Сидеров подложи крак и подава ръка на Борисов-уговорен мач!

Когато предположих, че неофициалните коалиционни партньори „Атака“ и ГЕРБ разиграват театър с цел да създадат приемлив за тях сценарий за предизвикване на временно спасителни за тях предварителни избори, имах предвид точно това: че са си разпределили ролите и ни представят взаимно изключващи се твърдения с цел да заметат следите и да извлекат максимални егоистични изгоди. Днешното противоречиво говорене на Сидеров и Борисов в две различни телевизионни предавания потвърждава тяхното хитруване.

Пред БТВ премиерът Борисов заявява, че е категорично против действията на атакистите ( казва го за първи път ясно след провокацията на „Атака“ срещу софийската джамия на 19 май). И което е интересно също: бил го заявил на „Атака“ . Но същевременно твърди, че от месеци не си били говорили със Сидеров. Интересно, за какво ли си говорят, ако не за най-важната политическа тема, от която зависи оцеляването им в политиката, в която се сраснаха като взаимно зависими? По същото време в ТВ 7 Сидеров пък почти похвали Борисов, че бил единственият лидер, който не бил побързал да обвини „Атака“ за сблъсъка с мюсюлманите от миналия петък. Прозвуча като подаване на ръка след подлагането на крак!

За пореден път Борисов каза „ако знаех, нямаше да направя това правителство“, упреквайки всички за „незнанието“ си сякаш лошото прогнозиране е нечия чужда вина. От изтеклите в Уикилийкс секретни доклади на американското посолство, публикувани в сайта Биволъ, става безпощадно ясно, че това прогнозиране не е проблем за едни чужденци. В анализа на посланик Нанси Макълдауни за очаквания политически развой в България по време на и след изборите от 2009 г. с 99 на сто достоверност е наречено и предречено всичко, което е нашата политическа реалност- и за провала на БСП, и за лешоядната политика на президента Първанов да се опитва да се възползва с помощта на олигарсите си от ситуацията, и за диктаторските по своя характер партии „Атака“, ДПС и ГЕРБ. Само в едно не познават американските анализатори в София: че Борисов, изненадвайки всички, отказа да се възползва от най-естествените си партньори за съставяне на коалиционно правителство и така вкара сам в кошарата „Атака“.

Борисов сега се опитва да размие въпроса като говори за „всички партии“, които му отказвали подкрепа, поставяйки знак за равенство между сините и атакистите. А беше толкова горд, че е „отстрелял“ синята коалиция и за почуда на целия свят реши храбро да състави правителство на малцинството!

Хитруването в политиката е равно на глупост. Честността е най-добрата политика и макар тя да е относително понятие в политическата борба, внушението за честно поведение е печелившата стратегия. Не е лошо това да бъде запомнено от всички най-после. Макар и да е твърде късно вече за оправдания, Борисов все още може да използва най-силния си коз, с който всъщност се издигна в политиката: откровеното говорене ( макар и на щуротии – то го легитимира пред публиката като „нашия човек без задни мисли“). Но щом не може и не иска да отговори подобаващо на истеричните заплахи на Сидеров срещу ГЕРБ ( гарнирани с ултиматум за оставка на вицепремиера Цветанов), отправени от парламентарната трибуна на 19-ти май, значи се е отказал от това свое оръжие и е готов за харакири- и нека музиката да свири!

23 мнения за “Сидеров подложи крак и подава ръка на Борисов-уговорен мач!”

 1. Злите езици говорят, че в партията “Засада. ру “има вътрешни разногласия, от съжителството на врачката с истерика! В случая, нежната медицина (билколечението) няма да помогне.ИСТЕРИЯ

  1 букет от билката срамниче престоява 1 нощ в кофа със студена вода. На другия ден билката се сварява в същата вода и щом изстине, болният се полива с нея.

  Баба Ванга

 2. Браво Иво! Отново си точен в анализа и дано някой те чуе, защото, както казваш, ако ББ не подходи честно към тези, които го избраха,политическата му кариера ще приключи безславно и унизително.

 3. Преди известно време лидерите на ГРЕБ и лично Б. Борисов и Ц. Цветанов имаха наглостта да твърдят, че Синята коалиция трябвало да поеме политическа отговорност за правителството на ГЕРБ, без да участва във властта и без да се ползва програмата на същата коалиция. Че ако беше така, както твърдят от ГЕРБ, аз щях да гласувам направо за ГЕРБ, а не за Синята коалиция. Синята коалиция подкрепя ГЕРБ където съвпадат общите ни интереси, но нищо повече. Нека сега Бойко Борисов да не реве като дърта мома за оная работа. Всяко нещо си има цена! Безценна е само руско-българската дружба, по-рано съветско-българската такава, но която както знаем, е от от векове за векове . Такъв в животът.

 4. По некомпетентно управление БГ не е имала през последните двадесетина години, време е тези който затваряха фирми и работни места да си ходят, само със строежи на магистрали и оправдания,че е виновен този или онзи от БСП, РЗС, СК, и дедо от село че не сади картофи държава не се управлява.

 5. Инджев, мисля, че избързваш. Днес Борисов се изказа, Сидеров пък или ще се кротне с амнезия, или ще отговори остро. Мачът дори не е започнал, тепърва свирят химните. И не смятам, че е уговорен, впрочем.

 6. И Борисов в предизборните си речи, и Сидеров винаги са били за руските продажни проекти и всичките им дела го доказват, независимо от приказките и цирковете им, защото чрез рублите се домогват до властта, която е върховната им цел на всяка цена.

 7. Г-н Инджев, може да Ви звучи странно, но всички трябва да се напрегнем и да подкрепим Б.Б. За да слезе един неспециалист от поста премиер на България. В сложната ситуация ми се струва, че който и да дойде от екипа му – вероятно Дянков, с всичките си недостатъци щ е е по-добър избор за България. За да не се допусне отново онова недоразумение Сергей Дмитриевич…
  Апропо в СКАТ се обадил зрител, който познава семейството на Мартина Балева. Твърдял, че човекът, който блъска и палши с убийство журналиста Касабов е брат на жената на Балева. На записа тя се обръща към него с “батко”. А тя нямала брат. Въпросният “батко” бил … турчин….

 8. Простете, бабаитът е брат на сестрата на Балева. По-горе беше грешка на перото…

 9. Айдеее, руските рубли са играли в Азербайджан. Сега мислят да се откажат от Набуко, точно седмица преди да трябва да подпишат.

 10. До днес,каточели прогнозата на г-н Инджев изглеждаха напълно правдоподобни.Излизането на 3-ма депутати от фракцията на Атака ставайки “независими”,според мен,променя фона ,на който Борисов заплаши за избори три в едно!Напусането,твърде вероятно, е с финансови инжекции за “независимите”,НЕЗАВИСИМО от разумните им на пръв поглед мотиви.А то осигурява допълнителна парламентарна подкрепа,без да е необходимо вече съдейвието на Атака,припозната вече и от ЕС,като недостойна за една държава членка на Съюза.Така че,поредната лакърдия на Б.Борисов за избори 3 в 1,ще си остане лакърдия.На фона на издънването на ГЕРб в управлението на държавата,едва ли ще се намерят ахмаци,които да осигурят мажоритарно мнозинство в едно ново нродно събрание.

 11. Всички опозиционни лидери, без изключение, ги обединява едно – оставката на вътрешния министър. Точно на противоположно мнение са САЩ, ЕС и всички хора извън редиците на петата колона.
  Не съм съгласен, че е подложен крак на Б. Борисов, но Сидеров наистина протяга ръка за да го измъкне някой от тресавището на етническата и верска омраза, в което той отдавна се дави.

 12. Буди недоумение, че някои едва сега разбират, че скандалните простотии на Волен Сидеров се диктуват от неокомунистическото правителство на Бойко Борисов! Да проследим фактите около скандала пред джамията. Месеци наред “Атака” писмено протестира пред Кметицата Йорданка Фандъкова, че е недопустимо в центъра на столицата на една Източно-православна страна (преживяла 500 години под ислямско робство) с високоговорители да се крещи – “Аллах е велик”! Даскалицата по руски от руското училище, както винаги, мълчи. Нито “да”, нито “не”! Просто мълчи! Така мълчи и за Паметника на Окупатора! Сидеров използва мълчанието й и иска разрешение “Атака” да проведе протестен митинг пред джамията по време на петъчната молитва. Не е възможно самоковската даскалица да е толкова тъпа, че да не се сеща какво ще се случи, но въпреки това дава разрешение. Сега на ред е Гл. прокурор Борис Велчев! Следва той да убеди българската общественост, че Кметицата Йорданка Фандъкова не е извършила престъпление, след като умишлено е съдействала за избухване на междуетнически скандал опозорил България пред света и настроил срещу нас целия мюсолмански свят. Ще напомня на Гл. прокурор, че Кметицата на София Йорданка Фандъкова и друг път е манипулирала опасни сблъсъци. При януарския протестен митинг пред Паметника на Окупатора тя даде противозаконно разрешение на лумпени с образа на Че Гевара да проведат контрамитинг, за да компрометират нашия протест. Друг въпрос е, че за скандала сега трябва да се потърси отговорност от Волен Сидеров и “Атака”!

 13. Налага се да дам едно свидетелство. На срещата си с българите в Чикаго преди изборите на въпроса, ако не му стигнат гласове ще прави ли коалиция с някой и с кого отговори, че няма да прави коалиция с никой. За Синята коалиция каза, че не иска да поема негативите на Иван Костов. Накрая в суматохата (вече се снимаха) и аз му зададох един въпрос. Попитах го имат ли кадрови потенциал да управляват. Отговори ми: “Все имаме хора колкото един Румен Петков”.

 14. Господин П. Петров, малко по-късно започвайте първия си аператив.

 15. Правилно, аперитивът трябва да почва по-късно. А какво да кажем, ако сме само на бира? Или ако в “Металургпроект” сме пили айрян с г-н Петър Драгулев(тогава гл. проектант) и ни е било тъпо да гледаме поети, начело на металургията у нас? Сега пак ни е тъпо, само дето гледаме хора по гуменки да влизат при Ризова, а пък те били премиери…
  Все пак турчинът е мъж на сестрата на Балева(а дали е последната ми формулировка, или снощната бира ме държи още)

 16. Уважаеми Инджев,
  с малки съкращения цитирам Уикилийкс за портрета на нашия ББ. Мисля, че е доста точен и обяснява “гъвкавия гръбнак” на батман:
  Бойко Борисов през погледа на посланика на САЩ през 2006 г.

  “Ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа”, пише в дипломатическия си доклад, посветен на тогавашния софийски кмет и днешен премиер Бойко Борисов, посланикът на САЩ в София Джон Байърли на 9 май 2006 г.

  ……„Борисов, който веднъж описа себе си като „най-голямото достояние на България“ се харесва на публиката с обикновения си, но живописен език, непретенциозното си поведение и острата си критика към политическия елит на държавата. Той е най-популярната политическа фигура в момента, въпреки противоречивите си успехи срещу организираната престъпност докато работеше в МВР”, продължава докладът на американския посланик.

  ….
  „Повреме на скорошна среща с посланика, Борисов говорешепренебрежително за другите десни партии, като заявяваше,че „ще унищожи“ „Атака”, и че НДСВ, с което беше свързан в миналото, „се топи“. Ако би се съюзил с някого, каза, това би бил Съюзът на демократичните сили (СДС)”, се разказва в доклада и се добавя, че тази партия според Борисов била „свършена“ и че той би се замислил за партньорство,„за да запази марката“ жива.

  По отношение на управляващата тогава „тройна коалиция” в „скорошен разговор” с представители на посолството, Борисов бил „по-директен”, като заявил откровено: „Ще сваля правителството, след като се договорим за базите“.
  ……
  „Понякога, обаче, Борисов променя посланието, особено когато се опитва да критикува непопулярния начин по който правителството се ангажира с инициативата. В реч в Хасково на 5-ти април, той каза на публика от няколкостотин човека, че лично той подкрепя базиранетона американски войски в България, но описа нежеланиетона правителството да проведе референдум по темата като„фундаментален пропуск“. Други коментари, в следващо интервю, бяха по-твърди. „В Ирак (правителството) казаха, че ще изтеглят войските ни незабавно. Не ги изтеглиха, изпратиха още една бригада там. Те дадоха и бази на американците, без да поискат нищо в замяна“, се казва в доклада.

  „Писмо от посланика, адресиращо категорично тези коментари, постигна желания резултат – кметът се отказа да критикува правителството по този въпрос, и в обширна статия, излязла на 5-ти май (повтаряйки дословно аргументацията на посланика) изрази подкрепа за съвместните военни бази”, се казва в доклада в заключение на тази тема.

  ……В биографичната част от документа се казва най-напред, че в родната си Банкя Борисов е „бил замесен в местни банди и е придобил репутация на местен силов авторитет”. …….
  „Борисов безсрамно си правеше реклама като главен секретар, умело комбинирайки влиятелни контакти със собствениците на медии и по холивудски перфектните си медийни инстинкти, за да осигури благоприятноотразяване, върху което се базира имиджът му. Наричан „батман“ заради вездесъщото му присъствие, заради склонността му да носи изискани черни дрехи и заради внезапното му появяване на местопрестъплението,Борисов изгради PR машина, която му спечели подкрепавъв всички възрастови и социални групи. Журналиститесподелят в частни разговори, че Борисов плаща в брой за позитивно отразяване и заплашва тези, които пишат негативни репортажи”, четем по-нататък в доклада на американския посланик.

  В него се отбелязва поведението на Борисов го е превърнало в „национален шериф, въпреки 123-те показни убийстваи липсата на арести на главните лидери на организираната”престъпност. Отбелязва се обаче, че „за негова чест, Борисов постигна нови нива в сътрудничеството с американските правоохранителнии разузнавателни служби и организира множество арести на наркотрафиканти, фалшификатори и трафикантина хора”.

  „Той прави опити да използва тези свои връзки в своя полза, като често се хвали с близките си връзки със службите за сигурност на Запад, включително и тези в САЩ.

  Редовните му срещи с представители на руското посолство получават по-малко публичност”, се отбелязва в документа.

  „ Въпреки уличното си образование Борисов често изглежда наивен, както когато директно ни заяви, че очаква американска подкрепа за политическата си кариера, като знак на благодарност за нашето сътрудничество.
  Неговата енергичност и кратък диапазон на вниманието върху даден въпрос, понякога го карат да крачи напред-назад като тигър в клетка. Той е изключително чувствителен, когато става дума за публична или частна критика”, описват авторите на доклада впечатленята си от кмета на София.

  ……..
  „Смята се, че Борисов еизползвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов. Говори се, че Борисов има сериозни връзки с някои фигури от мафията, включително с Младен Михалев (наричан още Маджо), и с неговия бивш партньор от организираната престъпност Румен Николов (наричан още „Пашата“)”, се казва по-нататък в доклада на американското посолство в София.

  След това се подчертава, че „Борисов поддържа тесни финансови и политически връзки с директора на „Лукойл България“ Валентин Златев, изключително влиятелен политически брокер

  и политически кукловод”.

  „Лоялността му (и неговата уязвимост) към Златев, играят голяма роля в процеса на взимане на политически решения на Бойко Борисов.

  Кметът ангажира „Лукойл“ в множество публично-частни партньорства, откакто е на власт: Лукойл се ангажира да дари асфалт за поправката на столичните улици, да се грижи за

  паметника на съветската армия

  и да финансира жилищно строителство за малоимотните. Като насрещен жест, Борисов съдейства за предоставяне на общинска земя за изграждане на нови бензиностанции наЛукойл. Въпреки че сделката изглежда танто-за-танто, публичните договорки на Борисов с „Лукойл“ са само една страна на неговите много по-дълбоки и по-широкибизнес взаимоотношения със Златев, информация за които получихме по други канали”, пишат авторите на доклада.

  …………
  „Егото на Борисов може да е най-силния ни лост за влияние върху него – той жадува за международно внимание и особено цени одобрението на САЩ. Ние трябва да продължим да вървим по тънката линия между това, да бъдем експлоатирани от пропагандистката машина на Борисов или да отблъснем един изключително популярен и видимо проамерикански политик, който вероятно ще бъде следващият български лидер. С други думи, ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа”, завършва докладът на посланик Байърли.

 17. Партиите са “целофан” за електората – свойствата на “материала” определят дизайна на опаковката.

  Медиите са “целофан” за партийните лидери – повечето от водачите са сътворени от медиен целофан.

  “Демокрацията” е “целофан” за ченгесарската патрокрация. В една целофанена демокрация неизбежно настъпва момента, когато целофанът се заменя от стерилен, бял, хигроскопичен материал…

 18. Винаги преди избори, Сидеров и Сие правят някакви преднамерени изцепки. Явно номерът им минава, щом и сега си губим времето да коментираме тези незначителни хора. А относно заплахите на Сидера,за ислямско нашествие, това са типично чингиски номера(без каито, никой няма да те забележи).

 19. ИСТЕРИЦИТЕ УМИРАТ ЗА ВНИМАНИЕ И СЪЧУВСТВИЕ
  Както и друг път сме писали, болните от истерия притежават театралност и лъжливост, капризничене, слабост към привързване, противоречиви мисли и поведение, склонни са да разиграват сцени на обидени, освен това те са завистливи и ревниви.
  Често при тях се забелязва стремеж към боледуване само за да извлекат изгода от това. Доколкото признакът “условна приятност” или “желателност” на болестния симптом са специфичен признак за истерията, става ясно защо при тази невроза симптомите поразяват със своята “рационалност”: при болния възниква именно този симптом, който при дадени условия му е изгоден и нужен. В отговор на това истериците получават съчувствие, внимание, изискванията и капризите им се изпълняват, техните отговорности се поемат от околните, а това напълно устройва болния и решава проблемите му. Мнимият болен си осигурява изгодни условия за живот, него не го притесняват за нищо, не изискват нищо от него и го приемат като тежко болен.

 20. След публикацията на телеграмите на бившите щатски посланици ще се разбере дали г-н Инджев е настроен само анти-Гоце или и анти-Боко. Защото в телеграмите засега се говори що за бандит е Бойко, но това не го виждаме на сайта на г-н Инджев. Защо ли?

 21. Театъра продължава!!!!!!

  “Не съм заявявал за оттегляне на подкрепа към правителството, каза във Варна лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров. Той допълни, че подкрепата е дадена през 2009 г. в името на стабилността на реформистки дейности, които трябва да се извършат и на спасяването на страната от финансовата криза. „Този въпрос продължава да стои, защото тези теми не са решени”, посочи Сидеров.

  Лидерът на „Атака” подчерта за пореден път, че не са коалиционни партньори с ГЕРБ и това, че имат различия относно някои неща, не означава, че трябва да се потъпква общата идея за просперитета на страната”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.