Съветският Супермен- цветен хумор срещу сивото(ни) минало


Неизвестни ( засега) свободолюбиви българи измиха зацапаното ни лице на нация, която не се притеснява да бъде смятана за послушна на колонизаторите си. Изрисуваха един от барелефите на паметника на съветската окупация в София по феноменален начин! „Удариха от земята“ чехите, които боядисаха в розово съветския танк в центъра на Прага. Изобщо не преувеличавам: идете и вижте творението на въображението преди Петата колона да е пратила наказателния си антибългарски отряд да „чисти“ и замазва изобличителната конфузия на любовта им към приносителите на болшевизма!

Лъжовната (спрямо историческата истина на българска земя) батална сцена от западната(!) част на позорния паметник, която изобщо не се е състояла в окупираната неутрална България, е оцветена във всички цветове на дъгата и е с „американски“ акцент: главният герой е изобразен като Супермен. Нечие творческо око е забелязало приликата на пелерината на „главния герой“ от монументалната сталинистка пропаганда с плаща на абсурдния герой от комикса, който претендира да спасява света.

Явно паметникът на съветския Супермен е обречен на преместване, щом идеята има такава подкрепа. Политиците, от които зависи продължението на процедурата по преместването, трябва да се замислят дали са в „крак с времето“ ( както с огромни букви е написано под творбата от нейните автори). Нелегални художници, най-вероятно млади българи с усет за свободата и независимостта като приоритет на обърканата ни нация, нанесоха смъртоносен морален удар на претенцията да бъдем покровителствани, напътствани и тикани в канавката на Европа от нашите окупатори, маскирани като „освободители“. Демаскираха ги, като оцветиха сивотата им!

84 мнения за “Съветският Супермен- цветен хумор срещу сивото(ни) минало”

 1. Супер! Страхотна идея! Така дори мога да приема да остане паметника. Само да намерят начин артистите да стигнат и до шмайзера…

 2. Никой няма да изчисти монумента.Както и ако го събори някой ,някоя вечер – никой няма да го построи отново.

 3. Струва ми се, че на преден план е Супермен, а не Спайдермен.

 4. Блестяща идея!!!
  Дано не я заличат преди да са почистили подобаващо паметника на Свети Патриарх Евтимий или на Светите братя Кирил и Методий пред Народната библиотека!
  Така ще настъпи известно по-равномерно съотношение на силите, макар все още и дума да не може да става за някакво минимално съотношение на осветлението край съветските символи, осветени по цели нощи максимално ярко, и най-българските ни колоси – за жалост, удостоени вечер само с бледи мъждукащи светлинки!

 5. Добре би било БТА да пусне тази снимка по целия свят, за да покаже , че българите са в крак с времето и че 65 годишното промиване на мозъците им не е успяло да постигне целите си

 6. Аз не мога да опиша какъв фурор предизвика това творение сред интернет потребителите днес цял ден. Имало е доста хора пред паметника, които са си правели снимки и радостно са коментирали, по разказите на Нина Денева. Цял ден ги въртим тези снимки и не можем да се начудим и нарадваме. Най-после, както пише и автора тук, по нещо да приличаме на чехите.

 7. Винаги съм казвал, че Поп-артът е никому ненужна революция! Щастлив съм, че съм опроверган.

  Превръщането на този паметник в КИЧ и карикатура затвърждава безсмислието на неговото по-нататъшно гротескно съществуване.

 8. Много сполучлива карикатура. Има и двуяка ирония в посланието й – насочено както на Изток, така и на Запад и най-вече към нас самите.

  Но ако може само да уточня, че централният герой не е Спайдърмен, а символичният за американската култура Кларк Кент, познат още като Супермен.

 9. http://www.btv.bg/news/liubopitno/story/1690450669-Supergeroi_smeniha_Savetskata_armiya.html

  Паметникът на Съветската армия бе “осъвременен” в необичайна светлина. Неизвестен художник е “маскирал” статуите като популярни кинообрази.

  Днес на мястото на руските войни има цял отряд американски супергерои. Сред тях могат да се разпознаят Супермен, Капитан Америка, Върколака и Жокера. Дори Дядо Коледа е намерил място в елитната група.

  Паметникът на Съветската армия е популярно място за срещи на почитатели на “уличната” култура. Вероятно изрисуването е станало за една нощ.

  Маскираните супергерои са вече атракция – мнозина минувачи се снимаха с новата творба. “В крак с времето” – така анонимният художник е кръстил своята композиция.
  БТВ Новините

 10. Очарована съм!Много елегантна,фина и интелигентна форма на протест срещу паметника-фалшификат и анахронизъм/и срещу протекторите му…/.
  А сега може би гръцките студенти ще отбележат,че българите са се събудили…

 11. А за да наречеш Супермен (или Спайдърмен?) абсурден герой, значи трябва да си примерно абсурден журналист. Доста неадекватно и неинформирано изказване.

  Какво означава абсурден? Да няма комикси със супергерои ли? И да се пише само за обикновени скучни хора като Гоце и Бойко? Айде да си имаме уважението!

 12. Към The Dawg:

  Айде имайте си го уважението, уважавайки абсурдния блог с необяснимото за толкова самоуважаващ се читател внимание, но няма нужда да си го размахвате.
  Абе, ей, опа, айде и пр. и т.н. : няма ли ( всички вие) да схванете колко е тъпо да се навираш в едно лично пространство, което мразиш, презираш, псуваш и т.н., айде и ррррръ…Някой да ви е карал насила ( броени минути след публикацията) да я четете? Това все пак си е издайническо усилие – айдеее.

 13. Днес е един цветен ден за българската демокрация 🙂 Да се поздравим :))))))))))))
  Иво, поздравявам те с …една трансформация на “Очи черные” на Луис Армстронг http://www.youtube.com/watch?v=8_fyQzrNTD4 В момента един българин в Рим качва снимките от фото-албума, който направи днес Нина, като клип към тази песен.

 14. Браво…следващия път не чакайте 22 години…извинявайте ама това са мухльовци, защо не го боядисаха, когато щеше да има значение…аман от тълпата, мазнеща се на силните на деня

 15. Хахахах, безценно, време му беше!! Паметникът на Marvel / DC 😀

  Малко подробности кои са останалите образи – с лилавия шлифер, зелената коса и белия “грим” е Жокера (The Joker) от Batman; Със зелените панталони, жълто-черните ботуши и оранжевата дреха е Робин, пак от Batman вселената; войникът със синята каска, белите ръкави, бялата звезда на гърдите и щита със звезда е Captain America 😀 :D; Ronald McDonald е клоунът, Дядо Коледа е ясен… Остава жената, която според мен трябва да е Wonder Woman.

  Изключително добро изпълнение, браво на хората, които са го направили. Силно се надявам да не го пребоядисват…

 16. Това наистина ще е хита в музея на тоталитарното изкуство! Да се надяваме при следващия вот на недоверие Дянков да раздаде лентички от откриването му.

 17. Много яко са го изрисували монумента,напрамо монументално… отдавна не съм се кефила така. Поздравления за идеята и най-вече за изпълнението. Перфектно избран момент– не вярвам столичната община да се събере избънредно за да предприеме някакви действия, но знае ли човек на какво са способни. Както казваше един близък човек, срещу иронията и подигравката бойни патрони няма открити, няма открити. Явно са ги ударили много яко по слабото място, защото форумните талибани много са се активизирали… не ми се цитират глупости. Ей това е, направете ги за смях, а те нека да си говорят колкото си искат за историята, паметници на герои и за всичко, което се сетят. Да се готвят следващите…

 18. Coooooool!

  Брееех мама му стара, тия ме удариха от земята!

  Бях му приготвил шашките, ама и така може!

  Браво! Супер!

  😀 🙂 😀 🙂 😀

 19. Които и да са неизвестните творци на тази положителна идея – едно голямо поздравление за напълно оправданото (макар и за временно до преместването му) превеждане на митологизирания монумент във по-жизнен вид! Творците красноречиво са се ръководили не по поръчката на когото и да било, както тогава по линията на БКП за издигането му например – а са били вдъхновени от лични вътрешни убежения! Да са живи и здрави! 🙂
  Ето този надпис придава логичното му наименование: “В крак с времето!”

 20. Хубав ден! Нещо се случи! Красиво, пъстро и иносказателно! Дано децата ни живеят свободно и ползват свободата свободно! Да бъде!

 21. Уважаеми Инджев,
  имам предложение за довършване на мемориала но в горната му част. Предлагам човека изрекъл “долните” думи (ако някой познае кой е) да бъде изрисуван с кирка в ръка на върха на паметника:
  “…Четири милиарда близо излишък, а ние от първия ден почнахме да плащаме високите пенсии. От първия ден, в който дойдохме на власт. Как не ги е срам? Просто те не са ми приятни да ги гледам, затова няма да отида да им го кажа в парламента. И никаква политическа толерантност няма да имам към тях, защото те искат да ни превърнат в съседните държави….”

 22. п.с. и малко извън темата Супермен. Става дума за Супегоце…защо освен за посланиците от ДС, супергоце не каже защо не сменя и другите Десета в НРС и външно министерство http://kafene.net/news.html?fb_990998_anch=18293718 че докато Бойко се прави, че не ги понася те си наредиха поколението да ги смени – така че и след тях да е по техните стъпки!

 23. С най-голямо удоволствие ви информирам, че “В крак с времето ” достигна до Англия, Канада и Австралия. (има материали съответно в Дейли Мейл,Торонто Сън и Хералд Сън). Истинска световна новина, с хумор и гениална креативност! Дълбок поклон на авторите!!!

  http://www.torontosun.com/2011/06/17/army-monument-gets-superhero-makeover

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2004814/Is-bird-Is-plane-No-Superman-friends-painted-Soviet-statue-Banksy-Bulgaria.html?ito=feeds-newsxml

  http://www.heraldsun.com.au/news/is-it-bird-is-it-plane-no-its-the-work-of-bulgarian-banksy/story-e6frf7jo-1226077513213

 24. Искам да обърна внимание на нещо, което касае единствено хората, които утре, на 19 юни, имат право и ще участват в подреждането на листата за общински съветници на ДСБ. Моля вижте този линк!

  http://decommunization.wordpress.com/2011/06/16/%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B8/

 25. В случая можем само да кажем за незнайните творци думите на поета:

  “Да бъде крепка, братя,
  десницата ви свята!…”

  Браво!
  Чудесен жест и към чучелата на окупаторите, и към онези българи, които не могат да ги понасят!

 26. Древните гърци са оцветявали своите скуптури. Може би и другите народи са постъпвали по този начин. Опитайте се да си представите Акропола, да речем или други известни архитектурни и скулптурни обекти от древността и ще разбрете колко мъдри и какви естети са били нашите предтечи. Жалко е, разбира се, че тогава не са били родени Маркс и Ленин, та поведат народите срещу гнусните американски експлоататори и световни кръвопийци. И да оттърват предците ни от изверги като демона на републиката Иван Костов. Могат само да ни завиждат, че имаме такива водачи като социалния ни президент Първанов – Ленин да го поживи!

 27. Преди 12 дена се оперирах от дискова херния. Но щом узнах новината, станах, облякох се и отидох да видя прекрасната гледка.
  Напълни ми душата!

 28. Към Димитър Георгиев:

  Брво, печелите заслужено наградата по антилогика- в две изречения казвате толкова лъжи, че явно сте професионалест…
  “Силните на деня” са Златев и компания, които спонсорират поддръжката на паметника на окупацията, пред чийто обидно лъжлив надпис с “балгодарност” от името на целокупния(!) български народ полагат венци на признателност към смазването на неутрална и несъпротивяваща се (малка) България днешните (не просто силни, а направо могъщи инструменти на руската имперска политика , като) “Газпром” и Лукойл.
  А “тълпата”- това сте вие, които харесвате да живеете под ботуша на лъжата…
  Смелчаците, които иронизират всичко това, са принудени да се крият от вас, от тълпата и нейните производни във властта, вместо да са на почит със смелостта и умението да ни измият лицето пред срама да сме единствената нация в света, която поставя на по-високо място любовта към чужда държава от самоуважението си- най-високият паметник в столицата ни изразява точно това!

 29. Е-е-е, защо пускаш сега такива коментари на Сотиров. Така хубаво си се радваме тука, айде, да не ни развалят настроението разни…

 30. Супер!Дано има повече такива цветни поводи за празнуване!

 31. Това е графичен дизайн на книгата “Течна дружба”.Разбиване на митовете!!!

 32. Браво на художниците! Направо бих ги наградил с орден ‘Стара Планина’ за това, че най-накрая един нелеп и досаден паметник на чужда военна сила предизвика усмивки и добро настроение с новия си облик. Сега червенотиквениците ще има здраво да търкат 3 месеца. Очакваме следващите дизайнерски проекти например Star Wars, Али Баба и 40те разбойници, Костенурките Нинджа и други…

 33. Димитър Георгиев, ти си МУХЛЬО!
  Браво на достйните БЪЛГАРИ за чудесното хрумване и реализация!!!!

 34. Прелестна идея ! Още по- хубавото е , че се посреща с радост . Така ще ми се върне надеждата , че човеците в България ще надделеят над човекоподобните и съветските зомбита . Някога …!

 35. А нима сега нямаме господари господин Инджев…нима депутати и министри не хвърчат като калинки между американското и руското посолство…нима това е святата и чиста република?

  Просто да се оплюват едни, докато другите чакат с нож в сянката на колоната зад нас, за да заемат тяхното място е меко казано нелепо. Не ни трябват господари, но както вие сте казали в статията “американски акцент”. Нима американските господари са по-различни от руските господин Инджев?

  А най-глупавото е наистина проамериканската медийна подкрепа на фона на по-горе казаното от мен, което мисля около 6 милиона от 7 милионна България ще признае със сведена надолу глава под икономическия бич на новите си господари…не напразно във fb има огромна група за бойкот на българските медии.

  Аз не искам руснаци, не искам американци…искам това, което всеки народ заслужава – свобода.

 36. между другото за лъжите…не не съм професионалист, а просто човек, който гледа обективно и непредубедено на обществото в България

 37. @Dr Doolittle,

  Следващият дизайнерски проект ще бъде с герои на китайска тематика… В крак с времето….

 38. не само че общината веднага ще започне “почистване” на паметника, но и цялата операция явно ще се ръководи от иван сотиров — заместник-кмет и един от лидерите на сдс…
  това е от в. “монитор”, който явно е решил да “сигнализира” властите:

  След сигнал на „Монитор” служители на Столичния инспекторат бяха изпратени на оглед. „Във всички случаи става дума за вандалска проява въпреки творческото вдъхновение”, обясни столичният зам.-кмет по сигурността Иван Сотиров. Той заяви, че виновникът за осъвременения вид на войниците не е разкрит и изрази съмнение, че това ще се случи.

  „Щом не е хванат на място, ще бъде много трудно на колегите от полицията да открият”, коментира Сотиров. Зам.-кметът припомни, че общината има намерение да монтира камери в няколко известни столични градинки и така нарушенията поне ще бъдат документирани. Видеонаблюдение се предвижда и в пространството около Паметника на Съветската армия.

 39. Чудесна идея! Свободолюбивият жест на художниците само потвърждава тезата, че въплътеният идеал е карикатура на самия себе си!

 40. Композицията изразяваща реалността и сьщността на тези които са издигнали паметника & тези за които се отнася ще е 100% завьршена ако чучелото отгоре бьде официално боядисано в розово (по примера на чехите)

 41. Щели да глобят художниците (ако ги хванат, разбира се) с 5 000 лв. Сигурен съм, че читателите на блога ще съберем повече от 5 000 лв. за да платим глобата и да останат пари за оцветяване и на други подобни “паметници”!

 42. Днес специално отидох да видя тази страхотна сатира и бях изключително неприятно изненадан, защото почти цялата площ около паметника е оградена. Има червено-бели ленти “полиция” и поне 10-20 шапкари, включително конни (!) кесят там. Какво правят, пазят от атака от космоса ли? Това, че толкова изобретателна и умно измислена и уместна подигравка предизвиква такава реакция от страна на милицията, никак не ме радва. Не само, че кретените, които висят в градинката не вършат нищо, това е обичайно за професията им. Но какъв е следващият етап? Полицията ще гони карикатуристи, може би? Ще “пази” редакциите на един-двата вестника, които имат критично отношение към властта и шмекериите й с руски олигарси/ диктатори?

 43. Поклон, момчета! /Убеден съм, че творците са млади хора/.
  Дълбок поклон!
  Бях загубил надежда, че някога ще се почувствам горд, че съм българин! Вие ми я върнахте!
  Това, което сте направили, може да бъде дело само на свободни хора!
  Колко сила, колко превъзходство, колко лекота, колко радост, широта, великодушие в хумора, колко талант!
  Кристо с неговите опаковки бледнее в своята безидейност и безсмислие.
  ЖИВА Е БЪЛГАРИЯ!!!
  А към зам.кмета по сигурността имам конкретни предложения, доколкото монтирането на видеокамери ми се струва недостатъчно:
  1. Ограждане с три реда бодлива тел.
  2. Изграждане на защитна стена /тип „берлинска”/, с подходящо ситуирани картечни гнезда.
  3. Миниране на възможните подстъпи.
  4. Организиране на денонощна кръгова охрана от дозори комуноиди.
  5. Спътниково наблюдение.
  🙂

 44. В България има много креативни и мслещи хора! И ще ставаме все повече! Това творение ми напълни душата с щастие! 🙂

 45. STRAHOTNO! NEVEROIATNO! UDIVITELNO!
  bravo Balgari! Da pokajem na sveta ka4estvata si! Da natikame prestapnicite tam kadeto im e miastoto! SILNI SME, MOJEM, DA JIVEE SAEDINENIETO! Dnes Balgaria pokaza svoite geroi! Da treperiat neinite predateli!

 46. Много любопитно ще бъде дали ще има акция за “почистване”. Навремето имаше филм “Преброяване на дивите зайци”. Едно “почистване” би било добър повод за филм със заглавие “Преброяване на дивите комунисти”. С непреходна стойност за поколенията!

 47. Така се получава, когато “масите” МОГАТ,а управляващите “не искат”…

  Чудесна идея!!!

 48. Мога да сравня “В крак с времето” само с инсталацията с турските тоалетни на чешкия художник Давид Черни.
  А за Иво – имаш готово заглавие и корица за следващата си книга!

 49. Имам още една идея, която е в унисон с тази за премахването/преместването на паметника: да се организира инициативен комитет за преименоването на храм “Александър Невски” на името на български светец или светци, така, както е станало в периода на Първата световна война. Защо централната българска кадетрада трябва да носи името на руски светец???

 50. Само едно уточнение относно препратката към “V” – Петата Колона всъшност са добрите, по-правилно би било да се каже: “…преди посетителите да са пратили наказателния…”
  Поздрави 🙂

 51. Мисля, че това е цинизъм от хора, които не знаят какво е войната. Тези войници са воювали – доста са загинали. Паметникът е за тях, независимо кой им е бил началник. Как ли в САЩ ще реагират, ако някой изрисува някой мемориал с комикс герои. А разлика между войниците няма – те винаги са жертви. Само човек, който не е и помислял какво е куршум и как гърми граната, може да направи подобна шега.

 52. Към Борис Петров
  Ако попатуваш из Европи и си свалиш розово-червените очила, ще видиш, че все още сме кенефа на Европа.

 53. Истински шедьовър, браво момчета и момичета ! Има надежда,ще се оправим;), щом има свежи и незлобиви същества с такива гениални хрумвания – напълниха ми душата, БЛАГОДАРЯ и да се повтори!

 54. Глупаци .. това са всички, които се “кефят” на изрисувания паметник. Защо трябва да се присмивате на нещо велико, като го преобразявате в герои на страна без история?

  и сега колко време ще седи така?
  “Няма такава държава…..”

 55. когато утре, в навечерието на 3 март, осерат български военен паметник в Сърбия или Македония, пак ли така ще се радвате? За ония там в Ниш, Прищина или Велес, нашите също не са носили само радост и освобождение…

 56. Г-н Божилов, войната е върховен израз на отказа хората взаимно да се разберат и упознаят един друг, най – безумното нещо в човешкото развитие. Загивали са хора, здраво напомпени с илюзии за “решителното и лечебно” действие на съответната война. Светът се променя плавно в посоката на реализма и такива масивни паметници все повече стоят много повече заради това, защото някой е вложил таланта си в тях, а не заради стойността им като поука за поколенията. Съвременните хора вече разбират, че на отделния човек са му нужни едни и същи неща и че могат да ги имат само заедно. Истинските герои на времето са тези, които правят живота на хората щастлив и без илюзии, а не тези, които са загинали заради илюзии.

 57. Диане
  Хайде да обясниш на глупак като мен, какво му е великото този еректирал член с шпагин на върха.

 58. Смятам, че това е поредната ЧАЛГАДЖИЙСКА проява. Браво за поощренията г-н Инджев

 59. Към jobaн:

  Когато ми посочите кога и къде в Сърбия или Македония, респекстивно в центъра на техните столици, са вдигнали огромен, доминиращ над всичко и всички паметник на своите български освободители( за разлика от червената армия в България, българите реално са воювали в Македония и Сърбия в последната фаза на войната срещу ФАШИЗМА под съветско командване и са дали десетки хиляди жертви срещу НИТО ЕДНА СЪВЕТСКА ЖЕРТВА В БЪЛГАРИЯ- т.е. българите са платили с реки от кръв правото да бъдат сред победителите на хитлеризма, но то им е отказано тъкмо от Москва) , които те официално наричат окупатори.
  Тук наричаме окупаторите освободители- чистим им паметника, пощим го, ухажваме го и всичко това става с раболепното съучастие на държавата и общината, щастливи да имат спонсори за тази антибългарска дейност от Лукойл.
  Ако посочите нещо подобно в Сърбия и Македония с обратен знак , ще има смисъл да разсъждаваме на глупавата ви хипотеза. Но няма как: аналогията ви е абсурдна

 60. Това си е истинско изкуство ! Ако на другарите им беше толкова скъп този паметник, да си го бяха преместили в Правец или Сирищник ?!
  Сега техният паметник вече стана актуален и известен в цял свят ! Така че, другарите имат повод да почерпят !

 61. А не е ли време да направим пак Е. Бакърджиев вицепремиер ?

 62. kaкъв кеф, като почнат да го чистят пишете да отидем да “помагаме”

 63. Изключително уважавам г-н Инджев като журналист, но точно тази идея за демонтиране на паметника не споделям.

  Много забавно са изрисувани така фигурите! Искрено се забавлявах и отидох да ги снимам. Но това не ми пречи да гледам трезво на нещата.

  Все пак, нека да припомня на почитаемите коментатори, че в Берлин и във Виена също има паметници на Съветската армия и, доколкото ми е известно, властите там нямат намерение да ги събарят, преместват и др. подобни идеи. Май ние се опитваме да се правим на по-католици и от папата.

  А, и да не забравя, в отговор на възмущението на един от коментаторите по-горе. Полицията беше опънала ленти не заради боядисаните “герои”, а заради гей-парада, оттам му минавало трасето. Така че, не страдайте излишно от параноидна шизофрения.

 64. И самите ,,комунисти,, са се изкефили.Супер.

 65. А пък ако можеш и трзво гледайки да посочиш какви са причините да има паметници във Виена и Берлин…и защо такива нямат място в София.

 66. Да се цапат паметниците у нас става лош навик. Цапат се паметници на всички- не само на Съветската армия.
  Това просташко поведение трябва да се наказва!! Ще ме е срам да видя паметника на София или на Цар Освободител , на Паисий или на св. Кирил и Методий нашарени кичозно.
  Ако се смеем добродушно, че това е закачка или израз на отношение съм бившия Съветски съюз ще оправдаем всяка гавра с паметниците и не само с тях.

 67. Към Помнещ:

  Просташко е да се поставя знак на равенство меду Паисий и лъжата за нашето “освобождение”, повдигната на квадрат от твърдението, че българският народ ( целият) е благодарен за тази окупация. Гаврата е извършена с България и призивите това да бъде увековечено са вандализъм: “преклонена главица…”…ТОВА трябва да се наказва!

 68. Абе на швабите, прусите, баварците и всекакви шпрехери, ако им е Арно да си ухажват Паметниците на терора, да си ги ужажват.
  Мене, не ме кефят!
  Осъдително е, от морална гледна точка, да се празнува победата на комунизма над фашизма, при все, че двете са една и също: Терористични, антихуманни и геноцидни философии, философии срещу ЧОВЕКА.
  Така, че никакви паметници на фашистката диктатура, нито пък на съветска, пролетарска и тн, не трябва да съществуват извън музея (музея само в краен случай). Всичко останало … претопяване (Което може) и нови паметници: “За освобождението на Индивида от Тиранията”

  По темата: Предлагам да се съберем и да положим балони пред армията на комикс и тв-герои (цветята не вървят). И да организираме един детски празник за най-малките )))

 69. Никъде по света не сам виждал подобна простащина!
  Дори кинцлагерите не са така „худежесрвено“ обработени.
  Няма партизански паметник или още повече паметник на един народ дал 20 милиона жертви за освобождаването на света от най-гомлямото зло сполетяло човечеството–нацизма, който да е бил подложен на подобна гавра достойна за роболепните българи слуги на новия господар: великите САЩ. СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!

 70. идеята е добра,като може да се добави още една монументална фигура–тази на г-н уорлик с ромче в ръцете.

 71. Iwo, Iwo…, che si prost prost si, ama zashto se izlagash taka! Sawetite ne sa okupatori, a oligofreniq e okupirala mozaka ti!

 72. Поздравявам екипа за творчеството и му пожелавам да дизайнира и останалите чернилки!

 73. Ryskija pametnik e grozen i ostarjal, obache tezi draskanitsi otgore sa sasto grozni. Zasto ne napravixa skylptyra na Superman, vmesto da slagat tezi gadni krestjasti tsvetove. Syper tsiganija!

 74. За какви твои досегашни или бъдещи постижения в безплатния ти блог трябва да ти правим Донейшън, другарю Инджов ?

  И с коя от кредитните карти предпочиташ да направим това?

 75. Към : kalfin
  ivaylo.kalfin@europarl.europa.

  Ами щом се натискаш, използвай някоя от картите, в които криеш комисионните, получени за натрапване на руските проекти в България. Все пак беше вицепремиер и се кланяше редовно по пет пъти на ден на Изток като добър правоверен калфа на своите майстори в Кремъл. Ако отпуснеш някой и друг милион от тях, обещавам да спонсорирам специални екскурзии на севернокорейски трудещи се до мястото, където ще бъде преместен съветския ти фетиш.

 76. Величията от Варшавския договор на
  събрание.
  Някой пръднал.
  Брежнев-Тодоре излез.
  Почивката,гер. представител към
  Брежнев-звукът дойде от другата страна.Не е Живков.
  Бях аз,отвърнал Брежнев,на ако Тодор разбере,всичко ще усмърди
  Това е нашата действителност.Гоце,
  Моце ДСета,КГбета.Пълно е с помия.
  Представяте ли си тези ченгета от ВАК, какво наследство са оставили
  през тези 20 години?Тук смучковци
  Супермен,Спайдермен…много важно.
  По тв. паметниците да не се рушат.
  Кое е паметник и кое МАНИПОЛАЦИЯ?
  Нещо съвсем за момента.
  НЕКА ДА СЕ НАМЕРИ ЕДИН АНТИКОМУНЯ-
  ГА ЗА КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ.
  Другото е съвсем никой да не гла-
  сува и да видим ДПС на открито.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.