Дубровник или Добровник- каквото ни (про)бутат!

Правителствената пресслужба, на която работата й е да съобщава за похвалите към властта, информира за една от тях, отправена в случая от заместник- държавния секретар на САЩ  Уилям Бърнс.
„България има впечатляващ опит в реформите, показва сериозна икономическа дисциплина, напредък в борбата с престъпността. Политиката в страната ви е добър модел за държавите от Балканския полуостров”, казал Уилям Бърнс след среща с премиера Бойко Борисов. Тя се е състояла в Дубровник и добрата новина така е впечатлила един проправителствен сайт, че го прекръсти спонтанно на Добровник…

Какъв да бъде коментарът на получените публични поощрения за правилната посока на развитие ( каквито всяко българско правителство от последните 20 години получава – Станишев дори беше закичен кичозно с титлата „Мистър Клийн“ от самия Джордж Буш)? Предлагам за изтрезняване откровенията на посланик Байърли , който препоръчва в секретен доклад до Вашингтон, изтекъл в „Уиклийкс“ и цитиран от сайта „Биволъ“, следното отношение към премиера Борисов:
“Ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа”.

Да го бутат, но опитите тук да ни пробутват това като впечатляващ напредък на българската демокрация са по-скоро обидни заради ниските изисквания към нас като народ, излъчил подобно политическо представителство.

2 мнения за “Дубровник или Добровник- каквото ни (про)бутат!”

  1. Иво, аз следвам в институтите, в които работи Балева. Първо един въпрос: как може да бъде ” изявен ” един учен, който пише магистратурата си ?Апелирам към разума ти. Погледни кои са тези институти с майка Институт за изследване на Югоизточна Европа. Наскоро излезе статия в deutsche welle за тях.
    Уверявам те, че темата Батак е само върха на айзберга в тези институти. Няма релевантни български възтания, Левски и Ботев не са споменати ИЗОБЩО, България има териториялни претенции на границата с Македония, има балканска народна култура и т.н. Тезите са много. Но това не са тези, те са предстсвяни като факти. Всеки един може да се запише като гост слушател на лекциите, като си в Регенсбург, Берлин или Йена мини и сам се увери за какво става въпрос. АТАКА са опасни и скандални, но това не прави института по – малко скурилен. Поздрави от Йена

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.