У нас на страха очите са затворени

Другаде на страха очите може да са големи. У нас са затворени. Както и медийните усти.

Обикновено цитирам извадки от пълноводния поток с разкрития на сайта Wikileaks, но този път помествам изцяло статията, както е поднесена от българския Биволъ, партньор на Уикилийкс ( и препечатан в електронното издание на колегите от бившата българска секция на БиБиСи „кафене.нет“). Правя това не толкова заради заради изключителността на информацията – тя е по-скоро известна на четящата ( в интернет) българска публика. Акцентът ми е върху факта, че всичко това НЕ можете да прочетете в претендиращите за сериозност български вестници, а още по-малко да го чуете от ефира на основния рупор на масовата пропаганда – „големите“ телевизии. Забранено е!

По различен начин, но в същия смисъл съм описал не по-малко скандални факти от живота и дейността на президента Първанов в „Прзидент на РъБъ“, както и на руския олигарх Златев в симбиоза едновременно с Първанов и с Борисов в „Течна дружба“. От президентските своеволия се заинтригува Норвежката обществена телевизия, която изпрати екип и засне документални кадри от мястото на събитието- пред сградата в София, където на името на близък приятел на сем. Първанови се водят два мезонета. Най-влиятелната в Норвегия телевизия сметна доказателствения материал в книгата за достатъчен, за да заснеме и покаже случая. Българските телевизии се правят на умрели лисици. Забранено е! Както очевидно е забранено и на българските политици да цитират някаква си книга на някакъв си журналист: току-виж му направят „реклама“ и той, не дай Боже, придобие някакво безконтролно обществено влияние! Е, ако същата информация изтече от името на американското посолство- вече може. Това си е незаобиколим фактор и по правилата на слугинажа вече всички получават разрешение да се позовават. А че истината, известна отдавна, но затаена от широката публика, е пострадала – какво от това! Тук е така.

Вече не сме само шепа волнодумци в интернет, които твърдим, че българските средства за масова информация масово са подкупени ( предимно с руски пари). В „Течна дружба“ съм цитирал бившия български посланик в Москва Василий Такев, който позволи да го спомена поименно ( един от малкото мои източници, проявил подобна храброст, който преди седмица ми каза, че „доста хора“ са му сърдити и не му говорят!), за конкретен случай на подкуп от 150 000 щатски долара, дадени на български медии от руски военен производител. Така че, уважаеми читатели, нищо не си измислям: българските медии са купени с парцалите от чуждите си господари. В „Течна дружба“ проследявам столетната руска традиция не просто да корумпират медии и журналисти в чужбина ( и конкретно в България), а направо да плащат за създаването на цели редакции.

Чудно ли е, че събитията, които се случват пред паметника на съветската окупация в София, но не харесват на руските ни колонизатори, не се появява нито дума в нашите „сериозни медии“. За представянето на „Течна дружба“ на това символично за раболепието и лъжата централно място написаха обилно и със суперлативи най-тиражните седмичници, които обаче нямат претенцията да са сериозни ( което май означава да са по-свободни от напазаруваните издания). Според „Уикенд“ „Книгата на Иво Инджев се разпродаде за 5 часа“ на „близо 1000 души“, дошли за автограф въпреки проливния дъжд. В „Шоу“ поставиха конкретен: акцент: „ Иво Инджев: българската мафия беше създадена с парите от руския петрол“. Вестник „Торнадо“ публикува предварителен материал и поиска интервю с автора на книгата, когато тя стана факт. Не по-малко четеният „Ретро“ пък е единственият ( ако не броим в. Седем“ с неговата ясна политическа линия), който се „осмелява“ два пъти месечно да поръчва на същия автор статии. Общото между всички тях, освен огромния тираж, (превъзхождащ в пъти тиража на „сериозните вестници“) , е че „не са меродавни“, но покрай булевардните заяждания и измислици публикуват много повече политически неудобни истини, от претенциозните си „събратя“, които сега вече ще имат „разрешение“ и „основание“ да споменат всичко онова, което България отдавна знае.

Ето го, четете и вие преди да си купите утрешния, безнадежно остарял вестник.

Wikileaks: Борисов – мащабна контрабанда на амфетамини и завария)исимост от Лукой

26/05/2011

 
www.bivol.bg
 
“Ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа” – това е заключението на дипломатически доклад посветен на Бойко Борисов, изпратен от посланик Байърли на 9 май 2006 г. Докладът е със степен на конфиденциалност СЕКРЕТНО//НЕ ЗА ЧУЖДЕНЦИ. Над тази степен са само грамите ТОП СЕКРЕТНО, с които Wikileaks не разполага. Причините за класифицирането са с код 1.5 (b,d), което означава, че в доклада са използвани конфиденциални източници. Грамата има и друга особеност. Тя е една от малкото в масива от 978 доклада от София, прегледани и одобрени едновременно от политическия съветник, военния съветник и съветника по сигурността на американското посолство, както и от посланик Байърли. Всички тези атрибути я превръщат в неоспорим и фундаментален документ, който разкрива образа на българския премиер в очите на водещата държава в света.
 
“Мръсотията”
 
Така е озаглавил Байърли раздела, резюмиращ криминалното минало на Бойко Борисов. По една случайност параграфът носи и “щастливия” номер 13, а в скобите след него е нивото на класификация, което никак не е случайно и отговаря на най-високото ниво на секретност за грамата SECRET//NOFORN:
 
“13. (S/NF) Обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Информацията от SIMO е в потвърждение на тези обвинения. Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов. Говори се, че Борисов има сериозни връзки с някои фигури от мафията, включително с Младен Михалев (наричан още Маджо), и с неговия бивш партньор от организираната престъпност Румен Николов (наричан още „Пашата”).”
 
Когато искат да омаловажат написаното от американските дипломати, засегнатите по рефлекс изтъкват, че става въпрос едва ли не за слухове, които просто са регистрирани от усърдни чиновници в посолството. Разбира се, това не е вярно, защото по тази абсурдна логика излиза, че информационната система на САЩ работи по слухове и клюки. Нескопосните опити да се омаловажи неудобната някому информация се превръщат в бумеранг с обратна сила. Пример за подобни трагикомични напъни бяха изявленията на бившия министър на МВР Румен Петков да квалифицира американските посланици с обидното определение “треторазрядни доносници”, след като лъснаха на бял свят подробности за неговия морален облик.
 
В горната грама обаче имаме нещо много по-сериозно. Тя е колективен труд на почти целия дипломатически екип на посолството. Освен това за достоверността на информацията е посочен и конкретен източник, на който Байърли се е позовал. Това е загадъчното SIMO, което потвърждава “оперативните” данни за участието на Борисов в сериозни криминални структури и деяния.
 
Проверка, извършена в публикуваните до момента около 13000 грами в сайта на Wikileaks показа, че абревеатурата “SIMO” се споменава едва 4 пъти. От контекста на цитатите и съдържанието може да се направи предположение, че “SIMO” е американска държавна агенция, свързана със сигурността и информацията. В секретна грама от Буенос Айрес се споменава, че SIMO и DEA са представени в “правоохранителния комитет” към посолството, заедно с политическата, финансовата и правната служба на легацията [06BUENOSAIRES2590]
Вторият параграф от “Мръсотията” е специално посветен на връзките на Борисов с Валентин Златев, директор на “Лукойл България”:
 
“14. (S/NF) Борисов поддържа тесни финансови и политически връзки с директора на „Лукойл България” Валентин Златев, изключително влиятелен политически брокер и политически кукловод. Лоялността му (и неговата уязвимост) към Златев, играят голяма роля в процеса на взимане на политически решения на Бойко Борисов. Кметът ангажира „Лукойл” в множество публично-частни партньорства, откакто е на власт: Лукойл се ангажира да дари асфалт за поправката на столичните улици, да се грижи за паметника на съветската армия и да финансира жилищно строителство за малоимотните. Като насрещен жест, Борисов съдейства за предоставяне на общинска земя за изграждане на нови бензиностанции на Лукойл. Въпреки че сделката изглежда “танто-за-танто”, публичните договорки на Борисов с „Лукойл” са само една страна на неговите много по-дълбоки и по-широки бизнес взаимоотношения със Златев, информация за които получихме по други канали.”
 
Валентин Златев е споменат и в известната грама за организираната престъпност в България на посланик Джеймс Пардю. “Българските операции на Лукойл, чрез Златев, са подозирани в силни връзки с руското разузнаване и организирана престъпност” – преценява Пардю през 2005 г.
 
От грамата се разбира също така, че Борисов твърде често се среща с представители на руското посолство, но избягва да афишира това, докато в същото време “често парадира с близките си връзки със службите за сигурност на Запад, включително и тези в САЩ.” Ренгеновата психологическа снимка на особеностите, слабостите и качествата на бъдещия премиер е непогрешима:
 
“16 (S/NF) Егото на Борисов може да е най-силния ни лост за влияние върху него – той жадува за международно внимание и особено цени одобрението на САЩ.”, сочи анализа в доклада. Неформалният лидер на ГЕРБ съвсем директно се е пазарил с американците за политическа подкрепа на парламентарните избори, като благодарност за проамериканските си позиции. “Ще сваля правителството, след като се договорим за базите”, бил предложеният директно бартер, който впечатлил американците.
 
Като пример за противоречивостта е посочено как от една страна Борисов обещава на САЩ пълна подкрепа за военните бази и участието ни в международните военни мисии, а от друга си позволявал да критикува демагогски публично проамериканската политика на БСП със следните думи: “Ирак (правителството) казаха, че ще изтеглят войските ни незабавно. Не ги изтеглиха, изпратиха още една бригада там. Те дадоха и бази на американците, без да поискат нищо в замяна.”
 
Интересен е пасажът, в който Байърли докладва, че след писмено предупреждение от американска страна Борисов спрял веднага с подобна антиамериканска риторика. За да се направи на лоялен, той категорично обещал да унищожи партия АТАКА. Въпреки това новата политическа звезда на България си остава човек с “улично образование”, твърде повърхностен и “с малък диапазон на внимание”, което го кара да не се задържа дълго на една тема и да “крачи напред-назад из кабинета си, като тигър в клетка”. Не е пропусната неговата особена чувствителност и непоносимост към всякакъв вид частна, или публична критика.
 
Една от основните егоцентрични слабости на премиера ни е да си прави реклама. Анализът в грамата дори издава негативна оценка. “Борисов безсрамно си правеше реклама като главен секретар, умело комбинирайки влиятелни контакти със собствениците на медии и по холивудски перфектните си медийни инстинкти, за да осигури благоприятно отразяване, върху което се базира имиджът му.” Споменава се, че лично той е изградил стройна машина за ПР, която да гради публичния си образ. Български журналисти обаче не са спестили в частни разговори пред служители в посолството истината, че спрямо тях се прилага методът на “моркова и тоягата”. Борисов или плащал в брой за да бъде хвален в медиите, или директно заплашвал непослушните.
 
Като цяло Бойко Борисов е оценен като вероятен политически лидер, който единствено може да разруши статуквото на Тройната коалиция. Според грамата обаче той остава “непредсказуема личност с необуздани политически амбиции.”
Със сигурност американците не са забравили с кого си имат работа, защото изнесените данни са шокиращи за един премиер на европейска държава. Самият Борисов вероятно би искал някои подробности от биографията му, които са изследвани и са станали известни на тези кръгове да бъдат завинаги погребани в дипломатическите папки.
 
Бойко Борисов не може да се похвали с монопол върху прозвището “Батман”. В световните новини то вече беше присъдено на Путин от друга изтекла грама, оприличаваща руския премиер на “Батман”, а президента Медведев на “Робин”.
Колко е дълъг конецът с който е вързан българският “Батман”? И има пространство за маневриране извън треакторията между явните жестове към американците и тайните срещи с руската резидентура?
 
От една страна, САЩ очевидно разполагат с много сериозни компрометиращи данни за престъпна дейност на Борисов в миналото и умело експлоатират егото му, разчитайки на обещаната лоялност.
 
От друга страна личи, че премиерът силно зависи от “регента” Златев, който е избраник на руските “кукловоди”. От дипломатическите доклади узнахме, че Борисов си е признал пред американците за заплахата на Путин да врътне кранчето на газа [09SOFIA561]. Но не се изключва възможността да има и персонални заплахи. Ако е вярно, че Златев е свързан с руската разведка излиза, че руските служби също са в течение на компрометиращите факти, които американците знаят за Борисов.
 
Показателен е драматичният обрат в отношението на Бойко Борисов към руските енергийни проекти у нас и най-вече към  АЕЦ “Белене”. В преговорите изневиделица се включи като консултант на руската страна Валентин Златев, а позициите на проамериканските министри като Трайков и Младенов се разклатиха.
 
Идват драматични месеци, в които на България предстоят избори и съдбоносни решения, свързани с енергийната ни независимост от Русия. Има реален риск европейският цивилизационен избор на страната и защитата на националния ни интерес да бъдат сервирани на тепсия от един български Батман на по-старшия му руски брат.”

37 мнения за “У нас на страха очите са затворени”

 1. Г-н Инджев,не че ми се струва невероятно пренаписаното в “Биволъ”,но ми прави впечатление,че последните “грами”, които се публикуват там,са много последователни и насочват публиката към една позната посока. Тази посока според,която “всички са маскари”!!!Много удобна за БКП/БСП защото дава основание да кажат:”Ето,всички са маскари като нас,а ние имаме опит и знание да управляваме,правили сме и добри неща,затова по-добре да сме ние на власт”.Цитата “…влизат боклуци,излизат боклуци…” е страшно опасен.Това значи :”Всички са боклуци,затова да дойдат нови лица,с нов морал и нови идеи”. ВИДЯХМЕ ГИ НОВИТЕ ЛИЦА С НОВИ ИДЕИ.ПРОИЗХОДА ИМ Е ЕДИН И СЪЩ – ДЕЦА НА “ЕЛИТА” НА бкп/бсп И дс.Така ще ни завъртят пак по старото колело и ИЗНЕНАДАНИ ЩЕ ЗАПОЧНЕМ ПАК ДА ПСУВАМЕ.

 2. Тези скверни хора превърнаха България в Кремълториум.

 3. нямам какво да коментирам, само да наблегна и на този цитат:

  Кметът /Бойко Борисов/ ангажира „Лукойл” в множество публично-частни партньорства, откакто е на власт: Лукойл се ангажира да дари асфалт за поправката на столичните улици, да се грижи за паметника на съветската армия и да финансира жилищно строителство за малоимотните. от сайта Биволъ “Wikileaks: Бойко Борисов – мащабн…а контрабанда на амфетамини и зависимост от Лукойл” http://www.bivol.bg/wlborisov.html

 4. г-н Инджев, спокойно мога да кажа, че вашият сайт и още няколко други са новите “Свободна Европа” и “Гласът на Америка”, които слушахме по времето на комунизма. Добре е че ви има.
  Благодаря

 5. Грамите, като цяло, са поразителни с точността, обективността и сравнително точното познаване на това какво ще се случи. Брилянтни примери за отлични анализи базирани на откъслечни данни. След тази грама няма никаква нуйда от нито един БГ политолог или психоаналитик да обяснява какво значат действията на ББ или от какво са водени.
  Което веднага опровергава схващането на много мъртви души у нас, че американската дипломация е един самолетоносач и няколко Ф-18. Напротив, това са умни, отлично подготвени хора, които си вземат работата на сериозно. Дано като прчетат тези грами спрат да плюят и сегашния посланик.
  Как няма нещо от руското посолство за сравнение…Да видим разликите…

 6. Сега ще се завърти едно говорене по този грама,едно напъване та свят ще ни се завие.Пак започва да се “произвежда” новина и ще се наслушаме на мнения,становища,препоръки,определения и др.Пак в ефира и по страниците ще се завъртят БСП,ДПС и ГЕРБ.Като,че ли в България няма други политически партии с доказана почтеност.Така ще се втълпява в съзнанието на неангажирания български гражданин,че няма други партии освен тези трите.Това,че те са свързани с БКП,а ГЕРБ е продължение на НДСВ,което също е свързано с ДС и БКП,никой няма да поиска да обясни на този гражданин. И на изборите той изведнаж ще започне да се пита:”Абе,кои са тези,от къде изкочиха???”.Нищо,че тези “партии”-мафии разкостиха държавата и тероризират гражданите й.

 7. В десетката,както винаги.Много хора са наясно с инфото,но е хубаво да се повтаря и потретва,че е вярно за късата памет българска.

 8. Недоумявам защо Гл. прокурор Борис Велчев не санкционира очевидни и очевадни умишлени закононарушения на активисти на неокомунистическата партия ГЕРБ, предизвикващи опасни етнически сблъсъци, които компрометират напълно 22-годишния преход от комунизъм към демокрация! Какво още трябва да извърши Кметицата Йорданка Фандъкова, за да повдигне Прокуратурата предварително производство заради скандалното разрешение за митинга на “Атака”? Не искам да вярвам, че Главният прокурор е минал на страната на неокомунистите, защото е човек на Президента на РБ и внук на члена на Живковото Политбюро Борис Велчев (в продължителен период бе втори човек на комунистическата партия). Винаги съм бил против ровенето в произхода на хората, но с бездействието си Гл. прокурор Борис Велчев сам ме кара да се съмнявам в безпристрастността му.

 9. “Интересен е пасажът, в който Байърли докладва, че след писмено предупреждение от американска страна Борисов спрял веднага с подобна антиамериканска риторика.”

  Не съм сто процента сигурен, но ББ имаше и проблеми с цитирането на немците, и по специално на Ангелика Меркел. Бяха го бяха помолили да се въздържа от даване на примери, кой какво бил казал и какво направил;)))))

  Докарахме я до там, че България остана само с един единствен истински политик, за жалост неизбираем. И това е Иван Костов.

 10. Но и обърнете внимание на езика (в оригинала и превода)- яснота, точност, логика, аргументираност, че фина ирония. Това не е кухият канцеларски стил на нашенската администрация и дипломация, наблъскан със съветизми.

 11. Какво да ви кажа г-н Инджев – отново сте на висота! Както в книгата “Течна дружба”. Почти няма неща, които да не са ясни на четящата интернет публика, но непрекъснатото повтаряне е винаги полезно за набиване в главата на онези, на които е необходимо!~!!

 12. Стамбо, абсолютно сте прав за тънката и неподражаема англо-санксонска ирония, която твърде малко българи усещат и разбират – уви!

 13. Всичко е от ясно по-ясно и честно казано, много се учудвам, когато някой се направи на изненадан от това, което чете. Дами и господа, от друга планета ли падате?
  Второто, което ми прави впечатление е че всичко, което се пише в грамите на американското посолство е събирано при разговори с хора, живеещи и работещи в България. Ясно е, че това са контактите на хората в посолството. Веднага ми идва на ум въпросът: Какво правят в този момент службите, които трябва да научават същите тези нарушения, престъпления, отклонения и т.н. Нали се движат в същите среди. Нали и те имат същите цели. И те търсят същите престъпления, нарушения и т.н. И май отговорът отива към пРезидента на РъБъ, който ги управлява. А що се отнася до техните началници – да си разгледат качеството на хората, които работят за тях и на които разчитат. В случай, че вестниците от чужбина знаят повече от българските специализирани органи, то да си ходят всичките и да освобождават място на тези, които ще могат да се справят по-добре. В случай обаче, че всичко се знае и не се реагира, то да си ходят всичките и да освобождават място на тези, които са по-честни и по-патриотично настроени. Тези, на които им пука за коя държава работят и чии интереси защитават.

 14. Това, което чета в грамите (в частност в тези конкретно цитирани) не ме изненадва. Обаче направо ще седна на пода от изненада, ако прокуратурата се заинтригува дотам, че да започне разседване на поне дузината посочени престъпления…Нещо се размечтах…

 15. А на мен г-н Инджев ми е интересно,как ще коментирате реакцията на Уорлик и американското посолство след грамите от Биволъ?

 16. Г-н Инджев , забелязвам,че избягвате да коментирате изявите на ББ.

 17. На 15 септември 2011г., се навършват 150 години от раждането на великия генерал Иван Колев. Призив за всенародно честване!

 18. 15.03.2011
  Джеймс Пардю, Уикилийкс

  ‘ C. (C) ИНТЕРГРУП (бивша СИК) КРАСИМИР АНДРЕЕВ МАРИНОВ (български гражданин, роден на 6-ти май, 1964 г. с прякор „ГОЛЕМИЯ МАРГИН), настоящ президент на групировката и също бивш борец, основава СИК (по-късно ИНТЕРГРУП) с МЛАДЕН МИХАЛЕВ (български гражданин, роден на 13-ти октомври, 1964 г. с прякор „МАДЖО“), също бивш борец, и с РУМЕН ГОЦОВ НИКОЛОВ (български гражданин, роден на 26-ти май, 1962 г. с прякор „ПАШАТА“). Николов е свързан и със СЪЮЗА НА БИВШИТЕ КОМАНДОСИ (виж по-долу). Смята се, че тарторът на всички операции на групировката е ВЕНЦИСЛАВ ДИМИТРОВ СТЕФАНОВ (български гражданин, роден на 28-ми ноември, 1949 г.). През април, 2004 г., синът му, ДИМИТЪТ ВЕНЦИСЛАВОВ ДИМИТРОВ (български гражданин, роден на 15-ти септември, 1980 г.) е отвлечен и не е намерен и досега. Незаконните действия на Интергруп включват наркотици (главно хероин), финансови измами (чрез връзки с компанията за финансови гаранции АМИГОС), кражби на коли, трафик на крадени автомобили, контрабанда, изнудване, рекет и проституция.
  Нарко интересите на групировката се управляват главно чрез връзките й с ИВАН ТОДОРОВ (виж АМИГОС), който се счита за един от най-големите нарко трафиканти на Балканите. КИРИЛ СОТИРОВ КИРОВ (български гражданин, роден на 10-ти декември, 1953 г. с прякор „ЯПОНЕЦА“) е известен цигански барон, свързан с ИНТЕРГРУП и с ИВАН ТОДОРОВ (виж АМИГОС). Киров, който се занимава и с трафик на хора и нелегални емигранти, едва оживя след втори опит за убийство през април, 2005 г. Законните бизнес интереси на групировката варират от спортни клубове (СЛАВИЯ) до банки (ПЪРВА ИЗТОЧНА МЕЖДУНАРОДНА БАНКА) и от застраховки, нефт, търговия с метали, строителство и недвижими имоти (СОФИЙСКИ ИМОТИ) до агенция за манекени (ВИЗАЖ). ‘

 19. Жалко че журналист като г-н Инджев взема насериозно и се позовава в своята статия на Уикилийкс/Биволъ.

  Изплували секретни грами – тра ла ла!

  Всеки дриска и публикува в интернет това което му е угодно.

  Но както се казва – целта оправдава средствата.

  И разбира се автора с това което е написал налива вода в седерастката мелница – кауза пердута.

  И не ми трийте поста,блога ви ще заприлича на партийно събрание където партийния секретар прочита доклада а останалите възторжено ръкопляскат.

  “България остана само с един единствен истински политик, за жалост неизбираем. И това е Иван Костов”…..Ха ха ха!-Дела,дела и само думи!

 20. Това е истината – ние сме ничия земя и двата големи лагера водят битка за да поставят във всяка подобна губерния удобен за манипулиране човек на върха. А кой е най-удобен за това? Естествено това е компрометирания човек със скрити тайни. Това е шифъра на Бойко – едра кукла с ключе за навиване и то се продава за жълти стотинки. Майка ни жална от такива!

 21. Не съм очаквал толкова много овце да не си задават въпроса: откъде американците имат въпросната “информация” и защо Уикилийкс не поместват грамите на руските дипломати :)))))))))

 22. Към Андрей Ляпчев:

  И вчера един “забеляза” , че не публикувам грамите на Уикиликс, в които се говорят едни неприятни неща за ББ. Не е лошо да си направите клуб на забелязващите – еднакво сте наблюдателни, макар да “забелязвате” противоположни нещица.

 23. Към Николай Хаджиев:
  Грамите не са Биволъ, а на един друг сайт. А нежеланието да се коментират ( известните иначе факти) е по-скоро потвърждение, че не могат да бъдат опровергани. По същия начин Мариана Попова практически потвърди правотата ми, когато броени минути след моето участие в “Станция нова” миналата година седна на същия стол и заяви, че няма да коментира. А бях казал, че е била сплашвана от агенти на ДАНС ( вероятно начело със самия Алексей Петров) да раздава серийно интервюта( което е документиран факт), в които да отрича връзката си с Георги Първанов. Ако беше лъжа, щеше да го каже. Вместо това тя заяви: : “не коментирам” ( а аз бях там- заобиколи ме мълчаливо със сведена глава на път за студиото, макар да се познаваме поне от 10-15 години)!
  Това означава “не коментирам”- публично самопризнание под единствената форма, известна на хора, които могат да си позволят този лукс.
  А за Уорлик…какво за Уорлик ( брей, ще го заобичате, щом ви се струва на страната на ББ…нали беше “малоумник” и какво ли още не?!)…Да не би да очаквате да обяви война на България заради това, че си е избрала такъв човек начело? Той работи с такъв матрял, какъвто има тука…

 24. Какво стана с Филчев ? Да не са го пратили сега пък посланик в Узбекистан ?
  Може би Цвета Маркова ще ни отговори на тези въпроси ?

 25. На 25.05.2010 г. щефът на ЦРУ дойде у нас и се срещна с Бойко.
  На 25.05.2011 г. Уикилийкс пубкикува секретната грама за Бойко.
  Случайни събития ли са това или те са взаимно свързани поради неизпълнени ангажименти, поети от страна на Бойко ?

 26. Това в прав текст ще рече, че министър-председателят на Република България е обикновен натурален “айдук”. Думата “айдук” съм я взел от речника на министър-председателя на Републиката.

  На мен друго ми прави впечатление – никой от комунистическите олигархични бърлоги и подчинети им медии не обръща внимание на тези грами, дори зъб не се обелва по тези въпроси. Изводът сам се налага – Бойко Борисов е един от тях и точно от тези олигархични проруски среди е поставен на поста министър-председател на Република България.

 27. Към ALEX SELKIRK:
  Драги ми, отворко,чета ти ник-а и се питам:
  – защо Alex, а не Альоша;
  – това SELKIRK от къде идва – от “селкор” или от “селска кирка”, щото по-надолу в текста все на селяндурщина те избива?
  А за поста, какво да каже човек – нищо ново. Вие само като си отворите устата и на педерастия и екскременти замирисва. Не можете да си излезете от кожата и това е.
  Ами ти, кукло, като си толкова категоричен и декларативен, защо не написа, ти в коя мелница наливаш смрадливата си водица?
  Много свенливи станахте това комунягите – бъди мъж и пиши: “Вода в червената караджейка наливам.”
  Ама не – правиш се на неутрален. Даже на “партиен секретар” се опитваш да обиждаш. Забрави ли какъв беше дядо ти у “текезето” бе, пейзан?
  Нагла пасмина сте това комунягите! Не знаете що е срам.
  Все предъвквате какъв политик бил този и онзи. Я се вижте вожда, бе, вижте си чукундура от Сирищник, дето ако имам кози няма да му поверя да ги пасе! То бива гьонсуратлък, ама вие се оливате!

 28. Kъм Alex Selkirk, който казва:

  “Жалко че журналист като г-н Инджев взема насериозно и се позовава в своята статия на Уикилийкс/Биволъ.

  Изплували секретни грами – тра ла ла!

  Всеки дриска и публикува в интернет това което му е угодно.

  И разбира се автора с това което е написал налива вода в седерастката мелница – кауза пердута.

  И не ми трийте поста,блога ви ще заприлича на партийно събрание където партийния секретар прочита доклада а останалите възторжено ръкопляскат.

  „България остана само с един единствен истински политик, за жалост неизбираем. И това е Иван Костов“…..Ха ха ха!-Дела,дела и само думи!”

  Иво Инджев е наистина сериозен журналист, и е радостно, че публикува постовете, а не отговаря на всеки полу-умен човечец като вас, защото в противен случай времето му нямаше да стига за нищо. А иначе на Уикилийкс се позовават и го публикуват вестници като Гардиън, например -не е баш “Тра-ла-ла”.

  В Интернет “дрискат” хора като вас, а “дрискат и публикуват” главно ФСБ, КГБ и другите тайни руски служби и службички.

  Ако пък “седерастката” мелница е “кауза пердута”, то каузата на “Хомонистите” е “вулва дентата”.
  So to say, pardon my french..

 29. Просто съм изумен, че сериозни хора пишещи в блога на Иво Инджев (в никакъв случай не става въпрос за SIR SVEN) могат едва сега да разберат що за личност е Бойко Борисов. Би трябвало да знаят кого комунистите и Държавна сигурност биха назначили за личен бодигард на Тодор Живков. Да им е пределно ясно, че бодигардът ще ги “прати за зелен хайвер” с “документ”, че дядо му е “убит от комунистите”, което в края на краищата се оказа невярно. На всички им стана ясен Бойко Борисов, когато от екрана на телевизията видяха как подкрепя и пази Тодор Живков в най-мъчителния период от Живковия живот. Борисов е човек дълбоко обвързан и верен до смърт на комунизма и Държавна сигурност. Считам, че за всички български демократи и антикомунисти най-важното днес е да разобличат и свалят от власт демагога Бойко Борисов! Той сега е най-опасната за българската нация личност, защото само той може да хвърли България в задушаващата икономическа и политическа прегръдка на Москва! А това би означавало гибелта на България…

 30. така, сега сме до гуша в л….та, и вече нЕма лабаво, или ще излезем или ще се удавим, ама този път завинаги, и идат избори, на които ще видим страшни картини напомпани с мръсни мангизи, хора тръгнали да ни оправят, от нас си зависи, дали ще се оправиме или ще ни оправят

 31. Днес в Парламента Бойко Борисов пак обърна палачинката. Изглежда янките сериозно са се захванали с русофилистиците по нашите земи. Уорлик даде як гръб на Бойко Борисов и комунягите треска ги тресе. В скоро време червените мутанти пак ще нададат жален плач и сополиви вопли.

 32. Не съм имал лоши чувства като го казвам.Просто оставам с чувството,че не го коментирате в блога си толкова често, колкото Президента, например.

 33. Г-н Драгулев, казвате : “Би трябвало да знаят кого комунистите и Държавна сигурност биха назначили за личен бодигард на Тодор Живков. Да им е пределно ясно, че бодигардът ще ги „прати за зелен хайвер“ с „документ“, че дядо му е „убит от комунистите“, което в края на краищата се оказа невярно.
  Posted by Петър Драгулев”
  Без да съм му фен на ББ, ще ви кажа, че се стремите да го направите още по-черен,със съмнителни обвинения. Той е бил гард на ТЖ след промените а не преди това! Дядо му няма общо със заемането на тази длъжност от ББ. Дали го има или не този дядо, малко ми пука. На акад. Сендов баща му е бил по лагери, ама той в БКП и в НС та и председател, после посланник на гоце.
  Произхода е нещо важно, но има трогателни изключения. Джордж Вашингтон е бил британски полковник, Ленин – дворянин, Сталин -сименарист, Ким Филби – въпитаник на най-традиционната английска система…И всеки от тях е работил срещу системата, която го е създала.
  “По плодовете/делата/ ще ги познаете!” е казано.
  Ако ББ прояви кураж и достойнство да се опъне за АЕЦ Белене и да предодврати икономическа катастрофа по голяма от Тошовата и Жановата, хич не ме интересува какви са роднините му и той с кого е правил бизнес в 90те. В такъв случай бих пледирал за него и за подкрепата му. Простено ще му е и грехове и грешки и мисля, че има шанс да остане с добро име в историята!
  Ако не, и ни натресе тоя АЕЦ, ще е беля и икономически пранги, пред които Луканов, С2, Тошо – 88т и Жан през 96 т. ще ни се виждат дреболия.
  От него и решението му зависи. Не съм голям оптимист, но да го дамгосам преди това е некоректно, нечедтно и тъпо! След 10 дни ще се разбере!

 34. За съжаление на “пикльото от фонтана” в Плевен, не се сбъднаха неговите “предсказания” и съкровени желания. Уважаемият от нас Н.Пр.г-н посланик Уорлик се завърна,така както беше казал преди заминаването си в посочения от него срок. И както го е казал много точно г-н Сотиров “червените мутанти пак ще нададат жален плач и сополиви вопли”. Такива виждаме и в коментарите на някои от тях и в този блог (Селкирк).

 35. (Към С. Борисов)
  Най-често не правя дублика, когато в репликата си някои се прави на неразбрал или изопачава думите ми. Ще направя изключение, защото четири часа съм се смял на Вашето сравнение между Джордж Вашинктон и днешния ни премиер. По-смешна аналогия няма! Не е вярно, че обвиненията ми срещу последния са “съмнителни”! Всичко, което съм написал против комунизма и то не само тук, е вярно до “последната буква”! Напротив, че Боко Рапона, както бе известен той в средите на кадесарската мафия (друг вид мафия изобщо няма!), е обвързан изцяло с комунистическата върхушка и ДС има безброй доказателства. Именно той бе параван, зад който останаха 140 трупа на убити от мафията уж нейни членове. Каза го Иван Костов в НС! Върна в МВР изгонените от Костов кадри на Държавна сигурност и точно с тях започна “милиционерски терор” над онези, които се обявиха против разграбването на държавата. Заедно с “агент Гоце” откри паметника на убиеца Тодор Живков в Правец. И това беше нормална реакция за човек, който години преди това бе напуснал МВР, за да остане член на БКП. Как може човек вярващ безрезервно в комунизма и в тесни връзки с Държавна сигурност и организираната престъпност така изведнъж да стане лидер на партия членуваща в Европейската народна партия? Да му бере греха оня, който е гарантирал за него пред ЕНП!

 36. Господин Инджев, имайте предвид, че не всичко, което се пиши в Wikileaks е достоверно. Аз съм собственик на няколко сайта и знам много добре колко е лесно да се напише един материал срещу някого…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.