Страх Лазов ( и приятелството му с Първанови) пази!

След като ми се наложи да напусна Би Ти Ви през октомври 2006 г. заради гнева на президентското семейство, обърнах внимание върху факта, че именно първата дама на републиката г-жа Зорка, е била забелязвана да посещава построените от Петър Манджуков, спонсор на президентската кампания на Първанов и продадени от него на пръв приятел на семейство Първанови мезонети в квартал „Гоце Делчев“ в София. Нещо повече, доведох ( норвежката обществена телевизия, единствената заснела по мой сигнал сградата с мезонетите и) разследването на случая с мезонетите до „ключ“: доказателствената нишка води до фирмата, в която Зорка Първанова е оставила ключовете от мезонетите и повече не се е явила там защото съм осветил тайната й. Написах в книгата си „Президент на РъБъ“, че знам коя е фирмата, но съзнателно пропускам да я назова по две причини: предупреден съм, че била „много агресивна“ и не искам да излагам на опасност източниците на информацията. Ако аз обаче съм „страхливец“, какви са онези от ДАНС, които ( знам с абсолютна сигурност) разполагат със същата ( а вероятно и с повече) информация по случая? Изобщо „случай“ ли е това за тях или е само досадна подробност от една книга, която също така никой български политик не се осмели да се позове в споровете си с Първанов ( ако не броим едно увиснало без последици подмятане на Цветан Цветанов за мезонетите, след което той не пожела да направи логичната следваща стъпка по следите на собствената си аргументация).

Междувременно съм говорил с хора, които лично са виждали Зорка Първанова на въпросния адрес, но умират от страх. Кой ще ги защити, ако кажат истината, че тя е идвала да наглежда имотите? Прави са. Попитана защо полиция пази входа ( веднага след като зададох „онзи“ въпрос за мезонетите), една явно добре осведомена съседка затръшнала вратата на единствения колега, кой се беше осмелил тогава да се държи като журналист по следите на сигнала ( и моето напускане на телевизията). Разследването му обаче е свалено в последния миг от плановете на вестника (уж) поради … страха на ключов свидетел ( а всъщност под прякото „внушение“ на първото семейство и неговата пресслужба). Страх от семейството!

След осветяването мезонетите престояха празни години наред. Излиза, че собственикът ( по документи, които също публикувах), близкият приятел на семейството , пернишкият предприемач Владимир Лазов, „предприемчиво“ ги е купил, за да ги държи заключени. Сега те се дават под наем, но до момента ( информацията ми е отпреди седмица), няма желаещи.

Самият Лазов успешно се скри от медиите, които не го и търсеха след излизането на книгата ( само от един сайт и закритият вече в. „Седем“ се осмелиха, но им отказаха всякакъв разговор от фирмата на Лазов). Криха се Лазови и на сватбата на сина си. Вместо да се гордее, че цял президент му идва на крака на почерпката на 9 май 2010 г. в НДК, „мероприятието“ беше охранявано от НСО като най-строга държавна тайна. Жадните за сензации медии така и не попитаха дали изнесената в книгата ми информация е вярна и защо пък толкова крият приятелството си тези съзаклятници? Може би поне Слави Трифонов може да им отговори, като обясни защо ми отказа стоп кадър от неговото предаване, в което гости на интервюто са госпожа Зорка в публиката са седналите до приятеля си Георги Първанов въпросният Лазов и пернишкият митничар Венци Деянов, подарил на Първанови онзи голф през 1996 г,( също подробно съм описал случая в книгата), който и днес те размахват като единствена движима собственост на „скромната“ президентска двойка. Но и Слави никой не го пита.

Ето защо е любопитно да се види, че по въпроса за недосегаемостта на семейството има някакво раздвижване.

“Съпругата на президента Георги Първанов вече осем години получава заплата, без да е ясно защо, твърди “Супер 19”. Зорка Първанова се разписвала всеки месец срещу сума, равна на депутатската заплата. В момента заплатата й е около 2300 лв.

Парите, които първата дама получавала, на практика били за нищо, тъй като жената на президента не извършвала никаква дейност. Тя дори не е домакиня и не готви, защото с това е заета огромната администрация.

Освен заплатата си обаче, Зорка Първанова получавала и още пари – държавата й плащаба за кабинет, сътрудници, секретарка, персонален автомобил. Според мълвата имало и сериозно перо за “представителни” – тоалети, шапки и др. /БЛИЦ

Предполагам, че ако приятелските на президента медии, като Би Ти Ви, не подхванат темата, на тази информация ще се случи обичайното: ще бъде презрително премълчана, все едно, че не е вярно. А дали Цветанов ще използва достъпа си до Би Ти Ви да разгласи казуса, както направи с цитирането на моята книга и предизвика яростта на телевизията( и лична разправа с моя милост, отново без право на отговор, в централната новинарска емисия), е непредсказуемо. Сметките по нашите управленски върхове са толкова тънки, че отдавна са скъсали с логиката под тежестта на целесъобразността на личните, груповите и олигархичните интереси.

17 мнения за “Страх Лазов ( и приятелството му с Първанови) пази!”

 1. Преди – Ако имаш вуйчо владика – ще станеш поп. Сега – Ако нямаш вуйчо владика – няма да станеш поп. 🙁

 2. Преди години се изпокарах с приятели,колеги,роднини,за да им доказвам,че И.Костов няма нищо общо с приписваните му грехове,имоти и т.н.,че всичко е омаскаряване по тертипа на добре познатата ни руско-болшевишка пропаганда.,,Блаженни са веруищитите!”Случи се така,че започнах работа на,,Златни пясъци”.Няма да ви кажа какъв шок изживях,когато,не щеш ли,в самите имоти на Славчо Христов(,,Иглика”,,,Сирена”),се сблъсках не с кого да е,а със самия И.Костов и семейството му!Ще кажете,какво пък-случайност,или,че човека толкова много направи за България, няма ли право на почивка, на собствност?Сигурно има!Но слачайно ли е,че на същото място, съквартиранти да са още Й.Соколов,А.Агов…?И това са само хората които публично разпознавам.Както и да е! Кулминацията настъпи обаче,когато, покрай един разкошен,,Мерцедес” се запознах с неговият собственик-Марти Димитров-също съквартирант(Иглика).Не,не е лидера на СДС,а братът на Константин Димитров- по известен като Самоковеца.И това ако е случайност-здраве му кажи!
  Описвам всичко това,за да кажа,че слаят,,Първанов-имоти” е системен за цялата ни политическа класа и законът на омертата е валиден за всички

 3. Брей, тези “първи”, бе, и “акция хеликоптер” не можа да им улови имотите безчет…

 4. Зорка е аналог на сериала за Зоро – в женски род – символ, който гордо може да размахва шпагин в ръка и да се извиси над масите + съчувствие към бедните и гладните. Само съчувствието струва много повече от 2300 лв заплатка, останалото е аванта за бг племето.

 5. PS Последният абзац ,,случаят,,Първанов-имоти”-грешката моя

 6. А когато Иван Костов стартира преговорите за членство в ЕС, ти от какво точно чувство плака?:

  а/ от радост
  б/ от яд
  в/ от мъка

 7. Иво, как не си се сетил, защо Зорка получава заплата? Много просто 😉 Защото съпругът и е СОЦИАЛЕН президент! Нима един СОЦИАЛЕН президент би спал в едно легло с просякиня? Не ми се вярва. А и изнесените от теб факти го потвърждават. Горко и тежко на България от подобни президент(ш)и!

 8. Скоро прочетох “Златото на Партията” от Игор Бунич и много липсващи парченца от пъзела ми се наместиха. Описани са, макар и набързо, събитията в Русия от 1917 до 1992 год, но сценарият за смяна на властите е един и същ и винаги са ни управлявали престъпници. Не е проблемът Първанов–Зорка, защото ако не беше точно този Първанов, щеше някой друг Първанов да брани статуквото да се краде безогледно.
  Първанов и Сие смятат всичко в тази държава е тяхно и че им се полага. Крепостното население си чеше клавиатурите по форумите и отправя призиви за по-умерено крадене, а Първанов и Сие предполагам, че се превиват от смях.
  За тези, които се интересуват, можете да намерите книгата тук: http://star05.net/e-books/hudojestvena.lit/publicistika/igor.bunich-zlatoto.na.partiata.pdf

 9. до АМчо глАМав
  Тази твоя “притча” кога успя да я съчиниш и какво правиш ти в имотите на Славчо Христов (сигурен ли си че това е негова собственност)??. А ако това е хотел, в него може да пребивава всеки нормален гражданин (българин или чужденец),за което си заплаша. И в края на крайщата така съчинената от теб история, какава връзка има с тезата ти, че Ив.Костов има “грехове, имоти и т.н.”.МНОГО ЕЛЕМЕНТАРНО (АМ)УНЧО!!

 10. На глАМчо и други такива като него, известно ли им е, че ИВАН КОСТОВ е единствения държавен ръководител, който през време на мандата си като министър председател не е ползвал държавно (служебно) жилище. И който владее “смятането”(не математиката)може да пресметне само от това перо, какви икономии са направени в държавния бюджет през периода 1997/2001 г.

 11. Kaто нямаш аргументи-остава ти сарказма.Това е стар софистичен трик.Темата на разговора повдигнат от Инджев е:защо политиците мълчат по въпроса,,Първанов-имоти”.Вие, към кои политици смятате, че е отправен въпросът му-към Доган, Станишев, Петков…?Не е нали.Отправен е към ,,Синята коалиция”, която трябваше да смаже,,Гоце” морално и политически от парламентарната трибуна.Не го направиха нито в предишния , нито в сегашния Парламент.Давам моето обяснение защо това не се случи.Това , което съм описал е разказ от п.л.-ед.ч.-да ми вярва който иска!Иглика, Зл. котва, Сирена, бяха хотели в КК,,Зл. пясъци’, но бяха съборени и отново застроени, но вече като апартаменти,,для продажа” в периода 2005-09г.От тогава са и описаните от мене съвпадения.Да доказвам ,че ,,Зл.пясъци”АД е собственост С.Христов…?Но да спориш с Костовисти е като да спориш с комунисти-аргументи няма-има сляпа вяра.Бил съм член наДСБ и знам какво говоря.Това е!

 12. Преди няколко месеца четох едно социологическо изследване наречено “най-богатите българи”, провело запитване на голям брой граждани за това, кои според тях са най-богатите хора в България. Според огромното мнозинство от хората, на първо място беше посочен Иван Костов.

  Не знам доколко манипулативно са задавани въпросите, но това странно единомислие по повод “приказното” богатство на Костов е една от най-големите пропагандни победи на петата колона у нас. Действителните “паралии” почти не са забелязвани и назовавани от зомбираните хорица.

  Никой не вижда и не показва простия факт например, че измежду съветниците на Гоце няма дори ЕДИН на който “да му е чист косъма”, а се тиражират щуротии за “милионите” на Костов. Тези милиони “живеят” мощно в хорското съзнание, в чието съзнание няма място за президентските заплатки, авджилъци, приятелчета- душеприказчици и крадливи сътрапезници.

 13. Комплименти за ДСБ, че вече не сте техен член. Тази партия показва, че умее да се предпазва от излишната баластра.

 14. Към sir sven:

  За добро или не, не съм бил член на ДСБ. А и няма как: мръсното ми минало по дефилавенниция ме пази от нечисти помисли за политическа кариера.
  А когато бях главен редактор на “Демокрация” имах нахалството цели 11 месеца да не отида нито веднъж на синьо събрание: нито в Народното, нито на координационен съвет. Инатът ми да си пазя независимостта беше изтълкуван като враждебност от мнозина…

 15. г-н Инджев,
  хапливата ми забележка беше предназначена не към вас, а към някой си
  АМ от ЮЛИ 19, 2011, 19:44, по повод коментара му, поместен над моя.

  За вас специално смятам, че сте един от много малкото хора у нас, които не са “измърсени” от миналото си.
  А огромен брой хора у нас имат “минало”!

  Аз симпатизирам на ДСБ, и се надявам и те да разбират, че един талантлив НЕЗАВИСИМ журналист с про-западни позиции, борещ се срещу “петата колона” струва повече от стотина партийни функционери!

 16. Г-н Инджев, какво е “дефилавенниция”?

 17. към Балтимор:

  Ако такава безсмислица се е появила в мой текст ( имам лошия навик да не се връщам към веднъж публикувана статия, докато нещо не ме “принуди”), причината е един влудяващ недостатък на компютъра ми, който непрекъснато връща курсура произволно някъде назад в текста и в бързината продължавам да пиша без да съм открил къде точно са се отплеснали буквите. После забравям да потърся, а задачките ми са достатъчно, за да се занимавам непрекъснато със себе си , т.е. с нещо, което вече съм публикувал. Този лукс може да си позволи някой, който публиква веднъж седмично или месечно дори.
  Не е за “хвалба”, но така се получава…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.