Без да иска Весела Лечева обяви Първанов за агресивен и нахален

Интересно откровение сподели с телевизионната аудитория днес (изключително) близката до човека и президента Георги Първанов бившата спортистка и министър в тройната коалиция Весела Лечева, която потвърди активното си участие в личния политически проект на действащия държавен глава „АБВ”:

Нахалните и по-агресивните успяват в политиката, каза Лечева, попитана кой по-лесно стига до върха – орелът или змията”, каза тя.

Дали пък не искаше да каже, че най-успелият политик в България, задържал се на държавния връх без никакви сътресения цели 10 години, е ( по тази логика) най-големият нахалник в българската политика? Едва ли го е искала, но всъщност го каза без да си дава сметка за това. Защото самият Първанов се самоопределя самодоволно като отличник и обича да ни припомня това.

Аз имам самочувствието на успял политик, и то политик, който е постигнал всичко сам”, зави действащият държавен глава на България Георги Първанов в Монтана, в препълнената зала на Младежкия дом по време на предизборна по същество среща с хора от града ( Дневник, 26 март 2011 г.)”

Първанов се похвали с висок рейтинг

Президентът Георги Първанов се похвали с висок рейтинг, отбелязвайки мимоходом, че скандалите в страната се отразяват и на него. На 14 февруари той гостува на тържествата за Деня на лозарите и винопроизводителите в Сухиндол.( в. Стандарт”, 15 февруари 2011 г.)

Георги Първанов става “Мъж на годината” ( през 2003 г. –бел. авт.). 4851 души пускат гласа си за него в Интернет. През 2003 година държавният глава печели “изборите” за най-достоен мъж. “Подобни награди ласкаят, затова няма да скромнича излишно”, признава Първанов, след като получава уникалната сабя, на която е гравирано името му.

Трудно е да си политически мъж, когато ги няма барикадите. За тези 14 години на преход се броят на пръсти политическите мъже на България”, смята президентът.” („Клуб М”, Силвия Великова)

Ето за такъв супермен ( в собствените му очи) става дума. А дали е орел или е по-скоро персонаж от утопията на Оруел, това е въпрос с понижена трудност- но само за „успели” читатели, запознати с творчеството на знаменития критик на тоталитаризма.

12 мнения за “Без да иска Весела Лечева обяви Първанов за агресивен и нахален”

 1. Уважаеми Инджев,
  не той е супермен (Гоцемен), а Синята коалиция и дясното пространство за съжаление са в колапс, тоест “болен, здрав носи”.

 2. За агресивността и нахалството на хора като Весела Лечева и Георги Първанов няма какво да се говори – то е втората природа на хора,неразделили се болшевишкия манталитет. Трябва да се признае палмата на първенството по наглост, цинизъм и агресивност, която принадлежи на уж бившите комунисти.Те са неизменно първи по отношение на тези “качества”. А “успехите” на самоафиширалия се като “преуспял политик” сътрудник на Държавна сигурност, изпитваме на собствен гръб: в началото излъга най-безочливо българския народ за агентурното си минало, зароби страната с т.нар. “голям шлем” – т.е. вкара ни в тройния хомот на Путин, показа, че нищо ново не е научил и нищо старо не е забравил – вместо да бъде надпартиен президнет и обединител на нацията, както повелява Конституцията, си остана партиен апаратчик и продължи да демонстрира открито политическите си пристрастия и взе страна в политическите борби. За ловните му похождения и цената им няма да говоря – послушните му медии се постараха да замажат гафовете му с цената на изпъдени журналисти, които се осмелиха да повдигнат завесата над фалшивия ореол на Гоце. И тъй като днешният президент има самочувствието на обкичен с лаври преуспял политик, искам да му припомня едно четиристишие от стихотворение на Христо Ботев:

  “Тежко, тежко,
  вино дайте,
  пиян дано аз забравя
  туй, що глупци, вий
  не знайте позор ли е
  или слава!”

  Да, за агент Гоце позорът е слава – типично по болшевишки, където лъжата е истина, а истината – лъжа! Това е типичен образ в типична действителност по романа на Оруел.

 3. Иво,здравей.Ще ти споделя нещо.Току що четох последния ти пост отнасящ се за Гоце и взех да се дразня както винаги.Какво става бе тате,какъв е проблема,попита ме сина ми виждайки неочакваните ми нерви.Почнах да му обяснявам за Първанов,комунистите и произтеклите от тях проблеми за нашето семейство.Не се дразни за такива боклуци като Гоце и комунистите(сина ми е запознат с всичко)каза ми той.Тук(USA) комунисти няма и никога няма да има,имаме си и свестен президент,а не боклук като Гоце.ОК,продължих аз разговора ни,но не смяташ ли ,че дължим на дядовците ти отплата и разплата за всичко което им е било причинено.Едно време моите работници(болшинството от тях честни и работливи турци)ми казваха-шефе готин си,но много “карез”гониш.Така,че докато има живи от моето семейство прошка за Гоце и комунистите няма да има.”Карез”до пълното им и тотално изчистване от България.Защото тепърва ни чакат много и много въпроси които дължим на децата си.Извинявам се на всички,че този път бях малко по-рязък…….Нерви.

 4. Е, по тази логика много нахалници има: Костов, Желев, Станишев, Сакскобургготски…

 5. А дали е орел или е по-скоро персонаж от утопията на Оруел, това е въпрос с понижена трудност- но само за „успели” читатели, запознати с творчеството на знаменития критик на тоталитаризма…СТРАХОТНО ! Браво ИВО !

 6. Аз не знам защо търсим под вола теле? В България революция никога не е имало. Тези които ни управляваха преди 1989 година го правят и сега.Някакви промени в хората и в манталитета да виждате,в синовете им или внуците …? Мачкат интелигенцията или я прогонват от страната с цел да няма обединяващи фигури. Интелигенцията е тази , която създава творчество,изкуство, самосъзнание, доблест и родолюбие. Осакатяването на интелигенцията развързва ръцете на плебеите в България и те ще продължават да яхат народа и да му пият кръвчицата.Въпросът е до колко е търпелив българинът?

 7. Много ми е интересно да знам, след случая с Манол Велев за кого ще гласува фамилията на следващите изборите.

 8. ЗА АГРЕСИВНИТЕ, НАХАЛНИТЕ И НАГЛИТЕ:
  Наистина една партия стига, ако те направи милионер. Чудя се кога червените бабички ще осъзнаят, че гласуват за милионери, ченгета и наглеци…
  “…..- В какви отношения сте с него? Бяхте приятели…
  – С никой не съм си развалял отношенията, нито с Бойко, нито с Първанов…

  – Сега не сте член на никоя партия…
  – Не страдам особено от това. Една партия за един живот стига!

  – Отнесохте обаче ругатни, че сте ренегат, като напускахте БСП?
  – Ренегат? Точно обратното казвам аз – те са ренегати на социалистическата идея. Какво общо имат със социализма тези милионери, които са окупирали ръководното бюро на “Позитано”20? Какво общо имат те с работническата класа? Там по-малко от милионер няма! Даже един милиардер може да има…

 9. Извинявам се, че не по темата, но вижте какво пише бивш РУСКИ зам. министър на енергетиката (той сигурно затова е и бивш)

  http://www.pari.bg/article/2011/6/6/Kogato_vi_govorjat_za_trgovska_tajna_znajte_che_se_podgotvja_ogromno_kradene

  Когато ви говорят за търговска тайна за АЕЦ “Белене”, знайте, че се подготвя огромно крадене

  “…Защо тогава руските и българските власти искат да строят, как си го обяснявате?
  – Това е огромен проект, това са много пари, голяма инвестиция. А когато се инвестират много пари, но резултатът ще бъде видим чак след 7-8 години, когато и мен няма да ме има, и вас няма да ви има, защо да не се оженим за тази инвестиция, защо да не похарчим тези пари и да се радваме на слабия контрол. Затова когато има държавна инвестиция, трябва да има изключително строг контрол и прозрачност. Трябва да има отчет за всяка копейка, за всеки болт и да се доказва защо струва точно толкова. Ако това не е изпълнено, тогава знаем какво става. Например в Русия ние харчим пари безконтролно, за съжаление мисля, че и в България е така….”

 10. iskreno se razsmjah,
  no da- kakvo da ochakvame ot durjava, v kojato sportisti i razni drugi, na koito verojatno dori pitagorovata teorema nishto ne im govori , sa upravljavashti.

 11. Preuspeliat Parvanov ima vsichki “kachestva” na preuspelite komsomolski/partiini sekretari:
  posredstvenost
  nategachestvo
  podmazvachestvo
  bezoglednost
  nahalstvo
  bezskrupulnost
  Edva li sam si viarva, che e supermen. Ne viarvam osven vsichko ostanalo da e i chak tolkova glupav. (Osven tova cvetat, s koito naposledak si boiadisva kosata, go pravi oshte po-smeshen).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.