Шоуто на Кунева припозна Трифонов за прототип на гражданина

Влизам в президентското състезание като кандидат на гражданите”, заявила днес кандидатката на Слави Трифонов за президент Меглена Кунева.

Аз пък тогава излизам от редиците на гражданите.

Не ми остава друго, макар да нямам роднини от село от доста поколения ( при комунизма това си беше проблем поради липса на колети, буркани и други подобни благини в условията на тогавашния вечен продоволствен дефицит), освен да се обявя за селянин.

И така, декларирам: няма да гласувам за номинацията на Слави Трифонов. Ставам селянин и най-селски заявявам това по съответната аналогия (“Ich bin ein Berliner” 26, 1963 , каза Джон Кенеди в обсадения и блокиран от съветски войски Западен Берлин):

„Ish bin ein Selianin” ( предполагам Слави така би се „пошегувал”). Дори Би Ти Ви , колкото и да е лицемерно, се разграничи от демонстрацията на шоу-номинацията. Кунева обаче не го направи и днес – в деня на официалното й включване в надлъгването.

Като премиер Станишев нарече „циркаджии” гражданите от една опозиционна подписка срещу неговото управление. Несъгласните с това да има кандидатпрезидент от името на едно шоу ( в което не се намери нито един служител, който да не припознава Кунева за свой кандидат- какво „единомислие” и какъв ти там плурализъм!), вече явно се оказват „селяни”.

При такива „граждани” насреща и при твърденията на самата Кунева, че не търсела подкрепата на партии ( кой ще й повярва, това е първата голяма лъжа в предизборната кампания!), не ни остава друго, освен да си сменим статута на граждани със селски такъв. По липса на разбунтувани граждански съвести от поредните циркаджийски номера, остава поне надеждата за селско въстание.

39 мнения за “Шоуто на Кунева припозна Трифонов за прототип на гражданина”

 1. Госпожа Кунева е 100% другарка. Тя лъже и мами, което веднага я класира като другарка. Ще се аргументирам. Другарката Кунева се кандидатира за евродепутат и много хора, от по-простоватите от които в България бъкано гласуваха за нея. След това тя се отказа от депутаското си място, точно както и Бойко Борисов се отказа от своето депутатско място в нашия парламент. Това е нечистоплътна политическа постъпка. Сега другарката госпожа Кунева се кандидатира за президент. Президентът по конституция е главнокомандващ на Българската армия. Какъв би бил един главнокомандващ който би се отказал от задълженията си, за да изпълни поредната нечистоплътна политическа поръчка?

 2. При цялото ми уважение, г-н Инджев, че сте от будните, малцината будни журналисти у нас, особено тача и статиите ви за Арабския свят, но не мога да ви разбера, защо все президента, та президента. Да стреля архари, мижитурка е, трябва да се громи… остави ви и без работа. Боли. Но първият човек в страната е мутрагент без езици, когото чухме с ушите си да търгува с влияние, не знам кой друг народ така на тепсия е получил доказателства за управляващите си. Той е човекът, когото трябва да бъде непрестанно заклеймяван и смятам, че заслужава поне две книги като Президент на РъБъ. Писна ми от този Гоце, да ви споделя и мои познати са поспряли да ви четат. Мисля, че бях ясен, но тук от верните ви фенове, нека който иска да ме обвини, че “обслужвам руски интереси”.

 3. И аз ставам Селянин!Какъв абсурд:избутаха най-фалшивата и празна фигура до !Някакво чиновническо нищожество!

 4. Г-жа Кунева беше и кандидат за евро депутат. След като спечели се отказа и така в европарламента влезе Антония Първанова. Аз обаче не съм гласувал за това Г-жа Първанова да бъде там. Ето защо призавава никой да не гласува за тази г-жа Кунева щото така утре може да се откаже и от спечелен президентски пост и така президента да стане някой друг Първанов/ва/

 5. Не разбирам защо в списъка на заверата от този високо ценен с международна известност институт не фигурира името на академик Трифонов & Co. …но и “тихото присъствие” на Симеон е достатъчно да ни каже много неща…

 6. „Влизам в президентското състезание като кандидат на гражданите”, заявила днес кандидатката на Слави Трифонов за президент Меглена Кунева.

  Аз пък тогава излизам от редиците на гражданите.

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Аз пък паднах от смях, като прочетох статията! Като че ли със смях ще ни е по-леко да преглътнем хапа, че ни правят на маймуни!

 7. Игра, игра, игра……Пръмова обединява гражданите от АБВ-ДС, ДС-БСП, ДС-ДПС и жалките остатъци на ДС-НДСВ…тройната коалиция Възкръсва-вика Той….и Решава да спаси България от Пожар! И се кандидатира! И Спечелва! Той е – ББ спасителя! ББ Президент! Конгрешилейшънс! А всъшност какво става? Кой става президент? Приятеля на Златев, “борецът” срещу гоце, коалиционния партньор на Атака……И после той ще спази договорката-да не пипа гоцевистите. Егати пародията. Егати Натовския партньор, егати членката на ЕС…..

 8. Към Борис:

  Искрено Ви благодаря, а и на познатите Ви ( тъй любезно приобщени към Вашата достолепна кауза), че сте поспряли да ме четете.Така облекчавате болката ми от мисълта, че Ви причинявам ( подобна) болка с принудата, която упражнявам върху Вас.
  Най-добре прекратете да се самоизмъчвате: веднага, на момента, незабавно!
  Само така ще съм сигурен, че не Ви причинявам мъката, която изпитвате от насилието, извършвано от мен върху Вас.
  Четете сайта на др.президент,ще Ви подейства като антидот след мазохистичното занимание в блога ми.

 9. Gospodine, Goce ot 10 godini e premier v sianka, a skoro shte dade i zaiavka da stane premier na svetlo.
  Vas naistina li ne Vi interesuva shto za chovek ni upravliava i shte ni upravliava zanapred?
  Ako ne Vi interesuva, ne chetete bloga na Indjev, ako li ne ste saglasen s nego – izvadete oprovergavashti argumenti.
  A az blagodaria na Indjev, che go ima!

 10. До Борис- Супер!!! Щом Ви кефят анализите на г-н Инджев за Арабския свят – чете ги. Но нека не подлагаме на съмнения лема като тази че Гоце е мижитурка и подлога

 11. Аз също не съм от “гражданите” на другарката Кунева.

 12. Гледайки репортаж от представянето днес на другарката Кунева се оказа и че въпросната е доста слаба актриса. След встъпителните думи направи кратка пауза, в която се напъна да отрони поне една сълза, за да подсили баналната си реч, но нещо не и се получи. Изобщо такъв очевиден фалш ще е трагикомично да спечели изборите, но от друга страна Гоце успя два пъти, така че да не надценявам избирателите. Все пак ми е интересно, г-н Инджев вие имате ли кандидат, от до тук ясните, на когото бихте повярвали? Разбира се това е личен въпрос и ще ви разбера, ако откажете да отговорите.

 13. Не разбрах каква беше целта на Милен Цветков да включи в днешното си предаване темата за Кунева – кандидат президент,но струва ми се че и той остана изненадан от негативните мнения на болшинството от телефонните обаждания.Направо си беше мечешка услуга.Рейтинг zero за кандидат президента с ‘кривия’ говор.Инициативен комитет,ами само ще се потрошат сума пари на наш гръб.

 14. Крушата не може да падне по далече от дървото

 15. До Борис: И. Инджев можете да четете, но сте длъжни. Това е демокцията- можеш да имаш мнение, но си длъжен да го споделяш- дано си разбрал де…

  Иво, ние “давним-давном” сме си селяни, иначе тази държава ( пардон територия) нямаше да е на този хал. Гражданите (по произход на името), защитават правата си. Де ги такива в роднината- пардон, родината?

 16. към Борис
  Не зная какъв смисъл влагате в думата “мутрагент”, но тя в пълна степен съвпада и с образа на любимеца Ви Гоце (името с което и Вие наричате “уважаемия държавен глава”). Но разликата е тази, че той освен “мутрагент” и е агент на ДС (институция на пряко подчинение и в услуга на КГБ). Освен това, известен с топлите си и дружески връзки с международните престъпници Милошевич и Садам Хюсеин. а така също и като върл противник на присъединяването на България към НАТО и ЕС (в последствие обърна “резбата” и защо ?). Нима това изобщо не Ви смущава, че начело на държавата стои такъв човек (не мога да кажа личност) в продължение на 10 години и в момента той се опитва да дирижира и бъдещото развитие на страната след изтичане на мандата му. А ако се опитвате да бъдете негов адвокат, моля откажете се! Той разполага с достатъчно свой такива (освен и ако Вие не сте от тях) и ако имаше клеветнически или неверни твърдения в публикациите на г-н Инджев, те отдавна да са предприели съдебни мерки. Още повече, като знаем злобния и отмъстителен нрав на г-н Гоце (както го варичате Вие). А иначе, бих Ви посъветвал, ако Вие и Вашите приятели предпочитате да живеете в “кочината”, просто не си напрягайте мозъците (ако имате такива) и не четете коментарите на г-н Инджев, той няма да Вн се разсърди. Бъдете сигурни!

 17. Аз пък съм гражданин и като такъв, няма да допусна снахата на Пръмов да продължи “светлото” дело на Гоце!Сега имаме един чудесен повод да покажем гражданската си сетивност и да отстраним завинаги Кунева от политиката. Воглаве с ментора й.

 18. Макар и рядко, се случва и моето мнение да съвпадне с това на г-н Инджев.-:) Към г-жа Кунева имах общо взето неутрално отношение с лек лош вкус в устата, дължащ се вероятно на червените и роднински връзки. Но общо взето чаках да видя кои ще са кандидатите за президент за да реша как да гласувам. Но “номинацията” на учиндолския селянин ми дойде в повече! Няма начин да гласувам за човек, който е “номиниран” от гологлавото същество с претенции за лидер на общественото мнение!

 19. Госпожа Кунева-Пръмова ужасно ми напомня една моя позната комсомолска секретарка навремето. Тя беше в състояние да се увие около всяка кауза, без човек да запомни какво всъщност мисли по въпроса. Тази “гумена” идейност и безпринципност много помага на хората от този сорт- в този смисъл Кунева е просто едно Гоце от женски род и с английски език.

  Родните PR направиха комплимент от унизителния и прякор в Евро-парламента -“Г-жа Yes”. На запад от нас се уважават хора, които умеят да казват “НЕ”, а не хитри мижитурки, които не могат да отстояват нищо друго освен личните си мераци за още и още парици…

  А и как би изглеждал който и да е президент, ако не умее да казва “НЕ”?

 20. В едно от предаванията на ужасния селянин Слави Трифонов, чух следното, изречено от самия него, изречено с подобаващия му фелтфебелски тембър:
  “Нека всички да горят в работата си като Джордано Бруно…..”
  Има сакрални територии, личности и геройзъм, които трябва да браним от набезите на онанокомформистите.
  Защото,омазания Слави Триф Онанов трябва да знае,че “Юначество са с лайно, не се помазва!”

 21. И аз ставам селянин. Иво да основем селска партия. Все пак нека попитаме г-жа Пръ…, пардон Кунева, като стане президент на гражданите:1.Ще остане ли президент или ще се откаже в нечия полза и 2. Ще отстрани ли ченгетата от властовите позиции. Попитайте я вие, защото нито една “независима” медия няма да го направи

 22. Аз мисля,не сигурна съм че това не е нейно желание за
  Кунева става въпрос,тя си е разработка на изродите,
  сиреч перачите на пари и при тях няма искаш не искаш правиш това което ти кажат,другия вариант е с краката напред.В тази ситоация Мунева им е подходящата жертва.а защо си е избрали този дяволски път….?Да ги ужалиш, да нямаш право на избор това е най лошото което си си надробил.Тези дето се правят,че не го разбират са същите.Жалка работа,жалко за младите какъв пример само и им се дава непрекъснато и от всякъде(Слави е пресен пример-само дето не му се виждат рогата с просто око)

 23. Жадни сме и гладни за коментари от такова естество – поне докато гоцевщината не стане част от историята (неподходящ термин в сучая; по-добре да се пише “статистиката”, което също не е съвсем вярно).

 24. Спокойно, не бързайте да се припознавате като селяни заради учиндолското “явление”. Все пак той не може да надскочи вродените си ограничения и ей така изведнъж да стане гражданин (нищо против селското население – но селското съзнание)

 25. “Няма срамна работа, стига тя да е ръководна.” Тази максима е освободила Слави Триф Онанов от чуството за вина при многобройните му жиртвопринушения на олтара на бог Онан!

 26. аз също се отказвам от гражданските си претенции и започвам да се самоопределям като селянин (надявам се да не засегна някой с това).
  иначе по темата за другарката кунева ето два линка които открих днес.

  http://toross.blog.bg/politika/2011/06/06/meglena-kuneva-prymova-kato-gena-abisinkata-gena-uruspiiata.760607

  http://toross.blog.bg/politika/2010/05/22/plovdiv-mai-1953-pyrvata-stachka-sreshtu-komunizma-v-iztochn.549706

 27. извинявам се. забравих да променя подписа си
  моля по горе
  Posted by ne6togadno | юни 7, 2011, 21:19 да се чете като ваш селяни ne6togadno

 28. Предизборните послания на Кунева и нейния ментор Първанов /обединители на псевдоинтелигенцията/ напомнят словото на Остап Бендер за светлото бъдеще на Васюки – Ню Васюки! NEW BG!
  А Трифонов – съчетание от бездарие /ГОЛЯМОТО БЪХТЕНЕ! – кратък и изчерпателен израз на Денди/, амбиция и слугинаж.
  Апропо: поздравления, г-н Инджев! Винаги Ви чета с удоволствие и респект.

 29. Тази гургулица, живееше като чужд гражданин в друга държава и дума не обелваше за измамите и схемите с които ни оплитаха монополите. Не каза нищо за фалшификатите , с които ни заливаха измамните търговски вериги и най-важното: не каза нищо за спирането на реакторите- за или против е била когато това ставаше пред о4ите и.

 30. Жълто-Червено-Зелената Еуглена Кунева-Пръмовица за президент! Тихото отмъщение на комсомолската нимфа! Безстрастното лице на мазния бюрократ! Кривата устичка на номенклатурата по Царски! Пълзящата реставрация на червената плутокрация! Отмъщението на чиновника! Мечтата на комуниста посята в щедрата Евробюрократична почва!

 31. Прочитайки статията направих някои асоциации. Днес имах странен ден. Сутринта отворих гардероба и установих, че няма какво да облека.Чудих се какво да си сложа – дали риза на Pierre Cardin, Ted Lapidus, Daniel Hechter или Ralpf Lauren. Вечерта се прибрах от работа, отворих хладилника и установих, че няма храна. Принудих се да ям препечен хляб с хайвер от сьомга, пушена сьомга и претоплен октопод.
  Съзнавате ли абсурда? Един дотолкова смущаващ кандидат, че по-скоро може да се нарече орбитален отколкото елитарен, който поне аз съм запомнил единствено с това, че не защити българската домашна ракия пред ЕС, сега се явява с претенции да бъде представителното лице на България.
  Май като селянин се чувствам по-добре.

 32. Aaaa,SIR SVEN,това трябва да се изпише с големи букви в центъра на София!!!

 33. Не разбирам какво говори лошо за Кунева в случая от това, че ползва тв шоу за политическа реклама? Нормално е тя, а и всеки друг политик, да приема всички покани за изяви, ако не са по някакъв начин обидни за някаква група от избирателите. Все едно за заклеймиш търговец, че ползва услугите на рекламна агенция.. Ако ще й търсим кусури, нека да е нещо осезателно, конкретно и свързано с това какво е показала до тук като работа за народа ?

  Аз не харесвам Слави, но се радвам че я гледах в шоуто му, беше информативно.

 34. Г-жо LANA, разбира се, че има значение кой те лансира. Когато за предизборната кампания използваш услугите на отявлен боклук, мутрашка марионетка и доказан простак, ти също ставаш отявлен боклук, мутрашка марионетка и доказан простак … Това е като да решиш с какво ще отидеш на един прием … Едно е да отидеш с Ролс Ройс, друго е да отидеш с магарешка каруца … Е, Кунева пристига в предизборната надпревара със изгнилата, вмирисана, учиндолска каруца …

 35. Знаете ли, че в студентските си години
  Меглена Кунева бе интимна приятелка на
  Румен Еленски- адвоката нашумял и намесен като участник в схемите на Венета Марковска?. Колко живи са спомените днес от тази младежка любов?
  Не е мястото тук, но не е ли време да поискаме да се разнищят “схемите Марковска- Георгиев” Схеми, които никой ясно и открито не поиска да се разнищят из основи. Не може ми да направим протест с едно едничко искане:” Управляващи разнищете схемите Венета Марковска- Георги Георгиев. Отнемете незаконно придобитото имущество”. Мъртви ли сме или умствено изостанали?

 36. Ами да, добра идея е да направим едно искане да се разнищят схемите Венета Марковска – Георги Георгиев. И пред кого да направим това искане? Пред светия синод може би. И като го направим, какво? Кой ще ги разнищва схемите? Венета Марковска вече е разкостена и осъмнахме с чисти като утринна роса управници и институции. Тя се оказа единствената корумпирана и нравствено непригодна за поста в България. Най-после ще потече мед и масло. Питам, и отговор не искам.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.