Гатанката на Борисов

Бойко Борисов е намерил кандидатпрезидента на своите мечти- съобщи ни загадъчно днес самият той с усмивка на грижовен баща, който осведомява щерка си да не се тревожи, защото се е спазарил за нейния жених. Тя не знае кой е той, но и няма нужда- нали на него му харесва избраникът!

С чувство на благодарност за бащинската загриженост се завивам под юргана и като не смея да подпитвам, се опитвам да отгатна кой ли ще е да е този най-подходящият. Не съм гадач, но в гатанката има жокер и това е образът на самия Симеон Сакскобургготски, похвален от Борисов като най-подходящ за президентския пост, което ставало ясно и от факта, че високопоставени чужденци винаги го питали за бившия цар.

Задачата не е лесна. Трябва да си съставя представата за Борисовия идеал по спомени за негови кумири.

Списание „Мах“, август 2008 г.: „Кой е най-впечатляващият световен лидер в историята, според Вас?
Бойко Борисов: … Путин от една изостанала държава направи в момента сила, с която се съобразяват всички. Погледнато за своето време, Хитлер и Сталин са номер едно. Или Мао – за това да водиш една империя толкова време в такива ситуации се изискват качества.“

Трябва да се признае, че комбинацията между Хитлер, Сталин и Мао е много точна като ориентир – тримата действително си приличат, а с Путин премиерът Борисов си е на „ти“ ( наричали се взаимно „брат“, твърди в. „Труд“). Оформя се еднозначен колективен фоторобот. Към него отлично се вписва и Живков, когото Борисов не само охраняваше, но и лично много уважаваше – до степен да стои мирно в генералска униформа на възстановения му паметник в родния му Правец на рождения му 7 септември ( 2001 г.) сред политическите му роднини Георги Първанов и Младен Червеняков. Случайно или не, между тези харесвани от Борисов вождове има още нещо общо: Путин, Хитлер, Сталин, Мао и Живков са нисички. Край тях Борисов е направо исполин!

Ясната картинка обаче се обърква и от други герои от публичните откровения на Борисов- сред тях има още двама нисички на ръст, Никола Саркози и Силвио Берлускони. Идилията щеше да е пълна поне по този показател , ако не я нарушаваше Меркел- канцлер на Германия, но и жена, която Борисов често споменава ( как тя го разбира и без самият той да знае немски , например). Това смущаващо различие оставя вероятността Борисов да е харесал за президент и представителка на този пол, който той покровителствено обича да хвали като много подходящ за харесване от самия него заради качества, които говорят за изпълнителност ( важното е да им бъде наредено от когото и каквото трябва- после стриктно изпълняват). Примери- колкото щете.

Кой обаче в нашата скромна Родина може да бъде на висотата на споменатите нисички чужденци, че да заслужи да бъде намерен и заведен от Борисов на държавния ни връх? Предавам се. Не мога да се досетя. Оставам си с мечтаенето и нетърпеливо очаквам да му дойде времето.

I have a dream!

16 мнения за “Гатанката на Борисов”

 1. Известна е сполуката на Б.Борисов,когато намери на един кръстопът поредният си министър на здравеопазването-негова съименичка по фамилия-проф.д-р Борисова.Въобще,сполука/навремето тозш слоган се използваше от БСП преди изборите/е всяко действие на Б.Борисов-от сутринта до вечерта, и обратното.Въобще,поредната сполука за България е факт!

 2. Абе има една такава общност, членовете й се обръщат един към друг с “брат” …

 3. Няма ли кой да каже на този примат,да говори по малко,не разбират ли PR агентите му,че колкото повече говори,толкова повече се вижда простотията Бойкова.

 4. Симеон Сакскобурготски е национален предател и баща на хермафродита – тройна коалиция.
  Отлично изказване господин премиер. Да не продължавате осемстотинте дни, или двадесетте години преход. А може би други четеридесет? Да, да, да, всички сме за трона, да му го върнем на клетия, който някои наричат цар.

 5. Инджев, признай си мъжки, че загуби баса дали Бойко ще се кандидатира за президент и казвай с какво ще черпиш! 🙂

 6. Към Edgar Hoover:

  И други са ме дърпали на улицата “да почерпя” “мъжки”…
  Черпя (се) само с хора, които имат мъжката смелост да застанат с физионимията си и да я защитят с нещо, заради което бих почерпил.
  Бас с теб не съм хващал – няма как, не те познавам.

 7. Когато ББ нещо говори, трябва да се внимава защото винаги е предпоследно. По отношение на царя, да не забравяме кой го доведе и кой го е вербовал години наред-ДС. Едва ли народа е толкова глупав, че да гласува за него. Другото е, че ББ не го контролира стария Сакс. ББ ще си смени мнението в последния момент и ще се кандидатира.

 8. Трябва да признаем, че въпрки
  че доста го смятат за по-прост от тях умее да ни изненадва положително ( признавам че в здравеопазването не успя )

 9. Бойко обича да играе футбол от малък.Търчи с филии намазани с мас и къса гуменки по футболните игрища.Днес прочетох ,че лично в джип,е карал един футболист наречен Камата.Така че, няма какво да се чудите кой е неговият кандидат да президент.Аз залагам на футболист.

 10. Чичо Иво,гложи ме една мисъл.Кого може да е избрал за президент,бати Бойко?Като си помисля,че премиера ни се има за Господ,да неби да е решил да ни направи Свети Петър президент.

 11. Koi mozhe da e kandidat-prezident na bokovite mechti osven samiat Boko ?!

 12. И аз не знам какво да мисла – не всичко е нормално според много,но виждам че Бойко прави противниците си на маймуни.Не съм сигурен още дали това поведение е най-силния му ход или не,но като чели съшноста и нрава на противниците заслужават точно това.В момента с нормално поведение не можеш да победиш това статутство.

 13. Негово Величество не е баща на тройната коалиция и недейте да изкривявате историята. Тогава БСП спечелиха изборите, но с недостатъчно проценти за да съставят правителство. Ако си спомняте имаше едни драматични дълги нощи, а НДСВ НЕ ПОДКРЕПИХА правителство на БСП. След това НДСВ не успяха да съберат гласове да съставят правителство пак след драматични поврати. Остана ДПС или нови избори. ДПС също нямаше да успеят да съберат мнозинство и се говореше за нови избори, и тогава изведнъж започнаха да се “пропукват” отделни депутати (ако не се лъжа от СДС но може и да бъркам) и работата отиде като да се състави правителство без НДСВ. И тогава (много ясно) Негово Величество заяви че ще подкрепи правителството и се състави правителство на тройната коалиция. Алтернативата му бе да не участва изобщо в правителството. Е много ясно, че ще предпочете да участва. Но бащата на тройната коалиция не е той, а отделните “пропукани” депутати, които така и си останаха извън управлението.

 14. Гатанката е пределно проста, защото никой диктатор няма да лансира личност с по-висок интелект от неговия. Затова съм сигурен, че батБойко има впредвид онова митничарче от летището, дето ритат заедно футбол и за когото се беше застъпил да го върнат на работа – ако помните флашките – само дето не мога да си спомня дали беше Вучето или Вичето.

 15. Този нисичък и много серт юнак, който стои добре на висотата на тези чутовни херои, и който тайно тренира пред огледалото как да прилича едновременно на Путин, Мао, Живков, Сталин и Хитлер едновременно, може да бъде само един: –

  Православния бич срещу иностранците, черносотника с жестове “а ла Адолф”, душманина на мюсюлманина, фотографски заснелият се гол кошмар на гейовете, смръщения антисемитски фюрер с бялата коса, въздаващият национал-социална справедливост по великоруски, малкия батюшка на големия бат Боко, мини-богатира на руска ведомост, страшилището на германските стюардеси – бай Долен Псидеров!

  БАТюшка Боко, самодържеца, от своя страна спокойно може да “прикаже” на малкия батка да се яви като един “национално-отговорен” президент! Но този “приказ” не е нещо, дето Батюшката дължи на народеца и крепостните, и не се обсъжда, тъй като един самодържец не се “обяснява”. Неговото решение е мистично по характер, взима се в тайнство със себе си, и се “низпослава” на поданиците.

  Ние, простите смъртни трябва да очакваме с трепет това мистично послание..

 16. SIR SVEN,
  нема ли да се научиш дека му се турга на българскиот членот?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.