(Поне) папата не е жертва на КГБ

„Труд” съобщава за публикацията на инталианския вестник „Република”, според която турската десноекстремистка организация “Сивите вълци” е мозъкът и изпълнителят на атентата срещу папа Йоан-Павел II на 13 май 1981 г. в Рим.  Италианският  вестник публикува разкритията на журналиста Марко Ансалдо, който е провел 20-годишно разследване. От събраните документи става ясно, че пръст в атентата нямат нито България, нито КГБ, нито ЦРУ.(Кафене.net)

Това е много интересно: сигурно за хиляден път четем тази новина, но всеки път тя отново е…новина. Изписаха се безчет статии и книги, сглобиха се филми по темата, но необходимостта да бъде казано за пореден, че ДС и КГБ са невинни, а от ЦРУ са виновни, явно е много голяма. Защото и подозренията са такива…

Солженицин е обяснил този феномен в „Архипелаг ГУЛАГ“. Той отделя особено внимание на въпроса защо толкова много „съветски хора“ посрещат като освободители и съюзници германските войски. Съветските граждани дотолкова са били отвратени от лъжите на пропагандата, която ги лашка най-напред в лагера на омразата срещу Германия, после ги кара да обичат другарите националсоциалисти след пакта с Хитлер и подялбата на Полша с него, след което пък се оказва, че другарите фашисти пристигат, но този път не на съвместен парад ( както в Лвов след окупацията на Полша). И мнозина, не само в Украйна, посрещат с ентусиазъм старите си познайници с германските униформи, които помнят от общите учения с Червената армия. Правят го не само заради терора на Сталин и надеждата да се освободят от него с германска помощ, но и поради навика да четат обратно по смисъл съветските вестници. Щом пресата в СССР твърди, че Хитлер се е оказал изверг, значи това не може да бъде, разсъждавали посрещачите на германските окупатори, които не смогвали да поемат желаещите да се бият срещу режима в една война, която възприемали като продължение на гражданската. Германците направо се стреснали. Хитлер ограничил до минимум употребата на руски доброволци във войната ( явно подозренията му били основателни – тъкмо такива части се обръщат срещу германците и спасяват Прага от взривяване два дни преди пристигането на Червената армия, след което били изпратени в съветските концлагери).

Нещо подобно с неверието в добрината на КГБ и ДС се случва и с атентата срещу папата. В книгата си „Времето на убийците“ Клеър Стърлинг цитира Збигнев Бжежински да й казва в Рим две години след престъплението, че само фанатик не би повярвал, че българските служби са способни на подобно нещо. Очевидно той не е единствения „фанатик“, защото усилията да се докаже липсата на „българската връзка“, което в превод означава просто КГБ, продължават.

Фактът, че от ДС унищожиха документи, свързани с убийството на Георги Марков и не се спират пред опитите да дискредитират името му на жертва, която не може да се защити, не е доказателство за вина и по аферата с атентата срещу главата на католическата църква. Но категорично показва престъпния манталитет на въпросните другари. В България техният днешен лидер е един „ефрейтор“ в йерархията, който обаче се превърна в генералисимус с публичната защита на ДС пред огромната аудитория на телевизиите в предизборна изява през 2006 г. Преди това беше излъгал за принадлежността си към ДС, но вече беше решил да премине в контранастъпление и даде индулгенция на себеподобните си с декларацията, че се гордее с ДС. И вълната на гордостта се понесе надлъж и нашир в родината , в която ставаме на крака щом чуем „Горда Стара планина“. Поощряващият залп на фойерверките, на изблиците от гордост, беше даден от самия президент Георги Първанов и. Тази реабилитация даде резултатите, на които днес се „радваме“ ( да не ги изброявам).

Да, няма как ДС да е универсалният злодей на нашето време. Смятам, че сравнимо важна роля за препъването на България в опита й да се отърси от миналото и да стане модерна европейска държава имат промивачите на мозъци. Подвизават се по върховете на медиите ( и в трезорите, които ги финансират): проповядват фалшифицирана история и манипулират модерно с помощта на низвергнатата при комунизма социология. Пропагандата е истинскоко бойно поле, на което Петата колона тук воюва кърваво и печели битка след битка. Един известен, възприеман от масите като авторитет боец на „шумния фронт“, струва колкото безброй неизвестни бойци на „тихия фронт“. В този смисъл ДС е по-скоро анахронизъм като обяснение за виталността на мутиралия комунизъм, но емблемата върши работа за прикриване на видимата и твърде шумна дейност по опростачването и зомбирането на хората, които от презирани „човекоединици“ стават важни по време избори и се превръщат периодично в обект на ласкателството да бъдат наричани „избиратели“.

Общото обаче между съставните части на този ОФ ( общ фронт) се проявява в момент на изпитание. Дошъл е мигът да се обединят и да поведат атаката: зад тях е Москва, нито крачка назад! Развръзката на войната за осъществяване на руския проект АЕЦ „Белене“ за европейско проникване чрез българския ядрен троянски кон наближава и маските бяха свалени. Депутатите на ГЕРБ, ДПС, БСП и Атака гласуваха в Брюксел за торпилирането на европейските усилия за усмиряване на (не)мирния атом, с което пряко обслужиха руския интерес в България. Ха сега познайте дали братската дружба между ДС и КГБ не е приела нови, по гъвкави форми, които вече нямат нищо общо със старомодната агентура, а с много, много пари за купуване на стратегическо влияние. Империята не жали средства за такива цели и го е доказала многократно, което е очевидно.

Светът продължава да се опитва отново и отново да проумее близкото минало и да се самоубеди, че е възможно поне за атентата срещу папата има други виновници.

26 мнения за “(Поне) папата не е жертва на КГБ”

 1. Империята не жали средства за такива цели и го е доказала многократно, което е очевидно.

  ……………..

  Тя прави инвестиции в пропагандата, докато онези, които разчитат на факта, че истината е на тяхна страна са обикновени наивници.

  Казано е, че има много истини. “Най-истинска” от тях е истината на най-многото пари. Който е играл покер – знае…

 2. Неможе да има съмнение, че главата на руският троянски кон в България днес се казва- Георги Първанов. Ако днес Българските европейски граждани непроверят кой се крие в този руски троянски кон, тогава утре от там ще изкочат въоръжените русофилски кхмери и с реки от българска кръв, ще върнат официално непокорната Българска нация и държава, на руският си господар.Незнам дали папата е жертва на КГБ, но знам че България днес е жертва, на КГБ и ДС-Мафията.

 3. Мисля си , че Първанов лъже, че се гордее с принадлежността си към ДС.

 4. Уважаеми Инджев,
  защо никой не иска оставката на шефовете на НРС-ДС Кирчо Киров и Ангел Ангелов, които крият досиетата и заради това загина и шефа на архива на ДС? Това са агенти на КГБ! Защо никой не ги сменя?

 5. Прекрасна статия! Зашеметен съм от пороя истини, които е отприщил един българин, коментирайки съдбата на България! Истини, които трябва да изградят програмните основи на бъдещето Гражданско общество за Свободна, независима и демократична България. Те тепърва ще бъдат чути и разбрани от това общество, но аз за сетен път се убедих, че новият народен лидер не бива да бъде избран от средите на българската политическа класа, защото никой от тази класа не успя да защити така успешно Българската кауза, както го прави Иво Инджев.

 6. Ще си позволя да изкажа мнението, че все още не е произнесена последната дума по разбулване тайната на една от най-големите престъпления на ХХ-и век – атентатът срещу папа Йоан Павел II. Това престъпление по своята отвратителност и подлост се нарежда до такива злодейства като убийствата на президента Джон Кенеди и на писателя дисидент Георги Марков. И днес въпросите около атентата срещу папа Йоан Павел II са повече от дадените досега отговори. А тези отговори засега ги знае единствено Али Агджа и неговите кукловоди. Не бива да се изключва и максимата, от която се ръководят онези, които дирижират подобни престъпления и насочват ръката на убийците: “Врагът на моя враг е мой приятел” и “Кой има интерес от извършването на това престъпление?”
  В тази връзка не бих изключил възможността Али Агджа и “Сивите вълци” да са били подпомогнати в някаква степен от тайните служби на бившия източен комунистически блок. В Италия възобнови дейността си комитет, който започна ново разследване на атентата срещу папа Йоан Павел II и един от резултатите на тази дейност беше разкритието, направено с помощта на компютърен анализ на снимка на Сергей Антонов, направена на площад “Св. Петър” в деня на атентата – 13 май 1981 г., което доказа, че Антонов е бил на площада,когато Агджа стреля срещу папапа, докато в България съответните служби твърдяха, че това било снимка на американски турист от унгарски произход.
  Делото за атентата беше прекратено поради липса на достатъчно доказателства, той като Агджа непрекъснато променяше показанията си. Така или иначе, засега истината се знае само от него.Нека си спомним само с каква ярост Съветския съюз отхвърляше вината си за убийството на хиляди полски офицери, интелектуалци, търговци и свещеници в Катин, лъжейки повече от половин век, че германците са ги разстреляли. И нека в края на краищата знаем, че българската Държавна сигурност и нейните престъпления не олицетворяват България и българската държава, а са огледало на същността на един режим, осъден от международната общност и право като престъпен, подобно на националсоциалистическия.

 7. Смятате ли, че избора на по-малкото зло е добър за нас?
  Кой от двата избора е против кукловода, който ни кара да избираме между малко и голямо зло?
  До кога ще допускаме чичко паричко да стои на сянка зад идеологическите чучела?

 8. Ако беше доведена работата докрай (не дай Боже), тогава щеше да лъсне всичко докрай, не че не е ясно, чия е “дългата ръка” и чии са ръкавиците…

 9. Уважаеми Пенчо Питанката,много точно задаваш въпросите си и дано хората в България да те чуят и разберът, защото олигархията, на червените мошеници в България е недосегаемият кукловод, на клептокрацията *властта на крадците* в Олигархична България.А това означава, че в условията на олигархичен капитализъм нямаме демократичен вариант, за избор на демократично правителство, институции и закони които да работят, за интересите, на Българската нация и държава.

 10. Не става дума за “по-малкото зло”, нито за оправдаване “престъплението на ХХ век – атентатът срещу папа Йоан Павел II”. Става въпрос за предстоящото генерално сражение между Петата колона на постсъветския руски неоколониализъм и малцината останали в България граждански защитници на демокрацията. Генерално сражение, което ще реши съдбата на България. Според мен то има три насоки: икономическа (АЕЦ Белене); политическа (нахлуване на руската мафия през България в ЕС) и духовна (стърчащото в центъра на София национално падение). Колкото по-рано българската интелигенция осъзнае смъртоносната опасност, толкова по-добре за България! Така разбирам аз истинския антикомунист Иво Инджев.

 11. Към П.ДРагулев:
  ————–
  Г-н Драгулев,тъй като съм казал всичко,което бе и е възможно,чрез стопанина на този блог,в т.ч.-най-вече и за качествата му,няма да се повтарям излишно,но Вашия извод след двете видими и невидими успоредни прави :
  Борисов/Първанов
  -все още не са пресечени -от дилемата България!
  КОЙ през 21 в.би бил призван да защити страната умело и достойно в шенгенското и др.пространство
  ????!!! МУ и ВИ го припомням отново,както казах и на г-н Е.Сугарев:председателят на НС е права:ще го направат новите господари в свободното интернет пространство,чийто блестящ пример е един цветнокож американски президент.
  Казах го и на поета Е.Сугарев:
  БКП дълго ще ще си скубе косите,
  че не оцени шанса,който й дава символа просветна монархия,защото са прости хора и нямат полтическия ръст на малкото оцелели с в о и,мното прозорливи идейни съмишленици
  Аз знам,че г-н Инджев “ще възрази”,защото вярва в непомръкващата звезда на Г.Първанов или С.Станишев,преди народът да ги “изпрати на лов!” в мъртвите сиибирски полета!!
  Тогава вече,и г-н Медведев,ще е успял да постави и първите исторически предизвикетелства пред Русия през 2012 год.
  Скоро,или тогава ,г-н Драгулев,и с И.Инджев,ще може вече -АКО ТРЯБВА-да се обсъждат въпроси,които би наложила междувременно евразийски и човешката еволюция!
  Горното не е пречка за герберско магистрално мислене:”С малко но завинаги!” до 2030 г.,например!

 12. Има двама политици защитили България-Жан Виденов и Иван Костов.И двамата бяха елиминирани.От КГБ+ДС.

 13. Наистина ли всичко е толкова очевидно г-н Драгулев?
  Нима България не е най-потърпевша от Чърчил, които я е харизал на сталин и му е обещала да не се меси докато създава петата колона?
  И защо?
  Защото е вярвал, че елините са люлката на европейската цивилизация (що за малоумие????)… (или може би страха от нещо истинско винаги кара слабите хора да избират слаби идоли, които да подхвърлят на масите за да им се кланят).
  И нима “бащите” на сталин и чърчил не са НАПЪЛНО СЪЗНАТЕЛНИТЕ съучастници в създаването на идеологическия полюс наречен ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО???
  И кой е по-виновен – създателя на идеология с цел да се обогати или нейния последовател – мързеливеца не искащ да мисли защото е твърде зает да пие, яде и клюкарства?

 14. Защо пак търсим вината извън нас? Чърчил или някой друг?Спомнете си нашата нова история.Предателствата на БКП в различните й модификации започват още през 1918г. с така на реченото “войнишко вастание”.То е повода за тежките наказания на всички държави опитали да възприозведат ВОСР – Унгария, Германия,България.След това Транспортната стачка от 1919г., септемврийския метеж от 1923г. за да се стигне до “победата” на 09.09.44г.Като продължиш с “безбройните успехи” по времето на социализма и стигнеш до предварително замисления и организиран “преход”,ще стигнеш до твърдата последователност в предателството на тази “партия”. Там се крие истината за тежката съдба на България през ХХ век и началото на ХХІ.Това поведение на БКП/БСП е в подкрепа на стратегическата цел на Русия още от началото на ХІХ век за разделянето на българските територии между Гърция,Румъния и Сърбия.Историята е за това-да се учим.Не случайно са впрегнати огромни ресурси за фалшифициране на българската история.ЗА ДА НЕ МОЖЕМ ДА СИ НАПРАВИМ ВЕРНИТЕ ИЗВОДИ.

 15. И кой търси вината извън нас?
  Може ли да оправдаем крадеца, че дома ни е бил отключен?
  Нима не е мазохизъм да се кланяме на хитрия режисьор, който наказва разбойниците които са ни обрали и са споделили с него плячката?
  Виновен ли е Пилат с измитите ръце?

  ХРИСТОС Воскресе!

 16. Добронамерено към г-на, нарекъл се Пенчо Питанката:
  Тъй като прякора Ви предполага, че сте любознателен човек, то си позволявам да мисля, че ще положите повече старание за разучаване на историческите факти, свързани със съдбоносните поврати в нашата история. Клеветата, че Чърчил е харизал България на Сталин е много удобна за комунистическата пропаганда, тъй като тази клевета един вид легитимира узурпирането на властта в Източна Европа от комунистите с помощта на съветските щикове и налагането на диктатура от болшевишки тип. За да видите дали Чърчил ни е “харизал”, можете да прочетете книгата “Говори Лондон”, предавания на ББС за България по време на Втората световна война за периода 1940 – 1944 г. Иначе ще продължаваме да се люлеем в приспивната люлка, вързана на колчетата с мантрите: “Все някой за нещо ни е виновен, все някой ни дължи нещо и все някой трябва да свърши нашата работа”. Вижте също така и предателската роля на генерал Иван Маринов, военен министър в правителството на Константин Муравиев /2 – 9 септември 1944 г./, съдействал за съветската окупация на България /книгата “Събития и хора” на Константин Муравиев/. Тогава ще видите, че за нашата незавидна съдба тогава, както и сега, решаваща роля е имало предателството на българи – както днешното предателство със заробващия ни проект АЕЦ “Белене”. Сега пък кой ще ни бъде виновен, като Чърчил не е между живите?!

 17. Добронамерено към Борислав:
  http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=166&WorkID=4626&Level=1

  Както вече попитах – добър ли е избора на по-малката злина между две?
  И престъпленията на сатрапа достатъчни ли са за да се оправдаят неговите помощинци?

 18. Чета и се опитвам да разсъждавам.. и колкото повече – все стигам до едно… този народ, тази държава е била, е и ще бъде част от руските имперски интереси.. така че крачките в съпротива на горното са направени… трябва само да ги умножим.. И все пак не можем да се правим или да спуснем преградна стена между нас и Сибирската мечка.. Мисля си, че би било в наша полза да залагаме също и на демократизацията на тази голяма страна… Не е невъзможно.. да не забравяме, че точно руснаците направиха най-голямана гражданска война наречена Октомврийска революция… Може би идва времето за нова революция, Демократична….! Химера ли е..?

 19. Ако Зимният дворец не беше на брега на Нева, дали щеше да е възможна така наречената ВОСР???

 20. Към ПЕНЧО ПИТАНКАТА:
  Благодаря за файла, прочетох го внимателно. Трагедията с предаването на тези хора на Съветите е известна. Има още въпроси, които тепърва ще се дискутират, като например знаел ли е Рузвелт за предстоящата атака на японците срещу Пърл Харбър. По време на Втората световна война в т. нар. “голяма тройка” или “тримата големи”, Чърчил беше избутан на заден план и решенията се вземаха от Сталин и Рузвелт. Рузвелт подчини цялата си стратегия на отстъпки на Сталин, тъй като главна негова цел беше да си осигури участието на Съветския съюз във войната срещу Япония. Заради това беше предадена и Полша. Но тъй като става дума за България, опитах се да посоча по какви причини и с чия помощ /естествено чрез предателствата на лицата, за които споменах/ България беше окупирана от съветски войски. Не мога да си позволя да смятам Чърчил виновен за окупирането ни от съветски войски, при положение, че на 13 декември 1941 г. ние официално обявихме война на Великобритания и САЩ.После я нарекохме “символична”, понятие, непознато дотогова в международните отношения и естествено, непризнато от никого.

 21. благородна цензура, маскирана под формата на грижата за моралната чистота на идващите да венцехвалят тоалетните мисловни резултати на домакина на блога
  кефиш, мадафака, кефиш

 22. (към КЛИМЕНТ НИКОЛОВ и БОРИСЛАВ)
  За мен бе огромно удоволствие да прочета вашите две реплики! Те са най-точният отговор на отправения ми провокативен въпрос. Благодаря!

 23. Към 10-й наш десантный …
  georgi.yordanov@genmark.us.com
  92.160.25.144

  Обяснявам като за теб, макар да не изглеждаш от хората, които разбират от (една) дума, освен ако не са я прочели в “Дума”.
  Не публикувам тъпизми на желаещи да се заяждат на лично ниво, с което шизофренично потвърждават косвено съгласието си със съдържанаието на моите тези, но атакуват автора им. Но най-вече не публикувам лъжи, поднесени като констатации, които ме поставят пред избора: да ги оставя да се тиражират в собствения ми блог без реакция или да ги коментирам по принуда. Не се обръщам на всяко подсвиркване – опитите си можеш да продължиш на околовръстното, където ти е мястото.

 24. За Борислав:
  Каква е разликата между режисьори, сценаристи и актьори?
  Обсъждана ли е в Ялта така наречена процентна Сфера на влияние сред окупираните от СССР държави?
  С чие мълчаливо съгласие се установява сталински режим не само в БГ но и в Чехословакия, Полша, Унгария, Румъния?
  Ако твърдим че в БГ е било пълно с предатели и агенти на петата колона и при другите ли е имало???
  Защо СФРЮ отхвърли Сталин въпреки, че беше СОЦ и Тито беше диктатор съизмерим с Димитров?
  Защо на югославяните западните граници бяха отворени и може ли да се приеме това като един от признаците на установената карта на сфери на влияние?
  Може ли да приемем Австрия като ключов играч в изпирането на ограбените СОЦ пари именно защото дадената сфера на влияние на СССР е била по-голяма отколкото в ГФР, неутралната Швейцария или пък Гърция?
  Случаен ли е икономическият БУМ на западните държави след сриването на източния блок?

 25. Пенчо, позволи ми да те наричам така, посочих ти ролята на нашите предатели за комунистическото заробване на България. Ако вземем да търсим причините за това заробване вън от нас и само в така яростно охулвания Чърчил, ще изпаднем в огромно заблуждение.Онова, за което споменаваш /Ялта/, се е случило през м.октомври 1944 г. в Москва, при посещението на Чърчил в Москва.
  Тогава на един лист хартия са се начертали прочутите проценти на влияние в отделните европейски държави – например 90% съветско и 10% за България, 50% – 50% за Унгария и пр. Това не означава обаче промяна на икономическата и политическа система на тези страни, а има само характер на политическо споразумение за неучастието на тези държави в бъдещи конфликти, насочени срещу СССР. Естествено, след войната Сталин, подобно на Хитлер, се отметна вероломно от думите и обещанията си, натрапвайки на народите от Източна Европа болшевишкия модел на управление. Още веднъж искам да ти обърна внимание – какво морално право имаме да обвиняваме ние, българите, Чърчил, след като официално обявихме война на Великобритания на 13 декември 1941 г. Надявам се, че няма да ми кажеш, че е била символична – въздушните боеве с англоамериканската авиация в българското небе и бомбардировките над София, Дупница, Враца не бяха символични. Нека престанем да прикриваме собственото си бездействие с вечното прехвърляне на собствените си отговорности на другите. Народите на Чехословакия, Полша, Унгария, Прибалтийските републики не повтаряха до безкрайност, че Чърчил им е виновен, а се бориха срещу болшевишкия деспотизъм, за разлика от нас, които още тъгуваме по него.

 26. Към г-н Петър Драгулев:

  Вашата оценка за коментара ми е чест за мен!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.