Светът ликува, Първанов пасува

Русия, чрез президента Дмитрий Медведев, бе сред първите, които поздравиха САЩ за успеха с ликвидирането на символа на световния тероризъм Осама бин Ладен. Съветът за сигурност на ООН емоционално награди с овации успеха на Вашингтон. Стари вътрешнополитически противници на президента Обама напуснаха враждата и го подкрепиха с одобрителни изказвания – направи го дори магнатът Доналд Тръмп, с когото преди два дни стопанинът на Белия дом си направи серия от шеги на публично събрание като отговор на претенцията, че не бил роден в САЩ. От Индия до Турция цял свят ликува, а българският президент пасува. Няма позиция!

Второ денонощие мълчи главнокомандващият натовска България, която участва десета година в операциите на НАТО в Афганистан, провокирани именно от “Ал Каида”. Георги Първанов, който иначе побърза да наругае американския посланик Джеймс Уорлик ( и не за първи път) в деня на негово изявление в София ( при това погрешно преведено), никак не бърза да се присъедини към общата световна радост – може и да го направи в близките часове, но усещането за дискомфорт в неговото леговище вече е безвъзратно доловено от онези, на които им е работа да регистрират политическите сигнали. Мълчанието понякога отеква по-силно и от фалцета в президентските подвиквания.

Какво ли става в неговата объркана душа? Тъкмо беше решил най-войнствено да вземе антиамериканизма на въоръжение в осъществяване на бракониерския си личен политически проект АБВ, заченат в грях в условията на незавършения му мандат и пустите му летящи “тюлени” да вземат да му объркат сметките с ликвидирането на Осама! Как сега да се обърне да изръкопляска, след като имаше претенцията словесно да “напляска” посланика на САЩ с оприличаването му на Каулбарс само преди броени дни?

Не е лесно да си президент сега, ако се казваш Георги Първанов: да заложиш целия си ( и без това съмнителен) авторитет в толкова непремерен ход, като неадекватното атакуване на съюзнически посланик на безпочвена и безпринципна основа, след което да трябва да търсиш начин да си признаеш, че си сгрешил. Това Първанов не го може. Друг президент да беше – да, сигурно щеше да опита. Но тъкмо нашият ръководен другар никога нищо не си и признал, а пък когато го принудят, както стана с досието му, заявява, че се гордее ( че е излъгал?!).

Но да оставим настрана терзанията на отиващия си управник. Той явно не може да се промени и ще трябва да го изтърпим като наказание за собствените ни грехове. Въпросът ми е друг: защо държавният ни глава не свика Националния съвет за национална сигурност при появилите се очаквания за повишен риск от терористична заплаха? Подобни стъпки бяха предприети във Великобритания и не само там. Не е работа на едно отделно ведомство да обмисля контрамерки при комплексна задача от подобен характер, а Националният съвет е единственият предвиден от конституцията оперативен инструмент за реагиране при заплаха за националната сигурност. Ако ли пък такава няма – защо тогава поне това не ни съобщи върховният ни главнокомандващ?

Отговор (не) чакам преди да стане нещо лошо, което да предизвика високопоставеното внимание на нашето превъзходителство, което обича да натяква в стил “аз нали ви предупреждавах”. Дано да съм лош пророк, но с такъв пазител на националния ни интерес, нищо добро не ни чака.

45 мнения за “Светът ликува, Първанов пасува”

 1. Резки, но точни констатации:
  ” … той явно не може да се промени и ще трябва да го изтърпим като наказание за собствените ни грехове. “.
  ” … с такъв пазител на националния ни интерес, нищо добро не ни чака.”.

  Нещастието на селяндурина, когото имаме за президент, не идва само. Не само Калашникът на Осама не му помогна пред точните оръжия на Тюлените от Морската пехота на САЩ, но и нещата взеха лош обрат за наставника му Путин: Борсите по света тръгнаха нагоре, нефтът вече втори ден пада ли пада, златото също, среброто направо се сгромоляса. Все неща от лоши по-лоши за Кремъл. Не стига това, ами обикновените хора в мюсулманските страни също се радват, макар и не така открито и буйно. На тяха все пак им е ясно, че този обрат означава повече живот, по-малко стрелби и бомби, по-малко жертви. А това неминуемо означава по-малко влияние за Кремъл. Нещо твърде радостно по-принцип, само не и за селяндурския обитател на Президентството.

 2. Господин Инджев, много хубав анализ сте направили, но ще си позволя да опонирам малко. Защо президентът да свиква Съвета за национална сигурност? Имам чувството, че самият съвет ръководи терористичната дейност в България и няма да допусне конкуренция. Едва ли някой външен фактор ще си позволи да наруши монопола на ченгетата и мутрите, ръководени от червените и жълти. Затова главнокомандващият е спокоен и ние също можем да сме спокойни. Спокойни дотолкова, че от вън нищо няма да ни се случи. Да му мислим обаче какво ни чака от тези, които са вътре в страната. От тях и отърване няма, и все по-голяма обществена подкрепа намират. За пример ще дам резултатите от последните 2-3 парламентарни избори. Левите са тези, от които българите трябва да се страхуват, но които винаги издигат на власт. Така че на президента му дреме за външната заплаха! Едва ли ще има такава! В гнездото на осите дори едрите хищници не влизат!

 3. Като винаги в 10ката.Гоце си заминава
  и отдавна е политически труп заедно с вицето си,а от трупове освен да се разнася воня&зарази друго не може да се очаква.Вьпроса е да не допуснем следващият президент(в комплект с вицепрезидента)да не са подобни мьрши-без извинение.Скоро в друг пост имахме закачка с Кардинала-сьгласен сьм да има Симеон Радевци,и да няма Богдан Филовци и Гиньо Ганевци,но не сьм сьгласен че не ни трябват Франковци&Пиночетовци,трябват ни макар и с по-други методи (заради времената в които живеем).Никой в Чехия,Германия или Полша не писна че лустрацията и ЗАПОРА на ФИНАНСИТЕ на тайните им служби нарушавало човешки права и прочие “хуманитарни” бози.Чехи,поляци и немци сигурно не са “най-интелигентната нация” както ние се величаем,но при относително равния старт който имахме с тях през 1990 е излишно да правя сравнение м/у нас и тях. а за ДАКАР по задочния спор за антиамериканизма му натьртвам, че политическата ориентация на Чехия,Полша и Германия+техния стратегически сьюз не само с Европа(естествено и разбираемо поради географско положение,принадлежност,ценностни с-ми и т.н.)а и сьс САЩ ги доведоха до това което са днес

 4. Естествено, че е голям гаф държавният глава на една натовска държава да мълчи, когато САЩ нанася решителен удар против световния тероризъм. От друга страна ние, българите, сме свикнали с гафовете на сегашния ни държавен глава. Безпристрастните статистици непременно ще го посочат за рекордьор. Но по-лошото е друго. Поради капитулантската политика на Синята коалиция, която напълно придоби статута на “казионния БЗНС”, става ясно, че и следващият ни държавен глава ще бъде същият руски послушник и гафаджия. Задължително трябва да си спомним, че този наш държавник дойде на власт единствено поради неадекватното поведение на сините лидери. Днес историята се повтаря!

 5. Вярно е, че светът ликува. И в същото време става по-малко сигурен. Актовете, взривяването на СТЦ и убийството на Осама са от един и същ характер: престъпление-вендета. Какво следва?!! Убийството се политизира. След което за една част от света убийството на Осама го канонизира.
  Мисля, че единственият достоен, цивилизован начин беше, да го прекарат така, че да го отвлекат в щатите, да си има процес и да си го осъдят като обикновен престъпник.

 6. Инджев,не харесвам Първанов,ама то май под вола теле търсиш?
  И ти чакаш заповеди от Уорлик,ама сега си света вода ненапита.

 7. Представям си как ген. Марин е псувал докато с Гоце са сътавяли писмото с подкрепата на комсомолците около тях!!! Подкрепяли акцията срещу тероризма.глупости! В траур са и техните служби и ръководствата им, защото са загубили верния си партизански другар Осама! Само лустрацията може да спаси тази прогнила от корупция и русизъм даржава

 8. Браво на арабина в студиото на референдум!

 9. “Война на символи” уважаеми Инджев това определение е най-точното. Признавам, че уцелихте същността на случая Осама. Обаче война на символи е и ДС срещу демокрацията, гоце и руснаците срещу България и Европа…..

 10. Г-н Инджев, поздравления за силното Ви участие по БНТ в предаването Референдум! Бяхте повече от убедителен и ми доставихте голямо удоволствие. Киряк Стефчов, пардон, Цонев, и Елена Йончева, бяха ужасни, но и не очаквах друго от тях. Всичко хубаво Ви желая!

 11. Иво, участието ти в “Референдум” беше просто като балсам за всеки, който отдавна е спрял да гледа каквото и да било из нашите родни екрани. Жалко, че сме лишени от тези анализи в едно ежеседмично предаване, например. Ти не просто си гордост за журналистическата гилдия в България, доколкото я има! Ти си просто невероятен човек!

 12. БРАВО ИВО!! С риск отново да бъдеш обвинен в “недоброжелателно” отношение към т.н.”социален президент”, “държавен глава” и “върховен главнокомандващ” на РъБъ от страна на неговите клакьори, кукловоди и послушници ти много точно отразяваш реалната действителност. Тя може да си изрази с две думи “пълно мълчание” отнасящо се за събития, които разтърсиха света. Но аз искам да използувам случая, да те поздравя за прекрасното ти представяне тази вечер в предаването на БНТ “Референдум”, в което от всички участници ти направи най добрия анализ на случващите се събития. Особенно много ми хареса начина по който ти успя да парираш веднага АНТИАМЕРИКАНСКАТА насоченост на дебатите, към което умишлено се стремяха някои от участниците в форума. БЛАГОДАРЯ ТИ от името на всички, които споделят твоите възгледи.

 13. И пак поздравления, г-н Инджев – и за участието Ви в Референдум, и за поредния точен “изстрел”! Объркана, че и душа 🙂 – ай стига, бе! Такива като него хич даже не се объркват, а дали изобщо носят душа много се съмнявам! Бих искал и аз да споделя нещо за един такъв герой 🙂
  На 17 май във Великотърновския университет трябва да се проведат избори за ръководни органи, но по всичко изглежда, че те ще влязат в съда. Университетската избирателна комисия, инспирирана от настоящия ректор (и кандидат за втори мандат) е извършила драстични нарушения при организирането на изборите.
  Съгласно Закона за висшето образование по право в Общото събрание на един университет влизат ХАБИЛИТИРАНИТЕ преподаватели, които съставляват 70% от него. Останалите 30% се избират на събрания на съответните общности и квотите за тях са както следва: 15% за СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ, 12% за НЕХАБИЛИТИРАНИ преподаватели и 3% за администрацията. При определянето на СЪСТАВА на Общото събрание на ВТУ са извършени редица нарушения на Закона за висшето образование, което го прави нелигитимно!
  Първо, не е проведено събрание на студентите и докторантите, на което те да изберат нов Студентски съвет, който да влезе в новото Общо събрание. (По закон такива събрания трябва да се провеждат на две години (предвид срока, за който те пребивават в университета), докато изборите за органи на управление на университета са на четири години. Т.е. събрание на студентите трябва да се провежда преди ВСЕКИ ИЗБОР НА РЪКОВОДСТВО на университета и още веднъж – по средата на мандата на това ръководство. (вж. Документ 1). Чл. 24, ал. 3 от ЗВО, който е императивен: с приключването на Общото събрание на даден мандат приключват мандатите на всички членове на Общото събрание. Прехвърляне на мандати от предходно събрание в следващо е незаконно. Освен това сред настоящите членове на Студентския съвет няма нито един представител на докторантите, а някои от факултетските квоти са запълнени изцяло или преобладаващо със студенти от една и съща специалност и от един и същи курс, напр. петимата представители на студентите от Историческия факултет са от ІV курс, спец. История, половината представители на Филологическия факултет са от спец. Балканистика, ІІ курс, от 13 места на Стопанския факултет 8 са заети от студенти от специалност Туризъм.)
  Второ – нарушена е равнопоставеността на избирателите. В различните факултети при избора е подходено по различен начин, а за да бъде една квота идентична, трябва да се избира по един и същи начин. Не може в един парламент да има депутати, избрани с бюлетина и без бюлетина например.
  Трето – съгласно ЗВО в Общото събрание по право влизат всички хабилитирани преподаватели, които са на основен трудов договор и не са навършили 65 години. В списъка обаче присъстват имената на осем човека над тази възраст, като единият от тях да е жив и здрав е на 81 години. Тъй като квотата на ХАБИЛИТИРАНИТЕ преподаватели е определяща, когато от техния брой се извадят тези осем човека, се променят и останалите квоти.
  Централната избирателна комисия е заблудила Академичния съвет (едва ли случайно!) относно легитимността на състава на Общото събрание. Това заблуждение цели да облагодетелства единия кандидат за ректор, а именно проф. Пламен Легкоступ, създава много сериозна предпоставка за оспорване на резултатите от изборите и хвърляне в хаос на целия университет.
  И това не е всичко! В напъна да си осигури безпроблемно втори мандат ректорът се е обградил с послушни (и като правило посредствени) хора – накъдето и да се обърнеш конфликт на интереси, шуробаджанащина, приятелски обръчи! Със сигурност не може да му се отрече едно „качество” на проф. Легкоступ – той е образцов брокер! Продава… работни места, постове, почести, звания (вкл. Доктор хонорис кауза на Путин!). С тях си купува влияние и лоялност. Според ситуацията и нуждите едни толерира, други заплашва, трети манипулира (особено студентите!). Знае как да осребри всяко познанство с висшестоящите – основно за изстрелване на по-висок пост – я кмет, я депутат. И за да не съм голословен, ще дам пример. Ректорът на ВТУ вече два мандата е общински съветник в Общинския съвет на Велико Търново от квотата на СДС (може да се провери преди това в колко други партии е бил!), а наесен, господа, както сам се е похвалил, той ще е кандидат за кмет от АБВ! Явно не са били напразни общите софри, пардон, поклоните към Г. Първанов!
  Но до есента и до местните избори има време. Ами ако не бъде избран за кмет? Та затова трябва на всяка цена да спечели изборите за ректор. Не само обаче заради облагите! Говори се, че една независима ревизия на финансите на университета ще разкрие много любопитни неща!
  Сигурно много хора ще решат, че това е компромат (те немалко колеги също са изгубили всякаква чувствителност, ослепели и оглушели са!), но огледайте се около себе си – в своя град, в своята служба, сложете ръка на сърцето си и си отговорете това не ви ли е много познато. Такива хитреци допускаме да ни въртят на малкия си пръст и да ни се плезят. Аз искам да направя нещо, за да им попреча!

 14. А на мен ми се струва, че другарят Първанов, за да пасува толкова, явно вътрешно, изглежда, по-скоро псува, щото той, милият, все е обречен да е сърдечен другар на обречени каузи и на пропаднали кумири:

  1.) Он, Гоце Първанов, беше горещ привърженик на световния комунизъм, който, за жалост, се срути и спомина;

  2.) Беше сърдечен другар и изповедник на кръволока Свободан Милошевич, който падна, ударен от ненавистния на другаря Гоце Първанов военен съюз НАТО;

  3.) Наший милий Первановий беше и партньор на Саддам Хюсеин в далаверата „Петрол срещу храни“, от която взе доста милиончета в империалистическа зелена валута, ала Саддам взе, че също падна и също се спомина, ударен от толкова ненавистните на другаря Първанов империалисти от НАТО;

  4.) Другарят Първанов трябваше да преживее унижението като държавен глава на натовска България да седи на една маса с проклетите империалисти от НАТО, въпреки че цялото му пламенно комунистическо сърце принадлежеше на Москва; представяте ли си какви сърдечни мъки му е коствало това?!

  И так далее, и таму подобное. Нищо чудно Гоце сега да мълчи, щото симпатиите му пак да са на загубилата страна, нещо чудно он досега да е симпатизирал на Осама. Иначе съм убеден, че когато Осама удари Ню Йорк, от радост нашия антиамериканист Гоце Първанов непременно е изиграл един хубав кръшен казачок. Тъй че сега е съвсем естествено да тъгува за Осама…

  Някой беше писал, че ако на едно шимпанзе по метода на налучкването му се предложи да отгатне отговора на някакви казуси, шимпанзето има вероятност да даде 50% грешни и 50% верни отговори. Другарят Първанов принадлежи на този рядък вид животни, които имат дарбата да улучват 100% погрешни отговори

 15. Не съм съгласен с това, че американските командоси са застреляли Осама бин Ладен с куршум в главата. Не са постъпили правилно. Най-напред е трябвало да одерат жив този изрод, а след това да му теглят куршума. И след като са му теглили куршума, американците е трябвало да забият трепетликов кол в корема на мъртвия изрод, та да не вампиряса тая миризлива мърша. Нищо де, станалото станало! Да се готви Муамар Кадафи. Ама най-напред да одерат жив този скот, па после да следват позната процедурата с куршум в главата. И да не забравят трепетликовия кол!

 16. Господин Инджев, да си кажа правичката, ама този път май грешите. Ами и Гоце е човек, ако, че е комунист. И той се страхува за кожицата си комунистическа, да не му я одерат американците дорде
  е жив. Па и кол трепетликов го чака.

 17. Тези събития за пореден път доказаха каква жалка и “дребна душица” е нашият държавен глава, ръководил съдбините на държавата ни в продължение на 8 години /два президентски мандата/. Спомнете си с каква стръв и енергия и с използването на държавни средства се опитваше да компроментира финансовият ни министър, за казана някаква дума, която той смята обидна за него и злепоставяща го и същевременно по важните за страната събития да демонстрира пълно мълчание. Не искам да споменавам и за други подобни случай от близкото минало (с Иво Инджев и др.подобни). ЖАЛКО ! МНОГО ЖАЛКО !!, че поверяваме управлението на такива хора (не бих ги нарекъл личности).

 18. Неприятно е да се живее в БГ днес. Земеделеца назначава агенти и корумпирани и се прави, че няма нищо, румънците ясно заявяват в кой отбор са с американските бази, а ББ още “води преговори”, десните не могат да произведат политика дори и в тази изключително изгодна ситуация, полицаите бият като в комунистическо време-безнаказано, за нащите хора няма затвор-платил, не платил данъци, с условна си, ББ е неизлечимо глупав…Пфу…

 19. Драги инж.Симеонов, президентските мандати у нас са по 5 години, т.е. другарят Гоце Първанов цели 10 години седя на президентската софра! По-голямо унижение от седенето на толкова празен и банален човек на най-високото място в държавата многострадална България не е преживявала. Но нека да бъдем оптимисти, идат нови герои, пак от същата люпилня; например, Цецка Цачева – президент, как Ви изглежда тая евентуалност?! Или – самият Боко! Резилът може да е още по-голям, нищо чудно съвсем да не сме изпили горчивата чаша, чашата на униженията, кой знае какво тепърва ни готвят!

 20. Напълно съм съгласен!Гоце Парванов е подла креатура!

 21. Прав е Ангел Грънчаров – много му дойде на “натовеца” от Сирищник, как да не п/а/сува?!
  То Слобо, то Саддам, то Осама…:)

  Г-н Инджев, поздравления за “Референдум”!

 22. Президентът на България не е неин проблем.
  Проблемът е нейното устройство.

 23. Поздравления за снощното участие в Референдум”! Веднага си пролича голямата Ви класа, “висока топка” сте, г-н Инджев, както се изказа едни познат, а аз изпитах като голямо удовлетворение от позицията Ви, така и естетическа наслада от Вашия книжовен български език! /Всъщност постоянно се чудя защо журналисти и политици и др публични личности НЕ ПОЗНАВАТ КНИЖОВНИЯ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, къде се расли и къде са посли с извинение, но е изключително дразнещо когато говорят…/
  За гоце изобщо не ми се говори, “немам нерви” просто. Дано си го приберат отново в партията-хранителка и не ни го показват повече.

 24. Браво г-н Инджев, представянето Ви в Референдум беше блестящо. Киряк Цонев не можа да гъкне, а високомерно смяташе, че ще Ви направи смешен. С нетърпение очаквам новата ВИ книга ‘Течна дружба’. И една молба, съобшавайте предварително за телевизионните си участия.

 25. Поздравления за участието Ви в Референдум! Особено ми допадна сравнението което направихте на Осама бен Ладен с Че Гевара! Преди няколко години като баща бях ужасен, че 18 годишната ми дъщеря си купи тениска с лика на Че Гевара. Наложи се да търся убедителни доказателства за “подвизите” му – екзекуциите които е извършил. Нещата трябва да се назовават с истинските имена. Масовите убийци не бива да се превръщат в символи.

 26. Прав сте г-н Грънчаров. Аз просто по инерция изхождайки от мандата на Народното събрание съм допуснал тази грешка, но това е още по-зле за този когото коментираме. Извинявам се още веднъж за това и Ви благодаря.

 27. до ПУЛЕМЬОТ:

  ти не си никакъв ПУЛЕМЬОТ, а най-обикновен ДЕРЬМОМЬОТ.

 28. Гоцэ Пырваныч, както можа, така ни опозори, а за тези месеци и още може ( не дай, Боже! ), но това си му е тясната специалност – камикадзе гадно, на върха на държава от НАТО!

 29. От няколко дни следя публикациите относно убийството на Бен Ладен и ми прави впечатление , че никой не попита “Защо”.Сматам , че наблюдавахме убийството на демокрацията и правовата държава и нова форма на държавен тероризъм от страна на американското правителство.В своето изявление Обама сам казва , че е дал заповед за ликвидирането на Бен Ладен.В нормалният свят това се нарича подбудителство към убийство.Извършена е въоръжена операция на територията на съюзническа държава , която не е санкционирана от правителството на Пакистан.Осама не е бил въоръжен но въпреки това е бил застрелян , наистина ли няколко морски пехотинци не могат да задържат един невъоръжен човек.Дори нацистките военопрестъпници получиха публичен процес , дали Бин Ладен не е знаел нещо , заради което е трябвало да му затворят устата.Интересно ми е защо никой не зададе тези въпроси.Спомням си една мисъл – убийството на човек в защита на идея не е защита на идея ,а убийство на човек.Ако сега приемем , че убийството на един човек без съд и присъда , ще направи света по-сигурен , утре може да решим , че убитите трябва да са двама , или трима или един цял народ.Хитлер вече го е опитвал.Не е ли време да погледнем назад в историята и да се поучим от нея.
  Предполагам , че ще бъда оплют за този пост , но не мисля , че Гоце , Путин или Обама се различават много един от друг , може би Обама е подложен на по-строг граждански контрол , но недостатъчен според мен.
  stai@abv.bg

 30. до Стайков
  Не си прав Стайков да мислиш че ще бьдеш оплют,най-добре е да бьдеш заплют.
  1.Заповед на главнокомандващ армия за извьршване на военна операция не може да бьде подбудителство за убийство(иначе просто нямаше да има армии)
  2.че Бин Ладен и Гоце имат нещо общо-вярно е: единия като “истински мьж” използва цивилна жена за жив щит,а другия за да угоди на политическия&финансов интерес на КГБ да строи АЕЦ”БЕЛЕНЕ” използва като жив щит цял един народ

 31. до Simeon
  1 наистина ли имаме нужда от армии(убиването на полски военопленици също е дошло след заповед на главнокомандващ -Сталин/
  2 Ннаказателен кодекс на Република България , като изключим случаите на неизбежна отбрана всичко останало е убийство

 32. Г-н Стайков. За да си отговорите на въпроса “защо?” би трябвало да следите събитията и публикациите не от последните дни, а от последните 10-15 години. И тогава, ако имате в главата си поне малко сиво вещество, ще разберете че този въпрос е напълно излишен.

 33. Таваришч Стайков, пацифизмо-хуманизмът Ви е неуместен: Осама не е човек. Той е изроден масов убиец. Никакви идеи няма при Осама, има само патологична ненавист, злоба, бяс. Не може да е човек, причинил избиването на 4000 човека при събарянето на кулите в Ню Йорк. Казано е: “За бесно куче – бесен прът!”. За твое сведение и Сталин, подобно на Осама, не е човек. За такива като Осама убиването е акт на милост, щото заслужават още по-тежък край, например – дране на кожата в живо състояние. Ето защо моя милост смята, че американците са постъпили твърде хуманно с него. Да се апелира за “хуманност” в случая с края на Осама, прощавай, ама е проява на извратеност.

 34. Г-н Стайков, нямам намерение нито да Ви “оплювам”, нито да Ви “заплювам”. Само Ви се чудя!
  Искрен ли сте когато пишете?
  Известно ли Ви е, че след 11,09, Америка обяви официална война на тероризма? Какъв според Вас е начинът да се противодейства на Ал Кайда ефективно и с най-малко жертви /от двете страни/, освен този да бъде ликвидирана шайката организираща, управляваща и финансираща престъпна терористична дейност?! Заповедта на Обама не е подбудителство към убийство, а перфектна смъртна присъда по време на война!
  При ликвидирането на Осама , доколкото разбрах, се е водила престрелка.
  Съпоставката с Катин, която си позволявате е /меко казано/ некоректна. Потвърждавате го сам, ползвайки категорията “военнопленници”.
  И накрая да Ви попитам:
  Г-н Стайков, Вие наистина ли си представяте, че в съвременния свят може да съществува държавно устройство, лишено от силов /репресивен/ апарат, като армия, полиция и др.п. специализирани звена?Ако отговорът Ви е “Да”, Вие просто попадате в групата на безнадеждните утописти или изповядвате някоя от известните екстремни форми на религиозно вярване. Ако е така – спорът ни е излишен.

 35. Чета Стайков и за сетен път се чудя: Как е възможно да се научиш да четеш и пишеш, а да си тъп гьон в мисленето. Единственото обяснение за подобно поведение, каквото е и на лекето Гоце е, че са ПРОФЕСИОНАЛНИ ЛЪЖЦИ.

 36. До Стайков: Господин Стайков, на въпроса “защо” могат и децата да отговорят. Но имате право да го задавате. И можете да бъдете сигурен, че в демократичния Запад ще се намерят много, които да го задават. Те вече го правят. Ако следите новините по информационните канали, вероятно го знаете.
  Но на хуманната Ви позиция може съвсем просто да се опонира: бин ладен не е обикновен цивилен, на чиято врата полицията може да почука, като ѝ се отвори да му издекламира правата и да го помоли да си протегне ръчичките, за да му сложат белезници. Тези, които са участвали в акцията не са били полицаи, а специални командоси, които месеци наред са тренирали точно тази операция. бин ладен, както обясниха вече, е бил третиран като военна цел. Т.е., вземало се е под внимание възможността за въоръжена съпротива. Е, г-н Стайков, какво правят войници, срещу които се стреля ? Предполагам знаете. Това са и направили.
  Сравненията Ви с подхода към нацистите в Нюрнберг не е особено уместен. Има прилики: и нацистите и въпросният бин ладен са двукраки без пера и само това ги оприличава на човеци. Но Нюрнбергският процес се състоѝ след като Германия е победена и тези, които са били заловени са били съдени. Терористичната мрежа на бин ладен не е победена и където и да ги сгащят, може да се очаква отчаяна съпротива с всички средства.
  Това е война, г-н Стайков, à la guerre comme à la guerre. За престъпниците е доста удобно да се крият зад демокрация, право, хуманизъм и пр. хубави неща. Примери дал Бог, само България да вземем е достатъчно да се види как най-долни типове, под предлог, че са човеци, криещи се зад закони, извъртайки закони както им е удобно не получават наказание. Г-н Стайков, за мен няма съмнение, че правилно са го разстреляли този изрод. И други ще следват. И така трябва. Не може един кретен да си позволява да разиграва света, да убива, пряко или не, невинни хора на всякаква възраст и да остане ненаказан. А методите на действие съответсват на опасността, която представлява този тип. Така че, аз лично се радвам на това, което се случи и очаквам продължение. И трябва да Ви уверя, че ако някой член на тази терористична група се предаде на американци ли, англичани ли, все едно, то той ще бъде съден както повелява редът в демократичното общество. Бъдете сигурен в това.

 37. Отново до Стайков: Господин Стайков, това, че споделяте мнението “всички са маскари” не Ви прави чест (… но не мисля , че Гоце , Путин или Обама се различават много един от друг…).
  Различават се и то много. Що се отнася до контрола, на който са подложени, то Обама е в много незавидно положение в сравнение с другите двама от примера Ви. По отношение на това кой каква сметка дава на кого, между президента на САЩ и останалите двама има планина разлика. Или можете да ми посочите пример на руски президент, оттеглил се от поста си заради политически скандал ? То не, че има политически скандали в Русия, но… За България не питам, не ми се ще да изглеждам глупаво. Мислите ли, че путин би давал някому отчет, ако е отговорен за отстрелването на някой дагестански “борец за свобода” ? Надали.

 38. Към постинга ми към статията “Какво спечели Обама…”:

  Г-н Инджев, днес отново /след няколкочасово присъствие в блога Ви/ отпадна постнгът ми в отговор на г-н Стайков. Вога ли да считам това като намек, че по-нататъшното ми участие в блога Ви е нежелателно?
  Най-учтиво моля за отговор!
  С уважение!

 39. Гоце наградил кукловодите си:
  “Бригаден генерал Людмил Ангелов, заместник-началник на НРС, беше удостоен с висше офицерско звание “генерал-майор”, съобщи БТА.

  Директорът на НРС генерал-лейтенант Кирчо Киров беше награден с орден “За военна заслуга” – първа степен, за изключителния му принос за националната сигурност. Президентът Първанов каза, че удостояването на военните с висши звания е признание за техните качества, за високият им професионализъм и за усилията им да дадат всичко от себе си на българската сигурност. “

 40. Забележете думата ПРИЕМСТВЕНОСТ как звучи в устата на гоце на парада. И как умилително са строени зад него всички. Как да не му се иска на ББ догодина пред него да паршируват и да козируват! Убеден съм, че ББ точно днес пожела в себе си Трона и Шлема.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.