Иронизирането на Путинизирането

Да си навлечем Путинската ярост

© Милен Радев
В Русия пак се разрази „спонтанен“ изблик на патриотична сласт. Поводът този път е 70-тата годишнина от изпреварващото нападение на единия масов убиец-дегенерат на ХХ век над другия.
Това се оказа добър повод за нови агресивно-заплашителни изказвания на решаващи политически фактори в тази северна, тежко самоконтузена от своята история, страна.
От руските медии научих някои подробности.
Споделям ги тук за да покажа колко важно за по-нататъшния път на България е отърсването от духовното робство пред така наречената (и все още чувствана от някои) „матушка“. Колко решаващо е час по скорошното отстраняване на срамното чучело със силуета на бутилка „Столичная“ (както писа някой тези дни във Фейсбук) от центъра на София. Как, дай Боже, ще се възправи нашият дух след освобождаването от неговата гнетяща сянка…
И така, на заседание на президиума на правителството („президиума на правителството“ – я какво ново Политбюро…), премиерът Путин отправил премрежен леден поглед към всички мераклии за пренаписване с късна дата историята на Втората световна война и казал буквално:
“Трябва отчетливо да разберем, че опитите да се изопачи историята могат да имат много сериозни последствия. По този начин може да бъдат поставени под съмнение ключови принципи на съвременното устройство на света. В такива опити се крият много опасни заплахи, при това с непредсказуеми последствия”.
Според ленинградския дребен кагебист от световен мащаб, „всеки опит за фалшификация на историята на Втората световна война и особено на Великата отечествена война, гаврата с паметта на победителите се възприемат много остро в руското общество“.
По-рано президентът Медведев създаде дори специална комисия за „противодействие на опитите да се фалшифицира историята в ущърб на интересите на Русия“. В своя видеоблог Медведев заяви, че тези „опити за фалшификация“ ставали
все по-настойчиви, зли и агресивни.
Съпредседателят на собствената кремълска партия „Единна Русия“ Сергей Шойгу, министър в същото правителство, направи пък предложение да се въведе съдебна отговорност „за отричането на победата на СССР във Великата отечествена война“… Инициативата му подкрепи не кой да е, а генералният прокурор Юрий Чайка.
В студиото на либералното радио „Ехото на Москва“ лидерът на Либерално демократичната партия на Русия Жириновски жизнерадостно разказа онзи ден, как съветската армия „изнасилваше и избиваше всичко живо наред“ на територията на Германия през 1945 година. За да добави буквално „…и добре правеше!“…
Някой ще каже „айде бе, Жириновски…“. Аз пък ще му отговоря: не Жириновски, а заместник председателят на руския парламент – Госдумата – говори тези безумия, за които в нормална държава биха го подвели под съдебна отговорност.
Адресатите
на горните и много други подобни изстъпления на държавно ниво са очевидни.
Вътре в страната това са немногобройните, но красноречиви и убедителни, честни руски интелектуалци. Онези, които си позволяват като учени и граждани да пишат и говорят неподправената истина за предвоенните и военни съветски години. Истина, неизгодна на днешния брутално реваншистки режим в Москва. От която го боли, защото тя клати основата на неговото съществуване.
Навън адресати са гордите поляци, естонци, латвийици, литовци и дори молдавци, които все по-настойчиво – вече и на европейско ниво – заявяват, че 1945 г. на тях им е донесла не освобождение, а страшен терор и запокитване назад в средновековната диващина на комунизма. Които настояват за всеобщо признаване на злодеяния като Катинското за
военни престъпления.
Адресати са и онези все още маргинализирани в страната си германци – като историкът Хубертус Кнабе например, които си позволяват публично да изговорят страшната истина. Които не желаят да признаят 9 май за Ден на освобождението, защото помнят варварския поход на съветската армия след януари 1945 година през източногерманските земи, милионите изнасилени германки, стотиците хиляди изпратени невинни в масови гробове или зад полярния кръг, терора в създадената от СССР „Германска Демократична Република”.
Адресати на актуалните руски заплахи са историците и политиците на Запад, които обосновано осъждат тогавашните съюзници Великобритания и САЩ за съглашателското им преклонение пред диктата на Сталин. Които не забравят трагичната съдба на милионите върнати в Съветския съюз след войната пряко волята им бивши руски граждани, военнопленници и емигранти. И които говорят днес за това, че една от страните-обвинителки на Нюрнбергските процеси сама носи отговорност за не по-малки масови и геноцидални престъпления срещу своя и чужди народи.
Адресат е и бившият съветски разузнавач Виктор Суворов, който с книгите си на Запад преобърна с ботушите нагоре цялата съветска митология за невинно нападнатата родина на световния пролетариат, за неподготвения миролюбив Сталин, изненадан от „фашистката” агресия. Сякаш него лично заплашва ленинградският злопаметник, когато говори днес за това, че „всички опити да се изопачи историята могат да имат много сериозни последствия” и повтаря, че „фалшификациите” щели да имат „непредсказуеми последствия”.
Спомним ли си съдбата на Александър Литвиненко и на Анна Политковская не може да не настръхнем от обещанието на Кремълския господар, че по тези въпроси позицията му щяла да бъде
„твърда, последователна и принципна”.
Сред адресатите на Путин и компания обаче все още не е България. Нейните отговорни фактори днес с нищо не показват, че са готови да скъсат с десетилетната лъжа, с господството на социалистическата митология. В българското публично пространство най-кресливо се тиражират гласовете на всякакви „славянски”, „православни”, „русофилски” дружества и комитети. Буботенето на Петата колона се представя за искрения зов на признателните братушки.
Затова на ход сме ние, гражданското общество. Нека направим всичко нужно и възможно за да бъдем включени в групата адресати на Путинската ярост и на Путинските заплахи.
Тази чест трябва да бъде заработена и заслужена.

24 мнения за “Иронизирането на Путинизирането”

 1. По БТВ в шоуто на слави, говори Петата колона чрез реклама на руския лицей в София. БТВ явно е скрита медия на руското разузнаване.

 2. Ето как изглежда обаче истината според руските документи. Това, което ще си позволя да публикувам е част от “Записка на ръководителя на Комисията на Народния комисариат по външните работи на СССР по връщане на загубите, нанесени на Съветския съюз от хитлерова Германия и нейните съюзници, И.М. Майски до народния комисар на външните работи В.М.Молотов по въпросите за бъдещето на света и следвоенното устройство”, Москва, 10 януари 1944 г. Строго секретно.
  Този документ разкрива руската истина за “безкористната и братска помощ”, “донесла свободата на много народи в Европа и Азия”. Може би тази истина дразни другаря Путин. Но Русия все още крие тайните на войната в своите архиви и не допуска никого до тях. “Предателят” Горбачов сътвори “перестройката” и до света започнаха да се появяват части от тези архиви. По дяволите Перестройката! Как само обърка светлото бъдеще.
  И така …

  … 2 Граници на СССР
  За постигане на гореуказаните цели е необходимо преди всичко СССР да излезе от сегашната война с изгодни стратегически граници. … Това не изключва, разбира се, възможностите от частична модификация на дадените граници (например с Полша, с Румъния, с Финландия и т.н.) в зависимост от нашите изгоди или от необходимостите да се съобразим с политиката на САЩ и Англия.
  … в) Веригата Курилски острови, която отделя СССР от Тихия окен трябва да премине към нас. Получаването на Южен Сахалин и Курилските острови изобщо не трябва да се обвързва с въвличане на СССР във война с Япония, …
  г) При всякакви условия (дори в случай на промяна на границите с Полша или Румъния) трябва да се осигури обща граница между СССР и Чехословакия.
  д) Между СССР, от една страна, Финландия и Румъния, от друга страна, трябва да бъдат сключени за продължителен срок договори за взаимопомощ с предоставяне на СССР на територии от посочените страни за необходимото количество бази – военни, възвушни и морски. Освен това СССР трябва да бъде свързан с Финландия и Румъния от система от железни и шосейни пътища, важни в стратегическо и икономическо отношение.
  4. Останалата Европа
  Обезвреждането на Германия е най-важното условие за сигурността на СССР и съхраняването на продължителен мир в Европа. Друго условие е предварителното премахване на възможността от създаване в Европа на каквито и да са други държави или комбинации от държави със силни сухопътни армии. За нас е изгодно единствено това положение, при което в следвоенния период в Европа ще има само една мощна сухопътна държава – СССР и само една мощна морска държава – Англия. По-подробно за бъдещата роля на Англия ще кажа малко по-късно (вж. раздел “Перспективи”)
  …. 10. Чехословакия
  Противоположно на Полша, за СССР е изгодно да се стреми към създаване на силна Чехословакия, която чрез политическите настроения на нейното население, а също така и във връзка с неотдавнашния подписан съветско-чехословашки пакт за взаимопомощ за 20 години е способна да бъде важен проводник на нашето влияние в Централна и Югоизточна Европа. … Ако при завършване на прекрояването на картата на Европа се окаже възможно още нещо да се прибави към Чехословакия, това трябва да се направи. В съответствие с желанието на чехословаците немците трябва да се изселят от границите на страната. Между СССР и Чехословакия, както посочих по-горе, трябва да се установи обща границя с достатъчна дължина. Двете страни трябва да са свързани с хубави пътища.
  11. Унгария
  СССР не е заинтересован от създаването на силна Унгария. На Унагрия, както и на Италия трябва да се даде да разберат, че съюзниците не са сабравили техните позиции във сегашната война. Затова политиката на СССР в отношенията с Унгария трябва да се сведат до това да се запази унгарската държава, но по възможност да се намали нейната територия, строго спазвайки етнографския принцип. В случаите, когато при прилагането на дадения принцип възникнат някакви съмнения, въпросът да се решава против Унгария. Третейското решение за Трансилвания (отдаване на Унгария на североизточна Трансилвания с територия от 43492 кв км и население 2,4 млн) трябва да се преразгледа в съответствие с националния принцип, но с известен превес в полза на Румъния, която, както посочих по-горе, след войната трябва да сключи пакт за взаимопомощ със СССР и по този начин да стане важен фактор на нашата отбрана в Югоизточна Европа.
  12. Балкани
  Събитията през последните месеци на Балканите значително проясниха ситуацията и в момента може да се разчита на това, че прословутия “балкански въпрос” най-после ще бъде решен след войната или най-малкото, ще бъде изведен на пътя към разрешаването му. ….
  а) Румъния след приключване на войната трябва да сключи договор за взаимопомощ за продължителен период със СССР;
  б) Югославия след завършване на войната (а може и по-рано) в случай на укрепване на елементите, групиращи се сега около Тито, вероятно също така ще пожелае да сключи пакт за взаимопомощ със СССР за продължителен период. СССР трябва да токликне на това желание на демократичните сили на Югославия. Би било нецелесъобразно да се приема неотдавна направеното предложение от правителството на крал Петър за сключване на подобен договор.
  в) В България след ликвидация на сегашната управляваща върхушка, което ще стане неизбежно след края на войната, също ще възникне силно течение в полза на сключване на договор за взаимопомощ със СССР. Ние трябва да откликнем на това течение.
  …. д) Що се отнася до териториалните въпроси, то тук картината е следната: Югославия може да бъде възстановена в своите предишни граници, … България трябва да върне на Югославия и Гърция анексираните от тях земи, с изключение може би на Дедеагач, но запазването от България на Дедеагач би могло да предтсавлява интерес за СССР в случай на сключване на съветско-български договор за взаимопомощ. … Въпросът за границите между България и Румъния трбва да бъде решен в съответсвие с интересите на СССР.
  е) … Румъния и в по-малка степен България трябва да бъдат привлечени към плащане на репарации.
  … В краен случай (ако противопоставянето от страна на Англия се окаже твърде силно) може да се потърси някакъв компромис с нея, например, да се пробва въпросът за договорите за взаимопомощ да се урегулират в плоскостта на тройните договори меджу Англия, СССР и съответната балканска държава. Изключение трябва да бъде направено само за Румъния, договорът с която непременно трябва да бъде двустранен. По силата на географските и всякакви други условия тройният договор с Югославия или България фактически би означавал укрепване на съветското влияние в тях.
  … 16. ИРАК, АРАБИЯ, СИРИЯ, ЛИВАН, ПАЛЕСТИНА, ЕГИПЕТ
  … Дипломатическата активност на СССР в токущо изброените страни плюс договорите за взаимопомощ с балканските страни (особено ако България успее да съхрани за себе си Дедеагач) би представлявала изхода на СССР към Средиземно поре обикалайки Турция и проливите.

  Забелязвате ли отношението на “освободителите” към отделните държави? И докато “фашистките” държави като Италия, България, Германия и Унгария странно поемат всички наказания и репарации, то политиката на Антонеску не прави никакво впечатление на съветските другари – за тях Румъния е важен съсед. Така изведнъж съседите Финландия и Румъния, както и Чехословакия, за която се надяват да стане съседка, получават твърде много, за да може един ден лесно да бъде взето от “освободителите” на Европа.
  … А Петата колона какво точно харесва? Ние българите за какво точно трябваше да сме благодарни!?

 3. “Спираш звука или те прибираме” с тези думи към озвучителя полицията прекъсна тази вечер,рок концерта на българските “Uriah heep”с участието на Кен Хенсли пред ПСА.
  Последната песен “July Morning “бе приглушена до минимум,след концерта, звездата отказа автографи на множеството почитатели.Публиката скандираше “Ушев педераст” Нямаше журналисти да отразят тази случка, какво ще се прави реклама на рока в България?
  Групата екзалтираше публиката с поредица от великите си хитове:”Sunrise”,”Free Me”,”Easy Livin”,”Stealin” и “July Morning”.Всички хора танцуваха, пееха и си куфееха, докато не натъпи ПОЛИЦЕЙСКИЯ ЧАС………(а нямаше още 23 часа)По-късно някой от навалицата се провикна: “Искат да бутат паметника, за да строят МОЛ на негово място” Явно е гледал много серии на комунистическото сериалче “Стъклен дом”, или действа по инструктаж.

 4. Знае се,че българското общество и държава е пропита дълбоко с руски явни и тайни агенти и пречистване на обществото ще става бавно и продължително.ПО-лесно би било ако имахме повече гении на перото като Иво,но в голямата тъмнина понякога е достатъчна и една светулка да поведе останалите към изхода.
  Между другото ми дойде идея.Ако е възможно
  Иво,всички постинги да бъдат оформени в книга.Ще бъде много ценна и интересна.И полезна.

 5. Все пак нека да признаем и някои факти, така да се каже, прогресивни факти. Преди един век цялото население на Русия ходеше с брезови цървули. Изключение правеха само помешчиците, търговците, чиновниците и Бялата гвардия на Русия, както и членовете на императорското семейство и самият император. А сега населението на Русия ходи с обуща, а някои дори и с ботуши. Нима това не е постижение, при това прогресивно такова. Да почакаме още един век и тогава ще видим още много нови подобни постижения и всичките прогресивни.

 6. Дакар,
  прояви разбиране! Рейрингът на учиндолския цървул е достигнал невиждани низини и изчерпаните сценаристи правят отчаяни опити да го реанимират-оня ден с Кунева, днес с Руския лицей.
  Тънка е границата между скудоумието и русофилията…

 7. Напъните на новия кремълски диктатор – кагебиста Путин и заплахите му към света не могат да спрат истината за Втората световна война и съучастието на Сталин в подпалването на тази война. Така се опитваха да отричат избиването на хиляди полски офицери и интелектуалци в Катин, опитваха се да отричат съществуването на тайния протокол към пакта “Рибентроп – Молотов” от 23.VIII.1939 г. Така както и днес новите кремълски диктатори отново залагат на лъжите и заплахите. С какви последствия ни плашите, г-н Путин – знаем методите на КГБ: подли убийства, подкупи, лъжи и фалшификации. Ако мислите, че по този начин ще подобрите имиджа на страната, в която възраждате сталински похвати на управление, ще останете разочаровани. Одобрение може да срещнете само от нови “фюрери” като Чавес, например, но не се знае, поради отдалечеността на Венецуела от границите ви, докога народът там ще го търпи. А историческата истина, която хора като Виктор Суворов, Итор Бунич, проф. Вячеслав Дашичев и други смели историци изрекоха, не можа да бъде спряна със заплахи от арсенала на сталинската пропаганда.А тази истина е, че на 22 юни 1941 г. съветската армия се е намирала в готовност за настъпление срещу Германия и Румъния /петролните извори в Плоещ, нали така?!/, бойното й построение е било не за отбрана, а за настъпление, тъй като цялата техника и военни материали са били на открито, както и войските. И то не за отразяване на евентуален германски удар,чрез пренасяне бойните действия на територията на противника, а за изпреварващо настъпление към сърцето на Европа. Е, в крайна сметка хищника Хитлер изпревари хищника Сталин и отложи с 4 години гибелта си. На 22 юни 1941 г. съветската армия разполагаше с повече от 20 000 самолета и 20 000 танка срещу, хайде да приемем кремълската статистика – 4 950 самолета и 3 712 танка. И до ден днешен няма да намерите данни за числеността на съветската армия по съветско-германската граница, както и за броя на оръдията, танковете и самолетите. За каква истина говори г-н Путин – за тази ли, която фалшифицира дневника на началника на германския генерален щаб генерал Франц Халдер,където в първите седмици на войната той ясно говори за господство на съветската авиация във въздуха? Или за тази “истина”, която лъжеше, че в първите дни на войната светската авиация е загубила 1 200 самолета, когато техния брой е възлизал на 12 000? Но някак си не върви да говориш за въоръжения до зъби агресор, който нападнал нищо неподозиращата Червена армия, която била на всичкото отгоре и слабо въоръжена, а в същото време да скриваш данните за съотношението на числеността и въоръжението между германската и съветската армия. И накрая – с никакви заплахи не може да бъде потулена главната истина – цялата политика на Сталин, още от идването на Хитлер на власт, дошъл на власт именно с подкрепата на Германската комунистическа партия /и това ли ще отречете, господин Путин/,като се мине с подписването на сговора Сталин І Хитлер на 23 август 1939 г. /а преди това, по време на Ваймарската република 1919 – 1933/ на съветските танкови полигони и летища тайно се обучават германски военни/, е целяла само едно – чрез избухването на новата световна война да се разпростре в колкото е възможно повече страни по света комунизма от болшевишки тип. Така ги е учел и действал Ленин по време на Първата световна война, така е правел и неговият ученик Сталин.

 8. Теди,това вече не е скудоумие. Това вече е чисто /абсолютно/ безумие.

 9. Г-н Инджев за мен и моето семейство това, което пишете е безспорна истина. Опитваме се да се включим в гражданското общество за което говорите. Но никак не ни е ясно как да се преборим с умове като този на “Boje moi”, как да му обясним, че част от нас са се “радвали” на паметници на Брежнев, Ленин, Г.Димитров и т.н. и, че няма как да се случи някой да се сети да издигне паметник на Обама (което е пълен абсурд разбира се)но е съвсем реално да осъмнем с паметник на Путин.
  Може би този паметник на Путин трябва в едната ръка да държи сърп и чук, а в другата маркуч от бензиностанция (трябва да е тематичен). Доколкото до Виктор Суворв и неговите книги, истината там е толкова болезнена за неграмотните умове, че чак ужас ги обхваща как да възприемат тази истина освен пак по български да кажат -Те такова нещо нема!

 10. Теди, знам, че знаеш но шоуто на слави явно се превръща в “стани богат слави” :
  “Кандидатката за президент Меглена Кунева си е осигурила подкрепата на Слави Трифонов срещу 1 млн. лв, съобщи в. “Атака”.
  Щабът на Кунева е заделил 1 млн. лв., които ще налее в джоба на Слави Трифонов за щедри хвалебствия по адрес на Мадам “Йес, сър” в неговото шоу, пише изданието”.
  Така, че уважаема Теди нещата възходащо изглеждат може би така: Слави, Кунева,инициативен комитет НДСВ(БСП-номенклатура), Царя и връзката му с ДС, а от там връзката с КГБ и така всичко се превръща агентура и Пета колона.

 11. Злобното кгб-истко джудже лилиПУТин ревниво пази фалшивата “истина” за СССР и ВСВ и никога няма отвори архивите в които е поне част от Истината нито ще върне тези които са ни Задигнали!
  Четете книгите на В Суворов

 12. Извинете, че е малко встрани от темата, но изведнъж зъпочнах да осъзнавам, че Петата колона си е направо огромна армия!
  Но пък се сещам и за битката м/у Давид и Голиат! Значи има надежда!!! Нека Бог е с нас, с България!

 13. Щом кандидатът на ГЕРБ за президент е ясен, то това вече е много добра новина !
  Но кой е той ? Доста интересна гатанка / задача за решаване / !
  Според мен има 3 варианта относно това кой е Той – П. Стоянов, Е. Сугарев и И. Инджев . И тримата са достойни за най – високия пост в държавата !
  След като Той ще е изненада за сините, трябва да е човек, който е заемал някакъв пост в СДС ! Той също така е достатъчно популярна личност у нас и в Европа … П. Стоянов е известен и в САЩ и дори има подкрепата на Бил Клинтън , респ. и на Хилари Клинтън… Е. Сугарев не знам дали е известен в САЩ, но пък той често критикува Бойко от известно време … И. Инджев е достатъчно известен в Европа / SNN /, но не знам дали е имал нещо общо със СДС като П. Стоянов и Е. Сугарев !
  Който и да е от тримата, то със сигурност БГ само ще спечели от този избор !
  Ако обърнем внимание и на това кога Цветанов съобщава тази новина, то този факт само потвърждава правилния избор на ГЕРБ ! Ако и официално името му бъде съобщено на 04.09 , то тогава вече всички трябва да сме напълно убедени, че Той е ПРАВИЛНИЯТ ИЗБОР за БГ !

 14. Цветанов казва и че кандидатът на ГЕРБ ще бъде изненада за сините … Може би тук се крие отговорът на въпроса ? Какво означава изненада за сините ? Единият вариант е това да е човек от сините / СДС /. Другият вариант е , ако вече има някаква нагласа за човек от сините / П. Стоянов /, то изненадата да е тази, че Той няма да е човек от СДС . А и П. Стоянов е известен в цял свят, а не само в Европа и той е много позната личност, а не достатъчно известна личност, както казва Цветанов … От последното следва, че това е човек, който е част от обществено – политическия живот у нас, който досега не е бил политик , човек, който има ясна позиция относно ориентацията ни изток – запад …
  Също така Цветанов казва, че Той не е член на ПП ГЕРБ .
  П.П. Аз не гадая , а само разсъждавам !

 15. Чест прави на г-н Инджев, че е публикувал тази силна и навременна статия на публициста Милен Радев. По-горе в коментарите имаше недоразумения по отношение на авторството. Вероятно причината е, че и Иво Инджев, и Милен Радев неуморно атакуват със словото си и с лично участие в протести и дискусии този “злопаметник”, символ да едно дълго продължило робство. Много важен е финалът на статията: “Затова на ход сме ние, гражданското общество. Нека направим всичко нужно и възможно, за да бъдем включени в групата адресати на Путинската ярост и на Путинските заплахи.
  Тази чест трябва да бъде заработена и заслужена.”

 16. Не е по темата, но е свързано индиректно, защото по този начин се вижда обкръжението на Кунева свързано с царя и царското обкръжение и зависимости от ДС.
  http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=18445412
  а по статията може да се коментира,че независимо, че Аспарухов не е бил избран за поста негови подставени ДС-лица и колеги в разветката са го държали информиран по натовските въпроси.

 17. Може да е странно, но в тази тема истински липсва някой от ония със зашеметяващия изказ и дълбоката мисъл, който да ни коментира документите, постнати от Тео.
  Или може би свенливо отстъпва правото на някой “по-така”, който поне да ги отсрами за правописа / Збогом няма да го забележим /. Например от внушителната кохорта, припяваща на руското МВнР и подписали декларация , говорейки от “името на народа” / колко издайнически нали 🙂 / в зашита на техния си съветски паметник.
  Ето им чудесен повод да ни обяснят и затвърдят “вечната дружба” между “братски ссср” и “братска” България, задължително със съпътстващите ги любовни взаимоотношения които, наред със заканите към сънародниците си, са основен елемент в съдържанието на въпросната декларация.

 18. Има само един начин да се спрат тревогите на Путин свързани с “фалшификациите” и “интерпретациите” на историята и самите те – ОТВАРЯНЕ НА АРХИВИТЕ.
  Но “непредсказуемите последствия” май ще станат именно тогава и от това се страхува властта в Русия.
  Затова СЕ ДЪРЖИ ЗАКЛЮЧЕН ОРИГИНАЛА НА ИСТОРИЯТА ВЕЧЕ 70 ГОДИНИ и то в нарушение на закона.
  Вярно че неистовия вой продължава и след това, примерът на Катин го потвърждава – и след официалното признание и разкриване на архивите болшевишките “историци” продължават да отричат престъпленията.
  Това се споменава и в това интервю от онзи ден на Радио Свобода (Свободна Европа) с Виктор Суворов, него го дамгосват като “предател”, последователите му ги обявяват за “фантасти” а издателите на издателите на книгите им се случват много лоши неща…
  Ето линк:
  http://www.svobodanews.ru/audio/broadcastprogram/336049.html

 19. Чудя се след като президентската заплата за 10 години, според гоце и яне, дори да е 700 хил лв. защо кунева е дала само на слави 1 млн. лв. ? Ясно-вероятно ИМА достатъчно начини да си ги избие! Само ни правят на овце с това, че България им е на сърцето.

 20. Е,НЯМА ОТЪРВАНЕ ОТ КОМУНИЗМА,НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ?НО ВСЪЩНОСТ СЪМ ОТЧАЯН!!!!!!!!

 21. Путкин е прав! Заклещили са го отвсякъде горкия и идва време за бой последен.
  Съвремения свят е жесток и непредсказуем от една страна позволява да го дондуркат с рекламки за семки и бонбонки да го манипулират и дори да го водят за носа, а от друга непрекъснато генерира магнитни бури в световната мрежа които традиционно помитат какви ли не митове …
  Мита на Комунетата от саветската империя за втората световна е най- тлъстичкия за всички времена и ще бъде любопитно развитието му по- нататъка.

 22. аз се кандидатирам за адресат на путин! аз не вярвам на историята, която той потвърждава и никога не съм вярвал в нея! лъжех в час по история, защото исках да завърша с отличен и да следвам медицина. истинската история я знаех от дядо!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.