Батефикация

Гледам централните новини на БНТ. Както и в другите български медии, включително в интернет, водещото събитие е кончината на Иван Славков. Тази класация ме води към мисълта за приоритетите в живота (ни) и смъртта(им). „ А сега и останалото по-важно“, ми казват.

„Останалото“ е беатификацията в Рим на папа Йоан Павел ІІ.

У нас всички пътища водят към батефикацията.

Комбинацията между папата, татето и Батето е еманацията на (де)градацията в ценностите на нацията.

Бог да ги прости и ако може – да прости и простотията ни!

47 мнения за “Батефикация”

 1. Живковизмът никога не си е отивал от тази нещастна страна…
  Та затова.
  Още повече, че на власт пак е живковист, по чиято гайда тропкат т.нар. “медии”…

 2. Понеже се гнуся от телевизиите, че даже и новините вече не гледам, та чак сега влизайки в блога научих новината за кончината на най-циничния мерзавец на републиката. А нямало Дядо Боже, а? И как се случи, че умря точно в деня на труда. Той, търтеят, дето цял живот нищо не е работил, а само харчеше милионите, които заграби тяхната династия от бедните поданици. За добрите и честни хора се казват добри думи, когато умрат, но на всички комунисти, които съсипаха родината ни, осакатиха народа и ни обрекоха на бедност – АНАТЕМА! И дано този се дави вечно с любимия си алкохол в казаните на ада!

 3. Горният текст на г-н Инджев е страхотен – с малко думи е казано всичко! Нищо повече не може да се добави! Думата “батефикация” е шедьовър! Възхитен съм! Поздравления!

  А ето и още нещо по същата тема: Мили Бате, почивай в мир, заедно с изпитите за сметка на нашия джоб тонове 12-годишно уиски!

 4. Бойкофикация:
  “”Мисля, че бях ясен: добре се живее в България. Имаме един от най-ниските дългове и дефицит и сме много по-напред от вас”. Това каза българският премиер, обръщайки се към своята хърватска домакиня и колежка на съвместната им пресконференция в Загреб.”
  Хърватите, които са били в България и българите били в Хърватско падат от смях…

 5. Да у нас няма нищо друго освен бясна газификация,зомбификация и батефикация.Не би ме учудило ,ако утре висшия клир на бълг. православна църква раздуха скандал -около канонизацията и на Батето.

 6. България е на прага на финалното си заробване от Русия.

  Водят се “преговори”, назанчен е ‘консълтант” за това как да се пробута на мат’риала “радостната” новина: “ще строим завод” за ядрен боклук.

  В това време БНТ ще провежда разговор … в памет на “БАТЕТО” ??!!! с гости, със спомени.

  Спомени за това, какъв “веселяк” бил той, как си “пийвал уиски”, докато за простите българи е нямало дори КАРТОФИ по магазините.

  Отвращение….

 7. Плейбой номер едно на НРБ си отиде. Но както казва народът, лошото не идва само – Осама бин Ладен тоже е опънал чеширите. Бог или Ленин (според индивидуалното вероизповедание на широките народни маси по нашите земи) да ги простят!

 8. Бог да прости простотията българска, ама да беше си отишла, а тя се разпростряла от най-високите етажи на властта до най-ниските за срам и позор. Та – за неотминала простотия прошка няма!

 9. Иво,как можа с толкова малко думи да кажеш всичко?Адмирации!Само човек и журналист от висока класа може така да пише!Добре е ,че те има.

 10. Един морален урод, скот, престъпник и позор за България, се е преселил в Отвъдното.Толкоз! Хленченията по медиите, славословията за “големия българин”, пичага, бохем и т.н. са една от диагнозите на “националния манталитет”. Който -пак чрез простащината и лакейството на същите медии и от обществената летаргия- такива като “батето”, малък тошко и пр. формираха точно по собствената си мярка.

 11. При всичките си кусури Славков беше чаровна личност и много хора го обичаха-телевизионерите, които считаха, че неговото председателстване е било върхът на националната телевизия, спортистите, които се надигнаха в негова защита когато след 10 ноември го бяха арестували по идиотски обвинения, други хора, познали неговата щедрост…Много хора го обичаха, което не може да се каже за повечето от нас, включително и за автора на поместената горе глупост, който май също беше шеф я на телевизия, я на БТА, но надали някой си спомня за този период…

 12. Нека кажем и нещо със загриженост !
  Батето си ходеше по два пъти годишно в Швейцария или Австрия. При тоя либерален режим, лесно се слагат в портфейла осем хиляди евро, за които не се изисква деклариране – нали разбирате…такова..да де…..
  Та, сега кой ще се грижи, Тошко ли, кой ли…та си е за загриженост !!!

 13. Не приписвайте простотията на журналистите на целия български народ!

  Много скоро хората ще почнат да се присмиват на журналистите така, както преди промените се присмиваха на милиционерите. Защото тяхната пеостащина вече надхвърля всякакви мерки.

 14. Г-н Инджев, както винаги, отново “в десетката”! Гегът е брилянтен!
  Трудно е нещо да се добави, освен като че ли: Да се готви Кадафи.
  Само че си мисля – ако българите чакаме мафията на комуноидите да отпусне желязната си хватка, в резултат от изпития алкохол и геронтологичния фактор, тежко им на поне още 3-4 поколения! Да не забравяме и това, че те се самовъзпроизвеждат /макар и със затихваща тенденция/, при това в нови все по-уродливи форми!

 15. Браво, г-н Инджев!
  За съжаление много тъжна, но много точна оценка за съвременното ни състояние.
  Моля, кажете и оптимистичната гледна точка, виждате ли светлина в тунела?

 16. Супер си Иво,супер,супер и с брилянтен талант, с малко думи,а колко много си казал!

 17. Покойният Иван Славков откри и доказа в една продължителна практика, че в тази страна е безмислено да имаш какъвто и да е морал. Освен това откри и доказа, че аморалната личност в тази страна предизвиква не негодувание, а аплодисменти и се превръща в най-мощния пример за подражание.Вижте как многократната световна шампионка Стефка Костадинова споделя, че се чувства незначителна край исполина-престъпник!Очаквам всенародно погребение, потопено в сълзи.

 18. Като стана дума за простотията и се появи онзи “чаровник” с неговите “телевизионери” /каква думичка само!/ – звучи ми като “милиционери”. И се подписал БС2003. Да се чудиш как да тълкуваш абревиатурата – като “Български Социалист” ли, като “Безнадеждно Слабоумие” ли или като “Болно Съзнание”. А цифрите са ясни – става дума за годината на регистрация /освидетелстване/.
  Това имах предвид като писах “все по-уродливи форми”.

 19. Иво, извини ме, но бившата ти колежка Светла Петрова би Гоце по дебелоочие. Толкова години,И ТЯ ЕДВА ЛИ ЗНАЕ КОЛКО, СЛУГУВА на кой ли не, и изведнъж ЧУДО в медиите цари слугинаж.
  А за Батето, Татето, Гоцето, за цялата тази пасмина не си струва перото

 20. – Всичко в името на човека ! Всичко за благото на човека !
  – А кой е човекът ?

 21. Да, наистина, наградената иначе за добрата си работа журналистка действително направи нещо като мост между служебната си «обязаност» да степенува новините и ценностната си система : «а сега и останалото по-важно», между което успяхме да разберем, че се мъдри и една годишнина от априлското въстание и така, случайно (“гле кво съвпъдение“), и провъзгласяването за блажен на един от тези малцината призвани, чиито лични усилия позволяват днес на такива като ТВ служителката свободно да ни заливат с чалга (по-точно МАЙ би било да се каже с “нискоакцизна“) класификация. Но пък и какво по-логично ако насреща си имаме не какво да е а мутацията фен на съвременните ползуватели на няколкото Българии. Все пак не е като да избереш да се насадиш “от трън та на глог“, другояче си звучи “от бате на бате“, почти като във възрожденска епопея (“от урва на урва и от век на век“). Та викам си, обяснимо е защо новините не почват ПОНЕ с въЗстанието, всички знаем, че малкото е включено в голямото (“от век навик”) Или както още по-точно го е казала котаната облизвайки се под опашката : «въпрос на вкус» (избор).

 22. Е как няма да е централна новина, та нали дълги години Славков беше на мнозина цицка за пари, не само в БНТ, но и в БОК, МОК, БФС. Батето беше важен за техния живот и затова е централна новина. Папата. Кой е папата?

  Но ако си мислите че с кончината на Батето тъмният период приключва, лъжете се. Казват, че рибата винаги се вмирисва откъм главата, но миризмата на главата се оказа толкова силна, че след като я заровихме в земята, тялото продължава да смърди.

 23. не знам кой от двамата беше по голям палячо,все пак тъстът беше посмешище за целия цивилизован свят…сега бойко внася нови нюанси в чалга клоунадата,но пак не е смешно…

 24. За да бъде пълна простащината на българската журналистика, в сутрешния блок на БНТ имаше текст според който “папа Йоан Втори бил “отличен” по този начин” да се чудиш да плачеш или да се смееш.

 25. Като стане въпрос за Батето се сещам за една друга личност – Янчо Таков с прословутото му интервю с Рей Чарлз по Всяка Неделя. Когато накара събеседника си, една икона на световната музика, да го чака да го гримират и когато гримьорката се отправи към Рей Чарлз, той пренебрежително каза – той няма нужда от грим, визирайки факта, че е черен.

  КАКВА СВЕТОВНА ПРОСТАЩИНА!!! Баща ми тогава щеше да счупи телевизора от гняв. Ще ви спестя всичко което мисля за нашата нация, защото и аз съм част от нея. Живял съм, учил съм и съм работил на запад и то в различни държави. Всичко друго съм виждал, но простащина, каквато има в България – никъде не съм виждал.

 26. Izvinqvam se 4e pi6a ot telefon – bez kirilica!
  Da, Slavkov se spomina – bog da go prosti! Za6to mediite ne kazvat istinskata diagnoza? Za6to branqt renometo slavkovo i prehvyrlqt pri4inata kym beliq drob?
  Taka predi godini poznavah 4ovek vyv finalen stadii na alkoholna ciroza. Razbitiq 4eren drob mu srina imunnata sistema, diabeta mu otrovi nevronite polu4i gnoini topki po tqloto i nakraq se spomina ot belodrobna emboliq.
  Za6to kazvam vsi4ko tova?
  Za6toto me e gnus ot dne6nite medii, za6to ne slujat na istinata a grijlivo ohranqvat “neugoimata nozeklatura”- dumata e ot tvor4estvoto na Radoy Ralin
  bie bie!

 27. Подмазвачите от к1 и btv,с най-голямо прискърбие съобщиха,че тъй нареченият”бате” ритнал камбаната,все едно е национален герой.Тези хора май нямат срам.Асъщевременно нищо не споменават за имперските домогвания на посткомунистическа Русия.Има една много интерестна монография на д-р Кръстьо Раковски със заглавие Мисията на Русия на Изток и часност в България написана преди повече от 120 години и да видим,каква песен ще запеят другарите “социалисти”за освободителите ни.

 28. Гениален..браво..ГОООООЛЕМ СИ! Кога да очакваме Индже-войводизация? На КУКОВ ДЕН ли? Сигурно. Но говори си! Какво ли друго можеш, а и какво ли друго ти остава, като нямяш шанс нито за БАТЕФИКАЦИЯ, нито за БЕАТИФИКАЦИЯ- особено за последното нямаш щото дребната ти човешка злоба и завист ГРАНИЦИ НЯМА.

 29. Първо, поздравления за Инджев. Кратко и точно. Вчера ми идеше да ритна и радио и телевизор. Знам, че има една порода хора, които винаги гледат да похвалят своите, да използват всяко събитие за да прокарат “линията на Партията”, да ни покажат, че дори най-окаяния пияница и махленски тарикат стига да е качен на високо от Партията може да очаква повече държавно и МЕДИЙНО внимание и възпоменание отколкото всички хора на културата и изкуствата в България. Това, с което уж се гордеем най–много.
  Но вчера тая порода хора надмина себе си. Тия хора са си същите, хвалят и славят човек, който дори не е издигнат от Партията , а от ТЖ, от когото ужким се отрекоха.
  Запомнете подлогите, които вчера и тук го величаеха. Срам ме е ,като помисля, колко много българи предпочитат да живеят от добрата и щедра ръка на някой шеф за сметка на останалия народ чийто труд този малък феодал раздава. Срам ме е, като помисля колко много хора предпочитат да угодничат пред наглата посредственост, вместо да се опитат да запазят достойнството си.

 30. Към бс2003,D и А.Добрева :

  Справете се с данните от работната биография на този,по когото сте насочили минохвъргачките!
  Когато фактите говорят и боговете мълчат!..
  Съмнявям се,че някой арогантен нагаждач и келепирджия би бил номиниран за човек на годината от Хелзинкския комитет.
  Страх ли ви е да погледнете в светлината?

 31. Към С.Борисов:

  Как да спориш с хора, които вярват на Батето, а не на Би Би Си, на която повярва целият свят след като го демонстрира в документирано автентичния му вид?
  За сметка на това, когато по мой адрес напишат пълната идиотщина, че (лично аз) съм бил “топил” Батето пред Тато, това се превръща в “истина”, която добавят в “биографията ми” и упорито го повтарят и “разкрасяват”, заедно с други подобни твърдения, за които перидично ме карат да се “оправдавам”, за да им играя по свирката. По моя молба същият вестник, който разпространи тъпотията, че съм бил топил Батето пред Тато, чрез едно мое интервю на практика се отрече от тази неадекватна клевета, но това не пречи лъжците да се позовават на нея като не нещо автентично. Не друг, а вътрешният министър Румен Петков ми се извини публично за включването ми в списък с доносници- но и това няма значение за доносниците, които продължават да твърдят обратното ( в интернет вече има цели легенди, съчинени по мой адрес, разпространявани като цели “научни трактати”, с позоваване на “източници” как съм се бил “самопредложил”, как съм донасял на Тато и др. подобни…). Водещи в тази дейност доскоро бяха “десни коментатори”, но напоследък от тях все повече преписват и левите им другари, “възмутени” по същия начин от моята позиция – очаквам приноса им да бъде оценен от “десните” и те също да започнат да цитират излиянията им, за да затворят напълно кръга в кампанията под мотото “Тъпанари от всички страни, обединявайте се”.

 32. Методът за легализиране на “нужните за делото” версии, на български лъжи, е бил разработен и широко използван от Андропов като шеф на съветските тайни служби. Пускат се “разкрития” в голям вестник в приятелска страна, след което идейно причастни журналисти в Европа го цитират и започват да се цитират един друг. Така след време новината или коментариите върху нея стават част от репертоара на големи медии и е трудно да се проследи, че всички те се цитират едни други и че източникът на “разкритието” са други, а инициаторите пък съвсем скрити. Добра тактика, стига да намериш няколко журналисти/медии готови да излъжат или поне да премълчат част от истината. Така е била успешно лансирана версията за спин-творение на САЩ, с цел да се засилват антиамериканските настроения. Така в по-ново време се пробутва, че писателят Георги Марков е убит от МИ5! Примерите са многобройни. Както се вижда доста неморалният метод е надживял създателя си и до днес се използва от същите среди и хора.
  Нормалните хора трябва да знаят, че венцеславещите Т.Ж., Батето и всички подобни са хора които винаги и за всичко лъжат. При тях всичко е било по-сметка и дори когато са казали истината е било за да излъжат по-лесно след това. Няма смисъл да се ядосвате/ме. Те просто са си избрали да бъдат биологически такива.

 33. Едно особено забавно изречение от панегирика излъчен по БНТ “Почина Иван Славков-Батето”.След изброяване на редица “славни” длъжности на Славков, и след “разкритието”, че шефският му период в БНТ е известен като “славния”, дикторът произнася следния бисер:

  -“По това време той е зет на Тодор Живков, но не приема поста си като даденост.”

  !!!Наистина висок пост. Свръх-висок! Зет! По-висок пост беше само поста Тато! И може би Щерка?

  Двайсет години след промените още пеем дитирамби и славословим Татета, Батета, Зетьове и Каки!

  …И се смеем на арабите, че били кланово общество!

 34. Към sir sven:

  В ретроспекцията на живота и делото на Батето от репортера Иво Никодимов имаше и друг бисер: “…след като направи телевизията цветн…” – запретнал ръкави и я направил…

 35. към г-н Инджев:
  …Явно от благодарност трябва да целуваме ръка на Зетя за цветната телевизия, както и на Тъста Му, дето ни даде завод за цели и полу-проводници!

  Семейство нАучни титани!

 36. Бог да го прости!Нека да го последват скоро всички комуняги!
  Горанов

 37. Казано е,че за умрелите се говори или добро,или нищо.Така нека нищо нито за Батето,нито за Осама бин Ладен.И за двамата не мога да намеря особено добри думи и съответно ще си замълча.Що се отнася до всенародната скръб за този “прославил страната си” човек /той всъщност я опозори пред целия свят/,то и тук няма нищо странно.Нека се замислим какво представляваше той и какво олицетворяваше и ще видим,че за мнозинството от нацията ни той беше образец и пример за подражание.Няма да го коментирам като личност защото е умрял, а както вече казах за него нищо добро не може да се каже.Ами такъв ни е народа, такива са и любимците му.Бог да ги прости /него и Осама/.

 38. Хм, интересно, не знаех, че Христо Марков и Стефка Костадинова са върли комунисти… Защо ли отидоха на погребението…
  Чета блога заради активната позиция на автора по много въпроси, както и за да науча нещо, да видя повече гледни точки, но все по-често попадам единствено на море от храчки (коментари) с бучка захар по средата (автора). Това, че се допускат анти-коментари, само за да изглежда морето по-правдоподобно после, поне на мен не ми е приятно, но явно аудиторията е такава, за мое съжаление, защото наистина харесвам и чета тук. Въпреки нулевото внимание на МакЪлдауни към интернет-медиите в грамата й.
  Колкото до Иван Славков – наистина е по-добре да се мълчи за починал човек, ако не знаем за какво да го похвалим. Простете, ако съм попаднал сред ято светци, които с удоволствие и право запълват морето, знаейки, че мъртвият не може да им отговори. Групата лъже-поклонници, които го изпратиха на погребението му, явно имат повод да го уважат, не им завиждайте. Дори просто да им е платил сметката в ресторанта, това е пълно право и личен избор. И накрая – това кой е баща ти, сина ти или въобще роднините ти, никога не е определящо за това какъв можеш да станеш. Надявам се да нямате син-наркоман или баща-пияница, въпреки че тогава ще сте наясно, че съм прав.
  P.S. Ако попитате 10 човека в Афганистан какво мислят за Осама, пое 9 от тях ще ви накарат да се почувствате в друга вселена. Живеейки в Западния свят, се кланяме на едни, те – на други. А да решаваме кой е по-прав на базата на това кой повече бомби има е доста тъпо. Но това е друга тема…
  Всъщност исках да кажа нещо много кратко – уважаеми коментатори, плюенето “ан-блок” срещу КОЯТО И ДА Е група на обществото не ви прави по-добри, а напротив. Бъдете добри, а на Вас – успех, г-н Инджев.

 39. ДО Пламен :
  А кой твърди че Батето има нещо общо с каквато и да било идеология, или че тъст му е бил идеен човек?
  И защо за Иван Славков да трябва да се мълчи? Ами че те и Хитлер и Сталин са покойници? И за тях ли сме длъжни да си затваряме устата? А те докато са на власт защо ни я затварят? Защото сме живи ли? Уважаеми Людмиле,след като толкова се придържаш към Божиите постулати, не си ли чувал божията заповед “Не си прави кумири!” Е, Стефка Костадинова е велика спортистка – и заслужава огромно уважение като такава, но като човек не се отличава особено от Стоичков или от Тити Папазов. За жалост!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.