Има ли “световен заговор” срещу невинното българско правосъдие?

Българското правосъдие дели своите клиенти на обикновени граждани и недосегаеми, каза посланикът на Германия в София Матиас Хьопфнер в интервю за Дойче Веле.

Изглежда има “световен заговор” срещу българското правосъдие. За кой ли път западен посланик се изказва в този дух, буквално повтаряйки думите на свои колеги. До неотдавна в това отношение се открояваше френският посланик Етиен Дьо Понсен, който предизвика с позицията си ръмжене на самия връх на държавата ни. Ръмжащият ни президент обаче със скърцане на зъби беше принуден да признае за нещо гнило в собствения му юридически антураж. Наложи му се да уволни Сашо Пенов, който му беше не просто съветник, а шеф на юридическия съвет- оказа се, че е адвокатствал паралелно на Михаил Михов ( Мишо Бирата), същият, за когото Първанов се бил застъпил да не бъде проверяван от митничари ( по думите на премиера Борисов, който така се оправда за своето си застъпничество за човека с прякора). Между другото уволненият на 17 януари Пенов бе избран на 21 април за декан на Юридическия факултет на Софийския университет, но това е “друга бира”… Михов пък междувременно почина “удобно” от инфаркт. Неудобно се получи само това, че се случи в хотела на семейство Златеви в Правец, неофициалната резиденция за неформални срещи на най-високопоставените господа в България ( повече по темата –скоро в книгата “Течна дружба” ).

Преди Дьо Понсен много откровен по темата беше американският посланик Джеймс Пардю- моя милост е правил няколко телевизионни интервюта, в които той силно акцентираше върху необходимостта от справедливо възмездие в България ( казано на шега, предизборната програма на ГЕРБ през 2009 г. спокойно можеше да бъде подписана от него като автор, поне по нейния настъпателен дух).

Когато със забележката за съществуващи двойни стандарти се прояви и действащият американски посланик Джеймс Уорлик отново засегнати се почувстваха някои “интересни” ( не точно оперативно интересни) субекти на властта. За главният прокурор Борис Велчев все пак е разбираемо да се обиди. Но какво накара да подскочи Цецка Цачева в качеството й на председател на Народното събрание, при положение че правосъдният министър Маргарита Попова ( една жена с характер и собствена воля!) премълча многозначително? Най-гневен в стил “гузен негоден бяга” се оказа президентът Първанов. От мърморене този път той премина към вербална агресия срещу Уорлик. Макар да беше стъпил на глинената кора на негова погрешно преведена реплика по друга тема държавният ни глава се издаде, че много му е “набрал”, включително за това, че си позволи да изрече известната на всички истина за двойните стандарти в българското правораздаване.

Сега обаче и германският посланик се присъединява към компанията на недоволните съюзници. И никой не бива да се съмнява, че не става дума за “солова акция”. В българското правителство лобитата може и да не си говорят, но западните посланици в София си общуват- имат дори рутинни месечни срещи. И понеже стана дума за двойните стандарти, ще бъде любопитно да чуем от гръмовержеца Първанов дали ще нападне сега и посланика на държавата, която е от първостепенно значение за България като икономически и стратегически партньор в Европа. Ако президентът си спести реакцията, ще получим доказателство за двойните стандарти на самия Първанов – да хули американския, а да пропуска германския посланик е почти като да не забелязва, че руският се е превърнал в говорител на …България, правейки две поредни изявления за изгодите от построяването на АЕЦ “Белене” от българска гледна точка.

20 мнения за “Има ли “световен заговор” срещу невинното българско правосъдие?”

 1. Уважаеми Инджев,
  определям себе си като патриот, като човек, който обича България и като човек, който има морал и чест, както в личен така и в служебен план. Аз съм първият, който би се възпротивил на чужда негативна оценка за моята България. Но за съжаление съм на 100 % съгласен с думите на немския посланик. Той е казал с невероятно аналитична точност същността на ситуацията в момента. Срам ме е, че нито един известен и нормален политик в България не каза тези думи, а трябва все отвън да ни казват истината. Най-лошото е, че всички са прави – и Хьопфнер и Уорлик….но за съжаление и Исаков, който ни каза, че ще строим на 100% Белене. Кои сме ние уважаеми Инджев? Каква държава сме? Чии съюзник сме? Чия подлога сме? Има ли светлина в тунела???? Докога ДС кадрите ще са в коридорите на всички власти и институции????

 2. п.с. Уважаеми Инджев, бъдете сигурен в едно – Гоце, Боко, Цоко и ко. се чувстват много зле настъпени…защо ли… Време е България да гласува затяхната алтернативалллно коя е тя тепърва искам да видя наистина

 3. Исаков не вижда проблем в правораздаването ни, което е по руски образ и подобие. Той е загрижен, че България в обозримо бъдеще може да остане без руска ядрена бомба на нейна територия.

 4. Ех, ако Хьопфнер имаше наше гражданство и можеше да се кандидатира………..

 5. Навсякъде по форумите се чуват гласове, че едва ли не говоренето на чуждите посланици е намеса в вътрешните работи на суверенна държава.

  ДА ама НЕ, защото като член на НАТО и ЕС България застрашава сигурността на тези две организации със своя бананово-силиконен-мутренско-олигархичен капитализъм, корумпирана съдебна система и липсата на каквото и да било гражданско общество. Общество, което утре чрез своите народни избраници в парламента ще гласува с двете си ръце за построяването на АЕЦ Белене, без да си дава сметка, че заробва страната ни, давайки икономическа мощ в ръцете на най-антибългарските лобита в България.

  Та нали утре ТЕ като наши партньори трябва да плащат за тези наши далавери, както плащат сега за безгрижния живот на гърците.

 6. Защо ли водещите тв медии “не са” чули за изявлението на германския посланик? Или се опитват да скрият новината като по времето на Чернобил

 7. Чест Ви прави г-н Инджев,че добавяте към министър Попова и “квалификации за жена с характер и собствена воля!”.
  Ако съм смущшавал понякога Вас и колегите в блога с лични данни и факти,по повод безкрайни беди
  считано от края на 1995 една от причините е,че мутреещата престъпност в България, се опитва да бъде изобретателна,но в действителност е просто тъпа!
  Страшното е,когато социално профанирани политически партии и техните лидери,овладеят целият апарат на Темида…и в резултат онемяват!!!всички в апелативнитте и др.инстанции!
  Тогава млъкват съдии,съдиики,съдии изпълнители – държавни и частни-прокурори,БНБ,
  КС,парламентарни и изпълнителни власти,не на последно
  място: Ф И С К Ъ Т.
  Сечта е досущ запорожка и безмилостна при оставена на автопилот държава!
  Дълги години считано от 1996 г. ЕСПЧ в Страсбург,разполага с точни данни за безсилие и монтирани измамни схеми,но точен помощник на най-предствителния
  орган в държавата получи на 25.10.2007 г. парагоните на 14 банкови документи за общо 520,000 щ.д.,66,096 германски марки и 18,459 швейцарски франка,
  потвърдено и в официална кореспонденция с БНБ!!!По дати и със задграничните контрагенти.
  Тази е причината,по няколко повода,де призова министър Попова,да създаде работа на специалния съд,на който ще бъде посочена цялата тъжна реколта на отнесните от вихара след 30 години кариера,и още др. 15 като охрана нощни смени,всичко и точно!
  Тъкмо за “забавни” анекдати по време на ежемесечните сбирки,
  наред с отдавна депозираната фактология в Страсбург и Вашигтон.
  Но горното не пречи да се посочи и спечелено дело с точен съдия и
  обратна!!!! промяна “за още и още удръжки!!!”от пенсията ми “като радиация!” до 2032 г.
  Съдия Гигов категорично е отхвърлил “претенции”,но си има пролуки в т.ч. и за “призовки” на наши скъпи покойници-майки!
  ЗЛОВЕЩО КАТО В ПАЗАРДЖИК!
  Как няма да е “заговор”,собено в дни на Възкресение?

 8. Колко още гласове на чужди дипломати трябва да се чуят за да се засрамят от бездарието и вредителството нашите законотворци и управници! А може би са ампутирани от съвест!

 9. Господин Инджев, категорично не мога да приема, че правосъдният министър Маргарита Попова премълчава многозначително, защото е “една жена с характер и собствена воля!”. Мълчи гузният държавник! Министър Попова е главният виновник днес в България да има два вида подсъдими – недосегаеми и обикновени хора, за които говорят посланиците. Тя е председател на Висшия съдебен съвет и има подчинен Инспекторат. Да сте чули някога да е наредила проверка на смехотворните присъди издавани над недосегаемите? Може ли да откраднеш от държавата 16 милиона евро и да те осъдят 3 години условно? След колко десетилетия ще започнат шумно обявените от Премиера процеси? Защо мълчи Министър Попова за протакането в Административния съд на делото за неизпълнение от страна на Кметицата на София Йорданка Фандъкова на Решението на СОС за демонтиране и преместване на Паметника на Поробителя? и т.н.

 10. Хайде да видим сега дали президентът на РъБъ пак ще се изкаже в защита на ‘ независимите ‘ съдии , след като той вече открито нападна американския посланик Н. Пр. Дж. Уорлик !?
  Ако президентът на РъБъ нападне и германския посланик у нас Матиас Хьопфнер, то така той само ще затвърди статуквото в полза на ‘ независимите ‘ съдии в БГ …
  Ако президентът на РъБъ не нападне немския посланик , то тогава ще се получи и двоен стандарт спрямо чуждестранните висши дипломати у нас от страна на ‘ Дондуков 2 ‘ , т.е. едни посланици ще бъдат критикувани, а други не …
  Интересна дилема, нали !?

 11. Защо ми се струва, че Република е България е членка на ЕС и НАТО само де юре, а де факто си е руска губерния?
  Защо ми се струва, че КГБ-то управлява т.н президент на България, т.н. министър предс. на България, т.н. администрация и т.н. правосъдна система?
  Май някой успя да открадне една цяла държава, докато ние се опитвахме да оцеляваме.
  И сега нямаме почва под краката, лутаме се в опустошената територия България и ни обвиняват, че сме и прости, и бедни, и диви, и неграмотни, и т.н.
  А някога бяхме морален и трудолюбив народ.

 12. Критиките на западните посланици в България, срещу съдебната власт в България доказва, че правителствата на техните държави са безсилни да помогнат, на Българските граждани, за изграждането, на правова съдебна власт в България.А това означава, че избраната от Българските граждани власт в България не иска да служи, на интересите на Българските граждани и държава.И ако продължаваме само да чепкаме престъпленията, на българските олигархични власти, ТЕ ще обесят България с нашето престъпно гражданско търпение.

 13. Заговорът е местен и е на съда срещу онези, които не сме част от “държавата в държавата” на комунягите, не сме сред войниците на руския троянски кон в ЕС, които сме извън кръговрата на корупцията в България и на 10-ти ноември повярвахме в Свободата, защото преди това знаехме, че е концлагер – срещу нас е бил и още е заговорът на съда.

 14. Защо обвинявате руснаци и бкп или мутри ?
  Голяма част от съдиите ни са прости и неуки хора.
  Имам лични впечатления :
  1. като секретар в голяма адвокатска кантора ;
  2. видях с очите си как двама души се смениха като обвиняеми и български съдии осъдиха невинен.
  Делото продължи 2 / две / минути.
  Съдията не си даде труд да разбере какво е станало и кой го е извършил.
  Такова правосъдие няма дори в Русия
  .
  Пфу !
  Ние го позволяваме, защото сме страхливи …

 15. Колко пъти и кой още трябва да ни каже очевадната истина за това, че в България правосъдието е парализирано и не се виждат онези действителни реформи, които ще освободят съдебната ни система от мъртвата хватка на Гоцевото лоби?!
  Не чакайте от Гоце друга реакция – той може би отново с безпримерна наглост ще заскърца със зъби срещу онези, които ни казват горчивите истини за нашата действителност и с лицемерно вайкане ще се закахъри за имиджа на институцията с най-ниска степен на обществено доверие – правосъдната ни система. Естествено, той гузно, а може би по-скоро нагло ще премълчи безпардоннните изявления на Путиновия наместник в България – посланик Исаков, но за него няма значение, че този човек с манталитет на генерал-губернатор от времената на крепостното право в Русия унижава Родината ни пред цял свят, а нашите безгръбначни управници се гушат боязливо и мълчат позорно, за да не развалят рахатлъка на Негово Високоблагородие!

 16. Днешната правораздавателна система у нас е най-зловещото престъпление на управлявалата след рухването на Берлинската стена политическа класа. Безпрецедентното национално предателство наречено “българска съдебна система” ще заличи България от картата на цивилизования свят, защото държавата не би могла да оцелее, ако половината й прокурори и съдии са свързани с организираната престъпност на мафията и олигархията на комунистическата Държавна сигурност. Виновни са абсолютно всички, които някога са били част от политическата класа! Да се спестяват критикиге към Гл. прокурор Борис Велчев (вкаран във властта от агент Гоце) и министъра на правосъдието Маргарита Попова (вкарана там от кадесарските мутри) е нелепо и нечестно, защото именно те двамата са най-големите виновници за сегашното трагично състояние на Българското правораздаване!

 17. Докато ни управлява Боко Картофа, в България корупцията и мафията ще разцъфтяват. Това ВЕЧЕ Е ЯСНО И НА САЩ И НА ГЕРМАНИЯ И НА ФРАНЦИЯ И НА ЦЕЛИЯ ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ! Само руснаците имат полза от тия мутри, проститутки, контрабандисти и крадци във властта. ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ да ни унищожават и да УБИВАТ България!?

 18. Време е вече невинно осъдените сами да “ОСЪДЯТ” КОРУМПИРАНИТЕ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ!!!

 19. (Към МЕРТ)
  Да, вярно е! Само този изход остана. Да получиш справедливост чрез саморазправа. Убеден съм, че това време скоро ще настъпи. Единствените виновници за тази “нова Сицилия” ще бъдат министърът на правосъдието Маргарита Попова и Гл. прокурор Борис Велчев – внук на втория човек в Живковата камарила Борис Велчев.

 20. В България няма реално провъсъдие,всички действия на системата са поръчкови и се прилагат срещу независими граждани и техният независим бизнес за да бъдат мачкани и унищожавани което съгласно ХАРТАТА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА се нарича геноцид и военни престъпления в мирно време като се ползат лостовете на ГДБОП,ПРОКУРАТУРА,СЪД,ПОЛИЦИЯ и техните слуги-доносници които получават пари на ръка и по тоя начин подхранват тяхната си сива икономика…/мога да представя и доказателства ако изобщо на някой в тая държава му пука за истината което се пише по форумите и точно това е причината БГ да е изобразявана като тоалетна/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.