Евтиният пиар на скъпия ни президент

“Президентът Георги Първанов подари плазмен телевизор на новосъздадения пенсионерски клуб в община Трекляно. Дарението е с лични средства, обясни съветникът му по медийната политика и бивш депутат от Кюстендилска област Иво Атанасов.” (Аktualno.com)

Това ли е благотворителността: да подариш, за да се похвалиш? Другарите Първанов и Атанасов не разбират ли колко е грозно това самохвалство с „благородството“ на едно дарение или просто толкова си могат , подценявайки усета на хората за фалша?

Истински безкористните дарители не парадират с жеста си, който престава да е такъв в момента, когато се окаже, че е скрит ход с цел някаква печалба. Разбираемо е фирмите, които даряват с цел да се рекламират или да постигнат някакви данъчни отстъпки, да използват този трик – и за тях е добре и за рецепиентите на дарението също. Но когато по същия начин постъпва един политик, самият държавен глава в случая, това е самопризнание за цинизъм, за пазаруване на политически симпатии. И е въпрос на сетива – или ги имаш, или не. Може и да ги е имал някога Първанов, но прекаленият властови комфорт май му ги е оперирал. Чуден е и съветникът му – от същия дол червена дренка!

Всеки от нас се е сблъсквал с този морален проблем. Бил и съм и от двете страни на „монетата“. Знам какво е да ти се притекат на помощ безкористно. Ще дам само един пример.

Писах преди издаването на книгата „Течна дружба“, че имам идея на представянето да се раздават чадъри със заглавието на книгата заради вероятността от дъжд, но не искам да товаря издателството с допълнителни разходи. И се появи дарител: пенсионер, който настоя да даде пари за осъществяването идеята от спестените си 5 пенсии безвъзмездно, защото много му харесало хрумването.

Това е благородство, господа червени властници: да дадеш много, когато имаш малко и то за кауза, а не за самореклама!

25 мнения за “Евтиният пиар на скъпия ни президент”

 1. Господин Инджев, да познавате човек който е тъп, мързелив и некадърен и той да не е самохвалко и хвалипръцко? Тези човешки качества винаги са вървели ръка за ръка през вековете. Баронеса Тачър е права като казва, че комунистите и социалистите са най-безсрамните хора на света. Не е възможно президентът Георги Първанов и неговият съветник да правят изключение.

 2. Много тънко е минал другаря президент, само за плазма се е бръкнал! И то чак сега, когато цената им падна много. Да беше подарил поне ЛСД.. Все пак ни е изтъкнат другар, най-известния комунатовец, а такова скръндзаво PR-че! Все едно на него да му подарят евтина въздушна пушка-плюкало, вместо солидна ловна карабина за 50 бона…
  Но като видим кой е съветника му- известния депутат и медиен тарикат Иво Атанасов, веднага ни става ясна тънката мисъл, тънкото минаване и тънките внушения -Гоцето демек, дава от “скромния” си “социално-отговорен” джоб на пенсионерите, а съветника му ни обяснява на ушенце, че това, видите ли, са лични и скромни спестявания…Гоцето благородно мълчи, избърсва една сълза и се почесва по ондулацията..

  Като онзи, дето обичал да казва: “Аз съм скромен човек, и ДЪРЖА ВСИЧКИ ДА ГО ЗНАЯТ!”

 3. Всичко е съвсем случайно и напълно безкористно! Масларова подари “пенсионери екскурзианти” на бедните хотелиери, Борисов две агнета на всички деца от домовете, а Гоце – телевизор на полуслепите пенсионери! Добри хора, просто да се насълзиш от умиление.

 4. Това е то,облика на партийния апаратчик с болшевишка закваска, който орезили президентската институция с наглото си вмешателство в политическия живот на страната и съвсем открито лобира за БСП и мутантите й. Но не е виновен толкова той, колкото онези, които гласуваха за буйния му перчем, а сега тихо и кротко си гледат рахатлъка по Измир, Бурса и Истанбул. А за поредния демагогски ход на Гоце какво да говорим – много вероятно е този клуб да е някое подразделение на клубовете по интереси на БСП. Горките пенсионери – искрено им съчувствам – за толкова евтино ли искат да ги купят?

 5. Уважаеми Инджев,
  поведението на гоце през последните месеци от мандата му е пошло. Вместо да седи кротко и да чака пенсионирането си той обикаля на държавни разноски българските села и паланки. Защо го прави? Нали няма да участва на изборите?! Просто социалистическия комсомолец вече е господин милионер след двойния мандат. Той свикна да го обгрижват,посрещат, боготворят…той-момчето от село стана Капиталист, натовец, европеец…боже колко е пошло! Човека който е агент на ДС! Човека, който защитава ДС, защитава руските интереси, защитава червените крадци и олигарси! Гоце! Ако имах тази възможност щях всяка вечер от телевизионния екран за лека нощ на възрастните да чета президента на РъБъ….няма по-пошъл човек и по-пошло ДС обкръжение от гоцевото…А Кунева е неговия избор за да си запази президентстото и след напускането-просто поставя свой човек като Кунева….пошло…..

 6. Когато на теб и децата ти подаряват апартаменти, офиси , коли, колко му е и ти да подариш един телевизор, вероятно закупен с парите, спечелени от специалиста по хазарта Иво Атанасов.Но по комунистическите закони говориш само за това, което си дал и никога за това,което си получил.Това е школата на ДС.БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАКИВА БЕЗБОЖНИЦИ – ДАРИТЕЛИ!

 7. ГОЦЕ : „Не смятам, че политическото пространство трябва да се парцелира повече. Напротив – трябва да се обединява”
  Xopa, бдетe ! Toзи фeн нa eднoпapтийнaтa политичеcка cиcтeмa зaгpявa зa пpeмиep – пo пpимepa нa Пyтин !

 8. “Първанов: Имам една жена и една партия, няма да изневеря” (dnevnik.bg)
  Гоце забравил да спомене най-важното – има си една ДС, на която наистина никога няма да изневери…
  Надявам се най-накрая българските граждани да изневерят на гласуването за такива като Гоце…

 9. Не съм президент на никоя държава,но веднага мога да подаря 10 плазмени телевизори на 10 детски градини. Що за Гоцева простотия?

 10. Така значи. Новооткрит клуб на пенсионера в Трекляно. Гоце. Телевизор. Дарение. Като навържем думичките, излиза, че Гоце бил подарил телевизор на новоткрития клуб на пенсионера в Трекляно. И то не какъв да е телевизор, а ПЛАЗМЕН телевизор.

  Ми, да ме прощавате, ама президентинът ни е богат човек, въпреки, че се представя за Корейко, и е минал много тънко с плазмения телевизор. То е все едно аз да направя подарък с някаква дешовка, струваща 5 копейки и да си направя гръмък ПР от това.

  Сигурен съм, че се питате защо точно плазмен телевизор, а не, примерно, компютър, кафеварка, или картина на Джото. Ми много просто, идват избори и президентина иска да подсигури, че пенсионерите няма да пропуснат и милисекунда от червената агитация, пропаганда, облъчване, лъжи и демагогия. В паузите бедните пенсионерски глави ще бъдат размътвани допълнително от терзанията на красивата Локум, която е безнадеждно влюбена в Мемет.

  Г. Първанов не прави дарение, той прави инвестиция.

 11. Уважаеми Инджев,
  тази статия
  http://www.blitz.bg/news/article/110150
  ми направи впечатление с това, че някъде в МС съществува материал касаещ тъмните моменти на прехода и неговите Донове. Вие чувал ли сте за съществуването на подобен материал?

 12. Най – хубавата дата от съвременната ни история ще бъде 23.01.2012 г. !
  Гоце излиза завинаги от властта и започва да пише мемоари, вкл. и за архари …

 13. Простотията мирише отдалече. Не случайно съществува понятието “синя кръв”. Затова “братушките”избиха сами и с помощта на петата си колона няколко десетки хиляди българи при окупирането на неутрална България. И ето резултата: Пърданчо Ванчо… Да не говорим за поколението им. Вчера синът ми се оплакваше, че една дъщеря направила див скандал в Телевизията, защото имала оценка 6 +, докато друга една имала 6 ++ ! Как можело!
  Няма рецептори за достойнство, да не говорим за възпитание.
  Тия са свикнали да са вся и всьо. А са … нищо!

 14. Гоце подарил някакъв телевизор като си направи публично самореклама и сега си мисли, че хората ще му повярват отново ?
  Не трябваше ли когато някой прави дарение , това да става тайно и скрито от обществото ? Когато някой направи дарение, то това се вижда от Всевишния и т.н. Но когато някой си направи самореклама, то тогава веднага прозират задкулисните му действия !
  Сега нито сме 2001 г., нито сме 2006 г., че да му поверваме отново на Гоце ! Историята не се нуждае вече от него, още по – малко пък ние, данъкоплатците !
  Царят също правеше чешмички в края на мандата си, но сега вече никой не си спомня за него …
  Ще чакаме с нетърпение датата 23.01.2012 г., за да му кажем auf’ wiedersehen на Гоце !

 15. Гоце, само с вода няма да го измием. Трябва да се сипе белина и прах за пране, да се вземе четката (онази кръглата с дългата дръжка)и да се търка, търка и чак тогава да пуснем водата. Такова упорито петно е той!

 16. Уважаеми г-н Инджев,моля да коментирате поведението на в.”ТруП” напоследьк с тяхната открита подкрепа за кандидатите на СДС в днешните вьтрешни избори на Синята коалиция.Както и яростната защита на Цветан Цветанов и Бойко Борисов.Дали това няма врьзка с купуването на вестника от приятеля на Софиянски Любомир Павлов.

 17. Вече казах, че певицата Марияна има по – голям шанс да стане президент, отколкото Пръмова …
  Защо ли ?
  Певицата Марияна досега не се е занимавала с политиката, т.е. ако тя се кандидатира за президент, ще влезе чиста и неопетнена в политиката, защото никой няма да има каквито и да е компромати срещу нея .
  Може ли да се каже същото за Пръмова ? Ние още помним ‘ приноса ‘ на Пръмова за затварянето на 3 – и 4 – блок на АЕЦ Козлодуй !
  Ако 3 – и 4 – блок на АЕЦ Козлодуй още работаха, сега може би нямаше да има нужда от АЕЦ Белене ?!
  Някой сега сигурно ще каже, че певицата Марияна по конституция не може да се кандидатира за президент, защото още не е навършила 40 г. ?
  А защо тогава да не променим конституцията в тази част ? Защо Гоце искаше да се промени конституцията заради Сергей ?
  След като може да променяме конституцията заради Сергей, защо да не може да я променим и заради Марияна ?
  Трябва да се дава път на младите / социалисти / ! Това е бъдещето на БГ !

 18. Липса на морал у Първанов са много негови подобни действия, но как да разбираме и коментираме неговото твърдо заявление в Търговище, че ще претендира за длъжността “Премиер”? Та той преценява, че не е нужна появата на нова партия в България, а успешна, широката коалиция от съществуващите??? АБВ на власт!?

 19. Това е благородство, господа червени властници…

  G-n Indjev, ne narichaite molia vi drugarite gospoda. Shte se obidiat. Te i bez tova sa vi obideni.

 20. „Първанов: Имам една жена и една партия, няма да изневеря“
  Drugarju G, vnimavai pak da ne lepnesh nEkoi triper. Znaem che ne izneveriavash ama vse pak…

 21. Защо говорите така.Ето,помага на пенсионерите като е отделил от скромната си президентска заплата за телевизор,а с пущката си отсрелва вълците да не изяждат пенсионерите.

 22. Ето още един пример на върхове в демагогията на „историка” Гоце. Извадка от словото му в Славовица на 12.06.2011г.
  „Време е, уважаеми госпожи и господа, уважаеми сънародници, да разберем, че ако ние не постигнем национално помирение по историята, което означава обективно, точно да прочетем миналото си, което означава наистина да можем да се поклоним пред паметниците и на жертвите от фашизма, и на тези, които са пострадали след девети септември, без този верен, обективен, национално отговорен прочит на историята, ние трудно можем да вървим напред и да не оставаме заложници на историята”.
  От едната страна има ЖЕРТВИ НА ФАШИЗъМА, от другата ПОСТРАДАЛИ, не от КОМУНИЗъМА, а от неясна субстанция от историческо време и идеологически режим, наречено „след девети септември”? А може и да са пострадали от битови скандали, препиване или неправилно боравене с с уредите в кухнята?

 23. “Това ли е благотворителността: да подариш, за да се похвалиш?”
  Отговорът определено е “не”. Искам да добавя само, че дори и фирмите, които се занимават с благотворителност, с изключение на бившите и настоящи монополисти, организиращи игри и гласувания с SMS-и, не шумят в медиите за тази си дейност. Например нашата фирма, като юридическо лице и ние нейните служители от много години се грижим за децата лишени от родителски грижи в едни дом. Подарили сме им какво ли не, включително и телевизори, но никъде не сме го публикували (дори и в интернет страницата си), защото благотворителността е въпрос на съчувствие и морал, а не евтин ПР.

 24. МИН, моите поздравления за отличната Ви находка как йезуитски сме приканвани към национално помирение по историята и опрощение на предателството на БКП.

 25. Г-н Инджев, защо са ни необходими тези коментари ? На Тази малка България, изобщо не и трябва ,,п р е з и д е н т ,, а още и вицепрезидент !Толкова ли сме богати ?- да се харчат излишни пари за такава институция, в една малка страна , която образно казано може да се управлява по ,, интернет ,,! Време е такива хора като Вас /които ще бъдат чути от обществото /да оглавят движение срещу всичките тия ,,циркове,,–,,че май много взема да ми писва !!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.