Кой и защо командва мизерията на истерията на българските антиамерикански гласове

Външната ни политика е в състояние на ликвидация
Американският посланик Джеймс Уорлик задряма, докато слушаше идеите на опозицията”.

Това са заглавието и подзаглавието на в. „Дума“, който е намерил какво още да добави за безобразията на Каулбарс , както президентът им Първанов нарече американския посланик Джеймс Уорлик. Ще рече някой: пак ли?! Ами да: те продължават сериала с демонизирането на един посланик и това води към някои изводи.

Съсредоточаването на огъня на пропагандата срещу една точка под насочващите указания на политиците Георги Първанов, Румен Петков и Волен Сидеров вече не е просто бойна комунистическа инерция ( от която обаче антикомунистът Бойко Борисов никак не е възмутен), а е целенасочена кампания. Тя, както се вижда, прелива в откровена глупост с акценти от рода на внушението, че злодеят Уорлик си позволил да задреме, вместо да вникне в идеите на социалистите за външната политика.

Впрочем от статията, която цитира червения лидер Станишев, става ясно, че българската външна политика пропада заради лошото отношение към дипломатите с досиета. От това пък би трябвало да се изясни и на най-заспалите нашенци каква беше идеята на тройната коалиция с операцията по частично осветяване на биографии, свързани с ДС. Замисълът беше да се заклеймят онези, за които е дискредитиращо и омаскаряващо свързването на имената им с комунистическата репресивна машина- едновременно да бъдат наказани морално „предателите“ и същевременно да се доразвие основната оневиняваща истинските кукловоди пропагандна линия под лозунга : „всички са маскари“. За „своите“ принадлежността към ДС е белег за професионализъм, а за враговете остава да се оправдават и да се червят. Авторът на тези редове бива попържан на „доносник“ ( какъвто не е бил и това бе удостоверено от самия вътрешен министър Румен Петков) от в. „Дума“ и лично от дейци на БСП, като дежурният кандидат за президент и други постове Иво Атанасов. А в същото време официалната линия на партията е да бранят на амбразурата „своите хора“ с досиета и да превръщат личният им проблем в основна политическа теза на БСП.

Тази удобна шизофрения за две позиции, използвани според случая и аудиторията, има напоследък своята еманация в очернящото персонализиране и канализиране на подклаждания антиамериканизъм с профанизирането на личността на посланик Уорлик. Канят го, нашепват му жалби и молби, но публично използват неговата откритост за лично омаскаряване, на каквото, смея да твърдя, не е подлаган нито един чужд дипломат в България от десетилетия.

Пратеникът на Белия дом няма нужда от нечия защита и не това е моят акцент. От защита се нуждаем обаче срещу пропагандното внушение, че днес България има „голям брат“ , което било същото като по времето на СССР. Тази лъжа е доста тъпа, но затова пък е и доста тлъста. Нрави се на мнозина, не само на комунистите. Някак си е величествено да се лъже, че сме зависими от САЩ, както сме били от СССР- повдига борческото самочувствие на „борците“ за правда. Но ако някой случайно не знае, да припомня, че по време на скритата съветска окупация ( терминът се употребява в сборника „Българският комунизъм“ със съставител Ивайло Знеполски) и децата знаеха: най-тежкото политическо престъпление в НРБ беше „антисъветизмът“.Само много нахален или страшно дезинформиран човек може да прави каквото и да било сравнение на този факт с днешната действителност, когато любимо комплексарско занимание на водещи български политици, начело със самия държавен глава, е да сипят обиди срещу пратеника на американския президент. Припомням истинската причина, свързана с изнервящото за Петата колона наближаване на развръзката по приоритета на „българските патриоти“ – изпълняването на руската поръчка. Сигналът за нападение по това основно направление даде самият Първанов миналата година:

„Първанов се скара на американския посланик
07 юли 2010
Президенът Първанов се скара на американския посланик Джеймс Уорлик, като заяви, че “бих посъветвал посланиците по-малко да дават съвети, които засягат вътрешнополитически проблеми”. “Все пак, ако посланиците имат идеи, не трябва да се ограничават само със съвети”, каза още Първанов.
По-рано американският посланик Джеймс Уорлик поиска спешна среща с икономическия министър Трайчо Трайков, като настоя да получи подробности за разговорите около руските енергийни проекти в България с участието на първия вицепремиер на Русия Виктор Зубков.

Посланикът каза, че правителството е на власт от една година, но не вижда какво е направило то за диверсификацията на енергийните доставки. След срещата си Уорлик заяви, че е удовлетворен от отговорите на икономическия министър, но попита българите дали са съгласни с повишението на цената на газа с 30 процента и дали са готови да приемат повишение с 50 и повече процента през следващите години.

Що се касае до АЕЦ „Белене” президентът заяви, че е удовлетворен от това, че министър-председателят е потвърдил ангажимента към проекта „Белене”. „Нещо повече, предвижда се ускоряване на работата и по този проект, в това число и с готовност да бъдат направени първите вноски още през есента на тази година. Това вече прави реализацията на проекта необратима. Това е една стара моя идея, която ще се радвам, ако бъде реализирана, с ясното съзнание, че на Балканите трудно може да се намира мощен инвеститор, който може да участва с мощен ресурс. Още повече че водя разговори с президентите на Сърбия и Македония и с някои от страните, които имат дефицит на електроенергия, и те са изразили готовност да участват в един такъв проект”, заяви Георги Първанов.

Той допълни, че по “Южен поток” ние сме защитили възможно най-добре българския интерес. „Там съотношението между нас и руската страна е много по-добро, отколкото в някои други страни. Доброто е, че нещата вървят пакетно и би могло да се лавира така, че се извлече максимална полза за нас, българите”, каза още Георги Първанов.”( Екипнюз)

Както виждате няма никаква мистерия. Има само една продължаваща във времето мизерия на българските гласове, които повишават тон и стигат до крясъци срещу уж най-важния си съюзник, когато старите господари им наредят.

48 мнения за “Кой и защо командва мизерията на истерията на българските антиамерикански гласове”

 1. България се “събужда” от съветската и следсъветска политическа хипноза. В обществото ни вървят драматични спорове за мястото на Левски в нашата история,кой го предаде – защо го предаде – за баташкото клане и всичко свързано в нашата история с Русия.
  В процеса на “събуждане”,хипнотизаторът Русия не е в печеливша позиция – независимо от изградената мощна пета колона, в която липсват ярки,мислещи личности./Ако ги има, те вече мислят за дезертиране./ Петата колона неможе да роди нищо друго освен измами, провокации, лъжи./Хвана ли “акцията” на Сидеров декиш, или предизвиква само усмивки?…/
  Г-н Инджев,както и да Ви плюят, каквото и да правят,то е защото сте на правилното място, на правилната позиция… Успехи!

 2. Да оставим настрана истинноста на това твърдение: Ако някой започне да се прозява в моя лекция търся причинита в себе си и сменям концепцията.

 3. Уважаеми Инджев,
  едва ли има по-добър познавач на гоцевата душевност и морална дълбочина. Вие намирате най-точните думи за изстрадалата в името на народа президентска същност. Вие единствен сте в състояние да разкрие многопластовия характер на президента. Вие уважаеми Инджев сте истински бард на непреходните идей и мисли на гоцевизма. Надявам се да продължите в същия дух! А Уорлик трябва да покаже повече респект към Главнокомандващият, бащицата, защитникът на Държавната сигурност и милошевизма, социалния милионер-бракониер.

 4. Otvratitelna, nedostoina – i uvi! – ne savsem bezrezultatna e sistemnata celenasochena zloupotreba na nashite ruski dupedavci s amerikanskia poslanik, s cel da seiat antiamerikanizam sred balgarskoto naselenie.
  Za shtastie, obache, vse oshte ne e otkrita sila, koiato da nakara grajdanite na bivshata 16 savetska republika masovo da zaobichat putinova Rusia.

 5. Знаете ли с какъв Президент бих се гордял?
  С човек, който обича България, с човек който познава културната ни история и историята на демокрацията. Който познава достиженията на Европейската наука и култура, човек който познава историята на НРБ преди и след 1944 година и ще успее да постигне поносимост между историческите събития и Хората преди и след 10 ноември. Човек, който безусловно стои на позициите на ЕС и НАТО. Човек, който не е бил сътрудник на ДС. Човек, който ще се бори реално с корупцията, дс-кгб кадрите и другите зависимости на сегашния “п-Резидент”. Човек, който ще говори истината дори когато е неприятна. Човек културен, дипломатичен, нормален. Човек, който знае и друг език освен руския. Човек, с който като българин няма да се срамувам когато се среща с чужденци. Просто Човек

 6. Иво, с риск да си навлека гръмотевиците на хардлайнерите, искам да припомня, че Уорлик сам си го търсеше. Вместо да остракира безкомпромисно цялата ДС пасмина, както подобава не посланик на държава похарчила милиарди срещу Империята на злото, той отиде, та се разцелува публично с агент Иванов – Петко Арнаудов в Царево. Бях свидетел на това падение и даже му писах отворено писмо.
  От грамите на Wikileaks става ясно, че след “тежката артилерия” на Байърли и Макълдауни, са ни пратили за разнообразие Уорлик, който с глупостите си налива вода в комунистическата мелница. Не вярвам да е нарочно, просто това показва колко сме незначителни в очите на САЩ.

 7. Уважаеми Инджев,
  моля ви да ми кажете – аз ли живея на Луната и нищо не разбирам от окръжаващата реалност или ББ, който по НТВ наговори такива неща, че ме усъмни в собствените ми очи и уши.

 8. Към:
  ivan_nikolov1981@abv.b

  Това терористично послание включва ли милионите емигранти ( сред тях и стотици хиляди българи)?

  Явно и тук си имаме Осама бин…

 9. Посланник Джеймс Уорлик може да е всякакъв,но представлява страната,която изнесе основната тежест на противопоставянето срещу Империята на злото и спечели студената война.Каквито и грешки да имат САЩ /а те сигурно през годините са допуснали такива/,то за мен – човек роден през 1940 година и преживял ЦЕЛИЯТ период на съветското господство в България,американците бяха нашите момчета, а Съветския съюз – неприятелите.Поне за мен си беше така.Нека,обаче,се върнем на посланник Уорлик.Ако можем да съдим за някого хо това кои са противниците му,то човек срещу когото по различни поводи се възправят одиозни персони от рода на Волен Сидеров и Георги Първанов не може да буди у мен друго чувство освен най-дълбоко уважение и симпатия.Впрочем човекът си е симпатяга.

 10. Изглежда, че самият Уорлик ги командва с държанието си…

 11. Съсредоточаването на огъня на пропагандата срещу една точка под насочващите указания на политиците Георги Първанов, Румен Петков и Волен Сидеров вече не е просто бойна комунистическа инерция ( от която обаче антикомунистът Бойко Борисов никак не е възмутен), а е целенасочена кампания. Тя, както се вижда, прелива в откровена глупост с акценти от рода на внушението, че злодеят Уорлик си позволил да задреме, вместо да вникне в идеите на социалистите за външната политика.

  Това е истината!

 12. Да си припомним един стих от химна на “Народна” Република България:

  “Дружно братя българи,
  с нас Москва е в мир и в бой,
  Партия велика води
  нашия победен строй!”

  Преименувана или мимикрирала, “Партията” пак ни води. Затова и от “Москва” няма спасение.

  И ако се запитаме, защо ни се случва това, то един отговорите е: заради всенародния афинитет към гоцетата, воленовците и бойковците, т. е., заради простосърдечната обич на натуралния българин към собствения му приказен образ.

  Че “българинът” е фикция, обобщение, художествена измислица, е известно отдавна не само на социолозите. Онова, което трудно се разбира е, че “народът” пораства така, както расте човекът – като решава сам историческите си задачи.

  Само че, ние от сто години отказваме да го правим. Не можем да преодолеем травмата от 1918-та и затова се лутаме в овехтелия, патриотичен мит на деветнадесети век. А около този нездравословен и неактуален мит се въдят гоцета, воленовци, симеоновци, бойковци… Там дебнат Партията и приказката за Дядо Иван.

  Бяхме започнали да се опомняме, но ни подлъгаха с “царя”, после с пъдаря, а след това? Сигурно с друг “човек от народа” – с някой умерен, “социален” патриот с “европейско” лице. Той непременно ще бъде “красив” и с нужното потекло, а сръчните медии ще ни убедят, колко много си приличаме с него…

  В Русия казват, че да си руснак не било етническа принадлежност, а начин на живот.

  Изглежда, че да си българин е психиатрична диагноза. Защото не е възможно това да бъде стих от българския, национален химн: “…с нас Москва е в мир и в бой…”!!! Пък и никоя “Партия” не може да е велика нито има право да ни води под строй – “дружно” – нанякъде.

  Дори да е преименувана или мимикрирала такава “Партия” може да ни отведе само на място, което много прилича на Белене – в лагерния или в атомния му вариант. Изобщо – в нещо, което без “Москва”, самата “Тя”, никога не би се осмелила да създаде.

 13. (Към VLADIMIR GEORGIEV)
  И за мен (Вашия връстник) през целия ми живот Америка е била над всичко, а СССР – моя най-голям враг. Но след мандата на Соломон Паси, като външен министър, България води прикрита антиамериканска външна политика. Потвърждава го и всеобщото мълчаливо одобрение на безпрецедентното безобразие на Волен Сидеров. Създава се впечатление, че не само Америка, а целият Свободен свят стана пишман, че ни прие в своите редици и няма нищо против България да се върне там, откъдето тръгна преди двайсет и две години. По друг начин не мога да си обясня бездействието на ръководителите на ЕС след всичко, което вършат Бойко Борисов и ГЕРБ.

 14. до Атанас Чобанов

  “От грамите на Wikileaks става ясно, че след „тежката артилерия“ на Байърли и Макълдауни, са ни пратили за разнообразие Уорлик, който с глупостите си налива вода в комунистическата мелница. Не вярвам да е нарочно, просто това показва колко сме незначителни в очите на САЩ.”

  Не забравяйте, че междувременно в САЩ дойдоха демократите на власт. От много отдавна съм чувал западноевропейски политици да казват, че републиканците са по-добрият вариант за Европа.

 15. Г-н Чобанов, май Вие, не друг, се представяте в случая за “хардлайнер”. Обаче “хардлайнерството” Ви се родее с позицията на Гоце и на Сидеров, все отбрани руски мекерета, тъй че нека когато отново се натикате на избори за евродепутат, хората да знаят що за птица сте…

  Антиамериканска истерия: не им щем демокрацията на американците!

 16. За да оценим посланик Уорлик трябва да приложим сравнителния метод, и да го съпоставим с другите американски посланици и, да речем, с руските губернатори.
  Лично видях, как един прекрасен следобед посланик Пардю си купи голям плик с пуканки пред кино Европа палас и си ги изяде, отивайки към Американското посолство (тогава то беше в центъра на София) без никаква охрана. Народен човек, като посланик Уорлик, който обича да се снима в TV сериали. Знаем какви са докладите на посланик Пардю и на посланиците след него, за нашите олигарси и нашата мафия, но не знаем какви са докладите на посланик Уорлик, защото Уики Лийкс едва ли ще има достъп до тях. Но пък знаем, че отряза визите на някои бивши български министри, Румен Петков, и кандидат президенти (Волен Сидеров).
  Руският губернатор на всички политици дава входни визи, но те пък не искат да ходят в Москва, защото тук им било по-лесно да получават инструкциите.
  Посланик Уорлик отвори очите на българския полителит, че в България има два вида правосъдие: едно за бедните хорица и друго правосъдие – за богатите. Не, че те не знаеха, но сега знаят, че всички знаят.
  Посланик Уорлик не следи българската ядрена програма и по-специално, какво се прави в АЕЦ Козлодуй, което подтиква български ядрени физици да търсят работа в Иран. За разлика от него руският губернатор, който е оставил строителството на магистрали и пътна инфраструктура на Бойко Борисов, вече построи АЕЦ Белене. Само дето още не знаем, къде ще складира ядрените отпадъци и кого ще облъчват с радиация?!
  От до тук направените сравнения (а може да се направят още много) излиза, че посланик Уорлик не е удобен за българския полителит. Затова е атакуван от атакиста Сидеров и затова Бойко Борисов си трае по случая.

 17. Дивашка Русия мобилизира агентите
  си срещу великата страна на свободата,демокрацията и благоденствието Америка
  Гоце,Боко,Сидеров.. са малограмотни и малоинтелигентни.
  Само с злоба държава не се управлява.Те ще се провалят но ще навредят на България

 18. Към Атанс Чобанов, мисля,че в началото го вкараха в капана на мнимата им мултиетническата толерантност, но след като взе да им се противопоставя открито го нападат. Днес по ьтв Петков най-просташки го нариче ‘боклук’.

 19. За по-голям “БОКЛУК” от Р. Петков не мога да се сетя!

 20. Да не забравяме, че Волен Пидеров живее с врачка от второ поколение и това се е отразило на манталитета му!

 21. Така и не разбрах в тазсутрешното предаване на ьТВ в ролята на какъв бяха поканили Р.П. Освен може би да подкрепи простотията на Болен Лидеров. Друго обяснение нямам. Защото все пак в момента Р.П. е само един червен депутат. От което възниква резонния въпрос, каква роля играе и чии интереси защитава “американската” ьТВ?

 22. Честито!Днес слушах г-н Инджев по “Хоризонт”.
  Още една пробойна в цензурната стена.
  Очаквам с нетърпение реакцията на червената пропаганда.

 23. Уважаеми, г-н ИНДЖЕВ!
  По мое скромно мнение, официалното обръщение на инж. Г. Котев до посланиците на страните-членки на ЕС и САЩ заслужава Вашето внимание.
  Моля за коментар!
  С уважение! /и до виждане утре в 18,30/
  П. Тинков

 24. Сьйдеров – моладец, я адмираю этот борйец пратив отоманцов!

 25. Поведението на Сидеров, на Румен Петков – ето, това е ЧАЛГА.
  Тази липса на култура и безпросветност я наложиха комунягите. Защо? Защото такава е тяхната същност – низша, подла и жестока.
  В умовете и сърцата на българите цари страх и обезвереност.
  Единственият изход е бягството от България.
  Политиците – подли слуги на чужда държава.
  Тук-там блещука по някой светилник, или приятел посланик като американския или германския защитят бедния българин – но мракът все пак е пълен и прегръдка на руската мечка желязна.

 26. Според комунистическия “Ч/Д/ума, външната ни политика била в състояние на ликвидация. Е, паролата на комунистите е дадена, врагът е посочен – сега изглежда най-омразен им е външният министър Николай Младенов. Е, господа комунисти, ликвидация ще има и това ще бъде ликвидацията на кагебистко-кадесарското котило във Външно министерство! Затова не можете да си намерите място от злоба!

 27. До “ГТ”: бТВ отдавна вече не е американска – справка Красимир Гергов.

 28. Код: Бой по US посланика!
  Това е което се случва в момента. Излъчва се от про-руските и рубладжийски центрове и тяхното единно командване. Причината за това е, /според възмутения Румен Петков-Глъвътъ/, че посланика отишъл в едно министерство, и се поинтересувал от българските договорености с Русия в енергийната сфера.
  Топло, топло! Тук явно ги стяга чепика рубладжийте! Смешното е, че в Wikileaks излезе грама, от която се разбира, че Глъвътъ е снасял и на американците /освен на руските си побратими/. Но като човек със мислеща Глъвъ е решил да се застрахова и при “врага”, демек САЩ. Истински титан на “тихия фронт”!
  Колкото до Долен Псидеров – при него вече участва и сърцето, не са само главата и руските пачки. Мрази си човека таз пуста демокрация американска, тоз пусти империализъм и ционизъм- нали си е убеден национал-комунист и черносотник.

  От друга страна е интересно е също, двата милиарда, дето е настоявал да ги плати Уорлик,в брой ли ги е искал или с чек?

 29. Най-позорното и компрометиращо нещо за днешна България е Българското правосъдие. Американският посланик Уорлик посочи на Европейците от Брюксел, че в държавата ни има два вида правосъдие – едно за бедните и друго за богатите. Само това да бе направил за българските граждани Уорлик, то е достатъчно ние, българите, дълбоко да го уважаваме! Считам, че е недопустимо, някои в този блог да му преписва измислени грешки. При това в момент, когато Волен Сидеров безнаказано продължава нечуваното си аругантно национално предателство! Без да има, каквото и да е законно основание да се намесва във външната политика на България, този националистически палячо иска оставката на американския посланик! Позор за България!

 30. Do Ultra: Знам, затова сложих “американска” в кавички.

 31. Я виж ти, моравият спамър Грънчаров ме заклеймил като съратник на Сидеров и Гоце 😉 Вие там, дървените философи не знаете ли какво е хронология? Целувките на Уорлик и Арнаудов бяха преди 8 месеца. За да Ви успокоя, няма никакъв шанс да бъда кандидат за евродепутат от групата феновете на Румен Христов. Колкото можах, помогнах, но не ми е по силите да съживявам мумии в поза лотус, втренчени в пъпа си. Чао Грънчаров и изтрийте от чорлавия си сайт всички позовавания към мои материали, вкл. Биволъ, за да не се видим в съда. Забранявам Ви да се позовавате на тях, лицемерно е най-малкото.

 32. Към г-н Грънчаров :

  В материала си « Прочети, за да чуеш! » Иво Инджев препечатва от сайта «Биволъ» статия на двама автори анализиращи скандалните записи от януари тази година на подслушаните телефонни разговори на политици. Там между другото научаваме, че « експерти от различни области: лингвистика, фонетика, звукорежисура, инженери по комуникация и компютърни специалисти » ни казват в заключение, че нищо не могат да ни кажат, цитирам « отговорът на всички поставени тук въпроси може да бъде даден от експерти в рамките на един работен ден при условие, че разполагат с оригиналите. » Тази история, с извинение към господин Инджев, който не е вложил в препечатката смисъла, който аз сега влагам, ми напомня за два някогашни лафа – бият с топове врабчета и напънала се планината, та родила мишка. За какво тогава са всичките тези изброени титли – за да станеш по-лесно за смях пред тези, които и без пукната титла вече са били достигнали до същия извод? С човека-оркестър ли си имаме работа или логиката на мечето Пух – колкото повече, толкова повече!

  Отговорът Вие г-н Грънчаров сте го загатнали в коментара си, останалото е въпрос на бонуси и връзки и това дето Алеко през героя си е казал за келепира дето бил в това да те изберат я за депутатин, я за … Хак Ви е сега реакцията за Уикилийкс. Но пък и кой Ви пречеше на Вас самия като активен блогър да се свържете с Асанж и да поискате Вие пръв ексклузивните права за разпространение на грамите в България, та да не се налага сега да Ви напъждат от съдържанието им (незаконно впрочем, ако се публикуват само връзки към материалите), като че ли информацията в тях не трябва да стигне до възможно най-голям кръг от хора. Искрено Ви съчувствам г-н Грънчаров, на Вас та и на мене си – избрали сме си по една философия като образование и сега няма шаване, дори и да те набедят за дървен, пак си си философ. А направленията там гъмжат и дори и ние не можем да ги изброим всичките. Кой ще се впечатли ако му твърдиш примерно, че си когнитивен лингвист – нито ще си го преведе точно, нито пък ще му «дреме на капата» за някакви си «дрън та пляс», или както сега е модерно да се казва «тинтири-минтири». Виж, ако си само лингвист, ще ти гласуват доверие и могат дори и да ти дадат да подслушваш другите, та чак и в интернета ако пък и от компютри разбираш. А ние, когато не твърдим за разнообразие, че сме журналисти, трябва да казваме, че сме философи и всички се хващат веднага за Маркса (за Кобур(г)а може също). Е как да имаш тежест след това в обществото? Не само чорлави, ами и като прошляци ще се мъкнем по интернет пространството с тая пуста философия дето ни е подкукоросала да търсим смисъла вместо да внимаваме в раздаването на порциите, както правилно се е ориентирал за себе си колегата ни с майчин език. Я мен как веднага ме отстреля (с недоверие!), още росен, росен блогаджия същото това лице, което сега Ви възмущава. Сега явно е Ваш ред, ама като не си налягате, както се казва, парцалите …

 33. Колко е любезен нашият бивш и, надяваме се, бъдещ кандидат-евродепутат Атанас Чобанов! Какъв финес?! Какво уважение към личността?! Какво вълнуващо нравствено послание отправя особата му към простия електорат, към който принадлежи моя милост! Какво възпитание! Каква очебийна скромност! Каква толерантност! Каква култура! Бравос! Какъв дантевски размах на фразата! Ашколсун! Евалла!

  Брях да му се не види: що ли се тъй ядоса?! Две думи му казах и такава тирада срещу мен, с такива вълнуващи любезности: “морав спамър” (Що ли значи туй? Леле, колкоз съм изостанал от български европеец като него?!), “дървени философи”, “чорлав сайт”, “мумии в поза лотус, втренчени в пъпа си”!!! Какво уважение към тия, дето са гласували за него! Що ли толкоз ме обича тоя бивш, и, да се надяваме, бъдещ кандидат-евродепутат с такова най-същинско “европейско” поведение?! На що ли се дължат тия негови чрезвичайни любезности?!

  Дали пък не се е задействал механизма, така прекрасно представен от древната римска максима: “Ти се гневиш, о, Юпитер, значи аз съм прав?!

  Ето таман такива трябва да са наште политици с “десен манталитет”! Или негова милост е от “зелените”? Знам ли? Знае ли някой? Но евалла! Бравос! Немам думи! Европа е туй, Европа, Париж, бравос, къде ще се мерим ний, простосмъртните гласоподаватели, с тях?!

  Мили ми Алеко, колко си бил гениален като си написал своето “Пази, Боже, сляпо да прогледа!”! Поклон пред твоя гений! Българската народна душа прозира през всичко, що си написал и си ни завещал. Долу шапките пред нашия народен гений!

 34. Към Ангел Грънчаров:

  Надявам се, че съм убедителен в твърдението, че по принцип не се меся в междуличностна(та ви) полемика, но все бих искал тя да се ограничи – признавам си, че не ми се иска блогът да става територия на този сблъсък.

 35. Някои от ‘ класиките ‘ в жанра на Р. П. :

  ‘ Куйович, Муйович, Уйович ‘
  ‘ Муйо пилата ‘
  ‘ Сульо и пульо ‘
  ‘ Ще взема душата на Уорлик ‘
  ‘ Боклук като Уорлик си заминава, той е лъжец, прахосник, наркоман ‘

  САЩ / Уикилийкс / за Р. П. :

  ‘ Здраво работещ и здраво пиещ ‘
  ‘ Като кмет на Плевен Петков е преследван от скандали, някои сериозни, а други, като нощния арест за уриниране в обществен фонтан, илюстрират невъзпитания му стил. ‘

  Питате се кой да бъде следващият президент на БГ ? А иска ли питане ?
  Той е наш’та гордост !

 36. Днес ген. А. Атанасов има рожден ден!
  ЧРД, ген. Атанасов ! Да сте жив и здрав и все така да работите за националната ни сигурност , като винаги търсите и защитавате истината и справедливостта !

  Нека никога да не забравяме, че ген. Атанасов имаше главна роля при случая ‘ Куйович ‘, който гръмна на 28.11.2007 г. , като открито постави въпроса за синтеза на синтетична дрога у нас и по – късно Р.П. доброзорно си подаде оставката като вътрешен министър / 13.04.2008 г. /, която беше поискана от цяла ЕВРОПА !
  Всеки сам може да прецени кой работи в защита на националните ни интереси и защитава истината и справедливостта !

  Всички знаем, че Н. Пр. Дж. Уорлик винаги казва истината и е привърженик на демокрацията и справедливостта !

 37. Говоренето и перченето на “политици” като Първанов,Р.Петков,Сидеров и др. много ми напомня случая с “дебата” по БНТ между “експертите” Луджев и Мицов от една страна и Луканав от друга.Тогава те говореха непрекъснато и грубо,прекъсваха го,не коментираха тезите му.Оказа се,че целта на този дебат е тези “велики екперти” да демонстрират безстрашие,агресивност и борбеност в името на “развенчаването на БКП”. Луканов много услужливо изтърпя целия този театър.НЕ НАПРАЗНО!!!.С така създадения им образ,те бяха готови вече да станат “опозиция”.След около 2 седмици тези “борци” станаха членове на ръководството на СДС и продължиха с “театралната” си дейност,която имаше за цел да дискредитира СДС и цялата опозиция в услуга на “променящата”се БКП. Сега говоренето и перченето срещу г-н Уорлик има за цел да покаже на публиката преди изборите колко “голяма”,”независима” и смела позиция имат тези хора.Независимо от това,че до сега са доказвали своята зависимост от руските интереси и предателството към националните интереси.ЖАЛЪК ТЕАТЪР НА ЖАЛКИ ХОРА.А ние по-жалки ли сме като ги избираме и ги търпим в политиката и властта???ТРЯБВА ДА СЕ ЗАМИСЛИМ!!!

 38. Какво да кажа г-н Инджев! Отново сте улучили в десятката!!! Както виждам – във форума умните хора казват това, което е истина и важно. Не мисля да повтарям мислите им. Просто ми е болно от голямото количество продажници, продали съвестта си на Кремл, както и от големия брой прости хора – български поданици.

 39. Към Борис Танушев:
  Уважаеми приятелю! Съпричастен съм към твоята горест. Преди време ме беше попитал за мнението ми за “Приказка за стълбата”. Сега просто не е необходимо да казвам каквото и да било. Досега не съм видял личност в българския обществен живот, която да прави изключение от “Приказката”. Но на всички умни и добри хора, четящи блога на Иво искам да кажа, че в човекия свят първо са идеите в умовете на философите и след това тези идеи стават реален живот. Всичко, което се е случило през 19-и и 20-и век е философска идея на две човешки същества – Хегел и Киркегор ( идеалистите откриват идеите). Който не знае какво те са написали никога няма да може да си обясни защо всички войни и човешки трагедии се случват. И още няма нова идея след тях, която да освети пътя на човека напред.

 40. Идеите не могат да осветяват пътя на човека,а само истината.И това е проблема на философите,завършили някой университет-на тях им се дават идеи за мозъка.След това тези идеи се превръщат в идеологии и на човечеството му се разказва играта.А истинските носители на светлината и осветяващи пътя на човека винаги са били на земята.Например има един ,който още преди 2000г. е донесъл истината на човечеството и не е бил философ,а обикновен дърводелец.
  Освен това ,идеи има в главите на голяма част от хората ,но вероятността да бъдат осъществени от философите е много малка,защото в повечето случаи се налага усилена работа,а не философстване.
  А за такива,които само позират и си размахват философските дипломи препоръчвам да се кандидатират за участие в Big Brother$.

 41. Философстването, г-н (г-жо) Evеlyn R. е работа, то е работата на философите, пък и не само за тях. Понеже думата “философстване” е синоним на “ръзсъждение”, “осмисляне”, “търсене на истината” и пр. да обвинявате философите за това, че философстват, при това твърдейки, че не си гледат работата, е едно доста несмислено изказване. Идеите не се “дават”, и то, както твърдите, “за мозъците” (мозъкът няма никакво отношение към идеите!), идеите се раждат в душите на мислещи и на търсещи истината хора, т.е. на философстващи хора. Когато човек почне да философства, той върши една твърде трудна и сложна духовна дейност, която не се удава на всеки. Да виждате в идеите и във възникващите на тяхна почва идеологии онова, което помага на човечеството “да му се разказва играта”, означава само, че смятате, че по-верния път за човешкото развитие е е този на материалните интереси, щото това, което не е идеално, то е материално. Тъй че се изказвате по въпрос, от който не отбирате много-много, сиреч, по-умно щеше да си бяхте замълчали…

 42. А кой и защо командва българските антируски гласове?

 43. Отговарям: Българската съвест и българското чувство за национално и човешко достойнство командват българските антируски гласове!

  Тъй стоят нещата, таваришч! Доволен ли си от отговора ми?

 44. Ясно защо ги командва: щото сме человеци, а не говеда или овце! Не сме също и предатели-рубладжии ний, българските антируски гласове…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.