Предсказуемата изненада на Борисов

Днес една от десните ръце да Бойко Борисов изненада другата с новината, че премиерът Борисов е номиниран за президент. Дясната ръка Цветанов Цветанов съобщи това по ТВ 7 , а дясната ръка Красимир Велчев изрази учудване. Да се чуди човек – човекът не чете ли, че се изненадва?

Авторът на тези редове, който иначе рядко се ангажира с конкретни прогнози ( особено на непредсказуеми по своята гъвкавост политици), отдавана си позволи да се обзаложи, че има голяма вероятност лидерът на ГЕРБ да се запъти към единствената по рода си евентуална политическа победа, която му липсва в колекцията – президентския пост( писал съм го и по-рано, но най-категорично съм се обосновал в новогодишната си прогноза от 2 януари под заглавието “Примерът на президента за президентската премиера на премиера”).

Не си приписвам „пророчества“. И други са правили подобни предположения. Е, имам си и опоненти, анонимни псувачи по форумите ( като следния от форума на Дарик радио: “пфу – 25.03.2011 г. 23:50:10
Аман от нещастни.и, които чули – недочули, разбрали – недоразбрали, проверили – непроверили, папагалстват измишльотините на злобното плъхче иво инджев и се издигат в собствените си очи.” Ако не сте разбрали- всички, които са повярвали на прогнозата са обявени за „нещастни“, а пък моя милост има щастието да бъде наречен „злобно плъхче“. Както се казва, Кадафи, който нарича опонентите „плъхове“, не е сам!

Но най-големият противник на прогнозата за вероятното кандидатиране на Бойко Борисов винаги е бил …самият Борисов. Той остави по-малко от процент вероятност това да се случи:

Четвъртък, 11 Ноември 2010

Друг ще бъде кандидат за президент от ГЕРБ; да си премиер е къртовски труд, съобщава Борисов и се зарича да удържи на напрежението.

99.99% няма да се кандидатирам президент, оповести премиерът Б. Борисов за българското издание на списание „Форбс”. Да си президент е по-лесно, добавя той и продължава, че  да си премиер е огромна отговорност и много труд. “Много, много, много напрежение. Всичко минава през вас, така че президент е престижно, приятно, удобно. Премиер е къртовски труд, както и кмет, особено в София или в голям град”, казва още Борисов.

Истински се надявам, но човек никога не може да каже на здравето си колко и как да удържи. Като воля и психика съм категоричен, че ще удържа и затова 99,99% считам, че друг ще бъде кандидат за президент от ГЕРБ, а не аз. Оставям 0,01%, все пак не знаем дотогава как ще се развива държавата, казва още премиерът Б. Борисов за “Форбс”. ( Фрог нюз)

Но ето, че номинацията му вече е не просто „оповестена“, но и предизвестено одобрена. Защото репликата на Цветанов, че Борисов ще бъде издигнат като кандидат на ГЕРБ „ако спечели“ срещу други две кандидатури на партията напомня на лафа от едно време за кръстословицата, в която трябвало да се попълнят „двете имена на др. Тодор Живков“. Цяла България и всички външни наблюдатели знаят, че Борисов е най-вероятният победител на президентските избори, ако се яви на състезанието, а само в рамките на ГЕРБ трябва да повярваме, че съществува „ако“?!

На „изненадания“ Красимир Велчев, който реагира със съобщението, че номинирането на Борисов не е обсъждано от ръководството на партията, трябва да припомня собствените му думи от преди десетина дни, в които той сам говори колко важна е за него йерархията: т.е., че с началството не се спори.

Красимир Велчев: Единственото, за което можем да се скараме с Борисов, е неспазването на йерархията
24 април 2011

Който отиде при него и го помоли за нещо – той се съгласява
Единственото, за което можем да се скараме с Борисов, е неспазването на йерархията, каза в предаването “Станция Нова” дясната ръка на партийния водач на управляващите Красимир Велчев“.( Блиц)

Ще се скарат ли сега? Не че е чак толкова важно, но трябва да се отбележи за „протокола“, че щом десните ръце на Борисов се изненадват взаимно, значи главата на организма ГЕРБ наистина няма проблем да ги отреже и да жертва партийното си туловище в името на по-високата цел – най-високия пост в държавата. Защото ако има нещо, в което разноцветните коментатори са единодушни повече, отколкото в лесната победа на Борисов на президентските избори, това е кончината на ГЕРБ по един от двата възможни начина: бавен и мъчителен в рамките на пълен премиерски мандат или бърз и безславен при разпада, който чака партията при преминаването на Борисов от едната врата на „Дондуков“ към отсрещната.

34 мнения за “Предсказуемата изненада на Борисов”

 1. Според мен Цветанов каза само, че е ставало дума…

 2. Инджев, това беше елегантен блъф и провокация от страна на Цветанов, за да може с Бойко да се забавляват като гледат как драгалевското влечуго и сие веднага почнаха да се изказват умно-умно. Не ми казвай, че и ти си се вързал…

 3. I az prozriah otdavna tozi scenarii. Zapodozriah go, kogato Borisov baveshe registraciata na GERB kato partia, za da ne se nalaga na minalite prezidentski izbori da vadi sobstven kandidat i s tova da podloji dinena kora na Goce.
  Sega Borisov shte ima podkrepata na gocevoto nedonosche ABV i veroiatno na DPS, a NDSV i BSP shte zalojat na silna kandidatura (primerno na na Kuneva), koiato na balotaja shte “proigrae” shansa si po sashtia nelep nachin, po koito Siderov podari prezidentskia post na Goce na minalite izbori.
  Obrecheni sme…

 4. Генномодифицирани гербери ще се правят на умрели лисици до последния момент, преди да оповестят “неочакваната” кандидатура на Боко Т. за президент. И той ще се бъде принуден да приеме против волята си. Защото уважава партийната. дисциплина. Защото милее за род и родина. Защото изповядва свещената истина: “Глас народен – глас Божий”.
  И защото това ще бъде четвърто или пето дезертиране, тоест, позорно бягство от длъжност, от пост, от мисия, от доверие на избиратели-български граждани, удостоили го с доверието си, повярвали в неговия талант на лидер и администратор да спаси Отечеството. Или поне активно да участва в спасяването му (на Отечеството, байно!).
  Първият път се изхлузи като пръдня, когато бе генерален секретар и незаконен генерал-лейтенант на МВР. Втората му гавра с избирателя бе на изборите за НС, когато се кандидатира в листата на НДСВ, бе избран на две места и се отказа в полза на следващите в листата, никому неизвестни мижитурки от списъците на Мунчо Кобургидиотски.
  Третият път предаде избирателите си като кмет на София. Свърши едно голямо нищо, но поне разбрахме кой му пречи.
  Сега няма да довърши мандата си, защото си е такъв: нефелен продукт на соц. системата, некачествен сперматозоид, почучил непредвиден шанс да застане начело на държавата. И да я управлява така, както би го правил и законен син на текезесарска коза и на пиян партиен секретар.
  Бедний, бедний, Бойко! Защо не се напъна поне малко да те приемат във Втори факултет на ДС?

 5. Не съм политически анализатор,но внимателно следя българската политика:вътрешна и външна,доколкото това е възможно само от достъпните източници:Интернет,местни и чуждестранни такива.Ако се проследи достъпната информация за миналото но Б.Борисов,със сигурност мога да кажа,че неговото поведение ,напук на общото медиино показване е,че той е един КАРИЕРИСТ ОТ ПЪРВА ВЕЛИЧИНА,добре гарниран ката СТРАХЛИВЕЦ от същия порядък.Даприпомним:от сорта на “мутрите,член на БСП напуснал МВР за да не се деполитизира.Бодигард на Тато и Мадридския мошенник ,изтикал го до Гл.Секретар на МВР!С огромно желание да стане министър на МВР,неудовлетворено от Станишев.Акостирал в НДСВ и спечелил два мандата за народен представител,но отказал ги,за да стане Софийски кмет за половин мандат.Следва,спечелване на мандат и седнал на софийския кметски стол,но само за половин мандат,защото след победата на ГЕРБ преди почти 2 години,става премиер министър.Некадърен на кормилото на държавата,пред перспективата за евентуална загуба на следващите парламинтарни избори,този неграмотен като човек,но очевидно със заложби да се измъква от губещи позиции,познавайки психологията на “мат,риала”,напук на казаното преди няколко месеци,/цитирано по-горе/,отново ще се опита да постигне невъзможното в една европейска/и ни само/държава:от пожарникар да стъпи на най-висоата иерархическа държавна позиция-
  ПРЕЗИДЕНТ!Това е положението,Г-да съдебни заседатели.Хич ни се интерисува от бъдещето на ГЕРБ,кято бе припозната като дясна партия от ЕНП/да си берат греха/,пълна с ченгета от ДС!!

 6. Опит за разиграване на Путино-Медведиевия вариант за не изпускане на властта. След 5 години Бойко пак премиер, а Гоце- президент. Ха! Ха!

 7. Както винаги в ДЕСЕТКАТА.
  От времето когато беше главен секретар всеки средно интелигентен и нормален човек можеше да забележи,че освен парадирането на “мачовско” поведение този шут Бойко Борисов се криеше като сьсел при сериозните престьпления,убийствата или нещо което има вероятност да изисква истинско мьжество.Сега картинката е ясна: Строеж на АЕЦ Белене (с/у сьответните комисионни), доразсипване на финансите на Бьлгария,”избутване” по инерция до изборите а след това президент – ЕВЕНТУАЛНО.нали всеки се сеща какво ще следва след евентуалното му избиране: “Аз като премиер бях сльнце и се справих с всичко, премиера след мен е некадьрен и т.н.”.Доколко е вярна такава теза е друга тема,но пьк едва ли е изненада от негова страна.Кандидурата му е бягство от отговорностите,липса на мьжество и на последно(но не по значение място) президентски ИМУНИТЕТ за замитане следи и давност за “престьпления с/у дьржавата в полза на чужди интереси” и “разхищение в особено големи размери” – както Гоце (справка петрола от Ирак), както Р.Овч.(справка стотиците милиони САМО от старият реактор на Белене) и още хиляди знайни и незнайни мафиотизирани престьпници на едро с марка BG

 8. Аз мисля, може и налудничаво да ви се струва, но за Запада и САЩ е по-добре Бойко Борисов да стане президент и така по най-безболезнения начин да се оттегли от реалната власт и на негово място да дойде човек, който да си “свърши работата” – да проведе реални реформи и да се справи с организираната престъпност и корупцията. Цветан Цветанов е в много изгодна позиция, защото като шеф на предизборния щаб на ГЕРБ ще може да консолидира партията около себе си и да я овладее още по-добре от вътре. Още повече при една кандидатура на Бойко Борисов ще може да яхне вълната на победната еуфория и по този начин още повече да стабилизира позициите си за наследник на Бойко.

  Американците и западняците са страшно хитри. Бойко не им трябва за министър-председател, на тях им трябва човек по-малко зависим, който да пребори контрабандата, организираната престъпност и корупцията, която ще започне да застрашава и сигурността на цяла Европа. И Цветанов е единствения, който може да свърши тази “черна работа”.

 9. Post Scriptum:а по принцип вьпроса с президент&вицепрезидент на BG си е “черна дупка”.А както казват моите деди македонци “Нещата не са толкова прости, те са още по-прости”,а именно:В парламентарна(а не ПРЕЗИДЕНТСКА) република президента трябва да се назначава от Народното Сьбрание. Изборните дльжности по презумпция са свьрзани с изпьлнителни и/или законодателни функции; сьгласно нашата конституция президента юридически е “озаптен” да не вьрши “поразии” което между другото най-много ще му пасне на ББ: парадни фасони и безкрайна театрална сцена + никакви отговорности и безкрайно повтаряне на красиви,но кухи фрази

 10. Уважаеми колеги от блога, не е трудно да се направят изводите и зависимостите като се погледне ретроспекцията на пътя на бб: 90-те “липсват данни” въпре ки че…, ипон, периода до живков, “случайното” влизане в мвр, Йоца Амстердамски, кметството, гербораждането..премиерството…липсата на лустрация…о”Златяването..щаденето на гоце, Белян-изирането…путинизирането….. Нима някой вярва, че след показаното досега от ББ той е способен да го постигне сам и честно?? В името на десницата и ЕНП??? Не на мене тия

 11. Може и да го знаете

  Уважаеми колеги и приятели,

  Препращам тази полезна информация, която получих отМинистерство на труда и социалната политика.

  Надявам се да имате полза от нея.

  През следващите дни трябва да внимавате: Не отвараряйтеникакви съобщения с прикачен документ: “Актуализация на Windows live”(Windows live actualization), независимо кой Ви го изпраща. Това е вирус, койтоповрежда целия твърд диск. Този вирус ще дойде от познат, който Ви има всписъка си с адреси. Затова е добре да изпратите това писмо до всички своиконтакти.

  Ако получите съобщение озаглавено: “Актуализация наWindows live” (Windows live actualization), дори и да е изпратено отприятел, не го отваряйте и изключете незабавно компютъра си. Това е най-лошиятобявен от CNN вирус.

  Microsoft го характеризира като най-унищожителният вирус,който е съществувал. Вчера следобяд вирусът беше разпознат от Mc Afee(антивирусна програма). Все още няма противидействие за него. ТCF й просторазрушава нулевия сектор (Sector Zero) на твърдия диск.

  ЗАПОМНЕТЕ: АКО РАЗПРАТИТЕ ТОВА СЪОБЩЕНИЕ, ПОМАГАТЕ НА ВСИЧКИНАС!

  МОЛЯ, ПРЕПРАТЕТЕ ТОВА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

  ЮЛИЯ БОЕВА

 12. Не вярвам на никой от свинарника ГЕРБ! Добре помня как Рапона нямаше намерение да “купува фабрика на 8-ми септември 1944г.”, а стана кмет на София.
  Помня още много лъжи, но множеството български РАПОНИ, тези които го харесват – не.

 13. Това влечуго МАМА БАРИ от коя дупка изскочи за да пусне отрововата си в меда (интелегентните и смислени коментари на сериозните политически събития).

 14. На днешното заседание Министерски съвет одобри предложение до президента на Република България за издаване на Указ за назначаване на полковник Звездомир Иванов Пенков на длъжността заместник-директор на Националната разузнавателна служба. Решението е на основание чл. 146, т. 1 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България и във връзка с постъпило предложение на директора на НРС. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Полк. Пенков е роден на 21.03.1969 г. в с. Телиш, област Плевен. Завършил е ВВОВУ „В. Левски” – войсково разузнаване, степен магистър. Преминал е курсове по дипломация към Дипломатическия институт в МВнР, обучение в Центъра за разузнавателна подготовка на НРС и курсове за подготовка на висши ръководни кадри. Офицер е от 1991 г. Във военно звание „полковник” е от 2010 г.

 15. Boko magistralata shtom stana premier shto da ne stane prezident. Nishto niama da me uchudi. shte ima vreme za futbol. I nai-vajnoto nishto niama da pravi po-cial den osven da hodi po televiziite i da dava akal. Ti mi dai pari. Az akal imam vikashe edin poznat. Neshtastna mutra v propadashta sas skorostta na svetlinata darjavica.

 16. Най-голчма е силата ти когато противника не знае какво мослиш или какво правиш.
  Това е особено силно оръжие в битките за власт в България

 17. На 07.05.2011 г. в Каварна ще се проведе 10 – километров крос, в който участие ще вземат американският посланик у нас Н. Пр. Дж. Уорлик и силовият министър Цв. Цветанов …

  Прави впечатление фактът, че доста хора от т. нар. опозиция , като Костов, Станишев и др., взеха да изказват мнение относно това кой трябвало и кой не трябвало да се кандидатира за президент от страна на ГЕРБ !?
  Поради тази причина аз предлагам Костов и Станишев да се включат в това бягане ! Същото важи и за лидерите от др. партии, Първанов, Р. Петков и доц. Ал. Петров ! Нека победителят от надпреварата да стане следващият президент на БГ ! Така всичко ще бъде по правилата на феър плей !
  Освен това наградата за победителя ще бъде 70.000 лв, които се равняват на 30 – 40 депутатски заплати . Какво по – хубаво от това ?

  Какво стана с тениса ? При тениса нямаше ли някакъв турнир, който се наричаше ‘ Голям шлем ‘ ?

 18. Росен ,

  логиката ти е желязна и може би този вариант е най – добрият !?
  Преди време Румен Петков се изпусна и каза в прав текст, че Цветанов бил казал в САЩ, че е готов да стане премиер …
  Аз не съм фен на Румен Петков, но в този случай той извърши едно добро дело, като ни даде ценна информация , макар че, той не го каза това от добри намерения !
  Само че, ако обърнем внимание на манипулативните ‘ социалистически ‘ проучвания, ще забележим, че там все ни казват, че Бойко и Кр. Георгиева били с най – висок рейтинг ! Изводът, който следва оттук, е, че някой може би се опитват да ни прокарат Кр. Георгиева като премиер, защото тя по конституция не може да стане президент, или нейният племенник Дянков !
  На всички е ясно, че Кр. Георгиева не са я чували в половин БГ, а камо ли пък и да и гласуват доверие / рейтинг / !
  Аз съм твърдо ЗА това Цветанов да стане премиер, защото тази фигура на практика е по – силна в БГ в сравнение с длъжността президент !

 19. Към всички :
  Това , което най- умеем всички е да критикуваме, критикуваме………до следващия път.

  Защо не се опитаме да предложим имена, които да оглавят държата в Интернет? И без това критиките ги отправяме само в Интернет.

  Е сещате ли се за такова подходящо лице или…………..НЕ?

 20. Не смятам,че Лойко,така де Бойко ще се кандидатира за президент.Това негово действие ще го отдалечи от реалната политика.С оглед вече нарисуваната(поне в моите очи)нова тройна коалиция на Герб,БСП и ДПС,което означава още поне 6 години лапаница не смятам,че Бат ви Гойко така лесно ще се отакаже.

 21. Нека си спомним Лао Дзъ, който казва,че и в най-черното има нещо бяло. Погледнато от философска гледна точка в спасението на Б.Б. от отговорностите на премиер в тихото президентско пристанище има и нещо положително.Все пак до края на мандата си щеше да сътвори още доста безумия, които ще ни бъдат спестени. Надявам се и, че осиротялата му партия ще “изтече в канала на историята”. Колкото до “Дондуков”2, тази институция помни “светли” личности, като П.Младенов,Ж.Желев,Гоце,Марин и още десетки БКП/ДС кадри. Една Тиква в повече, голяма работа!

 22. В материала на г-н Инджев и в коментарите,като че ли повече се набляга на егото на ББ,като решаващ фактор…Съмнявам се… Организаторите и провеждащите “прехода” играят екипно. Колкото и да им е трудно напоследък.
  Те просто подценяват мъдростта на нашия народ.

 23. Едва ли този комунистически продукт, учил се от Т.Живков, възхищавал се от лидерските качества и постиженията на Хитлер, Сталин, Мао, Ф. Кастро и т.н. ще пропусне възможността /ако електората “му” гласува\ да направи “четворен шлем”.

 24. Уважаеми Инджев,
  приемствеността, угодието, роболепието, тайното партниране на ББ с Гоце през последните години ясно доказва, че ББ иска да поеме президентството без сътресения. ББ не предприе през последните години НИТО една сериозна атака срещу гоце. Медийното перчене е само за камуфлаж пред по-неинформирания електорат. Колкото пъти гоце скръцна със зъби през последните години, толкова пъти ББ се отдръпваше и свиваше. На министрите Н. Младенов и А. Ангелов, ББ пречеше повече от гоце за да изпълнят дълга към Родината за лустриране на ДС. ОЩЕ по-лошо ББ предложи за награди шефовете на разветката, които са дясната ръка на гоце и неговото дело на агент. Истината е, че ББ е зависим и Здраво хванат на компроматна основа от гоце и службите на гоце. А последните са Петата колона! Така, че ако не изберем кандидата на Синята коалиция в България нещата ще останат НЕПРОМЕНЕНИ. Ако тази изборна битка бъде спечелена от абевисти, златисти, бесеписти, атакисти и други кисти – Родината ни ще бъде обяздена на 100% като троянски кон за НАТО и ЕС.

 25. Според мене артистът взима нещо от нищото и го дава на всички хора, докато политикът взима нещо от много хора и го дава на малко други хора, запазвайки голяма част за себе !

 26. Г-н Инджев,едва ли има значение кой ще бъде кандидата ГЕРБ по-важното че идват избори и крайно време е ние да осъзнаем че по-време на избори се задават въпроси и се търсят отговори.
  Предлагам точно вие г-н Инджев да поемете иницятивата и да зададете точно 10-въпроса на ББ.Знам че ще бъде трудно да се подберът само 10-въпроса и затова предлагам вие да посочите списък с 20-30 въпроса и след гласуване да бъдат избрани 10-те въпроса към ББ.Нека заедно да потърсим отговорите на 10-те най-важни въпроса стига сме се крили,нека покажем на всички че ние грижа за нашето БЪДЕЩЕ.

 27. Подкрепям изцяло предложението на ЕМИЛ САДЕХ. След като Синята коалиция изпадна в положението на “казионния БЗНС”, България вече няма парламентарна опозиция. Няма и силно гражданско общество, което да излъчи гражданска опозиция. Блогът на Иво Инджев е може би единственото място, където може да се чуят гласовете на политическите опоненти на пълзящия реваншистки неокомунизъм. В този смисъл Иво Инджев се явява политическият лидер на тази опозиция и именно той трябва да зададе въпросите към политическия демагог Бойко Борисов.

 28. Благодаря,за подкрепата на г-н Драгулев надявам се да не е единствен. Президентската институция се умаловажава от целия политически елит още от времето на Желев което е много жалко предвид факта че е най вишия държавен пост и винаги ни подхвърлят посредствени кандидати.Надявамсе с общи усилия да подкрепим г-н Инджев а защо не и да дискутираме негова евентуална кандидатура за Президент.

 29. АКО ЕМИЛ САДЕХ, ИСКА ИНДЖОВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ, ТОЙ Е НАЯСНО ЧЕ ИНДЖОВ НЯМА ПАРИ ДА СЕ САМОСПОНСОРИРА, НО АКО ГО ИЗЛЪЖЕ ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ, ТО ИНДЖОВ ЩЕ ОТКЪСНЕ МНОГО ГЛАСОВЕ, АКО БОРИСОВ СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ!

 30. (Към Емил Садек)
  Изключителната важност на Президентската институция не подлежи на дискусия. Тя е безспорна. Точно затова се надявах, че кандидат на Синята коалиция ще е Иван Костов, който да обедини разочарованите сини гласоподаватели. След като той се отказа от борбата, редно бе сините да издигнат кандидатурата на авторитетен човек с ясно изразена антикомунистическа позиция против Петата колона, която в момента е най-голямата опасност за България. За мен такива личности са Иво Инджев, Едвин Сугарев, Соломон Паси и др. След като Синята коалиция издига малко познати хора, които в никакъв случай не могат да обединят дясномислещите българи, би било редно това да стори Гражданското общество. Ако не го направи, изборите ще бъдат спечелени от втория отбор на комунистите и Петата колона – ГЕРБ.

 31. Радвамсе че в блога се заформя дискусия,да уточня нямам намерение да лъжа никого ни най-малко г-н Инджев.Лично аз смятам че той е достойна кандидатура и има реален шанс да спечели но в крайна сметка всичко зависи от нас гласоподавателите.Г-н Инджев имате моята ПОДКРЕПА.

 32. Споделям напълно мнението на г-н Драгулев.Аз съм на 33г. и не помня кога за последно гласувах.Това трябва
  да се промени.

 33. В статията пише за десни ръце на Бойко.
  Абре дебре, като са десни ръце защо са им леви пръстите или това са мутранти произлезли от един ляв онанизъм на мъртъв вече организъм.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.