АЕЦ “Белене” е малко бременна със “законна далавера”

Заместник – председателят на парламентарната група на ГЕРБ Валентин Николов определи продажбата на стария реактор „Шкода” от АЕЦ Белене на Русия от предишната власт като „чиста далавера”, обаче извършена… в „рамките на закона”.

Той направи този коментар след като гражданският комитет „Не на Белене“ разпространи доклад на одитора Велко Пеев, доказващ злоупотреби за 117 млн. евро.по проекта.

Но и това не е всичко. Пред БНТ Николов потвърди още нещо много важно: макар да не нарече нещата с истинските им имена, той стана първият политик от управляващите, който призна косвено за корупционните практики на руското ядрено лоби в средствата за (дез)информация. Николов даде пример с опитите на руската страна да „въздейства” чрез пускане на информации в медиите.

В книгата си „Течна дружба” твърдя, че се разпределят огромни подкупи в медиите за рекламиране на руския натиск като проява на „братската” ядрена дружба – нещо, което не може да е известно на мен, а да е останало скрито за властта.

Наистина ли „няма как” да бъде доказана „далаверата”? Има и още как! Самото признание за нейното съществуване е крачка напред – малка за такъв голям скандал, но голям трън в дебелата кожа на господарите на далаверата!

13 мнения за “АЕЦ “Белене” е малко бременна със “законна далавера””

 1. Отново браво г-н Инджев! А новата ви книга е както казват “голяма работа”!!! Ще използувам първия удобен случай да ви помоля за автограф.

 2. Тъй, тъй, тъй. Същото нещо призна и министър Тр. Тр. Същият министър, на 14 октомври 2010 г. призна и за съществуването на енергийна мафия в България и ти, Иво, беше жив свидетел на този акт. В края на нея среща той поиска от мен списък от стъпки, чието извървяване да покаже, кой крив и кой прав в повдигнатите от мен обвинения, за използването на рециклирано ядрено гориво в АЕЦ “Козлодуй”. Стъпките му бяха предоставени, но в същият момент забравени. Вместо това, три месеца по-късно, на 17 януари 2011 г., той издава заповед за създаване на “независим” експертен съвет, който да прецени верността на твърденията ми, а за работата им да им се плати от АЕЦ “Козлодуй”!!! Два вестника публикуваха разследвания, доказващи, че съставът на съвета е 100% зависим от плащания от централата. Независимо от това те си получиха хонорарите от по 5000 лева и докладът им вече втори месец украсява интернет страницата на министерството. На 14 май 2011 г., в предаването “Събота 150”, на програма Хоризонт министър Тр. Тр. заявява пред целият български народ, че този съвет е бил свикан по мое искане!!!! Доклада “доказва, че аз не съм прав”, но въпреки това държавата отказва да ме съди, за да и върна парите, които заедно с последните хонорари възлизат на повече от два милиона лева, по признание на самият министър, а също така и според официално писмо до мен от МС на РБ, от 21 януари 2011 г. По този начин министърът на многото неща “бори” енергийната мафия.

 3. Г-н Котев, ние шопите имаме една поговорка: “Я че лажем, ти че мажеш”. 😉
  Та така са и господата Б.Борисов и Тр.Траков.
  “Всичко е само игра, всичко е само спектакъл”, приятелю!

  Наглеци ни управляват. Маскари.
  Но “няма вечен живот”. Ще си изстрием подметките о Него при следващите избори. И ще е дотам.

 4. През 2004/2005 г. някакви / тайни / кръгове искаха да се закрие / ликвидира / Следствието / НСлС / и цялото разследване да бъде прехвърлено към МВР . . . Като основна причина изтъкваха , че това било искано от Европа, макар че, никъде никой висш представител от ЕП и ЕК не беше поставял такова условие . . .
  Нека да приемем хипотетично, че Европа наистина е поставила такова условие ! Нека и да приемем, че ако разследванията на престъпления се прехвърлят изцяло към МВР, то тяхната разкриваемост ще се учвеличи !
  Кое е странното в случая ? През 2005 г. за вътрешен министър, т. е. главен разкривател на престъпленията , беше назначен Р. П . ! Обществена тайна е, че срещу Р. П. е имало 4 досъдебни производства, които бяха прекратени по странни причини !
  Може ли тогава някой, срещу когото е имало образувани 4 досъдебни производства, да води истинска борба с организираната престъпност ? Не е ли доста странно и абсурдно това ?
  Факт е, че Р. П. беше шеф на предизборния щаб на Първанов за президентските избори !
  Факт е, че Първанов е / бивш / кадър на ДС !
  Странни съвпадения, нали ?
  М. Кунева също лобираше за закриване на Следствието. Сега кандидатурата на М. Кунева за президент се издига и от Първанов, и от Слави . . .

 5. Написаното по – горе съм го казвал неколкократно , а сега просто го казвам за пореден път, за да се види, че логиката ми е била правилна !
  Нека М. Кунева да отрече казаното от мен и да заяви ясно и категорично, че никога / 2004 – 2005 г. / не е искала да се закрие Следствието / НСлС / !
  Дали пък няма да се окаже, че онези / тайнствени / кръгове, които искаха да се закрие / ликвидира / Следствието, не са същите , които сега вадят компромати и срещу силовия министър Цветанов ?
  Изводите са за аудиторията !
  Следите винаги остават и истината винаги един ден излиза наяве !

 6. Посткумунистическият мафиотски режим в България мирише непоносимо, на запъртък и всеки който гласува за партиите на този мафиотски режим, трябва да знае, че от тези миризливи запартъци няма да се измъти демокрация и справедливост в България.

 7. До ‘DIRTY MUDDY’ предлагам колажа да се допълни с С.Сакскобурготски и с Петър Корумбашев, когото видях да си оправдава рублите в една телевизия,като защититаваше АЕЦ Белене.

 8. И поради всички тези пари налети в реклама на АЕЦ Белене социологическото допитване сочи че 64% от българите са за АЕЦ Белене.
  Срам и ужас.
  Енергийната мафия сигурно е оплела в мрежата си и инвеститорите във ВЕИ.
  Някои от тях всъщност се опитват да обясняват че ВЕИ енергията всъщност не е толкова скъпа а изкуствено се оскъпява от взятките които трябва да се дават под масата, но за тях няма трибуна в големите медии.
  Ако енергията от ядрените централи непрекъснато ще повишава цената си поради изискаванията за безопасност то цената на ВЕИ енергията юе пада поради това че все повече ще стават инвеститорите и поради масовизирането и.

 9. Уважаема Росица, ще има за кого да гласуваме, когато Българската нация и Българската армия заедно победят посткомунистическият мафиотски режим в България.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.