Брак(ониер) по сметка за главнокомандващ

Вече почти се отказах да гадая кого ще номинира за президент лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Един по един отпадат заподозрените, че отговарят на критериите му: да бъдат извън ГЕРБ, популярни в България и в Европа, и да са изненада за сините. Отвод пред медиите за подобна хипотеза си направиха Петър Стоянов, Филип Димитров, Александър Чирков и т.н. И тогава една международна новина върна интереса ми към гадаенето с подозрението, че може и да не съм прав, но може пък и да разгадавам гатанката при условие, че не се формализираме прекалено много за въпросните критерии.

“Тези хора (либийците) са способни един ден да пренесат тази битка в Европа, да атакуват вашите домове, офиси, семейства, които ще станат легитимни военни цели по същия начин, по който вие нападате нашите домове. Ако решим, способни сме да тръгнем към Европа като скакалци, като пчели. Съветваме ви да се оттеглите, преди да сме ви донесли катастрофа”, заяви обсаденият в Триполи либийски диктатор Кадафи. Той направо заплаши НАТО с война на европейска територия. А това предизвикателство изисква силен и адекватен отговор от главнокомандващия на една натовска държава, на каквато често пъти се правим.

В края на краищата президентът е главнокомандващ и дали е популярен в Европа е по-малко важно, отколкото да я охранява. А кой у нас се сети да защити наше парче от Европа от попълзновенията на либийския (потенциален) агресор далеч преди той да ни заплаши открито? Познахте: само пловдивският кмет Славчо Атанасов! Той единствен в България ( а вероятно и на континента) би тревога за сигурността ( на Пловдив, но все пак…) веднага след началото на операцията на НАТО в Либия. Не е член на ГЕРБ и отдавна е изненадал сините (с близостта си с червените, макар да е формално издигнат от ВМРО). А и кандидатурата му ще компенсира пловдивчаните, които са се разочаровали след отвода на Петър Стоянов, набеден за кандидат на ГЕРБ, че няма да имат свой съгражданин на самия връх на държавата в София. Освен всички тези предимства Славчо Атанасов със сигурност няма да бъде избран за президент и така отговаря на едно от изисквания, доловено чрез една реплика на Борисов. Президентският пост не блазни особено партията му, каза той и даде да се разбере, че допуска почетна „служебна загуба” с помощта на неизбираема кандидатура.

Ще почакаме, ще видим. От ГЕРБ явно няма да ни кажат, а Славчо Атанасов, ако случайно е харесан и калесан, няма да се издаде. Той знае да пази тайна. Мълчи и не казва нищо ( никой не се и осмелява да го попита, в интерес на истината) за прословутия лов на президента Първанов в нарушение на законите ( местните и международните) в Нуратинския природен парк в Узбекстан в деня, когато самият Атанасов като член на делегацията се е побратимявал с кмета на узбекистанския град Самарканд. А щом знае да пази гърба на началника, защо новият началник на държавата да не го (но)минира за свой човек на върха на политическия ни резерват? Това би бил чудесен брак(ониер) по сметка, платена от „когото трябва”.

7 мнения за “Брак(ониер) по сметка за главнокомандващ”

 1. Да бъдеш слуга на двама господари не е орисия а доброволно възприето (мета)стазно състояние на духа, когато надземните пориви на трюфелното ти бб съществуване са протекли вече неудържимо през целофанената им обвивка и (почти) единственото към което се стремят е да задоволят сладострастието на дишащата във врата ти, пременилата се кат Илия за случая, московска избранница, и възбудят коленнопреклонно рицарския апетит на възлюбения от теб мадридски беглец, на чиято височайша дегустация се надяваш, за да можеш и ти един ден, като сънародника ти, да се потупаш в бръснатите гърди и да се похвалиш, че каквото и да е магарето, и короновано да е, ако ти го посочиш, пак ще бъде избрано за президент.

 2. Г-н Инджев, за мен Вие като журналист сте върхът, но сега виждам,че имате таланта и на голям гадач. (Забелязал съм, че много “харесвате” тази нова дума в българския език, измислена от също толкова измисления ни български Цар.) Казвам “голям гадач” защото аргументацията Ви за избора на ББ е толкова логична и направо желязна, че ако той досега не се е сетил за Славчо, то сега след като му докладват за тази Ваша идея, сигурен съм, че ще я прегърне.

 3. Сега е момента опозиционните партии да поискат оставката на Вътрешния министър. Ако я поискат след месец хората ще се чудят за какво му я искат. Още в Понеделник да се внесе вот на недоверие към правителството, и на есен ще имаме избори 3 в 1. Ще се спестят още около 10 милиона лева.

 4. Все ми се струва, не знам защо, че въпросният кандидат може да е Христо Стоичков. Забелязвам го на много церемонии. Е, не му дават да говори, но така и трябва. Ако стане президент, също няма да му се налага да говори много-много /освен да прочете на Нова година един-два листа/. Ще си се занимава със своите си дела, може и да пообиколи тук-там. Пък и народа ще вземе да гласува за него. С други думи-пълна приемственост в поста.

 5. Кмета армията си я знае, бил е вече ЗКПЧ(заместник командир по политическата част) все пак.

 6. Хехехе,
  неее Славчо е за затвора !
  Най-малкото по две причини:
  1. Легализираната кражба в завода за боклук в Шишманци.
  2. Продаде на баща си доста голям парцел от бившия Събота пазар.

  Според мен ще е някой от евро депутатите на ГЕРБ

 7. Не сте прав, г-н Инджев!

  Г-н Бай С-лафчо е един голем българин и патриотин, винаги пълен с-лафове!

  Той единствен разгада плановете на Кадафито да удари Пловдив, би тревога, заби няколко ЗКПЧ-ейски лафа, разчисти старите бомбоубежища под тепетата и се скри предвидливо и мъдро в тях веднага след като нашата фрегата отплава за Либия!

  Сега, предполагаме, се е помолил за противоракетен щит за Пловдив, /не ни е разкрил все още, защо, аджеба, Кадафито толкоз мрази Пловдив?/, ама не на НАТО, а на руското джудже-богатир, др. Путин.

  Има възможност и да откаже кандидатура за президент, защото трудно се води кампания от бомбоубежище…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.