“Течна дружба” в Бургас пред неговите трудови,безработни, пенсионирани и плажуващи хора

Съобщение на издателство “Ентусиаст”:

Иво Инджев гостува на „Хеликон – Бургас“

Срещнете се с автора на

„Президент на РъБъ“ и „Течна дружба“

Иво Инджев

14 юли, четвъртък, 18:00 ч.

Книжарница „Хеликон – Бургас“

Площад „Тройката“ №4

14 мнения за ““Течна дружба” в Бургас пред неговите трудови,безработни, пенсионирани и плажуващи хора”

 1. Към chaotic:

  Въпрос на разни обстоятелства ( а не на “лично отношение”). Миналата година беше възможно във Варна, тази – в Бургас.
  Благодаря искрено за желанието, но възможностите не винаги отговарят …

 2. ами в такъв случай, ако е възможно, измислете опция примерно пращане на екземпляр с автограф по куриер за сметка на получателя. или нещо подобно.

 3. А през Август ще има ли в Бургас или другаде по морето ? Или в София ?

 4. Към Sin:

  Ако трябваше да изразя искреното си уважение си към всички читатели, трябваше да съм навсякъде – има вече три допечатки на книгата, което говори за интереса към нея. Но не е възможно.

 5. Благодаря. За мен беше твърде емоционално – в Бургас, и то на Площад „Тройката“, и то И.Инджев. Съжалявам, че не мога на 14.07. да бъда там ! Здраве и успехи !

 6. Към SIN: света е малък! Живял съм до “Тройката” /която не бе Руска тройка/:)

  препоръчвам на всички читатели книгата! Определено си струва!

 7. Господин Инджев,как да се сдобия с книгите Ви?

 8. Към Даниел Донев:

  Не знам в коя точка на света се намирате. В България ги има в най-големите книжарници.На площад”Славейков” в София се продават на няколко щанда и трите.

 9. Здравейте.Чета в момента книгата Ви.Намирам я за доста интересна и виждам много нови аспекти в българо-руските отношения.Въпросът ми е…като цитирате френският пътешественик, относно впечатленията му за Русия, не смятате ли, че този човек просто не може да бъде обективен.Все пак наполеоновите войни и чувството на срам у французите, че казашкия ботуш гази по Шан з Елизе не прави този дьо Костен, ако не бъркам името най-правдоподобния автор.

 10. Към Бончук:

  Дал съм обилни цитати от Астолф дьо Кюстен тъкмо като илюстрация за това, което би могло да се нарече класическа проява на русофобия каквато никога не съм изповядвал, тъй като той прави враждебни, макар и често пъти основателни, обобщения за руския манталитет, т.е. за самия руски народ.
  Дьо Кюстен, пътешествал през Русия през 1839 г., може да прекалява, но без съмнение е проявил наблюдателност и умение да синтезира характерни черти на ретоградното руско общество, много от които, уви, се проявяват и днес. В този смисъл е удивително прозорлив.
  Нима не са верни и сега презрителните, но достоверни оценки за милитаристичния дух, насаждан от царизма и превърнат в основа на руската държавност или пък фактът, че в Русия уважават силата на принципа “бий, за да те уважават”, докато т.н. обикновен човек е научен да се се прекланя пред “голямата”, имперската цел и да се жертва дори за нея?!

 11. Към Донев:
  С риск да направя реклама на онлайн книжарници – потърсете в някоя от търсачките “онлайн книжарница”, изберете някоя от тях (мой личен избор е “Хеликон”), регистрирайте се и си поръчайте любимите книги. Доставката за България е 2.60лв, а за чужбина е малко повече!
  Успех в начинанието!

 12. Kато потвърждение на отговора на г-н Инджев към г-н Бончук:
  С дата 15.07.21011
  Комунисти откриха бюст на Йосиф Сталин в централна Русия въпреки битката на Кремъл срещу статуса на герой на покойния съветски диктатор сред руснаците. Около 60 възрастни хора присъстваха на откриването на златния бюст, който според представители на партията струва 7 110 долара и е направен със стотици дарения пред партийната централа в Пенза, на 550 км югоизточно от Москва. Ветерани от Втората световна война с гърди, покрити с медали поставиха цветя пред бюста, който изобразява главата и раменете на Сталин във военна униформа и го възхвалиха за ръководството му на Русия към победата над нацистка Германия през войната. Половината руснаци смятат, че управлението на Сталин е било позитивно за страната според неотдавнашно проучване на независимия московски Център “Левада”. Роденият в Грузия Йосиф Висарионович Джугашвили е определен за третата най-популярна историческа фигура в национално проучване от 2008. Но много обикновени руснаци са отвратени от възхваляването на лидер, чиито чистки и принудителна колективизация доведоха до смъртта на милиони хора през 30-те години на миналия век, много от които загинаха в трудови лагери. /Ройтерс /

 13. Извинете! Допуснах грешка в годината. Датата е днешна, т.е. 15.07. 2011.
  А бюстът – златен!…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.