Покана за светско събитие пред съветския символ

На 17 май, вторник, от 18,30 пред паметника на съветската армия в София можете да се запознаете с новата ми книга.

Заповядайте на среща с „Течна дружба“ и с нейния автор.

Ще се лее музиката на Vili Brass Band.

Каня ви на светско събитие пред съветския символ!

Иво Инджев
( моля, предайте на приятели и съмишленици )

30 мнения за “Покана за светско събитие пред съветския символ”

 1. Желая успех на книгата!Дано “дружбата”,съвсем да се втечни и да се оттече завинаги!
  Много съжалявам,че не мога да уважа събитието.
  Поздрави за представянето Ви в”Референдум”!

 2. Пак ли се готви информационно затъмнение като при излизането на “Президент на РъБъ”?

  За съжаление пак няма да мога да дойда, но и този път ще помоля майка ми да мине и да я вземе с автограф;)))

  Имам такъв въпрос, а може би и много хора са си го задавали. Не може ли книгата “Президент на РъБъ”, една година след излизането и да бъде пусната за продажба и като електронно издание(eBook)? Така ще стане практически достъпна за всеки. Или все още има технически бариери за това?

 3. Освен светско, книгата е и историческо събитие за България!!!
  Ще го очакваме с нетърпение!!!

 4. Най-накрая!
  Поздравления!
  Имах желание да бъде и на 9.V., но да не вземем да се сбием с “Приятелите на Русия”!

 5. Уважаеми господин Инджев,благодаря Ви, че пишете исторически книги, за *Разрушителите на съвременна България*.

 6. Идвам, отдавна чакам книгата. Благодаря за поканата

 7. Това название не е от мен, мисля, че няъде съм го прочел, но по мое мнение е по-точно: “паметник на съветската окупация”.
  Тези дни помагах на сина си да решава ребуси в Интернет и един от въпросите ме възмути много. Беше: кога България се е освободила от немска окупация ? Струва ми се, че наистина е прекалено такова нахалство. Децата трябва да знаят, че не е имало немска окупация, а съветска. Крайно време е мисля, да се коригират учебниците по история и да се спре с промиването на мозъци. Възмутително е.
  Желая успех, г-н Инджев ! Не се съмнявам, че и тази Ви книга ще е бестселър, независимо от усилията, които ще бъдат положени да се затрудни разпространението ѝ.

 8. От далече пожелавам успех на писателя и удоволствие за читателя !! Гледах на запис “Референдум (БНТ)” и се убедих, че няма големи и малки медии, а има големи и малки журналисти. Желая още веднъж здраве и успех !!

 9. В София съм си! Ще дойда, разбира се! Поздрави – Веско Нестинара!

 10. Господин Инджев, Поздравления за написването на “Течна дружба”! Очаквам тази книга да се окаже един от върховете на българската разследваща журналистика, защото (извинявам се, ако греша) за пръв път българин дръзва да опише поведението и част от престъпленията на една зловеща империалистическа държава, която великият американец Роналд Рейгън нарече “Империя на злото” и я разгроми.
  Убеден съм, че след представянето на “Течна дружба” пред Паметника на Поробителя, “платените псувачи” от комунистическата Държавна сигурност ще се включат активно във Вашия блог, за да го компрометират. Също така неприятна е тенденцията, че напоследък някои участници в него отправят помежду си недопустими за един сериозен политически блог персонални нападки и обиди. Нямам предвид само коментарите към статията “Какво спечели Обама срещу Осама?” (май 2, 2011).

 11. Пожелавам на автора тази година да не вали дъжд на представянето и да му върви по вода!!!!

 12. Уважаеми Инджев,
  Гоце наградил с ордени и пагони шефовете на НРС-ДС-КГБ, по предложение на министерски съвет! Няма такова кощунство! ББ и ГП – течна дружба!!!! Няма подобно безочие!!!!!!

 13. Към Selkor:

  добър въпрос…измислил съм решение, но “без кръчмаря”: ако имах спонсор бих поръчал по един чадър с надпис “Течна дружба” като подарък за всеки, желаещ автограф. Представяте ли гледката от разпънатите чадъри в случай, че вали?
  Но се съмнявам за една седмица да намеря такъв ( нужна е една седмица за производството на чадърите – имам оферти от производители, но…).
  Ще рискувам(е).

 14. Иво какъв е начина тези които не живеят в България да си закупят твоята книга.Много от нас вече останаха без близки,приятели и познати в РБ на които досега разчитаха за такива услуги…….

 15. (Към SELKOR)
  Вие имате ли някакво предложение какво да направи Иво Инджев, ако завали дъжд? Оставам с убеждението, че имате възможност да помогнете, но се страхувате да не Ви обвинят, че не споделяте политическите убеждения на автора на Вашия псевдоним.

 16. Към Мишо:

  Ще има изчерпателна информация за начините да се направи заявка. Тези въпроси ги решава издателството и вярвам, че ще направи най-доброто.
  Аз обаче се питам дали там, където има големи български общности ( чувам интересни неща за Чикаго), няма и други, “конвенционални” начини за разпространение.
  Не ми е работа да се занимавам с търговия, но ако някой на място се заеме с разпространението,вероятно няма да загуби от поетия риск- “Президент на РъБъ” се продаде в рекорден за България тираж ( и напоследък беше отпечатан нов). Съдейки по заявения интерес на книжната борса в София се осмелявам да си въобразявам, че книгата се очаква с интерес.
  Във всеки случай, колкото и да е субективна авторската ми гледна точка на критичния прочит на отношенията на българите ( защото не става дума само за държавата България, която доста векове отсъства от картата на света) и руснаците, събраните в “Течна дружба” факти се основават на позоваване на 98 книги ( 96 от които са част от моята лична библиотека- чел съм ги внимателно през годините и съм извадил от тях есенцията в полза на Н.В. Читателя), във всички случаи ще има познавателна стойности. Има и приложение по дати, направено от доц. Пламен Цветков ( публикувано през 2008 г. в “Про и Анти”), което той любезно се съгласи да добавя и по този начин книгата придобива характер на справочник (описанието на двустранните връзки по дати през вековете не е проста работа и не се среща под път и над път- човек може да не харесва трактовката на г-н Цветков, но фактите са си факти).
  Освен това съвременният период на “подвизите” на Петата колона в България допълва вековната картина с актуални до средата на април 2011 година събития, за много от които, смея да твърдя, читателят няма как да знае- и чуждите наблюдатели също.

 17. Pozdravlenia G-n Injev. Radvam se, 4e shte moga da prisastvam na predstavianeto na knigata Vi, niamam nikakvi samnenia, otnosno uspeha i.
  Badete zdrav i shtastliv!

  Harrison

 18. Ако при последните парламентарни избори бяха взети само гласовете от Северна Америка, то сега в България щеше да управлява Синята коалиция. Там те получиха и най-много гласове. И ако не се лъжа в Ню Йорк и Монреал биха с голяма разлика ГЕРБ. За ДПС и БСП почти нямаше гласове. По броя на подадените гласове(бяха публикувани в Интернет) може обаче да се изчисли приблизително за какъв потенциален пазар става въпрос. Това не е пълният брой на живеещите в Северна Америка, но дава информация за политически активната част от българските емигранти, които биха били заинтересовани да прочетат книгата.

  Според мен обаче, всяка книга трябва да си има малък уеб сайт(1-2 секции), където да е представен авторът, интересна информация свързана с написването на книгата и начините тя да бъде намерена и купена. Към това може да има и дискусионен форум. Много хора биха ми се изсмели, но това е бъдещето;))))))))))))))))

 19. Г-н Инджев,ще можем ли и в провинцията да си купим книгата?

 20. Размазващ топовен изстрел срещу петата колона – дано това й сложи края – Успех!!!

 21. Към Beni:

  Нека първо се появи на борсата ( очаква се на 16 май) и тогава вече е въпрос на разпространителска мрежа- ще зависи от търговците. Информацията на издатетелите е, че я очакват…

 22. Г-н Инджев, мислили ли сте да пуснете книгите си във chitanka.info или по торентите?

 23. Най-сърдечни поздрави по повод на новата книга, която убеден съм не само ще има голям успех но и ще влезе един ден в учебниците по история. Ако взема повод от резултатите от продажбите на Президента, излиза, че народа ни не е толкова оскотен, но все още много се страхува да повярва, че от него зависи кой и как ще управлява тази нещастна страна.

 24. Това ,че Инджев пише добри книги и се продават добре,съвсем не означава,че мнозинството от народа ги чете,то е заспала маса,приспана от комунистическите разбойници. Това е народ,който не се влияе от никого и от нищо. А докато комунистическите бандити държат всичко,в никакви учебници няма да се видят книгите на такива автори като Иво Инджев

 25. (Към Росен)
  Браво! Много точен анализ! В ерията: Чикаго – Детроит – Ниагара – Торонто – Монтреал – Отава – Бостон – Ню Йорк – Филаделфия живее голяма Българска общност. Но по-важното е друго. От всички територии населени с българи тук има най-много хора, които носят в сърцата си “общобългарската антикомунистическа солидарност” (ОАС). Тук живеят Свободните българи! И ако някой някога почне да организира ОАС, за да се противопостави на реваншисткия неокомунизъм в България и на Петата колона, трябва да започне оттук. Книгите на Иво Инджев са прекрасният повод за това начало!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.