Чувството за тумор на червения пиар

Червеният депутат Петър Курумбашев потвърди в Пловдив, че е номиниран за кандидат-президент.
“Това, за което съм дал съгласие в момента, е да ме одумват. Тоест да бъда в кръга на номинираните за президент”, каза на среща със симпатизанти Курумбашев. Според източници от “Позитано” 20 Курумбашев е номиниран от няколко партийни организации. Предложенията не се регистрират в соццентралата и затова е трудно да се каже колко са. Сред предложените са Меглена Плугчиева, Ивайло Калфин, Костадин Паскалев, Георги Близнашки и др. Участието на Курумбашев се възприема в левицата като свеж полъх в кампанията за “Дондуков” 2.
“Петьо ражда афоризми така, както диша”, казват за него в червената парламентарна група. И припомнят реакцията на своя колега на откровениято на Борисов за бедното му детство и спомените му за филиите със свинска мас, с които закусвал. “Трябва да направим конкурс за маслен портрет на премиера Бойко Борисов”, със сериозен глас предложил в групата Курумбашев. А някой съвсем сериозно подхвърлил, че така може да се открият доста наследници на фламандските майстори. Тогава Курумбашев допълнил: “Не става въпрос за живопис с маслени бои. А със свинска мас.”(в. „Труд“, 23 април 2011 г.)

Ще се възползвам от позволението на този родител на афоризми, макар да не съм кръга на неговите симпатизанти ( и той не е от кръга на партийните членове, но дава знак за готовност да се възползва от тях). Нямам желание да го одумвам, макар да има доста какво да се разкопава около неговия олигархичен възход от член на предизборния щаб на толкова мразения от червените президент Петър Стоянов, до любим наедрял неимоверно червен капиталист в скута на БСП, където формално не членува). Оставям одумването на специалистите по черен пиар. Интересува ме в случая червеният такъв.

Ако изключим пробива на сочения за аутсайдер в кандидатпрезидентската надпревара партиен лидер Георги Първанов ( на който пробив и вече 10 години червените не могат да да се нарадват и да се наситят), нито един ярък кандидат от партийните редици не е печелил важна мажоритарна битка вече повече от 20 години- например за кмет на столицата. Въпрос на „хитрост“ ли е фактът, че в буквалният смисъл на думата говорителите на БСП не са типични представители на нейния йерархично изграден елит. Такъв беше и случаят с речовитата Татяна Дончева, която формално принадлежеше към партийното ръководство и в това качество отиде на балотаж на до кметските избори с Бойко Борисов, но на практика се възприемаше по-скоро като чуждо тяло в туловището на столетницата, което в крайна сметка я отхвърли.

От самото начало на „прехода“ ораторите на БСП винаги са били нейни сателити, които при необходимост изтъкваха своята безпартийност и дори я използваха за остри контраатаки срещу свои критици. Лично съм „ял калая“ на Благовест Сендов, когато му се противопоставих в рамките на възникналата гражданска инициатива „Комитет Кувейт“, на която бях съосновател след нападението на Саддам Хюсеин срещу Кувейт през 1991 г. Незнайно как и от кого беше решено, че тъкмо Сендов трябва да я оглави, поради което напуснах сбирките в кабинета му в сградата на БАН. Академикът беше емблематичен с парламентарните и медийните си изяви, с които „раждаше афоризми“, които се превръщаха в лозунги на партията, в която формално никога не е членувал, но намери в негово лице безпардонен защитник.

Друг типичен пример беше Гиньо Ганев. Той дори получи прозвището„мистър афоризъм“ ( вместо „другаря“?!) и така се вдъхнови от признанието, че издаде мислите си в книга. Не че не е оригинален – умението му да поднесе юридическата еквилибристика по нестандартен начин е безусловно. Същото важи за изказа на друг академик- Андрей Пантев, по отношение на историческите интерпретации, удобни на партията, на която не е не бил член ( посветил съм доста място в книгата си „Течна дружба“ на задочен спор с него).

За разлика от тях другият академик от тази света безпартийна троица, писателят Антон Дончев, е безцветен говорител в качеството на постоянно присъствие на чествания и подсказани „инициативи“ за раздаване на награди и постове. За него говорят книгите му, но е наистина интересно, че поне в една от тях е цветист, а в речите си е безцветен. Дали това не потвърждава достоверността на твърденията, че „Време разделно“ е писана всъщност от Фани Попова- Мутафова.

ТОПЯТ ГО, ЧЕ ОТКРАДНАЛ РОМАН НА ФАНИ ПОПОВА-МУТАФОВА
В кафенето на СБП още преди 1989 г. се шушукаше, че истинският автор на “Време разделно” е Фани Попова-Мутафова. Изпадналата в немилост първомайсторка на историческия роман след 9 септември 1944 г. била принудена да подари свои неиздадени ръкописи на романи на двама млади и добре поставени в новата власт белетристи, като уговорката била те да издадат тези книги под свое име, а тя да получи 50 процента от хонорара.

Единият от тях бил Антон Дончев, на когото Фани подарила “Време разделно”, а другият – Стефан Дичев. От Мутафова той получил ръкописите на “За свободата”, “Пътят към София”, а може би и на “Рали”. Преди няколко години тази мълва бе съхранена и в писано слово – в излезлите спомени на писателя Йордан Вълчев. Десетилетия наред академик Дончев мълчи по въпроса.

“Отгоре на всичко последвалите му романи след “Време разделно” нямат нищо общо със стилистиката на “Време разделно” и, меко казано, са абсолютен писателски провал.( Асен Топалов и Даниела Кръстева, БЛИЦ , 2 ДЕКЕМВРИ 2009 г.)

Истината е, че днес вече не само се „шушука“. Авторът на редица изследвания на литературните източници от близкото минало Петър Величков потвърди пред мен, че лично е разговарял с Фани Попова – Мутафова в дома й на ул. „Солунска“ в София и тя е потвърдила, че й се е наложило да „продаде“ ръкописа си на „Време разделно“ заради мизерията, в която е изпаднала след дългогодишните годения на режима. Ако не е вярно, защо ДС запечатаха квартирата след смъртта й и конфискуваха всички писмени следи за творчеството й, пита Петър Величков по повод факта, че този епизод се крие като голяма тайна, опасна за „здравето“ на комунистическата митология, употребила „Време разделно“ за своите цели.

Мога да продължа с още примери за това, как остриетата на публичното говорене на БСП като правило не са част от партийното ръководство. Ако пък се намират във ВС на БСП, както Велислава Дърева, задължително играят ролята на нещо като дисиденти и се явяват извън партийните събрания в ролята на „независими“ . Тази роля много убедително играеше покойният Стефан Продев. С авторитета си на противник на Живков от времето на перестройката той има първостепенни пропагандни заслуги за консолидирането на червените редици в първите години след демитологизирането на самия диктатор, чиито възстановен паметник в Правец и поклоните пред него на Георги Първанов червеният пропагандист не доживя да види.

Кое е първичното: трябва да си безпартиен или поне непредставителен за червената йерархия елит, за да си негов най-авторитетен обществен говорител? Или просто „естественият подбор“ на боричканията не допуска на върха в БСП речовити другари и другарки? С риск да прозвучи като вяра в теорията на конспирацията ( партийната), не вярвам ярката закономерност да е случайна. Ефектът от посланието към „широките народни маси“ е търсен и специално отглеждан. Това създава средата, благоприятна за селектиране на такива „родители на афоризми“ от ново поколение, като „кукувеца“ Курумбашев, който обича да се шегува с размах , както помним от дебелашката „шега“ с мнимата ядрена авария в Козлодуй, поднесена под формата на автентичен сигнал за тревога, разпространен по единствената по онова време телевизия в България. Да се подиграваш с естествените страхове на хората от ядрена авария само петилетка след катастрофата в Чернобил, е доста извратено. Тъкмо на такъв палавник ( когото подведените от предаването „Ку Ку“ червени бабички със сигурност са проклели за причинения страх с ядрената тревога) днес много му приляга да обяснява весело, че в Парламента има мнозинство от 200 души, готови веднага да подкрепят руския ядрен проект АЕЦ „Белене“. И премиерът Борисов не на шега се е запътил да провери „чувството му за хумор“: в навечерието на Великден той подхвърли, че в крайна сметка тъкмо Народното събрание трябва да реши този въпрос от фатална важност за бъдещето на България. Очертава се голям майтап с този „ червен смях“ ( както би казал Ботев, обявен от червените за техен предтеча). Защото такова е тяхното „чувство за тумор“. Ако то даде очаквания твърде сериозен за поколения напред резултат, ще станем свидетели на най-яркото доказателство за възможностите на Петата колона в България, за която не съществуват партийни пригради щом стане дума да бъде защитаван руският стратегически интерес на българска земя.

40 мнения за “Чувството за тумор на червения пиар”

 1. Не мога да чета, да гледам или да слушам за /или от/ Курумбашев – тази емблема за гнус и отвращение.

 2. Чувството за хумор е превилегия. На аристократите.Не на плебеите – независимо от общественото им положение.Чувството за хумор у БСП
  е,като чувството за хумор на бандата и нейния главатар от филма
  “Великолепната седморка”

 3. Вие ни питате,всъщност ще има ли Великден за България!
  Меко казано съм изненадан от престарелия “НИ!!” спор,докато една великолепна осанка на техни величества с мъдри на стр.8 от в-к “Телеграф” за свабата на шведската принцеса Виктория,
  м.г.за да ни “омилостиви”,че Симеон Втори и царица Маргарита,
  “….били с подарък за Кейт и Уилям,за да може братовчедката Елизабет Втора-британска владетелка – баба и свекърва,
  заслужено да се наслади на реплики от културно и историческо наследство на държавата
  – Б Ъ Л Г А Р И Я –
  Вашата статия удивително – напомня кудкудякящи петли и кокошки в курника България-все отбор юнаци,мънънкащи,бърчещи чело и грачеши с политическо и бездънно безсрамие на “фъфлеща Старица?”,както и “картинно”
  се изразява един професор от стр.28 на в-к “Уикенд”
  Докато “някои” путарани търсят и “жени” за кучетата си мъжкари,
  Ибряма е по-речовит и от от
  Вашия герой:
  К у р у б а ш и я т а:
  “Ебаси мамата,съсипаха България!”

 4. Играта на думи-“ЧУВСТВО ЗА ТУМОР”-(ако вие сте автора ви поздравявам със благородна завист)обяснява със математическа точност същността на проблема!
  При нормалните хора чувството за хумор е белег на човечност и полезност – ако си лишен от чувство за хумор, значи си лишен от всякакви чувства!
  Тези ” хора” наистина проявяват “чувство за тумор”-те като ракови клетки са напълно безполезни, развиват се за сметка на околните полезни тъкани на обществения организъм и накрая умират със него, защото нали знаете -“НАС НЕ ЩЕ НИ УПЛАШИ СМЪРТТА”
  Лечението се знае -хирургия още във ранен стадий!!!

 5. Уважаеми Инджев,
  президент ще стане ББ. Той ще се включи в кампанията под “натиска” на милионите привърженици. По този начин участиета на Курумбашев или друг подобен си остава обикновена реклама. ББ ще иска да се спаси от бремето на кризата, реформите и проблемите и това го прави единствен кандидат за президент от ГЕРБ. Той е удобен и за червените, защото те, както и трактора имат сериозни компрометиращи факти за миналото Му. И ще стане следното – както сините държаха в тайна досието на гоце, така червените ще дъжат фактите за боце. Вервайте ми

 6. Петьо, моето възхищение за битката ти против наглата комунистическа напаст! те не престанаха да крадат ниго пари, нито блага, нито таланти. Да не говорим, че ограбифа най-;енното в българския народ – вярата му в идеалите и надеждите му за по-светло бъдеще.

 7. Това,че д-р Румен Рашев,който и какъвто и да е той ,тъкмо сега е решил да наведе глава пред митрополит Григорий,за да се припомни богослуженето преди 318 години от патриарх Евтимий на Царевец,в старопрестолния град,най-малкото е добър знак накъде върви България!
  Защо другари от БКП ви трябваха мъчителни години,за да признаете своя грях пред българския народ?

 8. Петата руска колона има свои високопоставени предатели отвътре, във всички Български граждански организации, партии,институции и медии в Олигархична България.И така руската пета колона в България успешно завърши прехода, от тоталитаризъм и планово комунистическо стопанство, към олигархия и олигархичен капитализъм по руски образец.Днес другарите на русия в България са по силни от вчера, защото унищожиха с геноцид или прогониха, от България около два милиона Български гаждани, и сега си играят с останалите бедни Български Граждани в България, както котката с мишката преди да я изяде.Време е Българските граждани в България и Българските Граждани в чужбина да изградят общонационален Български фронт, срещу разбойниците и крадците, на руската пета колона в България-ЕС.

 9. Ако вие “медийни” госпожи и господа за разлика от владетлски британски двор,продължавате да трупате просташки грешки и дивотий като долно “сирищно” сборище против обикновен български журналист,за разлрка от вас,в комюникето на кралската пресслужба на българския съюзник в НАТО,Великобритания,сред
  поканените за сватбата на принц Уйлям и Кейт Мидълтън,са Симеон II и царица Маргарита Българска,
  непосредствено след принца и принцесата на Астурия,снаха на крал Хуан Карлос.И те,както и спомените скромни родители на Кейт,няма да се посвенят за реверанс пред миналото и бъдещето на България,заради честта и непреходното достойнство на българския народ.
  Работа,тъкмо за дружески шарж от г-н Петър Курумбашев!

 10. Към sydneidesis:

  Всъщност “Чувство за тумор” е заглавие на моя статия, която съм включил в книгата ми “Мълчанието е злото”, но сега го употребявам пак-видя ми се подходящо…

 11. Към ДАКАР:
  ———–
  Вероятно сте прав,но нали обикновено викат лекар-специалист,в последния момент,за да има на кого да перхвърли вината.
  Не е предвидено само,че не всяко лекарство е терапавтичен агент,който както премахва същаествуващта болка,
  така може и да създаде нова, която не е съществувало по-рано

 12. И комунягите са тумор на обществото и държавата, и излизащото от устата им е тумор, при това заразен, поразяващ и унищожителен като кваса на фарисеите, защото живеят в лъжа – не могат без нея, те са лъжа и фалш. А на псевдопроизведенията си могат единствено сами да си се смеят , но само с добре овладения от тях през годините фалшив подмазвачески “смях”.

 13. Имам една мечта – да видя лакеите от Петата колона с руски GSM и руски лаптоп … в Колима.

 14. Иво,под-ходящо е мислене такова :)когато става дума за хитростта на бкп,наследена от такъв хитрец какъвто беше Т.Ж. и кой не си спомня неговото “чувство за тумор “-сега вече не стои като въпрос ,а просто е дошло време да опростим представата си за случващото се у нас като следствие на безподобната партийна хитрост,с която -явно отново такива като Корумбашев -спекулират .И за да не се впускаме да ги изброяваме всичките /те са толкова много и пак са тук !/е по-добре да не забравяме ,че преименуваните комунисти/бсп/ се надпреварват безбожно с преформираните/граждани за европейско развитие на Българаия/така както подобава на тяхната партия/бкп/ ,закърмила и едните и другите с хитрост такава ,че само може да отбележим как безсрамно опорочават историческия шанс ,който получихме:да се интегрираме в приемното семейство ЕС така както подобава на цивилизована нация каквато е нашата.Сега пред бсп стои предизвикателството да отстъпят в лицето на агент Гоце ,а пред гражданите за европейско развитие на България стои предизвикателството да отстояват благодарността си ,че ги приеха/легитимираха ги/ в семейството на енп ,което означава ,че за преформирането им можем да съдим не по белите им якички ,а по тяхната вътрешна нагласа да отстояват европейската етика и цивилизованите демократични отношения мвжду приятелите на демокрацията в целия свят.Днес цивилизованият свят открито казва: НЕ НА ОПАСНИТЕ ЯДРЕНИ ТЕХНОЛОГИИ.Силата на отрицанието е израз на силата на човешкия дух,който не се поддава на съблазните на хитростта ,с която такива като Корумбашев спекулират
  ,подобно на известните наши родни спекуланти -В.С./спекулира с негативизма на онеправданите/ Доган /спекулира с етническите нагласи/ и т.н.Още една спекулация -С ДС напълно обезкуражи обикновените хора,които не вярват ,че у нас хитростта на БАЙ ГАНЯ събужда не друго,а именно :смях,смях,смях … до сълзи ,дори и сега когато съвсем скоро отново до нас ,незнайно как достига известеното:РАДВАЙТЕ СЕ!

 15. Настоящият президент на РъБъ печели два мандата от нищо правене и благодарение на огромните подаръци от своите основни опоненти. На последните президентски избори Иван Костов, за да угоди на егото си и да ликвидира цялата опозиция в дясното пространство извърши абсолютна гавра със всички нас, които не искаме да виждаме по-вече комунисти да ни управляват и предложи абсолютно неизбираем кандидат. ( да беше намерил поне някой над сто годишен.) През 2001г. П. Стоянов също извърши огромен гаф, като се “върза” на клопката, която му бяха устроили неговите съветници да участва в предаването на един мерзавец, като с. трифонов. Припомнете си, че и преди двата избора за президент лицето “Гоце” не участва в тази нагласена пиеса за наивници и…… печели. В своя страдалчески живот съм се убедил, че случайни неща няма. Още преди десет, че и по-вече години споделях с близки и приятели, че корумбашев, алгафари и още някои от тяхната черга, уж са против червените, а отдалече яко намирисват на червено и то всичко си дойде на мястото. Аз телевизия, почти не гледам, но понякога просто не съм сам и уважавайки хората, с които съм….. какво да видя – във всички ефирни телевизии едни и същи продуценти, едни и същи актьори, едни и същи балерини…. абе едни и същи дупелизци, които фиктивно сменят телевизиите за заблуда на наивниците, незнаещи какво да гледат. А какви БЪЛГАРИ имаше!!! РАКОВСКИ, ЛЕВСКИ, СТАМБОЛОВ. Какви чеда роди майка БЪЛГАРИЯ през славния 19 век и за това ли те отдадоха своята младост и своят живот. БЪЛГАРИЙО, БЪЛГАРИЙО имаш нужда от ново ВЪЗРАЖДАНЕ, за да се освободиш и от оковите на комунизма!

 16. “Време разделно” е един страхотен пример за оръжието на разделението, което комунистите използват, за да владеят.

 17. Колкото и да се напъват комунягите, колкото и да крадат, никога няма да се оправят, нито да им стига
  откраднатото.
  Светъл празник на всички!
  Христос Воскресе!

 18. Уважаеми Инджев, уважаеми приятели на блога,
  нека поне днес да оставим политиците и делничните проблеми. Нека си пожелаем да сме здрави и щастливи.
  Христос Воскресе

 19. И децата вече знаят, че Корумбашев е предател и продажник, само не се споменава в медиите каква е сумата за която е предал Петър Стоянов през 2001г.

 20. 20.02.2010 г.
  ‘ Първанов : Да отворим икономическите досиета на прехода ! ‘

  …………………………………………………………………

  Да ги отворим ! Но не ги отваряте … Защо ли ?
  Да проведем едно широко обществено допитване и да видим дали ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ искат да се отворят икономическите досиета на прехода, за да видим кой как забогатя и стана олигарх !?

 21. Уважаеми г-н Инджев, понеже Ви уважавам и ценя безкрайно си делото Ви, позволявам си да Ви кажа, да не залагате своята талантлива , справедлива и много важна публицистика с лъжите и измишльотините на едно скандално лице. То не е никакъв достоверен източник, а тотален, долнопробен лъжец. Всичко това са си негови болестни съчинения. Не се е виждал с Фани Попова , не е бил в София , а на село . Понеже умряха сестрите Поляна и Сълза Петканови, лъжецът се развихри и Вие сте седнали да му вярвате.Ще ви подхлъзне и измами , подкопава авторитета Ви. Заклевам се , че ви говоря истината. Който се е доверил на този болен човек , жестоко си е изпатил, знайте го.

 22. Ваше Светейшество,сега когато благодатният огън пристигна в България,осен новините за сватби между земни царе и друг страх наред с “чернобилският” и този във “Фукушиима”,отново свиват сърцата ни след последоно ми послание до ВС от м.май м.г.
  Не знам дали Сатаната е завидял на бялата ми дреха от Светото писание,или е получил разрешение от Всевишния,но ми се случиха и не спират ужасни неща,в т.ч. а
  вероятно и със знанието на български премиери,защото благочестиви миряни от блога на умен и – во Христа духвно чедо – журналист,по един или друг начин,
  вече подсказват,че тъгувт много,
  но продължават да обичат Бога.
  Като целувам светата Ви патриаршеска десница както и тогава во Христа духовно чадо
  вярвач, че със святата памет на Вашия предшественик от 1393 г.,Бог ще направлява мислите Ви,за да може с упование и мъдрост,да насърчите и мирянки-министри на правосъдието,да не мислят като Авраам “за овце и осли”,но да построят отново чисто българска и “В и с о к а
  В а в и л о н с к а” кула на правосъдето,така че всички да заговорят на по-разбираем език в Едемската градина България!
  И,най-вече,преди делото на Ной,за да не се да се порие цялата с мръсна и застояла вода!

 23. Добромир:
  Може ли да си предател ако не си предал това в което вярваш (в случая в парите)?

 24. Воистину Воскресе!, многоуважаеми господин Кристиян Спиридонов.

 25. Към Рая:

  Честно казано, не ми се иска да се разгори тук такава полемика, а и по въпроса цитирам също други източници. Не настоявам да съм прав на всяка цена…Нямам претенцията да знам повече от специалистите ( ако правилно се досещам, Вие сте познавач на въпроса и в такъв диспут винаги давам право на знаещия повече).

 26. За съжаление П. Стоянов му е имал доверие и това се оказа фатално за неговата кариера и България, по въпроса за парите сте абсолютно прав, изглежда са му стигнали да направи само един ВЕЦ.

 27. ИВО 🙂 ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
  ТАНЯ, ВОИСТИНА ВОСКРЕСЕ!
  ПРИЯТЕЛИ, ПОЖЕЛАВАМ ВИ СВЕТЪЛ И РАДОСТЕН ПРАЗНИК!ОБИЧАМ ВИ! НИЕ ЩЕ ПРОМЕНИМ БЪЛГАРИЯ В ИМЕТО НА ЦИВИЛИЗОВАНАТА ЕО -ВЯРВАЙТЕ В НАШИТЕ ОБЩИ УСИЛИЯ ЗА ПО-ДОБРО!

 28. “И децата вече знаят, че Корумбашев е предател и продажник, само не се споменава в медиите каква е сумата за която е предал Петър Стоянов през 2001г.

  Posted by добромир | април 24, 2011, 8:19 ”
  Е как не се споменава? Депутатска заплата, придобити след събитието фирми и то не за мащаба на ЕТ а на ЕОД и нагоре… Поне за тези неща се споменаваше. Не се изключват и други, неизвестни на публиката. ЗАСЕГА!

 29. Уважаеми Инджев,
  позволявам си да Ви пратя тази статия от афера, защото като я прочетох и нещо в мен не ми позволи да я подмина. Иска ми се да я прочетат хората, които сте ни събрали тук. Съжалявам, че не е по темата, но…струва си размисъла, защото ние сме вътре във хаоса на случващото се.
  “За пореден път в навечерието на християнски празник България бе разтърсена от трагедия. Шест млади души отлетяха Отвъд. Някои сега наричат това нелепо стечение на събитията, други – случайност. Никога нищо случайно не е имало на този свят. Господ ни дава поредния знак, че бъркаме Пътя, че сме на ръба, че ако продължаваме със същата бездуховност и бездушие, ще дойде разплатата.

  Втренчени егоистично в пъпа си, обсебени от злоба, завист, омраза и алчност, вкопчени в гордост, ревност и пристрастяване към пари, благополучие и власт, забравихме чистия път към Бога и вярата. Онзи път, който не минава през Църквата, а през сърцето.
  Унищожаваме природата, бодем очите на безащитни животни, не ни пука, че някое дете, или възрастен човек около нас гладува, благочестиви и благотворителни сме само, когато си играем на sms-и по телевизията, а ако някой до нас падне, си извръщаме главата.
  Молим се в църквата за собственото си здраве и благополучие и дори не знаем, че първо се благодари и се отдава, а после се желае.
  Сега се питаме – какъв е тоя Господ, който може да позволи шест млади деца да си отидат така „нелепо”?
  И нямаме време от чалга, бързане, еснафлък и мързел да потърсим духовността, която учи, че всичко и всички са взаимосвързани. И че ние самите сме повикали злото, защото живеем „зъб за зъб”, защото е чест тук да не простиш, а да отмъщаваш, защото смирението е непозната дума.
  Господ ни разтърси за пореден път.
  Докога ще сме глухи и слепи?

 30. През последните 22 г. нещата в държавата не са добре ! От това следва, че има някакъв проблем ! След като има някакъв проблем, то за да бъде той успешно разрешен, преди това трябва да бъде открит !
  Казват, че рибата се вмирисвала откъм главата – българска поговорка …
  Винаги съм смятал, че проблемите трябва да се търсят и решават отгоре надолу … А кой е на най – високо ниво в държавата ? Това не беше ли президентът на РъБъ ?
  Не беше ли президентът на РъБъ този, който на 20.02.2010 г. в едно свое интервю официално каза, че икономическите досиета на прехода трябвало да се отворят ? А направи ли се нещо по този въпрос или това бяха празни приказки с цел отклоняване на вниманието от обективната истина ?
  Кои са олигарсите на прехода ? Има ли олигарси на прехода, които да са близки до ‘ Дондуков 2 ‘ ? Защо президентът на РъБъ мълчи и нищо не казва ? Не знае или премълчава истината ?
  Преди 2 – 3 г. един бивш вътрешен министър беше казал, че в БГ нямало мафия … Ако у нас наистина няма мафия, то защо тогава президентът на РъБъ говори за мафия и нейните босове ? Защо той не назове имената на някои от босовете, за които пита ? Не знае или пак умишлено премълчава фактите ?
  Преди години казваше, че не бил кадър на ДС … После пък си призна и каза дори, че се гордеел с това, че бил служител на ДС …
  Отричаше и да е ходил на лов край Симитли в деня на национален траур за обгорелите 9 наши сънародници във влака – факла … После си призна, че е бил там, но не бил стрелял по животни …
  Отричаше и че заедно с доц. Ал. Петр. са ходили заедно на официално посещение в Китай … А пък после се оказа, че двамата заедно са ходили в Швеция и са срещнали с шведския крал …
  Може ли да се вярва на някой, който не казва истината / лъже /, независимо от това как се казва и какъв пост заема ?
  Да му вярваме или да не му вярваме ? Да бъде или да не бъде ?

 31. Уважаеми A R H A R,пътят до Китай,
  Виетнам и Швеция по различно време,с подхдящи събеседници за раздумка и без игра на карти,не позволява да се разбере,кой от партьарите лъже,за да спечели другият,а последният именно!!- за да не загуби!
  У нас глагола вервайте е като “таковам” в градската баня с теляци и се спряга???………. н е п р а в и л н о
  Сивите коси винаги са архиви на миналото на всяка “Свята Тройца” от доценти,премиери и президенти пред щателен ремонт на овехтяваща “семейна любов!” …или караница!
  н о!!!
  На някои хора не липсва изобретателност,да го дават с умения,като спекуланти на билети пред вратата на Рая!!!

 32. Petyr Velitchkov e edin ot malkoto \oceleli\ hora, koito se osmeliha da se izpravqt sreshtu zloveshtata figura na Nikolai Haitov. Hvala Mu- za men e geroi, a ot literaturniq institut da se klanqt na tehniq idol.

 33. G-n Indjev,
  Otzeniavam visoko vashite usilia da saobshtite mnogo istini i tendentzii v Bulgaria na bulgarskite grajdani. Ubeden sam che vashata energia v tasi nasoka niama da stihne skoro (nikoga).
  bez da razvodliavam izlishno vasheto vnimanie, bih is kal da chuia vasheto mnenie po slednia vapros.
  Mogo obshtestveni prouchvania govoriat ch na predstoiashtite izbori 40% pone ot isbiratelite niama da glasuvat.
  Az lichno smiatam che tova shte bade nova katastrofa v savremennia politicheski jivot na stranata.
  Tova e za koeto parvanov, Stanishev i tehnite saratnitzi jelaiat za da vdignat sobstvenia si protzent na tvardia si electorat.
  Vie kak mislite?

  Podochuvam ot tuk i tam che nai podhodiashtoto protivodeistvie e da se organisira T.N. bialo dvijenie v razvitie do sledvashtite parlamentarni izbori.
  V tova dvijenie- simpatizant moje da bade vseki, no chlenove samo hora koito ne sa, i ne sa bili chlenove na nikakva politicheska partia i vtoro koeto e nai vajno – nikoga da ne sa bili na shtatni dlajnosti v nikakva silova organizatzia ot vremeto na sotzializma.
  Ot tezi chlenove da se naberat spetzialisti experti v vsichki oblasti na sotzialnia jivot i ot tiah da se izlachat lidery koito na po kasen etap da stanat publichni predstaviteli na dvijenieto

  Vie kakvo shte kajete za tazi ideya.

  s uvajenie i netarpenie ochakvam vashia otgovor.
  NGN

 34. И за мен Петър Величков е ДОСТОЕН българин – осуети кражбата на романа на Яна Язова за Левси от шефа на съюза на бълг писатели Хайтов /не искам да казвам за други,не по-малко отвратителни хайтови постъпки и за тъжната история на един етнограф пак от онова време, също продал произведенията си само за да спаси от гладна смърт семейството си/. Жалко, защото поколението от истински интелектуалци от царското време си отиде и отнесе със себе си ИСТИНАТА…, който е имал щастието да се докосне до такъв човек, знае каква пропаст дели корумбашевци от Фани Мутафова или Яна Язова – космическа !
  Понеже нашият народ е съсипан от комунистите – и духовно и морално и материално – надеждата ми е в Бог – Той да спре злото и спаси България, намирам, че ние сме напълно немощни. Нека носим Бог в сърцата си и нека в Него е надеждата и упованието ни.

 35. Под българския литературен небосклон няма място за крадците на романи, а само за истинските автори!

 36. мога категорично да твърдя как Хайтов присвои книга за история на родопите,написана от д-р Дамян Каров,зъболекар от село Широка Лъка!След като много години го залъгва,че ще я издаде,успя най-накрая да дочака смъртта му!!И само един бог знае дали не е почерпил сюжети от нея за свои по-късни произведения!Преди доста време четох някаде,как сина му възмутено отхвъляше твърдения за подобна кражба!НД ИСТИНАТА,Г-Н ХАЙТОВ-МЛАДШИ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ КРИТА ВЕЧНО!!И дано прочетете това!Иако да,можете и да ми отговорите!!!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.