След репликата на Дучето: да разлаем кучетата

На изложение на кучета в Созопол премиерът Борисов направи комплимент на кучетата на една кучкарка, пожелала да се снима с него, със следната аналогия: “Моите са страхотни, но са точно като българите – здраво трябва да се държат”.

Като споменавам „аналогия“ се сещам за глуповата персона в аптеката, която питала за „оралгин“ защото аналгинът не й помогнал.

Обичате ли да ви държат здраво? Браво! Значи сте истински българи ( според Борисов). Направо сте си кучета.

Най-нещастното животно бил глиганът: жена му е свиня, при това – дива. Мен пък едни другари с червени знамена ме определиха като „фашистка“ такава, защото не харесвам любимата им окупационна кочина.

Що за“ Животинска ферма“ ( в нея, по Оруел, тъкмо грухтящите управляват) е България?

Куче влачи , диря няма: това е видимият резултат от управлението на обещаващите да разкъсат предишната глутница хищници.

Време е да разлаем кучетата!

22 мнения за “След репликата на Дучето: да разлаем кучетата”

 1. Vyatura,koyto izduva Vashite platna,Gn.Injev e i moy vyatur.No nakude otivame,kude sa nashite Nadejdi?!?
  Lamyata ne e triglava a stoglava…
  Dano sabite ni Izdarjat!!!
  Tryabva da izdarjim!!!

 2. ……защото не харесвам любимата им окупационна кочина.-Иво Инджев

  Комай е така,кочина сме си били на болшвиките,кочина сме си и сега,само че на българските болшевики.

 3. Преди седмици прочетох един виц в мрежата, който ми се струва подходящ като реплика:

  Господ решил да провери как се справят личните

  лекари и се направил на такъв. Влиза един

  парализиран в кабинета. Казва му: “Стани и ходи!”.

  Болният се вдига от количката и излиза, а пред

  вратата от опашката го питат: “Е, как е?”
  “Като другите – даже кръвното не ми измери 🙁 “

 4. Не е добре,но е ясно какво е искал да каже човека.Ще кажем – на него не е разрешено.Вярно е и това , но пък кой не се изпуска.Поне досега от 50-60 години(ми се струва) е най-добрия премиер.На силния- грешките се прощават.

 5. Някога преди време, един стар “пенсиониран” хъш, който сега държи лъжица в кръчмата на бТВ, със същата тая ръка написа една забележителна басня:
  “Надали вой животните в горта против тиранията на лъва-техния цар. Настъпил невъобразим шум и хаос. Тогава изведнъж проехтял ужасният му рев: – Чуйте всички! Докато между вас има патки, шебеци,орангутни, магарета, прасета, мечки, вълци, лисици, зайци, жирафи … ще имте нужда и от Цар! Толкоз!”
  Хората могат да излъчат помежду си Премиер. Останалите-само някой вълк или лисугер. В най-добрият случай Дуче! Или по-точно да си го мислят за такъв!

 6. ИСКАР, на мен хич даже не ми се струва най-добрият премиер. Може би е най-добър на ядене, пиене или карате от пребивавалите на този пост в последните 50-60 години 😉

  По време на управлението на този премиер България потъна доста надолу – като реална покупателна способност на доходите, като сигурност на гражданите. Това лесно може да се види при сравнение на цените на хранителните стоки в магазините. Лесно може да се види по чудовищния брой грабежи на улицата и домови кражби, за които се знае навсякъде, защото има много лично пострадали или пострадали съседи и приятели, но не се казва в прав текст по телевизора. Казва се нещо от рода “Абе, има леко увеличение нещо там…”. Иначе, той пак ги лови, а те (не е ясно кои, след като кадрува грубо вече и в съда) ги пускат.

  Не мога да разбера кое е силното и на премиер, който няма мнение по никой въпрос? Няма случай да не си е сменил мнението по важен въпрос на 180 градуса и то няколко пъти за кратко време, дори между две последователни телевизионни участия. Малък пример с Белене!Щяхме категорично да спираме проекта преди изборите, проектът беше правилен и безценен за България, токът щеше да се увеличи не-знам-си колко пъти, оня с подписа не беше виновен, сега май е, засега (последно към момента) сме на позиция “защо няма повдигнати обвинения”, за утре не се знае…). Е, аз бях на това (последното негово засега) мнение преди много години и не си го промених до днешния ден включително, но “великият” ни премиер…

  Бойко Борисов за мен е най-добрият по дрънкане на глупости в условия на импровизация по телевизора. Но така е, когато ги няма ПиАр-ите и не е режисирано интервюто или монологът. Дори Тодор Живков, който съвременният ни премиер толкова много уважава, не беше така изпуснат медийно. Дали защото тогавашните му комунистически демагози бяха по-добри от сегашните или пък Живков бе по-дисциплиниран – това не знам. Но е видно, че и той дори стоеше по-адекватно по телевизора от гарда си, дето го наследи във властта.

  Разбира се, накрая е редно да се извиня на домакина, за влизането в пререкание с друг коментиращ под статия!

 7. Отдавна е време! Да заглушим скимтенето на Искаровци!

 8. “Не се знае от това прасе каква свиня ще стане”
  Всекидневно виждаме резултатите от порастването на “прасето”.

 9. Нашият премиер се разхожда из България с една ножичка , за лентички и си чеше езика с острите нокти, на гладните за свобода и справедливост Български Лъвове.Нашия премиер ми прилича на Български Лъв, който се готви за скок срещу недосегаемата организирана престъпност и корупция в Българската джунгла на Русия, но неможе да скочи, защото Гоце и Путин го държат здраво, за послушната кучешка опашка.

 10. Да използваш силата на противника срещу него. Мисля, че това беше един от основните прииоми в каратето. В противен случай, един по силен физически противник, би те премазал. Има един филмов герой, Коломбо му викат, постоянно се прави на улав, а накрая си свършва работата. По делата им ще ги познаете! Казвам го с умерен оптимизъм, и съвсем леекичко песимизъм, колкото за вкус, а и да не ме боли толкова много, ако ББ се провали.

 11. Да разлаем кучетата?!?!

  “Why does the dog wag its tail?
  Because the dog is smarter than the tail.
  If the tail were smarter, it would wag the dog.”

  Помните ли този филм с Робърт Де Ниро и Дъстин Хофман?!?
  Ние Българите участваме в 4-D (не 3-D) несвършващ римейк на този филм.

  Why does the dog wag its tail?
  Because the dog is smarter than the tail.
  If the tail were smarter, it would wag the dog.

 12. Да разлаем кучетата?!?!

  “Why does the dog wag its tail?
  Because the dog is smarter than the tail.
  If the tail were smarter, it would wag the dog.”

  Помните ли този филм с Робърт Де Ниро и Дъстин Хофман?!?
  Ние Българите участваме в 4-D (не 3-D) несвършващ римейк на този филм.

 13. Към бб. Абе я ходи ги разправяй тези глупости на бабите в някой пенсионерски клуб. Нараснали били кражбите, намаляла покупателната способност. Точно тези неща в момента са тендеция в целия свят поради икономическата ситуация. Има много други причини да се критикува днешното управление… хайде отивай на пейката пред блока.

 14. Радославе,а защо смятате,че на български блог,по български проблкеми,трябва да се пише на английски,дори Рудолф Валентино да е участвал. Може и Мерилин Монро.

  Две са основните причини сегашния министър-председател да има такава външна и вътрешна визия. Изключително пренебрежение към образованието и още по-силна непримиримост към възпитанието. Третата,съпричастността към към комунистическата върхушка му придава осанката на продължител на делото на “партията”. Той си е техен човек. Само комунист би се направил на глух по въпросите ,повдигнати от противниците на съветската военна окупация и сегашната руска,морална окупация. България си е комунистическа държава пар-екселанс.

 15. Боко реве като лъв, ама пинчера Путин го държи във енергиен вълчи капан. Добре ще е, ако Тиквата се опита да му изръмжи и размаха плешива грива, а не да плаши само Михаля и герберите, дето са си подвили опашките и само гледат да прикоткат някой помияр от “Атака”.
  От друга страна, ревът на Борисов, който досега се харесваше на глутницата журналисти, взе да избива на фалцет, и “матрияла” май ще спре да му се радва, въпреки джафкането “по народному” /просташкому/

  Такава е участта на всеки паркетен лъв, дето се изживява като цар на политическата джунгла, и който хем реве, хем го е страх да се озъби наистина на червените хиени- български или руски, без значение..

 16. Към ИСКАР. “КОНГАТЮЛЕЙШАН”!През споменатите 50-60 години,май че нямаше премиер който да не “назнайва”някой чужд език,пък бил той и руския!Сегашното изключение на премиер,който говори и родния български доста опростачено/може би,за да се харесва на такива като Вас/

 17. Към моя пост от 17:51.продължавам мисълтаси,е наистина уникално,и ще остави горчиви следи в най-новата ни политическа история.Да не споменавам глупостите ,които “ръси” ежедневно в БГ,а когато му се отдаде възможност/тежко на преводачите му/1 и в чужбина.

 18. Оборът трябва да се изчисти а това става с черноработник. Знаехме че са такива и ги избрахме за да свършат черната работа. Като си свършат работата ще си изберем някой паркетен лъв да ни управлява и говори умно на минимум 5 езика. Знаехме че е бил мутра но такъв ни трябваше, човекът от вътре, този който знае как да стигне и премахне кому-октопода. Българина знае 2 и 200, в случая избра да изгладува за последно мечтите си за по справедливо общество, реши да премахне принципа ” всички крадът и пак има какво да се краде”

 19. Да, Иво. Няма право премиерът да говори такива неща. Ама това прави ли ги неистина. Не говорим ли всички така на маса сред приятели? Това не е ли лицемерие?
  Ти като общественик имаш ли право да наричаш България “окупационна кочина” – дори и в прекрасния си сатиристичен стил.

  Луков – браво – за пръв път виждам толкова точно мнение по отношение на ББ. Знаехме – и все още го знаем.

  ББ е тиква и всички го знаем (знаят). Мнооого дразни в това въртене наляво надясно и винаги предпоследно изказване – може би му е от зодията (Близнаци). Но не е ли по-добре мутра/тиква патриот отколкото всички досегашни блюдолизци и гъзедавци от които направо ми се драйфа само като им чуя пискливите гласчета надали вой, че примерно Тракия се строяла със сгурия или пък, че ГЕРБ били виновни за Шенген – ми мамицата ви нещастници – що за безскрупулно животно трябва да си, че даже да си помислиш да отвориш уста при положение, че 20 км магистрали са построили за 20 години.

  Тия предатели заслужават по бързата процедура както едно време около великата дата през месец септември са “отстранили” целия елит на държавата.

 20. Не разбирам защо постоянно наричат ББ тиква. Кой и как си прави ивънредно висока самооценка и си позволява да нарича другите с обидни имена. Какво се влага в това “тиква”? Че е прост ?? А от къде идва представата за мутра – че е тренирал карате? Или е просто комплексарщина, че одобряваме човек, който не ходи постоянно с костюм и вратовръзка, не е учил с парите на татко – партиен секретар в елитен чуждестранен колеж, не говори превзето, вмъквайки небрежно чуждици и високомерна ирония към простолюдието… Ако сте на страната на справедливостта и морала, едва ли трябва да се притеснявате от това.

 21. Наскоро се оказа, че Говорещия с кучета Бойко е изял хляба на кучешкия психолог Сийзър Милън, известен с поредицата си от “Нешънъл Джиографик”

  На въпроса на ЯГА:

  Да, уважаема Яга, има едно подозрение, че го наричат “тиква”, заради интелектуалните му възможности. Налага се и подозрението, че ако беше обратното, щяха да му казват “професора”, да речем.
  Има и една трета възможност, и тя е, той да притежава толкова огромни умствени заложби, и в този смисъл главата му да е толкова огромна и могъща, че един вид да е като една “тиква”, кипяща от дълбоки размисли, анализи и идеи.

  Може пък затова да е, знай ли чиляк? Нека да гледаме позитивно, както казва една друга мислеща сфера…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.