Гербаджии и грабежаджии

Най-после! Не кой да е, а министърът на вътрешните работи, декларира това, което всички знаят, но никой не се захваща да докаже: днешни важни бизнесмени са бивши (?) престъпници. Разликата между нас и министъра е в това, че той не може да дрънка без доказателства.

“Знаете ли колко е трудно да разбиваш организирани престъпни групи, в голямата си част някои от тези бизнесмени, които днес имаме в България, са продукт на прехода. Всъщност те бяха магистрални грабежаджии, крадци, бяха престъпници. В един момент израснаха до това, че днес те са в голямата си част бизнесмени, които реално дърпат конците в демократична България”, заяви пред радио Дарик Цветан Цветанов).

Изпитвам чувство на дълбоко удовлетворение ( това е от речника на съветския плутократ, разплутия Леонид Брежнев, който беше „открил“ седмото чувство-дълбокото удовлетворение като задължителна куха фраза от речите му).

Предлагам сега магистралните гербаджии да съобщят кои точно са магистралните „грабежаджии“, които днес в голямата си част са бизнесмени и дърпат конците на българската демокрация. Първата крачка вече е направена. Магистралата на признанието за познанието е прокарана. Това е магистрално важно ( изразът „магистрално“ беше любим на „късния“ Тодор Живков, който обичаше да ни напътства за магистрално важните насоки на развития ни социализъм).

Ако вътрешният министър не сподели с нас вътрешната си информация, която извади навън, значи приказва празни приказки и е време да опразни кабинета си. Неговото заявление е твърде сериозно, за да остане без доказателства. Равносилно е на безсилие.

14 мнения за “Гербаджии и грабежаджии”

 1. “…кои точно са магистралните „грабежаджии“, които днес в голямата си част са бизнесмени и дърпат конците на българската демокрация”???
  Евентуален отговор: Персон-Борисов? Групировка-ТИМ? благоДарителите на МВР?
  Поведението на Цветанов не е на министър, а на милиционер!

 2. Някак си немога да разбера, как според “много” хорица правителството не работи в интерес на държавата и обслужва мафията,а пък тези “простите” от западната част на континента и Америката са на друго мнение…???
  Започвам да се обърквам!!!:))))))

 3. аз мисля, че вътрешният ни министър се смята за “особен човек”, който може само да “подшушва”

 4. (съжалявам, натиснах ентер без да искам)…, без да се налага да дава обяснения какво има предвид. ние следва да му покажем, че никак не е особен (освен за децата и близките си, но не и като вътрешен министър), а трябва да дава обяснение пред нас, българите, за всичко което казва, приказва и прави. Е, как да го направим? Какви структури за контрол на властта имаме?!

 5. Не съм фен на ГЕРБ, но ако в този момент паднат от власт, пак ще дойдат ВСП И ДПС. Каква по-ужасна алтернатива от това.
  Наистина бих искал да има и друг изход, но не го виждам. Може би съм прекален песимист, но политшческата реалност в Ръ Бъ ме ужасява.

 6. Според правилата на Сравнителния метод трябва да се сравни, какво е направил И. Костов, като МП и какво- Б. Борисов като МП в борбата срещу организираната престъпност?
  И. Костов с министрите Б. Бонев и Мими всъщност постави началото на шеметното забогатяване на днешните олигарси (които още при МП Беров започнаха да трупат капитали от престъпна дейност), защото те нямаха воля (или интерес) да се борят с ОП.
  Б. Борисов назначи министър на вътрешните работи, който кажи речи с голи ръце излови сума бандити и убийци и продължава. Това не се харесва на олигарсите и на техните поддръжница (секнаха им паричните потоци) и веднага поискаха оставката на съответния министър. Това са червените сиромаси от БСП, ДПС начело с хидролога Доган, измета на Петата колона РЗС и Атака, ДСБ, и СДС, които от солидарност пригласят на ДСБ. ОП така се е сраснала с държавните структури, че дори с лазарен хирургически нож на можеш да отделиш гнилата тъкан от здравата. Много трудно се събират факти и доказателства срещу ОП, като се има предвид, че в много от случаите обвинител и защита си сътрудничат за да оправдаят подсъдимия. Там където това не става идва на ход съдията.
  В САЩ и ЕС също правят сравнения. Затова поддържат Б.Борисов в борбата му срещу ОП, като тясно си сътрудничат с полицията (да не говорим за оценките, които дават на Вътрешния министър). Посланик Уорлик изрази разочарование от неприемането на Закона за отнемане на имущество придобито от престъпна дейност, но много зарадва И. Костов защото видял шанс опозиция и независими да искат оставката на Вътрешния министър и той да си я подаде (с цел оцеляване на правителството). Правителството ще оцелее и то заедно с министър Цветанов защото, ако падне, ДСБ може да последват НДСВ и да останат само с евродепутати.
  Колкото до доказателствата, ще разберем какви са, след като изрежат поредната гнила тъкан в Италианския съд.

 7. Към Николай Хаджиев:

  Явно объркването Ви трябва да е фундаментално, щом взимате за отправна точка казионните похвали на съюзниците (а не отлаганията за Шенген, например), за които е важно в България да има санитарен минимум демокрация, около който се движим. Истинското им мнение можете да прочетет в разсекретените доклади на американското посолство, в които за Борисов се говори като за човек с тъмно минало на част от подземния свят, мразещ критиките, развдоен в любовта си между Америка и Русия. Те просто гледат да подкрепят с усмивка пред камерите своята половина, за да не стане по-зле в руската губерния “Болхария”.
  И какво друго да направят: да ни внесат човешки мат”рял, който да избере на власт някой интелигентен българин ли?Гледат ни сеира и ни търпят във варианта, който сами си избираме.

 8. За Бойко теста е АЕЦ-Белене, а за Цецо – изкарване на светло на грабежаджиите. Честната позиция на висши политици е да кажат НЕ на Белене и ЕТО ГИ за грабежаджиите, ако искат народът да ги уважава като родолюбци.

 9. Към Макдойч:
  “Б. Борисов назначи министър на вътрешните работи, който кажи речи с голи ръце излови сума бандити и убийци и продължава.”
  Милиард и отгоре лева не е точно гол в ръката нож. Близо 60,000 в системата на МеВеРе-то определено е огромна база, на която да стъпиш. Цветанов просто няма психиката на боец. Затова и постиженията му са, както прекрасно го казва г-н Инджев – “на санитарния минимум”. Дори в проядената Италия на Берлускони полицията няма нужда от ДЕА, за да прави акция след акция срещу наркотиците и да хваща хората на върха. А там, дори за да научиш кой е най-отгоре, минават години. Да не говорим за съдебната им система, която техните съдии бранят с цената на живота си. Тук с цената на живота пазят хляба си. А и признанието на Бойко, че бил оставил избраното от БСП/ДПС ВСС, за да не бъде обвинен в намеса, е подозрително близко до “да оставим всеки на яслата му”.
  P.S. Естествено, не бих желал да видя някога отново Румен Петков начело. Той имаше един-единствен успех – извади целия състав на улицата, навсякъде имаше катаджии и патрули, дори в малките квартални улички. Да, вярно, на катаджиите можеше да бутнеш, а на патрулката да се обадиш на началника им, но това е друг проблем. Спомнете си това време, но не заради Петков, а заради самото действие.

 10. към Пламен,
  Да така е в Италия. Там съдиите са и следователи, а карабинерите ги пазят от Мафията. Примери колкото щеш за гръмнати съдии. Нашата съдебна система, изградена по Ленинско-Сталински образец, е на светлинни години разстояние от италианската такава (да не говорим за римското ни право). Тук не става въпрос за третия брат на Галеви Р. Петков, а за доказателствата и вота на недоверие, който И. Костов ще иска в НС срещу министър Цветанов. Та като го иска, да каже какво той е направил срещу ОП.
  Бойците просто с психика на такива – Бонев, Атанасов, Соколов, Михайлов на Беров, Петканов и т.н., видяхме до къде я докараха.

 11. към майк(und ich frage mich, was genau bei dir deutsch sein soll?)
  Може би сте много млад и не си спомняте, че по времето на И. Костовото управление, Организираната престъпност, представена в едър план от Илия(+покойник)Павлов, се беше снишила до неузнаваемост и беше пред “фалит”. Завръщането и беше подготвено от доведения от тях, голям български предател – Симеон. Останалото, включително днешното присъствие на недоразумения, като борисов и цветанов е следствие на този предизвикан от ДС и ОП ренесанс на червените милионери и престъпници. Накрая един въпрос, насериозно ли се вземате с искането , И.Костов да дойде, да ви обяснява(още веднаж) неща, които не сте чели/чували, а и истината за тях, не би харесала на борисовци, цветановци и техните случайни и неслучайни почитатели?

 12. Естествено, че няма да има продължение… те за които точно говри си знаят… най-веорятно ще има пак нещо задкулисно… хем материал за мат’риала, хем агнето цяло…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.