Сидеров НАТОвари натовския ни “елит” с избор на позиция

Държавният ни глава, който „даде тон за песен“ да бъде руган американският съюзник в лицето на посланика Уорлик, сега смята, че следовникът му в този почин Сидеров е произвел с пратеника на Обама „измислен скандал“ като го атакувал в софийски ресторант. На пръв поглед- нормално е да се разграничи. Но всъщност ехидничи. Защото използва същата словесна конструкция, която бе погрешно преведена от изказването на Уорлик за скандалите между главнокомандващия и военния министър Ангелов, окачествени от американеца именно като „измислени“ ( в неправилния превод, предизвивикали преждевременната реакция на Първанов с обидните квалификации срещу Уорлик, се разбираше „фалшиви скандали“). С други думи- Георги Първанов уж се разграничава от Сидеров, но всъщност се подиграва „тънко“.

Ресторантската чалга на Сидеров постави на изпитание властта. Първанов се включи в кючека както си знае: назидателно, но и с отмъстителност. Той така и не си призна, че не беше прав да обижда на руски генерал с името Каулбарс представителя на Белия дом, макар да имаше чудесната възможност да се оправдае, че е подведен от сбъркания превод. Само че как да си посипе главата с пепел за нещо, което няма как да обясни: избликът му беше всъщност обобщаващ, а не просто реакция на една сгрешена дума. Просто се издаде и изложи, като демонстрира на финала „класата“ си на претендент да бъде опитен и балансиран политик. Ако все още някой някъде се е е съмнявал, че българският президент е „ниска топка“, издънката с обидните думи срещу американския посланик вероятно са разсеяли последните илюзии в това отношение.

Изобщо чалгаджийската изява на бившия и настоящ кандидатпрезидент Сидеров послужи за още един лакмус в изясняването на въпроса кой кой е в координатната система на българската политика. Изправен пред избор да загуби партньора си Сидеров или да се оприличи на него като го подкрепи, премиерът Борисов реагира като „движението на необвързаните“ ( имаше такова по време на студената война – изповядваха „третия път“ между двата блока). Замълча и остави заместникът му Цветанов да каже няколко критични думи на разграничаване от Сидеров. На това в политиката му се казва вероятно проява на „гъвкавост“. Нищо чудно в Банкя обаче да му викат „шубе“.

В нашата махала в детството ми в София му казвахме „НАТОварено магаре, нищо не усеща“. Употребяваше се в случаи, когато на някого нещо му се лепва, а той не забелязва…

17 мнения за “Сидеров НАТОвари натовския ни “елит” с избор на позиция”

 1. “Споразумението между правителството на България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната (ССОО), подписано в София на 28 април 2006 г. и ратифицирано от Народното събрание, предвижда САЩ да не заплащат наем за използването на обектите, но да покриват всички разходи по използването и поддръжката им….” – покажете това на лудия Сидер, а той да се оплаче от водещия си офицэр, че пак му е дал неверни данни.

 2. Ако беше поканил Синята коалиция за коалиционен партньор, ББ щеше да си спести много от глупостите, които натвориха той и екипът му, а това щеше да се отрази и положително на имиджа на България като член на НАТО и ЕС.
  А фарсът сега е, че президент, вицепрезидент, коалиционен партньор, най-голямата опозиционна партия, шефовете на НРС и НСО и МНО и много други са Антинатовци, антиамериканци, антизападняци…. Е ДО КОГА БЕ ГОСПОДИН БОРИСОВ? До кога ще се кланяме на изток? Чудя се как НАТО и ЕС не виждат, че ние сме троянски кон от руската конюшна. Чудя се като се съберат генералите на НАТО да си обменят тайни, не се ли досещат, че след един ден всичко е снесено на руснаците.

 3. http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=17669532
  Текстът си заслужава. Само искам да обърна внимание на уважаемия Папакочев, че сред новите млади дипломати има едно сериозно количество “деца” на който трябва. Така вълкът ще си смени кожата-но не и нрава!

 4. ” Политиката е втората най-древна професия. Мисля, че е твърде близка до първата. ” – РОНАЛД РЕЙГАН.

 5. Много по-лесно е на мургава магистрална проститутка да се прави на девица, отколкото гоце да се прави на НАТО-вец. Та той само като чуе за САЩ-най-могъщата страна в Алианса, се хваща за кобура на прескъпата си ловна карабина. И напълно естествена за него е двойствената му позиция по поредния гаф на Сидеров. Навремето имаше такъв анекдот: руснак попълва кандидатски въпросник за встъпване в КПСС. И там въпрос: Пиеш ли? (алкохол) И той разсъждава, “ако напиша НЕ, ще кажат ЛЪЖЕЦ, ако напиша ДА, ще кажат АЛКОХОЛИК. И написал ПИЯ С ОТВРАЩЕНИЕ.” Та и гоце се раздира на две между болшевишката си същност и длъжността му в страна-членка на НАТО. Типичен случай на “раздвоение на личността”. Но това е вече термин, употребяван в психиатричните клиники. За негова (и на целокупния български народ)радост, скоро мъките ще му свършат безвъзвратно. И дано никой повече да не си спомня абсурда и срама агент на ДС на обявения от Парламента за престъпен комунистически режим, да бъде…срамувам се да го кажа.

 6. Кафявя тишина- текст за песен
  (с извинение към паметта на Георги Минчев)
  (Изпълнява се по музиката на „Бяла тишина”)

  Волен Сидеров пак се насра.
  И опръска станата ни бащина!
  С гъста маса кафяви неща,
  и огромна простащина а а!
  От нещата остана една,
  ми ри змаа.

 7. Слушам Го какво говори пред репресираните пенсионери и се чудя – верва ли си на думите или верва на течната си дружба.

 8. Явно премиера се оплаква не само в американското посолство от Путин,но защо не и в Руското посолство да се оправдава и хленчи от натиск на Уорлик.Та кагебеите направо са му спретнали улесняващата циркаджийска постановка.

 9. Няма ли просташко поведение на “народни избраници” да бъде окачествявано като нарушение на човешките права на съответните избиратели. Ами вече колко срам и уронване на достоинството ни понесохме заради тях и няма земна сила, която да ги спре.

 10. “Трябва да бъдем безпощадни”, обърна се Борисов към репресираните.
  ББ може би визира гоце, златев, ДС генералите на НРС и НСО, пияния руски кгб консул…
  Това изказване е подигравка с интелигентността на хората.

 11. Хубаво ще да е, щефът на “Атака.ру” да попита руския посланник в София, има ли нотариален акт за посолството.
  Доколкото знам, от стария дъновист Нестор Илиев, земята е била заграбена без документ от “Бялото братство”,чиято собственост е била. На това място са изпълнявали мистичната гимнастика “Паневритмия”, а Орките са си построили посолство.

 12. До Дакар:
  Хич не намирисва. Направо вони!
  Сигурно знаете, защо е така трудна борбата с болестотворните вируси – те се внедряват в клетките на здравия организъм и ги превръщат в “троянски коне”, които имунната система не може да разпознае и не атакува.
  Убеден съм, че схванахте сходството.
  След “перестройката”, гъвкавата върхушка комуновируси, захвърли демаскиращата я креслива идеология. /Днес повечето от тях биха се обидили ако бъдат обвинени в комунизъм/. И плъзнаха навсякъде, внедряват се повсеместно.Известни са вече:
  – комунист-бизнесмен /десен/;
  – комунист-националист /не “интер”/;
  – комунист-анархист;
  – комунист-антикомунистически дисидент;
  – комунист-репресиран от комунистите;
  – комунист-източноправославен вярващ;
  – комунист-католик;
  – комунист-дъновист;
  – комунист-масон;
  – комунист-ротарианец;
  – комунист-тамплиер…
  Списъкът може да стане много дълъг.
  Имаме си и комуняга-архонт!
  СПИН ряпа да яде!

 13. Обида на посланник на чужда държава!!Casus belli!
  Сидеров да се даде под съд за застрашаване националната ни сигурност

 14. Клета България: гледаш й президента, гледаш й министър председателя, гледаш неговата твърда парламентарна подкрепа, гледаш му опозицията, после поглеждаш към избирателите им и изпадаш в дълбока депресия, и се сещаш за крал Лир: ЛУДИ ВОДЯТ СЛЕПИ.

 15. Като интелигентен човек г-н Уорлик сигурно вече е разбрал в каква държава е попаднал. Едва ли има друга като нашата, където всичко е с краката нагоре. Сидеров, като руска подлога българите го разпознават като националист.Смешно. Доган като елементарен сметкаджия,работил винаги против интересите на държавата ни, натрупал огромно състояние, с голям принс в съсипията на страната ни с неговата клика, нашите журналя го славят като голям политик и вместо в затвора го пазят от НСО с нашите пари;премиера пък обслужва червените олигарси, а се прави на десен и демократ; БСП-олигарсите пък са социалната апртия, изпълняваща директивите на путин! Ако кажа, че това е гавра, цинизъм и т.н. ще е слабо сравнението. Но не се сещам за по-силно сравнение. Това май го има в такива размери само в България. С това може би сме интересни на американците.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.