Защо властта протака своята контраатака

Малък ли им беше досега Волен Сидеров и малко ли им беше всичко, което сътвори до момента „Атака“, че едва сега ги „забелязаха“?

Нито една българска медия ( ако случайно има изключение – то е потвърждение на преобладаващата медийната „слепота“ ) не „забеляза“ и не отбеляза, че в траурната нощ на 19 февруари тази година униформените щурмоваци на „Атака“ нахлуха с бойни крясъци и се предредиха пред стотината граждани, кретащи смирено на опашка да почетат с наведени глави, както подобава, паметта на екзекутирания на този ден единствен всепризнат от всички етноси в България национален герой Левски. Агресорите с фанатични лица, партийни знамена и полувоенни униформи превърнаха поклонението в грозна военно-шовинистична фарсова сцена, не по-малко възмутителна от провокацията им пред джамията на 19 май в София . Стигна се до меле ( без до искам бях участник) защото си потърсихме правата и не позволихме да бъдем пререждани от шпицкомандите, които си подвиха опашката. По-късно обаче са повторили опита си, явно вдъхновени от подстрекателските крясъци на своя фюрер.

Никоя институция не реагира на факта, че насред София и посред нощ ( досущ като при нацистките сборища) Сидеров крещи срещу „циганите, които клатеха трупа на Апостола на бесилото“, срещу турците и „турските мекерета“, нарушавайки елементарни норми на човещината на едно поклонение – при това именно пред паметта на човека, в чиито завети да не се делим на българи, турци и цигани всички се кълнат като пред икона. Малко преди този „незабелязан“ скандал президентът Първанов си каза поредната нищо неказваща реч и се оттегли в покоите да си гледа приоритетчетата, сред които сега изведнъж, сякаш падат от небето, се оказват новите, ескалиращи провокации на „Атака“. Щял (евентуално) да свика Националния консултативен съвет по сигурността, ама ако МВР му предоставят причини за това!?

Дано…И дано някой се сети да попита на този съвет ( ако изобщо бъде свикан) кой, как, защо и с какви пари създаде „Атака“. В изтекли в Уикилийкс документи сред спонсорите се назовават близки до самия Първанов олигарси и откровено се посочва покровителството на Русия над този провокационен проект. Тъкмо заради руски опит да бъде създадена агресивна проруска българска националистическа формация е изгонен висш руски дипломат от България през март 2001 г. ( подробностите съм описал в „Течна дружба“). Руската страна не протестира, защото получава доказателствата от българския външен министър Надежда Михайлова и си прибира проваления шпионин. Но Петата колона, командвана от Москва, не се отказва. През 2005 г. триумфално вкара новия си боен отряд в българския парламент и днес жънем плодовете на тази …“изненада“.

Заиграването и разиграването продължава. Както се вижда, залогът е вече самият етнически мир, за който театрално се вайкат гузните управници сякаш не знаят за какво става дума. Ако Сидеров е патерица на Борисов, маша на Русия и огледало на ДПС , къде е границата на търпението спрямо това триединство на атаката срещу всичко, което би трябвало да представлява една демократична България, членуваща в НАТО и ЕС?

70 мнения за “Защо властта протака своята контраатака”

 1. Ееее, г-н Инджев, пак избихте рибата. Малко като Мирча Кришан и краставицата сте с този Гоце. Гоце е миналото, докато Волен Сидеров е настоящето, а може би и бъдещето на България.

 2. Хубавото е, че Сидеров не бива вземан на сериозно; той съвсем посредствено, като бездарен поет папагалства нещо, което цял свят в съвремието отрича. Лошото е, че по този начин се пренебрегват злонамерените интереси на истински опасните, мимикрирали злодеи. Това за по времето на Надежда Михайлова не го знаех. Но не ме учудва, правителството на Костов беше “българско” и различните етноси живеехме демократично.

 3. Има ли ‘ европейска ‘ практика в ЕП да се използват следните изрази :
  ‘ Куйович, Муйович, Уйович ‘, ‘ Муйо пилата ‘, ‘ Сульо и пульо ‘ , ‘ Ще взема душата на Уорлик ‘, ‘ Уорлик е боклук ‘, ‘ На Уорлик ще му набият обръчите ‘ ?
  Може би Калфин ще ни отговори на този въпрос ?
  Ако в ЕП тези изрази са приети и те са форма на висша дипломация, а не са треторазрядни приказки на махленско ниво, то тогава онзи, който ги употребява, е готов да стане следващия президент на БГ или поне депутат в ЕП ?!

  Аз лично никога не съм чул Н. Пр. Дж. Уорлик да използва думи като ‘ Уйович ‘, ‘ сульо ‘, ‘ пульо ‘, ‘ боклук ‘ !

 4. И властта е вътре с двата крака –
  вече доста се … изложи…

 5. отговор няма да се получи, защото в бг интереса от групата на атака, клати феса на другата група, тази която създаде атака и поднесе на българите фалшивия баиряк на национализма с руско православен произход, но споко този цирк е към края си, волен няма усет за мярка и ще го сритат много скоро, създателите му,

 6. Иво, ако Волен се съгласи високоговорителите от минарето на джамията да бъдат преместени върху паметника на съветската армия – със съответната радиовръзка – защото там има много място за молитвени килимчета; това няма ли да бъде демократичен акт?

 7. чки ,които припознават поведението на Сидеров и Атака въобще,ще кажа,че връщайки се в историята от миналия и настоящия век/не се хващайте с турското робство,защото преди него има византийско и т.н./,че: 1.Партия Атака бе създадена и финансирана от РУСИЯ.Някой да е чул или прочел нещо от Сидеров и Атака,отнасящо се с негативен знак към Русия и нейните икономическо-политически домогвания ,които са повече от факт?!2.Цялата фразеология и обществено поведение е копие на комунистическите и НАЦИОНАЛ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ времена:от разселването на чеченците,етническите германци и евреи в СССР,през поразиите извършени от хитлеристите спрямо неарийците:евреи,цигани,славяни,през “възродителния процес” в България,белите сторени от Милошевич в западните Балкани, чиито последствия далече още не са приключили,та се стигне до петъшния скандал пред джамията в София и днешния-в студиото на БНТ.
  Ислямският фондаментализъм наистина е едно страхотно явление ,но поне за сега,Европа и САЩ се предпазват от него не само със съответните мерки от страна на специалните служби ,но и със самото възпитание на огромното мнозинство от гражданите в тези държави,които наистина са с друг начин на мислене и поведение.Какво да кожем за Гърция:християнска държава,съсед на Турция,под чието владичество е била също няколко столетия.Защо там няма такова “нахъсване” по повод на споменатия фундаментализъм.
  Подобно поведение и крясъци на Сидиров и неговите хора,стигащи до фалцет,се усилват в предизборни периоди,консолидират като реакция българските турци,и създават напрежение както в България,така и и в ЕС,нещо,в изгода на Русия!!

 8. Към иван иванов:

  вашата риба отдавна се е вмирисала откъм главата ,а Сидеров не е бъдеще- той е миналото ( на Германия) – освен за националсоциалистващите персони…

 9. Абсурдно е парламентарно представена партия да води подобен тип битки на РъБъ на закона, както и извън него и парламента.

 10. Г-н Инджев,
  Чета редовно вашия блог и уважавам много това, което правите. В случая с Атака обаче, смятам, че разглеждате проблема едностранчиво и не в неговия корен. Проблемът с Атака може да се реши само, като се премахне причината за нейното появяване, а това е съществуващата вече повече от 20 години партия ДПС. Тя очевидно е противоконституционна, но държавата, в лицето на прокуратурата, не прави нищо, за да реши този проблем. Забрани ли се ДПС, Атака ще се разпадне от само себе си. Така че за мен проблемът се корени в продължаващото съществуване на партия ДПС, което е един голям и опасен дразнител на българското общество. Толерантността е хубаво нещо, но с нея не трябва да се злоупотребява, защото натрупващото се напрежение започва да избива и няма да доведе до нищо добро.

 11. преди малко научихме за ръкопашни действия от волната програма на сидеров в някакво студио май бнр, ама не разбрах сещу кой точно народен избраник, нещата излязоха от контрола на цивилизацията и това което остава е самата лудница, малко преди да разбера за това написах, че ще го изритат (покровителите му)и така като гледам ще стане по бързо от очакваното

 12. Много фантасмагории сте надраскали тук за това как е създадена Атака ама няма нищо лошо вярвайте си!

 13. Сигурно съм пропуснал информацията, но от къде /кои книжарници/мога да си купя книгата в Пловдив. А още по добре, ако мога да си я поръчам по интернет. Благодаря предварително!

 14. За жалост в България има много примитивни хора и факта,че “Атака” и техният лидер с безумните проблясъци в очите е в парламента /пратен там от въпросните примитиви но с парите начужда сила/ е доказателство за това.Тази партия трябва да бъде забранена като протофашистка и насаждаща расова ненавист, което е противоконституционно.Дано да не сатне така щото ние българите да научим урока си колко е вредно да подържаш подобни формации, чиято идеология се основава на омразата the hard way като навремето го научиха германците.Що се отнася до твърдението,че атакистите защитавали българщината,thank you very much.От защитата на хора, финансирани и създадени отвън и то от една страна,чиято “любов” към България винаги е била малко под съмнение ние нямаме нужда,ама никак нямаме.

 15. do Priscillian, така правим ние тук, но волен винаги надминава всичко написано, той е храбър до безумие и ни прави за резил пред света, въпрос на време е да започне да бие хора и по улицата, ако батковците не го смъмрят, искам да кажа сритат

 16. По Иван Иванов.

  Ами понеже Сидеров е настоящето, то за това и настоящето в БГ е такова грозно. Пази Боже, ако Сидеров е бъдещето!
  Вече и на децата стана ясно чия подметка е Сидеров и чии поръчки изпълнява, за това всеки опит да се проведе разговор с него угасва в безсмислие . Освен това Сидеров притежава типичния комплекс на недообразования човек – зависим, агресивен, злобен. А “идеологията” му е толкова посредствена, че не си заслужава да се коментира.

 17. Към ГР: Защо да се забранява партия ДПС? В България по стечение на историческите обстоятелства живеят много етнически турци, които по времето на комунистическия режим (а това са поколения животи) бяха маргинализирани и дискриминирани. Съвсем естествено е след падането на режима те да си организират политическо представителство. Не мога да разбера къде е проблемът.
  А съществуването на т.нар. “партия Атака” няма нищо общо с ДПС. Лумпените във всяка страна съставляват между по-малко от един и пет процента от населението и във всяка страна се намира един селски хитрец, който използва лумпенщината, за да се провъзгласи за лидер на партия, разбира се не без подкрепата на една или друга външна “сила” (в нашия случай страната, в която никога не е имало естествено, демократично обществено устройство, Русия). Такива селски хитреци са например Дейвид Дюк, Ник Грифин, Удо Фойгт. Ако “нашият” Сидеров не прекаляваше понякога с алкохола, можеше да се нареди сред тези “герои”.

 18. кратко допълнение към предишния ми постинг: във връзка с ДПС – “а това, че още един селски хитрец, за зла участ интелигентен, Ахмед Доган, злоупотребява с нагласите и нуждите на турците в България е друг проблем.

 19. Не се правете всички на луди. Само един спомена защо Атака съществува. Защото има ДПС. ДПС си е етническа партия, а в малките смесени общини се държи към християните като към рая. така че като кажете А, кажете и Б. Проблема е двустранен. И сега нещо от цивилизованите държави. Нали тях гоним:

  Министър-премиерът на Австралия Джон Хауард
  На мюсюлманите, които искат да живеят според законите на ислямския шариат, в сряда беше казано да се махат от Австралия, след като правителството насочи вниманието си към радикалите в опит да предотврати потенциални терористични атаки. Освен това Хауард разгневи някои австралийски мюсюлмани, като каза, че подкрепя идеята шпионските агенции да следят джамиите в страната. Цитат: „ИМИГРАНТИТЕ, А НЕ АВСТРАЛИЙЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ. Или го приемате, или се махате. Уморих се тази страна да се притеснява дали не обиждаме някой отделен човек или неговата култура. След терористичните атаки в Бали преживяхме възход в патриотизма на мнозинството австралийци. Тази култура се развива в продължение на два века борби, опити и победи от милиони мъже и жени, които са търсили свободата. Ние говорим предимно АНГЛИЙСКИ, а не испански, ливански, арабски, китайски, японски, руски или който и да било друг език. Затова, ако искате да станете част от нашето общество, учете езика! Повечето австралийци вярват в Бог. Това не е някакъв християнски, десен политически напън, а факт, защото християните – мъже и жени – въз основа на християнски принципи са основали тази страна и това е ясно документирано. Със сигурност е уместно да го демонстрираме по стените на нашите училища. Ако Бог ви обижда, тогава предлагам да обмислите някоя друга част на света за свой нов дом, защото Бог е част от нашата култура. Ние ще приемем вашите вярвания и няма да питаме защо. Всичко, което искаме, е вие да приемете нашите и да живеете в хармония и мирно съжителство с нас. Това е НАШАТА СТРАНА, НАШАТА ЗЕМЯ и НАШИЯТ СТИЛ НА ЖИВОТ и ние ще ви дадем всяка възможност да се наслаждавате на всичко това. След като обаче приключите с оплакванията, хленченето и боричкането за ЕДНО ЗНАМЕ, ЕДНА КЛЕТВА, нашите християнски вярвания или начина ни на живот, ви насърчавам настоятелно да се възползвате от една друга велика австралийска свобода: ПРАВОТО ДА НАПУСНЕТЕ СТРАНАТА. Ако не сте щастливи тук, ВЪРВЕТЕ СИ. Не сме ви принуждавали да идвате тук. Вие сте помолили да бъдете тук. Затова приемете страната, която ВИЕ сте приели!“

 20. Никой, вкючително и Цветанка Ризова, не пита Волен за мнението му относно заробващия ни, унищожаващия НАЦИОНАЛНИЯ НИ СУВЕРЕНИТЕТ, проект АЕЦ-Белене. Защо ли?

 21. Новина от днес: в студиото на БНТ Сидеров налита на бой към депутат, изключен от парламентарната група на ДПС, заради своята антикомунстическа и анти-ДС позиция.
  Да, ама не! Това просто не е новина – Сидеров НИКОГА не напада някой с ясни и доказани прокомунистически и про-ДС позиции, независимо от вероизповеданието и произхода му. Малко е нескромно, но ще си позволя да пророкувам: кулминацията в театъра на абсурда тепърва предстои и бат’ Бойко вече влиза в ритъм, а и не само той. Следват останалите юначни промосковски подлоги: Първанов, Гл. прокурор, Станишев, Доган, Царят чрез неговото НДСВ(все пак, за него е под “достойнството” му), Тракторът, Яне, както и кохортата от купени медии, политически анализатори и политолози-алабалисти и шарлатани.

 22. О.К . “Атака” е финансирана от Русия, а БСП и ДПС от кой са финансирани? Не са ли всички подкрепяни от чужди държави? Тогава какво очакваме да се случва с политическият живот в България? Прокарване на чужди интереси и влияния вече 24 години и още 45 преди това, а за нас българите какво остава? Как демократично да накараме циганите да си плащат данъците и тока? Турският мюезин да не смущава гражданите си с религиозният си напев с помощта на озвучителна техника.Ако вие нацепите домашната си апаратура дали комшията няма да извика полиция за да си осигури спокойствието си? Какво трябва реално да се направи и то демократично за да се премахнат тези големи дразнители на българското общество?

 23. Русия е зло!Сидеров е руски агент.
  Боко и Гоце са руски агенти.
  Медиите са платени от КГБ.

 24. Сигурно е вярно, че Атака е създадена по начина както обяснява Г-н Инджев.. на въпросът е дали национализмът все пак има “почва у нас”. Очевидно има и може би ще има защото именно беззаконията на турци и цигани са подминавани от властта и хората търсят защита… Просто е и е факт… Разходете се до най-близкия циганско-турски град и опитайте да си купите един хляб… Не ви съветвам да замръквате…

 25. Креатури на БКП, които се изваждат на бял свят когато е необходимо. В случая не е важно какво се е случило, ще привикат Волен и Доган където трябва сте им кажат да се озпатият и всичко е наред. Важното е защо го направиха точно сега и какво искат да прикрият с тази толкова много раздухвана случка, както и с военните бази на САЩ, които са придадени за ползване безвъзмездно от правителството на България на US Army, но Волен Сидеров иска 2,5 Биллиона за тях. Бъдете сигурни че в следващите дни случката сте се раздухва още повече. Доган сте хленчи че Волен Сидеров е взривил етническия мир, Волен Сидеров сте обвинява Доган, Софийската община, Американския посланик, ще пише писма до ОНН и UN i do Държавния Секретар на САЩ. Важното е да се отклони вниманието на Българите от договора за АЕЦ Белене и Газопроводите и с това окончателното превръщане на България в Задънаиская Губерния, но преди паметниците на Съветската Армия в България да бъдат Разрушени.

 26. Г-н Инджев, хайде сега да видим Вашата реакция и гражданска съвест. Знаете да заемате антируска позиция. А да видим каква позиция ще заемете след една високоинтелектуална гавра над България от Хумболт университет.Дали ще Ви стиска да се опълчите. Точно там е Вашият ресор, а не в дребнавите теми, в които се спускате често.
  http://de-zorata.de/blog/2011/05/19/batak-sled-batak/

  http://skat.bg/preda.php?predID=5

  Приятно преживяване!!!

 27. Уважаеми Инджев,
  Атака е точно копие на създадената в Русия партия на Жириновски, чиято цел е да присъства в парламента за цвят и да изпълнява поръчките на Путин, естествено не безплатно. Жириновски изпълнява мръсните поръчки чрез кресливо поведение и ПР акции, тогава се намесва Путин, “успокоява нещата” и печели имидж, а Жириновски пак се кротва до следващата задача. В България Гоце използва своя Доган-жириновски, а ББ своя Волен-жириновски. Предизборно естествено. Но лошото е, че зад ДПС стои Турция, а зад Атака стои Русия, така че и в двата случая българската политическа сцена се контролира или от Русия или от Турция – Е КАК ИСКАТЕ ДА СЕ ИЗМЪКНЕМЕ ОТ КРИЗАТА И ДА СТАНЕМ НОРМАЛНИ СЪЮЗНИЦИ НА ЕС И НАТО!? Тези две държави не го искат и работят чрез техните подставени лица срещу българските интереси. Техните разузнавачи работят срещу нас постоянно и изпълняват поставената им задача – България да не излиза от кризата, да остане зависима от техните пети колони и да не възпрепятства тяхната икономическа експанзия, а същевременно до бъде доена като траянски кон в НАТО и ЕС. Къде е ролята на българското ФБР? Кога ще заловят един руски или турски шпионин? Или ще ни кажат, че такива няма!? Това е смешно и несериозно. ББ вече е обработен и им служи, просто го хванаха на къс пас с компромати от миналото му, напълниха го с подставени хора около него и го контролират. Това е истината предполагам. Какъв е изхода обаче? Има ли изход?

 28. От наколко години изцепките на Болен създават проблеми в обществото, но прокуратура и МВР си мълчат или усложливо замитат щуротиите му. Интересно е как ще върви напред ГЕРБ с такъв политически партнъор и що за политически разбирания има премиера след като дори и не осъжда, поне за пред обществото, провокациите на АТАКА.

 29. След удовлетворяващо др.Путин решение за Белене, всичко ще бъде отново “мирно и свободно”.

 30. Не съм съгласен с всичко написано.Ако има незаконно регистрирана партия,то тя е ДПС.Ако някой подклажда етническа война,то пак това е ДПС.Как да приема за нормално в Батак,където са изклани толкова Българи-мъже,жени,деца да се пуска музика,да играят мажоретки,да се пекат кебапчета.Може би за някои е голям празник,че са заклани толкова гяури,но мисля че Батак е място за преклонение.Как си представяте в центъра на една европейска столица вой на високоговорители,по тротоари,по улиците,поставени килмчета,и да се молят на тях.Никой не оспорва религията,но за какво се носят ножове по времв на молитва.

 31. За мен далеч най-лошото следствие от “атака” е, че запушва възможността за създаване на автентична анти-глобалистка и про-национална сила. 🙁

 32. Това трябва да тежи на съвеста на милиционерската партия която има пълно мнозинство и в Парламента и в Столична Община където се издават разрешенията за събрания и митинги на открито.На 02.04.2011г. също никои не санкционира неразрешеният контра – митинг на младите комунета които бяха подготвени с червени байраци на СССР и тромби да провокират и всичко да се отрази от многобройните камери и репортери само, че тогава не им се получи .

 33. Към вуйчо от село:

  А приемате ли на поклонението на паметника на Левски униформени атакисти да правят театър с факелни шествия и с крясъци да избутват дошлите да помълчат с цветя в ръцете граждани, а техният лидер да крещи фанатични обиди към друговерци и етноси ( заради събития от преди век и половина-вернии или не)?
  Проблемът е, че за вредата от ДПС , извън самото ДПС има почти национален консеснсус и не е нужно да се убеждаваме в това. Но за подстрекателската роля на руския проект “Атака”, който бетонира наглеците от върхушката на ДПС и мотивира избирателите им, се налага да спорим, като че ли не е ясно, че именно “Атака” напада по всички възможни начини с цел да си създаде ореол на “борческа” формация.

 34. Към Дакар:

  Не съм много сигурен, че зад “Атака” стои Турция. При посещението си в София Ердоган демонстративно отказа да се срещне с Доган. ДПС не беше създадено от Турция, а от Луканов и компания- познайте кой им беше началник и дали не е същият, който се има за приемник на Византия и на принципа “разделяй и владей”!?

 35. Уважаеми Инджев,
  не твърдя, че зад Атака стои Турция. Ходът на Ердоган беше точно премерен – нима биха разкрили чрез срещата си своя резидент?! Ако Турция не подкрепяше Доган, нямаше да му позволи да си провежда свободно изборите на нейна територия. А това, че ДПС е създадено по линия на ДС е факт, който никой не отрича, но с времето, с промените и липсата на ресурси ДС отдавна не контролира ДПС. Ваденето на досиетата на ръководството на ДПС беше последния ход за дискредитация на Доган, след като беше ясно, че той не и се подчинява. Просто е променил работодателя си. Ердоган политически не може да си позволи да се срещне явно с бивш служител да ДС, но тайната подкрепа съществува.

 36. Към Р.Petrov
  Това Ваше сравнение между гигантското значение на руския натиск върху България и раздуваната случка с някакво упражнение по анализ на една картина от полски художник за събития, на които не е бил свидетел дори, е толкова нелеп опит да се принизи важността на съществения разговор за големите български проблеми, че може да се сравни по неадекватност само с опитите Ви да ме изпитвате. А и последното нещо, което може да ми послужи за ориентир е въпросната телевизия с нейните заслуги да имаме днес един фюрер в парламента. Изпитвайте него, той ще издържи с 6+ изпита по вашата ценностна скала. Не сте вие този, който ще определя къде е “моят ресор” нито пък ще се хващам да ви обяснявам , че няма такова нещо като “антируска позиция” в моите текстове – имам позицията на Новодворская, Олег Панфилов, Политковская и много други руснаци, които не харесват руския деспотизъм и мракобесие ( както и българските апостоли на свободата Раковски, Левски, Ботев, Каравелов ).
  Тъкмо русолюбците, които обичат Русия повече от България, лепят етитикети с обратен на себе си знак на българите, несъгласни с тях, за да оправдаят гузната си съвест и да си свиркат самоободряващо в гората на националното предателство, където маршируват като слуги на руския колониализъм в България.И смятате, че можете да прикриете тази стърчаща срамота зад някаква си Балева и нейните фантазии?

 37. ПРАВОВЕРНИЯ АЛИ
  На “правоверните” от “Атака”, ДПС и драскачите, които им повдигат “акциите”!

  В Кайро пристигна проповедник. Молла Усама. Кокалест човечец с проскубана прошарена брада и хищен поглед. Започна да проповядва омраза към християните и езичниците. На проповедите му в мечет Амра се събираха все повече и повече хора.
  И тъй като с Учителя Антарах посещавахме същия храм, беше неизбежно двамата да не се сблъскат. Един ден в двора на първата джамия в Египет и Африка те се срещнаха. Молла Усама разпалено убеждаваше петдесетина човека в необходимостта от джихад и избиване на неверниците. Въртеше и усукваше ръце като вятърна мелница, но от устата му се сипеше не брашно, а отрова и слюнка. Беше в стихията си!
  Учителя се спря за известно време встрани и се заслуша в крясъците на проповедника. Хората наоколо го забелязаха и сякаш по команда се раздалечиха и сториха просека между двамата. Тогава Учителят Антарах с бавна стъпка и наведена като на ядосан бик глава се насочи към проповедника, който междувременно беше замлъкнал. Когато стигна на педя разтояние от моллата спря и насочи стоманения си поглед отгоре надолу къмто Усама. Започна с режеш глас:
  – Искам да ви разкажа една история, която се случи тия дни във Фустат*. Един човечец, да го наречем Али посещавал проповедите на молла Усама. Не бил много заможен, но не бил и съвсем беден. Бил правоверен и въпреки спазването на всички обязаности на Корана смятал, че Аллах не му се отплаща за подчинението и вярата подобаващо. Защото неговият комшия християнин бил по-богат и по-уважаван. Съседът му се казвал също Али ( или Илия), имал шивашка работилница, бил работлив и способен с иглата и конеца, и се замогнал. Но правоверния Али след проповедите на молла Усама разбрал, че причината за това, комшията му да е по-богат е, че е слуга на Шейтана! Решил да изобличи и накаже неверника. Една вечер, след службата в мечета той тръгнал по улиците на Стария град. Обикалял и повтарял наум сури от Корана. Чакал да се стъмни съвсем и да замлъкне човешката глъчка. Накрая, когато съня и мрака прихлупили къщите, той с бърза крачка се отправил към дома на съседа си. Но преди това минал покрай обора с камили на един търговец. Там загребал от изпражненията на животните в една делва. На пръсти се промъкнал до дувара и къщата на комшията и с ръце започнал да размазва лайната по тях. Клепал и пишел „неверник”, „ гяур”, „шейтан” … И така до първи петли. След което побързал да отиде до реката да отмие от себе си мръсотията и миризмата на камилската тор. Чист, доволен и омиротворен той се насочил към дома. Когато наближил портата си, видял на улицата омразният си съсед с кофа и баданарка , от която капело вар. Усмихнал се правоверният Али под мустак и се насочил към комшията. Щом го видял, християнина го посрещнал с разтревожен поглед и му казал: „Къде се губиш съседе?! Тази сутрин когато станах и излязох да премета пред дюкяна си видях, че някой мръсник е нацапал с лайна стената на къщата ти. Виках у вас и понеже никой не ми отговори реших да варосам преди да са станали останалите хората в махалата!”. Едва тогава правоверния Али разбрал, че цяла нощ е клепал по собствения си дом!
  Тълпата бе замлъкнала. Хората гледаха изпод вежди онемелия молла. Учителят Антарах се обърна на 180 градуса и закрачи с вирната глава и брада. Направи няколко стъпки и подхърли през гърба си:
  – Не мятайте лайна по другите, че могат да паднат и върху вас!

 38. При по-внимателен прочит на “Строителите” на Симеон Радев в противопоставянето на ДПС и Атака лесно ще се видят типичните черти на традиционната руска “скрита” политика спрямо България (а и не само България). За управленците в Русия винаги е било важно да раздухват до крайност обективно съществуващи проблеми във взаимоотношенията между отделни групи хора в набелязаната страна. И когато нещата тръгнат към провокираното абсурдно развитие, “мъдро” да се намесят с мечешкото си миротворство. И да извлекат максимална полза от това. За тази си цел те използват и обективно крайно кариеристично настроени лица в съответните страни. Следвайки такава логика, в подкрепа на която се натрупаха вече достатъчно примери, обективният смисъл в съществуването на тези две партии, Атака и ДПС, е да поддържат нужния градус на напрежението, мобилизирайки примитивно разбиращи възможното “оправяне” на страната хора около свръхкариеристични, безскрупулни креатури като Сидеров и Доган. Аз искрено съжалявам клетите хорица, които все още им вярват.

 39. Р. П. за книгата на Ю. Рот ‘ Новите български демони ‘ : ‘ Лъжецът, клеветникът, мошеникът, безгръбначният трябва да бъде удрян през устата ! И през пръстите, и през всички части на тялото. ‘

 40. 29. 10. 2009
  ‘ И Муйо Пилата да бяхме избрали за лидер на БСП, щяхме да вдигнем 5% рейтинг – заради интереса към Муйо. С този лидер се сриваме всеки ден, заяви в в скандално интервю за “24 часа” бившият вътрешен министър Румен Петков. ‘

 41. На “вуйчото от село” ли не му е ясно, защо няма нищо нередно един мъж (дори и жена), да носи нож в джоба си или в други части на дрехите си. А той самия, като пасе овцете си, с ножа да си делка пръчки събрани по пътя му. Молещите се мюсюлмани не са излезли за да атакуват мирни граждани, а тъкмо обратното “шпицкоматндите” на АТАКА начело с “фюрерчето им” в съдружие с “невинната жертва” младата депутатка, нападат храма на българските мюсюлмани и тях самите, а след това плачат “като вдовица за …”. Боже господи!!, каква наглост. Но тук органите на властта, трябваше да действат решително и веднага да арестуват подстрекателите на това варварско действие (Сидеров и сие), тъй като това не е обикновено криминално престъпление, а е политически акт застрашаващ сигурността на държавата ни. Недоумение будят колебливите и неадекватни действия на управляващите начело с министър председателя ББ.

 42. Петров, забранявам Ви да пипате линкове към de-zorata и да ги ползвате за тиражиране на манипулативни пасквили като този видеосюжет по СКАТ! Невежеството и диващината на коментара е забележително, даже за телевизия като въпросната (дори само калташкия език да вземем по адрес на проф. Фосс, един от големите-приятели на България).

  Оставям настрана това, че почти нищо не сте разбрали от това, което питах Балева, а сте ми приписали в устата някакви свободни дебилски съчинения. Разбира се, че ще публикувам транскрипт на действителните ми въпроси към лекторката.

 43. Не мога да повярвяам как малко по малко, пред очите ни, ченгетата от ДС овладяха цялото политическо пространство. Страхувам се, че на следващите избори демократично мислещите хора в България няма да имат свой представител в Народното събрание.

 44. Към Дакар:

  Наистина ли смятате за възможно Турция и ДС да се прегръщат ( някъде през 1989-90 г.) и причината за тази противоестествена любов да е неустоимият хубавец Доган?

 45. Г-н Инджев! Благодаря, че изобщо обърнахте внимание на постинга ми. Но и друг път съм се питал, защо сте толкова импулсивен без да имате информацията, по която говорите? Ресорът Ви според мене е да браните свободата на мнение в своб одна България! Там Ви е призванието и там сте силен, а не в антируски изцепки(простете ме за израза). В този ресор можете и трябва да сте полезен! Все пак изгледайте моля Ви предаването по СКАТ. Става дума за опит за побой над журналист в центъра на Берлин. В Хумболт университет. Погледнете моля по-вниимателно да видите къде е коренът на явлението “Атака”. Там може би ще видите дългата ръка на КГБ…

 46. Г-н Милен Р. Не можете да ми забраните да Ви цитирам, защото няма такова условие в блога Ви. Разбрал съм отлично какво питате, но друг е въпросът, че текстът зад кадър с вашето лице се препокрива с други питащи. Какво се уплашихте от проф. Фос? Че ще Ви отстрани от кранчето ли? Никакъв приятел не е на България този Фос. Вие какво направихте, когато плашеха журналист, който се легитимира с убийство. Че ще го заколят, че щяла да му изтече кръвчицата? Че ще му стрелят във врата с Калашников? Тогава защо не се намесихте, ами се скрихте. Какво направи този журналист, освен това, че искаше да зададе въпрос на Балева, която вие питахте какво прави там с лекция не по темата?

 47. За фарса пред джамията основна вина има общината!!! И тонколоните и шарените черги са АБСОЛЮТНО нарушаване на обществения ред, продължаващо години, без санкции от страна на общината. След месец ще дойдат 1000 молещи се и ще се разпрострат до Халите и до ЦУМ.
  Решението е просто-запоже на Фандъкова да правят каквото искат ЗАД оградата на джамията и без тонколони!!!

 48. Към KIRIL: Първо, защо трябва да вземаме пример от президента на Австралия, не ми е ясно. Като че ли ние си нямаме собствени мозъци. Второ, аналогията с Австралия не е коректна, защото мюсюлманите в България не са дошли отнякъде си. Те са родени тук. Живеят по тези земи от седемстотин години, когато в австралия е имало само аборигени и кенгуру. Кенгурото със сигурност не иска белите хора да си ходят, ама по вашата логика трябва да питаме аборигените защо не подемат една акция за изгонването на тези тъпи християнски белокожи, наследници на престъпници.
  Виж, на някои от следващите изказвания, където например се споменава Батак, няма да направя коментар, безсмислено е. И е тъжно.

 49. Не е редно на улицата да се демонстрира верска принадлежност,при условие, че джамията има а 700 места за молитва,това си беше предизвикателство и демонстрация и като каква на Б-я Турция в комюнике осъждала събития пред джамията в Сф.,нали нямат нищо общо с ДПС и не е ли това намеса във вътрешните работи на страната

 50. Да гледаме фактите:
  Преди дни фюрерчето Сидеров каза, че Касим Дал е по-опасен от Доган. Наистина е така (за фюрерчето) защото на Дал не могат да му дърпат конците от ДС.
  Генсека Станишев каза: “Волене, бъди с нас на вота…” Когато се готвят за щурм си говорят на “ти”. Това не им пречи да го плюят в европарламента за да се правят на антифашисти.
  Вече и за кьоравия е очевиден политическия триъгълник на трите партии на ДС, проектирани в канцелариите на КГБ. Въпросът е защо точно сега се случва всичко това? ГЕРБ трябва да отговорят веднага, за да не се окаже, че триъгълника е четириъгълник.

 51. Абе Иво,имаш вид на нормален човек,хайде престани с този Първанов.Нети ли се струва,че цялата патаклама в петък е един цирк.Аз пък виждам зад цялата патаклама в петък намесата на ББ.Да е чул някой да се говори,от петък на сам,за вдигане на цени,за оставки,за корупция.Малко удобно за ББ ми се струва.А и всичко почна от баш ибрикчията на ББ.

 52. Уважаеми Инджев,
  мисля, че Доган започва дейността си като добре обучен агент на ДС. В началото е спазвал задачите, които са му били поставяни. С идването на 10 ноември и последвалото разформироване на ДС на отделни служби, смяната на ръководствата им и напускането на много от служителите, както и кризата в страната като цяло, работата с него е тръгнала на самотек. От друга страна лека полека Доган започва да става все по-независим финансово и се превръща в ключова политическа фигура подкрепяна включително от Турция. Впоследствие предполагам, че тези, които са държали досието му са се опитвали да го манипулират, но когато на него вече е спряло да му пука от досието му, те просто са искали като за последно да го ударят. Но както виждаме всички той си е добре и нищо не му липсва.

 53. ….а може просто да е бил двоен агент, кой знае.

 54. Към Р.Реtrov:

  Аз пък благодаря, че отминавате темата за Русия, която сам засегнахте и приемам това (поне) като знак за разбиране, че да я сравнявате с някаква си Балева и нейните ( каквито и да са) трактовки на историята като разказ по художествена фантазия, е най-малкото несериозно.
  Имате обаче една малка грешка: свободата на мнение е точно онова, което същата Балева, права или не, се опитва да защитава без никаква агресия, докато срещу нея въпросният журналист употребява в предаването си срамен за журналистиката език на изнасилвач с разюздани сексуални аналогии и обидни епитети лично срещу нея, срещу науч
  ния й ръководител и т.н.
  Вие ще дадете ли интервю на журналист, който ви изнасилва словестно и нарича “дебела свиня” вашия (евентуално) уважаван професор?
  Изисквайте минимум толерантност от вашия приятел (претендиращ да е журналист), а след това претендирайте, че тъкмо той трябва да бъде защитаван от невъздържани реакции. Човек трябва да е много заслепен, за да не разбере, кой е всъщност агресорът в този сюжет.
  Фактът, че се подписвате с името си ( видно от участието ви в клипа), прави този наш разговор възможен.

 55. Г-н Инджев, грешите много като свързвате ТВ СКАТ с някакви руснаци и интереси на КГБ. Може би визирате Вашия уважаван колега Велизар Енчев? Той формира становщето на СКАТ по външно-политически направления. Моето отношение към Русия не можете да знаете. Стана така, че още като дете един от водачите на десидентството у нас, докато беше интерниран, ми даде да прочета “Един ден на Ив. Денисович”. От тогава и до днес съм разглеждал Русия точно като Вас – от едната страна е Н.Ю. Лермонтов, от другата Й.В.Джугаашвили. Цар Александър – с паметник за вечни времена сред центъра на София, цар Александър – руският кръволок на 19.век. Повече какво да говорим, но не мога да Ви простя(без да искате това) да сте били там, да сте яли хляба им и сега да са в центъра на Вашите атаки. По-добре недейте. Знам, че сте видели документи и сте чули много повече ужаси от мене за Ленино-Сталинския терор(първият кръволок се изпуска много често), но хората знаят, че са Ви дали диплома там и това си е…

 56. Браво! Споря с един от най-кадърните журналисти и то срещу 24.Май. Но все пак В. Касабов е в журналистическата гилдия от 24 години. Направо ме удряте в земята с Вашите сравнения – наистина не може да се говори така за учени – свини и т.н., но каво да кажем за нивото в БНТ(М.Маринов?!?). Но , нека колата да е зад коня. Можеше да каже въпросната г-жа Балева – не желая да Ви давам интервю. Можеше да не подтиква екипа си да бият журналиста(вижда се мног ясно и недейте да правите журналистически хватки, че са се бутали нещо си) Гарантирам Ви, че няма монтаж, напротив камерманът изключил камерата от уплаха и не уловил другите физически хватки и заплахи за колене с нож и т.н.. Аз не бях вътре, защото трябваше да съм преводач, а не зрител и участник в интервю с българка. Но първо чух отвън , а после видях с очите си опит за побой, обиди и вербални атаки за разправа и дори убийство.
  Тезата на тази Балева е подвеждаща. Тя се подиграва с избитите българи и роднините им – Касабов е един от тях(дядо му е полковник в царската армия в Шумен).
  Не ме обиждайте, когато Ви пиша друг път в блога. Не съм от онези, които искат да Ви няма, защото сте различно мислещ човек. Но така или иначе патриотична партия с националистически уклон у нас ще има. Нека сега интелектуалците се изпокрият и нека така да се формира втора Атака поради липса на капацитет. От това най-много се страхува и новото ръководство.

 57. Причината за политическото дълголетие на Доган е това, че е креатура не само на нашето ДС, а и на руските служби. Двойна маша. През бурните години около т.н. “възродителен процес” доста български турци бяха вербувани от службите, а най-хитрите и амбициозните от тях,като
  Доган, са разработвани от руснаците. Ако някой си мисли, че нашите ДС синковци са имали достатъчно кураж да извършат “възродителната” авантюра сами, значи е ужасно наивен. /Предполагам, че повечето от хората посещаващи блога не са/.
  Създаването на фалшиви национални движения на Балканите и другаде, е запазена марка на руските и съветски служби. “Divide et impera”- само че доведен дотам, че не само се използват естествени различия между етносите, но и се създават такива различия. Кой мислите работи за каузата на македонизма вече повече от век? Наивно си мислихме, че това датира едва от времето на Коминтерна, не забелязвайки страхотните усилия на Азиатския департамент на Матушката години преди това.
  /интересно е как една азиатска по своята същност империя решава, че Македония и България са по-в Азия от самата нея:)/

  Така че сега наблюдаваме театрото на величавия сблъсък между две политически кукли, чийто конци се дърпат от едно и също място. Театрото се прави заради нас, по-точно заради нашето загробване, както винаги е било откакто това театро съществува.
  А ние, ако сме интелигентна публика,трябва просто да напуснем спектакъла и да заключим куклите на топло в скрина.

 58. Харесвам постинга на sir sven. Със съжаление ще кажа,че Иво Инджев е обществена личност и няма да има смелостта да каже точно тази истина. И нека някой да ми коментира това: http://tur4in.blog.bg/

  Стига псевдо толерантност и лицемерно християнство.

 59. Към Р.Рpetrov:

  Господине, човек и в затвора яде нечий хляб ( а комунизмът беше огромен затвор, най-перверезен беше по отношение на родените зад решетките му без право да познават нищо друго). Само робите по манталитет остават до гроб благодарни за това “благодеяние”. А има и такива, които се позволяват да се разбунтуват. Изборът е личен.И не съдете по себе си!

 60. Понеже по един или друг начин сред коментарите тук вече стана дума за лекцията на Мартина Балева – ето един току що публикуван кратък и субективен обзор и запис:

  “От лекцията на Мартина Балева”
  http://de-zorata.de/blog/2011/05/23/lekcija-martina-baleva-berlin/

 61. Добро четиво! Благодарности за уважението и толерантността в повечето коментари! А на автора – моите почитания!

 62. Сидеров кисне във Варненския хотел Капитол и чака пликчета и нареждания от Дънката. (Който пък е черноработника на БСП- те никога няма да изпуснат контарбандата) Ситуацията в която хамавия Болен е поставен- да се отчита и получаа задания от една партийна мутра, показва, че той си един бушон, на който май му е дошло времето да гори, но и да спре тока на Боко. Според мен, досега са го държали на кайшка като бясно куче.. Това са факти, а не измислица…

 63. Паметника на руската окупаторска армия в столицата на България е републикански тоталитарен символ, на властите в руската република в България. Затова всички олигархични партии и техните власти *в тази небългарска република в България* няма да допуснат демонтирането, на този паметник-*тежък камък пред входа на пещерата-скривалище на червените разбойници в България*.!

 64. Не разбирам патоса на другаря П.Петров, родом от с.Грозден, Карнобатско и представящ се като бургазлия, специалист по не знам, АМА НАИСТИНА НЕ ЗНАМ, какво! Назорих се да изгледам линка, който той дава към предаването Паралакс на телевизия Скат.
  Комплексарщина, безсилие, скодоумие и промосковщина, компенсирани с простащина и арогантност – това е моята оценка за телевизионната му изява, с която явно се е надявал да ни шашне! Не мога да не спомена и “критицизма” му към академизма в Хумболтовия университет.
  Смешно и нелепо е да се говори за Иво Инджев, че е ял съветския “им” хляб, но др. П.Петров несъмнано се храни от тяхната, съветско-руска имперска ясла. Затова и се напъва, свръх силите си, да “им” доказва, че е заслужил дажбата си.

 65. Г-н Инджев, ние сме политически противници – аз съм за държава на истинския комунизъм, Вие – за капиталистическо управление и икономика! Нашите различия ще си останат и занапред, както предполагате!
  Но това не ми пречи да Ви благодаря за написаното по-горе. Подкрепям Ви и споделям Вашите твърдения от началото до края на публикувания текст.

 66. Глава втора

  Осигуряване и опазване на обществения ред
  Чл. 2. (1) На обществени места и в частни имоти, находящи се на територията на СО, се забранява викането, шумният говор, пеенето, свиренето и създаването на неестествен шум, използването на озвучителни системи и други електронни устройства, нарушаващи обществения ред и спокойствието на гражданите, включително и за религиозни, политически и търговски цели .
  (2) Забраната по предходната алинея не се прилага при обществени или други прояви, разрешени или съгласувани по установения нормативен ред.
  Само дето аз не разбирам ,защо изобщо работят високоговорителите или за ДПС се отнася точка 2.

 67. ДПС какво общо имат с мюсюлманите, обредните храмове и религията им????? Защо слагате знак за равенство между ДПС, турците и исляма???

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.