Българщина по скалата на Медведев и Путин

Петата колона в България готви нов пропаганден ход с цветя и музика в чест на освобождаването на Европа от националсоциализма като повод да демонстрира своя култ към съветската окупация в България, на която дължи подарената й диктатура и контролираното й продължение под формата на преход към демокрация. Няма какво да отговори на фактите, който правят българският случай различен от всичко (привидно) подобно в Европа. Няма как да отрече че:

България не е била окупирана от Германия и съответно не е била освобождавана след като германските войски напускат българската територия
На българска земя червената армия не воюва нито с германци, нито с българи
България е единственият германски сателит, отказал да воюва срещу СССР и запазил дипломатически отношения с Москва през войната
България е единствената завладяна от червената армия европейска държава, която не само не оказва съпротива, но и я посреща на много места с цветя и музика
Българското правителство не само обявява неутралитет и заповядва на армията да не оказва съпротива, но е било съзнателно забавено в решението си да обяви война на Германия от съветския агент в кабинета на Муравиев , министъра на войната генерал Маринов, за да даде повод на Сталин да окупира набелязаната си жертва
Съветски жертви в България няма, но жертвите на терора на Петата колона в условията на съветската окупация са десетки хиляди
В резултат на всичко това не само няма основание за паметник на „освободителите“, но и за сравнение с която и да било страна и ситуация в Европа, белязана със съветски паметници

На всичко това Петата колона отговаря с …цветя и музика. Отново! В националния ефир се лее щедро платена реклама с покана към поклонниците на съветската окупация да се полюбуват на групата „Любе“. Пред символа на нашето примирение пред колониалното ни наследство на 9 май ще свирят „любимците на Путин“ ( както обикновено ги рекламират тук), които за пореден път са купени и доставени от Москва за нуждите на тази пропаганда. Там където нямат аргументи, действат с пари- с много пари.

И какво можем да им противопоставим?

Граждански комитет против АЕЦ – Белене, партия „Зелените”, Коалиция „БелеНЕ” и Инициативен комитет за демонтиране паметника на съветската армия в София канят гражданите на София на 9 май от 12, 00 часа на пл. „Св. Александър Невски” пред “Паметника на незнайния войн”.

Под командването на червената армия България дава близо два пъти повече жертви, отколкото Русия в руско-турската война ( нищо, че в последната си реч по темата президентът Първанов отново излъга за „стотиците хиляди“ убити в нея). Въпреки това съветските окупатори не се застъпват за България на Парижкия мирен конгрес през 1947 г. , поради което страната ни бива заклеймена като победена ( макар де факто и де юре да е сред победителите на Германия) с всички произтичащи от това последици, видни и до днес. Докато над София стърчи огромен паметник на „нитоедната съветска жертва“-победител на несъпротивящата се България, на българските десетки хиляди жертви ( реални освободители на чужди народи) можем да се поклоним единствено на паметника под земята, скрит като пазен в тайна езически символ в основите на една древна софийска църква. Въпросните десетки хиляди български жертви, включително разстреляните без съд и присъда от болшевишките войнишки комитети офицери и подофицери ( цитирам съветски свидетелства в „Течна дружба“), са обобщени под знаменателя на „незнайния войн“. Незнайно защо ли? Знайно е и още как: така повеляват господарите, които продължават да се разпореждат в България с помощта на своята Пета колона.

Прави ли някому впечатление изобщо този контраст между стърчащият войнствен символ на съветската победа над България и вкопаният в земята „незнаен войн“, който е погребан по начина, по който българските църкви са били „заравяни“, за да не дразнят турските окупатори?

Къде са мега, супер, хипер националистите с техните знамена, факли и униформи да се възмутят от този факт? Няма ги, заети са да бият сектанти в държавата, в която патриотизмът и национализмът се мерят по скалата на Медведев и Путин, а най-голямата секта марширува под флага на Петата колона и под музиката, която поръчва и плаща Москва.

36 мнения за “Българщина по скалата на Медведев и Путин”

 1. Уважаеми Иво,
  аз вече мисля, че след Стефан Стамболов България е колония (губерния) на Русия и в нея управляват руските слуги. И всичко следва от това.
  Това е. Няма как да не е така.

 2. «В России прошлое непредсказуемо».
  В превод: “В Русия миналото е непредсказуемо”.

 3. Русия е зло.
  Наместо да осигури
  смислен поминък на мизерстващият си народ с свободен пазар,с лична свобода и с свободен обмян и търговия с демократическите страни те се посвещават на въоръжаване и доминация над чужди народи.

 4. Съветската армия донесе НЕсвобода на България. Не съм русофоб и се прекланям пред руските войни извоювали свободата ни преди 133г.
  Смятам обаче, че всеки българин трябва да бъде Патриот и никакъв чуждо-фил.
  Особено русофилите са донесли доста беди на България:
  – 1886г – сваляне на Княз Александър
  – 1923г – излишни жертви по нареждане от Москва
  – 1944 – 1989 – хиляди избити, вярно слугуване на “големия брат”(с цел лично облагодетелстване) а НЕсвобода и живуркане за народа в “социалистически рай”
  – след 1989г налапаха почти всичко и пак са тук и са още по-добре(поне част от тях) – за сметка на това хората живеят мизерно. Е как тогава да не се кланят на техните(не наши) “освободители”-благодетели!
  Но днес е Празник на Българската Армия.
  Вечна памет за загиналите и участниците в национално-освободителните войни!
  ПОКЛОН!

 5. ‘ Деца с изявени дарби ще получават едногодишни стипендии за участието си в престижни конкурси, олимпиади и състезания, съобщава културното министерство. ‘

  През 80 – те години по времето на Тато имаше традиция през лятото да се правят средношколски лагери за добре представилите се ученици на републиканските и международните олимпиади по математика, физика, химия .
  Не знам дали тази традиция още съществува, но ако тя е прекъсната, ще бъде добре , ако се възобнови отново ?! Не би трябвало да е проблем да се намерят пари за тези летни лагер – школи, където едновремемнно с почивката ще има и обучение в решаването на задачи от добри преподаватели , които са се доказали в тези области ! Може поне 100 – 200 ученици да се възползват от това право и да придобият нови знания , като съчетаят полезното с приятното ! Все пак тези деца са бъдещето на БГ !
  Ако искаме нещо в държавата да се промени в положителна посока, трябва да разсъждаваме и действаме по този начин ! Благодаря !

 6. Радвам се, че се разкрива все по-пълно ролята на съветския агент /и на други подобни/ като генерал Иван Маринов, дейно спомогнали за съветската окупация на България. Питам онези, които днес отново ще демонстрират рабските си чувства и раболепието си пред грозния символ на болшевишкото поробване на България, нямащ нищо общо с десетките милиони жертви, дадени от народите на бившия Съветски съюз: защо поругават паметта на тези жертви с мазохистичното си поклонение пред един паметник на диктатурата и поробването, сомволизиращ единствено това, че даде на комунистите безконтролен монопол върху властта и потъпка българската свобода и държавност? Подобни паметници, които бяха демонтирани н други страни от Източна Европа, не са символ на освобождението на народите на тези страни от немска окупация, а трагичен знак за замяната на тази окупация с болшевишката диктатура след края на войната.

 7. Послание на Св. Апостол Павел до … :

  Възлюбил си правда, и намразил си беззаконие (…) Те ще изчезнат, а Ти пребъдваш (…) Затова ние сме длъжни да внимаваме повече на туй, което сме чули, да не би да го изгубим някога. (…) Но някой е засвидетелствувал нейде, като е казал: Що е човек, та да го помниш, Или човешки син, та да го посещаваш? (…) И тъй, понеже децата са същества от общата плът и кръв то и Той, подобно на тях, взе участие в същото (…) И да избави всички ония, които, поради страха от смъртта, през целия си живот са били подчинени на робство. (…) Затова трябваше да се оприличи във всичко на братята Си (…) Понеже в това дето и сам Той пострада като изкушен, може и на изкушаваните да помага. (…) Днес, ако чуете гласа Му, не закоравявайте сърцата си както в преогорчението. (…) Защото на нас се донесе едно благовестие, както и на тях; но словото, което те чуха, не ги ползува, понеже не се съедини чрез вяра в ония, които го чуха. (…) Върху това имаме да кажем много неща и мъчни за поясняване, защото сте станали тъпи в слушане. (…) Поради това, нека оставим първоначалното учение за Христа и нека се стремим към съвършенство, без да полагаме изново за основа покаяние от мъртви дела (…) Защото, ако се промени свещенството, по необходимост става промяна и на закона. (…) Защото по тоя начин се унищожава по-предишната заповед, поради нейната слабост и безполезност (…) Защото законът поставя за първосвещеници немощни човеци (…) Които служат на онова, което е само образ и сянка на небесните неща (…) Пътят за в светилището не е бил открит, докато е стояла още първата част на скинията, която е образ на сегашното време, съгласно с което се принасят дарове и жертви, които не могат да направят поклонника, колкото за съвестта му, съвършено чист, понеже се състоят само в ядене, пиене и разни умивания, – плътски постановления, наложени до едно време на преобразувание (…) Защото законът, като съдържа в себе си само сянка на бъдещите добрини, а не самата същност на нещата, то свещениците, които непрестанно принасят всяка година същите жертви, никога не могат с тях да направят съвършени в чистота ония, които пристъпват да жертвуват. Другояче те биха престанали да ги принасят; защото жертвоприносителите, еднаж очистени, не биха имали вече никакво изобличение на съвестта за грехове. Но в тия жертви всяка година става спомен за греховете. Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове. (…) Но Той, като принесе една жертва за греховете, седна за винаги отдясно на Бога (…) Нека държим непоколебимо надеждата, която изповядваме, защото е верен Оня, Който се е обещал; и нека се грижим един за друг, тъй щото да се поощряваме към любов и добри дела, като не преставаме да се събираме заедно, както някои имат обичай да престават, а да увещаваме един друг, и толкова повече, колкото виждате, че денят наближава. (…) И тъй, не напущайте дръзновението си, за което имате голяма награда. (…) А вярата е даване твърда увереност в ония неща, за които се надяваме, – убеждения за неща, които не се виждат. (…) Следователно и ние, като сме обиколени от такъв голям облак свидетели, нека отхвърлим всяка тегота и греха, който лесно ни сплита, и с търпение нека тичаме на предлежащето пред нас поприще (…) Помнете ония, които са ви били наставници, които са ви говорили Божието слово; и като се взирате в сетнината на техния начин на живеене, подражавайте вярата им. (…) Ние имаме олтар, от който нямат право да ядат служащите в скинията.

 8. В момента група руски специалисти изработва нещо средно между дудук и вувузела от спуканите тръби на 5 блок Козлодуй за Гоце. Той щял да свири соло, а Любе са за съпровод. За деня на победата!

 9. Блестящо като текст !! Истинска позитивна емоция ми създаде ,заради истинността ,която написаното носи.

 10. Къде са мега, супер, хипер националистите с техните знамена, факли и униформи да се възмутят от този факт? Mnogo umesten vapros, na koito triabva da dade otgovor drugaria Siderov. U-u, drugarju Sideroooooooov?……… Drugariat Siderov obache e veren poklonnik na drigaria Putkin. I niama da mu stroshi hatara. Toi e nacionalist koagot stava duma za neruski vaprosi. I nenacionalist (edno vreme mu vikaha internacionalist i humanist drugarite ot BKP) koagot stava duma za ruski vaprosi.

 11. До кога няма да е наказуемо подправянето на тази част от историята и да се споменава числото на падналите съветски войници, без да се съпоставя то с избитите стотици милиони от Сталин в СССР и поробените от него държави, а учителки от бившия и настоящ комунистически бастион – 133 СОУ с преподаване на руски език – имат наглостта да правят и днес просъветска пропаганда, карайки децата да учат наизуст “День победы”, с придружаващите лъжи. Дори по-будни ученици, опитали се да се обадят в полза на истината, биват мигом подигравани от “преподавателката”, а по-късно предлагани за изключване.
  Вече има изключени деца /случайно или не/ из сред участвалите, въпреки перманентната полицейско-учителска блокада на училището тогава, в протестите срещу газовата криза пред Парламента.

 12. За кой път КГБстките грацала ЛЮБЭ ще грачат в София? И проблемът не е толкова, че ги посрещат кретенясали русофилски комуноиди в Борисовата градина, но и кремълски васали на ДОНДУКОВ!

 13. За България националист-русофил е чист оксиморон,дървено желязо.

 14. Петата колона, рекламирайки Любе, ги наричат “руските Beatles”. Същите тези комунисти не разрешиха на The Beatles да изнесат концерт в България по времето на Татовия развит социализъм. Бих прости на комунистите мълчанието за Чернобилската авария, концлагерите, народния съд, но никога, ама никога няма да им простя, че не пуснаха The Beatles да пеят в България!

 15. Към червените клозетни драскачи: От всяка ваша дума лъха безочие и подлост…Но друго неможе и да се очаква.От дядо си зная, че след 09.09.44г.вашите бащи и майки са вървели на тълпи по улиците и радостно са крещели:”Край!Няма да работиме!Ще ни храни СССР!”

 16. Заслугата на комунистите е, че заради извращенията им към своите, чуждите живеят по-добре.

 17. Зависим от хора, които са под нивото на средната интелигентност и над нивото на законните приходи.

 18. do Boris Tanushev. Chestno, prochetoh ti posta 2 puti i ne razbrah kakva e vruzkata. Moje bi, che i v dvata sluchaq stava duma za religii i idoli. (sujalqvam za latinicata, nqmam kirilica)

 19. В бившите соц.страни,като Полша,Чехия,Унгария,даже и обикновените хора мразят руската измет,докато начело на държавата ни,вече 65 години са руски мекерета,като Първанов и Борисов

 20. Музиката не би трябвало да има цвят и би трябвало да се разглежда като изкуство според достоинствата на изпълнителите. НО когато една група идва с рекламата на “любима група на Путин и като ефект на българо-съветската дружба” идва малко в повече на хората, които анализират злободневните теми и правят взаимовръзка между тях: 9 ти май (ушким ден на Европа, а се оказва день победы), АЕЦ Белене (ушким в интерес на България, пък ни заплашват, че ако не строим ще зъзнем), Любе (ушким група, пък любимата на петата колона)…Надявам се догодина на 9 май гвоздея на програмата да бъде Европа, а не носталгията на властимащите по отминалите времена на живков и брежнев

 21. Имам идея, която няма за цел да провокира хората в блога, но все пак е идея: паметника на съветската армия да бъде опакован “тип Кристо” или да бъде преместен извън центъра на столицата. Възможно е някой вече да е давал подобни идеи затова го приемете като сутрешна размисъл на чаша кафе.

 22. А нима ние си нямаме такава група? Примерно Щурците – удобни на всяка власт. Както богдана Карадочева и съпруга и имного, много други. Те са като на курбана мазните парчета- все са отгоре!!!! И турците да дойдат, имат удобната биография, писани с гайтани чешли и сюита за зурна и оркестър!

 23. Към Георги Бояджиев:

  Сравнението е…несравнимо. Лъжа е, че свирят и пеят на всеки ( ” и турците да дойдат” !??).
  Любе са се превърнали в част от пропагандния багаж в самолета на Путин ( не случайно ги рекламират като “любимата група на Путин” – един автокрад, откраднал порива на руснаците към реална демокрация с реабилитацията на съветските имперски амбиции). Мобилизират ги най-редовно в България по червени митинги , с което открито взимат страна във вътрешнополитическите ни битки, свирейки на тънката струна на любовта към руското, грижливо поддържана с много пари в днешно време. А масрафът им се плаща от фирмата “Жокер медия”, основен инструмент за поддържане на руското влияние чрез т.н. културен обмен, на входа и на изхода на който стои фигурата на един “бизнесмен” , изпратен да върши тази работа в България след като извърши доста поразии срещу българските интереси в Москва. Желаещите могат да прочетат подробности за това в книгата “Течна дружба” .

 24. Група цигани влизат в обезлюдяващо село, намират самотна бабичка, току що получила пенсията си, обират и парите, изнасилват я и хукват да бягат. Бабата отваря прозореца и вика:”Момчетааа! Следващия месец пенсията ще я дават два дни по рано!”
  Чудя се, дали, ако сменим героите на този виц – примерно бабата с “петата колона”в България,а циганите с руските апетити към страната ни – няма да звучи актуално?

 25. Конституцията, на съветската-руска република в България гарантира недосегаемоста, на лъжливите и крадливи тиранични власти *от руската пета колона* в днешна Олигархична България: Чл.7.Държавата отговаря за вреди,пречинени от незаконни актове или действия на нейните органи и длъжностни лица.Но ако си възстановим потъпканата, от съветските танкове Българска Търновска Конституция, тогава ТЯ ще ни гарантира защитата, от вредни длъжностни лица в Българското Царство: Чл.165.Всякое длъжностно лице отговаря за своите действия по службата си.Неможе Българската нация и държава да горят, а компетентните Български юристи да се спотайват на топло пред камините на бизнеса си, затова им напомням и ТЕ да испълнят патриотичният си дългът, към Българското ни ОТЕЧЕСТВО.

 26. Към Краси за пояснение, и с извинение към оригинала заради редукцията му :
  Не, връзката не е в религията а в актуалността на посланието отправено към хора (до евреите като замисъл) отново достигнали до кръстопът. Следвал съм дословно, без пренареждане (но със съкращения) библейския текст. Цитатите от 1 до 7 са за историческата памет ; от 8 до 10 са „намигване„ за автора на този блог ; 11 и 12 са за идеята да търсим новото начало в себе си а не в разкаянието на „бившите” (то е необходимо на тях преди всичко) ; 13 и 14 са доказателство, че различен резултат се постига и чрез промяна на статуквото, т.е. чрез избори ; 15 и 16 са за политиците, които стават такива защото не могат да се реализират пълноценно на друго поприще ; 17 и 18 визират честванията на червените шамани, които са организирани за да прикриват безчестията им ; 19, 20 и 21 са за безкористността и надеждата, която е силна, когато се крепи на мнозинството ; 22, 23 и 24 ни подсказват, че силата на вярата в правотата на делото се дължи и на неговата приемственост ; последният 25-ти ни напомня, че ние, а не политиците, сме тези, които трябва да наложим промяната.

 27. Мълчанието,инерционният страх или некомпетентноста на хората в тоталитарно-олигархична България помогнаха, на престъпният тоталитарен режим да приеме нова конституция на руската република в България и с този върховен закон да узакони престъпленията си, срещу Българските граждани и държава, чрез хитро измислена амнистия:Чл.5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да и противоречат.(3)Никой не може да бъде съден за действие или бездействие,което не е било обявено от закона за престъпление към момента на извършването му.Каде са мега,супер,хипер националистите с техните знамена,факли и униформи да се възмутят от този факт?Многоуважаеми Господин Инджев, преписах едно твое историческо изречение без твое разрешение, защото ми хареса камбанният му звън на истината.

 28. Да, България ще направи това, което и Европа ще направи! Много неща се промениха в света и най-вече Германия. В берлинския Трептов-парк ще бъдат положени цветя за 20.000 загинали руски войници в Берлин.За тези 66 г. останаха само непроменени човешките ценности и благодарната памет на хората!

 29. Към Мария Проданова:

  Има знаменит случай на парада в Москва по случай победата ( само в СССР я празнуват на 9-ти май докато западните съюзници признават 8-ми май като ден на капитулацията на Германия- Сталин държи да е различен). Гостуващият американски генерал Айзенхайуер пита триумфиращия маршал Жуков как е успял да го изпревари с превземането на минирания Берлин. Просто пуснах първо пехотата и след това танковете, обяснил спокойно Жуков съветската тактика, според която човешкият живот на сънародниците не струва нищо ( какво остава за “гадовете”, като българите, третирани като пушечно месо от червената армия в Югославия и Унгария, където българските жертви са двойно повече от руските в руско-турската война 1877-78 г. ).
  Според Кисинджър, който цитира този разговор в “Дипломацията”, на бъдещия президент на САЩ му се подкосили краката, когато чул това садистично откровение на своя съюзник.

  Грешите: съветските жертви в битката на Берлин са 10 пъти повече! А в България са НУЛА. Опитайте се да запомните тази “малка подробност”. Тъкмо поради нея договорът между Германия и СССР за изтегляне на съветските окупационни части подробно регламентира цветята и почестите за съветските паметници в Германия, а в договора между България и Русия от 4 август 1992 г. няма и дума по този повод, която да ангажира България с грижи за окупационните символи. ( справка: публикувал съм т. 14 от този документ в блога си, с което дръпнах килимчето на лъжците( и те се пльоснаха в собствените си нечистотии), спекулиращи с лъжата, че България била длъжна да пази съветските паметници на окупацията.

 30. Мълчанието,инерционният страх или некомпетентноста на хората в тоталитарно-олигархична България помогнаха, на престъпният тоталитарен режим да приеме нова конституция на руската република в България и с този върховен закон да узакони престъпленията си, срещу Българските граждани и държава, чрез хитро измислена амнистия:Чл.5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да и противоречат.(3)Никой не може да бъде съден за действие или бездействие,което не е било обявено от закона за престъпление към момента на извършването му.

 31. Колко са важни тези неща за хората ,които не ги знаят. И колко малко са хората ,които знаят всички подробности и факти.Важното е да носим в главите си изводите от нещата ,които знаем и да се пазим от тези империалисти и българските им подлоги. Успех Иво ,радвам се за книгата ти преди да съм я видял още !

 32. Виждам че много “разбирате” от история,коя от всички създадени империи не е потъпклава човешките права,за Руската “ясно” но нима вашите възлюбени Британски,Немски,Френски,Римски,и САЩ са цвете за мирисане,или обонянието ви липсва.

 33. Към радостин митков:

  Благодаря, че поне позволявате да “разбираме” от потъпкването на човешките права в Русия ( макар и в кавички за вас).
  А за останалото, като предположение от чуждо име какво ( “ни”-вкупом, само това обобщение е признак на мизерия в мисленето) е любимо по отношение на останалите империи, може само да се каже: доста слабо оправдание за реалностите днес. Сравнението на злодействата не оправдава нито едно злодейство, освен ако разсъждаващия по темата се мъчи отчаяно да обгрижи любия си злодей на принципа “защо в Америка бият негрите”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.