Какво спечели Обама срещу Осама?

“Ние се присъединяваме към нашите сънародници и приветстваме новината за премахването на мозъка на “Ал Кайда” Осама бин Ладен, който беше заплаха за нашата страна и за целия свят”, заяви в комюнике Съветът за американско -ислямски отношения.” (АФП)

Ключово е това изречение за осмисляне на събитието, което превзе световния информационен обмен със скоростта на светлината и с категоричността на артилерийски залп – дори американските мюсюлмани не могат да си позволят да не се възхитят от събитието, което изстреля едновременно в орбитата на световното внимание (поне) седем важни фактора:

1.Показа американското постоянство в преследването на противника ( както изрично отбеляза френският президент Саркози). САЩ не се шегуват и с тях шега не бива…

2. Предизвика небивала вълна от солидарност с посърналия американски имидж по света. Всъщност последният път, когато САЩ се “радваха” на подобна солидарност, на практика американците скърбяха. Защото бе станало немислимото с атентата от 11 септември 2001 г. – беше нападение с характеристиките на военен удар в сърцето на държавата, която винаги е воювала на чужда територия и никога не беше инкасирала такива загуби у дома.

3. Не само Западът, но и “трудни” държави от калибъра на Русия и Индия, ликуват заедно със САЩ. Има ли друг въпрос, по който те така емоционално и безрезервно да подкрепят Вашингтон – оказа се, че в смъртта си Осама бен Ладен постигна това “малко чудо” ( може и да е за “три дни”, но е факт).

4.Успешната акция на “тюлените” в леговището на звяра, заради когото се наложи НАТО да води 10 години война чак в Афганистан, изригна като тапа от шампанско в чест на нова кандидатпрезидентска кампания на действащия американски президент. Обама спечели срещу Осама – там, където се провали републиканецът Джордж Буш. Да, стопанинът на Белия дом любезно се обадил на бившия му обитател да го информирал за победната развръзка, но колкото и политически коректен да е този жест, той само подчертава знаменателния успех на демократа Обама, силно критикуван ( и подозиран като мекушав) от партийните си опоненти по темата за националната сигурност.

5. В чисто военно отношение се затвърди впечатлението за ефективността на американската военна сила, способна да порази цели в толкова отдалечена точка от света. Това е важен елемент от усещането за сигурност сред съюзниците на САЩ.

6. Не на последно място изстрелите в мюсюлмански Пакистан няма как да не отекнат като предупреждение в Либия и Сирия, където диктаторите Кадафи и (уж по сговорчивия за реформи) Башар Асад изпитват търпението не само на собствените си народи, но и на онази част от международната общност, която им се противопоставя.

7. И накрая, с гласа на външния министър Николай Младенов, България най-сетне напусна утробата на удобното шикалкавене в ситуации, когато един съюзник трябва да се държи като такъв. София не го направи при конфликта в Кавказ през август 2008 г. ( маркирайки позиция в рамките на ЕС и НАТО без собствена физиономия), а на събитията в Близкия изток реагира с озъртане какво ще направят “батковците”. Този път, макар да са ясни рисковете от някаква форма на отмъщение със средствата на тероризма, България се нареди сред ясно говорещите, изоставяйки мрънкането.

Най-лесният финал на подобен схематичен коментар е основателната констатация, че с премахването на един човек, пък бил той и Осама бин Ладен, няма да бъде ликвидиран международният тероризъм. Но най-честният извод е, че срещу злото, особено с ясно открояващо се лице, трябва да се действа решително и от принципни позиции. Само така ценности като “свобода” и “справедливост” ( колкото и да е относителна тя в зависимост от това от коя страна на барикадата се намираме) имат шанс във вечната борба за налагане на закона в името на оцеляващата цивилизация ( не само “нашата” всяка една, която се крепи на спазването на закона). Тя е длъжна да отвръща на бруталните заплахи с превъзхождаща сила. Поуката от нагледния пример е многозначителна не само за Америка!

41 мнения за “Какво спечели Обама срещу Осама?”

 1. Къде са гоце и бб да се изкажат по темата?? Имам усещането, че ако разговора на путин и бб в Полша е истина, това ще му коства президентството, ако въобще се кандидатира. ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ – чужд премиер заплашва и изнудва България!!! Това е ГРУБА намеса във вътрешните работи!!! Това е пожар г-н Борисов, който вие скрихте и по този начин изгорихте съвестта си!

 2. (Към ДАКАР)
  Как да се изкажат, като не знаят какво да кажат? Още не са чули какво е становището на Москва, а и самите руснаци са объркани, защото не са очаквали подобна развръзка в борбата със световния тероризъм. Разчитаха това да стане след години. По-важно е друго. София слуша Москва, както протекторатът слуша империята!

 3. Това е за категорията ВИЦОВЕ.

  Българското правителство трябва да вземе суверенно решение по въпроса, след задълбочени консултации с нашата страна…
  (Руският посланик Авдеев по въпроса за демонтирането на паметника на съветската армия в София)

 4. Г-н Инджев, наистина ще се радвам, ако намерите време за кратък отговор.
  Следя блога ви, понякога ви улавям и по телевизията и слушам внимателно.
  Но наистина не ми го побира ума, как може към единия властелин Русия да изнамирате винаги долните му страни и успешно да го разобличавате, но към Америка, страна, виновна за не едно събитие по света с калибър на 11-ти септември (дори по-голям калибър) да не сте критичен към действията им по света?
  Изключая статиите ви за подкрепата на Запада за арабските диктатори, бяха отново точни.

 5. Не Ви ли е ясно, че изсмукаха това от пръстите си, понеже Бен Бернанке не намери начин да възстанови стойността на долара, и беше нужно чудо? (това от миналата сряда)
  А също така, че американците имат нужда от продължаване на серията от репресии върху страни, контролиращи петрола (след като Либия беше набелязана от французите и италианците). Ще видите какво ще се случи в Пакистан, и там ще _всяват_ мир и демокрация.

 6. Радостта ми помрачава само едно. Левичарската безхарактерност под името Обама (дискретен съюзник на Осама в омразата си към Америка не само по рима на имената; който иска да научи повече – книгата на Дж. Глазов “Обединени в омразата”!)сега обира плода на твърдата републиканска политика и на цялата инфраструктура на отмъщението, която изгради президентът Буш! Сатанизиран от световното левичарство, както на времето Рейгън – пак той излезе правият.Но-още малко…
  За всички съфорумци-републиканци- музикален поздрав с актуален клип! http://www.youtube.com/watch?v=FIWb8HJ5gLo

 7. Буш не се е “провалил”!
  Операцията трая 45мин но подготовка и разузнаване се извършваха в продължение на десетки години по плана Чейни,Румсвелт,Буш…
  Важни информации се получават от
  Гуантаномо(“waterboarding”)които
  Обама се закле да затвори.От което за щастие се отказа.
  Обама прояви краткотрайна смелост и в случая се отказа от популизъм и социализъм.

 8. Подозирам, че Бин Ладен е апелирал да бъде съден в България-/НАТО-вска държава/. Сигурен бил, че българския съд ще го оневини поради липса на доказателства.

  Като чули това, “тюлените” не издържали и стреляли…

 9. Към Борис

  Отговорът е много лесен. Г-н Инджев се нуждае от специализирана помощ от доста време насам.

 10. Баси наглостта. Да влезеш в личния блог на някого и да злословиш срещу него. Това го могат само прогресивните сили. Не всички простаци са комунисти, но всички комунисти са простаци. Др. Ирина Тарейн е живо доказателство.

 11. АТОСАРК, ако САЩ “имат нужда от продължаване на серията от репресии върху страни, контролиращи петрола”, както казваш ти, то тогава Венецеула или по-точно, управляващият я тиквеник Чавес Уго, щеше да се крие в Кремъл при другаря ти Путин.

 12. АТОСАРК, ако САЩ „имат нужда от продължаване на серията от репресии върху страни, контролиращи петрола“, както казваш ти, то тогава Венецуела или по-точно, управляващият я тиквеник Чавес Уго, щеше да се крие в Кремъл при другаря ти Путин.

 13. Др. Тарейн,

  На вас вече и специализирана помощ няма да помогне. Защото за Вашата вяра бронебойни патрони няма открити, няма открити.

 14. ИРИНЧЕ, ти от тези с червените байряци ли си? С образа на “ЧЕ”?
  Или от по-дъртите комуняги,гдето си мечтаят за Белене и Скравена, за “специализираната помощ” на Газдов, Горанов и Ръжгева?!
  Е-ех, мечтии!
  А отговорът към Борис е наистина от лесен по-лесен – защото няма страни-членки на НАТО и ЕС, страни под протекцията на САЩ, чиито народи да не живеят охолно и богато, а страните под протекцията на СССР /Русия/ се скапаха икономически и народите им паднаха под прага на бедността!
  Защото след рухването на Берлинската стена народите на всички страни бивши членки на Соц.Лаг. и СИВ, поели пътя на западните демокрации живеят от година на година по-богато /Чехия, Унгария, Полша, Словения…/, а такива като Молдова, Беларус, Украина и “троянският кон” на Путин, в които вие комунягите продължавате да дерибействате, все повече затъват в мизерия.
  Защото “моделът САЩ” /гдето вие половин век все го “догонвахте”/ доказа своите виталност и просперитет, а вашият модел /на Маркс, Ленин и пр/ се саморазпадна под напора на икономическите закономерности и природната потребност на Човека от свобода на избора!
  И накрая, и за най тъпите от вас, с най-жестоко промитите мозъци – защото синчетата и дъщеричките на вашите партийни величия по
  искаха: да разполагат с долари, а не с рубли, да носят дънки, а не ватенки, да слушат джаз, а не частушки, да карат “Харли” и “Бентли”, а не “Ковровец” и “Лада”, да пият уиски, а не “Русская””, да пушат “Боро”, а не “Беломорканал”,
  да се бръснат с “Жилет”, а не със “Спутник”, да ползват “Шанел”, а не “Тройной” и да не учат повече в “Имени Ломоносова”, а в Оксфорд и Кеймбридж!
  Елементарно, Иринче!

 15. Г-н Инджев, според вас кой ще е новият враг на администрацията на Обама?

 16. Поздравления, г-н Инджев! Както винаги брилянтно.

  До г-н Тинков и ГТ: Господа, учудвам се, че продължавате да се дразните от такива като другарката Ирина. На мен ми става само смешно. Излишно е да им задавате въпросите си – най-много да получите някакъв абсурдно малоумен отговор. Такива са жалки, та жалки. Вчера четох по форумите реакции по повод ликвидирането на баш комитата осама. Имаше толкова много натъжени другари… Май бяха пропуснали да прочетат внимателно съобщенията за реакциите по повод акцията на американските командоси, в които се казваше, че от руска страна също е имало официално поздравление. В одобрителната реакция на Русия, както пишеше в Медиапул, е било споменато, че (цитирам по памет) “американските действия наподобават тези на Русия в Северен Кавказ (Чечня) в борбата против тероризма”. Само дето американците са пропуснали да изравнят със земята града, в който се е крил осама, както руските анти-терористи сториха с Грозни. Но това са подробности от пейзажа.

 17. До г-н Тинков: Позволете ме да направя една малка корекция на иначе отличния Ви стил на писане. За Маркс мисля, че може да се спори, но ленин задължително се пише с малка буква. Също както и имената на изродите от концентрационните лагери, които цитирате.

 18. Бях набутан към комунистите? Весело 🙂

  Значи, понеже руснаците са лошите на сцената не може да има и друг лош, брилянтно. Аз самия съм русофоб, но не ми е чужда ненависта към някои от американските аспирации по света. Значи пълните тумбаци оправдават хилядите невинни жертви, поддържането на диктаторски режими, свалянето на демократично избрани лидери, мъчението на затворници без обвинения години наред. И ако посочиш това си комуняга. На запад това го няма.

 19. До МЕЧТАТЕЛ:
  Приемам забележката. Обещавам да се поправя! 🙂

 20. “И накрая, и за натъпите от вас, с най-жестоко промитите мозъци – защото синчетата и дъщеричките на вашите партийни величия по
  искаха: да разполагат с долари, а не с рубли, да носят дънки, а не ватенки, да слушат джаз, а не частушки, да карат „Харли“ и „Бентли“, а не „Ковровец“ и „Лада“, да пият уиски, а не „Русская“”, да пушат „Боро“, а не „Беломорканал“,
  да се бръснат с „Жилет“, а не със „Спутник“, да ползват „Шанел“, а не „Тройной“ и да не учат повече в „Имени Ломоносова“, а в Оксфорд и Кеймбридж!
  Елементарно, Иринче!

  Posted by Павел Тинков”

  Тези неща могат да се осигурят по два начина, или чрез здраво бачкане там или чрез субсидиране от тук. Последното е бартер срещу “правилна” политическа позиция, като иринкината. Не е достатъчно, трябва и Партийно родословие, но е необходимото – както казват в математиката, условие.
  Разни хора, разни методи за постигане на ” материалните блага”. Те са избрали вторият начин.

  Безспорно

 21. яяя…,какво е това чудо,инджев е пуснал 2мата… 3ма да кажат нещо различно от оссанна и аферим…и лични данни изисква-да не правиме списъче на враговете и инакомислещите нещо ,а…..по темата:мюсулманите в сащ не могат да си позволят да не се радват,така си е.ако е трябвало да се води воина 10 години за да се убие един човек,напразно е било всичко.още повече че човека си е доволно мъртав отдавна.все пак ако беше истина не беше лошо да се запитаме–“осама наи вероятно е злодеи/или поне така казват тия на които се чува гласа/,ам ,в сащ съдебната инстанция не е отменена,а пък пакист.правителство сътрудничи,та какъв е проблема след като е локализиран,да го обградят с местните спец.части и полиция/все пак е чужда държава,до известна степен ,може би…/,да попитат кгб с какво точно се упояват терористи,да го напудрят и да си го закарат по живо по здраво в америката да го съдят,нали така?или е трудно да изправиш некои умрел преди години,а освен това друго си е да закачиш некои скалп на каубоиския колан /може и чисто медиен ,нема проблеми/та да не излезе “доидохме кат аслани,ма се прибрахме посрани”?

 22. Към Борис:
  Преди всичко в текста ми никъде не сте определен като комуняга, не го изопачавайте! “Набутването” си е съвсем Ваше.
  Вече добре известно е, че нашите “модерни леви”, про-европейски ориентирани, ком.капиталисти, в съответствие с вековната традиция, за пореден път мимикрираха /не “комуняги” – “хитряги”/. Явни русофили останаха само баламите. Модерният ляв соц.бизнесмен не е русофил – той адмирира и поддържа “бизнеса” с Русия, стои твърдо зад позициите на Европа /когато противоречат на тези на САЩ/, обича “Европа на Шрьодер”, обича американския народ, но е против него, защото “бият негрите”, даже християнин стана /”християнски атеист”/, но са му мили ислямските фундаменталисти, взривили кулите-близнаци.Даже “натовец” стана, но поддържаше “Слобо” и днес е в траур за Осама!
  Само че в този блог номерът не минава! И се получава – “стари смешки в нови дрешки”, а “дрешките” уж нови, а в същност “втора употреба”.
  Останете си със здраве! 🙂

 23. Г-н Тинков, очаквах ВИ. Трябва да Ви съобщя,че нямам политическа ориентация,но за сметка на това си имам докторска степен, добро благосъстояние (карам спортен модел на “Ауди”,а Вие вероятно “Ковровец”; живея в хубава къща, а Вие вероятно някъде в гората; печеля месечно повече от приходите Ви за няколко години и т.н.)…Иначе, страхотно ме забавлявате…

  Поздрави!

 24. Здравей, Иринче!
  Благодаря за подкрепата – както казват в математиката ТКИД /това, което искахме да докажем/. Всичко е точно. И докторска степен си си купила! Браво! И сигурно не е от Московския университет.
  Това за къщичката е добре, ама няма ли и нещо край морцето или дядко ти е осигурил нещичко по-така
  покрай Алпите например?
  С “Ауди-то” малко ме разочароваш, но сигурно си младичка и още ти се палавее. Като поолегнеш, ще минеш на нещо по-престижно.
  Не ти трябва политическа ориентация – тя е за плебса! Ако след време решиш да влезеш в политиката, няма да ти трябва ориентация – имаш си парички и приятелите на дядко.
  А за приходите е ясно – какви ти няколко години, при средна пенсия на българина от има-няма 200 евро! Не ставай смешна!Ако не печелиш поне колкото пенсиите на едно средно голямо село, значи “дремеш”!Ще излезе, че приятелите на дядко ти за тоя що духа са приджобили няколко пъти пенсионния фонд!
  А за мен не бери грижа – аз, когато ми отиваше да карам мотор, мечтаех за велосипед /какъв ти “Ковровец”/, приятелите на дядко ти не искаха да ме пуснат да следвам /каква ти дисертация/, а семейството ми се почувства щастливо, като изплатихме панелката. Иначе не съм от гората – на дядо ми баща
  му се е родил в град.
  Забавлявай се, мойто момиче, то “въшката като се насмуче на челото излиза”, иначе каква въшка ще да е? Въшчица някаква!
  🙂

 25. Към ИРИНА ТАРЕЙН, която/ако е от женски пол/ казва:
  “Г-н Тинков, очаквах ВИ. Трябва да Ви съобщя,че нямам политическа ориентация,но за сметка на това си имам докторска степен, добро благосъстояние (карам спортен модел на „Ауди“,а Вие вероятно „Ковровец“; живея в хубава къща, а Вие вероятно някъде в гората; печеля месечно повече от приходите Ви за няколко години и т.н.)…Иначе, страхотно ме забавлявате…”

  С гореказаното вие забавлявате мен! Как успявате да знаете всичко това!? Особено за приходите на г-н Тинков, че и за няколко години!? Единственият възможен начин да знаете всичко това,/ако не сте съпругата му?!/ е да работите едновременно в ДАНС, НАП, МВР, БТА и КАТ. Но пък щом освен такава информираност имате и такава хубава къща, толкова големи доходи и такава скъпа кола, остава само една възможност – работите в ДС или КГБ!

  Привет на другарите от тихия фронт!

 26. Иринче, в анонимния форум всеки може да се изкара какъвто си иска – и че кара Ауди, и че живее в страхотна къща и пр. Все сте преуспяващи бизнИсмени и бизнес(ма)дами, но това не ви пречи да громите капитализма и да цвилите от възторг пред портрета на цар Путя Первий. Не вървиш.

 27. Интересен профил сте ми спретнали, г-н Тинков,до голяма степен проекция на перверзни фантазии…Въпреки това, някои неща са поразително верни : че съм младичка е истина, че съм хубавичка – така е, но освен това съм умничка и реализирала се, т.е. доста успешна! Или с други думи жена, която предизвиква желание(особено в някои провинциални пенсионери, чиято представа за такава дама лесно се лепва към картинката с властния “дядко”(инцестна по смисъл))…Е,не е перфектен анализ, но все пак сте положил усилия. А този комунизъм направо Ви е поразил съзнанието(как го беше казал един отявлен комунист – “психодесни”, по спомен)…

  П.П. А логиката на SIR SVEN e поразителна, още не мога да спра да се смея…Нали Ви казах, че много се забавлявам…

  С искрени пожелания за всичко добро!

  Ирина Тарейн

 28. Привично за слабиуя и недоразвит ум е да се хвали с материалните си постижения.
  Но много се отбихте от темата мисля аз.
  За мен виси във въздуха въпроса защо господин Инджев иначе уважаван от мен журналист е написал подобна епопея за борбата на американците срещу тероризма!?
  Ми то тероризма за всички е ясно, че те си го създадоха. Къде в действията на американците виждате правота … както Младенов ги похвалил – на заплахата се отговаря с превъзхождаща сила. Пълна глупост. Къде в това има морален и законоравен пример?????
  Да го бяха показали, да го съдят. Страх ги беше че няма доказателства?
  Или просто тероризма е измислиця за да се даде възможност на врагмонията да продължи да съществува като средство за маниполиране съзнанието на цели народи. И докато тука в тоя форум някой се дъвчат един друг кой каква пенсия взема и в колко удобна седалка се возят задните му части, то други стоят на върха на пирамидата и контролират главите ви в услуга на високия им стандарт и благосъстояние.
  Нека говорим с факти: колко пари се въртят във военно промишления комплекс на американците по повод борбата с тероризма; поставя ли се ръка върху петролните залежи – не явно разбира се … все пак ще учат хората на “демокрация” с поставени лица които да доят държавата им; долъра покачи ли стойността си … и то с колко. Няма да продължавам с изброяванията … то се вижда за какво става въпрос. Че някой се впуснаха в анализ как всъщност Буш е поставил началото а Обама завъриш нещата. Ми големите сили не действат на парче като в милата ни родина. От партия на партиа … от президент на президент. Там си имат върхушка която се интересува от бизнеса си и целите се поставят в дългосрочен план .. останалите да им ближат чинията раболепнечески.
  И престанете да говорите за политиците като за личности и действителни лица … това са марионетки с изкуствен имидж служещи на чужди интереси. Борбата при тях не е толкова за властта а за поста … или друго яче казано подават дупето си … пък който го харесат.

 29. Здравей, Иринче!
  Ето, че откровените разговори сближават, в търсенето на истината.
  Само, че не смяташ ли, че леко изместваш темата? Блогът третира политически теми, проблеми на социума и гражданското общество, а не душевните терзания на едно девойче с незадоволено его.
  Оправдавам присъщата за възрастта и манталитета ти суетност, но едва ли тя вълнува особено списващите в този блог.
  Не съм любител на Фройд /предпочитам Вайнингер/, така че по темата “перверзни фантазии” най-добре потърси психотерапевт.Допуснах, че си младичка, изхождайки от спортното “Ауди”, но че си “хубавичка” от теб разбирам. Дано не съм прав, но акцентът върху това, че си “хубавичка”, съчетан с натрапчивата амбиция да си “жена, която предизвиква желание” намекват за една болезнена неудовлетвореност.Съжалявам, но в решаването на този твой проблем не мога да ти бъда полезен – при моята възраст и здравословно състояние жените и особено младичките, хубавички и амбициозни “кифлички”, предизвикват единствено досада.
  Колкото до списването ти в този блог – не го смятам за особено подходящо. Потърси в мрежата място по-еро /-порно/ ориентирано.
  Аз пък ще се опитам да се върна към първоначалната тема в диалога.
  Днес в България възможностите на една “младичка и хубавичка дама, предизвикваща желание” да постигне /за броени години/ твоето “благосъстояние” са твърде ограничени:
  – “Партийно родословие” /по С. Борисов/, обезпечаващо дамата с авоарите на предходни поколения комуняги;
  – метреса, обслужваща индивид/и/, продукт на късния мутро-посткомунизъм;
  – непосредствено участие в нарко-бизнес и проституция;
  – изключителен талант и съответни постижения в областта на арта или спорта…. и май това е всичко.
  Тъй като в твоя случай последната възможност е изключена, а втората и третата не се вързват с по-горе третираната от мен твоя неудовлетвореност, по пътя на елементарната логика, стигнах до убеждението, че си представител от първата група.
  Участието ти в този блог има и едно друго обяснение, намекнато от г-н С. Борисов и SIR SVEN – да не си никаква просперираща дама, а дърт комуноиден “пръч”, с достатъчно свободно време, комуто е добре платено да демонстрира “правилната” политическа позиция и да громи тази на “гадове” от рода на Инджев и компания. В този случай обаче, изборът ти на превъплъщаване в образа на “младичката, хубавичка и желана” Иринка, говори за сериозни психо-сексуални девиации! Препоръчвам ти да се консултираш със специалисти.
  Бъди здрав/а/!

 30. Уважаеми, г-н Инджев,
  Прави ми впечатление, че от известно време насам, част от моите коментари във Вашия блог по необясними за мен причини в последствие /а понякога още същия ден/ изчезват.
  Това се случи и днес с постинга ми в отговор на ИРИНА ТАРЕЙН.
  От архива Ви отпаднаха и доста от постингите ми на тема АЕЦ “Белене”.
  Надявам се, че тонът ми не предизвиква Вашите възражения в посока нецензурност и некоректност.
  Ако това е така да смятам ли, че присъствието ми във Вашия блог е нежелателно, доколкото избирателния достъп в него възприемам като неприемлива за мен цензура?
  Най-учтиво моля за отговор!
  С уважение!

 31. До д-р Тарейн: Д-р Тарейн, при положение, че аз също карам Ауди, живея във хубава къща (както и да се дефинира категорията “хубав”), завършил съм академично образование, печеля месечно повече от годишния доход на г-н Тинков, не живея в гората, със сигурност не бих бил впечатлен от външните Ви прелести, със абсолютна сигурност не съм впечатлен от “вътрешната Ви красота”, такава, каквато ни я поднасяте в коментарите си, та като се има предвид горното, ще ми позволите ли волността да Ви задам следния въпрос: Като нямате политическа ориентация и като ценностната Ви система очевидно не се простира отвъд Ауди, заплата, (преходна) младост и (спорна) хубост, чий го дирите тук ? Защо не посетите автомобилни, козметични, градинарски, клюкарски и пр. дискусии в Интернет, където ще можете наистина да впечатлите някого ?
  Надявам се и аз да съм Ви разсмял с този коментар. Хубаво е поне веднъж дневно да подариш усмивка на някого.
  Желая Ви успех! Ако сте в България, имате достатъчно народ, който би се нуждаел от “специализирана помощ”. Така можете и втори докторат да направите. Дерзайте, но учтиво Ви моля, не тук.

 32. към Павел Тинков:

  Най-учтиво ви отговарям, че какъвто и да проблемът с изчезването, нямам нищо общо с него – ако не броим физическото ми изчезване от клавиатурата днес от ранна сутрин до този момент ( 23 ч.) поради участието ми в една международна конференция.

 33. към ПАВЕЛ ТИНКОВ:
  Престанете с провокативните си лъжи, господине (ако името не е псевдоним на някоя кадесарка). Иво Инджев има в момента много по-важна за България работа, отколкото да се занимава с Вашите писания. Този блог е негов и той има пълното право да цензурира всичко написано там, въпреки, че дълбоко се съмнявам нещо Ваше да е цензурирано. Всеки друг притежател на блог, освен безкрайно деликатния Иво Инджев, изобщо не би Ви допуснал до блога си. Още повече, че целият този кадесарско – комунистически бълвоч сме го чували много пъти от “кръжока на двете Гошета”. В блога на Иво Инджев пишат интелегентни хора и те могат да преценят кому служат “писачи”, ругаещи репресираните по време на комунистическия терор български антикомунисти. Не пожалихте дори иконата на българските страдания Илия Минев!

 34. Към г-н Инджев:
  Простете ми за проявените съмнения! Уверявам Ви, въпросът ми беше продиктуван от най-чисти подбуди – безкрайно Ви уважавам и не бих си позволил да се натрапвам с нежелано участие в блога Ви. Надявам се да се видим на 17, т.м.
  Поздрави от Видин!
  Още веднъж моля да бъда извинен!
  PS. Апропо, изчезналият ми пост се появи отново в блога Ви.

  Към Петър Драгулев:
  Моля Ви не бъдете така отмъстителен! С нищо не съм заслужил подобна вербална “вендета”. С какво Ви разгневих? Защо реагирате така болезнено и сипете необосновани квалификации и откровени неистини?! Никога не съм и помислял да “ругая репресираните по време на комунистическия терор”! Самият аз съм издънка на подобен род,въпреки че за разлика от Вас не го афиширам и не смятам за редно да го превръщам в актив или аргумент при политически спорове!
  Предизвиквате ме да Ви обърна внимание, че моите близки нямаха Вашия “късмет” да поживеят в Канада и завършиха живота си в България.
  Колкото до Илия Минев,отново Ви моля – не изопачавайте поста ми!За мен той е героичният символ на бледата българска съпротива срещу комунизма и никога не бих могъл да посегна на неговата свята памет!
  Така, че не се правете на “ударен” – споменах Илия Минев като контрапункт на онези “демократи” и “антикомунисти” /в т.ч. – репресирани/, които го ритаха и бутаха по митингите и го оставиха сам, неразбран от хората, за които беше жертвал себе си да завърши земния си път в мизерия!Като контрапункт на онези, които подмениха идеята за демократичен поврат в развитието на страната ни и днес с менторски тон ни назидават що е демокрация!
  Уверявам Ви, безкрайно съжалявам, че влязох в този задочен спор с Вас! Опитвах се да поддържам принципна позиция, но Вие /кой знае защо/ озлобяхте и преминахте границите на добрия тон, впускайки се в това да сипете лични обиди и несъстоятелни квалификации!
  Уверявам Ви, че в отношенията си с г-н Инджев нито аз се нуждая от Вашето посредничество, нито той – от Вашата “защита”!
  Накрая ако с нещо съм засегнал чувствителното Ви его, безкрайно съжалявам и най-искрено Ви моля да бъда извинен! Надявам се, това да бъде достатъчно, за да престанете в бъдеще да се занимавате със скромната ми /нерепресирана/ личност, доколкото постингите ми не Ви засягат лично! Благодаря!

 35. Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

  Докато това са партньорите на САЩ, те нямат право да говорят за “свобода” и “справедливост”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.