Голям батак на пангара, в който Борисов сам се вкара

„По време на днешния митинг ( в Батак- бел. авт.) Сидеров, който досега подкрепяше напълно правителството, заяви:”Управляващите от ГЕРБ са национални предатели, тъй като не подкрепиха предложението 17 май да бъде обявен за Ден на националния геноцид срещу българския народ. Присъствието в Батак на вицепремиера, министри и депутати е лицемерно. Пловдивският митрополит е митрополит на червената олигархия, който не си мръдна пръста да попречи на ислямизацията в Родопите”. ( Dir.bg)
Сидеров заплашил, че ако правителството приеме цената на тока да се увеличи от 1 юли, “Атака” ще оттегли подкрепата си за него.

Все по-безпощаден към ГЕРБ е кандидатпрезидентът Сидеров, но е все така щаден от най-вероятния бъдещ президент Бойко Борисов (ако се кандидатира). Какво още трябва да направи лошото дете „Атака” и доколко трябва да се изака върху главата на премиера Борисов, за да предизвика гнева му?

Безпринципният съюз с принципни противници на заявените ти принципи в политиката винаги се обръща срещу теб. Изначалната омраза на атакизма към Запада го правеше абсурден съюзник на Борисов, чиято партия е уникална в новата ни история с декларативното си присламчване към европейското, т.е. западното, прокламирано в абревиатурата ГЕРБ ( имаше „Евролевица” и др. подобни, но герберите са първите управляващи с подобна претенция) .

Да си прокламирал платформа в името на „европейското развитие” и да си вземеш Сидеров за патерица в куцукането към целта е все едно да си намажеш филията с грес, вместо с мас и да се чудиш защо не става за ядене- мазно е, но е гадно на вкус и е нормално да ти се повръща от него. Но какво те кара да се сдържаш и да се освободиш от тежестта, която си погълнал, консумирайки властта?

Бойко Борисов е правил толкова много невъздържани изказвания срещу кого ли не, че въздържанието му по адрес на атакистките провокации преминава не просто собствения му нисък праг на търпимост спрямо предизвикателствата към неговия авторитет, но и летвата на здравия политически разум. Има само едно обяснение: той се е превърнал в заложник на Волен Сидеров. Отвлечен е доброволно и не желае да се освободи от зависимостта си от крайнолявата формация, която ползва за (уж) дясното си управление.

Голям батак, наистина!

34 мнения за “Голям батак на пангара, в който Борисов сам се вкара”

 1. Хистериите на Болен,оценени с рубладжийски хонорари,явно са най-удобното алиби за изсулването на ББ към президентския пост.Бойко е в стокхолмски синдром под психопатията на Болния,само че филма не е шведски,а съветски!-Чудесен текст-поздравления!

 2. Боко тъпото, Воле нациста, Доги прависта. Нз кое ще е по-зле – Бочко или Сидерчо на кормилото?
  Един неграмотен пожарникар или един може би правещ се на луд?
  Btw, Сидеров е и по професия журналист и богослов.
  Амин.

 3. Отново кратка, но много точна и силна статия, а сравнението за филията с мас е на място и много удачно /смях се с глас/

  Започнах Течна дружба и немога да я оставя, а вече стана късно…Невероятна книга, как може да си толкова талантлив, начетен и с такава култура…

  Изумен съм и възхитен от книгата…

  Извинявай за хвалебствията, но не се сдържам,може би трябва да бъда по умерен, за да не породя неудобство, Благодаря за книгата!

  Бъди здрав и щастлив със семейството и с искрените и многобройни приятели.

 4. “Аз ви откривам магистрали, а вие Инджев ми говорите за батаци. Какво са няколко бастисани глави и Волен пред златното игрищете за голф?! Сиреч нещо почва да ми “натича не-дружелюбно” от вас.”

 5. Инджев, понякога единственият избор е по-малкото зло. Или желаете едно АБВ начело на държавата?

 6. Отлично,Иво!Последното изречение казва всичко. Кратко и ясно!

 7. Поздравления за статията. Жалко, че Сидеров си имаше дипломатически паспорт по време на посещението си в Германия. Имам и едно питане относно книгите на Г-н Инджев. Не е ли възможно да организирате начин за покупка на книга онлайн през блога и съответната й доставка с куриерска фирма?

 8. Поздрави за Иво- чудесен текст- особено паралелът “грес-мас” убива! Опитът учи, че КГБ/ФСБ и ГРУ (а по каталозите на Кремъл в момента България е придадена точно на тази хуманитарна организация), правят толкова кресливи акции и така яко насъскват своите псета като Волен, само когато се готви нещо много голямо.Няколко версии имам, основната се върти около Белене, разбира се, но има и други. Например изграждане на “антируски” имидж на дискретни руски агенти, които да поемат по-нататък важните дела, защото този никаквец и кресльо вече е аут.

 9. ‘ Румен Петков: Никога не съм уринирал във фонтан! ‘

  Koй трябва да бъде следващият президент на БГ ?
  Кой е ‘ творецът ‘ на фразите : ‘ Куйович, Муйович, Уйович ‘ , ‘ Муйо пилата ‘ , ‘ Сульо и пульо ‘ , ‘ Ще взема душата на Уорлик ! ‘ , ‘ Уорлик е боклук ‘ ?
  Тези фрази са форма на ‘ висша дипломация ‘ и затова Р.П. трябва да бъде следващият президент на БГ !

  Необходимо ли е да се променя конституцията заради Сергей ? Сергей използва ли фрази като горните ? Ако Сергей не владее формата на ‘ висша дипломация ‘ като Р. П. , то тогава за какво му е да става президент на БГ ?

 10. Изкривявате истината г-н Инджев.Официално подписан документ между ГЕРБ и Атака за парламентарна подкрепа НЯМА !!!

 11. Преди време имаше скандал около основаването на “Атака”.
  Още тогава трябваше да му стане ясно на Б.Б. с какво миризливо се захваща ама не.
  Така или иначе Б.Б. и ГЕРБ – са пътници само че вече няма алтернатива.

 12. “Какво още трябва да направи лошото дете „Атака” и доколко трябва да се изака върху главата на премиера Борисов, за да предизвика гнева му?”
  А аз си задавам въпроса, какво трябва да направи ГЕРБ…или какво НЕ трябва да прави, та да имат подкрепата на атакистите?
  Пенявенето на Волен съвпада с изявленията на БСП за искане на вот на недоверие. А двете съвпадат с наближаващата дата за вземане на решение за АЕЦ Белене.
  Самото организиране на БПЦ за канонизиране на жертвите в Батак е малко неочаквано. Канонизирането се предхожда обикновено от продължителни процедури. Щеше да се чуе. А дойде малко изведнъж и като дюшеш на Волен, и не само нему.
  А дали реакцията на Волен е подкана за ББ да /си/ ходи президент? Което е една опция и за БСП?

 13. Изключително точен анализ на безпринципния съюз (балканско-руски модел), между Атака и ГЕРБ. Случайности няма! Популисти и крайно леви популисти с общи интереси. Брак по сметка, без брачен договор. Разноските по развода ще плаща България.

 14. Към EDGAR HOOVER,
  И най-малкото зло си е зло! Затова трябва да се критикува наравно и дори повече от по-големите злини. Инче единственият избор (на най-малкото зло) ше си остане завинаги, а не понякога!

 15. към Георгиева:

  Толкова по-зле: и без подписан официален договор двете партии формират управляващо мнозинство,без което в парламентарната ни република не може да се управлява. Този вид приятелство е още по-дискредитиращ ГЕРБ: трябва да имаш голямо доверие някому,за да обещаваш каквото и да било и от негово име ( иначе как ще ни направят магистрали и други подобни?)…
  Така че истината си е крива и никой не му е крив на Борисов, че се напъха в нея- имаше и други варианти,нали…

 16. Стига сте внушавали ,че няма алтернатива.Има и това ДСБ с Иван Костов!

 17. приказките на бборисов, са предназначени за простолюдието, тези на сидеров за нетрезвата част на същото това простолюдие, действията и на двамата са безпринципната защита на статуквото в което те са герои, и взаимната им подкрепа е налице, останалата част от политическата класа също не е в час, като гледам кандидатите на сините виждам апарат и договорки, политиката в бг е мъртва и червена, хората бягат или мечтаят за бягство, а развръзка невиждам да се задава, ще чакаме

 18. Множат се подводните мини, първо червени, после сини, а сега и приятелски…само и само да се събори ББ. И после? Кому ще оставите България? Остава само да изберем Азис за м-р председател и Слави Трифонов за президент. Тогава ще видим себелия…

 19. А възможен ли е и такъв сценарий?
  “Перебежчиците” от партията на
  червените метастази-РЗС, може би дават на ББ измамното усещане, че с новополученото “самостоятелно” парламентарно мнозинство могат да си спретнат с Волен предизборно “разтрогване на брака”, от което и двамата да спечелят: Атака получава повече гласове от червените бабички, защото се дистанцира от негативите на управлението и спечелва повече кметски места, а ББ получава Волен на балотаж и естествено става президент без проблемите, ако балотажът бе със Светослав Малинов или с Иво Инджев, ако инициативен граждански комитет издигне (все още има време) кандидатурата му.
  След тези избори Волен излиза по-силен по места (особено във феодите на Доган, за сметка на БСП), в очакване на парламентарните избори след две години, а ББ, измъквайки се с финт (народът така пожела) от кашата, която, мисля не случайно забърка в държавата, насажда ЦЦ на пачи яйца (виждате ли какво сте без мен?) да сърба попарата до края на вече несигурния мандат и с аморфно и нестабилно мнозинство в Парламента.

 20. Не е вярно, че няма алтернатива. Истинската, стойностна алтернатива са хората от ДСБ начело с Иван Костов. Тя просто трябва да се разпознае от повечето избиратели.

 21. Руснационалиста Волен Сидеров- стриктен и “неопетнен” в свойте поръчкови антитурски изяви, защо споделя брачното си ложе с жена с моминското име – Ибришимова (нима, това е българска дума?)Веднага да се поправи! И да престанат “Атакистите” да намесват
  името на Радой Ралин в техните глупости, защото той, човекът си го е казал: ” НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е АНТИХУМАНИЗЪМ”

 22. За България и за малкото оставащи няма полезен ход, освен един, създаване около г-н Инджев и пишещите в този блог честни и милеещи за бъдещето ни една партия, вижда се, че с писането по блогове и форуми политически промени няма как да се случат. Трябва да узреем за промени колкото може по-бързо, иначе знаем от историята когато на власт дойде простотията и безхаберието към проблемите на гражданите какво може да се случи в една държава пък било то и БГ.

 23. Много добре скицирана от г-н Инджев ситуация. Политическата мимикрия е много характерна за нашите политикани. Типични са безпринципните коалиции също. И понеже ГЕРБ имитират дясна партия, а Боко the Pumpkin пусна един-два лафа че е десен, и много хора се вързаха. Голям грях имат и от ЕНП, че “дадоха лиценз” на фалшивото дясно.
  А ние тук дотолкова сме свикнали да ни будалкат /като с това, че БСП е социална партия, че Доган е голям политик, и т.н./, че приемаме с лекота евтините уйдурми на политическите мошеници и опортюнисти. И тези трикове минават всеки път безотказно.
  Та сега ГЕРБ показват всъщност колко Путинска партия са найстина – без “героическите” стойки на боса си не биха преживяли и половин ден.
  От друга страна пък, крайно левия Долен иска да мине за “героичен наци-юнак”, с намек за “арииско-немска” безкомпромисност и ред. Да, ама не, щото като се напи онзи път в самолета ,им каза на долните шваби какво си мисли за тях, и едвам отърва затвора. Така че и той си е просто един национал-комунист черносотник, дето тайно пали свещи на Сталин..

  Наистина “безмълвния” сговор между двамата поразява на пръв поглед.
  От втори поглед обаче се оказва, както справедливо отбелязва г-н Иджев, че Борисов е нещо като заложник на Псидеров в общата мимикрия на “дясно” и “европейско” управление.

  Което “дясно” и “европейско” управление ще ни набута обратно в лапите на Руската медведица за още сто години.

 24. бборисов е менте, изкуствена схема, която се саморазпада естествено, натрапен чрез медиите на олигарсите на населението, неспособно да мисли с главата си, незрял плод на незряла демокрация, некомпетентен, нахален, и случаен, турен там да пази рахата на олигархията, която укрепна неимоверно при неговото “управление”, същата тази олигархия ще реши кога да го махне, не ние те ще го решат проблема с бборисов, кога ще им стане излишен, защото той показа, че неможе да стане опасен за тях, взеха му страха

 25. Поздравления за статията, г-н Инджев! Не успях да бъда на промотирането на “Течна дружба”, поради неотложни служебни причини, бихте ли казали къде може да се закупи, има ли я вече в търговската мрежа, имам впредвид кои книжарници?

 26. Батак може да ги спречква тези двама тиквеници, но в Белене е брачното им ложе, там текат соковете на безоблачното им взаимно разбирателство и щастие!!!
  Как да се обиждат, та те се обичат!!!

 27. БОКО ТИКВАТА – ВИЕ СИГУРНИ ЛИ СТЕ, ЧЕ ТОЙ НЕ Е ЗАВЕРБУВАН ОТДАВНА ОТ МОСКОВСКАТА ПЕТА КОЛОНА У НАС??? Я ОГЛЕДАЙТЕ ОЩЕ ВЕДЪЖ ДЕЙСТВИЯТА МУ ДОСЕГА????

 28. А ЗА СВЕДЕНИЕ НА Евгени Евстратиев – малко по-горе – САМО ДСБ Е РАЗУМНАТА АЛТЕРНАТИВА на Боковизма и Доганизма

 29. Според мен всеки от нашите политици се опитва да вкара някакъв свой стил на политическо поведение, който да го различава от масата. Волен Сидеров се прави на гневен патриот, Бойко Борисов на работлив селянин, Ахмед Доган на източен мъдрец… Всичко това, разбира се са пози, които с един наивен народ като нашия и с помощта на нетолкова наивните медии могат да осигурят стабилен доход на който и да е български гражданин години наред. И то без да се иска някаква квалифкация, владеене на езици и т.н. Дори желание за полагане на труд не се изисква.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.