода,до подготвят оттеглянето си след “каша”,”чистки”,
  че отгоре на това и с “Ваша” школа за мотивация на млади хора!
  А много повече,да се захванат с държавно управление,най-вече с ключовата фраза,”крайно” постепенно и разбира се не революциононо!
  Г-н премиерът не останал по-назад от Вас след “пещерни”
  прозрения от Пещера,с които бяха “обрани точките!”
  Но палмата на първенсвото като бащица на нацията държите Вие господине, със селекцията от стари “вина” за “избата” като Станишев,Костов,Доган,макар “да не сте задължен конституциононно,
  но хайда от Вас,да мине!”
  Хората вече свикнаха,че не поемате
  “Вината” баз мезета и ги топли мисълта,че оставате в политиката след като заедно или поотделно прекършихте гадно, завистливо и злобно като “истински” комунисти,
  толкова много човешки съдби.
  Колко прозорливо,все пак,че ако не на тези на следващите избори,
  вече ще благоволят да ви оттеглят като непосилен исторически товар на правилната България!

 2. Ето го поредният шедьовър на Трипио: “Смятам, че ние, поколението политици на прехода – онези, които бяхме или сме лидери от времето на прехода, трябва да подготвим своето оттегляне от върха – не рязко, не революционно.”

  “Аз мисля, че е дълг на всички – на Първанов, на Борисов, на Станишев, на Костов, на Доган – да не изброявам всички лидери – да подготвим тази плавна смяна без конфликт между поколенията”

  По думите му много кадърни хора са били изгонени от управлението – като “политическа чистка”, или заради ниско заплащане и много от тях са отишли в бизнеса или в чужбина. (бележка от мен – Г.В. – коя партия управляваше през огромната част от прехода? Лицемер е Трипио!!!)

  “Трябва да създадем мотивация на млади хора да се захванат с държавното управление. Аз се опитвам да създам една такава школа”, заяви Трипио.

  Като говорим за полит агитация на деца, нека си припомним предизборния плакат на ДПС в учебника по “Човекът и приоридата” за 4ти клас (може да не е “Човекът и природата”, може и да не е за 4ти клас, може би беше в друг учебник, но със сигурност от основния курс). А на снимката в dir.bg се вижда как Трипио с любов гледа момиченце на видима възраст около 10г, това, предполагам, не е полит агитация.

 3. ‘ Първанов: Ние, поколението политици на прехода, трябва да подготвим оттеглянето си

  Смятам, че ние, поколението политици на прехода – онези, които бяхме или сме лидери от времето на прехода, трябва да подготвим своето оттегляне от върха – не рязко, не революционно.

  Това каза президентът Георги Първанов на среща с обществеността тази вечер в Хасково.

  Ние трябва да инвестираме в нови – силни, кадърни кадри, посочи държавният глава.

  “Аз мисля, че е дълг на всички – на Първанов, на Борисов, на Станишев, на Костов, на Доган – да не изброявам всички лидери, да подготвим тази плавна смяна без конфликт между поколенията”, отбеляза президентът.

  “И ще спечели този от нас – изброените от мен лидери, който успее да го направи най-добре и най-бързо”, смята Георги Първанов. ‘

 4. 20.02.2010 г.
  Първанов: Да отворим “икономическите досиета на прехода”

 5. При законите на термодинамиката са важни само началното и крайното състояние на системата, т.е. важен е само знакът ДЕЛТА / разлика / !
  При закона на Хес, който е също частен случай от термодинамичните закони, са важни само началното и крайното състояние на системата, но не и пътя, по който се минава …

  Забележка : Не аз съм този, който е определял законите в термодинамиката ! Аз само се ръководя от тях !
  Законите на термодинамиката са само част от Законите на Природата и ние искаме или не искаме, ще трябва да се съобразяваме с тях !
  Казано на прост език : По – добре късно, отколкото никога !

 6. В казарамата преди години, такива хора като тези който организираха в Пещера герберското мероприятие ги наричахме натегачи. Натегачите бяха смотани и некадърни, но се натискаха пред началниците и се стремяха всякак да изпъкнат. Та като споменах началниците в казармата, няма как да отмина и селяндурската изцепка на баш началника на министрите по нашите земи. Да наричаш Исус Христос началник, не е само богохулство, това връх на първенюшката простащина, на която за съжаление гледаме като на тъп брадат виц и нищо повече. Явно, в страната на комунистическите простаци такива изцепки са в реда на нещата.

 7. Трябва да си призная че през 2001-2002 и мен успяха да ме заблудят, че днешният премиер е Батман, който ще спаси децата ни от бандитските формирования, на чевената мафия в България.Но след конкретна проверка по конкретен случай Батман се оказа надуваема кукла (или ако не е да го докаже днес, защото утре ще е късно) , на червената ДС-Мафия в България.Днес е изгодно на червената мафия да спука балона си Батман, но все още не е успяла да надуе нов и сега му е времето да качим съблазнително милите червени тирани, на нашето Българско яко народно колело без рамка.

 8. До неподозирана наглост стигнаха вече мръсните ченгета!

 9. Гадни, гадни, гадни … … … червени и турско синьо отрепки. Нима приятели, не разбрахте, че между Турция и Русия не може да съществува нормална държава. Освен, че горепосочените ни пречат, то и западните ни уж приятели си въртят алъш-вериша с тях и уж са с нас, и се правят, че ни разбират, а в същото време ни изоставят без никакъв шанс да се развиваме. Едва ли има на тази земя такива мазохисти, като нас, които до такава степен да се самоподценяват и да се самообиждат без да са проумели проблемите, които водят до това. От няколко месеца, след като се включих към интернет следя, почти всяка вечер този блог на на любимия си жюрналист г-н Иво Инджев. Благодаря. Едно голямо човешко благодаря, че тук Вие давате форум на всички тези прекрасни Българи и Българки да могат да изкажат своето мнение по толкова многото проблеми в иначе прекрасната ни родина. От 2001 година спрях да споделям и да се занимавам с политика, но то не се издържа, а и болезнено справедлив човек, като мене не може да търпи всичко това, и реших да се разкрия. Знам, че има провокатори. Абсолютно съм убеден, че ги има и тук,… Но не ми пука на временното ми фалшиво благоденствие и Старата комита отново ще развее байрака на свободата. Знам много. Все още мога много. И се надявам да дам още много на истинските Български родолюбци. Трудно е, но пък иначе животът е скучен и тъжен. Обичайте и България, а не само себе си мили приятели! Надявам се от тук насетне да бъда Ваш приятел! Димитър.

 10. 1. Licemerat Goce ako imashe namerenie da se otteglq, nqmashe da osnovava ABV, chiqto ediunstvena funkciq e da mu garantira politicheskata kariera, sled kato izteche vtoriqt mu i posleden prezidentski mandat. Ubedena sam, che se glasi za sledvasht premier.
  2. Kato se mahne “staroto pokolenie” politici kakvo idva sled tqh?! Tezi ot sledvashtoto pokolenie gi vidqhme veche kolko struvat – naprimer stanishkata i “yupitata” na Carq – bokluci. A primerno Konrad Adenauer e bil na 77 godini, kogato e tragnal da izgrajda Germaniq ot nula sled II Svetovna voina.
  3. Balgariq ne izliza ot krizata, zashtoto pravitelstvoto Borisov bavi reformite. No Balgariq ima dokazan politik-reformator – Ivan Kostov. Nie imame dnes poveche otvsqkoga nujda ot nego.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.