Би Ти Ви : външна продукция на вътрешни “американци” от Правец

От заявление на Би Ти Ви, според което телевизията няма нищо общо с обявяването на Меглена Кунева за „нашия кандидат за президент” в ”Шоуто на Слави”, излиза, че ръководството на тази медия не контролира ефира си. Кой командва парадът там тогава и дали това е известно на чужденците, които инвестираха милиони в тази телевизия?

Време е собственикът и водещият на шоуто Слави Трифонов да назначи ново ръководство. Няма да е трудно: необходимо е само да го пожелае и рекламният бос Красимир Гергов, който години наред уж нямаше нищо общо с Би Ти Ви, но накрая си призна за собствеността в нея. Някой ден може и да си признае, че има нещо общо с президента Първанов, който чрез него командва най-ефективната операция по манипулиране на обществото в България. Прави го с помощта на въпросния телевизионен канал, наложил се като водещ по зрителска аудитория в България, облъчвана от години с внушението, че това било „американска телевизия”. Оказа се, че се отчита в руското посолство ( който не вярва на мен, понеже досега съм единствен източник на тази новина, нека попита и напусналата напоследък Би Ти Ви Светла Петрова- ще ми бъде интересно дали ще потвърди публично това, което потвърждава да знае в частни разговори – извинявай, Светла, че те забърквам, но е „време разделно”!).

Би трябвало президентът Първанов да смени в Би Ти Ви онези, които ( с действие или бездействие) отстреляха като архар-мюре президентската му кандидатура в лицето на Меглена Кунева, връзвайки я пред взвода за публична екзекуция на нейната „независимост” в „Шоуто на Слави”. Голям гаф в престараването на подмазвачите е това!

От личен опит знам,че Слави Трифонов не веднъж се е налагал с претенцията да бъде водещо лице на предизборни кампании на други чисто публицистични актуални предавания на Би Ти Ви. И винаги е успявал да снесе кукувичите си яйца, превръщайки се в лице на публицистиката на Би Ти Ви – факт, който сам по себе си прави от политиката клоунада, но на това престъпление срещу професията няма кой да се противопостави – на кукловодите така им харесва! Имаше обаче едно запомнящо се изключение: когато Слави Трифонов нахлу с продуцента си Росен Петров с ултимативно искане да седне до мен в студиото като водещ на юбилейно предаване, свързано с годишнина от приемането на България в НАТО. Обясних, че това със сигурност ще предизвика съответната реакция в американското посолство, защото посланик Джеймс Пардю ще оттегли съгласието си за участие. Не ми повярваха, че ще предизвикат скандал ( а по онова време наистина им беше много важно да поддържат лъжата за „американската телевизия”). Едва след като звъннаха в посолството се убедиха, че там не правят такива компромиси. Така Слави беше „победен” от посланик Джеймс Пардю, който спази обещанието си да участва, но категорично отказа да говори пред Трифонов като втори водещ. Значи може някой да се наложи на Трифонов в Би Ти Ви, само че при условие, че не е подчинен на Първанов и неговия олигарх Гергов!

Шефовете на Би Ти Ви, разбира се, нямат нищо общо не с „Шоуто на Слави”, а с поемането на отговорност – те просто правят, каквото им наредят. Самите те са „външна продукция” на властовия кръг около правешките олигарси, един от които е Красимир Гергов, вътрешният човек на президента на РъБъ. Навсякъде по света за такава ярка демонстрация на неадекватно противоречие с логиката на грижливо поддържаното през години мимикриране в лицемерната игра на „балансираност” щеше да доведе до оставки. Не и в Би Ти Ви. Прекалено несменяеми са шефовете, защото са навързани в далаверата. А далаверата е смисълът, причината, основата за самото съществуване на този главен инструмент на чистата пропаганда в България ( по аналогия с „чистата далавера АЕЦ „Белене” , както най-после депутат от управляващите я нарече вчера пред БНТ).

26 мнения за “Би Ти Ви : външна продукция на вътрешни “американци” от Правец”

 1. Пръмова не се ли самоопредели като \’ куче – водач \’ ?

  http://www.plevenonline.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1325&Itemid=98

  ‘ Влиятелният в миналото кръг „Монтерей” ще издигне собствена кандидатура на предстоящите президентски избори – заявява на страниците на „Торнадо” един от най-видните му представители Виктор Вълков. „Смятаме, че най-удачен за този отговорен държавен пост е американският посланик Джеймс Уорлик. Събрахме се и взехме колективно решение да се обединим около негавата личност, след като така или иначе ни приписват свръхестествени умения да сме кукловоди на българския политически живот през целия преход” – изтъкна бившият земеделец. „Не мога да си спомня някой посланик някога така старателно да ни е давал уроци по всичко. Даже няма да се изненадам, ако някой ден вляза в хола и го заваря да поучава собственото ми куче” – коментира гласът на „Монтерей”.

 2. Иво, битката, която водиш, ти прави чест!
  Не си падам по четките, но тази битка е битка и на мъдрата част от българския народ и ти я олицетворяваш.
  Не си падам и по пророчествата, но твоята книга “ТЕЧНА ДРУЖБА” ще остане в нашата история със силата и мощта на Паисиевата “История славянобългарская”
  Разбрах, че книгата излиза в четвърти тираж…Сигурен съм, че ще има пети, шести,…и енти… Битката на петата колона вече не е с тебе, а с книгата.А не съм чувал някой да е печелил битка срещу книга. Успех!

 3. Уважаеми Инджев,
  четейки написаното от Вас ми дойде една идея – поканете във вашия блог по един експерт като вас (в областта на медиите и политиката)и в другите области – отбрана и сигурност, икономика, култура, спорт…. и мисля, че блогът Ви ще задмине БТВ по читателско присъствие.

 4. Факт – навързали са се здраво в БТВ 🙂
  Обаче народа се радва на откровенната простотия в “Шоуто на Селяка Трифонов” , и така между другото поема дозата “политическо облъчване”. Това повишава шанса във власта да попадне поставено лице на учиндолския корифей и най-накрая да се осъществи строежа на хотела му в София.

  7-8 и ще си паднала ….

  Обаче не може да се отрече таланта на комунистите да манипулират обществото. Демокрацията в БГ беше добре прикрита перестройка. Докато скачахме по площадите,дори не подозирахме че бившите комунисти и ДС са предначертали развоя на събитията. Дори и за “патриотите” и шоумените се бяха погрижили – дългия пример е неоспорим.

  Бог и честните българи да пазят България!

 5. Още нещо:в книгата си споменаваш 3 академици, “леещи” кремълска белокаменност.Любопитен съм,дали ще подминат с “ледено мълчание” явлението “ТЕЧНА ДРУЖБА”… За професора е ясно, че направи кръгом,… факт, който го прави симпатичен…

 6. Иво,диверсанти у нас много,а това с диверсификацията:) на интересите:) е твърде рядко явление у нас и затова моля те,ако видиш превода на изказването на американския посланик ,който по време на откриването на тец-овата придобивка направи емоционално послание към нас българите: ЗА БЪЛГАРИЯ- РАЗПРОСТРАНИ ГО!Не си спомням дали нашият премиер изрече поне веднъж името на Родината ни,което на английски ,ПОВЯРВАЙ МИ-звучи ВЪЛШЕБНО!Поздрави!

 7. Днес Бойко Борисов откри новото голф игрище, собственост на Красимир Гергов до Каварна. Така, че е спорно на кого е личен олигарх.

 8. Безспорно навсякъде в България властва шуробаджанащината(каква симпатична дума,но с такава негативна семантика).Та защо и да не влезе и в БТВ,независимата уж частна медия,заливаща ни напоследък с турски сериали и ни едно стойностно публицистично предаване вече.Дори и неексперт би констатирал арогантното поведение на Слави Трифонов и болните му амбиции за величие. А беше само един “юноша бледен”. Докато има такива хора като него, докато българският народ продължава да е пасивен и овчедушен,още дълги години ще сме в преход.

 9. Иво, знаеш по добре от мен, че в България няма сериозна партиина или гражданска опозиция на олигархичните власти в република България.Затова подкрепям идеята, на ДАКАР да поканите експерти в Българският патриотичен блог на Иво Инджев.

 10. Господин Инжев, моля ви занимайте с проблемите на онаследената кастовост от времето на комунизма. След като на няколко пъти бяха изпратени правителствени самолети и хеликоптери зда да докарат до София болни или ранени популярни деятели на естрадата или културата (последният случай е с оператора Радослав Спасов, участник в катастрофа в Бяла)аз питам: кой в тази страна, погледнато и формално и човешк има право на тази привилегия, която на всичко отгоре се заплаща от данъкоплатците? Има ли списък на хора, които са национално богатство и имат право на нея, за разлика от анонимните Сульо и Пульо.Наверно това е демонстрация на човеколюбие пред избирателя.

 11. Иво, И да не ми бяха казали за Руското посолство щях да се удивя ако Би Ти Ви не се отчитаха там. А колкото за Американските капитали в тази телевизия неможах да намеря нищо официално от някои от собствениците на Телевизии в САЩ, остава едно частен капитал от изнесените и легитимирани зад граница пари от външния дълг на България, които кукловодите превърнаха в частни капитали.

 12. Извинявам се, че коментара не е по темата, но искам да го споделя с Вас.
  Кошмар, Кошмар – комунистически шамар! Това ще кажем, за последната публикация в “Уикенд” -“Радой Ралин освиркан на първия митинг след 10 ноември”.Тогава народа реагираше с гняв при всяко споменаване в текста на оратора на думата “комунист”.
  Кой би освиркал думите на Радой от първия митинг? Тогава той каза: ” Честита Свобода изстрадали сънародници, ТЕ (кастата) искаха да властват ДОЖИВОТНО и сведоха народа ДО ЖИВОТНО”!!!!!!!!!!!!!(последва всеобща еуфория и свиркане).
  Но, ” Когато паметта е къса (или опреснявана от “Уикенд”), лъжата остава ненаказана!” Ришард Капушчински

 13. Надявам се все повече хора да разберат манипулациите на Дългия “умник”-чалгазария.Дори ми се гади да го коментирам,но само за протокола се включвам.Уважаеми г-н Инджев кога ще представяте вашата книга “Течна дружба” във Варна?.Поздрави за неуморната Ви гражданска позиция!

 14. Към Марин:

  За Варна има вероятност, при добро стечение на обстоятелства ( не е въпрос на “каприз”, уверявам Ви), да повторим нещо подобно на миналата година в разгара на сезона, т.е. някъде през втората половина на юли, макар да не е най-подходящото време за тази цел. Но за подобно нещо се изисква определена организация, която въвлича доста хора. Така че не мога да с ангажирам с нещо повече от добро желание и намек за една вече обсъждана вероятност.

 15. Към Аleksandar Iotzov:

  В “Президент на РъБъ” и в “Течна дружба” многократно акцентирам върху значението , което нашите господари придават на овладяването на медиите. Противник съм на теориите на конспирацията. Не вярвам в единни центрове на световното господство под каквато и да е форма ( не че няма желаещи, включително такива, които сами пускат за себе си респектиращи околните слухове). Но по този въпрос нямам съмнение: никак не е случайно. Овладяването на медиите в България им е абсолютен приоритет и през последните 10 години го постигнаха, коригирайки някои “пропуски”, които бяха допуснали през 90-те години на миналия век. Би Ти Ви се оказа най-успешния им проект: успяха да си “купят” дори театралната подкрепа на магнат от ранга на Мърдок. Това, трябва да се признае, ще остане записано със златни букви в историята на медийните манипулации – не в българската,а в световната.
  Не случайно в “Течна дружба” цитирам есето на Георги Марков, който с горчивина пише, че българският комунизъм е проявил гениалност в специалните начини за контролиране на свободното слово ( подкупи, ласкателства, атмосфера на взаимно следене и други механизми за постигане на всеобща автоцензура), което заслужава “паметник”.
  Всъщност такъв паметник има: онзи с автомата в центъра на София. Той е предизвикателство, тест за нашата търпимост към лъжата, която боде очите, но “никому” не пречи.

 16. По мое скромно мнение =
  Беглите пробиви на истинска свобода и демокрация в Р.Б. се дължаха на битките за власт между фракциите в КГБ и ГРУ, което отхлабваше на моменти хватката им в България.
  Ако тези сили са се обеденили “по един или друг начин” – ЖАЛНА И МАЙКА НА МИЛАТА НИ БЪЛГАРИЯ. С толкова много предатели на властови и икономически позиции у нас, май нямаме шанс.

 17. Днес във фейсбук, прочетох следната епиграма на Радой Ралин:
  НАСЪРЧЕНИЕ
  Здравейте плюнки!
  Подайте кунки-
  ето ви пари,
  всеки да твори.
  Това е то….
  (но,Здравствуйте май по-приляга?)

 18. Иво, за да посетиш безопасно ТИМският руски град във Варна, трябва да научиш първо, на кой адрес в София се намира тяхното нелегално посолство и там да спазариш издаването на ТИМска виза, за безопасно посещение на ТИМската олигархична територия във Варна.

 19. Ето как се изградиха основите на петата колона, ето как столетницата наложи своята “народно-демократична” воля за да сърбаме все още последствията:
  http://www.svobodata.com/page.php?pid=5686&rid=35

 20. Присъединявам се към Румен Великов.
  Мого дори да погна с информация. =) Мястото е точно срещу централна поща и се охранява повече от посолството на САЩ в Вейрут. Гавазите се обучавана в най-скъпите школи по света, за огромни суми представяни за инвестиции в новоприватизираните от ТИМ кмпании.

 21. цветанка ризова тази вечер ги удари всички в земята, ….премиерът каза
  ….премиерът каза…..премиерът каза, на бас че ще спечели президентските избори …премиерът каза и само нещастният гост да каже нещо срещу премиерът

 22. Другарю Полковник! Нещо за цензура намекваш май! Упражняване на контрол върху излъчване на дадена ЛИЧНА позиция и мнение, само защото тази позиция не съвпада с пол(итическата)оловата ти ориентация! Не се учудвам, че само ти имаш определна информация, тъй като само разузнавачите от висшия ешелон имат достъп до най-съкровените тайни. В този ред на мисли – откъде имаш тази информация за руското посолство? Да не ми от самото руско посолство? И как така са ти я дали? Ама хайде да не питам много много… Какво като съм в Лондон – Държавна Сигурност има дълги ръце, нали така Другарю Полковник? А когато твоето предаване беше в съшщата тази телевизия, Красимир Гергов беше ли ти приятел или не? Хайде стига толкова. Поздрави от мъгливия и не дотам мъглив Албион. Бате ти Радо.

 23. Към Бате Радо:

  С наслада публикувам тъпизмите ти – да се види, какви НЕ СМЕ! Благодаря ти от сърце за демонстрираната глупост!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.