“Атака” подпали килимчето на верската толерантност

Прословутото подпалване на чергата на религиозния сблъсък, с което ни плашат вече повече от 20 година, буквално беше осъществено днес. Молитвено килимче на мюсюлмани в центъра на София е било подпалено, гласят първите съобщения от мястото на събитието. Ето моментна снимка на ситуацията, която тепърва ще поражда вторични трусове.

“Атака” предизвика масово сбиване пред джамията “Баня Башъ”

Привържениците на партия “Атака”, които протестират срещу високоговорителите на джамията “Баня Башъ” в центъра на София, започнаха да се бият с мюсюлманите, които се опитваха да проведат петъчната си молитва, предаде репортер на БГНЕС.
Един от представителите на партията на Волен Сидеров се опита да насочи колоната на митингуващите атакисти към молещите се мюсюлмани, но бе пресрещнат от тях, което предизвика реакция и последва сбиване. Полицията задържа един от “Атака”. При неговото задържане лидерът на партията Волен Сидеров започна да говори с полицаите и питаше: “Защо задържате от нашите, а не от тях?”. Пред колата, където бе вкаран задържаният отново се събраха много симпатизанти на “Атака” заедно с техния лидер и имаше сблъсъци. Симпатизантите не искаха да пуснат колата да мине, но в крайна сметка тя отведе задържания.
От “Атака” започнаха да хвърлят яйца по мюсюлманите, а те им отвръщат с ръкопляскания. Един от мюсюлманите в момента лежи окървавен пред джамията. Той има рана на главата, от която тече кръв. Хората около него разказват, че той е бил ранен от атакистите по време на боя. На място се чака и линейка.
Малко преди 13.00 часа, въпреки че протестът на “Атака” бе обявен с начален час 13.00 часа, сблъсък вече беше провокиран. Един от гражданите, който се представи като “случаен минувач”, се раздразни от това, че пред джамията се застилат килимчета за редовната петъчна молитва на мюсюлманите. Той се опита да прибере една от постелките, което предизвика лек сблъсък и мигновена реакцията на участниците в митинга. Атакистите започнаха да крещят “Турски мекерета” и се насочиха към килимчетата, но бяха спрени от полицаите. Те крещяха “Турците вън”, “България”, а пространството пред джамията и мястото, което бе предназначено за митинга на “Атака” бе преградено с полицаи. Очаквайте още подробности. (БГНЕС )

Сега предстои да видим реакцията на човека, чието правителство се крепи на другаруването с „Атака”. Сидеров отлично си дава сметка, че Борисов няма да може този път да премълчи. Което означава, че евентуалният разрив е търсен – а защо не и съгласуван, с цел предизвикване на повод за правителствена криза на управлението на малцинството.

„Партия ГЕРБ, на която ние помагахме безкористно в продължение на 2 години, ще види какво означава истинска опозиция”, закани се светкавично от парламентарната трибуна Волен Сидеров, който поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов заради намесата на МВР и задържането на атакисти, като го обвини ( него и властта изобщо) за „свалени гащи към Турция” , призовавайки го да си сложи фес. На живо БНТ предаде думите му във времето на пряко излъчване парламентарен контрол (познайте, дали този избор на време за подпалването на килимчето е случаен!).

Така беше закрито заседанието на Парламента, който излиза в почивка до 25 май, оставяйки тлеещото килимче

Това ли е начинът да се предизвикат избори в момент, когато се е разклатила опората на сегашната изпълнителна власт?

58 мнения за ““Атака” подпали килимчето на верската толерантност”

 1. Волен да каже какво са си говорили с Ахмед тези дни!

 2. По повод уволнението на зам министъра на Т.Трайков и очакваното уволнение на самия министър, един колега днес каза, че сме безсилни пред ТЯХ, че можем само да гледаме, че нищо не можем да направим, защото ТЕ имат дузини сценарии за саботажи на правителства и каквото си поискат, защото ТЕ са навсъде и ТЕ държат всичко…
  Какво направи Волен днес? Това, което прави една марионетка, паднала му се е ролята на краен националист, …., а ние, смачкани и отчаяни, отдавна се предадохме.

 3. Сидеров получи заповедта от московските си господари за свалянето на правителството на Б.Борисов!Очакваще се.Сигналът беше подаден и от Доган-другият московски агент!

 4. Ришард Капусчински констатира, че голямата селска маса, която се е преселила в градовете е добра хранителна среда за течения, като фашизъм, болшевизъм, национализъм и пополизъм.Някой трябва да озапти селската маса на “Атака”, а за водача и – успокоителни хабчета, (не американски и не европейски)Руски или Бром!

 5. Не мога да не отбележа момента избран от Сидеров за поредната му “патриотична” изява. Както и силната му активност в последните месеци, търсеща повод за отричане от ГЕРБ. Това си беше очаквано още от самото начало на “подкрепата”.
  Волен Сидеров направи съобщение, като прекъсна редовното заседание на НС с правото на председател на парламентарна група. Според него “привърженици на Атака направили митинг пред джамията в центъра на София. От страна на молещите се някой хвърлил камък и ранил една негова депутатка, но не е задържан. Полицията се намесила и отвела няколко атакисти.” За случилото се буквално преди минути Волен имаше снимки , които показваше.
  Искания на ВС от трибуната на НС:
  1. Ц.Цветанов незабавно да арестува хвърлилия камък.
  2. Ц.Ц да подаде оставка или “Г[b]ерб ще разбере какво е ИСТИНСКА ОПОЗИЦИЯ[/b]”.
  3. МВР да освободи незабавно арестуваните атакисти и да арестува ислямистите, които заплашвали със смърт християните!
  Като оставим ТОНА на възмутеният “патриот”, който показваше явната поддръжка на БСП при предстоящият вот на недоверие се вижда , че :
  1. Манифестацията е разрешена, въпреки че е петък и е ден на най-голямо струпване на молещи се – предимно търговци от центъра на града. Основно това не са турци, а мюсюлмани от Близкия изток и Африка.
  2. Случката е в последователност от няколко подобни изяви на ВС целящи създаване на напрежение в политически и етнически план.
  3. Активността и отдавна очакваното отмятане на ВС съвпадна с въпросите обсъждането на решението на МС за отзоваването на посланиците – сътрудници на ДС и категоричното несъгласие на БСП и предзидента.
  4. Всичко това пък съвпада с все още неясната позиция на МС и ГЕРБ за становището по “Проекта БЕЛЕНЕ” и ЕНЕРГИЙНАТА политика!

  Изобщо по всичко се вижда, че е бил истинска (без кавички) опозиция, но под прикритие!

 6. ако не е волен, доган ще отпътува в миналото без обратен билет, на ход е премиера

 7. Врачката Капка Ибришимова внушава на мъжа си (под чехъл) Воленчо мераци да се гласи за президентските избори! Затова са тези циркове. Жал ми е за заблудената масовка – лумпените симпатизанти на “Атака”
  “Могат ли роботи,
  да бъдат патриоти?” е казал дядото на Димитър Стоянов (дали това момче ще проумее примката в която е хванато?)

 8. “Лудите, лудите, те да са живи!”

  Из “Под игото”

 9. Няма ли медицински власти в РБ?!А и каква и да е власт??!

 10. В последните дни се случват, а и несъмнено ще се множат, леко осъвременени старите нискокачествени етюди, скечове и екшъни на политическата сцена у нас. Актьори, статисти, сценични работници и сценаристи, до един с ЧЕРВЕН хастар на дрехите си нахъсано разделят публиката на противници и привърженици, неотклонно преследвайки най-малко две близки цели. Първата цел – наближава сакралната дата, планирана като крайна за временно отложеното подписване на договора за АЕЦ Белене и една малко по-далечна – изборите наесен. Пред разединена публика всяка халтура и фалш лесно минават, а представлението си тече със същите актьори и сценарий. Е, съставът на зрителите, определящи се като “борци” против комунистическото статукво се променя и прелива от подкрепящи в неподкрепящи и обратно, но пък напливът им е осигурен и така в залата на театъра на абсурда, макар и непълна, винаги има достатъчно количество ръкопляскащи, даже и без да се броят клакьорите.

 11. Ne e li veche kraino vreme nai-aktivnite otrepki ot ATAKA, nachelo s vojda im, da popadnat v zatvora, za da stanat hora?
  Kakvo shte kajete za edna operaciika “Podpalvachite”, g-n Cvetanov?
  S mnogo mediina shumotevica i happy-end v Centralnia sofiiski?

 12. В поведението на АТАКА няма нищо случайно.Тя и ГЕРБ са от един отбор,с различен цвят на екипа,но с един и същ треньор-Москва.Мисля,че поведението на АТАКА ,особено в последно време,няма нищо общо,или,по-точно,много общо ,с предстоящите избори.Вижте как гласуват атакистите в НС.Нещата се свеждат до АЕЦ “БЕЛЯНЕ”,който казус,съгласно Б.Борисов,ТРЯБВА ДА СЕ РЕШИ В ПАРЛАМЕНТА!И горещият картоф трябва да бъде подет и от АТАКА.Която да подпомогне БАТМАН да се измъкне сух от банята.А иначе,крясъците и изстъпленията на етническа и верска основа,не са нещо ново нито за АТАКА,нито за Европа.Особено през последните 70-80 години,доколкото бившия СССР може да бъде причислен като европейска държава/разселването на чеченците,етническите германци и евреите/.Да не говорим за Германия в онези години,Австрия, Франция и др.,в наши дни.

 13. На този национал-социалистически пигмей Болен моментално трябва да му се постави усмирителна ризница и незабавно да бъде изпратен в ЛУДНИЦА /не психиатрия/ и да му се отнеме възможноста да се появява, какта в Парламента така и на други публични места. Гл. прокурор трябва да се самосезира и да поиска отнемането на имунитета му за да бъде подведен под наказателна отговорност за предизвикване на етнически, религиозни и политически конфликти, съгласно законодателството на РБ и международните правни норми. А като се има в предвид, че в последните дни и преди, това не е единствен случай, тъй като имаме рецидив, мерките трябва да бъдат много по строги. Това е и предателство спрямо държавата от хора, които се представят за патриоти и поставят на карта толерантността и разбирателството между различните слоеве от населението и гражданите на Р.България. Тук съвсем неадекватни са и изявленията на ББ, който вместо категорично да осъди действията на Болен, му благодари за подкрепата, която му е оказвал до сега. Ако той беше малко по умен и прозорлив, отдавна щеше да разбере, че подкрепата на “Атака” носи само негативи на управлението му, след като той реши, че не му е нужна такава от “Синята коалиция”. Нещо, което ме смущава в момента, е пасивната позиция на лидерите на десните партий и “Синята коалиция” по този повод, а реакцията им трябваше да бъде веднага след случилото се, дори и от парламентарната трибуна.

 14. Не съм много сигурен,че Правителството на ГЕРБ се крепи единствено на “Атака”. По-скоро на страха на дребните партии,че няма да влязат в Парламента, след едни предсрочни избори.

 15. Г-н Инджев, има някакви сериозни слухове, че зам.-кметът Иван Сотиров от СДС е одобрил митинга днес.

  Поражда два въпроса:
  – Нарочно ли го е направил?
  – Ако не е, защо?

 16. Нямам нищо против мюсулманите,но молитвите да стават вьтре в джамията,а не вьн.С този цирк те искат да покажат,че тази джамия е малка и да им разрешат построяването на още една.

 17. Гнусно! Всички се възмущават от Сидеров и никой от килимчетата по тротоара, високоговорителите по минарето и виенето, което се разнася от тях не само в центъра на столицата, а и във всички големи градове!
  Това не е ли демонстрация на религиозни убеждения? Не е ли провокация?
  Във Франция, например НЯМА минарета върху джамиите, няма и високоговорители, да не говорим за воя!!! Джамиите едва се разбират, че са такива, върху тях НЯМА изтъкнати религиозни символи и петъчната молитва минава абсолютно НЕЗАБЕЛЕЖИМО!!! Противно на това, което току-що чух в новините по “националната” телевизия.
  Не съм против религиозната търпимост, но тя трябва да идва от ДВЕТЕ страни, а не само от нас, българите!

 18. Някои хора от форума заподозряха световна конспирация (сигнал от Москва, Вашингтон…Скопие) а според мен тука става дума просто за желанието на ВС да играе играта на Доган с която той стана световен шампион (и милионер) а ВС е все още претендент за тази титла и това го депресира. Сега ВС се опитва да цака с етническия коз също както и Доган го е правил. А то майсторлъка е не само да го имаш този коз но и да го извадиш в точния момент…. Тази игра е много тънка, само за майстори с черни колани. Може да стане и нещо като “внезапна смърт” ако противника не внимава в движенията и подцени ситуацията. В следващите седмици предстои развръзката. Но понеже сега времето малко се позатопли, високите температури може и да са довели ВС до хипертермия с всичките й съпътстващи симптоми което може да му изиграе лоша шега и да преиграе ситуацията – в смисъл да му покафенеят гащите от напъни.

 19. Стане ли дума за лъжливи дупедавци, посочат ли те с пръст на Юг, гледай какво се задава от Север – в случая се задава месец юни, който е крайният срок за окончателното загробване на България с “Белене”, а дотогава са нужни зрелища – колкото по-зловещи, толкова по-удобни. А за инициаторите – премии – лято иде и курортите, сладкарниците, бутиците чакат, а там парите не ги нюхат.

 20. Днешната, режисирана провокация разкрива смразяващата истина за горещата “течност” с която се храни “течната дружба”.

  Този кървав урок, презморските господари на “Болен” ни преподаваха дълго в Югославия, Чечения, Грузия. Време беше да ни напомнят открито, че трансформацията на политическата власт в икономическа има своята, геополитическа цена.

  Днес е ясно: българският “октопод” е организиран в перспектива. Очертанията му прозират отчетливо в политическата структура на “избрания” от нас парламент. Това е окончателният резултат от подозрително мирния “преход”.

  Напомни ни се, че нашата кръв е залог не на временни сделки в енергетиката, а на неизменните, геополитически интереси на “империята на злото”, окупирала половината от Европа.

  Надеждата, че ще се откупим с икономически отстъпки е наивна.
  Отстъпките са платеният с нашите данъци “зоб” за “троянските коне” които се ритат предизборно.

  Крайно, крайно време е всички ние, веднъж за винаги, да ги изритаме!
  Защото започва да мирише не на газ, не на нефт а на нещо много, много по-скъпо – на кръв – с която се храни вечната и нерушима, човекоядна “течна дружба”…

 21. Съгласен съм с МОНД въпреки, че не харесвам Сидеров.

 22. Към Монд и ММ:

  Само да ви спомена на вас хубостници(или хубостник) че в Лондон-столицата на консервативна Англия има 339 джамии от които доста са си с минарета.Пък и в петък се чува от високоговорители подканата за молитва.Хайде….по-късно ще има още инфо за болния болен и неговите кукли на конци…

 23. Към Дончо Тонев:
  И на вас имам да кажа нещо,ама сега нямам време…събирам стотинки за почивка.

 24. Поведението на Волен Сидеров е напълно обяснимо от гледна точка на западащата му популярност. Той ще направи всичко възможно за да възстанови някакви позиции като използва най-тънките струни на българското самосъзнание и най-жалките страни на националната ни комплексарщина. Трябва да признаем обаче, че раненената при днешниото меле пред джамията красива жена, не може да не предизвика съчувствие сред мнозина. Тя разбира се беше доста наивна в своя медиен дебют, но не се съмнявам, че образът и темата ще бъдат използвани максимално. Всичко това обяснява само една страна от мотивацията на на недораслия фюрер. Това, което ме притеснява многократно повече е убеждението ми ,че зад тези негови изяви напоследък / включително и просташката, съвсем по комунистически, нещо от типа “вот тебя” изява с американския посланик/ стоят съвсем други сили, които за непознаващи обективните исторически факти и практики остават незнайни и непознати. Очевиден е фактът, че “Атака” е в директна зависимост от специалните служби на Русия. Преди години Коритаров го заяде за това и след време, макар и по друг повод го разкараха. За всичките години, в които Сидеров се подвизава в
  медийното и политическо битие, той не каза и една дума напряко на руснаците. Очевиден е интересът на Русия да създаде дълбок срив в отношенията на България с Турция, Европейския съюз и САЩ. Нека се замислим и за появилата се напоследък информация /поне за мен/, че агенти на руските служби са инспирирали кланетата в Батак и Перущица, за да има основани Русия да зящитава християнското население на Балканите в една бъдеща война. От конфликт между православни християни и мюсюлмани в нашия регион има полза само неоимпериалистическата политика на изостаналата и прогнила от корупция азиатска държава. За нейните интереси на Балканите ще бъде прекрасно да реализира коридар до Сърбия, чието самочувствие е все още много кървящо ранено след войната там и независимостта на Косово. По този въпрос няма да пиша повече, но ще споделя, че същите идеи, но по накратко поствах преди 5-6 часа в dnes.bg , а после всичко изчезна. Нито съм псувал, нито съм обиждал. Изобщо някой може ли да ме светне за този сайт. Май има някакво инфекция с «червен вятър».
  Благодаря на Иво Инджев за представянета на новата му книга в Пловдив и за автографа. Започнах да я чета и мисля, че това ще ми отнеме значително повече време отколкото първоначално и твърде повърхностно си помислих.
  ТОВА Е ФУНДАМЕНТАЛЕН ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ И ИСТОРИЧЕСКИ ТРУД.
  Трябва да се чете , да се връщаш обратно, да прелистваш напред и същевремено да се наслаждаваш на начина на писане. Пожелавам ви, г-н Инджев, да намерите напълно заслуженото признание в България / нищо че е цензурирана/ и вън от границите на местните политически и исторически страсти.
  Ще си позволя да дам един възможен отговор, който една непозната за мен госпожа ви зададе в Пловдив. Какво може да направим с вас всички ние, които четем вашия блог и споделяме позициите, които защитавате. Може би някаква по сложна форма на медия, нещо като интирнет телевизия, комбинирана с online video социална мрежа. Убеден съм, че ще намерите много съмишленици и дори съакционери. Може би си заслужава да се помисли за това. Сега в Европа, в областта на медиите и комуни-кациите, учат и вече работят стотици български младежи, които жадуват за нещо истинско, което ще направи някаква промяна и ще размърда нещата в българското блато.

 25. СЛЕД СТОРЕНОТО ДНЕС БЪДЕТЕ СИГУРНИ, ЧЕ НЕ АРАБИТЕ ТЕРОРИСТИ, А ЧЛЕНОВЕТЕ НА АТАКА НАЧЕЛО С ВОДЕН СИДЕРОВ СА СПОСОБНИ ДА АТАКУВАТ БЪЛГАРСКИ ОБЕКТИ И ДА ГИ ПРЕДСТАВЯТ ЗА АРАБСКО-ТУРСКА АТАКА. ПОЗОР ЗА ДЪРЖАВАТА НИ, ЧЕ ДОПУСНАХМЕ ТАКИВА ШИЗОФРЕНИЦИ В ПАРЛАМЕНТА И В ДЪРЖАВНОТО УСТРОЙСТВО..

 26. Волен Сидеров оскверни Левски! Разплака децата в Батак! Някой съботен ден може да пренасочи своята ненавист и партия срещу синагогата и хората, които се молят в нея. Трябва да бъде вкаран там, където му е мястото и да се лекува. А разследването на прокурора Велчев трябва да започне от Р.Овч., който неотдавна се чудеше от какъв зор БСП е създала В. Сидеров и неговата партия.

 27. В момента ГЕРБ имат достатъчно мнозинство и без рубладжийската лумпениада на болен: благодарение на “люспите”.

  Но че ченгетата се размърдват е ясно. Че има връзка с Беляне също е ясно. Дано от Брюксел действат бързо, защото – за съжаление – сегашният американски посланик вярно е дебил.

 28. Монд, като сте толкова наясно с килимчетата и говорителите на джамиите във Франция, защо не дадете съвет на ВС да внесе закон подобен на френския? И защо ТОЙ не е предложил такъв закон до сега? И никой от неговите хора не предлага?
  Да ви подскажа ли? Защото няма полза и не иска. Целта е била да стане сбиване. А кому служи това? Въпрос с понижена трудност. Защо точно сега, покрай вота на БСП , покрай предстоящото подписване за АЕЦа? Още по лесно за отгатване.
  Видимо е. Нищо че на много “модерни леви”, “реформирани леви” и “работили за България” не им се ще да е видимо и ще търсят други обяснения.

 29. Нищо ново от страна на “службите” – поредната мотичка за настъпване.
  Имаше навремето “депесарски шут за сините”. Е, сега – “атакистки шут за герберите”.

 30. Уважаеми Инджев,
  политическата ситуация в една от страните членки на ЕС и НАТО става доста заплетена, а когато възелът стане прекалено объркан неминуемо се стига до варианта “Гордий”. Хубавото в случая е, че се знае кой е на сцената и кой е зад сцената. Зад сцената са Джон Уеин, Иван Грозни, Байерн Мюнхен, Бонапарт… На сцената са Той, който държи ножа на възела, Отиващият си картоиграч, който прегрупира пластовете и реди голям шлем, Подкрепящият Го борец за национална чест-обърнат с рогата към Анадола но с другата част към Евразия, Столетницата-малолетница, крепяща се на метастазите навсякъде в държавата, Кроткото Ягне в ролята на Ел Торо, Али Баба в ролята на разказвача на мъдрости. Някой ще каже, че пропуснах някой…ами пропуснах Ги, защото не ги виждам, защото са си сложили шапки невидимки и са се обърнали сами към себе си вместо да покажат на обществото, на хората, че Те имат отговори на въпросите и имат ресурс – вътрешен и външен да ги решават.
  Ако последните чакат случайността на изборите, вместо да мобилизират своя мозъчен тръст и ресурс в страната, в институциите, в обществото, в ЕНП и Западните демокрации…ще изчезнат от политическата сцена, а това което остава на нея е достойно за комедия, ако не беше за Наша сметка.

 31. И за Касим Дал и привържениците му.
  Заформя се “коалиция” от “политически противници”, под надслов “АЕЦ-БЕЛЯНЕ”.

 32. Отлично изпълнено активно мероприятие И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ… народе???

 33. На мене също не ми е приятно, че в центъра на София се изнасят килимчета на тротоара и се пречи на гражданите, но считам, че с провокации, бой и размирищи това не може да се реши, напротив, Сидеров разполага с множество законни методи да прекрати този факт, но вместо това създава размирици. Задава се въпроса: кому е изгодно това? Безспорно не е изгодно за България и българите, нито за правителството, вероятно е предизборен трик или опит за силово налагане на проруски интереси.

 34. Да допълня: свидетел съм, че на предишните избори имаше цигани, които гласуваха за Атака. Това на пръв поглед е странно, но като се замислиш е много логично: каква е реакцията на Сидеровите изцепки – циганите се жалват, че са дискриминирани от националистите и получават нови привилегии и права.

 35. Съветските другари на Сидеров решиха да го задействат и това не е изненада. На всички мислещи хора им беше ясно, че този ден ще дойде. Нали трябва да строим АЕЦ! Само се замислете за действията на съветските мекерета – първо вкупом нападнаха американския посланик, а сега се опитват изнудват чрез верско и етническо напрежение. А другия съветски човек – Доган само това и чака за да продължи цялото театро. На път са да успеят, понеже огромната част от народа ни е лесно манипулируема. Доказателство за това са всички избори от 10 години насам.

 36. 21.05. е определен като ден на позитивното мислене …
  Какво означава позитивно мислене ?
  Позитивно мислене означава преди всичко да правиш добрини и да не мислиш лошото на другия, независимо дали ти е приятел или опонент !
  Позитивно мислене е напр. откриването на библиотеки, строенето на магистрали, заводи, къщи , засаждането на дръвчета !
  Позитивно мислене е това напр. да видиш възрастен човек на улицата и да му помогнеш да си носи пазарската чанта !
  Позитивно мислене е като видиш някое врабче, гълъб, котка или куче , например, да ги нахраниш и да им се радваш !
  Позитивно мислене е това напр. да подготвяш ученици за олимпиади по математика, физика, химия, литература, спортни олимпиади !
  Позитивно мислене е това да възпитавш децата в любов към цветята и животните !

  За да имаме позитивно мислене, трябва и да се зареждаме с положителна енергия !
  Как може да се заредим с положителна енергия ?
  Една разходка в гората, гледането на комедия или друг хубав филм са добри източници за зареждане с позитивна енергия !
  Кои хора са с позитивно мислене ? Хора с позитивно мислене са тези, които като помогнат на някого или направят някаква друга добрина, изпитват истинско удоволствие от това и денят им става по – добър, защото са помогнали !
  Ако някой направи нещо лошо или се радва на нещастието на другите, то той не е човек с позитивно мислене !

 37. Прехвърляйки бегло отзивите за атакистката изява си мисля, че положението е безнадеждно. народа е прост. Турция, Америка, заговори, вън, ще ни завземат…и други недомислици. Малко хора споменават, че има общочовешки правила и принципи, които са по-важни от това дали българин или индиец. Поне така възпитават западните общества-първо си личност, после другите работи. Тука още прозира комунистическата школовка, омесена с чалганеуважение към морални норми. След тази изява тази партия трябва да се забрани, болен в затвора, за да проумеят всички, че уважението към другите е част основата към по-добър живот. Ама като гледам повдигнатите обвинения- за телесни повреди и нищо за подбуждане към расова омраза…абе комуниста велчев добре е описан в грамите!

 38. Ако прокуратурата не може да се самосезира по индивида Болен Сидеров, то психиатрията защо не се самосезира??? Че той е много болен е ясно отдавна!
  Изникват някои въпроси:
  1. Защо е арестуван само един атакист, а не 20 – 30?
  2. Защо се води разследване срещу “неизвестен извършител”??? Че той е очевадно известен! Това намирисва (не, вони )на опит да се потули вчерашното безобразие!!!
  3. Докога простаците от АТАКА ще си развяват необезпокоявани байряка?? Има ли въобще държавни органи, които да осигуряват нормален живот в България?

 39. Откровено казано, макар да намирам за похвално и заслужаващо изключително уважение делото на г-н Инджев, не мога да кажа, че виждам някаква светлина в края на тунела, a за съжаление съм двайсетгодишен. Пред подобна дива глупост, размуът е безсилен. Това съм го научил по трудния начин, като всичко останало, разбира се. Хора, които подобно на г-н Инджев, като Иво Беров например, се опитват да всяват разум и една “правилност” в мисленето на българската политическа и социална действителност са обречени на провал. Наистина не виждам какво може да се направи. Истината е, че това е „проповядване пред Хорът“, но Хорът от значение знае всичко това, разбира се, и го разбира, и няма нужда от потвърждение на това, което мисли. Подобни гласове като на г-н Инджев са единствено едни острови всред блатото, в което нашето – защото все още съм част от него, за съжаление – общество е затънало неспасяемо и единствено могат да служат като някаква утеха за безутешните. Знам, че може би всичко това звучи „прекалено“, но не мисля, че някой не би се съгласил, че съм прав. Положението в България на този етап, а и за още дълго време напред, е неспасяемо и далеч от всякаква „нормалност“ – колкото и абстрактно да звучи тази дума понякога.

 40. “Станишев: Волене, бъди с нас на вота! …Тогава Цветанов ще си отиде….”.
  Партията родителка веднага призовава отрочето си Атака заедно да свалят правителството, като по този начин напълно подкрепи ксенофобските действия на Сидеров и Атака срещу мирно молещите се мюсюлмани.
  На Петата колона и олигарсите им трябват няколко месеца временно правителство, назначено от Гоце, за да подпишат окончателно строителството на АЕЦ Белене!

 41. Не е нужно да си параноик, за да …поразсъждаваш малко.Преа 2009г, преди избирите най-случайно се разпространи видеозапис с Доган, разпределящ порциите власт в държавата и това до голяма степен мобилизира електорат в полза на ГЕРБ. След онзиденшната поява на Доган, стана очевидно,че сега той се нуждае някой да мобилизира неговия електорат. Е,услугата му се върна, па макар и от марионетката на ГЕРБ. Казано простичко – танто за кукуригу.

 42. /С извинение към Иво/
  Явно е, че знанията по история на средния българин стигат до учебния материял за 8-ми клас
  кедето турците са много лоши, защото ислямизирали българското население и т.н.

  Формира се врага – турция плюс останалите муслими,
  (ми то май няма голяма разлика м/у турци и муслими, макар в джамията да са повече араби)
  и “историческото” развитие на лумпена стига до тук.

  Тук някъде е замръзнало и интелектуалното развитие на Болен Лидеров.

  А може би знае малко повече, защото от време на време някой и друг
  по-умен професор го скастря за недостиг на знания и може би Болен усеща, че
  нещата са малко по-сложни, но много не се трогва – знанията му стигат за това което
  прави или му е наредено да прави и много добре усеща, че
  лумпените са дори по-ограничени от него, а той на тях разчита , нали?

  Аз съм много негативно настроен към Болен Лидеров – всеки го знае.
  (Дори ми е унизително да го нарека с истинското му име.)

  Но тук поста ми не е за Болен , а за БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ,
  защото ако лумпена не е чувал за РАСИЗЪМ и КСЕНОФОБИЯ,
  то т.н. ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ (ако има такива животни в БГ)
  трябва да знаят за какво става дума и да вземат отношение по събитията.

  Май нямаме такива. И не сме имали, поне в близките 50-60 години,
  защото ако имахме, ние щахме да имаме и истински инакомислещи, дето им викат десиденти
  защо не като нобеловите лаореати като Сахаров и Солженицин.

  Но ние нямаме даже и номинация за нобеловната награда за мир,
  а условята ги имахме.

  Като казах нобелова награда се сещам за още един носител – архиепископ Дезмонд Туто.
  Спомняте ли си ксенофобските събития, преди 2-3 години в ЮАР.
  Тогава, местни черни скочиха срещу черни от зимбабве, защото незаконните емигранти
  подбиват цената на труда и местните оставаха без работа. Мисля ,че имаше няколко убити.

  Това което ми направи силно впечатление бе светкавичната реакция на
  иначе вечно усмихнатия шегаджия архиепископ Туто. Свткавична и изключително осмислена.
  Тогава си помислих, ДА, ТОЗИ ЧОВЕК СИ ЗАСЛУЖАВА НАГРАДАТА.

  А СЕГА СИ МИСЛЯ – ДА, НИЕ НЯМАМЕ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ!

 43. В цялата история няма нищо случайно.Първо Волен Сидеров и Ахмед Доган са си лика-прилика на първо място затова, че и двамата изпълняват сценарии, написани от господарите им знайно къде /на север/.Освен това те са едни скачени съдове и взаимно си циментират електоратите.В този смисъл привидните безумия на атакистите всъщност са добре режисирани и имат за цел да дестабилизират положението в страната, а и да докарат гласове на братовчедите Сидеров и Доган.Ако някой ме запита кой от двамата е по-противен,ей Богу,не мога да отговоря.Момчетата си ги бива.Що се отнася до ГЕРБ,ами властта ти да зависи от Волен Сидеров и неговите юнаци си е смущаващо до позеленяване.Вече почти две години герберите си мълчът по този въпрос и /поне досега/ като споменаваха Волен Сидеров и пасмината му от устата им течеше мед.

 44. Уважаеми младежо NATHAN ADLER!! Моля Ви, не бъдете толкоз песимистично настроен. Та Вие сте само на 20 години и от такива като Вас зависи по нататъшното демократично развитие на страната ни. Чрез Вашата активна гражданска позиция, можете да помогнете за промяна на политическите нагласи и ориентация на младото поколение изхождайки от реалните преценки и изводи на такива личности, като Иво Инджев, Иво Беров и др., за които Вие споменавате. Пожелавам Ви дълъг живот и ползотворна дейност за доброто на Р.България.

 45. Как “случайно” изпълзя и Доган след това “случайно” събитие…

 46. За това “мероприятие” на групичката заблудена и използвана от В. Сидеров:
  1. Протести така и по такъв начин не може и не трябва да се правят.
  2. Поведението на този В. Сидеров у мен предизвиква асоциации, че е много болен психически. Това е негов личен проблем, но и на близките му – семейство, приятели или съпартийци. Добре е да започнат да го лекуват, ако например професор д-р Н. Михайлов устонови диагноза, че е болен. КАЗВАМ АКО Е НАИСТИНА БОЛЕН, защото в противен случай, този човек става проблем на цялото ни общество, заради резултатите от неговите действия. Най-притеснителни, а може би по-точно ОПАСНИ, са изкуствено създаваните ИНСТРУМЕНТИ за манипулиране на отделни групи от обществото, което води до безкрайно противопоставяне на нищо неподозиращи граждани на България и използването им за продобиване на власт от едни и същи политически мръсници. Ето например две евентуални последствия от уж националистично деяние на тази групичка водена от В. Сидеров:
  – “инструментчикът” Ахмет Доган веднага яхна случката пред джамията и започна да заплашва и да манипулира българските граждани-турци и мюсулмани.Те горките отново почват да го възприемат само като защитника Ахмет Доган, но не и като агента, който ги е шпионирал през комунистическия режим. Същият след двугодишно тотално отсъствие от задължителното му участие в Народното събрание, изведнаж се появи и с учудващ гюнсуратлък започна да плаши с етнически проблеми не само в България, но и забележете: щяло да се взриви обстановката и на Балканите та чак и в Европа. Ето такъв “инструмент” постави в ръцете на Доган този В. Сидеров.
  – дава в ръцете на лошо справящото се със задълженията си правителство поводи да се отклонява вниманието на обществото ни от проявяваното пълно безхаберие за много тежката икономическа обстановка в България.

 47. “И за Касим Дал и привържениците му.
  Заформя се „коалиция“ от „политически противници“, под надслов „АЕЦ-БЕЛЯНЕ“.
  Posted by Павел “….
  “Как „случайно“ изпълзя и Доган след това „случайно“ събитие…
  Posted by Иван Б. ”
  Съвсем прозрачно всички ТЕ са в един отбор : “Ура за националните и “интернационалните” строители на АЕЦ Белене!” …. Отбор с основни и резервни играчи, с видима и “истинска” опозиция, с открита опозиция и опозицея под прекритие. С представеща се за атакувана от опозицията “управляваща” опозиция!
  Много са, но отговорността за автогола, които искат да вкарат на България, ще е също за много от тях!Защото политиката не е футбол, та със смяната на един двама да се тушира недоволството и да се преглътне случката. Защото това което ще последва, ще се изплаща десетилетия и то от нас най-бедните в ЕС. Но сме най-бедни защото явно сме най-глупави или поне се оставяме да ни правят такива.

 48. До МОНД:

  Уча и работя в голям американски университет. Пред няколко години излизайки от лабораторията, в която преподавах, във фоайето пред асансьора минах покрай една групичка мюсюлмани, които си бяха постлали килимчета за молитва. Беше месецът на Рамадан. Не си спомням някой да се е “възмущавал”, дори коментирал въпросното събитие. Не знам, нещо трябва да “им има” на американците. Май се нарича толерантност към различния от нас и свобода на вероизповеданията. Опасна болест, ей.

 49. Tova, koeto e napisala Деси Райчева, moga 100%-ovo da potvardia ot Germania, i po-tochno ot edin ot nai-golemite tehnicheski universiteti (v grad Aachen).

 50. Автора е прав. Не може да се толерират лумпените от Атака, не само защото оставят лоша миризма на ксенофобия, ами и защото наливат вода в мелницата на Доган. Провокирането на сблъсъци м/у български граждани е изгодно на някой друг, не и на българите. По този начин обикновените хора /без значение с каква вяра са/ стават заложници на разни кретени и други, по-хитри, които получават задачите си от североизток.
  Това не трябва да бъде търпяно.

 51. Съпричастен съм към Иво Инджев и неговия опит да събуди глуповатото ни общество, но за съжаление усещам липса на сетивност за самосъхранение в народа ни. Инджев много точно описва слабостите ни (особено в “Течна дружба” и “Президент на РБ”), които в нормални държави биха предизвикали обществена нетърпимост, а тук просто ги отминаваме с робско примиренчество.
  Мисълта ми е, че не е достатъчно само да констатираме очевидното, а трябва да застанем зад принципите си и да ги отстояваме . В България не сме се научили на демократични практики, но е крайно време да ги възприемем, защото ролята на “троянски кон” е унизителна!

 52. Относно Болен-лидеровските изцепки напоследък бих казал следното: Не търсете етническа или верска неприязън у Сидеров! Той просто изпълнява съветските си задължения. За съжаление България е единствената държава в Европа, където тези шмекерии минават!

 53. Ами хубаво тогава,хайде всичките да слагаме чалмите и фереджетата! Аз живея в Лондон и там е пълно с забрадки и фереджета. Аз също съм за толерантността но,тя не може да е едностранна.И докато европейците се женят все по-късно и раждат все по-малко,то Европа се залива от необразовани но, фанатично религиозни африканци и азиатци повечето откоито мюсулмани.Може да ви звучи крайно,но това е проблем,който става все по -сериозен а Европа си крие главата в пясъка.От толкова толерантност след 20-30 години в Европа ще е пълно с талибани,а исляма ще е основната (и земаща все повеяе място в живота на хората)религия.Не знам за вас ,но аз не искам детето ми да ходи със забрадка на училище и да се къпе с чаршафите като иде на море!

  Много ми би бил интересен коментара на автора като един известен познавач арабската култура

 54. Ако не искаш нещо да гледаш, завъртваш си главата в друга посока. Ако обаче не искаш да чуваш, няма как да стане – освен да си набуташ много яко в ушите тампони.
  Защо всички забравят, че поводът за случилото се е именно този – да се спре виенето на високоговорителите на джамията.
  Това се прави с една единствена цел – дразнене на християните. А на всичко отгоре е и незаконно.

 55. Много,съжалявам,че не се вписвам в общото мнение.Вие,всички,призовавате за толерантност!Чудесно!Говорите,постоянно за “Болен”,единсвената ви теза са руските агенти и АЕЦ”Белене”.Това е от години.Ако смените плочата,може да спечелите не 4 а 5 депутата.Искате,ли,да обсъдим управлението на правителството на ОДС!Продажбата на 3 000 предприятия и постъпленията в хазната!Коментирайте!

 56. Бих се учудила, ако не знаете, че цяла Западна Европа е пропищяла ама точно от такова поведение на мюсюлманите и гражданите се там се чявстват чужденци в собствените си страни, точно заради думи като “толерантност”. Какво значи толерантност: да се лежи по тротоарите и да пречиш на движението, да надуваш собствената си уредба до дупка на обществено място и да задължаваш всички останали да проявяват “толерантност” … И кой ходи с нож на молитва? А защо са построени храмовете тогава?
  В Рим на Разпети петък беше организирана РЕДОВНАТА МОЛИТВА на мюсюлманите… Това проява на разбиране и толерантност ли е според Вас? ДПС организира митинг в Шумен точно на 3-ти март? Говорят ПО МИТИНГИТЕ на турски език, веят се турски знамена, че е майчиния им език – това толерантност ли е? Истината е, че единствен Волен Сидеров повдига тези въпроси, а останалите приказват за “шпиономания” и “толерантност”. Колкото и просташки да се държи (не по-малко от останалите) – има основание да повдига тези въпроси, както и за воят на високоватоватовите тонколони по минаретата.
  В Бахрейн, Сомалия и ОАЕмирства мюезините вече от две години не пеят, а имат светлинни табла, на които се обявяват молитвите… Те по-невярващи ли са от българските мюсюлмани?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.