Ледът под краката на Първанов се пука- дали им пука на “съдебните заседатели”?

Нещо се мъти в и без това бозавата вода на българския политически гьол, щом най-дълго пребивавалата в неговите подмоли едра риба взе да говори за колективно погребение със себеподобните си. Това си пожела вчера в Хасково президентът Георги Първанов, който призова неговото поколение политици да си ходят, заедно с него. Щом неговият мандат изтича, значи съдбата му в гробищата на изконсумираните амбиции трябва да споделят и останалите му спътници.

Този призив към погребение, характерно за тракийските царе ( и в други цивилизации, например в Китай, е познат този обичай) издава опитите на действащия държавен глава да се отъждестви като символ на епохата: щом няма да го има Първанов на върха, настъпва нова ера…

Не става дума за инстинкти, а за информация, която главнокомандващият явно има. Както съм писал и друг път, той е най-информирания човек в България за подмолните политически процеси, защото целенасочено се занимава с тяхното следене по собствени канали. Дали е случайно, че се провикна от Хасково “всички сме маскари” тъкмо ден преди най-сетне в Народното събрание да се повдигне въпросът за неговите злоупотреби, макар и все още само на ниво сигнал за тях пред комисията по корупцията? Едва ли, стара лисица е той и знае, че само за бракониерството, за което (засега) става дума, трудно ще го “отстрелят”. Но бърза да гръмне и той предупредително, за да покаже, че може да завлече със себе си и другите “политици на прехода”.

Така или иначе обаче ледът се пука “господа съдебни заседатели”, като казва Остап Бендер. Остава да видим дали “съдебните заседатели” ще го чуят – особено онези, които също ходят по тънкия лед.

10 мнения за “Ледът под краката на Първанов се пука- дали им пука на “съдебните заседатели”?”

 1. А от къде на къде американската посланничка ще дава оценки.
  Или който не им изнася-не е подходящ.

 2. Казвал съм го многократно, ще го кажа и сега :
  Уважавам мнението на американския посланик у нас Н. Пр. Дж. Уорлик, който винаги е казвал истината и се е водил от принципите за морал и обективност в политиката ! Уважавам службите , занимаващи се с разкриване и предотвратяване на престъпления – МВР, Прокуратура, Следствие, ФБР, ДЕА, МИ – 6 !
  Никога не съм бил и няма да бъда част от агентурния апарат на ДС !

 3. всички комуняги са свине заедно с ченгетата дано Господ ги прати скоро
  на много топло-горещо място

 4. Моля да ме извините, че се включвам извън темата, но мисля, че ще има хора, на които ще им бъде интересно.

  http://www.youtube.com/watch?v=3ssG4p7DR4w&feature=player_embedded

  Това е линк към видеото на предаването “Територия на демокрацията” на Олег Панфилов, посветено главно на събитието ни от 2-ри април пред паметника на съветската армия.
  В предаването през следващата сряда ще бъде излъчен и репортажът, който грузинският екип засне тук за туризма, а в следващи предавания с подходяща тематика ще бъдат включени и интервютата с разследващия журналист Христо Христов и с Екатерина Бончева от КОМДОС.

 5. Второто поред заяждане на един президент с посланик на САЩ,не е измежду най-удачните ходове на един историк.
  Дори оная “шушумига” Каулбарс е треперел пред руското императорско
  правителство,и Петербург никога не дразни Европа,дори при авантюризъм на руския царизъм:около Набоков,метежите в Силистра и Русе,”преговорите” на Паница,Драган Цанков и Хртвиг,
  Мантов и Гр.Начевч,убийствата на Белчев,Вълкович и т.н.
  Един студент по История знае,че въпросът не е бил,да се защитава демокрацията или класическия парламентариезъм,а да се спасяа държавната и националната й независимост.
  Размерите на Стамболовата “диктатура” по същество трябва да бъдат свеждани до истинските им стойности:Колегата на г-н Инджев,Кулябко Корецки,пише през 1903 г.че дори и развихрена хипертрофирана форма на мнитлност,невъздържаност и самоластее, у Стамболов, са нищожни трошици в сравнение с колосалнте му заслуги да изкара България на самостотятелен път,което не е оценено и днес…
  Дори в-к “Европа”,Петербург в спор със събратята си “Гражданин” и “Мосоквски ведомости” прзнава,че бележития държавник,е окрит враг на Русия,но прави повече откокото станалите представители на българския патриотизъм, взети зедно…
  Каулбарс е един царски чиновинк,но Стамболов,макар и строг не е искал Отечството му да бъде васално на чужда държава!!!
  Друг е въпросът,какво и как чете американско аташе по печата?
  Става дума не за Каулбарс,а за българин равен на Кавура или Бисмарк и това е непростимо тъкмо за историците!
  На колегата,струдник на Н.Пр.Уорлик,препоръчвам “Държавникът Стефан Стмболов” от Енчо Матеев,осъден от “Народния съд”

 6. Наистина е най-информиран този гоце. За него години наред работят НСО и НРС. Те го осведомяват лично за всичко, което става вътре и извън страната. Зато затова гоце е винаги един архар пред другите. Чудя се, докога ББ ще оставя неговите кадри да се окопават в тези служби и да си търсат бодра смяна – след величественото оттегляне на гоце

 7. Posted by Atanas | април 20, 2011, 16:01

  Е-ех, Атанасе, Атанасе…!!! Първо: Не е “послаННичка”, а “послаНичка”. И второ: Не е “посланнИЧКА”, а “посланИК”.
  Има една притча, която индивиди като Вас трябва да знаят:
  “По добре е да те мислят за простак и да си държиш устата затворена, отколкото да я отвориш и да премахнеш всякакви съмнения в това.”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.