(Жи)вот на доверие

Автобусът на правителството преминава техническия преглед, наречен „вот на доверие“. Така с помощта на помощни и подръчни материали, наречени „независими депутати“ ( ето случай, когато от независимите зависи нещо!) подновява лиценза си за управление по магистралите, които обещава да построи. Стига да не фалира и да не ни издадат европейска заповед за арест на субсидиите.

Упражнението съвпада с националния траур за жертвите от катастрофата с автобуса на нелицензирани и фалирали превозвачи с европейска заповед за арест- липсва им само издирване по заповед на Международния съд в Хага. Касапницата отне вчера живота на 8 души на магистрала „Тракия“. Цели 8 души загинаха, защото са се доверили на мошеници, без право да знаят дори, че са такива. Какво нещо е информацията – същата, която в България се контролира от олигарси и техните политически протежета!

Ще помълчим ( този път от уважение към жертвите). Свикнали сме. Но не е ли време също да се позамислим, макар и мълчаливо, за нашия (жи)вот на доверие и за кредита, които даваме на водачи, които ни извозват най-редовно и по (техен) график?

17 мнения за “(Жи)вот на доверие”

 1. Големият проблем е анонимността в България.Анонимни политици,съседи,учители,всички сме анонимни.Защо журналистите и обществото не желае да знае за семействата,дипломите,квалификацията на кандидатите за президент?Виждате как цял свят знае имената на съпругите на известните личности,на техните деца,бащи и майки.Българите си купуват кола и разпитват за подробности,а не питат кой ги управлява,наивни са и всеки може да ги манипулира.

 2. Тези дебати трябваше да се предават и по радиото и по телевизията. Така националният траур щеше да е много по-дълбок, както подобава, тъй като пред всички щеше да грее ярко причината за траура! Всяко от депутатските местенца е зрънце от тази причина поради задникът, който го заема и осмърдява.

 3. пияна мутра уби човек, като го помете с бронирания си джип на околовръстен път, бизнеса на убиеца се оказа незаконен от години, ако аз реша да продавам семки на пазара, какви ли документи ще са ми нужни, както да речем когато си купувам винетка ми искат егн, да се живи и здрави управниците на РъБъ, ама нищо не струват, само дето им плащаме

 4. Браво!Както винаги-точно.Е,ако сами не си помогнем, няма кой.Но колко хора ще направят усилие да поемат отговорност, да се активират и да заявят, че повече няма да търпят тази гавра.Колко?

 5. Заглушаването на опозицията (независимо каква е) е лош акт и е недопустима в едно демократично общество. Същото нещо са правили комунистите преди 89-та. Това се случи днес в парламента. Отделно от това е неуважението на един министър председател към Българския парламент и то за втори път. Плаши ме не толкова, че това се прави, ами се прави вече явно и без никакво притеснение.

 6. Г-н Инджев!
  Вижте моля Ви статията на Борис Стефанов във Frognews и благодаря за автографа на страхотната Ви книга!

 7. Преди всичко се извинявам за емоционалното писане.
  Че всички сме потресени това е ясно, но не по-малка трагедия е, че ревем след поредния ужас.
  И в този случай ще се излее цялата мръсотия върху шофьора (естествено ако е виновен да си понесе последствията)но исках да кажа, че в случаи като този трябва да бъдат съдени държавните служители от които зависи изпълнението на закона. Кой допуска да има фиктивен технически преглед, кой допуска да се движат стари автобуси, кой допуска да има незаконни пунктове за продажба на природен газ и след това ей така случайно те след като се взривят разбираме, че са незаконни, кой допуска да има ОГРОМНИ ДУПКИ ПО ПЪТИЩАТА и т.н. и т.н.
  Къде са юристите в парламента в съдебната власт толкова ли си мислят, че са недосегаеми и че всичко това няма да ги настигне и тях що за слабоумие ни влачи наистина, че да не виждаме колко е ОПАСНО ДА СЕ ЖИВЕЕ В БЕЗХАБЕРИЕ

 8. Иво поне напиши в “личния си блог” костовист съм! стига си го раздавал като независим или като дисидент.

  В периода 1944-1989 думата дисидент в държавите от Източна Европа се е отнасяла предимно за противник на комунистическия режим. Много от дисидентите са били осъждани и ставали политически затворници.”wikipedia”

  В тоя период ти си бил част от системата, не си бил против нея!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Сега е лесно, АМА НЕ Е ИСТИНСКО.D: D: D:

  A за герб народа ще каже (жи)вот или нe ! самозабравяш се D:

  p.s. ще ме цензурираш ли? 86 съм D: не съм нито комунист нито част от колоните в главата ти . D:

  дерзай D:

  jelezna@abv.bg

 9. Бог да прости нашите сънародници!

  Колкото до вота, едва ли има нужда от обяснение, че след вчерашната касапница министрите на вътрешните работи и на транспорта трябваше сами да си поискат вот и да си подадът оставките. Ако един мъж има съвест, а не е гьонсурат, така би постъпил.

  Зърлата в копанята! Или пък – Рот фронт! По избор!

 10. съшата вечер в деня когато се случи катастрофата по БНТ Валя Ахчиева показа как в Сливенската болница се източват пари от касата с АБСОЛЮТНО фалшиви договори с лекари които никога не са стъпвали в Сливен, но на хартия извършващи животоспасяващи интервенции. Същата картина- хора в беда, с инфаркт се доверяват на разрешение от министъра на здравеопазването, договор с касата…всичко на хартия изглежда прекрасно, само че в реалността няма кой да помогне и човека умира. Какъв надзор упражняват всички надзорни институции. Със смутени и уплашени физиономии чиновниците обясняват че щом на книга всичко е ок- то не било тяхна работа по-нататък да установяват истината?!!! Какво надзирават тогава? Получава се че всеки може на хартия да си създаде болница и да получава пари за измислени процедури и ако не дойде нчкой журналист, ше си кара така… Мълящината е най-големият проблем в БГ. Карай така, пък каквото стане. Тогава ставаме философи-карма , съдба, божия воля-глупсти-мърлящина, мърлящина, мърляшина….!!!

 11. Към: jele33ха-ха

  Желе,

  мини през началното училище и пак се обади…
  Дано съм жив, че да ти се порадвам на средното образование.

 12. Когато 8 човека загинаха се стряскаме. Когато години наред се повтарят подобни инциденти с транспортни средства, а после се оправдават фирми, мутри или спортни звезди, не се търси отговорност от длужностните лица, свиваме рамене или чакаме промени в законодателството. В същност чакаме нещата да се повторят.
  Когато, се пледира тържествено /не всички, но основни политици, висши държавници и медии/ в полза на един опасен и губещ проект за АЕЦ, се създават условия всичко това да се повтаря до безконечност. Така ще се достигне до пълно безразличие пред лакомията на употребяващите власт и влияние, безразличие пред безхаберието на държавният служител, безразличие към истината и собствения интерес.
  Би трябвало тази перспектива да ни стряска повече!

 13. Само празни приказки. Няма ли един извод, една поука, едно решение нещо да се промени? Нещо малко и конкретно? Господин Инджев, вие имате повече информация, познавате повече хора. Не познавате ли някой който наистина да търси и да е открил някаква идея за промяна в администрацията, която да промени нещата. Колкото и да сменяме политиците, администрацията си остава непроменена. Попълва се на семеен принцип и служи на семейни интереси – в повечето случаи жалки итереси за жалка държавна заплата при минимум усилия.

 14. Към JELE33NA:
  Здравей, желе!
  Как си? Как е там в общата, разложена, лепкава, лигава, безцветна, клокочеща, воняща, желеобразна маса?
  Ще кажеш: „Ама защо така фамилиарно?”
  Ами ние се познаваме. До болка!
  Ти си този, който е готов да продаде цялата си челяд, стига да бъде винаги на страната на силния. Ти си този, който е готов дори по улиците и площадите да излезе ако нещата опрат до попарата, но само след като там вече е изтекла многохилядната желеобразна маса на болшинството.Ти не си комунист, но вечно ще бленуваш за времето на „бай Тошо”. Ти не вярваш в Бога, но носиш кръстче на шията си. Не си чел Библията, но ходиш на църква /от време на време – ей тъй, за всеки случай/. Не можеш да гледаш тези от телевизията, но си влюбен в шоуто на Слави и не пропускаш турските сериали. Дереш си гърлото да крещиш патриотичното „Българи – юнаци!”, след което надуваш касетофона до дупка, за да се насладиш на чалгата и кючека. Мразиш турците, защото са „мръсни фесове”, но си убеден, че Доган е най-печеният български политик. Пишеш по стените „Гадните мангали – на сапун!”, но признаваш, че Цветелин Кънчев е „тарикат-пич”. Знаеш кои са мултимилионерите в сиромашката ни държавица, но мразиш Иван Костов, „защото ограби България”. Ти презираш ченгетата-доносници, но само ако не са президенти, министри и дипломати /и ако не се казват Г. Първанов, Р. Петков и А. Доган/. Ти мразиш приятелите си защото жените им не са „крави” като твоята, защото карат хубави коли и „яко пълнят гушата”, а и ти искаш, но не можеш и те е страх. Ти не можеш да понасяш съседите си защото кучетат им препикават входа, а теб одумват, че си изхвърлял боклука през терасата. Ти не си комунист /това вече го казах/, но мразиш онези седерасти и реститутки, не членуваш, не изповядваш, не симпатизираш, не гласуваш, защото „всичките са маскари”. Ти си безцветен, прозрачен, обтекаем, хлъзгав, без собствена форма. Ти си желе – дишащо, вонящо, лигаво и тръпнещо от спазмите на неудовлетворени въжделения. Мразиш остротата, твърдостта, категоричността, слънцето, светлината, истината, защото те отричат, разсичат, смазват, изсушават, обезсмислят.
  „Желе” е евфемистичното ти прозвище. Истинското ти име е „слуз”.

 15. jele33na, очевидно хората със собствена глава на раменете и честна гражданска позиция стоим под подозрението, че сме ‘костовисти’. Дано си наясно, че с думите си всъщност ни правиш голям комплимент.

 16. Към JELE33NA
  Не ми се иска да употребявам груби и нецензурни думи, но такива неграмотни и нищожни същества не заслужават друго отношение. И маймуната когато се катери по дървото, колкото и да се мъчи да си го скрие се вижда много добре “червеният и задник”, какъвто е случая при Вас (стремеж да се прикрие политическата принадлежност). Ако имаше малко разсъдък и логика в писанията Ви, би трябвало да разберете, че “дисидент” и “независим” са две несъвместими понятия и от тази позиция една високо интелегентна личност, като Иво Инджев никога не може да употреби за себе си. А намеците за “агентурното” му минало, също са много примитивни. Целта на “кумунуидите” е била да се покаже на простия народ, че “и едните и другите са маскари”, но когато това не е в техен интерес да осъждат и заклеймяват т.н.”агенти”, а ги обслужват да бъдат представяни като “герои” и “патриоти”. Доста елементарно нали! А що се отнася за понятието “костовист” (измислено от същите мрачни и антидемократични сили) в това няма нищо обидно и осъдително. Напротив това означава, че ти си истински демократ и отстояваш интересите и блбагоденствието на страната си. И в този смисъл г-н Инджев е истински дисидент срещу структурите на ДС от миналото,към които искат да го причислят и които и в днешно време продължават да управляват, чрез различни стари и нови креатури. А относно Вашите тъпоумни излияния, те не заслужават дори и да бъдат прочетени, а ако човек направи това, да ги отмине без да им обърне внимание.

 17. Г-н Инджев, редовно Ви чета публикациите и сравнително рядко ги коментирам.Изпитвам респект към журналистическите Ви умения и уважение към способността Ви да анализирате случили се събития логично,аргументирано и задълбо-
  чено.Но в (жи)вот на доверие изне-
  верявате на способностите си и се
  изразявате като типичен български
  политик/за тях ,според мен няма
  нищо свято,а лъжата е метлата,с
  която замитат истината под чергата
  на късата човешка памет/.Събитята ,за които пишете са актуални и злободневни.Факт.Посланията, които
  отправяте към нас обаче са под формата на намеци.Това също е факт.А това е показател за липса на последователност или за нали-
  на досада, породена от случващото
  се у нас.И в двата случая перото Ви изтънява.За да ме разберете какво искам да Ви кажа ще Ви цитирам една мисъл на Кофуций/без претенции за точност/. Ако искаме да си оправи държавата,първо трябва да си оправим градовете, ако искаме да си оправим градове-
  те ,трябва да си оправим улиците
  /сигурен съм ,че Б.Б. не е чел Конфуций/, а ако искаме да си оправим улиците трябва да си оправим домовете.Нашият дом е България.А дома си с намеци няма да направим по-подреден.Става когато няма страх от истината , а само от Бога.Винаги съм Ви пожелавал смелост , здраве и сили за да казвате ИСТИНАТА.Вие
  сте завоювал с много борба това си право, а то Ви дава
  огромна трибуна за изява.Не слизай
  те от нея, защото ще изгубите съмишлиниците си.Бог да пази дома ни!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.