Преди (зло)употреба, прочети листовката!

Председателят на Съвета за електронни медии Георги Лозанов покани 13 частни радио- и телевизионни оператора да подпишат с регулатора предизборен меморандум.

Поводът е предаването на Слави Трифонов, в което той обяви на 2 юни, че екипът на “Шоуто на Слави” ( без никой да е против – уникален случай на предварително колективно гласуване без да има обявен конкурент дори) единодушно, като севернокорейска партийна организация, заяви: „Меглена Кунева е нашият кандидат за президент”!

Днес, 5 дни по-късно, Слави Трифонов не се появи в собственото си предаване – а щеше да изкърти мивките, да избие конкуренцията и рибата , да отреже главите на всички критикари, ако мъжкарски беше запазил позата си на голям пич, който стои зад думите си. Но са му свили сармите, самочувствието и превишеното право да има собствено мнение.

Нито един от служителите на шоуто му, които заявиха, че Меглена Кунева е „нашият кандидат за президент”, не се появи също. Кадровата дупка бе запушена с импровизиран дублаж- самоотвержено, но издайнически нескопосано.

Прекъсвам за реклами ( чете се бързо): „преди (зло)употреба, прочети листовката”!

Ако сте успели да отидете до тоалетната, използвайки рекламната пауза, не съжалявайте за пропуснатите мигове от шоуто. Но задължително прочетете листовката, преди да я употребите!

„По-късно се разбра, че за търговските медии няма никакво изискване в закона за политически плурализъм за разлика от държавните радио и телевизия, за които правилата за политическа агитация са описани в Изборния кодекс и в Закона за радиото и телевизията.” , коментира по този повод агенция БЛИЦ.

Това е много интересно: разбрало се по-късно! Колко по-късно?

Понеже явно разбирането тук закъснява и идва доста по-късно, си позволявам да затвърдя намека още веднъж: преди (зло)употреба, прочетете листовката!

10 мнения за “Преди (зло)употреба, прочети листовката!”

 1. В тази държава е най – добре човек да е футболист ! Защо ли ? Правят се стадиони за по 140 млн лв с пари от хазната, произвеждаме футболисти и т.н.
  Жалко само, че Бербатов не игра на финала в шампионската лига !
  Но пък Бойко може да стане футболист в Ман. Ю. и един ден да го видим на финала в шампионската лига , да спечели мача и да вдигне купата ? Защо пък не ? Нима не е възможно Бойко да играе на финала в шампионската лига ? Не е пожелал , не е станал европейски шампион …
  Ако Бойко спечели купата на европейските шампиони, то това ще повлияе положително върху страната ни в световен мащаб, откъдето пък може и да дойдат чуждестранни инвеститори, които да разкрият нови работни места и да повишат жизнения стандарт в страната ни !
  Като няма хляб, нека поне да има футболни зрелища !

 2. Колко пари взема един инженер в тази държава и колко пари взема един футболист от А – група ? Сигурно някой ще каже, че инженерите вземат повече пари от футболистите ? Дай, Боже, да е така, но се съмнявам !
  Дянков все казва, че няма пари, но пък също така каза, че ще даде 140 млн лв за нов стадион …
  А нямаше ли световна финансова криза ? Тогава за какво говорим ?
  Защо им е тогава на младите да стават инженери ? Не е ли по – добре да станат футболисти ? След футболни мачове дават бира и кебапчета , и то не какви да е, а произведени по БДС …
  Няко да е чул на инженерите да им дават бира и кебапчета ? А някой да е чул български инженер да е играл на финала на шампионската лига ? Ами тогава ?

 3. Иво, аз не знам как се пише името М(Е)иглена. Знам обаче, че инстанцията е ченгето дето й е издало пашепортина. Ако обаче името е Миглена, акцентът е върху миглите; лично аз нямам впечатление те да са изумителни.

 4. Начинът на издигането на Кунева за президент е типичен за стила на Първанов. Той никога не застава с лицето си и не желае да носи лична отговорност за своите действия. Винаги се крие зад разни спонтанно зародили се граждански инициативи, по правило от интелектуалци, а той остава встрани и отзад. Ако нещата тръгнат добре, в един момент излиза, че той е бил автора, но ако не тръгнат – той няма нищо общо. Крайно подла и долнопробна позиция. Тройната коалиция е жив пример, неговото АБВ е същата работа, а сега и кандидатурата на Кунева. Ако тя добие мощна популярност, в един момент той гордо ще я подкрепи, а ако тръгне на зле – ни чул, ни видял.
  А и Кунева се оказа жена с много леко политическо поведение.

 5. Всичко, което се случва, е напълно логично – след като простаците комунисти и ченгета си присвоиха нашата България, след като наложиха като културна норма чалгата, следва да очакваме диващина и варварщина във всички сфери на обществения живот…
  За жалост, не знам как може да се излезе от това налудничаво състояния – простаци, крадци и убийци да те управляват…

 6. Cлави е просто момче, което обича паричките… Друго мнение имах за някои от “служителите” му.

 7. Каквото и да съм казал, съм го казал с известна ирония ! Защо ли ?
  Защото премиерът ни като слънце изказа мнение, че лекарите и инженерите не трябвало да бягат в чужбина, за да получават европейски възнаграждения за труда си, а да останат в държавата, където футболът и голф – игрищата са приоритет …
  Премиерът ни като слънце пропусне да каже, че един млад инженер започва с 240 лв в БАН … Пропусна също така да каже, че един млад юрист в съда започва със стартова заплата 1500 лв …
  А може би според премиерът ни като слънце няма разлика между 240 лв и 1500 лв ?
  Ако няма разлика, то защо тогава минималната ни работна заплата не стане 1500 лв / 766 евро / ? Може би , защото в парламента имаме 240 депутати, а не 1500 народни избраници ? Ако имаме 1500 депутати в парламента, дали пък тогава минимлната работна заплата няма да стане 1500 лв и дали тогава инженерите ни / повечето от тях / няма да предпочетат да останат и живеят в БГ ?
  Това са сложни въпроси, но аз, например, не съм футболист !

 8. Do arhar,

  240 deputati sa strashno mnogo za BG. VAv frenskiat parlament imalo blizo 600 na 60 mln naselenie.
  Po tazi logika v BG tribvashe da ima 2000 ako biahme i nie 60 mln.
  E kakvo poveche da govorim. Kogato faktite govoria i Goce Sirishtnika malchi…

 9. За Росица
  Когато умните хора коригират наивитета си и хванат тоягата….

  “Ние нито ще забравим, нито ще забравим.
  Дори компромис да направим.
  Кого да съжалим?
  Някой който продължава да си мисли, че власта
  с кръв се взима с кръв се дава
  и който с пяна на уста слуша сега песента ни.”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.